Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)

(#401) peterkeT válasza user01 (#396) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Az egy játékegér. :D :P Check this: [link]. Bár ez is egy vicces jószág, eddig nem is láttam: [link]. Mondjuk tény, hogy ezek nem 5k-ba kerülnek, viszont bárhová viheted, nincs vezeték, és semmilyen kényelemről nem kell lemondani.

Amúgy nem mai topik, de notebook egér témában elég sokat beszélgettünk régen itt: [link].

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#402) Daneey válasza dat (#400) üzenetére

Daneey
(tag)
LOGOUT blog

Lehetséges, de nekem megérte akkor is. Majd később fogok venni egy komolyabbat, de nekem ez tökéletesen megfelel...

(#403) emitter válasza Daneey (#399) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, aktív wifi használattal nekem is 2-2.5 óra legfeljebb. Pedig én nem is formáztam 2x 16 órát, ha jól emlékszem :F
Elképzelhető, hogy azt a gyári 4 órát a leglájtosabb körülmények közt, 1%procihasználat mellett, wifi nélkül, nuku program futása mellett mérték, nem lehet tudni sajnos. Azért odaírhatták volna a mérési körülményeket. :((

(#404) peterkeT válasza emitter (#403) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ezeket az akkukat nem kell formázni. Viszont a 4 óra full energiatakarékos módban, kikapcsolt kijelzővel megvalósítható csak. Ha használod is közben a gépet, a 3 óra már teljesen rendben van, egy Celeron M-nél meg aztán pláne... Ennél többet meg aztán végképp ne várj tőle.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#405) vah-vah válasza user01 (#382) üzenetére

vah-vah
(újonc)

Sziasztok! Noti vásárlás előtt állok, és én is egy R50e mellett döntöttem. Ha tényleg árulják 4000 és 4400 akkuval, akkor jó lenne tudni, hogy pl. az usanotebooknál (ahol kinéztem sulinetben 204990-ért) milyen akksi van benne? És van még valami ami esetleg különbözhet ha máshol veszem? pl dvd író sebessége vagy vlmi?
Még egy kérdés: azt hallottam hogy az xp home nem tud hálózatban működni. Erről vlkinek van tapasztalata?

(#406) Volu válasza vah-vah (#405) üzenetére

Volu
(kvázi-tag)

''az xp home nem tud hálózatban működni''

Na ez elég erős megfogalmazás, ha arra gondoltál, hogy tartományba nem tud belépni :)

''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''

(#407) user01 válasza vah-vah (#405) üzenetére

user01
(fanatikus tag)

akkor jó lenne tudni, hogy pl. az usanotebooknál (ahol kinéztem sulinetben 204990-ért) milyen akksi van benne? És van még valami ami esetleg különbözhet ha máshol veszem? pl dvd író sebessége

Mivel a honlapon nem szerepel sem az akku teljesítménye, sem a dvd író sebessége, nincs más lehetőség, mint megkérdezni levélben vagy személyesen.
A gépek még különbözhetnek op.rendszerben, a w-lan hiányában, illetve DVD író vagy combo meghajtóban, de ezek kiderülnek a honlapról.

(#408) Daneey válasza vah-vah (#405) üzenetére

Daneey
(tag)
LOGOUT blog

akkor jó lenne tudni, hogy pl. az usanotebooknál (ahol kinéztem sulinetben 204990-ért) milyen akksi van benne? És van még valami ami esetleg különbözhet ha máshol veszem? pl dvd író sebessége
Én nem a sulinetes IBM R50e-t vettem, de ebben - nagy meglepetésemre - 8x DVD +- -os író került és XP Home op.rendszert adtak hozzá. A Home csak tartományba nem tud belépni, tehát a csak a hálózati funkciókat csapolták le, lényegében ugyanaz, mint az XP Pro,

(#409) user01 válasza Daneey (#408) üzenetére

user01
(fanatikus tag)

A gépen hogy lehet kiolvasni, hogy hányszoros a DVD író?

(#410) Daneey válasza user01 (#409) üzenetére

Daneey
(tag)
LOGOUT blog

A gépen hogy lehet kiolvasni, hogy hányszoros a DVD író?
Én a Lavalys-nak az Everest Home Edition verzióját használom ([link]). Magyar nyelvű, és mindent megmutat a belső hardverelemekből. Ingyenes.

Szerk.: ez az AIDA32-nek a továbbfejlesztése.

[Szerkesztve]

(#411) user01 válasza Daneey (#410) üzenetére

user01
(fanatikus tag)

Köszi! Letöltöttem, kiolvastam..., az enyémben is 8x DVD van (sulinetes). :)

[Szerkesztve]

(#412) dat válasza Daneey (#408) üzenetére

dat
(senior tag)

Többek közt pl.: IIS sincs benne, de ez már egy másik topic kérdése :)

Nekem anno az R50 kicsit vastagnak tűnt, de ha most kéne notit vennem 200k-ból, biztos azt választanám... Szóval használd egészséggel.

(#413) Daneey válasza dat (#412) üzenetére

Daneey
(tag)
LOGOUT blog

Többek közt pl.: IIS sincs benne, de ez már egy másik topic kérdése
Az nem hálózati funkciókhoz, feature-khez tartozik? :U :DD

Nekem anno az R50 kicsit vastagnak tűnt, de ha most kéne notit vennem 200k-ból, biztos azt választanám... Szóval használd egészséggel.
Mivel még fiatal vagyok (értsd: diák), így ez a noti nrkr bőven elég és tökéletesen megfelel. Majd amikor éles munkába fogok állni (lehetőleg informatika terén :) ), akkor már nem R kategóriás notit fogok venni, hanem egy T v. X-et... :D Talán... :)

(#414) dat válasza Daneey (#413) üzenetére

dat
(senior tag)

IIS mint hálózati feature....határeset, attól függ honnan nézzük :D

Akkor már ne is te vedd a T-t vagy X-et, hanem a cég vegye neked :)

Mellesleg én is diák vagyok :)

(#415) Pribi

Pribi
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A kollégámnak vettem egy ilyen notebookot, és meg is csináltam a recovery cd-ket. Csak az a baj, hogy újrairhatóra (hogy miért azt ne kérdezzétek), aztán sikeresen letöröltem őket véletlenül. Az lenne kérdésem, hogy a win lezúzása nélkül meg lehet e oldani, azt hogy újra le lehessen generálni a cd-ket.

Köszi

Pribi

Ui.: Igen, tudom, béna voltam. De sajna ez van...

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#416) The Creature

The Creature
(kvázi-tag)

huh én tegnap vettem meg ezt a notit... :Y még most ismerkedem vele, de eddig minden oks... :))

''Nem te vetted el, én adtam neked..''

(#417) BFeco válasza Pribi (#415) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Az lenne kérdésem, hogy a win lezúzása nélkül meg lehet e oldani, azt hogy újra le lehessen generálni a cd-ket

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#418) emitter válasza BFeco (#417) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

akkor gondolom hálózaton át is ki lehet írni dvd-re azt a 7cd-nyi windóz-telepítőt, nem?
mert a lapiban nincs író, az asztali gépben van, és összekötném őket crosslinkkel, az úgy működne?

(#419) BFeco válasza emitter (#418) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Hálózaton keresztül nem megy! Megoldás: USB-s külső CD vagy DVD író.

ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

(#420) emitter válasza BFeco (#419) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

hát akkor asszem marad a cd-re kiírás
a lapiban cd-író van, csak dvd nincs :(

amúgy miért nem megy hálózaton, már próbáltad?

(#421) BFeco válasza emitter (#420) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

Próbáltam (T42, T43, belső CD ill. DVD író, külső USB-s Pioneer DVD író). A közvetlen gépen lógó íróval lehet csak Recovery CD-t, vagy DVD írni. Azok közül enged választani (belső vagy külső). Ha nincs legalább egy író a notiban ill. külső egység csatlakoztatva hozza, akkor nem megy tovább a progi.

(#422) Daneey válasza BFeco (#421) üzenetére

Daneey
(tag)
LOGOUT blog

Egyébként kipróbáltam a CDk helyett a DVDkre való kiírást: ugyanúgy kiírja, csak a 4.7 GiB-ból 4-500 MiB-t foglal el, jól elrontottam egy DVD-t miatta :((( Tovább nem mentem, csak a Boot CD (DVD) kiírásáig...

Szerk.: helyesírás korrekció

[Szerkesztve]

(#423) BFeco válasza Daneey (#422) üzenetére

BFeco
(fanatikus tag)

A boot lemez mindig CD méretű, ha DVD-re írod, akkor is! A többi 6 lemez megy 1 db DVD-re. :D

(#424) alorinc

alorinc
(tag)

én is vettem egyet, nagyon tetszik.

(#425) Atlantis

Atlantis
(VIP)

Átneveztem. Hadd szóljon az egész R sorozatról.

>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#426) flimo

flimo
(őstag)

Hali!

Új notebookon gondolkodom, és hát IBM R szériára esik a választás, nagyon úgy néz ki :)
Lenne hozzá pár kérdés: R50e-be, [link] lehet pakoltatni bluetoothot? Fontos lenne, hogy ne usb-ről menjen, hanem beépített legyen. Ha nem lehetséges, akkor ez az R51 [link] szintén sulinetre megérné a +100K?

Mivel idén már ki lett használva a keret, ezért januárban, de inkább februárban lenne a beszerzés. Tapasztaltabb embereket kérdeznék, addigra drágább, avagy olcsóbb lesz-e? Ha jelentősebben drágulna sulinetre, lehet inkább most vennék R50e-t 170ért oprenccer nélkül.

Szerk: hüJe fejemmel a legfontosabbat elfelejtettem. Az R51-esnél az aksinál ilyet írnak:

''Akkumulátor: 6 cellás Li-Ion akkumulátor, kb. 4 óra
(második akku CD rom helyére: 20.000Ft+ÁFA)''

Namost, ilyenkor kiveszik a cd-t/dvd-t, és a helyére teszik? Avagy láttam notit 2 optikai meghajtóval is, ergo minden notiban van hely kettőnek, és a +1 ki nem használt helyére kerülne mégegy aksi?

[Szerkesztve]

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#427) WN31RD válasza flimo (#426) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Kiveszik, és berakják. Mármint kiveszik az optikai meghajtót, és a helyére berakják az aksit. Az R51-ben nincs hely kettő optikai meghajtónak, igazából ritka az olyan laptop, amelyben van.

Az R51 egyébként nem rossz gép, akár megérheti az árát, de hogy neked megéri-e, azt csak te tudod eldönteni. Ennyi pénzért én már inkább valami garis és jó állapotban levő használt ThinkPad T-t keresnék, de ez persze nem mindenki számára elfogadható alternatíva.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#428) flimo válasza WN31RD (#427) üzenetére

flimo
(őstag)

Használtat nem akarok, ha nekem lesz pénzem újra, a gépet éccsapám 'örökölné', és akkor már lehet hiányozna az az 1-1,5 év.

Beépíthető bluetoothot meg asszem inkább megkérdezem emailben :)

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#429) BFeco

BFeco
(fanatikus tag)

T, X, R sorozat ventilátor szabályozó progi Windows alá (eddig csak Linux verzió létezett).
[link]

(#430) Daneey

Daneey
(tag)
LOGOUT blog

Ki hogyan tisztítaná meg a kis IBM R50e notijának a külső borítását? Kicsit több, mint egy hónapja van meg a noti, és kezd egy picit elzsírosodni a külseje... Sztetek mi segítene rajta, melegvizes nedves ruhakendő, vagy mi :F

Előre is köszi...

Szerk.: egy kis helyesírás...

[Szerkesztve]

(#431) emitter válasza Daneey (#430) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

én arra tippelnék, főleg mert ha jól emlékszem, azt írja, h ne használjunk vegyszeres tisztítást... egyébként nekem is kezd foltos-zsíros lenni néhol a felülete, lehet, h én is nekiállok letörülni
a kijelzőt meg szemüge-tisztítókendővel szoktam (mikro-szálas cucc), kicsit rá kell nyomni, enyhén dörzsölni, akkor jól leviszi az ujjnyomatokat is

mod: nemsokára felnyomok a win helyére egy ubuntu-linuxot, remélem nem fog problémázni... majd beszámolok az eredményekről :) (azért előtte kiírtam a 7 cd-t :U )

[Szerkesztve]

(#432) emitter válasza emitter (#431) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

Na, sikerült feltelepíteni, de gond akadt a wlannal:
Be kéne tudni kapcsolni a wlan rádióadóját. Ezt win alatt az Fn+F5-tel tudtam, de Ubuntu alatt nem reagál erre... Úgy egyáltalán semmilyen Fn-bill.kombinációra nem reagál, ez gondolom a driver-hiány miatt van, ezen szerintetek lehet segíteni?

(#433) WN31RD válasza Daneey (#430) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Nekem egy ThinkPad X31 teljes külső tisztítására (kijelző, billentyűzet, burkolat) nagyon bevált a Dicota Brilliant Gel, tudom ajánlani.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#434) bocX

bocX
(tag)

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne: van egy IBM R50e notebook (Cerka M [1400MHz], 256Mb-s memcsivel gyárilag), körülbelül egy éves.
Eleinte nem voltak vele gondok. Jah azt megemlítem hogy MS XP Home rajta volt vásárláskor. És később olyan problémák voltak, hogy nehezen töltődött be az op.rendszer, a hibát a kevés memóriának tudtuk be (szerintünk swap-elt a winyo), így lett egy szervízben kibővítve még 256Mb-al. Talán valamivel jobban muzsikál a masina, de még most sem igazi. Nem baj, majd lesz valami! - gondoltuk. :U
Aztán mostanában az op.rendszer elkezdett rosszul viselkedni - ujabban olyan dolgokat csinál hogy nem lehet futtatni az MS Office alkalmazásokat (kipróbáltunk minden verziót '97, 2000esből kettőt is, és a 2003at is), egyszerűen leáll egy Microsoft-os hibaüzenettel. Megint lett szervizelve, azt mondták most működik, feltettek valami Windóz frissítéseket, meg még valamit, de azóta is ugyanaz a probléma, hibaüzenettel leáll. Továbbá most azt csinálja hogy Nero használatánál (cd-írásnál), kiírja hogy nem kompatibilis ezzel az op.rendszerrel és hogy nem biztos hogy megtudja írni a cd-t - aztán fogja és télleg elrontja :F
Most már arra gyanakszunk hogy az op.rendszer télleg nem működni rendesen, és hogy újat kellene feltenni.

Itt kezdődik a probléma: az uj op.rendszer telepítésénél. Gondolom egy notebook esetében ugyanúgy megy mint egy hagyományos asztali PC esetében...de!
Olvasgatva a topicot, ez közel sem olyan eccerű.
A noti vásárlásákor adtak hozzá 5 db cd-t amire ki lett írva ilyen winchester képek (gondolom Norton Ghost-os cuccok). Meg olvastam hogy van egy rejtett partíció - azt hogy lehet elérni?!

Végülis nekem inkább telepítési tanácsokra lenne szükségem.
Az op.rendszer egy XP Professional lenne.
Ha tudtok segítsetek pls.
Előre is thX. :R

sok munka és ugyanannyi lazaság

(#435) user01 válasza bocX (#434) üzenetére

user01
(fanatikus tag)

Végülis nekem inkább telepítési tanácsokra lenne szükségem.
Az op.rendszer egy XP Professional lenne.

Mivel nem az eredeti oprendszert akarod felrakni, először is az IBM honlapjáról (http://www.ibm.com/products/finder/us/finders?pg=ddfinder) le kell szedned a szükséges driver-eket. Ezután mented, ami kell, majd egy ''format c:'' után telepíted az XP-t. Aztán felpakolod a driver-eket, és kész is. Röviden ennyi :)

[Szerkesztve]

(#436) bocX válasza user01 (#435) üzenetére

bocX
(tag)

Köszi a választ! A drivereket meg is találtam.
Esetleg még olyan kérdésem lenne hogy amit gyárba telepítettek, olyan hogy 'Access IBM', ez itt egy könyvtár amibe sok dolog van a notihoz (config meg ilyesmi), azt nem igazán találtam....arra is van esély hogy feltudom telepíteni? :F

(#437) WN31RD válasza bocX (#436) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Én a helyedben a Lenovo-féle Software Installer-t (Bővebben: link) használnám, azzal nagyon kényelmesen és egyszerűen feldobhatsz a gépre minden gyári drivert, frissítést és segédprogramot.

(#438) bocX válasza WN31RD (#437) üzenetére

bocX
(tag)

Köszönöm a segítséget. A Lenovo-n megtaláltam az Access IBM-t is. :))

[Szerkesztve]

(#439) Uzi74

Uzi74
(újonc)

Sziaszotok,
boldog hasznaloja vagyok matol egy R52-nek. Egyetlen gondom hogy az ujlenyomatfelismerorol nem talaltam semmi infot hogy lehetne mukodesre birni. A control panel/system alatt a biometric coprocessor sarga szinben vilagit, szoval nincs hozza driver. A lenovo lapjan sem talaltam hozza... Valami otlet hogy mit tudnek csinalni?

(#440) Uzi74 válasza Uzi74 (#439) üzenetére

Uzi74
(újonc)

Sikerult vegul megtalalnom a fingerprint reader drivert/szoftvert, az elozo hozzaszolasom targytalan

(#441) dr. rozmark

dr. rozmark
(tag)

Elolvastam a recovery cuccról írott pro és kontra véleményeket. Én is a rejtett paríció eltávolítását tervezem a CD-kre történő kiírás után.

Kérdésem:
Ha a szűzre gyalult HDD-re telepítem a Win XP-t, tudom-e használni a Software Installert? Lesz-e hálózatom a driverek letöltéshez? Vagy az XP telepítése után telepítenem kell a LAN drivert? S ha igen, az letölthtő valahonnan?

Köszi!

[Szerkesztve]

http://www.szentagothailab.sote.hu

(#442) Blyan válasza dr. rozmark (#441) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Mielőt gyalulsz, talán mentsd le a C:\IBMTools illetve C:\Drivers könyvtárakat, abban meg van minden driver.

Innen mindent letölthetsz

[link]

(viszont, ha kiírod a rejtett partícíót telepíthető formában, akkor az úgyis telepít mindent)

UI: Amúgy aki bemegy a Polygon kft-hez (az IBM legnagyobb mo-i business partnere), akkor talán kérhet cd csomagot (kell a gép model és serial száma)

[Szerkesztve]

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#443) vscotina válasza Blyan (#442) üzenetére

vscotina
(tag)

Tisztelt Hölgyem!

Az IBM nem ad telepítő CD-t, mivel a gép újratelepítése a merevlemez
rejtett fájl-jából történik, valószinüleg a kezelési útmutatóban ezt leírták.

Üdvözlettel.
xxxx

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>Dell XPS M1330 (csalódtam benne), >>Nokia 5800 >>Panasonic FZ50

(#444) --=Gefi=--

--=Gefi=--
(tag)

Sziasztok! Egy apró kérdésem lenne csak: a CD meghajtó tálcáján van foglalat 8cm-es mini CD/DVD-nek az IBM R50e notiban? :)

''Your life, your choice...''

(#445) --=Gefi=-- válasza --=Gefi=-- (#444) üzenetére

--=Gefi=--
(tag)

Sry, foglalat persze hogy van, mert rárakod, csak olvassa is?

''Your life, your choice...''

(#446) Blyan válasza --=Gefi=-- (#445) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

Szerintem, mivel az olvasás, az íráshoz hasonlóan belülről kifelé halad, így szerintem gond nélkül lejátsza azt

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#447) Blamazs

Blamazs
(tag)

Sziasztok!

Ma megvettem en is az R50-et sulinetben a metroban. Nagyon tetszik a gep, mar arrol irom ezt a hozzaszolast is. :)) Elkezdtem a 7 cd-t kiirni, meg telepitem a frissiteseket is, kozben toltom az aksit. Lassan befejezi az aksi tolteset azt irja ki.Kell ezt is tovabb tolteni formazaskent vagy nem szukseges?
Udv:Balazs

[Szerkesztve]

(#448) vcsabesz válasza Blamazs (#447) üzenetére

vcsabesz
(tag)

Mennyiért van sulinetben a metróban?

(#449) Blamazs válasza vcsabesz (#448) üzenetére

Blamazs
(tag)

192 brutto. 1.4 cel dual layer dvd iro 256 mb ram 40gb\5400-es vinyo wlan

(#450) emitter válasza Blamazs (#447) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

én nem formáztam, és sokhelyről azt hallani, hogy a formázás nem sokat ér, mivel nem hat ki érezhetően az aksi élettartamára :U ahogyan az sem, hogy mikor hálózatról használod a gépet, kiszeded az aksit, vagy bennhagyod...én nem szoktam kiszedni, pedig 99%-ban 220-ról megy a vas (ha jön 1 áramkimaradás, ne álljon le)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.