Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#551) Adeeon

Adeeon
(újonc)

Üdv mindenkinek!!

Azt hiszem rászánom magam és veszek egy Bigvacit.
Alaposan végigolvasgattam az egész totyikot.
Tanulgatva a példákból. :U:U

Máár csak egy kérdésem lenne, tud valaki ilyet bontatlanul garival??
Ahogy látom itt a BW-nél kölünösen lényeges a gari :Y

NO remélem, csak nem lesz vele bajom, betartom a tanácsaitokat. :R

Szép napot mindenkinek.

Byka

''A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni.'' By: Robert Frost

(#552) Adeeon

Adeeon
(újonc)

Kerestem de a Mistral-ba már a honlapon sincs fenn (Kecskemét)-i Mistral!!!
Egyéb címet tud valaki?
Köszöntem
:R

''A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni.'' By: Robert Frost

(#553) Petya25 válasza Adeeon (#552) üzenetére

Petya25
(őstag)

Próbáld itt: Bővebben: link vagy keress rá Deicide-re itt a PH-n.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#554) Mynet válasza Napster (#548) üzenetére

Mynet
(újonc)

vandorcomputer.hu itt vettem ez az infopark területén van (XI.ker) 22e-ért vettem (van még nekik kb 26db raktáron) a legolcsóbb hely az a Demand2000 nagyker lett volna, de ott is olyan 21e-re jött volna ki.

(#555) asimov

asimov
(fanatikus tag)

Huhh, most kezdjek félni?? Nekem már vagy 6-8 hónapja megy rendesen, úgy hogy használtan vettem, és már 3 hónapja használták!!! Ez most jó szériás pumpa, vagy mindjárt be fog dögleni? Amúgy lehet külön kapni hozzá pumpát? :F

''Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians.'' (Isaac Asimov); -=SoG=-Khabbas

(#556) Mynet

Mynet
(újonc)

Új fejlemény és nagyon meglepődtem, hogy elkezdtem kicsit húzni az A64-em (csak lájtosan) így az eredeti 1808Mhz-ből (3000+), lett 2241Mhz (3561+ CBId alapján). Az érdekesség, hogy míg ment majd egy órán át a CPU-Burn a gépen, stabilitás ellenőrzése végett, akkor sem ment nekem 39°C fölé a CPU hőmérséklet. Én eddig nagyon meg vagyok elégde a kis BigWater-emmel.

megj.: Sikerült csinálnom egy elégé halk gépet, mostmár a szivattyú a lenghangósabb (márcsak annak a búgását hallom), terveim szerint csinálok neki egy kis dobozt, amibe belerakom, hogy elnyelje ezt a hangot (valszeg vagy polifoamból, vagy hungarocellből). Azért merem bezárni a szivattyút, hisz tapasztalataim szerint nem melegszik egyáltalán, ellenben azokkal amiket előszeretettel használnak mások és óránként 300liter+ -t szállítanak. Aki szeretné, hogy halk legyen a hőcserélő radiátorán a venti, annak bátran ajánlom az általám már említett 12centis GlacialTech SilentBlade-eket (Mistral-nál beszerezhető).

(#557) Mynet válasza asimov (#555) üzenetére

Mynet
(újonc)

Az említett Deicide úrnál lehet venni pumpát, ha nincs nekik raktáron, akkor is néhány héten, egy hónapon belül behozzák az országba.

(#558) asimov válasza Mynet (#557) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Köszönöm!! Azért remélem kiszolgálja az 50000 óráját! :DDD

''Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians.'' (Isaac Asimov); -=SoG=-Khabbas

(#559) Mynet válasza Napster (#548) üzenetére

Mynet
(újonc)

Most látom csak hogy a GPU blokkra gondoltam, igen Deicide-nél vettem és 6500 volt. (szerintem jobban megéri mint ami kapható ordasi féle blokk). Azért chipsetre nem a legcélszerübb, hacsak nincs rettentő nagy hely körülötte. Nekem pl útban volt egy két elfektetett kondi, szerencsére a blokk elég masszív teremtés ezért ki tudtam marni az aljából annyit hogy kényelmesen elférhessen a kondiktól. ;]

(#560) Macilaccc

Macilaccc
(kvázi-tag)

Ha vkinek lesz/lenne felesleges big water-je, akkor én vevő lennék! :)

(#561) Macilaccc

Macilaccc
(kvázi-tag)

Ha vkinek lesz/lenne felesleges big water-je, akkor én vevő lennék! :)

(#562) plömplöm válasza Macilaccc (#561) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

ennyire sürgős? :DDD

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#563) Macilaccc válasza plömplöm (#562) üzenetére

Macilaccc
(kvázi-tag)

Vicces, de újabban sokszor 2x küldi el a hsz-eimet.:F:(((
Sürgősnek annyira nem, de ha már van egy ilyen totyik, és sokan nincsenek megelégedve a cuccal, nekem meg jól jön alkatrésznek.
Én úgy oldottam meg a pumpa bedöglését, hogy a gépemben két pumpás rendszer van, ha tehát az egyik behal, a másik ugyanakkor biztos nem, vagy nagyon nagy pecch-nek kell lennie;]. Két pumpával jobb a hatásfok, főleg mivel nagytoronyban a tetejére kell pumpálni az aljáról. Hangban meg semmi plusszt nem ad a még egy pumpa!

Nos, ha vkinek lesz/van eladó, lehet vevő leszek rá. Részegységek is jöhetnek, radi, blokk, stb...

(#564) plömplöm válasza Macilaccc (#563) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem van garcserében két komplett

mind a kettő eladó (lesz amint lezajlik a csere), az egyik már ott van garmacor-nál, de mivel zsír új, ezért nem tudom ilyenre gondoltál-e vagy valami olcsóbb kivitelű de használtra...

(#565) Macilaccc válasza plömplöm (#564) üzenetére

Macilaccc
(kvázi-tag)

Olcsóbb használt lenne jó elsősorban! De van egy topicom, ahol big water radit keresek, oda megírhatnád, hogy mennyi lesz a cserés cucc ára! Ez a csere után már az se újabb javított verzió, vagy a régebbi?

(#566) plömplöm válasza Macilaccc (#565) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

Beszéltem garmacorral du, a megbeszélt helyen vár rám az SE, beszéltem du a másik cserére váró motyóm cégével is de ők azt mondták lehet hogy abban csak a pumpa lesz kicserélve (marad sima nemSE).
Volt egy olyan tervem hogy elpasszolom mindkettőt és veszek valami szebbet-jobbat komplettebbet (tts-nél néztem alphacoolt, de az ~51br)
Amin most töröm a fejem, hogy az SE milyen lehet...

(#567) Macilaccc válasza plömplöm (#566) üzenetére

Macilaccc
(kvázi-tag)

Se- ben a pumpa motort javították, vagyis gondolom, amiért sok megállt, azért lett módosítás. A többi része ugyanaz, csupán a tartály kapott külső helyet. Ennyi a változtatás. A teljesítmény, meg minden más ugyanaz! :U

(#568) plömplöm válasza Macilaccc (#567) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

SE-ben kisebb a pumpa fizikailag, a szállítóképessége is, és van hozzá ez a 5,25''-os helyre berakandó tartály vagy mi...

''A teljesítmény, meg minden más ugyanaz!'', ez saját tapasztalat? Mert hivatalosan egyiknek sincs megadva ''teljesítmény''...

(#569) Macilaccc válasza plömplöm (#568) üzenetére

Macilaccc
(kvázi-tag)

A pumpa azért kisebb, mert a tartály nem a pumpán van, mint eddig, hanem a külön 5,25-ös helyen. Szállítóképessége ugyanaz!

(#570) plömplöm válasza Macilaccc (#569) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

és nem, a sima az 120l/óra, az SE pedig 90l/óra

személyes tapasztalatod van? regények nem érdekelnek...

(#571) Macilaccc válasza plömplöm (#570) üzenetére

Macilaccc
(kvázi-tag)

Utánnanéztem, és tényleg igazad van! :R A pumpa teljesítményét/szállítását is csökkentették!
Na ez komoly, akkor az SE ezek szerint még szarabb, mint a sima!:((( Ez olyan lehet, mint a vga-k esetén az SE verzió, ami egy lassú 64 bit volt.
Pedig azt hittem, hogy javítottak rajta, de ezek szerint csak rontottak! Na mind1, pedig eddig sem volt valami nagy szállítókapacitása a pumpának, akkor ezek után még ennyi sem lesz:O:(((

(#572) plömplöm válasza Macilaccc (#571) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

találtam olyan teszteket, ahol a lassabb vízszállítást mint pozitívumot említették

de ezexerint neken nincs (sincs) tapasztalatod... talán holnap kezembe kerül egy se, majd mesélek :)

(#573) Macilaccc válasza plömplöm (#572) üzenetére

Macilaccc
(kvázi-tag)

Hát, érdekelne, mert a vízhűtés topicban mindenki azt mondta, hogy a lassabb víz rosszabb, mert ugye nem jönnek létre örvények, meg ... ,de ezt T-shirt, meg Bim is szépen leírták a vízhűtés topicban! Szvsz, szerintem ha lassabb a víz, akkor az már sok jóval nem kecsegtet. De várom, hogy nálad mi lesz a tapasztalat!
Ami biztos, hogy pl nekem a sima big van, és ugye akkor az 120-at nyom, de még ezen is gondolkodom, hogy ki kellene cserélni a pumpát nagyobbra, mert nem hűt vmi jól! Pedig két pumpa is van benne, egyik lenn, másik fenn sorba kötve a biztonságért, és nem a teljesítményért párhuzamosan. (Bár az utóbbi sem elvetendő gondolat, lehet, ha lesz időm berakom párhuzamosba is, majd meglátom)

(#574) Ptech válasza Macilaccc (#573) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

Bár nem vagyok pro a témában, de szvsz a nagyobb vízáramlás csak akkor növeli a teljesítményt, ha a hőleadás is nőni tud(tehát nem alulméretezett a radi). Kicsit bővebben: A blokknál az a jobb, ha nagyobb az áramlás, így több hőt tud elszállítani, a radinál meg az, ha lassabb, így jobban le tud hűlni a víz. Persze ez azért a gyakorlatban nehezen kivitelezhető lenne.
Azért az elmondható, hogy minél gyorsabb az áramlás, annál nagyobb radi kell, hogy a gyorsabban keringő vizet le is tudja hűteni.

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#575) plömplöm válasza Macilaccc (#573) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

hátkérem, nem bírtam ki és belecsavarhúzóztam ezt az ''se''-t, nem ugyanaz a helyzet mint a ''sima'' bigwaternél mert ezt a ''tank''-ot is üzembe kellett állítanom, most vagy ez, vagy valami nemtommi, de hidegebb a proci... így, ezzel a 120l/ó helyetti 90l/ó pumpával... biztos bennem van a hiba vagy hazudok, úgyhogy bele sem merem írni a vízhűtés topikba... visszavettem a 2.4@3.2-őt @3.1-re, mert így még meg sem kell emeltessem a venti fordulatszámát az alaplappal, a radiátor kimenő csonkjára rázsugorcsövezett termisztor szépen felemeli a víz melegedésével a venti alap 1000rpm-jét olyan 1400 körülre, és így egészéjszakás duálprime stabil. így üresben ketyegve a blokkba belefúrt külső hőmérő 29-30°C-t mutat, fentemlített szadizáskor is 40°C alatt maradt. annyira megtetszett ez így most, hogy a vinyóhűtő ventit is lehalkítottam, most 25-26°C helyett 30°C, viszont nincs hangja, a vga-n is egy ugyanilyen 92mm-es tt venti van, azon 1500rmp-re beállítottam, atitool stabil pro@xt-n, örülés van

(#576) zippofcy

zippofcy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pár hete van ilyenem, Aquarius VGA Waterblockkal együtt vettem, kb 26 ezer kp körül. A hűtőjét a ház hátára csavaroztam, mert bele nem fért. 3000+ A64 (Newcastle) 2400 mhz-en (1.75v-on ) + GF 6800 VGAmat (sima de GTként hajtva, 345 mhz core 780 mhz mem) 1260 rpm-es ventisebesség mellett úgy lehűti hogy netezés + letöltés mellett a proci 34 fokos, filmnézésnél 41 fok, pár órás WoW vagy CSS alatt meg 54 fok max. A VGA meg ilyenkor 49 fok. (ez a második vonal a driver beépített grafikonján). Szóval nekem bevált. Berakásnál összecsavarozni gyerekjáték, csak arra kell vigyázni hogy minél kisebb a ház annál nehezebb úgy elvezetni a csöveket hogy ne törjenek meg. Meg először nem tudtam minek adnak a GPU blokkhoz olyan csövet amiben rugó van ... aztán persze rájöttem ;] Ha le hell húzni a GPUról vagy a CPUról a csövet nagyon kevés folyadék jön csak ki ha vigyáz vele az ember. Amíg levegős a rendszer addig bugyog kicsit a pumpa, mintha akvárium lenne a gépem helyén. Aztán ez megszűnik. E mellett a fordulatszám mellett gyakorlatilag hangtalan, a Chieftec tápom tök hangosnak tűnik mellette. (de mivel a Coolink kipukkadt nemrég ezért más márkában már nem bízom, az 5 ezer HUFosak meg átlag 1 évet bírnak csak ki nálam)
Ja meg a prociról is furcsa dolgok derülnek ki vízhűtés mellett, Pl. az enyém 1.67v mellett is vitte a 2400ret. De sajna 35 fok alatt 1.75v kell neki. Különben resetel. Szóval meg kellett emelnem a feszt mert bekapcsolás után vagy esti letöltés után mikor elindítottam vmi játékot resetelgetni kezdett. Voltemelés után ez megszűnt, de azért van rá 1% hogy az Abit kv8pro hülyesége. De nincs sok kedvem visszarakni az nforce3as lapom, csomó szerelgetés és ahhoz nincs hőmérséklet meg egyéb kijelző kütyü. Na mind1. Ja és a VIA chipset vs nforce3ról is tudnék mesélni ;)
Különben a külföldi oldalak ahol mindkettőt tesztelték mind azt írják hogy az SE jobban hűt. Szerintem vízhűtéshez kell tartály meg hűtő is. A kocsikban is van mindkettő, ott meg már 100 éve bizonyít. De aki szerint a sima a jobb, az vegyen olyat. Csak siessen mert úgy tudom az SE az utódja, nem párhuzamos változat ;]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#577) Dare2Live válasza Ptech (#574) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tévhit az a jobb ha minnél gyorsabban kering a víz.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#578) Dare2Live válasza plömplöm (#572) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mutasd már meg nekem azt a tesztet ahol a lassabb vízszálítás nyert.....
elég loller csapat lehet, kiváncsi vagyok

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#579) zippofcy válasza Dare2Live (#578) üzenetére

zippofcy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szóval szerinted TE jobban értesz hozzá mint a gyártó Thermaltake, a tesztelő Tweaknews akiknél mindkettő járt már, illetve én aki 2 hete használja. Neked van egyáltalán? ;]
Itt a link:

[link]

Itt meg egy kép ha műxik:

[kép]

A Tweaknews meg gondolom ANNYIRA szomorú lenne ha megtudná hogy lelollerezted őket ;]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#580) plömplöm válasza Dare2Live (#578) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

itt egy: [link]

nem önmagában a lassabb vízszállításon van a hangsúly btw, hanem egy komplett rendszer hatékonyságán

(#581) Dare2Live válasza zippofcy (#579) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ROTFL
:))
(földön fetrengve röhögök smiley)

Szted a Fan Speed mit jelent? Mert tuti nem water flow ratet.
Mértékenységre nézve az egyik RPM a másik GPH.

Mégegyszer, hogy világos legyen: Az általad adott képből tutijól kiderül, hogy a lassabb Fan speed(ventillátro sebesség) rosszabb teljesítményt ad, de itt mi most baromira nem erről beszélünk hanem a flow rateről ami a pumpa által keringetett víz sebessége.

Továbbra is várom a linket vagy akármit ami megmutatja nekem, hogy a lassabb flow rate jobb.
(Elnézést, hogy angolul fogalmazok de nemakarok megent félreértést.)

(#582) plömplöm válasza Dare2Live (#581) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

segítek, mert látom nehezen megy ez neked, ezen a képen a sima és az se kivitel van összehasonlítva, ezen a módon a két vízszállítás, és nem hogy rosszabb lett, de egy hangyafasznyival még egy kicsit jobb is.

de egyébként meg beleszarok, annyit lollerezel, amennyit csak akarsz

(#583) Dare2Live válasza plömplöm (#582) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

egy rendszer egy kör + ha lassabban megy a víz avval romlik a hőátadás. (eztmár középsuliban is tanítják aszem) minden rendes vízhűtésben min egy 700l/hs 1.3m es emelővel rendelkező szivatyut használnak. (vagy ennél sokkal többet bár akik rendes vízhűtést csinálnak azok biztos nemértenek hozzá ugye, hogy erős szivatyut raknaka rendszerbe, egy swiftech, alphacool elit rendszerbe pl kb tízszer erősebbet mint ami a bw van.)

Szabályozzatok le egy ventit egy léghűtéses prociblokkon úgy lassabban megy átrajta a levegő és több ideje van felvenni a hőt ugye? :O

Mind1 úgylátszik ez a dolog fölfoghatatlan az átlaghalandó számára félév hőtan/áramlástan megtanulása nélkül.

(#584) asimov válasza Dare2Live (#583) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Elég csak belegondolni, teljesen mindegy milyen gyorsan megy át a víz, ha le van hűtve kellőképpen a radi-nál... Persze ez csak ''józan paraszti ész''... De igazad van, vegyél 100k-ért rendszert! Bizonyítottan jobb!

Magyarúl, a hűtés lényeges része a víz, ha a víz hideg akkor a hűtés jól működik... Nem erőszak a disznótor!

[Szerkesztve]

(#585) plömplöm válasza Dare2Live (#583) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

ezen az alapon ha a pumpa vízszállítása 3csillióliter/másodperc, akkor az lesz az überfasza vízhűtés, függetlenül minden komponenstől?

''Szabályozzatok le egy ventit egy léghűtéses prociblokkon úgy lassabban megy átrajta a levegő és több ideje van felvenni a hőt ugye?''
Nem biztos, hogy jó ötlet egy ''kötöttpályás'' vízáramlást összehasonlítani egy összevissza szellővel

a kulcs: ''rendszer''. ez így jó, ez ennyit tud, valszeg hiába menne ötször ennyi vagy ötször ilyen gyorsan a lötty, nem lenne annyival jobb a dolog a blokk és a radi miatt. fel kéne fogni a termék árát végre

(#586) Dare2Live válasza plömplöm (#585) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hol mondtam, hogy a pumpa az egyedüli tényező?
aztmondtam, hogy az egy nagy tévhit, hogy lassubb vízáramlás jobb mert hülyeség az, hogy ha lassabb a víz akkor blokkban jobban feltudja venni a hőt míg radiban jobban letudja adni.

aztse értem, hogy mértkeverünk ide árat arról vitatkozunk, hogy azjobb ha lassabban megy a lötyi vagy gyorsabban nem?

mértnemjó összehasonlítani? elve teljesen ua

(#587) rudeee válasza Dare2Live (#586) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Arról van szó hogy az árához képest jónak mondható hűtőteljesítmény társul,nem összehasonlítható 100rongyos vízhűtésekkel!
Másrészt a víz keringetése valóban fontos,de ha van pl.120l/h vízszállításod és egy adott hőleadód ami arra van méretezve és azt mondod rá hogy elfogadhatóan hűt,akkor ha ugyanebbe a rendszerbe a szivattyút kicseréled egy 700l/h -ra akkor a vízáramlás sokkal nagyobb lesz de a hőleadó mérete nem változott így a víz gyorsan fut át benne de meghűteni nemfogja jobban ,mivel a hőt a ventillátor nem vonyja el gyorsabban a hőleadóból.

Tapasztalatból mondom hogy egy 300l/h szivattyú és 600l/h szivattyú közötti hűtőteljesítményben mérhető különbség szinte nincsen hiába a 2x áramlás!!!
A BigWater szivattyúja és hőleadója egymásra van méretezve és hangsúlyozom hogy árához képest (mivel ez egy fontos szempont!) nagyon jó teljesítményt nyújt!

A drágább és nagyobb szivattyúval és tartállyal rendelkező rendszerek több mint valószínű hogy valamennyivel hatékonyabbak de akkora hatalmas különbség nincsen közöttük hacsaknem fagypont körüli hőmérsékleten keringetik benne a vizet (fagyállóval) kültéri hűtőegységgel!

Az viszont felettébb érdekelne hogy neked milyen hűtésed van és hogy van-e egyáltalán tapasztalatod a BigWaterrel kapcsolatban(személyesre gondolok) vagy csak spontán szólod le a terméket(lényegtelen hogy mely elketrészével vagy elégedetlen)?

(#588) zippofcy válasza Dare2Live (#586) üzenetére

zippofcy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ugye te csak tetteted hogy ennyire hülye vagy? ;]

(#589) Dare2Live válasza zippofcy (#588) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gyakorlatilag tökéletesen tudom, hogy igazam van, jelenleg építem 3.vízhűtesem, anno ebből a szempontból is teszteltem a rendszert. (Konkrétan egy hydor l20 volt fulon hajtva majd lefojtva.)

Elméletileg is tökéletesen tudom, hogy igazam van persze lehet az egyetemen tanították rosszul nekem a dolgokat az 1félév hőtan+1félév áramlástan keretében.

(#590) Dare2Live válasza rudeee (#587) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ahogy látom te érted: ''de meghűteni nemfogja jobban ,mivel a hőt a ventillátor nem vonyja el gyorsabban a hőleadóból''

azaz majdnem mindegy, hogy 120l megy át hként a radin vagy 400. DE a blokk ha rendesen megvan csinálva akkor 400les pumpánál már turbulensé válik benne a víz és így a víz hőátadó/felvevő képesség meg 10*dik és így jelentősen több hőt von el a prociról ez a hő bejut a rendszerbe bejut a radiba a radi melegebb lesz és mivel nő a radi hőmérséklete és a levegő hőmérséklete közt nagyobb a dT így több hőt ad le a radi ergo hüvősebb lesz a procink.

Persze a felépítésileg legrosszabb kígyós blokkokban ez lehet, hogy még egy laing pumpa esetén se következik be ezért kell rendes blokkot venni pl[link]

gondoltam linkelek pár pumpa statisztikát is BWjét nemigen lehet megtalálni.
Eheim compakt 600 1,4 m 11 Watt 0,13 bar
Hydor L20 ll Pro 14 Watt 0,135 bar 700 l/h
és a király: Laing DDC-Pumpe 12V 7-12 Watt 0,24 bar 500 l/h

btw nemértem mi ez a bw mánia van más rendes nem 6mmes nem ratyi pumpás nem ratyi blokkos késöbb bővíthető rendes vízhűtés is. pl [link]

[Szerkesztve]

(#591) plömplöm válasza Dare2Live (#590) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

a második linken Alphacool Cool Answer 120, ez mennyibe fáj mire ideér? gyárilag van feltöltve löttyel, bővítésnél (több blokk beépítésénél) hogy lehet feltölteni? a pumpa 230V-os, adnak hozzá adaptert. ezt mi fogja kapcsolni a júzeren kívül? ad fordulat-jelet, hogy tudhassam működik-e? ha emelni kell a venti fordulatszámán, az megoldható? gépcserekor kell venni másik lefogatót, mennyibe kerül? (esetleges eladásakor ugyanez a lefogató probléma fennálhat)

ne érts félre, nem a bw-t istenítem, de ennyiért tök jó dolog

(#592) Dare2Live válasza plömplöm (#591) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a második linken Alphacool Cool Answer 120, ez mennyibe fáj mire ideér?
ha Grazba kimész akkor annyiba fáj mint a weblapon. Ha BPen akarod átvenni akkor elhozza neked RZOLI (vízhűtés topicban megtalálod az emilját) ő 270Ft/euroért hozza kb. azaz 270/250=1.08 al drágább. Ha kell róla számla és a hivataos magyar eladótól akarod megvenni akkor keresd TTSt ő viszont mint úgy átlagban mindenben nagyon drága 300Ft/euroért hozza. (azaz ha RZOLInál veszed akkor 22.000Ftbe kerül.)

gyárilag van feltöltve löttyel, bővítésnél (több blokk beépítésénél) hogy lehet feltölteni?
ebbe nemvagyok biztos kérdezd meg TTSt vagy RZolit.

a pumpa 230V-os, adnak hozzá adaptert. ezt mi fogja kapcsolni a júzeren kívül?
lehet hozzá venni adaptert amit pci slotba dugsz[link]
ez 12euro bár én sztem rakd kapcsolgatós dugaljba a géped meg a szivatyút.

ad fordulat-jelet, hogy tudhassam működik-e?
nem milyen pumpa ad? (laingon, wc meg hasonló pro pumpán kívül?)

-ha emelni kell a venti fordulatszámán, az megoldható?
sztem ezt ugykell megoldani, hogy a cpu ra kötöd a ventit és utána bisoban beállítod ha 30Calatti a proc nemmegy a veti ah 30-40C van akkor 6Vn ha 40C felett akkor 12Vn, persze ezt tudnia kella biosnak de melyik ujkori nemtudja?

gépcserekor kell venni másik lefogatót, mennyibe kerül? (esetleges eladásakor ugyanez a lefogató probléma fennálhat)
3euroért lehet akármilyen lefogatót kapni.

ha ezek az igényeid akkor vehetsz ilyet is [link] vagyha dupla radit akarsz akkor ilyet [link]
bár ezek már drága ehem pumpával és a világ egyik hanem legjobb blokkjával vanak szerelve. [link]

Nem értelek félre, teljesen tisztába vagyok mi is a bw, nemvéletlenül mondja rá sok sok hozzáértő azt amit.

(#593) plömplöm válasza Dare2Live (#592) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

kitartóan nem érted hogy mit pofázok, úgyhogy abbafejezem, igazad van

(#594) Dare2Live válasza Dare2Live (#592) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha véletlenül veszel egy ilyet akkor próbáld ki azt, hogyha lefolytod hydort a fele teljesítményre akkor javul e vagy romlik a vízhűtésed teljesítménye légyszi!
(Azt, hogy nálam ígyvan ugyse érti/hiszi el senki.)

(#595) rudeee válasza Dare2Live (#594) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Ma teszteltem a gépemet és megemlítésképpen leírom hogy milyen értékeket mértem.

A BigWater képes volt meghűteni a procimat ami gyárilag 2500+ barton 2454MHz-en ahol maximálisan 46 fokos volt MBM5 alaplapi hőmérő szerint ami reális (blokk hőmérsékletét kézrátétellel is mértem).
Üres járatban 37fokig hül vissza.

Megjegyzés: A vízhűtőrendszer nem úgy lett beszerelve ahogy azt a gyártó javasolta hanem egyedi házkialakításba lett beleépítve kellően szellőztetve.

A teszt nyitott ház mellett folyt ebben az esetben.

A hűtőteljesítménye igencsak megfelelő számomra a hozzá passzoló árral együtt.

(#596) mh197 válasza Dare2Live (#590) üzenetére

mh197
(őstag)

Hali!

Azt hiszem te vagy az én emberem! :)
Miért is a legrosszabb a kígyós kialakítású blokk?? Szerinted mennyit javul/romlik a hűtés, ha vmi más kialakítású blokkot veszek helyette?
(A turbulens áramlás jótékony hatását vágom, szóval tényleg csak az érdekelne, hogy vajon mennyivel lenne jobb azonos körülmények közt egy jobb fajta blokk?

Esetleg cserélte már itt le vki a TT big water blokkját más blokkra? Mik a tapasztalatok?

(Vízáramlásban pedig igazad van, mert nálam alaplapon szabályozható csatin van a pumpa. Ha leveszem a pumpa feszt 12-ről 8 -ra, akkor a pumpa 2800 helyett 1600-ot forog (legalábbis a visszajelzés szerint :) ) . Na most 1600-on forgó pumpával 4-5 fokkal fentebb megy a hőfok. Azt hiszem ez bizonyíték, nem ígéret! :DD

(#597) Dare2Live válasza mh197 (#596) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kigyós mért rossz kialakítás? ajaj ezt most nemkezdeném el taglalni, kis hőátadó felület, nagy laminális réteg, nincs turbulencia......

blokktervezés hihetetlen komplex dolog én ezért vettem fel tantárgyakat fősulin és a mai napig képtelen vagyok akárcsak egy hunfrost blokk + ideális pumpa + leegyszerüsített hőleadó kombinációjával kiszámítani egy rendszer teljesítményét. :Y

(#598) mh197 válasza Dare2Live (#597) üzenetére

mh197
(őstag)

Ha a kígyós blokkban a ''kígyó falára '' pici fúróval itt ott átfúrom a kígyó falát, meg csinálok az oldalfalba pici mélyedéseket eltérő méretű pici fúróval, akkor az mennyit segíthet?

(#599) mh197 válasza mh197 (#598) üzenetére

mh197
(őstag)

Művelet elvégezve, egy kis csavart réz lemezt is tettem a kígyózó járatba, és -5 fok az eredménye a módosításnak, úgy, hogy a rendszer többi része változatlan!
Tudom ajánlani mindenkinek, hogy csinálja meg! :C

(#600) plömplöm válasza mh197 (#599) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

csak magamat tudom ismételni: képet, sokat, közelről... :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.