Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)

(#2001) Virág et.

Virág et.
(senior tag)

.

[Szerkesztve]

(#2002) Virág et.

Virág et.
(senior tag)

Tisztelt Urak!

Mennyit érhet mostanában egy TP R50p? (Pentium-M 1.7GHz, 1024MB, 60GB, DVD-RW, WLAN, Bluetooth, Ati FireGL, UXGA (1600*1200) TFT, nagykapacitású akku,1 hónap gyári garancia)

Köszönöm

(#2003) peterszky

peterszky
(őstag)
LOGOUT blog

Egy szar csavart hogyan lehetne kiszedni? Memóriabővítés miatt.
A csavarhúzó nem nagyon fogja, csak kattog benne.
Gondolom szervíz, van is közel egy, csak nem tudom mennyit kérnek el érte. Tipp van?

What else you gonna do on a Saturday?

(#2004) sssent válasza peterszky (#2003) üzenetére

sssent
(senior tag)

Inkább vegyél egy rendes csavarhúzót, még később is jól jöhet.

(#2005) peterszky válasza sssent (#2004) üzenetére

peterszky
(őstag)
LOGOUT blog

Most írtak vissza a szervízből, hogy kicserélik a csavart, ha beviszem, persze gariban :)
Azért lehet, hogy egy csavarhúzót is fogok venni.

(#2006) peterszky válasza peterszky (#2005) üzenetére

peterszky
(őstag)
LOGOUT blog

Megvolt a szervíz.
Mit ne mondjak, egy kicsit esett a szememben az IBM :(
A csavart kiszedték, de újat nem raknak bele, mert csak szettben elérhető ez a ''speciális'' csavar, ami 5000 Ft + áfa. Köszönöm szépen, inkább elmegyek egy csavarboltba, mert már itthon is találtam ilyen típusút, csak az egy picivel hosszabb.

(#2007) bbazsy válasza peterszky (#2006) üzenetére

bbazsy
(őstag)

:Y
hát tényleg nem olyan különleges az szvsz...

..

(#2008) peterszky válasza bbazsy (#2007) üzenetére

peterszky
(őstag)
LOGOUT blog

Egyáltalán nem különleges :)
Szerdán majd elmegyek, van a közelben egy műszaki bolt, tele van csavarral, kiváncsi leszek, hogy mennyibe fog fájni.

(#2009) bbazsy

bbazsy
(őstag)

nemsokba;)

más:
rescue & recoveryvel kell kimenteni a rendszer partíciót CD-DVDre? (nekem kifagy, bár ahogy nézegetem, ez inkább backupolja a merevlemezt)
vagy biosból, v honnan?

valaki csinálta már az új r&r -el? régi leírást találtam, az sokat nem segített..

mod: természetesen az XPt tartalmazó IBMes titkos partícióra gondolok...
mivel XP valsz már nem lesz ezen a gépen, szeretném kimenteni, és törölni a partíciót, jól jönne az a 4-5-6 giga.

[Szerkesztve]

..

(#2010) bbazsy válasza bbazsy (#2009) üzenetére

bbazsy
(őstag)

most egy updateel lejött egy ''create recovery media'' nevű cuccos, ez elég gyanúsan az, ami nekem kell.. tévedek/igazam van?

..

(#2011) Shadowfax válasza bbazsy (#2010) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Ráéreztél. Az kell neked. Meg 6-7 cd vagy 1 cd+1 dvd. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#2012) peterszky válasza bbazsy (#2010) üzenetére

peterszky
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosan az kell neked :) Én is csináltam már vele. Majd nyáron veszek nagyobb vinyót és egy Vista Home Premiumot, mellé még lesz valami Linux is, így már kell a hely :D .

mod: látom lekéstem a dolgot :) Shadowfax már megválaszolta.

[Szerkesztve]

(#2013) bbazsy válasza peterszky (#2012) üzenetére

bbazsy
(őstag)

msdnaa - vista business ? minek akarsz Te home premiumot venni, ha ingyne kapsz businesst? :U :F

mod: köszi btw mind2töknek :)

mod #2: internal error, process failed, ugyanaz, mint r&r -nél volt... megsérült a partíció? :F

[Szerkesztve]

..

(#2014) peterszky válasza bbazsy (#2013) üzenetére

peterszky
(őstag)
LOGOUT blog

hm, nem is hülyeség :DDD

Ilyen hibával még nem találkoztam. :(
Elkezdi kiírni a rejtett partíciót vagy már az elején elszáll?

(#2015) bbazsy válasza peterszky (#2014) üzenetére

bbazsy
(őstag)

az elején, pár mp -vel azután, h kiírja, h összeszedi a cuccost.

lesz egy reinstall, majd ha lesz kedvem restartolni újra megpróbálom, remélem csak ennyi a baja..

..

(#2016) peterszky válasza peterszky (#2008) üzenetére

peterszky
(őstag)
LOGOUT blog

Megvan a csavar :)
Megkérdezték mennyi kell, mondom, hogy 1 db. Erre a srác mondja, hogy odaadom szülinapodra ajándéknak :DDD
Annyi, hogy nem csillagcsavarhúzós, hanem sima.
Gondolom az a szett csavar tényleg megéri az 5k + áfát :(((

(#2017) Blamazs

Blamazs
(tag)

Hello!

Esedekesse valt az R50-es gepemen egy rendszer ujrahuzas. Megvan a rejtett particio a gepen, ki is lett irva cd-re az egesz. Hogyan alljak neki az egesz dolognak szerintetek?
Le kene gyalulni mindent, mert az xp mar eleg dog lett. De arra is gondoltam, hogy egy masik xp-t kene feltenni, meg a legszuksegesebb dolgokat, mert eleg sok felesleges dolog kerul fel gyarilag. Szerintetek hogy alljak neki?
Udv:Balazs

(#2018) Shadowfax válasza Blamazs (#2017) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Fresh Install Windows XP: [link]

Ha lesz egy kis időm, lefordítom, s felteszem valahová.

www.eladomakonyvem.hu

(#2019) bbazsy válasza bbazsy (#2015) üzenetére

bbazsy
(őstag)

Reinstall se segített...

Mit tehetek? :(

..

(#2020) Shadowfax válasza bbazsy (#2019) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Az eredeti oprendszert a rejtettről állítottad vissza ezek szerint... Akkor annak elvileg nincs baja.
A Recovery cd-k készítésénél akadsz el, ugye? Az első lemeznek CD-t vagy DVD-t használtál? (Bár támogatja mindkettőt, lehet, hogy a DVD-t mégsem komálja annyira...)

www.eladomakonyvem.hu

(#2021) bbazsy válasza Shadowfax (#2020) üzenetére

bbazsy
(őstag)

nem, téves.

nem állítottam vissza semmit, r&r -t reinstalláltam. a partícióhoz még sose nyúltam.
elkezdené kigyűjteni az adatokat, és kb 2 mp múlva internal errorral behal.

..

(#2022) Shadowfax válasza bbazsy (#2021) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Melyik verziójú R&R volt a gépeden eredetileg? 3.1 vagy 4.0? Most mi van rajta?

www.eladomakonyvem.hu

(#2023) Yaye

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes dolog. Toltam tegnap egy system updétet, és a Rescue'n'Recovery frissüléskor a következőt tolta az arcomba:

''This upgrade will remove the following functions: Rescue and Recovery workspace authentication, the ability to recover forgotten passwords, and the ability to encrypt backup files with the TPM. This features will not be available after the upgrade process is complete.''

Nem állítom, hogy érzékenyen érint, de csak nekem tűnik úgy hogy ez inkább downgrade, mintsem up? :F

(#2024) Shadowfax válasza Yaye (#2023) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Innen másoltad ki, ugye? [link]
Akkor légyszí' a readme file-t is olvasd el. ;)

Arról van szó, hogy ha 3.1 verziójú R&R-t letörlöd, s a 4.0-át felteszed, akkor az előző verzióval készített R&R workspace jelszavak ill. az azzal a verzióval készített TPM-ben titkosított backup fájlok visszafejtését elveszíted.

Szó nincs arról, hogy a 4.0 verzióban nincsenek meg ezek a fícsőrök.

Korábban már említettem, hogy lehetőleg mindenki maradjon meg az R&R azon verziójánál, amit gyárilag kapott, mert problémái lehetnek. Pl. aki az előző verzióval backupokat csinált, azt esetleg nem tudja visszaállítani az újjal...

www.eladomakonyvem.hu

(#2025) Yaye válasza Shadowfax (#2024) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

''Innen másoltad ki, ugye?''

Nem. :U Maga az installer nyomta ki egy figyelmeztető ablakban, kézzel pötyögtem be mert másolni nem lehetett.

''This features will not be available after the upgrade process is complete.''

Lehet hogy valaki valahol nagyon melléfogalmazott, mert ez nem épp azt jelenti hogy az új verzióban is benne van, csak a régit nem lehet megnyitni vele, hanem hogy a fenti fícsörök egy az egyben megszűnnek.

Most olvasgatom a readme-t... Velem lehet a baj, de nem látok olyan mondatot amiből az derülne ki, hogy megmaradnak a fenti funkciók az új verzióban.

(#2026) adnoctum18

adnoctum18
(senior tag)

Hi!
Sikerült szert tennem egy thinkpad 755cx típusú notira! :)
AZ lenne a kérdésem,hogy mivel tudnám netre kötni,és mivel tudnék csatlakoztatni hozzá pl egy cd olvasót?
egyáltalán lehetséges?
A gép matuzsálemi korú de nagyon jól tartja magát.(kisebb esztétikai hibáktól eltekintve)
Persze hálózatról használom mert akksi nem volt hozzá(zaciból...) :D
win 98 fut rajta de sajnos német nyelvü és ezt kellene lecserélnem egy angolra vagy magyarra alkalmasint.
Várom a tippeket! :C
majd elfelejtettem a pontos konfig:
1.2gb hdd
40mb ram
75mhz proci
infra
2pcimcia
ui:nem tudom,hogy ez jó topic e neki mert nincs régi thinkpadoknak topikja vagy ha elnéztem valamit javitsatok ki pls! :F

[Szerkesztve]

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#2027) Shadowfax válasza Yaye (#2025) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Consider the following before installing this code:

Rescue and Recovery 4.0 can only upgrade version 3.1. Rescue and Recovery 4.0 is only compatible with Client Security Solution 8.0 or later.

Installing on a computer with Rescue and Recovery 3.1
This upgrade will remove the following functions: Rescue and Recovery workspace authentication, the ability to recover forgotten passwords, and the ability to encrypt backups with Client Security Solution. These features will not be available after the upgrade process is complete. Any backups encrypted using Client Security Solution will be inaccessible.

Installing on a computer with Rescue and Recovery 3.0
Before you upgrade to Rescue and Recovery 4.0, you must first complete the following steps: (...)

Egy mondatot kiragadva a szövegkörnyezetből, valóban félreérthető. De ha megnézed, a 'This features will not be available after the upgrade process is complete.'' kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.

Readme file-ban olvasható::
Major features
==============
Some features of the Rescue and Recovery program might vary, depending on the
version you have; however, major features include the following:

- Full and incremental hard disk recovery using backup files created by the
Rescue and Recovery program. Backup files can be stored on your hard drive,
on recordable CD or DVD media, on a network drive, or on a USB device.
- Recovery of individual files from a Rescue and Recovery backup file.
- Restoration of the hard disk to the same state it was in when the computer
was manufactured [selected NetVista(TM), ThinkCentre(TM), and ThinkPad(R)
computers only].
- Access to the Internet for e-mail, file downloads, and other uses.
- Ability to create a migration file to migrate your settings and information
to a new computer.
- Protect the Rescue and Recovery workspace with a password or passphrase.(...)
(kiemelés tőlem.)

A másik installerben kiírt figyelmeztetés (and the ability to encrypt backup files with the TPM) a CSS (Client Security Solution) programmal van összefüggésben, nem ebben az R&R leírásban található.

Valóban félreérthetően fogalmaztak, jobb lett volna, ha kicsit bővebben kifejtik az elején. :(

[Szerkesztve]

www.eladomakonyvem.hu

(#2028) Yaye válasza Shadowfax (#2027) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

a 'This features will not be available after the upgrade process is complete.'' kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.

Persze hogy nem szerepel a 3.0-nál, mivel csak a 3.1-et képes upgrédelni, a 3.0-t előbb kézzel le kell szedni. :) Nyilván a 3.1-nél is régebbi 3.0-val készült visszafejtés is elvész. Engem az ''upgrade will remove [...] the ability to encrypt backups with Client Security Solution'' rész szúrja a szemem, ugyanis ez egyértelműen nem a régi visszafejtésére, a régivel titkosított cucc elérésére, hanem a frissítés után új titkosított backup létrehozására vonatkozik. Ugyanakkor viszont tényleg ott van az általad is kiemelt ''Protect the Rescue and Recovery workspace with a password or passphrase.'' rész. Lehet hogy a Client Sec. Sol.-al nem lehet többé titkosítani, csak a R&R-vel? Vagy ez így nonszensz?

[Szerkesztve]

(#2029) Yaye válasza adnoctum18 (#2026) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Pl szerzesz hozzá olcsóért egy ilyen kis jópofaságot mint ami ezen a képen is látható: [kép]
Mondjuk innen: [link]

A Thinkwiki ([link]) azt írja hogy van benne ''Full size ISA 16 bit slot'', tehát gondolom bele lehet pattintani egy öreg ISA-s hálókarit.
Meg persze biztos lehet dokkoló nélkül is egy PCMCIA hálókarit nyomni bele, de a fenti megoldás szvsz korrekt válasz mind a két dologra.

(#2030) Shadowfax válasza Yaye (#2028) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Sajnos elírtam egy mondatot, nem tudtam már javítani, s mertem remélni, hogy a priviben megkért modi időben korrigálja, mielőtt reagálnál rá, de nem így történt. :D

Szóval a mondat helyesen: ''a This upgrade will remove the following functions kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.''

Engem az ''upgrade will remove [...] the ability to encrypt backups with Client Security Solution'' rész szúrja a szemem

Hmm... Igen, ez furi. Igazság szerint a CSS és az R&R kapcsolata kissé bonyolult, ennek még utána olvasok. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#2031) Shadowfax válasza adnoctum18 (#2026) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Yaye-val egyetértek, az a dokkoló jó megoldás lehet. S még jópofa is. :D

Pcmcia kártyával is megoldható a net, sőt a külső cd is (ha még kapható egyáltalán) csak arra ügyelj, hogy 16 bites kártyát fogad a gépecske (CardBus nem jó).

Driverek letöltése innen: [link]

Manual: [link]

www.eladomakonyvem.hu

(#2032) adnoctum18 válasza Shadowfax (#2031) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Köszi szépen mindkettötöknek a választ,nekem a lenovo support valamiért nem szuperált de remélem ez menni fog amit írtál csak flopyra kell rászuszakolnom a cumókat!
:R

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#2033) bbazsy válasza Shadowfax (#2022) üzenetére

bbazsy
(őstag)

Ööö, fogalmam sincs.

2 hónapos a gép, XP volt rajta alapból, de hogy milyen r&r -el...
most vista business 64bit, ehhez amit leszedett updatettel, 4es r&r.

kompatibilitási bajok, nem látja a 3.1 szarjait? :(

..

(#2034) stewenson

stewenson
(újonc)

üdv!
új vagyok, barátom tájolt ide..
Thinkpad R51e -be szeretnék 512Mb ramot, nem ad el valaki?
köszi

(#2035) bocX

bocX
(tag)

ma volt egy ilyen: [link] és rá a válasz: [link]

szóval amig le nem merült, addig lehetett használni, illetve mindig, sosem volt az aksi csutkára üritve ugy hogy nagyon kisüljön. mindig a gyári kábellel volt használva, sosem ment bele másik töltő. elvileg a gyári töltö ki lett mérve, és azzal állítólag nincs baj, persze nem voltam ott, nem tudom pontosan. és nem az enyém, csak kérdeztek engem, aztán gondoltam megkérdezem itt. ráadásul lámáztam mert végig ibm thinkapd topikot kerestem de ugy nem talált, de akkor meglett :B szóval én továbbra is átalakitó vagy aksira gyanakszom...de nemtom, tanácstalan vagyok :F

sok munka és ugyanannyi lazaság

(#2036) Shadowfax válasza bocX (#2035) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Ha az akksiról rendesen megy, akkor azzal nincs probléma. Továbbra is azt mondom, a táppal van a gubanc... A haverodnak kellene szerezni (akár csak kölcsönbe is) egy másik töltőt, s kipróbálni, azzal kikapcsol-e ugyanígy váratlanul.

www.eladomakonyvem.hu

(#2037) bbazsy válasza bbazsy (#2033) üzenetére

bbazsy
(őstag)

erre valami ötlet? :F

..

(#2038) Shadowfax válasza bbazsy (#2033) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Mielőtt rátetted volna a Vistát, nem csináltad meg a Recovery CD-ket? Célszerű lett volna akkor megejteni. :(
Attól tartok, hogy a Vista alól frissített R&R nem tudja az XP-s rejtett partíciót lemezre kiírni.

Kénytelen leszel felhívni a szervizt, s elmondani, hogy nem tudsz recovery cd-ket gyártani, bemondod mi a hibaüzenet, oszt hátha tudnak valami értelmeset mondani.

www.eladomakonyvem.hu

(#2039) bbazsy válasza Shadowfax (#2038) üzenetére

bbazsy
(őstag)

eeehj, köszi:(

próbálkozok majd..

..

(#2040) Yaye válasza bocX (#2035) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Első körben táphiba lesz. Láttam már bizonytalankodó tápokat, nem is egyet. Volt olyan amit használat előtt be kellett tenni a mélyhűtőbe, csak úgy volt hajlandó elindulni :D Szóval az hogy a méréskor épp jó volt, nem jelent semmit. Lehet akár egy sima kontakthiba is, megtört kábel, megroggyant csatlakozó ugyanúgy mint egy belső táphiba.

Ami viszont még előfordulhat: a gépbeli csatlakozó forrasztása eresztett el. Ez esetben szét kell szedni a készüléket, és szépen visszaforrasztani a kilazult lábat. Jó esetben nem egy nagy mutatvány.

(#2041) Terminus_

Terminus_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha valakit érdekel: [link]

Shadowfax: a linken megtalálod a régen beígért second skin képét is. :)

Nem notebook, ThinkPad. :)

(#2042) Shadowfax válasza Terminus_ (#2041) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Nagyon klassz a cikk, köszi szépen. A second skin is nagyon aranyos. :) Csak igaz szerelmének készít ilyet egy nő. Becsüld meg. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#2043) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

Az R51-em DVD-RW-jének firmware-jét akarom frissíteni, mert amostani lemezeket csak 2x-esen akarja írni, az meg tetű lassú.
A System update 3-mal most nézem, felkínálja-e, de kétlem.
Hol találok hozzá leírást, vagy progit flash-sel?

(#2044) ALI_G válasza ALI_G (#2043) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát nem talált ilyet, csak bios update-et, meg rakás olyat, amit nem használok.

szóval hol találok firmware-t hozzá, lehetőleg IBM/lenovo oldalon

(#2045) Shadowfax válasza ALI_G (#2044) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Ezt nézd meg, jó-e a tiedhez: [link]
A gyártó oldalán is érdemes próbálkozni, hátha van frissebb.

www.eladomakonyvem.hu

(#2046) ALI_G válasza Shadowfax (#2045) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

meg nézem rögtön. Gyártó az nem igazán van, mert:
MATSHITA DVD-RAM UJ-830S ez a tipusa, ezt a márkát meg más gyártja...

szerk: jónak kell lennie...egyébként most nézem ott az összes elérhető cuccot manuálisan,köszi :) próbálom is, töltöm, írom. :))

szerk2: ebben a firmware-ek is benne vannak, vagy ez csak a progi amivel flashelni lehet? :F

[Szerkesztve]

(#2047) Shadowfax válasza ALI_G (#2046) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

This CD-R or CD-RW utility, on the bootable CD, will examine your system configuration and detect a DVD Multi drive installed in your ThinkPad. It will then check the firmware revision of the drive and judge whether your system requires a firmware update or not. If required, it will prompt you to run the appropriate firmware update program for your drive.

Azaz ez bootolható cd-s készség megvizsgálja a DVD íródat, megnézi, milyen firmware verzió van rajta, ha van ennél frissebb, akkor azt kijelzi (villogó jelzés baloldalt), s frissítheted. Ha nincs villogó jelzés, akkor nincs újabb firmware verzió vagy az nem jó a drive-hoz.

Drives that have been detected will be listed in the upper area of the main menu. If a drive that requires an update is detected, it will be shown with a blinking mark on the left. If you find no blinking mark, your DVD Multi Drive has the latest firmware and there is no need to update or the update firmware is not valid for your drive. Remove the Firmware Update Utility and shutdown your ThinkPad.

www.eladomakonyvem.hu

(#2048) ALI_G válasza Shadowfax (#2047) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi, elolvastam a teljes manualt. Most írom ki.

még1: néhány update-nél miért kéri, hogy mind az AC és a battery is plug in legyen? pl bios update-nél. AC be van dugva, de a battery nem, ezért nem mertem megcsinálni, pedig nemh iszem, h kell neki mindkettő. Menet közben be lehet dugni az battery-t?

(#2049) ALI_G válasza Shadowfax (#2047) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most láttam meg böngészve, hogy van újabb DVD firmware update. 2007-es.
[link]

(#2050) Shadowfax válasza ALI_G (#2048) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Gondolom azért kell, hogy akku is legyen a gépben, mert ha hirtelen áramkimaradás van, s éppen BIOS-t frissítesz, akkor a gépnek annyi...
Egyébként nem is engedi akku nélkül csinálni, bár vannak leírások, hogyan kell, de én óvatos user vagyok. :)

#2049: De az nem jó a Multidrive-hoz (DVDRW), ha jól látom.

www.eladomakonyvem.hu

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  ThinkPad R, Z és SL sorozat (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.