Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#451) Gabeszku

Gabeszku
(őstag)

Van valakinek ötlete, honnan tudk vörösréz tömböt keríteni? Nem kell hatalmas nagy elég egy 6×7×2CM-es

Üdvözlettel: Rendszergazda

(#452) orkester

orkester
(senior tag)

Sziasztok!
Na végigolvastam a topikot...nagyon megjött a kedvem ehhez a vízhűtéshez. Bár a pumpák látom sokaknál meghaltak.:(( A Tt oldalán láttam ennek a rendszernek az SE verzióját, ott már a pumpa sem ugyanez...kár, hogy Mo-on még nem lehet kapni(legalábbis szerintem). Amúgy eddig ez az a bolt, ahol a legolcsóbban találtam: Bővebben: link

Talán még az Evercool az, amelyiknek a vízhűtése eltántoríthat ennek a megvételétől.

Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#453) orkester

orkester
(senior tag)

Végül is megvettem! Első tapasztalataim nem olyan jók...
Eddig egy Zalman7000BALCU hűtőm volt és max. fordulaton netezésnél 43 fokos volt a procim, most meg a bw-vel 50. Igaz kivettem a 2 ventit ami az alaplapra fújta a levegőt. Azért meglepődtem... Na majd még kiokoskodom mi a baj, talán a házon belüli 29 fok?!

Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet

(#454) plömplöm válasza orkester (#452) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

lehet, hogy nem ugyanez az se pumpája, sőt biztos, de arra sem mertek több mint 50000 órát írni
egyébként már háromféle kivitelét láttam a sima (w0005) pumpájának, remélem picit csiszolgatták a belsejét is

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#455) orkester

orkester
(senior tag)

Van olyan aki Socket A foglalatra rakta? Mert nekem is olyan van és kíváncsi lennék vajon másnak is elforog-e a blokk a procin...:F

(#456) flacika válasza orkester (#455) üzenetére

flacika
(tag)

Nekem azon van.
Hogy érted azt hogy elforog? Ha izomból tekerem akkor elforog persze...:)

(#457) orkester válasza flacika (#456) üzenetére

orkester
(senior tag)

Nem kell izomból forgatnom, csak egy kicsit elég volt megnyomom, pl. mikor kézzel húztam meg a csonkokat akkor is elmozgott. Mintha az a rögzítő fémdarab nem szorítaná le elég erősen.

(#458) flacika válasza orkester (#457) üzenetére

flacika
(tag)

Hát igen, sajnos az a lefogató elég gyenge, esetleg próbálj a lemez és a plexi közé(ahol érintkeznek) tenni vmi vékony 1-2mm-es kis gumi darabot vagy vmit, (saját felelősségedre :) ) úgy jobban le fogja szorítani.
Mivel ez a proci elég kis felületen érinkezik a hűtővel, méginkább lényeges a hűtő felülete, én ezért políroztam tükörre.(meg mert gyárilag olyan volt mint a fos)

(#459) orkester válasza flacika (#458) üzenetére

orkester
(senior tag)

Igen egy kis polírozás nem ártana, csak sajnos ahhoz nem értek.:( Köszi az ötleteket!:) Majd kipróbálom őket.

(#460) flacika válasza orkester (#459) üzenetére

flacika
(tag)

Polírozás: Bővebben: link

(#461) orkester válasza flacika (#460) üzenetére

orkester
(senior tag)

Köszi a linket! Sokat tanultam. Mennyire éri meg nekiállni? Neked mennyit jelentett, hogy simára políroztad?

(#462) flacika válasza orkester (#461) üzenetére

flacika
(tag)

Bigvaci esetében nem tudom mennyit számít, mert nem is raktam fel, csak polír után, előző hűtőimnél 2-3 fokot minimum, de ez függ attól is, hogy milyen sima gyárilag, márpedig a bw blokkja nem éppen az. Ráadásul az enyém pont középen volt a legrondább, ahol a procival érintkezik.
Mennyire éri meg nekiállni? Ezt rád bízom, én elvből fel szoktam polírozni a hűtőket, kivéve ha gyárilag tükör, de az elég ritka.

(#463) orkester válasza flacika (#462) üzenetére

orkester
(senior tag)

Nekem az egész felület ugyanolyan minőségű, de azért szerintem neki fogok látni. Köszi a válaszokat!:DD

(#464) Comm

Comm
(senior tag)

Annyit kérdezhetnék, hogy a pumpában mi hal meg?:R

The Future: ASRocK 775Twins-HDTV ; Intel Celeron D 331 ; 512mb DDR2 667Mhz Samsung ; Integrated X300 ===> Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

(#465) orkester válasza Comm (#464) üzenetére

orkester
(senior tag)

Én ''még'' szerencsére nem tudom...(kopp,kopp)...:))

(#466) Gabeszku válasza Comm (#464) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Nehéz kitalálni, mert a pumpában van egy tartály ami nem tud tönkremenni, hacsak rá nem lép egy viziló.... Van benne még egy ventillátorhoz hasonló kerék ami a vizet mozgatja--ez is igen nehezen mehet tönkre.. Marad a motor ami forgatja a lapátot---na az bedöglik. Zárlatos lessz mert a rossz minűségű rézhuzal összeég benne, vagy az ugyancsak gyenge minőségű alkatrészeknek köszönhetően behal a motor vezérlő elektronikája és máris megáll a keringés.

(#467) orkester válasza Gabeszku (#466) üzenetére

orkester
(senior tag)

És ez a rossz minőségű rézhuzal kötelezően összeég, vagy azért van rá némi esély, hogy nem megy tönkre?

(#468) Gabeszku válasza orkester (#467) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

ha túlmelegszik a huzalról leég a lakk borítás ami szigeteli, és akkor jön a zálat... Ami szar az tönkremegy előbb-utóbb, meg az is ami jó....
Ez az élettartam egy kiszámíthatatlan tényező

(#469) orkester válasza Gabeszku (#468) üzenetére

orkester
(senior tag)

Értem...Köszi.
Na sebaj, reménykedjünk, hogy nem lesz baj.:)

(#470) Comm válasza Gabeszku (#468) üzenetére

Comm
(senior tag)

Na majd akkor házibarkáccsal szigetelek:D

The Future: ASRocK 775Twins-HDTV ; Intel Celeron D 331 ; 512mb DDR2 667Mhz Samsung ; Integrated X300 ===> Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

(#471) giorgio

giorgio
(tag)

halihó. gondolkodom egy ilyen rendszer beszerzésén, viszont azért támadtak kételyeim a dologgal kapcsolatban.

1.) írjátok, hogy a pumpa többeknek tönkrement, ez kb. mennyi idő múltán keletkezett be?
2.) a blokk repedéseiről írtok még, arra lennék kíváncsi, hogy valaki próbált-e már valaki más gyártótól származó blokkot tenni a rendszerbe, hogy jó-e a lefogató hozzá, mondjuk egy innovatek flatflow
3.) a ventillátor mennyire hangos? és mennyire hűt kis fordulaton?

punks not read

(#472) plömplöm válasza Comm (#464) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

enyémben kialudt a kék led és nem ad fordulatszám-jelet, viszont remekül pumpál még mindig...

(#473) orkester válasza giorgio (#471) üzenetére

orkester
(senior tag)

Szia!
A venti teljesen hangtalan is tud lenni. Én nem vettem észre olyan egetverő hűtésbeli különbséget a fordulatszámok között. Nekem fontosabb a csend.

(#474) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

HI!
Emberek az en bigvacimbol is ''eltunik'' a folyadek....Es fogalmama sincs,hogy hova, amikor teljesen zart a rendszer.... Ha huzamosabb ideig ki van kapcsolva, akkor a pumpa csonkjainal felgyulemlig a levego, marcsak azt nemtudom, hogy keruul az oda bele...Lassan ujra kell toltenem, pedig mikor beszereletem fullosra toltottem...
Valakinek esetleg valami hasonlo eszrevetel?:F

Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

(#475) Comm válasza plömplöm (#472) üzenetére

Comm
(senior tag)

Ajj sok gondom lesz ezzel a cuccal:DDD
Nembaj házibarkács segit.eEgy 20Ft-s ledet még talán kibirok:B

(#476) flacika válasza CheeseE (#474) üzenetére

flacika
(tag)

Sokan panaszkodnak hogy eltűnik a folyadék.
Vagy vhol levegő volt a rendszeredben, amit szép lassan dolgozott ki a pumpába, ezért látod úgy mintha fogyna, bár nem hiszem hogy ennyi levegő el tudna akadni egy ilyen kis rendszerben, vagy vhol szemmel nem látható szivárgásod van.

(#477) plömplöm válasza Comm (#475) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

a LED hiánya csak mint ''extra'' szerepel a hibalistán, a fordszáma a nagyobb probléma
úgy vagyok vele, hogy afenevinnéel, amíg garis addig cseréljék csak szépen ki thermaltake-ék

(#478) flacika válasza Gabeszku (#451) üzenetére

flacika
(tag)

Sikerült már megoldanod ezt a HSI chip-es blokkos dolgot?
Nézz át a vizes totyikba, most vesézik a témát. :)

(#479) Comm válasza plömplöm (#477) üzenetére

Comm
(senior tag)

:DIgazad van.Csak nehogy gari után 2nappal adja meg magát(tipikus garanciális dolog):Y
Na ha meglesz egy kis módositás lesz benne ;]

(#480) Comm válasza Comm (#479) üzenetére

Comm
(senior tag)

Uhh holnap remélem már meglesz a bigwótör már alig várom:DD:DD:C:C

(#481) plömplöm válasza Comm (#480) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem van egy szinte bontatlan vacsi új, kell?

(#482) Comm válasza plömplöm (#481) üzenetére

Comm
(senior tag)

Már megrendeltem.Utánvéttel 14k(ebből 1.5k) a posta).Remélem ma már megkapom!!!Ha itt lesz beszámolok azonnal

(#483) Comm válasza Comm (#482) üzenetére

Comm
(senior tag)

Hát mit ne mondjak nem valami nagyszám, azért picit többet vártam.Az összerakás számomra maga a rémálom.A kézikönyv egy nagy kalap szar.A képek rendesen összemosódtak olyan picik.A feltőltés egy kész gyönyör volt.A funkcionalitás kiderül.Bár a NB valamiért elkezdett nagyon melegedni.Arra is vennem kell majd valamit.Az idő eldönti, hogy mi lesz.A nagy dög 12-es venti meg 3/4-nél nagyobb kakaót:) adva nagyon süvít.Valszeg cserélnem házat is:(:(
Sokba fog ez nekem kerülni:((

(#484) Chieftec válasza Comm (#483) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Azért kezdett el nagyon melegdeni mert eddig a proci ventije fújta rá a levegőt, és mivel most blokk van ott nem éri légáram.

(#485) Comm válasza Chieftec (#484) üzenetére

Comm
(senior tag)

Azért a prochűtő elég távol van tőle sztem;)
De érdekes, hogy a Sppedfan kijelez egy Temp3-mat ami olyan 50°c körül van.Ha a ventillátort lehuzom a csatiról/csökkentem a fordulatot arányosan csökken a hőmérséklet.Y-akták:C

[Szerkesztve]

(#486) Chieftec válasza Comm (#485) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Nemnem, egyébként milyen hűtőd volt?

Emlékszek énis amikor vízre váltottam és csak a procra meg a vgara csináltattam blokkot merthogy a chipset nekem is langyos volt. Aztán elkezdtem húzni a procit és a chip egyre forróbb lett na ekkora arra is vettem egyet.

MOD: érdekes:))

[Szerkesztve]

(#487) Comm válasza Chieftec (#486) üzenetére

Comm
(senior tag)

Hmm láttál te már MSI NF3-as lapot?:UAlapból a vga eltakarja a NB bordáját....Nem is kapott soha levegőt:R

(#488) Chieftec válasza Comm (#487) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Igazad van, én még a K7 világában élek.:)

(#489) Comm

Comm
(senior tag)

Nah megvan a hiba oka.Természetesen a pumpa már első inditáskor sem volt jó :(.Most haverral sikerült szétszednünk és rak bele másik motort.Mit ne mondjak jól összerakták a húzottszemüek.Majd holnap írok mit sikerült kihozni belőle.

(#490) Petya25 válasza Comm (#489) üzenetére

Petya25
(őstag)

Elég merdek egy ilyen eleve bizonytalan pumpát házilag megbontani.
Azért sok sikert, vigyázz ne ússzon a házad!

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#491) Comm válasza Petya25 (#490) üzenetére

Comm
(senior tag)

Nyugi van háttér.Azé tényleg jól bele volt rakva az a motor:YAzzal a szar fröccsöntött kinai műanyaggal volt.Most Wurth Sabasto-val lesz kikenve, hogy ha bedöglene csak ki kell tépni.

(#492) Comm válasza Comm (#491) üzenetére

Comm
(senior tag)

Jah a konstrukcióról annyit, hogy a tekercs ég szétt benne, de elég szépen.A legrosszabb, hogy a nyák alatt van pont, és a nyák úgy bele van ragasztva, hogy azt eltávolítani szinte lehetetlen.Ha még eltávolítható is akkor a tekercs úgy be van öntve azzal a szar műanyaggal, hogy tekercselni képtelenség:YGratulálok a Thermaltake-nek:C

(#493) Gabeszku válasza Comm (#492) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

annyira megmondam valakinek pár hsz-elezelőtt hogy a tekercs ég szét.... Látjátok itt a bizonyíték, mert én lusta voltam szétszedni..
Comm: Részvétem....

(#494) Comm válasza Gabeszku (#493) üzenetére

Comm
(senior tag)

Nekem mondtad, hogy a rézvezeték ég össze!:)
Semmi gond.Csinálunk strapabíróbbat:DD

(#495) Comm válasza Gabeszku (#493) üzenetére

Comm
(senior tag)

Amúgy szerintem azért, mert vizzel oldják meg a tengely kenését(nemtudom miért)és a tekercshez ez eltud jutni(átszivárog, akármilyen műanyag).

(#496) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Comm: A chipset telleg azert melegszik,mert nem kap levegot a procitol! Ugyan igy alltam enis, aztan vettem chipsetre egy Colermaster blueice-t! Azota stabil 35fok...
Szoval megis meg lehet javitani a pumpat:) Ez viszont jo hir! :) Gondolom ha nincs rendesen szigetelve, mindenkinek elfog baxodni:/ Csak ido kerdese, amig atszivarog:(
a homersekleteid mijenek? Ennekem 30 fok ala nem akar menni, akar 31 fok van a lakasban, akar 25. Ez viszont erdekes...szerintem ott mar sensor is hibadzik...
Speedfanba nekem is van egy Temp3, csak nekem 58-60 fok kozottt mozog, es a franc se tudja hogy micsoda :DDD

Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

(#497) plömplöm válasza Comm (#495) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

''vizzel oldják meg a tengely kenését''
hmm, simán lehet hogy itt tűnik el szép lassan a lötty, nem?

(#498) Comm válasza plömplöm (#497) üzenetére

Comm
(senior tag)

Ténnleg qrva szar.Majd lerajzolom hogy van megoldva, de qrva szar.Azért van az egész beöntve műanyaggal.A lényeg: mikor szétszedtünk belül a mágnes nedves volt.A vasmag is.A vasmag mellett ottvan közvetlen a tekercs.Nagyon szar megoldás.Most nekem égszíjjas lesz;]

(#499) Gabeszku válasza plömplöm (#497) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Nem hisezm, mert a tengely is a zárt rendszer része, és ha eresztene, akkor a pumpa alatt tócsának kellene lennie... Szerintem a löttyvesztésre a csövek enyhe áteresztése a magyarázat, vannak rajtuk mikroszkópikus pórusok, amiken tud párologni egy picit. Ez idővel látható folyadék hiánynak látszik.

(#500) Guruka

Guruka
(senior tag)

Szerintetek megéri megvenni ezt a BigWater-t egy LGA775-ös 3GHz-s Prescotthoz, amit 4 - 4.2GHzn használok? :)

www.pcgear.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.