Olvastam a másik topicban a hőmérsékletről szóló értekezést. Azt tapasztalom, hogy sima irogatásnál, és -buletooth dongle-os- netezés közben a proci mobmeter szerint végig 50-52 fokon van, a venti folyamatosan megy, időnként jobban felpörögve. HDD 30 fokos. Így bír a gép jó 2,5 órát aksiról, és felül ugyan nem melegszik, de az alja igen, főleg ugye a bal oldalon. (Az előző ventivel is ugyanezek az értékek voltak.)
Kérdésem, hogy Celeron M-nél ez így teljesen OK? 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Zola_
(fanatikus tag)

flimo
(őstag)
Huh, az elöbb eléggé megilyedtem, ugyanis elkezdett a notebookom ''csilingelni''. Dvd-t néztem hálózatról, első reakcióm volt h ''kiszabtam'' a fejhallgató és tápcsatlakozót, ekkor abbamaradt. Még nem mertem visszadugni a hálózatra, volt már valakinek hasonló tapasztalata? Esetleg lehet, hogy hirtelen megugrott a fesz, amit kap?
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

sssent
(senior tag)
T42 600MHz@0,732V-on 35-40° között ingadozik egésznapos wlan+alap pötyögés+zene mellett, 24°-os szobában. Eközben a hűtő minimumon szinte folyamatosan megy (35 fokon kikapcsol, aztán 40nél megint be). Szvsz egy speedstep nélkül maxon üzemeltetett celeron-m-től +10-15° nem nagyon rossz. De ha valakinek jobb értékei vannak, majd úgyis kijavít.
Mellesleg NHC-vel szerintem CeleronM-nél a szorzókat ugyan nem, de a max. szorzón a feszültséget kicsit lejjebb tudnád venni. Ezzel lehet kicsit csökkenteni a melegedést.

Zola_
(fanatikus tag)
Mit értesz az alatt, hogy ''csilingelni''? 

Herby
(lelkes újonc)
Lenovo 2006. áprilisi árlista itt: [link]
Üdv, Herby - IBM ThinkPad T43 - P M 740(1.73GHz), 1GB RAM, 60GB 5400rpm HD, 15in 1024x768 LCD, Intel 900, CDRW/DVD, Intel 802.11abg wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, Secure Chip, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro

Herby
(lelkes újonc)
Hasznos: A P/N utolsó két karaktere, amely meghatározza a gép nyelvi verzióját
PC-k esetében
HN magyar oprendszer+magyar klaviatúra
EU angol oprendszer+angol klaviatúra
ThinkPad-ek esetében
HL magyar oprendszer+magyar klaviatúra
HM angol oprendszer+magyar klaviatúra
CE vagy CX angol oprendszer+angol klaviatúra
Üdv, Herby - IBM ThinkPad T43 - P M 740(1.73GHz), 1GB RAM, 60GB 5400rpm HD, 15in 1024x768 LCD, Intel 900, CDRW/DVD, Intel 802.11abg wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, Secure Chip, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro

Herby
(lelkes újonc)
Mi-mi - hasznos:
HT HyperThreading
Az Intel processzor technológiája, mely lehetővé teszi, hogy a processzor egy időben több feladatot hajtson végre.
DCM
Dual channel memory Kétcsatornás memória elérés, a memória modulok párban vannak!!! (Pl. Az 512MB-os modell 2x256MB-os modult tartalmaz.)
ESS
Embedded Security Subsystem Security Chip + szoftver
FSB
Front Side Bus A processzor buszsebessége
WM
Wheel mouse PS/2-es csatlakozóval ellátott, mechanikus (golyós), görgető kerekes egér.
USB OWM
Optical Wheel mouse USB csatlakozóval ellátott, optikai (lLED-es), görgető kerekes egér.
P/N
Partnumber Az egyedi termékazonosítója
G
Global modell A világ 68 országában kapható modell
W
Workhorse modell Az ilyen modelleket a bejelentéstől számított min. 12 hónapig változatlan preloaddal szállítjuk.
ICMT
Intel® Centrino® Mobile Technology Három elemből áll: (a) Intel® Pentium® M processor, (b) Intel® PRO/Wireless Network Connection(IEEE 802.11b vagy b/g alapú), (c) Intel®
855 Chipset család
HS,
UHS HighSpeed, UltraHighSpeed merevlemez sebesség (fordulatszám) jellemző: HS 5400rpm, UHS 7200rpm
APS
Advanced Protection System A ThinkPad-ekbe épített gyorsulásérzékelő gyors mozgás esetén parkolópályára állítja a merevlemez fejét, így biztosítva az adatok védelmét
IFPS
Integrated Fingerprint Reader beépített ujjlenyomat olvasó combo CD író, újraíró és DVD olvasó meghajtó multiburner CD és DVD író
[Szerkesztve]

flimo
(őstag)
Vészjelzésszerű hangot.

Zola_
(fanatikus tag)
Egy direkt hangjelzés a géptől, vagy valami zörej?

Zola_
(fanatikus tag)
Hááát, ha ezeket simán átszorzom 220-al és nem jön már rá ÁFA, akkor is igen magasak... Még usanoti is olcsóbb.

tibor7575
(kvázi-tag)
sziasztok,
eddig egy r30-ast használtam, sajnos alaplapos lett, ezért most gépet keresek
ilyet látott már valaki közlebbről ? [link] (lenovo 3000 C100 )
vélemény?
[Szerkesztve]

Blyan
(PH! kedvence)
Elégé pofátlan dolog az IBM-et odaírni...
"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

sssent
(senior tag)
Minden ibm/lenovo gépet így neveznek meg. Elképzelhető, hogy ennél az egynél, ami tényleg csak lenovo, véletlen csúszott be. Ennél a cégnél véletlenül épp nem jellemző a tévésopos jellegű parasztvakító maszlag a weboldalon, így én nem feltételezek szándékosságot a félrevezető név alatt.

Zola_
(fanatikus tag)
nekem azon a 4,5 óra üzemidőn akadt meg a szemem... még ha 8 cellás is az aksi, Celeronnal ennyi kizárt

Blyan
(PH! kedvence)
Elhiheted nekem, ehhez az IBM-nek semmi köze. Csak kizárólag a Thinkxxxx családot illethetik ezzel a névvel. De ez nem a Lenovo hibája, hanem nyilván a forgalmazóé; így könnyebb felkelteni az érdeklődést (amúgy ezek a gépek itt eléggé kimerítik az off topic fogalmát).
[Szerkesztve]
"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

flimo
(őstag)
Direkt hangjelzés. Fülhallgató be volt dugva, szóval az alaplaptól valszeg. Olyan hang volt, mint amikor az msi lapom riasztott közvetlen boot után, hogy szerinte nem forog a cpu cooler.

Blyan
(PH! kedvence)
lehajtott tetővel (tehát a kijelző off), alapállapotban talán, de még így is necces.
[Szerkesztve]

Zola_
(fanatikus tag)
Mikor megjelent náluk ez a gép, még külön volt ''Lenovo'' (1db géppel) és ''IBM/Lenovo'' lista. Pár napja azonban már csak egy Lenovo(IBM) van.
A notebook.hu is levette az IBM logokat a gépek mellől a fotókon, és mondenhol lenovo van. Lehet, hogy ez valami központi Lenovos utasítás volt.
Ez már az ''új világ'', az IBM-nek már csak a közgyűlésen van szava, a 13%-a erejéig.
Illetve az általunk nem ismert együttműködési szerződésnek megfelelően...

Zola_
(fanatikus tag)
Hát igen, egy notebookot általában úgy használunk. 
Vagy lehet, hogy a készenléti állapotra gondoltak?

Blyan
(PH! kedvence)
Nem, annak sokkal többnek kellene lennie (amúgy, ha rákérdezel egy gyártónál, hogy mire vonatkozik a maximális időtartam, akkor általában az általam említett módot mondják, amivel elérhető a feltüntetett időtartam)

Zola_
(fanatikus tag)
Akkor a Tiédnek közvetlenebb oka kell, hogy legyen. Nálam csak egy cicergő hang hallatszik, amikor leállítom a gépet. Illetve előjött a media player használatakor is, de nem a hangszóróból, hanem a házból.

Zola_
(fanatikus tag)
Ezt nem tudtam. Azt gondoltam, hogy alapjárat és minimum fényerő mellett, de hogy kikapcsolt LCD-vel, az elég durva. Akkor ezek az értékek gyakorlatilag dísznek vannak.
Megint csak a marketing, a fenébe is. Inkább egy pár napos kipróbálást kéne valahogy megoldani, és akkor sokkal jobban lehetne dönteni! Bár van ahol jól is írják, mert R51e-nél 2,2 órát írnak, és az bőven megvan pl. netezéssel.

sssent
(senior tag)
Na jah, akkus üzemidő kikapcsolt kijelzővel. Pont az az eset, amikor az ember külső monitort használna. 
Nekem egyébként az a módszerem akkuidő kalkulálásra, hogy működő bemutatógépbe betolok egy pendrive-ot rajta egy installálást nem igénylő mobmeterrel. Az kiírja a pillanatnyi fogyasztást. Csak azt kell szépen kihízelegni, hogy hadd menjen már a gép 3 percet akkuról.

Zola_
(fanatikus tag)

halalka
(újonc)
Hali!
Lenne egy kérdésem amit bár már biztosan feltett valaki de én mégis felteszem!
Egy meg nem nevezett cég sajna lepusztította a gépemről azt a rejtett patríciót amiről ugye fel lehet tenni mindent egy gombnyomásra. azért vittem be mert vírusos lett és nem indult el a windows, én biztonsági mentést kértem (ez meg lett) DE erre ők felraktak egy windowsxp professionalt és mindent ami kell de az eredeti windows meg minden hát nekem valahogy jobban tetszett (már ha úgy is kifizettem a géppel
)
meg lehet valahogy szerezni cd -n dvd -n vagy valahogy?
nekem egy r50e típusú gépem van 1834-BYG típusszámmal!
segítséget előre is köszönöm
R50e (1,5 Gb RAM, 120 Gb, 1400Mhz, Wireless, Ethernet LAN, Modem, stb)

Dr. Akula
(PH! addikt)
Gondolom kezdik átszoktatni a Lenovo márkanévre a vásárlókat, ugyanis az IBM márkanevet csak vmi 2-3 évig használhatják.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

Dr. Akula
(PH! addikt)
Meg lehet rendelni némi lóvéért a gyári recovery lemezt az IBM-től, ha tudod igazolni hogy jogosult vagy rá. Kérdezd meg Blyant vagy Herbyt, már nem emléxem melyikük linkelt anno címet hozzá, de ők amúgy is IBM-esek.
Blyan #1012: Valóban megtévesztő, de valszeg nem a sorozathoz kapcsolódik, hanem a gyártó nevéhez, vmi olyasmi mint a notebook.hu-n amikor egy adott szériához minden tagra ugyanaz a leírás van hozzárakva.
[Szerkesztve]
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

Dr. Akula
(PH! addikt)
A HT lényege hogy hardveresen tud váltogatni a proci a párhuzamosan végrehajtandó szálak (thread) közt, míg ''alapból'' ezt az oprendszer végzi.

Zola_
(fanatikus tag)
Szia, íme a megoldás: [link]
Ezért jó a második lehetőség, amikor magadnak csinálsz recovery cd-t, és azt bármikor használhatod rejtett partíció nélkül is.
Esetedben azonban a harmadik lehetőség jön szóba, amikor is a support centertől kell megszerezned, és ''may only be available'', ha még garanciás a géped... (Ha pedig az, akkor pláne kár, hogy nem IBM szakszervízbe vitted.)
Hívd fel az IBM-et a 382-5720-as számon, és ott segíteni fognak.

Zola_
(fanatikus tag)
5 évig használhatják az IBM-et, de a ThinkPad úgy tudom maradni fog. (ha van eszük
)
Vége az átmeneti időszaknak, mostmár minden Lenovo, csak a gépen maradnak a feliratok. Ez látszik azon is, hogy pl. a gépemen bekapcsolásakor már csak egy nagy ThinPad+product of lenovo felirat, valamint a proci logoja látszik. Még a boltban is rácsodálkoztak mikor bekapcsoltuk.
Pedig jobban örülnék a nagy IBM feliratnak.
Le is cserélem mindjárt egy régebbi R51-re, abban legalább pentium-m is van. 

Blyan
(PH! kedvence)
Maradni fog a Thinkxxx név.
1. fizettek érte, nem keveset
2. bejáratott név, aminek nagy presztizse van

Zola_
(fanatikus tag)
Hurrá.
Meglátjuk, hogy mihez kezdenek vele. 

Herby
(lelkes újonc)
Lenovo vs. IBM vs. ThinkPad
Különböző eljárásokat kell figyelembe venni a Lenovo illetve az IBM valamint a ThinkPad, ThinkCenter, ThinkVision márkanevek használatakor. A Lenovo üzleti partnerek a ''Lenovo Business Partner'' logot használhatják:![[kép] [kép]](http://www.megasellers.nl/story/355_1.jpg)
A ThinkPad márkanév mellett az IBM logo is látható, a szerződés szerint a ThinkPad márkanevet viseli a jövőben minden olyan hordozható gép, mely az eredeti IBM ThinkPad család tagja. A Lenovo saját notbeook gépein ez a logo nem használható:![[kép] [kép]](http://www.dstyles.de/bios/images/bioslogo/ibm-thinkpad-t22-logo18.png)
Kivétel volt az olimpiai ThinkPad logo, mivel az IBM nem ''Olympic Partner'', míg a Lenovo igen:![[kép] [kép]](http://www.pdamania.hu/images/leadings/x41_leading.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.pc.ibm.com/ca/about_lenovo/images/olympics1.gif)
A Lenovo neve mellett hivatalosan az IBM logo nem szerepelhet. A ''rebranding'' kampány részeként a Lenovo nevének bevezetése van folyamatban. Ez kb. a Westel vs. T-Mobile esetéhez hasonlatos. Hivatalosan semmilyen formában nem használható az IBM logo a Lenovo logo mellett.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Herby
(lelkes újonc)
Mindenkinek aki Recovery CD ügyben írt nekem jelzem, hogy a CD-k nagyon lassan kocognak be, kb. 4-6 hét alatt. Most érkezett meg egy olyan csomag amit hat hete rendeltem meg. Amint megérkezett jelentkezem. Javaslom, hogy a garis gépek esetében a szerviz@hu.ibm.com címre írjatok, nekik könnyen lehet, hogy van azonnal Recovery CD rakin.

Herby
(lelkes újonc)
LENOVO BUSINESS PARTNER MARKETING GUIDE: [link]![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060503/logo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Blyan
(PH! kedvence)
Tehát igazam van 
[Szerkesztve]

halalka
(újonc)
Hali Herby!
Felhívtam a 0613825885 telefonszámot ahol egy IBM szervizes azt mondta, hogy Recovery CD nem lehet rendelni, csak az a megoldás van, hogy beviszem a gépet és ők állítják vissza a rendszert eredeti állapotra. viszont te tudsz rendelni Recovery CD -t. akkor ez most hogy van?

Blyan
(PH! kedvence)
Eccerű. Az IBM megteheti, de nem akar rendelni. Herby meg olyan partnercégnél dolgozik, aki szintén megteheti, és még hajlandó is rá (bár nekem korábban egy kollégája azt mondta, hogy nem nagyon komálják, ha kérni kell).

halalka
(újonc)
Hali!
Nos, köszönöm a választ (erre én is gondolhattam volna)
ugyanis gondoltam megrendelem mivel az én gépem már csak ma és holnap garis utána sajna nem (már egy éves a kicsike
)
szerintetek ha megkérem van esélyem?
Szerintem ha megkéred, kiderül, van-e esélyed. Vagy úgy gondolod, mi, látatlanban, ismeretlenül meg tudjuk mondani azt, amit csak te tudsz (és neked kellene) elintézni?
De legyen: igen, van esélyed. A telefonálásod időpontjától számított 13 perc 26 másodpercen belül a CD-olvasódban lesz a recover lemez. 
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Herby
(lelkes újonc)
Ha a szervíz visszaállítja az eredeti gyári image-et akkor arról Te már le tudod gyártani a recovery CD-ket a gépeden lévő ''Create Recovery Media'' programmal.

halalka
(újonc)
Köszönöm a választ és teljesen igazad van ezt kellett volna csinálnom akkor amikor még megvolt rá a lehetőségem csak az az én nagy problémám, hogy nem Pesti vagyok és csak úgy felugrani a fővárosba bizony nem egyszerű (főleg munka mellett)
de köszönöm a segítséget

vscotina
(tag)
Szervusz Herby!
Nálad milyern feltételekkel lehet gyári Recovery CD-t rendelni. A gép kb. 7 hónapos. Szervízbe viszont nem szeretném vinni.
vscotina@citromail.hu is írhatsz.
Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>Dell XPS M1330 (csalódtam benne), >>Nokia 5800 >>Panasonic FZ50

Zola_
(fanatikus tag)
Nincs nagy forgalom erre mostanában. Tehát mindenkinek jól működik a gépe. 
Újabb tapasztalatom van a notebook.hu csodás CTO-s IBM R51e gépével kapcsolatban...
A vásárlás utáni hetedik héten megjött postán a gar. papír, külön öröm volt tértivevényesként elmenni érte a postára. Pedig kértem, hogy telefonáljanak ha megjön, és bemegyek érte. 
Én vagyok az a hülye vevő, akit érdekel, hogy miért van az, hogy dvd íróval vettem a gépet, de a lenovo honlapja szerint a szériaszám alapján gyárilag combo drive van benne. Megtudtam a szervíztől, hogy bizony az ő rendszerünk nyílvántartja a gépek gyárilag szerelt alkotóelemeinek egyedi bar kódját, és ezt ellenőrizni is szokták garanciális reklamáció esetén.
Tehát ha elromlik a dvd íróm mondjuk 2 év múlva (már 3 év garis a gép), akkor nem tudom bizonyítani, hogy nem én tettem bele a sufni-tuning műhelyemben. Csak a számlán lévő dvdrw felirat véd, de ott nincs bar code feltüntetve, ráadásul azt egy külföldi szervíz nem igazán fogadja el. Felhívtam a lenovo brand managerét, és megkérdeztem, hogy szabad-e így gépet eladni. Azt mondta, hogy igen, de a gar.papíron fel kell tüntetni a cserét, és a beépített opció adatait. Nekem azonban nincs rajta. Felhívtam a boltot, és még én meséltem nekik újat... Annyit mondtak, hogy a nagyker csinálta a cserét. Jövő héten megkérdezem a notebook.hu központját is.
Egyébként két hónap alatt négyből már a harmadik hibát is sikerült korrigálniuk a honlapjukon, így mostmár csak a chipszet Intel855 szerintük, pedig az is ATI, valamint még mindig az R50e adatlap van belinkelve.
Időközben észrevettem, hogy a többségi tulajdonos ügyvezető itt fórumozik a ''Milyen notebookot vegyek?'' topikban, és megírtam neki az észrevételeimet privátban, hátha megköszöni. Nos, még csak válaszra sem méltatott...
[Szerkesztve]

Csedit
(fanatikus tag)
Sziasztok! Lehet , hogy buta lesz a kérdésem. IBM R51-es gépem van. A billentyűzet megvilágító led sárga szinű és ezért vajmi kevest ér. Most láttam egy régebbi IBM gépet abban fehér kicsi lámpa volt, az teljesen használható. Esetleg másnak is van sárga lámpája és mitől függ a szine? Talán cserélhető is? Köszi: Edit

Csedit
(fanatikus tag)
Épp most csinálom a forgalmat 

Zola_
(fanatikus tag)
Nem butaság, nekem is a sárga led van benne.
Tény, hogy nem túl erős, de tök sötétben pont megteszi. A cserélhetőségről sztem kérdezd meg a szervízt, ha más nem, ők biztosan tudják.
Hogy vagy megelégedve a gépeddel? Venti hangja, melegedés, aksi idő? Ja, és melyik video van benne? 

Csedit
(fanatikus tag)
Használtan vettem , másfél éves gép, 1.6-os pentium m proci, 512 ram 60gb hdd,dvd író, sxga+ kijelző. 120 ezer forint volt. Szerintem nem volt rossz ár érte. Két hete nyúzom, előtte egy asztali processzoros 2.6 -os pentium notebookom volt. Egy Clevo. Hát a különbséget elég nehéz elmesélni. Hihetetlen, aki nem próbálta az asztali procis gépeket el sem tudja képzelni , hogy egy ilyen újabb gép mennyivel csendesebb és egyáltalán nem is meleg.Hangja szinte nincs.A régi gépem mellett szinte még tv-t sem lehetett nézni ,olyan hangos volt.Pár nap alatt nagyon megszerettem ezt a gépet. Ti ajánlottátok itt a topikban, hogy ilyen márkát vegyek, de mielőtt kérdeztem, bizony rászántam egy halom ídőt mire végigolvastam itt a fórumon egy pár topikot.

Csedit
(fanatikus tag)
Ja egyedül az akksi ami elég gyenge, a mobmeter szerint 44% az elhasználtsága. Így wifivel netezve jó másfél órát bír.

Zola_
(fanatikus tag)
Sztem sem volt rossz ár érte a 120ezer.
Ha megunod az aksit, akkor veszel majd egy újat, és még pár évig elleszel. Asztali procis gépem még nem volt. Ellenben ennek az R51e-nek elég hangos a ventije. Pedig még cseréltettem is mert furán ketyegett időnként, de a süvítése nem változott, ez nagy csalódás sajnos. A rövidebb aksi időre a fórum olvasása alapján már számítottam. (bár így netezve közel két és fél órát bír) Nagyon gondolkodom, hogy kicserélem inkább egy Pentium M-re, pl. egy olyasmire mint a Tiéd.