Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)

(#451) Blyan

Blyan
(PH! kedvence)

Nem is kell formázni, ez nem egy mobiltelefon.

Én általában otthonról dolgozom céges hálózaton, és csak esetenként megyek be a melóhelyre, így nálam általában hálózatról megy a ThinkPad. (0-ra talán még csak egyszer merült az elmúlt 1,5 évben)

Mint látszik a design kapacitás 47,52Wh és jelenleg 42,97 maximális állapot - azaz másfél éves aksihoz képest tökéletes állapotban van.

[kép]

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#452) vcsabesz

vcsabesz
(tag)

Most láttam, hogy az USAnotebooknál is 192k az R50-es sulinetben. Szerintetek meddig lesz ez az akció? Vagy a sulinetes akciók nem változnak olyan gyakran?

(#453) Rufusz

Rufusz
(tag)

Szeptemberben vettem egy R50e-t, mostanában nagyon belassult, mintha kevés lenne a memória vagy mi...
Már majdnem minden szoftverből olyat raktam fel,ami kevés memóriát zabál, mégis lassul, már akkor is ha 3-4 böngészőablak van nyitva. Spyware, vírus nem hinném hogy lenne a gépen, mert van fennt kerio és avast, heti egyszer minimum vírus-, és spywarekeresést csinálok, szal nemtom mi lehet...

A bebootolás és az oprendszer (XP) belövése is eltart vagy 2-3 percig, szerintem ez se normális.
256mb ram van a gépben, megy ugye az avast, kerio, msn, 2-3 explorer, winamp, qtorrent, sztem ezt vinnie kéne azért problémák nélkül, nem?

Lehet ez valami hardverhiba eredménye szerintetek?

''Az élet olyan mint egy motorkerékpár, be kell rúgni,aztán megy magától''

(#454) Shia-ko válasza vcsabesz (#452) üzenetére

Shia-ko
(tag)

Az sulinetben 210.

Üdvözlettel: Gabi

(#455) dat válasza Rufusz (#453) üzenetére

dat
(senior tag)

Hízik a rendszer... Ennyi... 256 mega az XP kényelmes működéséhez kevés. Dobsz bele még 256-ot és megtáltosodik...

(#456) Rufusz válasza dat (#455) üzenetére

Rufusz
(tag)

:(...ja mindenképp akartam bővíteni, mert ha nagynéha photoshopolok vagy autocadezek, akkor már tényleg szánalmas amit művel.

Nem tudjátok véletlenül hogy ad é az IBM szoftvert ha legyalultam a biztonsági partíciót és vissza szeretném rakni az eredeti opredszert?

(#457) vscotina válasza Rufusz (#453) üzenetére

vscotina
(tag)

Szervusz
Rögtön azt mondom, hogy az AVAST szedd le, mert egy kalap sz**rt sem ér.
Mi ugyanezt eljátszottuk a géppel és kiderült, hogy egy TROJAN VUNDO nevű internetes féreg zabálta fel a memóriát, szinte semmi nem mutatta. Leszedtem az avast programot, felraktam a Norton ilyent irtó kiegészítését, ami le is szedte, és azóta minden oké.

http://www.biztonsagportal.hu/article573.html

Szóval nem biztos, hogy neked is ilyen bajod van, de próbálkozz, nálunk bejött.

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>Dell XPS M1330 (csalódtam benne), >>Nokia 5800 >>Panasonic FZ50

(#458) Rufusz válasza vscotina (#457) üzenetére

Rufusz
(tag)

Hát nemtom, eddig semmi panaszt nem hallottam az avastról, de egy próbát megér... Eddig Nod32 volt fenn, de a keiroval nem nagyon szerették egymást, ezért kellett mennie.

Nortonban kb 2 éve rendült meg a bizalmam, amikor beszedett 3 különböző vírust, pedig frissírve volt mindig...

(#459) vcsabesz

vcsabesz
(tag)

Azt hiszem ma veszek egy ilyen notit. Nagyjából végigolvastam a topicot. Jól értettem hogy a recovery disc-eket el lehet készíteni mondjuk egy cd-re és egy dvd-re? Vagy két dvd-re, úgy hogy az elsőre 4-500 megát ír, a másodikra meg a többi hat cd tartalmát?

(#460) Blyan válasza vcsabesz (#459) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Tudtommal a CD + DVD megoldás működik.

Az elsőre kiírja azt amivel el tud indulni a Rescue & Recovery kernel, majd másodikra pedig a visszállításra szükséges fájlokat.

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#461) Blamazs válasza vcsabesz (#459) üzenetére

Blamazs
(tag)

Na akkor megveszed megis? Nem fogod megbanni az biztos: Hol akarod venni? Metroban Te is? Nekem nem sikerult az 1cd+dvd-s dolog. Cd-t kert mindenkeppen. Ha van vmi trukk megcsinalnam ujra , mert azota kb 300mb frissitest toltott le a gep, es jobb lenne ezzel eltenni a rendszert.
Az hogy XP rajta van az eddig tiszta. Nem kellett volna kapni vmit az XP-hez? Ugy ertem a gepen levo matrican kivul nem jar hozza mas?
Udv:Balazs

(#462) Blyan válasza Blamazs (#461) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Doboz kinyit, aksi ki vesz, gépet kivesz mellette két könyv, meg egy széhajtható poszter, ami elmagyarázza, hogy mit hova tegyél, plusz egy kis zacskó, amiben másik két sapka van a Trackpointhoz. Az XP telepítve, bármikor visszaállíthatod, nem kellenek CD-k.

Ha CD-s XP-t akarsz, akkor magadnak kell csinálnod:

How to Fresh Install Windows XP Pro without a Recovery CD

http://www.4saad.com/WhatsNew/Fresh_XP_Install/index.htm

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#463) Blamazs válasza Blyan (#462) üzenetére

Blamazs
(tag)

Ok. akkor minden rendben. Marcsak erre a dvd-s dologra kene vmi pontos infot szereznem.
Jobb lenne 1cd+1 dvd mint 7db cd. de ha nem lesz akkor sem dol ossze a vilag.

(#464) vcsabesz

vcsabesz
(tag)

Megvettem a notit. Nagyon jó. :DD

(#465) bozsoki

bozsoki
(újonc)

Sziasztok! Megválnék egy eredi IBM Thinkpad memóriamodultól. Az apróm itt olvasható: [link].

bozso

(#466) bozsoki

bozsoki
(újonc)

A dupla/alternatív oprendszer dologhoz hozzászólva: én egy R52-es büszke használója vagyok. Néha kell a Win, és nem akartam újratelepítéssel bíbelődni. Ezért egy teljes HD mentés után (én: Linux + dd, de lehet Norton Ghost is), bebootoltam egy Knoppixot és QtParted-el (~Partition Magic, ''csak'' szabadszoftver) összehúztam a nagy Win NTFS-t és felraktam rá egy Fedora Core 4-et. A legújabb kernellel minden nagyon szépen megy.

Kicsi Windows, nagy Linux, no reinstall :)

bozso

(#467) Gero

Gero
(tag)
LOGOUT blog

Na itt figyel matol egy r51-es :)
egy - ket napon belul erkezik bele egy 512-es modul pluszban.
3 ora tapasztalattal azt mondom, hogy elegedett vagyok ennyi penzert

cramstuff.com

(#468) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi a véleményetek erről a notiról ilyen árban?[link] Szerintem az ár-érték arányt tekintve elég jó. Tudja vki, hogy a 4400mAh-s akksi mennyit bírhat ki(4 vagy 6 órát)?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#469) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi a véleményetek erről a notiról ilyen árban?[link] Szerintem az ár-érték arányt tekintve elég jó. Tudja vki, hogy a 4400mAh-s akksi mennyit bírhat ki(4 vagy 6 órát)?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#470) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

(#471) vcsabesz válasza tkazmer (#469) üzenetére

vcsabesz
(tag)

Szerintem nagyon jó gép az R50e. Az akku kb 3 órát bír wlan-nal netezés közben. Tegnap jött meg az új metro katalógus, ott most 175k lesz, sőt lehet sulinetben is ennyi. Én jó egy hete vettem 192k-ért sulinetben a győri metróban.
Ja bocs, most néztem csak hogy a két gép teljesen más.

[Szerkesztve]

(#472) tkazmer válasza vcsabesz (#471) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az milyen, amit te néztél?

(#473) vcsabesz válasza tkazmer (#472) üzenetére

vcsabesz
(tag)

CeleronM 1.4Ghz, 40Gb Hdd, 256Mb ram, cd író-dvd olvasó, wlan.
Amit te néztél az elméletileg több mint 3 órát is elmegy akksiról, mert abban Pentium M proci van.

(#474) Blyan válasza tkazmer (#470) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Amennyiben komolyan meg akarod venni akkor hajrá, szerintem megéri.

A saját T42-esem (másfél éves) aksi ideje így alakul, így nem hiszem, hogy nagyon nagy eltérés lenne az R változatnál...(persze a megfelelő energiagazdálkodási lehetőségek kihasználásával)

[link]
[link]

(#475) tkazmer válasza vcsabesz (#473) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na igen. Én mondjuk nem rajongok a Celeron M ért (meg úgy ált a Celeronért), úgyhogy asszem inkább a PM-esen gondolkodom.

(#476) tkazmer válasza Blyan (#474) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy olyan, amilyen neked van, kb mennyibe kerül?

(#477) Blyan válasza tkazmer (#476) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Újonnan kb. másfél-kétszer annyiba, mint amennyiért a hsz-edben említetett gépet lehet kapni.

(#478) Blyan válasza tkazmer (#476) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

bocs, kétszer ment

[Szerkesztve]

(#479) tkazmer válasza Blyan (#477) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szal kb 300-340k?Ja, és milyen op-al adják?

(#480) Blyan válasza tkazmer (#479) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

A legolcsóbb 380K bruttó körül van.

mindegyik T változatot magyar Windows® XP Professional oprendszerrel kerül forgalomba.

(#481) tkazmer válasza Blyan (#480) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az egyész jó, én tok nettóba venni!

(#482) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az IBM R sorozatba is lehet pótaksit rakni a cd / dvd helyére, vagy csak a T-ben? Ha nem, van más mód az üzemidő növelésére?

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#483) Shadowfax válasza Dr. Akula (#482) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Lehet az R sorozatba is rakni ultrabay pótaksit, de csak bizonyos modellekbe. [link]
Nyilván Celeron M-esbe nincs sok értelme (no Speedstep), inkább Dothan procisba érdemes. :)

www.eladomakonyvem.hu

(#484) Dr. Akula válasza Shadowfax (#483) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Sirály! Viszont ezt az oldalt régebben is néztem, és az R valahogy kimaradt nálam, csak a T-re emlékeztem. :) Az IBM oldalon 9 órát írnak pótaksival, ebből kijön mondjuk 4 óra dvd filmnézés?
Természetesen csakis rendes mobil procis gépben gondolkozok.

HW bővítés: vinyó, memória, wifi, dvd író csak eredeti IBM megy bele, vagy lehet akármilyen kompatibilis is? A T sorozatnál tudom hogy pl. DVD-ből csak az IBM-es jó, de mivel az R-eket nem az IBM gyártja, nemtom itt is él-e ez a megkötés?

Windows felmegy rá a bolti is, vagy csak a hozzáadott speckó IBM-es (nemtom náluk van-e ilyen, a Compaqnál divat volt mindenből saját)? Van-e valami más megszorítás (hw / sw), amiből csak az IBM-től (drága pénzért) lehet megfelelőt rendelni, nem jó hozzá akármilyen kompatibilis?

Szervíz az hogy megy hozzá, központi IBM szervíz (ahol mindegy melyik boltban vetted, a garit ugyanaz végzi) vagy minden bolt ahol szerződésben áll?

Végül: az R sorozat mennyivel rosszabb minőség tekintetében mint a T? Leszámítva a ''golyóálló'' titánházat. Ha belevágok egy ilyenbe, nem kell attól tartanom hogy Acer ''minőséget'' kapok? (Úgy tudom az R-eket nem az IBM gyártja, hanem csicska gyártók, csicska alkatrészekkel, kérdés mennyire szarok / jók.)

Nyári meleget hogy viseli a burkolata? Mondjuk kint hagyom a napon 40 fokban, elolvad, vagy csak kicsit meleg lesz és annyi?

[Szerkesztve]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#485) Blyan válasza Dr. Akula (#484) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Egyiket sem az IBM gyártja.

Újonnan csak mobilprocisgépet lehet kapni (legalábbis azt hiszem a korábbi G sorozatot már nem nagyon árulják), Pentium Core Duo, Pentium M; sima-LW-ULW; Celeron M;

Felmegy rá bármilyen windows, de azért nem árt ha kiírod a hozzáadott Rescue & Recovery windows cd-kre.

szerviz, veszel Bangladesben egy új TP-t és itt magyarországon beviszed a szervizbe, akkor ugyanúgy megcsinálják (világgarancia)

R sorozat: kicsivel kopogósabb anyagból készül, de az összetevők tekintetében ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a T-ben, csak van egy-két feature amit nem kapott meg.

Alkatrész: memóriából a kingstonokat általában megeszi, merevlemez az lehet bármilyen 2,5'' notiba való.

És a végére: Acer minőség HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

szóval kb ennyi.

(#486) Blyan

Blyan
(PH! kedvence)

wifiből szerintem bármilyen belemegy, viszont tudtommal csak a lenovo által forgalmazottakkal fog működni a visszajelző LED.

(#487) Dr. Akula válasza Blyan (#485) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Amobil alatt a teljesértékű mobil procikat értem, speedsteppel és minden energiatakarékos mobil funkcióval.

kicsivel kopogósabb anyagból készül
Ez mit jelent? Úgy tudom a T sorozat titánötvözetű házas, az R meg sima műanyag, vagy nem?

az összetevők tekintetében ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a T-ben
Minőségre is ugyanazok? Semmivel nem silányabb cuccokból heggesztik össze mint a T-t? Mert ugye az R az ''olcsított'' sorozat, itt meg állítólag szeretnek spórolni a minőség rovására - minden gyártónál.

Az Acer minőséget arra értettem hogy az olcsóság érdekében nem lett-e annyival gagyibb az R széria (nem a T, nem az X, csak az), hogy gyakorlatilag ugyanolyan szintet képvisel mint egy Acer, Asus, FuSi?

(#488) Blyan válasza Dr. Akula (#487) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Nem lesz silányabb, minden ugyanolyan minőségű mint a T-nél (pl:a billentyűzet ugyanolyan elsőosztályú, mint bármelyik TP-n). Azért olcsóbb, mert nem kapja meg teljesen ugyanazt a védelmet, nem lehet bizonyos összetevőkkel venni (pl csak x300-as vagy régebbi Radeonl 7000, 9000 csak XGA kijelzővel - 14 v. 15'', és ami a legfontosabb csak 1 év garancia jár rá - ez persze bővíthető)

Asszem legújabb R52 már csak integráltal VGA-val kerül forgalomba (régebben a R50-esből volt p változat is, az 128MB ATI Mobility Fire GL T2 kártyával volt szerelve)

Szóval nincs ezekkel semmi gond.

(Ha megbízható gépet akarsz, akkor vehetsz egy ilyet korrekt teljesítménnyel és jó szervizhálózattal - viszont, ha Q4-et akarsz futtatni, akkor vagy veszel egy maxfelszerelt T60-as 600K pénzért vagy veszel egy Acer/Asus/Clevo gépekhez)

Amennyiben grafikai tervező cuccokkal (CAD ilyesmi) dolgokkal akarsz foglalkozni, akkor T43p is megteszi, de az is 500K pénz.

[Szerkesztve]

(#489) Blyan

Blyan
(PH! kedvence)

[link]

(#490) BFeco válasza Blyan (#486) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Nem egészen.
''In recent IBM thinkpad systems, there is a limit to allowed MiniPCI wireless
cards. When an unauthorized card is plugged in, the system doesn't boot and
halt with an error message like:

ERROR
1802: Unauthorized network card is plugged in
Power off and remove the miniPCI network card.''

Megoldás a no-1802.com vagy ez [link] (a nem műkődő visszajelző LED problémát jól mondod)

T43-nál a HDD sem lehet tetszőleges.
Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads [link]

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#491) Dr. Akula válasza Blyan (#488) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ez most kifejezetten hordozásra szánt noti lenne, jó az integrált video, viszont fontos hogy legyen benne dvd író, pentium-m, és lehessen hozzá ultrabayes pótaksit használni (a dvd helyére való), a hosszú aksis üzemidő miatt. Az igazi persze a T lenne, de az 350-450k, egy ugyanolyan R-ben meg 220-250k. Persze titánpáncél az nem lesz, de az IBM standard műanyag is jobb mint az én Acerem ''papír''műanyaga, valamint 14'' helyett sajnos 15'', és a 2.3 kg helyett is 3 kg, de ha van olyan megbízható, akkor ilyen árviszonyok mellett úgy vélem megérné. A T-ket még tovább drágítaná a(z original IBM) dvd író, amit vki régebben kb. 50 rongyért mondott, mert oda állítólag csak az eredeti megy bele.

_Magyarországon_ kb. mennyi egy ilyen pótaksi? Az IBM honlapon dolcsiban van, és nincs benne a 30 kereskedő haszna se akin átmegy míg ideér + áfa, vám, egyéb tarhák.

(#492) Dr. Akula válasza BFeco (#490) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ez a vinyó felnemismerő probléma az R sorozatra is igaz? A linkelt fórumról nyílló patchleírás szerint a firmware R sorozathoz is való, tehát ott is kötözködik milyen vinyóm lehet a gépben?

(#493) BFeco válasza Dr. Akula (#492) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Error message 2010 on R52s?
[link]

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#494) Blyan válasza BFeco (#490) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Mivel még nem volt rá okom, hogy buheráljam a TP-jeimet így ezeket nem tudtam. (de olyan laptopot választottam, amelyikben megfelelő méretű winyó van).

Persze több szempontból is előnyös helyzetben vagyok:

1. nem T43-t használok, és feltehetően nem is fogok.

2. mivel az ibm-ben dolgozom, az sem okoz majd gondot, hogy ha esetleg T43-at kelljen használnom, akkor ne kaphatnék olyan HDD-t, amely a bios által is támogatott.

Viszont én továbra is kitartok amellett, hogy ezek jó gépek.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#495) Dr. Akula válasza BFeco (#490) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

agree, quality is very poor ... I had to call IBM for replacement keyboard in 2 days of receiving t43 ... 2 keys just broke. never seen such thing with any of my previous laptop i used for years.
Hmm...

(#496) BFeco válasza Blyan (#494) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Nekem is IBM notim van (T42 és egy Thinkpad 390, 1999-es!) :D

(#497) Blyan válasza Dr. Akula (#495) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Olvastam én is, eléggé furcsa...

A 770E-től kezdve a mostani T42-ig szinte az összes modelt használtam, és ilyet soha nem tapasztaltam. Persze arról nem szól a fáma, hogy garanciálisan kicserélték neki, mi?

Mindegy, olyan termék (pláne laptop), amelyikben soha nem lenne hiba, nos, olyan még nem létezik - valeszeg nem is fog.

Viszont ennél többet nem tudok a ThinkPadek védelmében mondani; abban biztos vagyok, hogy általánosan minőségileg bőven az Acer/Asus/Clevo/stb (a stb nem a HP,Dell, Sony termékeket takarja ) fölött vannak, de aki akar az úgyis talál benne hibát.

(#498) BFeco válasza Dr. Akula (#495) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Az én 1999-es Thinkpad 390-es notim billentyűzete még most is kifogástalan!
Szerintem, egyedi hiba. A környezetemben van T41, T42 és T43. Ilyen hibát még nem tapasztaltam.

HWSW IBM fórum (Thinkpad r50e notiról van szó):
''Nabakker, kiesett az Enter gomb a billből
Nemtom rendesen visszatenni.
Érdekes, pedig nincs ütve/vágva a gép, vigyázunk rá rendesen, erre kiesik.'' [link]

(#499) Blyan válasza BFeco (#496) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

ezek a régi TP-k nagyon jó kis gépek voltak, nekem a 600E volt a kedvencem (szintén 99-es), nagyon bírtam (kicsi, könnyű 2.29 kg!!, lehetett nyúzni és még most is működik, bár egy fiók mélyén csücsükél).

(#500) Dr. Akula válasza Blyan (#497) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Remélem is hogy nem ez az alap, viszont érdekes hogy a média marktban is pont ibm noti volt amelyiknek középen vagy 4-5 billentyűje hiányzott. :F

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.