Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#501) Comm válasza Comm (#498) üzenetére

Comm
(senior tag)

Ha minden igaz a pumpa teljesítmény megfog nőni egy kicsit: kb. 500l/h:Y

[Szerkesztve]

The Future: ASRocK 775Twins-HDTV ; Intel Celeron D 331 ; 512mb DDR2 667Mhz Samsung ; Integrated X300 ===> Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

(#502) CheeseE válasza Guruka (#500) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Mar azon hasznalod? Es mivel hutod? prescottok nem a hideg verusegukrol hiresek, azok mar alapon is kazanok! Kul. hasznaljak masok is...ojanrol valahol meg teszt is van...nezz utana...
Szerintem megeri, csak ez a temerdek hiba ami a bigvacinal van:/

Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

(#503) Guruka válasza CheeseE (#502) üzenetére

Guruka
(senior tag)

4GHz-n szokott menni, akkor még nem kell feltekernem a ventiket nagyon hangosra a mostani radimon. Sajnos a mostani radiátorom nagy ahhoz, hogy beépítsem a mostani házamban. És ennek meg elég jó ára van, a blokk is tetszik, meg a 12V-os pumpa. :)

www.pcgear.hu

(#504) Chieftec válasza Guruka (#503) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Szerintem minőségi alkatrészekből épitsd meg a rendszered, hidd el hoszútávon megéri.

(#505) Guruka válasza Chieftec (#504) üzenetére

Guruka
(senior tag)

Nincs most pénzem sajnos Innovatekre. :)

www.pcgear.hu

(#506) Chieftec válasza Guruka (#505) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Nem azt mondtam hogy fullos rendszert vegyél csak valami megbízhatót, de végülis nem én veszem.;)

(#507) Guruka válasza Chieftec (#506) üzenetére

Guruka
(senior tag)

Én amit kinéztem magamnak az a Zalman CPU blokkja, és a Hyornak az L20-as pumpálya. :) A mostani radiátorom elég lenne szerintem, csak pont olyan széles, hogy nem tudom elrakni sehova. :(

www.pcgear.hu

(#508) Guruka válasza CheeseE (#502) üzenetére

Guruka
(senior tag)

Az még kimaradt, hogy egy Ordasi féle blokk van most a CPU-n, amit egy Opel fűtőradi hűt és szintén Ordasitól származó pumpa keringeti a vizet a redszerben. :).

www.pcgear.hu

(#509) Chieftec válasza Guruka (#508) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Vágom.

(#510) Comm

Comm
(senior tag)

Nos jelzem, hogy a módosítás sikeresen volt és jobb lehet mint újkorában.A mágnes és a tengely víz alatt van, szval örök életű lehet a kicsike(soha nem melegszik).Remélem mostmár faxa lesz;]:C

The Future: ASRocK 775Twins-HDTV ; Intel Celeron D 331 ; 512mb DDR2 667Mhz Samsung ; Integrated X300 ===> Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

(#511) Gabeszku válasza Guruka (#500) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

szerintem felejtős a bigvacak. Nem a hűtőteljesítménnyel van a baj, hanem a tartósságával. Iszonyat sok a hibás. Itt a fórumon jópáran megjárták vele a gariztatást...

Üdvözlettel: Rendszergazda

(#512) Comm válasza Gabeszku (#511) üzenetére

Comm
(senior tag)

Aláírom:(

(#513) plömplöm válasza Gabeszku (#511) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem mit veszel ennyiért? mármint mi mást? hivatalosan kell venni, garabonciával.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#514) Gabeszku válasza plömplöm (#513) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Ebben igazad van 20k ból nem lessz vízhűtés, de szart még olcsón sem ajánlok senkinek. Volt egyáltalűán olyan akinek még mindig nem kellett cserélni? Ismerőseim körében 2 ember vett rajtam kívül és mindhármunké behalt, pedig nem egy helyen vettük és nem egy időben (legalább másfél hónap eltéréssel)

(#515) plömplöm válasza Gabeszku (#514) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

Az én első pumpám szinte folyamatosan ment fél évig, most is pumpál még, csak más baja van (lásd odébb). A másik, amit beraktam a helyére, egy hónapja megy folyamatosan (értsd: 7/24), semmi baja.

Ugyanez a pumpa volt (van) az aquariusIII-ban is, a rocketben is ez van, szerintem tízezrével adják el világszerte, olyan nagyon szar nem lehet... Szerintem csak azok találnak (és írnak) ide, akiknek beszart, a többiek csöndben örülnek neki és használják boldogan némi pironkodással az arcukon, hogy ennyiért vettek kompletten (najó, majdnem kompletten) egy vízhűtést, ami -ne tagadjuk- pont elég egy épeszű tuningosnak is akár...

(#516) baresz

baresz
(tag)

Nekem is BW van kb két hónapja semmi gond vele hacsak az nem hogy nagyon lassan de fogy a víz a pumpa tartályábol és nem tudom hogy hol. De ilyen árban tényleg nem sok lehetőség van, hacsak nem a Water Chill a Vapochill-től nem sokkal többért ,bár még nem olvastam róla semmi tesztet úgyhogy csak az ára hasonló a képességéről fogalmam sincs!

[Szerkesztve]

-no money no problem-

(#517) Omár

Omár
(újonc)

Sziasztok!

Ha nincs az aktuális /még bőven garanciális/ termék a bolt raktárkészletén, és belátható időn belül sem tudnak biztosítani, akkor nem kellene visszafizetniük a termék vételárát?

Konkrétan a topiccímben szereplő hűtésről lenne szó, ami kb. 1 hónapos, és most romlott el a vízpumpája.

Telefonos kisasszony a m.....al-nál azt mondta, csak levásárolhatom!

Mire?

Semmi sem kell, ami ilyen áron van, most meg egyelőre nem akarok upgradelni...

Gondoltam elmegyek a fogy.védelemhez, de ők csak magánszemélyekkel foglalkoznak, a számla meg céges, sajnos...

Ötlet?

Üdv:

W

(#518) Comm válasza Omár (#517) üzenetére

Comm
(senior tag)

Azt tudom, hogy magánszemélynek visszaadják kp-ben az árát egy kis fenyegetőzzéssel.A te esetedben nem tudom mi a teendő:(

(#519) Gabeszku válasza Omár (#517) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Egyszerű: Hazudjál!
Mond ezt: Egy Pesti haverodnak is ez volt a baja, de neki hoztak egyet másik üzletükből, ezt megtehetnék neked is, mert a cég szervere e miatt nem fog üzemelni hetekig????
Ennyi

(#520) -Jackson- válasza Gabeszku (#514) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

jelen, eddig mindenféle gondot megúsztam. még csak a víz sem fogy belőle. ha meg baja van, arra való a garancia...

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#521) Gabeszku válasza -Jackson- (#520) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Ok, rendben van. De akkor is van gari, ha a proci megsül miatta?
Nekem az egész blokk olyan forró volt, hogy sütött!!!!!
a cpu meg kikapcsolta magát.
Előbb utóbb valakinek behalasztja a CPU-t:(

(#522) baresz

baresz
(tag)

Hi!
Hát sajnos én is beáltam a sorba, 4 hónap után bedöglött a pumpa úgyhogy ha lehet valahogy megszabadulok az egésztől és veszek egy Waterchill-t.

-no money no problem-

(#523) plömplöm válasza Gabeszku (#521) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

''megsül'', miért sülne meg? normális prociban van belső hővédelem nagyon régóta...
másik: sima léghűtéssel is előfordul, hogy lefittyed a borda a prociról...

(#524) Gabeszku válasza plömplöm (#523) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

van benne. főleg a p4 ben. Amd ben meg letilt a lap. és ha valaki nem ért hozzá hogyan kell beállítani és default 70 ről eléllítja? Nem sülhet meg? És hol van az garantálva, hogy kibírja a cpu azt a hőt? A gyártó oldalán? Bocs, hogy a bw-re is 50000 óra garit adnak. Sima léghűtés nem kerül ennyibe, és ha lefittyedróla a borda el is pukkanhat a proci. Azért teszzük rá a víz/lég hűtőt hogy hűtsük, és ha a pumpa behal, vagy a borda lefigyel a lapátoson, akkor nem hűt, tehát nem csinálja azt amiért fizettél. Minden esetre szerintem te sem hajtanád hűtés nélkül a procidat, azzal érvelve magadnak, hogy a procinak bírnia kell, és úgyis kikapcsol. Remek, de akkor ha kikapcsol, tudod használni a gépet? Szerintem ez a fő szempont. Nekem is BW van, 3 napot bírt. most 3 hónapja megy, és meg vagyok vele elégedve.

(#525) baresz válasza Gabeszku (#524) üzenetére

baresz
(tag)

Helo!
Hát ne legyél nagyon nyugodt nekem 4 hónap után állt meg!

-no money no problem-

(#526) Gabeszku válasza baresz (#525) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

De nyugodt vagyok, mert a PCU kikapcsol;]

(#527) Comm válasza Gabeszku (#524) üzenetére

Comm
(senior tag)

Hát nekem volt már olyan, hogy az Athlon XP-ről szabályosan le repült a hűtő(ventitartó fül eltört), és semmi baja nem lett a procnak.Nem KT133-as korszakban élünk:Y

Amúgy tessék nézd meg a max temp-et a Thoroughbred B magnál: Bővebben: link

Nem kell lehúzni az AMD-t ilyen ügyben:R

[Szerkesztve]

(#528) plömplöm válasza Gabeszku (#524) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

sületlenségek... :)

''és ha valaki nem ért hozzá hogyan kell beállítani és default 70 ről eléllítja'': hüjeség ellen nincs orvosság

''hol van az garantálva, hogy kibírja a cpu azt a hőt'': a spec-ek között

''a bw-re is 50000 óra garit adnak'': nem, a bw-re 1 év garit adnak (nálunk). az 50k óra a várható élettartama

''szerintem te sem hajtanád hűtés nélkül a procidat'': valóban nem tervezem, van egy remek kis garis bigwaterem :)

''de akkor ha kikapcsol, tudod használni a gépet'': nem, de rakok rá újra hűtést és ott folytatja ahol abbahagyta (elméletileg, nem fogom kipróbálni, ha úgy adódik majd meglátjuk, de ''elfüstölni'' nem fog, erre elég sokat tennék)

(#529) baresz válasza plömplöm (#528) üzenetére

baresz
(tag)

Hi!

''de akkor ha kikapcsol, tudod használni a gépet'': nem, de rakok rá újra hűtést és ott folytatja ahol abbahagyta (elméletileg, nem fogom kipróbálni, ha úgy adódik majd meglátjuk, de ''elfüstölni'' nem fog, erre elég sokat tennék)

Ez tettem én is amíg gariztatom a BW-t és csupán teljesen szét majd újra össze raktam a gépet ,melleseleg nem volt a polcon léghűtőm úgyhogy muszájból vettem egyet 5k-ért ,majd ha meglesz a gari akkor gép szét majd újra össze!
Ez azért annyira nem jó mulatság.

-no money no problem-

(#530) plömplöm válasza baresz (#529) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

én meg vettem egy másik bw-t, kicseréltem a pumpákat, így megy vissza garba, és nem kell szereljek szinte semmit, aztán majd jól eladom a dolog végeztével

(#531) baresz válasza plömplöm (#530) üzenetére

baresz
(tag)

Hi!

Ez így kényelmesebb de nekem a kiskeres csak úgy tudta a garit érvényesíteni hogy vissza az égész pakk sajna.Úgyhogy én végleg lemondtam a BW-ről.

-no money no problem-

(#532) plömplöm válasza baresz (#531) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem is csak úgy tudja, ezért vettem egy új pakkot, kivettem belőle a pumpát, beleraktam az enyémet és így kapja meg, aztán majd vagy visszarakom a pakkba az eredeti pumpát és úgy adom el vagy bennehagyom a (kicserélt) újat és úgy.
Mit fogsz csinálni, ha visszakapod az ügyintézésből?

(#533) flacika válasza baresz (#522) üzenetére

flacika
(tag)

Waterchill-t hol lehet beszerezni, oszt mennyi az ára?

(#534) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor nem érdemes TT Bigwatert venni Barton tuninghoz? Nagyon lehúzzátok a topicban... Több pénzem meg sajnos nincs,h Hunfrost-ot vegyek.:(

(#535) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Eddigi eszreveteleim:
A pumpa meg megy...(pozitiv):DDD a blokk belseje total elszinezodott...barna lett..:(
A viz meg meg mindig szokik belole, a pumpa csonkjainal gyuluik ossze reggelente a levego, marcsak azt nemtom h honnan....de huteni jol hut...

Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

(#536) Achill3uS válasza kem (#534) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Nekem A64-en van, és nekem k*rvára bejön ! a sráctól akitől vettem majd 5-6 hónapot ment hibátlanul, nálam dettó, nem is hangos a ventije mert legkisebb fordulaton is remekül teljesít, szóval nekem nagyon pozitív véleményem lesz róla amíg a pumpával nem lesz vmi :)

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#537) Comm válasza CheeseE (#535) üzenetére

Comm
(senior tag)

Az semmi:Nekem a blokk belső felén lévő üveg valahogy megrepedt.Sok kis hajszálrepedés látható, valszeg a meleg miatt.:(

(#538) Comm válasza Achill3uS (#536) üzenetére

Comm
(senior tag)

Örülj neki:C

(#539) plömplöm válasza Comm (#537) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

ez az az üveg, ami plexi? :)
szerintem túlhúztad összerakásnál a csonkot... :(

(#540) Angelo69

Angelo69
(senior tag)

[Szerkesztve]

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat." - "Na, ez is történelmi hír. Nem volt még példa rá, hogy a gyártó által kiadott driver miatt lesz brikett valamelyik alkatrészből" :D...by Killer01

(#541) Mynet

Mynet
(újonc)

Én most tervezem egy BigWater vásárlását, remélem én is a szerencsések közé fogok tartozni. Későbbi terv ennek a továbbfejlesztése.:))

(#542) Mynet válasza Mynet (#541) üzenetére

Mynet
(újonc)

Sikerült beüzemelnem, az eddigi használat alapján úgy néz ki hogy, idle (1004mhz) 32-33°C, 5 óra non-stop NFSU2 után (1854Mhz-en) 37-38°C. Amit eddig átalakítottam rajta, hogy kicseréltem a venijét GlacialTech SilentBlade 12 centisre, így 950-980-at forog és változatlan a légszállítás. (ezzel a venitvel produkálta az előbbi értékeket). Későbbi terv Chipset-re egy GPU/Chipset blokk (a mostani chipsethűtő venti 7700-at forog fixen). A pumpát nem tartom hangosnak, zavarónak. Eddig pozitívak a tapasztalataim! :DD:C:R

(#543) Mynet válasza Mynet (#542) üzenetére

Mynet
(újonc)

Ma beeszkábáltam a VGA-blokkot a chipsetre, nem volt hőmérsékletben semmi változás a procinál, csak a chipset lett melegebb 1°C-kal. Eddig nagyon megvagyok elégedve vele! Tegnap rákötöttem a GlacialTech SilentBlade-t az CPU venticsatijára mostmár vezérli az alaplap a venti fordulatszámát, idle-nél 705-öt forog, full terhelés mellett 973-at! :R

(#544) plömplöm válasza Mynet (#543) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

''VGA-blokkot a chipsetre'', miért nem a vga-ra raktad?

szerk: jaés milyen vga-blokkot?

[Szerkesztve]

(#545) Mynet válasza plömplöm (#544) üzenetére

Mynet
(újonc)

1.: Azért chipsetre mert annak a venitje közel 8000-ret forog ami iszonyatos hang!
2.: Ezt: Bővebben: link

megj.: Mivel láttam, hogy nem nagyon változott a hőmérséklet terhelés mellett sem, ezért valszeg a vga-ra is kerülni fog egy. De még nagyon bejáratos a rendszer és van néhány nem kivánt kék halálom xp alatt, amíg nem tudom miért van addig nem nagyon fogok vga-ra is vízhűtést rakni! :((

(#546) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Comm: eljött az idő, az enyim is beadta a derekát :O
az a nyavajás cpublokk a gyorscsatiknál elkezdett ereszteni, képzelheted csak nézek miért fagy meg a gép netezés közben, és látom csöpög a víz le az agp-re és a vga-ra... utóbbinak nm lett semmi baja, csak pöppet ideg lettem...
Nmtudom ki futott bele hasonló problémába én szilikoncsíkkal meg szilikonragasztóval (mint a vízszerelők szokták) javítottam ki a tömítési gondokat, mert végülis csak nagyon kis szivárgásról volt szó, remélem már jó lesz..

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#547) B_Nonesz

B_Nonesz
(újonc)

Tetszik a cucc.:C
Ja, nem túl lassú ez a 120l/óra? Máshol ilyen 400-600 közötti értékeket láttam.
Lehet én is benevezek egy ilyenre.

(#548) Napster válasza Mynet (#545) üzenetére

Napster
(tag)

Hol szereztél ilyet... ?
Én eddig még Mo.-on nem láttam sehol csak a régebbi verziót..!
Szal hol ? mennyiért? vetted.

...N@PsTeR***

(#549) plömplöm válasza Napster (#548) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

ilyet keresel? Bővebben: link
nála van, mármint tőle tudsz venni: Bővebben: link

(#550) Ruban

Ruban
(kvázi-tag)

Huhhh.... na udv mindenkinek, vegre 2 honap kenyszerszunet utan vegre ujra itt vagyok, sajna idom semmi nem volt a geppel foglalkozni alig kapcsoltam be azota, alltalaban a laptopot hasznalom, de orommel latom hogy el es virul a forum es vannak meg akik BW-er vasarlasara szanjak fejuket :) csak ajanlani tudom, de sok odafigyelest igenyel, szerencsere e 2 honapban semmi gazom nem volt vele, a hajszalrepedesek pedig a csonk tulhuzasabol adodnak arra figyelni.. :DD

....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.