Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#401) beautifulmin válasza Gabeszku (#395) üzenetére

beautifulmin
(fanatikus tag)

Válalsz rá garit hogy cpu-t és csipszetet elviszi??:DDD;]:P:U:))

[Szerkesztve]

(#402) Ruban

Ruban
(kvázi-tag)

Eloszor is udv minden kedves BW forumozonak, nem neztem be ide par hete es maris tobb szaz hozzaszolas szuletett. Elnezest mindenkitol de nincs magyar kodlap telepitve szokas szerint.. :). Mikor visszavittem a pumpam a srac kiprobalta es szonelkul adott egy masikat, bar majdnem a rosz regit adta vissza. Mondjuk en nem magyarorszagon vasaroltam, megkerdeztem tole mennyire altalanos jelenseg a vizpumpa halala, mire sajnalatos modon kozolte hogy volt mar nala jopar darab de sajna nem tudom mennyibol. Nekem 3 hetes folyamatos hasznalat utan adta meg magat, most azota eltelt megint 3-4 het, egyenlore minden gond nelkul megy. Bar teny nem egy bivalyeros darab. Mas. En meg szerencsere nem tapasztaltam repedeseket sem karcolasokat a blokk tetejen remelem nem is lesz, a viz erdekes mod nekem is folyamatosan csokken. Feltoltes utan boven volt a rendszerben millionyi apro buborek de par nap elteltevel ezek eltuntek, a viz pedig rejtejes modon elillan?! Szivargast sehol sem tapasztaltam, egyenlore minden rendben megy vele, nekem egy 3500-as A64-em van meg a regebbi maggal.. a pumpa leallasat kovetoen, termeszetesen pont nem voltam otthon a gep ujraindult es a monitoron egy CPU tulhevulesi hiba uzenettel ott megis allt minden, a szivinfarktus majd el kapott mikor hazaerve melobol hajnalban meglattam. Egyebkent egy Asus A8V Deluxe lapom van a proci melle.. Gondolkoztam en is egy GPU blokkon foleg most hogy betettem egy X800-at a gepbe de nem hiszem hogy birna nekem.. egyenlore minden jo ahogy van tuningolni is csak kedvtelesbol szoktam, mit bir a vas...ja egy flow indicator, vagy valami progi ami folyamatosan ellenorzi a vizpumpa fordulatat az nem art de sajna ha nem vagy otthon akkor b***hatod az egeszet.. :)

....

(#403) Ruban

Ruban
(kvázi-tag)

Gyorsan megnezem a CPU-t mer elfelejtettem ... puff neki nem nezem .. asszony lenyulta a gepet de ha valaki emlekszik a prohardveren volt korabban egy cikk meg az elso 64-es procik mikor megjelentek ez meg az elsok kozott volt a nagyobb csikszeleseggel es nagyobb fogyasztassal...de bena vagyok.. vagy csak faradt:F

[Szerkesztve]

....

(#404) Ruban

Ruban
(kvázi-tag)

Megvan!! Newcastle.. a maga majd 90 Wattjaval....azert eleg forrofeju a draga ha valakit erdekel korabban irtam a hoertekeimrol is a huto a ventilatorral egyutt a hazon kivulre hatulra lett felbarkacsolva..

....

(#405) flacika válasza Ruban (#402) üzenetére

flacika
(tag)

Neked a bios-ban nem lehet beállítani hogy cpu fan hibára lelövi a gépet?
Én arra raktam, így védve van a gép ha leáll a pumpa.

Más: Egy dolgot nem írt senki, hogy milyen radi venti fordulaton használjátok a bigvacit? Engem érdekelne.

(#406) Gabeszku válasza beautifulmin (#401) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

hogyne vállalnék!!!!!!! Minek nézel te engem, mistrálnak?;]
Mutass már egy oladat a netem, amihasonló témájú és nem úgy kezdődik:
Mindenki csak saját felelősségére csinálja!!!

Üdvözlettel: Rendszergazda

(#407) Gabeszku válasza flacika (#405) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

nekem nem lehet---MSI intelescucc.... AMD-s alapoknál va ez a lehetőgég álltalában. De ezért még ne mondjátok, hogy szar az intel, mivel itt a CPU-ba van beépítve egy hővédelmi mehanizmus, ami ha túlmelegszik a mag kikapcsolja saját magát a proci ezzel előzve meg a károsodást

(#408) flacika válasza Gabeszku (#407) üzenetére

flacika
(tag)

Azt tudom hogy neked nincs ilyen lehetőséged, már írtad vhol, ezért kérdeztem Ruban-t, neki AMD-s a gépe. (INTEL-re soha nem mondanám hogy szar.) :)
Radiátor fordulatod mennyi?

(#409) Gabeszku válasza flacika (#408) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

INTEL-re soha nem mondanám hogy szar--- nagyon bölcsen teszed ;)

most éppen maxon forog, mert úgyfelejtettem..... :)

(#410) flacika válasza Gabeszku (#409) üzenetére

flacika
(tag)

Úgy értem hogy a topikba beírt értékeket milyen ford.számnál mértétek mert az nem mind1, és ezt mindenkitől kérdezem.

(#411) Gabeszku válasza flacika (#410) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

azt jó volna tudni
az biztos, hogy nem minimummal, mert addig állítgattam a ford. ot, hogy még ne legyen hangja, szóval olyan 1/3 os fordszám lehet

(#412) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Nekem is AMDs gepem van, es sajna nekem sincs a BIOS-ba ojan funkcio, hogy kikapcsol a gep, ha megall a venti:/ Lehet, hogy MSI hibaja...
Tegnap teloztam Mustarba es mondta az alak, hogy ugy nez ki h kicserelik a Blokkot:C:C:C
Ezek szerint az Athlon64-be is van tulmelegedes elleni vedelem, hal' jo egnek:R
Van valakinek valami 5lete, hogy hova szerelhetnem fel a radit? Sajna hatulra nem birom, mert csak 1 8centis ventinek van hely, es nem is fer el:O

Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

(#413) Chieftec válasza CheeseE (#412) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Persze hogy van benne túlmelegedés elleni védelem. Láttam egy olyan videot ahol a csávó lekapta róla a Zalmant és pár mp után leállt.

(#414) flacika válasza CheeseE (#412) üzenetére

flacika
(tag)

Na és nem variáltak a mustárba hogy polírozott a blokk, vagy észre sem vették?

Radit rakd föntre, oda akartad nem?

(#415) Gabeszku válasza Chieftec (#413) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Biztos azért állt le mert leégett, és el sem indult többet;]:))

(#416) Chieftec válasza Gabeszku (#415) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Persze füsttel működik és amikor elfogy belőle akkor ment tönkre.:DDD

(#417) Ruban válasza flacika (#408) üzenetére

Ruban
(kvázi-tag)

Felebredtem.. :) Naszoval ''CheeseE'' ha nincs helyed a hazban.. nekem sem volt.. pedig egy CM Wave Master hazam van bar mar tomve van minden foldi joval. Akkor szereld a gep a hatuljara, de figyelj oda es nezd meg eloszor van e eleg helyed! Nekem szinte az egesz hatuljat befedi a haznak, kell nemi hely a haz es a radiator kozott es ugye ott van a tapventi, a kabelek, slotok, etc... de a szeles radi nem fer be sehova a hazba. Mas .. megnezem majd a bios-om de nem emlekszem konkretan milyen is a vedelem de asszem csak annyi hogy ha tulmelegszik a CPU automatikusan kikapcsol a gep.. ennyi. A fordulatszam ellenorzesere az alaplaphoz kapott Asusprob nevu programmal lehet megnezni jopar szgep parametert, homersekletek es ventilator fordulatszam ertekeket etc.. En ratettem a szg.haz fordszamos kijelzojere es azon allando 2100-2200 fordulaton mukodik a pumpa.. elmeletileg a radiatoron a ventillator alltalaban a minimum es mint valaki irta az elviselheto 2/3-os tartomanyban mozog... :DD

....

(#418) Gabeszku válasza Chieftec (#416) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Úgy ahogy mondod :DDD

(#419) Gabeszku

Gabeszku
(őstag)

LEszek bátor és megvalósítom az elképzeléseimet... Tegnap levettem a méretet a VGA-kariról... Nem lessz egyszerű, de azért mennifog...
Más!
Ugyancsak tegnap, kicseréltem a folyadékot a rendszerben... Elég érdekes zöld szine lett... Gondoltam elféradt a lötyyy, de előkaptam a 10 éves szölinapomra kapot 300× os mikroszkópot és frankó kis elővilág tárult elém... volt ott minden féle kis herkentyű.. Szeretem abiológiát szért egy-két dologról tudtam is, hogy azok bizony kerekes férgek, azom meg papucs állatkák... Algák is voltak bőven benne. Szóval a jótanács: SOK-SOK fagyállót tegyetek a desztillált vízhez!!!!!!!!!!!!

(#420) CheeseE válasza Gabeszku (#419) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Az a lotyi lett algas, amit Thermaltake adott? Ezek szerint meg az is selejt?:D Gondolom akkor biztos nem az van benne amit rajta ir, mert ha az lenne akkor nem lenne szabad, hogy algasodjon....
Eldontottem, hogy a haz tetejen, belul lesz a radi....mindjart megyek is, es vagom ki:DDD

(#421) Gabeszku válasza CheeseE (#420) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Sajna lehet benne valami, hogy még a gyári lötty is szar.
Menj vagdoss!!!!!!!!!!!

(#422) Napster

Napster
(tag)

HY !
ELROMLOTT A PUMPÁM !!! :( kb 1-2 hónapja van meg a hűtésem.. eddig simán ment de.. most kb 10 perce bahalt..szegény
én is a Mistral ban vettem..
és olvastam hogy volt itt pár embernek még hasonló gondja.. szal : CSAK A PUMPÁT VITTÉTEK VISSZA ??? vagy az egész cuccot mindenestöl... mert nekem nem igazán van kedvem most szétszedni az egészet ha nem muszály mert gondolom csak a pumpát cserélik ?
Elég lessz ha csak a pumpát viszem vissza ???

THX !

[Szerkesztve]

...N@PsTeR***

(#423) Gabeszku válasza Napster (#422) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Hali! Nekem az elsők között halt be.. Nekem a pumpát és a radit is kicserélték, de az utóbbit nem tudom miért. Haveromnak is kicserélték a radit is. lehet hogy a radik döglesztik meg a pumpákat???:F Vidd az egészet az a tuti. De miért nem inkább a mustárt hívod, hogy elég-e csak a pumpa???????????????????????????????????????????????????? Itt úgyis hiába mondunk bármit, a mustáron múlik hogy mit vigyél.

(#424) Napster válasza Gabeszku (#423) üzenetére

Napster
(tag)

OK !
majd hétfőn reggel felhívom őket hogy mi a helyzet.... mert ha nem muszáj akkor nem cipelem az egész cuccot...

ha ennyit bírnak a pumpák akkor mi lessz egy hónap mulva mehetek megint kicseréltetni v mi ???

...N@PsTeR***

(#425) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Na most mar enis teljes foku klubbtag lettem!:C:C:C:C
Ma reggel beszereltem...Jah es kicsereltek a Mustarba egy szo nelkul, csak sokaig tartott....
A pumpa miatt meg kezdek enis aggodni.....:O
Ha lesz egy kis idom lefenykepzem, meg vegigcsinalom a tesztet....
A blokkot meg tenyleg eleg furcsan tudtam raszerkeszteni....A proci egyik sarka alig erintkezik a blokkal, meg egyaltalan nem szimmetrikus....:( De lehet hogy csak en vok huje:DDD

(#426) Napster válasza CheeseE (#425) üzenetére

Napster
(tag)

Láttam a TT honlapján vízáramlás figyelőt.. asszem waterindikator -nak hívták de már nemtom.. olyat hol lehet kapni ???
Mo. -on nincsen ?

...N@PsTeR***

(#427) Gabeszku válasza Napster (#426) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Még nemláttam Tt-től ilyet ittoni nagykerekben. Hunfrost vagy innovatek az van.
de 4-5 ropi. annyit nem ér meg. Úgysem figyeled állandóan azt. Gépezni akarok, akkor gépezek és nem a ''forgót'' lesem miközben megy a gép. Minden esetre lehet hogy barkácsolok egyet magamnak :)

(#428) Ruban

Ruban
(kvázi-tag)

Oszinten szolva igazan aggodom ezeken a pumpakon.. :( nem igazan orulok neki hogy egyszeruen mindenkinek behalnak.. a gyarto 50.000 orat ad a pumpanak, szerintem ha az osszes ideiro forumozonak osszesen, ha elmennek a pumpak annyit.. valoszinuleg valami mas alternativa utan nezek, ha valakinek van valami otlete .. jo eros pumpa es a tartaly egybe .. szoljon!! Mas, szerencsere repedesek meg nincsenek az Akrill CPU blokk tetejen.. de a blokk belsofele elszinezodott (lehet a zold papucsallatkak) nem hiszem hogy a folyadektol lenne vagyis nem a szinetol bar erdekes a csovem nem zoldelt ki..:DD..:C Mas a folyadek indikatorra nem igazan van szukseg, nekem benn van a Thermaltekes, de sajna kicsit maceras a csocsonkok kivezetese.. es konnyen tornek a csovek, a masik az ember nem nezegeti folyamatosan a gepen ugyis rogton eszreveszed ma gaz van vele.. homerseklet fel megy a venti ford ellenorzo nulla, a gep szolni fog ha meg nem vagy otthon akkor meg oly mindegy van e rendszerben vagy nincs, bar teny hogy egy szep darab jol nez ki..:P

....

(#429) CheeseE válasza Ruban (#428) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Az Akrill lett ''szinvaltos'' vagy a rez?....A rez oxidalodhatott, haber levego nelkul az nehezkes:DDD A flow indikator pedig tenyleg gagyi...meg ha valami ojan lenne, hogy kikapcsolja gepet, hogyha nem folyik a viz, akkor erdemes lenne.... na ez nem is ojan huje 5let:) Utannanezek valami kapcsolasnak:))

(#430) Napster válasza Ruban (#428) üzenetére

Napster
(tag)

Neked van TT-s vizáramlás ''figyelőd'' ??? hol vetted.. mert én most olyat keresek.. márcsak azért is mert nekem tetszik.. jól néz ki.. :)

...N@PsTeR***

(#431) Ruban

Ruban
(kvázi-tag)

En nem magyarorszagon elek.. de ha erdekel most megyek a heten haza, vihetek bar nagyon borsos az ara.. bedobok egy linket.. egyedul itt talaltam a kozelben en is.: http://www.bigfootcomputers.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Product_Code=4750&Category_Code=
Ha erdekel vihetek egyet bar erre meg jon 15 % ado.. :( szerintem kicsit sok erte.. es a rez vagat zoldult el eleg erdekes modon bar szerintem egyszeruen oxidacio.. bar ennyi erovel a kulso fele is elszinezodhetett volna.. ja meg egy link szerintem a legolcsobbak es nagyon jo uj cuccaik vannak: http://www.canadacomputers.com/ nyithatnanak a kinai(?) ferdeszemu sracok otthon is valami hasonlo boltot, Meg anno az Asus lapom Tajwan-rol megjelenes utan 2 heten belull meghozattak.. nem is volt veszes az ara...:DD

[Szerkesztve]

....

(#432) Gabeszku válasza Ruban (#431) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

hehe máris bele tudtam kötni valamibe... AGP8×.... a képen meg egy PCIExes van ;]
Bővebben: link

(#433) csepige

csepige
(újonc)

Szevasztok régota olvasom a forumot és ugy gondoltam hogy hozzá teszek ezt azt nekem is egy honapja van BW-m 45 perces muködéssel azt hiszem csucs tarto vagyok a pumpa meg adta magát a radiátort azért cserélik mert arra rakták az azonosito cetlit a mistrálnál 45 fokon muködött a szerkezet de nagyon nem voltam meg elégedve az sok. Aztán véletlenül megforditottam a pumpát és egy nagy adag levegö jött fel az aljárol innentöl 35-38c fullon.

csepi

(#434) Napster válasza Ruban (#431) üzenetére

Napster
(tag)

Kössz de nem kell ~10k FT pfff tényleg drága..de néztem a radi külön 12K.. a blokk is annyi

...N@PsTeR***

(#435) Ruban válasza Napster (#434) üzenetére

Ruban
(kvázi-tag)

Tudom.. gondoltam is ra... de mondom biztos ami biztos megkerdem. :DD Nem lattatok valahol magat pumpat? Esetleges ujabb pumpa behalas veszelyere gondolva.... vagy valami hasonlo tartaly-pumpa egyben megoldast mastol?

....

(#436) csepige

csepige
(újonc)

itt találsz mindent ami kellhet http://dev.digital-works.hu/computermode/

csepi

(#437) somodisoma válasza Gabeszku (#419) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

Szerintem a gyógyszertári alkohol jobb választás a fagyálló helyett, mert nem olyan dúrva. Nem tudom, hogy milyen csövekkel van szerelve a BW, de nem minden cső bírja a fagyállót, a ragaszást meg MINDEGYIKET kikezdi. (Bár ragasztás nincs a rendszerben, ezt csak úgy írtam). Tehát az alkohol jobb választás, minden szempontból. 1l-hez 1-2 deci alkohol, és nincs alga... :DD

A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

(#438) Ruban

Ruban
(kvázi-tag)

Koszonom mindkettotok tanacsat, valoszinuleg az alkoholos dolgot kiprobalom.. lezullesztjuk a zoldmoszatokat!:DD

....

(#439) Gabeszku válasza somodisoma (#437) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

elég jó elgondolás... Ha meg nem működik, csupa részeg papucsállatka és ostoros moszat fog keringeni a rendszerben :D:D:D:D

(#440) beautifulmin

beautifulmin
(fanatikus tag)

Nah én is megvettem és beszerltem a bigvacimat..:DD:DD:P:C:C

[Szerkesztve]

(#441) Ruban

Ruban
(kvázi-tag)

Ezennel szeretnek minden kedves forumozotol elkoszonni... hazakoltozesem miatt 5Mbites vonalam megszunik.. es a magyar viszonylatok es gyors bekotesek hatasara a kozeljovoben nem is szamitok arra hogy ujra internetes kapcsolatom lenne.. ezennel szeretnem megkoszonni mindenki segitseget, es szeretnek emlekekben gazdag, forro nyarat kivanni mindenkinek, a mielobbi viszontlatasig....bye!:DD

Jaaa majd elfelejtettem az alkoholt egyenlore nem a tagulasiba hanem magamba toltottem.. :DD:DD

[Szerkesztve]

....

(#442) somodisoma válasza Gabeszku (#439) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

Na erre nem mondok semmit sem... Nem az én gépemről van szó: tehát nem zavar, hogy ki mit önt bele. Szerintem olvass utána egy kicsit a dolognak, és aztán ossz tanácsot. Nem bántásból mondtam, saját érdeked is. ;)

(#443) Gabeszku válasza somodisoma (#442) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

poén volt. :)

(#444) krila válasza Gabeszku (#399) üzenetére

krila
(tag)

Bővebben: link
Itten nézted már?

építőlegesen

(#445) somodisoma válasza Gabeszku (#443) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

ja... Nem tűnt fel a mondatkörnyezetből... :U

(#446) somodisoma válasza krila (#444) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

Ott igen borsos árat kérnek mindenért.....

(#447) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Legelso eszreveteleim a Bigvaciro:
A legatfogobb az hogy jo:DD:DD
Kicsit reszletesebben....minimum fordulaton nem hut sokkal jobban, mint a gyari AMD max fordulaton....idle 30 fok, full 40 fok....mindez 30 fokos szobaban:DDD, kozep fordulaton, nyitott hazzal....A bigvacinal is ha jon a terheles, abbban apillantaban 8-9 fokot ugrik a homerseklet es aztan ott is marad....ugy hittem, hogy nem ugrik majd ilyen gyorsan fel a homerseklet....de hat nem ugy lett:(((
Mar csak egy UV cso kellene, csak hirtelen nem talaltam sehol:(
Ha lesz egy kis idom, akkor csinalok egy atfogobb tesztet,osszehaonlitva a leghutessel, meg magat a bigvacit kulonbozo feltetelek mellett:))

(#448) Petya25 válasza CheeseE (#447) üzenetére

Petya25
(őstag)

A teszt jó ötlet, várjuk.
Nekem nem BW-m lesz, de majd megosztom veletek a tapasztalataimat.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#449) Gabeszku válasza CheeseE (#447) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

ha kell UV neon írj egy mailt és adok egy telefonfonszámot ahol tutira kaphatsz, még IDE+Floppy kábelekkel együtt is.

(#450) Petya25 válasza CheeseE (#447) üzenetére

Petya25
(őstag)

A vizhutes.com-on lehet kapni több színű és UV-aktív csövet is 700/m áron.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.