Mert kapsz vissza egy ugyanolyan sz_rt, és megint tart vagy 1 hónapig, utánna megint gariztatni, és így tovább... Meg ugye ha nincs másik blokkod, akkor elég necces addig használni a gépet.
Arról nem is beszélve, hogy kellemetlen bizonygatni, hogy nem te törted el azt a plexit a tetején.
Egyszerűbb, és olcsóbb megmoddolni, vagy venni más típust és akkor utánna nincs vele gond!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?
[Re:] OCZ Agility 4 SSD-k akár 1 dollár/GB fajlagos költség alatt is
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Laptopba, Intel® Core™2 Duo Processor T7200 (4M Cache, 2.00 GHz, 667 MHz FSB, 64-bit)
CPU-t keresek notiba, lista: T2300, T2400, T2500, T2600, T2700
Új! Ventilátor fordulatszám szabályzó panel, fdd helyére 4 csatornás fekete, kék háttér világítás
Előlapi hang (sound) + USB kimenet, 1,44 ( floppy, 3,5" meghajtó helyére )
Tintapatron, tonerkazetta (lézernyomtató kazetta) Jó áron! áfás-számlával ha kell!
Hirdetés
mh197
(őstag)

Tiger99hun
(újonc)
Valaki cserélt már le tts löttyöt?Utánna ha kimostom a csövet elég vizzel vagy kell vmi más tisztító lötyi?

YODA mester
(senior tag)
Képtelen vagyok elhinni, hogy a Thermaltake képes ilyet szemetet piacra dobni...
Ne ge**izz a Jedi mesterrel..!!! WWW.NETMAGIC.HU - Webdesign, net-marketing

mh197
(őstag)
Sajna ez van, olyan amilyen az ára.! Viszont tudod a kínai picon vett panasconik TV is sokáig bírhatja, ha kifogod!

tom69
(tag)
Ennek a q... bigwaternek Minden létező alkatrésze megvásárolható külön, csak az a K.B....TT pumpa nem 
Thermaltake CL-W0045D 6.4 mm UV Cső 1 400
Thermaltake CL-W0058D 6.4 mm-es csatlakozó 2 510
Thermaltake CL-W0044D UV Folyadék 2 620
Thermaltake CL-W0031D Víztartály 4 800
Thermaltake CL-W0010D CPU vízhűtés blokk 8 210
Thermaltake CL-W0002D 12 cm-es Radiátor 7 710
Ez összesen 27 250
Thermaltake BigWater SE belső vízhűtés CL-W0005 26.040
A pumpát ingyen kéne adniuk amilyen sz@r, de egye fene egy működő pumpáért adnék 5 ezret 1 év garral.
Valaki sztrájkolhatna TTbácsinál hogy csináljon külön pumpát is....
Rájöttem hogy nem akarok 20 ezret adni egy laing pumpáért...
T0m69 - http://web.t-online.hu/tomika69/machines.html

nszb
(kvázi-tag)
Ezeket hol lehet megvenni?

tom69
(tag)
szinte mindenhol ahol ttvel foglalkoznak.
blcomputer, hornyák
vagy nagykerben cedruskft, mycom
stb
De ha minden részét árulják külön a rendszernek, akkor azt a szájbavert bedöglős pumpát miért nem ?
mert az is bedöglene. komolyan beszélek. én nem vennék a helyedben mégegyszer egy ugyanilyen pumpát, ez a leggyengébb láncszem az egészben. az SE pumpája más tészta, azt szerintem lehet. nekem kellene mégegy radiátor, ha találsz vevőt a cpu blokkra, akkor vehetsz egy komplett se-t és a pumpát megtarthatod magadnak
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

tom69
(tag)
Bigwaci bekaphatja 
Már döntöttem, veszek valami brutál pumpát (már meg is rendeltem)
Valahogy leszabályozom hogy ne nyomja szét a maradék bigwater komponenseket, aztán szép lassan elfelejtek minden alkatrészt a thermaltake-ből. (elsőként épp a radiátort).
Amig nem genyózott a pumpa, azt akartam hogy megveszek minden TT Aquabay komponenst, és akkor 2 radiátor, több viz, meg egy szemben lévő vizszint és áramlásjelző
de a sz@rpumpa ezt nem akarta, inkább megdöglött mielőtt még több vizet kellett volna nyomnia...
Igy meg most a radiátor, Pumpa, Viztartály házon kivül lesz valami saját.
Belül meg csak a blokkok, meg egy ''díszventi'', ami kicsit szellőzteti az amúgy is szellős házamat (TT ARMOR).
''Bigwaci bekaphatja, hööö'' 
be hát, de pld én most a 7végén ápgrédeltem egy tt vga blokkal az én se-met, nagyjából 2°C-szal emelkedett a hőmérséklet, a 9800pro-t is mégfeljebb emelhettem így a vízzel, pedig a léghűtése is már egy erősebb hómméd dolog volt, iccakára otthagyva három prime95 + egy atitool artifactscanning hibamentes volt, a cpublokk megállt 40°C-nál, az egyetlen radiátoromon a venti 1500rpm körülre gyorsult fel
szóval érdekel a radiátorod, megveszem áron alul azt a szart 

tom69
(tag)
Jó cucc volt, ez. De ezt a gagyiságot amit pumpaügyben művelnek 
profilomnál ott a link hogy mit hűtött, itt is volt vga blokk, meg blabla, semmi bajom nem volt addig amig egyszercsak óránként ki nem kapcsolt a gépem 
hosszú küzdelem után meglett a bűnös.
Ha olvasgattam volna itt, akkor lehet hogy meg tudtam volna előzni a bajt, de jól működő rendszernél szerintem a qtya sem olvasgat hogy mit tud az ami neki van...
Pár ember irt a sötétzöld trutyiról ami lett a folyadékból, ha azt azonnal kicserélem lehet hogy a pumpa is húzza még egy ideig...
Viszont azt még mindig qrvára nem értem hogy nekem bekapcsolásnál pöccre indul a pumpa, és ugyanannyit nyom mint eddig, aztán 20-30-40 perc múlva leáll, próbálkozik indulásokkal, és vége...
A vizem a leállás pillanatáig ugyan annyi fokos mint akkor amikor új volt...
2-3 perc gépkikapcs után megint megy az a k...ott pumpa, de megint leáll...
kimostam durvánalkoholos ioncserélt vizzel, majd kevésbé alkoholos ioncserélttel töltöttem fel. de ugyanaz...
Na ez az amiért bekaphatja, nem a teljesitménye miatt...
Nem is lenne baj ha azt a szájbavert pumpát árulnák külön, de annak még egy r...hadt ''Part number-je'' sincs, ami alapján küldene egyet ''benfenntes'' ismerősöm, úgyhogy lemondtam a cuccról...
Majd ha vettem jó radiátort, akkor ezt a másikat eladom...
Az hibátlan egyelőre

mh197
(őstag)
Már bedöglött SE pumpáról is hallottam, épp a héten, szvsz az is ugyanaz lehet, vagy a minőség rossz alapból! 

mh197
(őstag)
Ha eladod a rossz pumpát, engem lehet érdekelne! Írj privit.
''óránként ki nem kapcsolt a gépem'', hmm, nekem csak simán belassult amikor abbamaradt a vízfolyás... aztán kihúztam a pumpát, raktam a blokk környékére egy propellert, visszahúztam az fsb-t 100-ra és ment vígan tovább
sötétzöld... nekem is olyan lett, de ugyanolyan állagú maradt, nem éreztem sűrűbbnek, ugyanazt vissza is töltöttem most
pumpában az (is) az érdekes, hogy ránézésre pont ugyanilyen van az aquariusIII-ban is, aztán arra nem panaszkodnak, mondjuk lehet hogy abból kevesebb fogyott 
radiátort várom! 

tom69
(tag)
Nekem sziliciumtüzelésű kazánom van 
Az órajel csökkentés és a kikapcsolás között max 2 perc ha eltelik abban az ütemben ahogy elkezd melegedni a pumpa halála után...
Cuccokat meg mindenképp eladogatom majd, amikor meglesznek az új pumpa új radiátor s egyebek.

tom69
(tag)

nszb
(kvázi-tag)
Ebben már tényleg jó kis pumpák vannak.
Én most upgradeltem a sima Bigwateremet SE-re, mármint, vettem egy Aquabay M3-at, meg kicsit átcsöveztem a cuccot, ne legyenek fölöslegesen hosszúra hagyva, meg ilyenek. Aztán ha már szétszedtem a rendszert tettem bele új löttyöt, mert mint korábban írtam a régi bezöldült. Nem alga egyébként, mert most megszagoltam, semmi rohadtvíz szaga nem volt, meg nem is votl sűrűbb, szóval nem tudom végül mi lehetett a zöldülés oka.
Az én BW-em már majd egy éves, és nekem nem volt még gond a pumpával. Hát, félek előre mióta mondjátok, hogy sűrű a halálozás. Mivel fogom tudni helyettesíteni vajon? Remélhetőleg mondjuk az új BW pumpáját már fel merik vállalni olyanképp, hogy külön megvásárolhatóvá teszik. Bár ahogy látom ez vastagabb csővel megy. Asszem talán az is megoldható, mert az Aquabay M3-hoz is adtak kétféle csatlakozót, szerintem az is megoldható lenne úgy. Jó lenne..

CheeseE
(kvázi-tag)
Hali!
Erre is mar regen jartam...
Nah, szoval a kezdeti gondok utan, az en bigvacim is mar lassan fel eve uzemel gond nelkul
Remelem meg sokaig igy is marad... 
A zoldules nalam is beallt...Szereny velemenyem szerint a blokk oxidalodik, es az festi be, mivel mondjuk nalam mar egeszen barna a felulete, ahol a lotyivel erintkezik...Habar azt se ertem, mert ha nem viz, nem lenne szabad h oxidalodjon... 
A masik eszrevetelem, hogy lassan de biztosan eltunik belole a folyadek...Olyan 3-4 havonta ujra kell tankolni...Ami megint csak eleg furcsa, mivel gyakorlatilag zart a rendszer, es foggalmam sincs hova tunik el... 
Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

lumpi79
(lelkes újonc)
Na, végigolvastam az egészet... Levonom a tanulságot....
1. vízhűtést szeretnék... nem húzott processzorra...
2. akkor most ezt a bigwaterf@kot ne vegyek???
3. a termáltékes rakétatoronyba az összes cucc benne van? próbálta ezt már valaki?
4. minden építő 5letet elfogadok...
Thx
Attól függ, hogy milyen gépre kell, mit akarsz hűteni (CPU, NB, VGA, HDD, RAM, FETek).
Mit értesz összes cucc alatt? Ami a Rocketbe benne van, az a torony, CPU blokk, pumpa...
A döntés a Tiéd, csak a pumpával kell vigyárni, mert haldoklós, a blokk sem az igazi, a legújabb BW széria már pofásan néz ki, és szerintem a teljesítménye is jobb lehet.
http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

lumpi79
(lelkes újonc)
Egy Intel 3,2-es Procit szeretnék majd hűteni. Vga-t nem. 

lumpi79
(lelkes újonc)
Tul.képpen azt írják a thermaltakes pumpára hogy max élettartam 50.000 óra. + - ki tudjam mennyi, jelen esetben inkább - 
Arra elvileg elég, bár ugyanúgy elmegy egy JÓ léghűtővel, ami melleseleg olcsóbb is 
http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

tom69
(tag)
rám meg az van irva hogy isten 
az az 50 ezer óra az majdnem 6 évnyi folyamatos üzem 
nálam 8 hónapot nem birt. KB 3000 óra az 50 ezerből
(Nem folyamatos üzem)
A 2 új bigwater kivételével mindegyikben ezek a gagyi 90-120 literes bedöglős pumpák vannak.
Van eladó Bigwater pumpám 120L/h (fél óra működés után leáll, kb ennyi pihenés után megint megy ennyit)
+ TT Tartály ajándékba 
Szintén eladó TT Vízhőmérő LCD kék háttérvilágitás nélkül (állitólag az első szériákban még nem volt háttérvilágitás)
[link]
[Szerkesztve]

lumpi79
(lelkes újonc)
A vízhűtés azért kell mert 5 venti van a gépben és asszony nehezen viseli a hangját. 
Eszembejutott valami: akváriumban van nekem shark1-es víztisztító. Namost annak a propellere egy idő után elforog a tengelyen. Tehát nem hajtja a vizet. Nem lehet hogy a melegtől elenged a tengelyen az ami halytja a vizet??? azért van a fél óra??? mert addig teljesen átmelegszik a belső tengely is??? vagy felmelegszik valami és kitágul ebből kifolyólagosan megszűnik a forgás....???
ezek csak feltevések...
Melyik pumpára gondolsz hogy az rendesen működik...?

lumpi79
(lelkes újonc)
Valaki írta régebben hogy nem tudja hogy ha megáll a pumpa akkor honnan veszi ezt észre?! Innen: http://www.thermaltake.de/watercooling/cl-w0012flowIndicator/cl-w0012.htm
ez egy keringést mutató eszköz.
franc se fogja ezt bámulgatni, pláne nem megvenni, mérnemjó az egyik olyan alaplapi venti csatira rádugni a pumpát, amin van fordulatszám-jelzés-mérés-riasztás?

mh197
(őstag)
jaja, nálam is az alaplapi ford mérős csatira van dugva. Nagyon tuti, mert ha megáll a pumpa, akkor leállítja a gépet a lap. Műxik is, mert egyszer véletlen lehúztam a csatit a gépben a lapról, és két másodpercig sípolt erősen a lap, utánna meg lekapcs. Szóval nem félek, hogy bármi gond lenne.

Elrond
(senior tag)
Sziasztok!
Ebben a hónapban beruházok egy Big Water-re,
az a kérdés hogy megbízhatok-e benne?
Eddig a víz a gépbe elvből nem tetszett,de tekintve hogy halk és
és elég sokan használják,elgondolkodtam a dolgon!
Csak 1-2 tapasztalatot szeretnék látni!
[Szerkesztve]
SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!
Hali!
Nekem jó tapasztalataim vannak a hűtéssel kapcsolatban mivel azalatt a jó fél év alatt amíg használtam ezidáig sose volt vele semmilyen probléma. Csendesen tette a dolgát,nem volt se szivárgás se pumpaleállás.
Éppen most kívánok megválni tőle,ha érdekel esetleg akkor jelezz vissza akár itt akár priviben és megbeszéljük a részleteket.

mh197
(őstag)
Kezdő hűtőrendszernek tökéletes. Ha komolyabb tuningot is szeretnél, akkor picit kevéske. Nálam két big waci megy párhuzamosan egymásba kötve, mert így elég a vízszállítása, hogy a 3,2 -esem 4 Ghz-en menjen rendesen. A TT blokk egy kalap szar, de blokkot lehet hozzá venni később is! Néhány ember jelezte, hogy a pumpa bedöglik benne, ilyen tapasztalatom nekem még nem volt szerencsére, viszont tény, hogy sok embernél volt ilyen pumpabedöglés. Ami talán nem egy szerencsés benne, hogy 6-os csöveken megy benne a víz, és ehhez van tervezve a radija. Na, én ezért raktam kettőt párhuzamba, mert a 6 -os belsős cső túl kevés vizet tud keringetni a tuninghoz. Nálam a két rendszer együtt is halk, szvsz hangját sem hallani!
A hozzáadott TT löttyöt ki is dobhatod, mert kb annyit ér. Egy idő után megsűrűsödik, és érdekes dolgokat old ki a rendszerből. Amit érdemes a rendszerbe tenni : 80% víz + 20% tiszta alkohol (Pl gyógyszertárban vehető). Ezzel a kombóval nem fog algásodni a rendszered, és tökéletesen hűt.
Kb ennyi, szvsz kezdő vízhűtésnek tökéletesen megfelel, de komolyabb gépek esetén erősebb hűtőrendszer javasolt, vagy két db bigwaci párhuzamosan kötve! 

Elrond
(senior tag)
Köszi a bő leírást,nagyon tanulságos,
a nevemnél látható konfigra kell,
nem nagyon tuningolok,mert fut minden rendesen
csak halkabbá szeretném tenni a rendszeremet!
1. lépésnek vettem egy glac.northpole-t,nagyon jó kis hűtő,
aztán jön a big waci(kezdésnek ahogy Írtad)
és végül valami nagyon halk tápot vadászok!
Remélem ennyi elég lesz!
SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!

mhif
(senior tag)
ne vettél bigvacit? én is beruháztam egyre... SE széria... vki meg tudná nekem mondani, hogy vmi úton -módon kiiktatható-e a tartály a rendszerből?? eléggé szűkében vagyok az 5.25-ös hellyel... 
Írtátok, hogy lehet a folyadékot a pumpán keresztül is betölteni meg hogy az jó a légtelenítésre is, de hol/hogy
Nekem SE van és nem vágom hol lehetne tölteni...
plíz help me...
különben megy még a rendszeretek, kedves szurvájvorok? 
30/412-14-13
a tartály kiiktatható, de akkor az lesz, amit sejtesz, nem lesz hol feltölteni. a nemse pumpáján volt egy lik gumidugóval a tetején, abban ott kellett tölteni, de ez valóban nem olyan. szóval valamiféle tartálynak látszó tárgy fog neked kelleni...
különben köszönöm kérdésed, az enyém remekül muzsikál 

mhif
(senior tag)

ettől féltem... no sebaj majd megoldom vhogy, bammm 
thx, mhif
30/412-14-13

mhif
(senior tag)
még egy kérdés:
''desztillált avagy ioncserélt vizet (80%) esetlegesen alkohollal (20%) keverve szabad használni,ezek nem okoznak lerakódást és korróziót''
ezt a kombót raknám akkor a zöld lötyi helyett bele... hol és mennyiért lehet ezeket beszerezni???
30/412-14-13

ModderNova
(újonc)
Hi!
Ma próbáltam ki első BigWater (sima) rendszerem és csak amit 48 óra alatt megtudtam (konzultálva barátnőm apjával) :
- Nagggyon jó rendszer
- Radi elég normál módon használva minimális tuningra(még nem tudtam eleget tápolni)
- Blokk elég de az alja Xar és várja hogy felpolírozzák 
- A pumpa megfelelő, de :
- a kapott löttyöt azonnal lehúzni a WC-be Mert :
-oldja a pumpa eggyes részeit 
-oxidálja a vörösréz komponenseket : blokk, radi belseje (csúnya fekete valami jön ki a leeresztéskor) 
-nem tudom mi van benne de idővel kisUFO-k nőnének ha hagynám 
Ajánlat: A rendszer + desztvíz-alkohol keverék (bolt-gyógyszertár)
Ha valakinek vannak még ilyen jellegű gyors utalásai a rendszerre akkor írjatok !!
Végigolvastam az egész fórumot de majd végig csak szidás-dícséret megy amitól ugye nem jutunk előrébb !! 
Üdv.: Nova

lumpi79
(lelkes újonc)
Ezt próbálta már valaki?
http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0103/cl-w0103.asp
Ez valami új pumpa + kijelző?.

Dtomi
(őstag)
Hali!!! Visszaolvasgattam vagy 200 hozzászólást de nem találtam semmi érdemlegeset!!! Ami engem érdekel kb milyen a hatásfoka egy hyper6+ hoz képest??? mert most, hogy majd 30 fok van a lakásban és 6 venti van a házban mindegyik max fordulaton 55 fok alá nem megy a 630 as procim!! viszont ha terhelem akkor kapásból 60 fölé megy bőven!!!!
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

lumpi79
(lelkes újonc)
Szerintem a házba nem lehet elég ventillátort beletenni, hogy lehüljön a gép.
A víz jobban hűt mint az egy pontra koncentrált levegő, plána ha a levegő eleve meleg.
Lásd.: léghűtéses autó vs. vízhűtéses autó
Hali!
Ha lenne valakinek egy eladó bigwatere, azt megvenném.
Kérdésem: a bigwater rendszerbe köthető vga blokk is? Ha igen, hogyan?
eladó nagyvizem nincs, de nekem van belekötve az ''se''-mbe egy vga blokk, én a biztonság kedvéért hozzáadtam még a rendszerhez egy második radiátort is, az azon lévő venti olyan 800 körül fordul percenként, szóval zajnövekedéssel nem jár és maga a ház is jobban szellőzik így

Tofy
(újonc)
Hello!
Van egy eladó BigWaterem, melyet csaknem 10 hónapig gond nélkül használtam, mikor is a blokkon lévó plexi elrepedt, megragasztottam, de akkor máshol repedt el.
A rendszer egyébként tökéletes, semmi baj nem volt vele és még egy VGA blokk is be volt kötve a körbe, így szinte tökéletesen csendes lett a gépem! Az eledás oka, hogy át szeretnék térni másik típusra.
Akit érdekel, írjon!
Tofy
Nekem is van egy ilyenem eladó!
Vaci új! Null perces!
Akit érdekel, az privizzen rám!
[Szerkesztve]
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy
Hello
Thermaltake BigWater 735-t hol lehet budapesten kapni, és mennyiért?
"Csak úgy mondom"

Cucli™
(kvázi-tag)
Hali!
Tegnap egy BW SE boldog tulajdonpsa lehettem. egy d805ös proci van benne 3.8ra húzva. alapon 38-40fok. terhelve meg 50-55körül megy. most a zöld tt takony csordogál a rendszerben. a napokban majd kicserélem desztvíz+alkohol kombóra szerintem.
megvagyok elégedve vele 
[Szerkesztve]
All your lies are coming true. All freedom is lost. ALL HOPE IS GONE.
Hol vetted, és mennyiért?
"Csak úgy mondom"

Cucli™
(kvázi-tag)
nemtudom 
barátoméktól kaptam születésnapomra
(nagykerben vették amúgy)
All your lies are coming true. All freedom is lost. ALL HOPE IS GONE.
Ilyen szülinapi ajándékot én is szívesen kapnék. 
De az új gépem se rossz szülinapi ajándék. 
"Csak úgy mondom"