Külső LightScribe írót 10-ért kapsz újonnan, amiről telepítheted is az oprendszert, így én javasolnám hogy ilyet vegyél.
(I____\==OOOO==/ ____I)

Külső LightScribe írót 10-ért kapsz újonnan, amiről telepítheted is az oprendszert, így én javasolnám hogy ilyet vegyél.
(I____\==OOOO==/ ____I)

ok, koszi, akkor ez lesz a megoldas szerintem.

Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy az r500-as és r61-es gépek között milyen minőségbeli és egyéb különbségek vannak?
Előre is kösz a választ! 

Sziasztok!
Ha jol tudom van mar itt par TPR500-as tulaj! Nemreg vettem en is, es olyan kerdesem lenne, hogy az normalis-e, hogy a ventije folyamatosan megy rogton a bekapcsolastol?Nem hangos,de hallani ,olyan halk súgó hangot ad ki! Altalaban Energy star módban futtatom ACrol. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni?A tpfancontrol nem megy nekem, a notebook hwmonitorban nincs ilyen funkcio. XP-m van rajta! azt hiszem itt olavstam hogy van olyan beallitas rajta,hogy ha ACrol megy szuntelenul menteti a ventit, de akkurol is probaltam, ugyanaz!
koszi a segitseget!
Ez a gép szerintetek megéri az árát?
[link]
Leginkább iskolai dolgokra kell sok hordozás mellett.
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)
(#3006) Shadowfax válasza Napfénysüti (#3005) üzenetére

Az a gond, hogy pont hurcolászásra nem éppen a legmegfelelőbb.
Közel 3 kg (nem 2.65, mint amit írták a weboldalukon), plusz a táp, plusz a táska önsúlya - cipelhet az ember min. négy-öt kilót naponta. Ha jól emlékszem, ez egy leányzónak kell, na ő 1 hét után bevágja a sarokba, hogy ezt nem cipeli tovább...
A celeron proci a hatcellás akkuval meg jó esetben két órát fog bírni kezdetben, de inkább csak másfelet. Nagyon fapados ez az egész gép, én valószínűleg inkább egy használt T43/T60-at vennék ebből a pénzből, amire van még 1 év gari.
www.eladomakonyvem.hu

Ha jol tudom van mar itt par TPR500-as tulaj!
Szerintem rosszul tudod, te vagy az első R500 tulaj.
Welcome! 
A tpfancontrol-ból a legutolsó változatot tetted fel?
Az is lehet, hogy erre a típusra még nincs kifejlesztve/átdolgozva a program, s ezért nem tudod használni. Valószínűleg nemsokára kiadják az új változatát, addig türelemmel kell lenni.
Ez az "Energy star" séma gondolom ugyanaz, mint régen a "ThinkPad default" volt, tehát a terheléstől függően változtatja az órajelet, igaz?
www.eladomakonyvem.hu

Minőségbeli különbség nem nagyon lehet, az R500 már egy újabb platformra épül, a Centrino2 technológiára.
Side-by-side összehasonlítást meg csak úgy lehetne elvégezni, ha két konkrét modellt belinkelsz, mert mindkét típusból baromi sok különböző konfig van.
(Bár az R500 az csak 15.4"-os lehet, míg az R61-ből van 14.1"-os is. Az R400 a 14.1"-os.)
www.eladomakonyvem.hu
(#3009) Napfénysüti válasza Shadowfax (#3006) üzenetére
Köszönöm a véleményt. Az biztos hogy hátitáska lesz a géphez amiben valamivel kényelmesebb cipelni. Túl nagy távolságokra nem vinné. Igazából nem láttam sokkal könnyebb gépeket,de szerintem elbírja.Edzett az asszony
Leginkább tényleg a strapabírás,masszivitás a fontos.
A fogyasztás miatt én is aggódom 
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)
(#3010) Shadowfax válasza Napfénysüti (#3009) üzenetére

Igazából nem láttam sokkal könnyebb gépeket
Az én T43-mam 2.2 kg, s még ezt is nehéznek érzem néha.
Leginkább tényleg a strapabírás,masszivitás a fontos.
Az "e" végű (e=economy, azaz gazdaságos) gépek a fapados kivitelezésűek. Hiányzik belőlük egy csomó minden, ami egy igazi business class notebookra jellemző. Valamennyire ez is masszív, de azért nem lehet tőlük ugyanazt elvárni, mint egy 200k-s géptől.
A fogyasztás miatt én is aggódom
Aggódni nem kell, csak tudomásul venni, hogy bizony a Celeron procis gépek állandóan maxon pörögnek, sokat fogyasztanak, leszívják az akkut hamar.
www.eladomakonyvem.hu
(#3011) Napfénysüti válasza Shadowfax (#3010) üzenetére
A saját gépem is kb 2.7 és valóban húzza az ember vállát.De szerintem ez egy hátitáskával valamennyire kiküszöbölhető.Most egy Targus Essential Backpackem van és sokkal könnyebb ezzel cipekedni.A súly tehát nem vészes gond.
Celeron procival meg van tapasztalat(sajátom is ilyen és tényleg nem gazdaságos,ráadásul még az enyémnek kicsi is az akksija bár nekem ez nem fontos).
Amúgy meg tudnád mondani mivel másabb az e-s R61 mint az i-s vagy a sima?
Az a baj hogy R61i-seknek már sajnos magasabb az ára mint a keret
De jó lenne mégis azért új gép.Majd magamnak egyszer veszek egy használt T61-est 
[ Szerkesztve ]
(#3012) Shadowfax válasza Napfénysüti (#3011) üzenetére

Amúgy meg tudnád mondani mivel másabb az e-s R61 mint az i-s vagy a sima?
Az "i" végűek gyengébb procival szereltek, max. T5xxx.
Az "e" végűeknél általában nincs S-video, nem dokkolható, nincs touchpad.
A "sima" R61 változaton pedig ezek a fícsőrök általában jelen vannak. Azért hangsúlyozom, hogy általában, mert lehetnek kivételek a különböző modellekben, nem annyira egyértelmű a különbség.
www.eladomakonyvem.hu
(#3013) Shadowfax válasza Napfénysüti (#3011) üzenetére

Amúgy [déja-vu-m] van. 
www.eladomakonyvem.hu
(#3014) Napfénysüti válasza Shadowfax (#3012) üzenetére
De összeszerelésben ugye nincs különbség?
Tehát úgy értem hogy a minőség azért remélem állandó.
Köszönöm a válaszaidat 
Hát igen deja-vu. Csak annyi változott azóta hogy az i-s drágább lett 35 ezerrel és így kiesett.
Azért kérdezek a másikról.
[ Szerkesztve ]
(#3015) Shadowfax válasza Napfénysüti (#3014) üzenetére

De összeszerelésben ugye nincs különbség?
Valószínűleg ugyanazon a gyártósoron készül.
Tehát úgy értem hogy a minőség azért remélem állandó.
Nyilván nem ugyanaz a minőség egy 100k-s, egy 200k-s és egy 300k-s gépnél. Valahol spórolniuk kell. Bár nem fog egy 100k-s ThinkPad sem szétesni pár nap alatt, de azért zongorázni lehet a különbséget egy olcsóbb és egy drágább gép között.
www.eladomakonyvem.hu

Shadowfax:Megcsináltam a battery resetet és cool a dolog azóta
köszönöm!
"You are nothing with out your robot-Nothing!"-The Robotfan

[link]
Reagáltál is... 

Az enyémen nem indul be azonnal indításkor, bár nekem is feltűnt, hogy kb 20 fokos hőmérsékletű környezetben, semmi extrém használat közben 15-20 percenként elindul 20-40 másodpercre. 

Hja kérem, szenilitás rullz.
Bocsánat, tényleg elfeledtem.
A venti: dedikált vagy integrált a videókártya? Érdemes lenne nézegetni a proci és a vinyó hőmérsékletét, pl. a MobileMeter-rel, így lehet látni, kb. hány fokon kapcsol be a venti.
www.eladomakonyvem.hu

Kösz a választ!
Azért kérdeztem, mert ugye most jelent meg az új sl széria is amiről meg azt hallottam, hogy rosszabb minőségű, mint az r61-ek. Ezek szerint akkor az r500-aknál nem figyelhető meg minőségromlás?
Például erre a két gépre gondoltam:
Eredetlig olcsóbb gépet terveztem (egy r61-et), de esetleg többe is áldoznék rá és akkor lehetne egy r500. Vagy akkor már nézzek t61-eket?
[ Szerkesztve ]
Felraktam ezt a tpfancontrolt. (R61im van T 5450)
Mennyire egészséges az, hogy csak 65 foknál kapcsol be a venti? Ha folyamatosan 60 fokon megy akkor nem lesz hosszútávon hátrányom ebből?
Valamint dedikált vga van benne (quadro nvs140), ennek esetleg nem lehet vmilyen buherálóprogival lefogni a teljesítményét, hogy ne fűtse annyira a rendszert (ez is 60-65 fokig melegszik a procival együtt)?
[ Szerkesztve ]

Mennyire egészséges az, hogy csak 65 foknál kapcsol be a venti?
Nem túlzottan. Ne kockáztass.
ennek esetleg nem lehet vmilyen buherálóprogival lefogni a teljesítményét
Az Nvidia Control Panel-ben ott van a PowerMizer.
www.eladomakonyvem.hu

Azért kérdeztem, mert ugye most jelent meg az új sl széria is amiről meg azt hallottam, hogy rosszabb minőségű, mint az r61-ek.
De ez az R sorozatot nem érinti.
Vagy akkor már nézzek t61-eket?
Ezt neked kell eldöntened. A T61-ek (is) már nagyon jó árban vannak, s 3 év garancia van rájuk.
Egyébként biztos, hogy 15.4"-os TFT-jű gépet akarsz? A 14.1"-os kisebb, könnyebb, kevesebbet fogyaszt. Ha hurcolni akarod, nem érdemes ennél nagyobbat venni. (Az R500-nál az a 2.3-2.4 kg nem igaz.)
www.eladomakonyvem.hu

Kösz a választ!
Örülök, hogy az r szériára nem vonatkozik ez a romlás, akkkor lehet, hogy egy r500 lesz, de még van egy-másfél hónmap gondolkodási időm, addig nézegetek még véleményeket...
A 14,1"-t meg meggondolom. Eleinte nem nagyon kell majd hordozásra, de később lehet, hogy szükségem lesz rá és akkor lehet, h jó lesz a kisebb...
Ráz az ujjlenyomatolvasóm

mod: megoldódott, valszeg nedves volt...
[ Szerkesztve ]
Vettünk ma egy R61e-t (NG1DDHV).Jó kis gép csak az a probléma van vele hogy a WLAN-t az istennyilának sem tudom belőni. A Bluetooth lámpa világít ezerrel de a WLAN-os nem csinál semmit az Fn-F5 kombinációra.Ja és a kis reteszt is próbáltam már mindkét állapotba
.
ez a rosszabb minőségű sl széria mit jelent? kibontod és szétesik? vagy mi? mert most akarnak hozzámvágni egy sl300-at. remélem azért jó lesz, és nem bánom meg, hogy nem egy HPQ 2510p-t választottam.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
(#3028) Napfénysüti válasza Napfénysüti (#3026) üzenetére
Megoldódott
Shadowfax egy régebbi hozzászólása alapján ha nem is egyszerűen de meglett a WLAN 
Köszönöm ezúton is Shadowfax fórumtárs segítségét
A gép amúgy nagyon jó,szívesen elcserélném a sajátomat rá 

ha megérkezett kíváncsi leszek a beszámolódra.

Sziasztok!
Laptop vétel elött járok, de nem tudok dönteni 13,3" vagy 14,1" est vegyek. Az, hogy pont ide írok nem véletlen hiszen az sl szériából választok magamnak gépet.
Mondhatnátok, hogy mennyek el egy boltba és nézzem meg a méret különbséget, de itt mifelénk a kereskedők nincsenek minden mérettel ellátva és csak rendelésre hoznák meg a gépet.
Holnap reggelig választ kell adnom, hogy mi mellett döntök.
Hordozhatóság szempontjából mindeggy melyiket választom.
Elsősorban netezésre, fotóim szerkesztgetésre, néha munkára használnám otthon és munkahelyemre cipelgetve. 13-as elég nagy az élveszhető munkához?
Válaszokat előre is köszönöm.

sziasztok.
van egy 1.5 éves z61m -em, ééééés elkezdett a kijelző kilazulni, billegni.
tudja valaki, hogy meg lehet ezt húzni, vagy teljesen össze van építve a zsanérral ?
köszi
bébé
..

úgy írnék vmit,de tökéletesen üzemel a kis r52 őm 
(persze lekopogom)

"You are nothing with out your robot-Nothing!"-The Robotfan
no, megjött az sl300. 13" épp a felső határeset jelenleg nekem ilyen kategóriában, de kisebb nem volt elérhető áron (mármint lenovo, hp lett volna, de azt ajánlották, hogy inkább ezt szerezzem be).
most tölt az akku és készül a vista visszaállító dvd, hogy utána egy az egyben le tudjam gyalulni és átadja helyét az ubuntunak. itthon semmi keresnivalója nincs winnek, a notin se
(a vista címke is le lesz cserélve powered by ubuntu-ra
)

9 napig hagyd rajta a wint (hátha megszereted
), aztán mehet a 8.10 Ubi
..
esélyt nem adok neki
megy rá a béta, aztán apt-get dist-upgrade 

elvakult és türelmetlen.. nincs is ennél rosszabb 
![;]](/dl/s/v1.gif)
..
fenn is van, produkált néhány "érdekes" jelenséget. majd nyilatkozom.
Tudom, hogy izé meg bigyó meg a fórum nem hirdetőfelület, de hátha valakinek kell. Azt tudom, hogy nekem kell a pénz drogra. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szóval van egy eladó mini-PCI wlan-kártyám, Thinkpad-ekhez.
[link]
Modiktól előre meg utólag is elnézést, többször nem fogom feldobni. 
"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

ha nem ide nyilatkoznál, akkor egy privit pls, h hova 
bár gondolom ubi topic lesz...
..
még nem nyilatkoztam, mert tegnap kb. a telepítésig és az apt-get dist-upgrade-ig jutottam. wlan megy, bt megy, hang van, compiz rendben forgatja a kockát, stb. van pár dolog, amit nem állítgattam (hangerőszabályozó gombok, ujjlenyomat-olvasó). remélem valamikor lesz időm foglalkozni ezekkel is.
Szerintem sokan örülnének egy logoutos kivesézésnek
engem főleg a a műanyag minősége érdekelne és hasonlók
mivel én sem találtam rendes sl tesztet magyarul,vagy létezik ilyen?
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."
lehet, hogy rászánom magam, bár szokás szerint ubuntus irányból.
viszont egy negatívumot már találtam: az usb portok süllyesztettek, ezért ha a csatlakozónál szélesebb/vastagabb a bedugni kívánt cucc, akkor bizony nem fog belemenni... a wnw sticket is csak hosszabbítóval lehet használni. mindez egy design-elem miatt, hogy az alja kisebb legyen, mint a teteje
kezdem megbánni, hogy hagytam magam rábeszélni erre, a kis hp helyett.

Engem is nagyon érdekel minden erről a masináról! Ha 200 alá esik az ára akkor esélyes lehet.
Melyik lett volna az a kis HP?
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...
valahol 180 körül láttam 
én az x200ba estem bele
,de az sajnos 300 alatt nem nagyon van
[ Szerkesztve ]
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."
az x200 nekem is tetszett, amíg meg nem láttam, hogy csak pöcökegér van rajta. én azzal nem bírok navigálni, jobban szeretem a tapipadot.
hát az az igazság hogy én sem,vennék hozzá egy blútyúkos egeret vagy egy trackballt,de lehet hogy egy idő után megszoknám

Linket ha kaphatnék róla! Nettóban 180... nekem az nem jó.
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...
utánakerestem de nem találtam,lehet hogy a $ felértékelődés miatt,de az is lehet hogy az sl400-al kevertem,mert a kettő között vaciláltam,azt hiszem itt volt olcsó
de ez se drága,boltot nem ismerem
bocs hogy hülyeséget írtam
[ Szerkesztve ]

hangerőszabályzót sztem nem is fogod..
illetve én anno szívtam vele sokat win és lin alól is. win alatt csak és kizárólag az alaplapit képes kezelni, semmi egyebet, lin alatt meg semeddig nem jutottam vele 
ha találsz megoldást akkor azt kíváncsian várom.
mod: és kíváncsi vagyok mikor jön el az a pillanat, hogy a tapipadot nem használod
én is teljesen a pöcök ellen voltam az elején, most meg már se egeret, se tapipadot nem használok..
[ Szerkesztve ]
..
mivel a pöcköt nem szoktam használni, csak a tapipadot, ezért valszeg soká lesz. ha olyat sikerült volna begyűjteni, amin csak pöcökegér van, akkor valszeg azt használtam volna...