Válalsz rá garit hogy cpu-t és csipszetet elviszi??
![;]](/dl/s/v1.gif)

[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?
[Re:] OCZ Agility 4 SSD-k akár 1 dollár/GB fajlagos költség alatt is
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Laptopba, Intel® Core™2 Duo Processor T7200 (4M Cache, 2.00 GHz, 667 MHz FSB, 64-bit)
CPU-t keresek notiba, lista: T2300, T2400, T2500, T2600, T2700
Új! Ventilátor fordulatszám szabályzó panel, fdd helyére 4 csatornás fekete, kék háttér világítás
Előlapi hang (sound) + USB kimenet, 1,44 ( floppy, 3,5" meghajtó helyére )
Tintapatron, tonerkazetta (lézernyomtató kazetta) Jó áron! áfás-számlával ha kell!
Hirdetés
beautifulmin
(fanatikus tag)

Ruban
(kvázi-tag)
Eloszor is udv minden kedves BW forumozonak, nem neztem be ide par hete es maris tobb szaz hozzaszolas szuletett. Elnezest mindenkitol de nincs magyar kodlap telepitve szokas szerint..
. Mikor visszavittem a pumpam a srac kiprobalta es szonelkul adott egy masikat, bar majdnem a rosz regit adta vissza. Mondjuk en nem magyarorszagon vasaroltam, megkerdeztem tole mennyire altalanos jelenseg a vizpumpa halala, mire sajnalatos modon kozolte hogy volt mar nala jopar darab de sajna nem tudom mennyibol. Nekem 3 hetes folyamatos hasznalat utan adta meg magat, most azota eltelt megint 3-4 het, egyenlore minden gond nelkul megy. Bar teny nem egy bivalyeros darab. Mas. En meg szerencsere nem tapasztaltam repedeseket sem karcolasokat a blokk tetejen remelem nem is lesz, a viz erdekes mod nekem is folyamatosan csokken. Feltoltes utan boven volt a rendszerben millionyi apro buborek de par nap elteltevel ezek eltuntek, a viz pedig rejtejes modon elillan?! Szivargast sehol sem tapasztaltam, egyenlore minden rendben megy vele, nekem egy 3500-as A64-em van meg a regebbi maggal.. a pumpa leallasat kovetoen, termeszetesen pont nem voltam otthon a gep ujraindult es a monitoron egy CPU tulhevulesi hiba uzenettel ott megis allt minden, a szivinfarktus majd el kapott mikor hazaerve melobol hajnalban meglattam. Egyebkent egy Asus A8V Deluxe lapom van a proci melle.. Gondolkoztam en is egy GPU blokkon foleg most hogy betettem egy X800-at a gepbe de nem hiszem hogy birna nekem.. egyenlore minden jo ahogy van tuningolni is csak kedvtelesbol szoktam, mit bir a vas...ja egy flow indicator, vagy valami progi ami folyamatosan ellenorzi a vizpumpa fordulatat az nem art de sajna ha nem vagy otthon akkor b***hatod az egeszet.. 
....

Ruban
(kvázi-tag)
Gyorsan megnezem a CPU-t mer elfelejtettem ... puff neki nem nezem .. asszony lenyulta a gepet de ha valaki emlekszik a prohardveren volt korabban egy cikk meg az elso 64-es procik mikor megjelentek ez meg az elsok kozott volt a nagyobb csikszeleseggel es nagyobb fogyasztassal...de bena vagyok.. vagy csak faradt
[Szerkesztve]
....

Ruban
(kvázi-tag)
Megvan!! Newcastle.. a maga majd 90 Wattjaval....azert eleg forrofeju a draga ha valakit erdekel korabban irtam a hoertekeimrol is a huto a ventilatorral egyutt a hazon kivulre hatulra lett felbarkacsolva..
....

flacika
(tag)
Neked a bios-ban nem lehet beállítani hogy cpu fan hibára lelövi a gépet?
Én arra raktam, így védve van a gép ha leáll a pumpa.
Más: Egy dolgot nem írt senki, hogy milyen radi venti fordulaton használjátok a bigvacit? Engem érdekelne.

Gabeszku
(őstag)
hogyne vállalnék!!!!!!! Minek nézel te engem, mistrálnak?![;]](/dl/s/v1.gif)
Mutass már egy oladat a netem, amihasonló témájú és nem úgy kezdődik:
Mindenki csak saját felelősségére csinálja!!!
Üdvözlettel: Rendszergazda

Gabeszku
(őstag)
nekem nem lehet---MSI intelescucc.... AMD-s alapoknál va ez a lehetőgég álltalában. De ezért még ne mondjátok, hogy szar az intel, mivel itt a CPU-ba van beépítve egy hővédelmi mehanizmus, ami ha túlmelegszik a mag kikapcsolja saját magát a proci ezzel előzve meg a károsodást

flacika
(tag)
Azt tudom hogy neked nincs ilyen lehetőséged, már írtad vhol, ezért kérdeztem Ruban-t, neki AMD-s a gépe. (INTEL-re soha nem mondanám hogy szar.) 
Radiátor fordulatod mennyi?

Gabeszku
(őstag)
INTEL-re soha nem mondanám hogy szar--- nagyon bölcsen teszed 
most éppen maxon forog, mert úgyfelejtettem..... 

flacika
(tag)
Úgy értem hogy a topikba beírt értékeket milyen ford.számnál mértétek mert az nem mind1, és ezt mindenkitől kérdezem.

Gabeszku
(őstag)
azt jó volna tudni
az biztos, hogy nem minimummal, mert addig állítgattam a ford. ot, hogy még ne legyen hangja, szóval olyan 1/3 os fordszám lehet

CheeseE
(kvázi-tag)
Nekem is AMDs gepem van, es sajna nekem sincs a BIOS-ba ojan funkcio, hogy kikapcsol a gep, ha megall a venti:/ Lehet, hogy MSI hibaja...
Tegnap teloztam Mustarba es mondta az alak, hogy ugy nez ki h kicserelik a Blokkot

Ezek szerint az Athlon64-be is van tulmelegedes elleni vedelem, hal' jo egnek
Van valakinek valami 5lete, hogy hova szerelhetnem fel a radit? Sajna hatulra nem birom, mert csak 1 8centis ventinek van hely, es nem is fer el
Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

Chieftec
(őstag)
Persze hogy van benne túlmelegedés elleni védelem. Láttam egy olyan videot ahol a csávó lekapta róla a Zalmant és pár mp után leállt.

flacika
(tag)
Na és nem variáltak a mustárba hogy polírozott a blokk, vagy észre sem vették?
Radit rakd föntre, oda akartad nem?

Gabeszku
(őstag)
Biztos azért állt le mert leégett, és el sem indult többet![;]](/dl/s/v1.gif)

Chieftec
(őstag)
Persze füsttel működik és amikor elfogy belőle akkor ment tönkre.

Ruban
(kvázi-tag)
Felebredtem..
Naszoval ''CheeseE'' ha nincs helyed a hazban.. nekem sem volt.. pedig egy CM Wave Master hazam van bar mar tomve van minden foldi joval. Akkor szereld a gep a hatuljara, de figyelj oda es nezd meg eloszor van e eleg helyed! Nekem szinte az egesz hatuljat befedi a haznak, kell nemi hely a haz es a radiator kozott es ugye ott van a tapventi, a kabelek, slotok, etc... de a szeles radi nem fer be sehova a hazba. Mas .. megnezem majd a bios-om de nem emlekszem konkretan milyen is a vedelem de asszem csak annyi hogy ha tulmelegszik a CPU automatikusan kikapcsol a gep.. ennyi. A fordulatszam ellenorzesere az alaplaphoz kapott Asusprob nevu programmal lehet megnezni jopar szgep parametert, homersekletek es ventilator fordulatszam ertekeket etc.. En ratettem a szg.haz fordszamos kijelzojere es azon allando 2100-2200 fordulaton mukodik a pumpa.. elmeletileg a radiatoron a ventillator alltalaban a minimum es mint valaki irta az elviselheto 2/3-os tartomanyban mozog... 
....

Gabeszku
(őstag)
Úgy ahogy mondod 

Gabeszku
(őstag)
LEszek bátor és megvalósítom az elképzeléseimet... Tegnap levettem a méretet a VGA-kariról... Nem lessz egyszerű, de azért mennifog...
Más!
Ugyancsak tegnap, kicseréltem a folyadékot a rendszerben... Elég érdekes zöld szine lett... Gondoltam elféradt a lötyyy, de előkaptam a 10 éves szölinapomra kapot 300× os mikroszkópot és frankó kis elővilág tárult elém... volt ott minden féle kis herkentyű.. Szeretem abiológiát szért egy-két dologról tudtam is, hogy azok bizony kerekes férgek, azom meg papucs állatkák... Algák is voltak bőven benne. Szóval a jótanács: SOK-SOK fagyállót tegyetek a desztillált vízhez!!!!!!!!!!!!

CheeseE
(kvázi-tag)
Az a lotyi lett algas, amit Thermaltake adott? Ezek szerint meg az is selejt?
Gondolom akkor biztos nem az van benne amit rajta ir, mert ha az lenne akkor nem lenne szabad, hogy algasodjon....
Eldontottem, hogy a haz tetejen, belul lesz a radi....mindjart megyek is, es vagom ki

Gabeszku
(őstag)
Sajna lehet benne valami, hogy még a gyári lötty is szar.
Menj vagdoss!!!!!!!!!!!

Napster
(tag)
HY !
ELROMLOTT A PUMPÁM !!!
kb 1-2 hónapja van meg a hűtésem.. eddig simán ment de.. most kb 10 perce bahalt..szegény
én is a Mistral ban vettem..
és olvastam hogy volt itt pár embernek még hasonló gondja.. szal : CSAK A PUMPÁT VITTÉTEK VISSZA ??? vagy az egész cuccot mindenestöl... mert nekem nem igazán van kedvem most szétszedni az egészet ha nem muszály mert gondolom csak a pumpát cserélik ?
Elég lessz ha csak a pumpát viszem vissza ???
THX !
[Szerkesztve]
...N@PsTeR***

Gabeszku
(őstag)
Hali! Nekem az elsők között halt be.. Nekem a pumpát és a radit is kicserélték, de az utóbbit nem tudom miért. Haveromnak is kicserélték a radit is. lehet hogy a radik döglesztik meg a pumpákat???
Vidd az egészet az a tuti. De miért nem inkább a mustárt hívod, hogy elég-e csak a pumpa???????????????????????????????????????????????????? Itt úgyis hiába mondunk bármit, a mustáron múlik hogy mit vigyél.

Napster
(tag)
OK !
majd hétfőn reggel felhívom őket hogy mi a helyzet.... mert ha nem muszáj akkor nem cipelem az egész cuccot...
ha ennyit bírnak a pumpák akkor mi lessz egy hónap mulva mehetek megint kicseréltetni v mi ???
...N@PsTeR***

CheeseE
(kvázi-tag)
Na most mar enis teljes foku klubbtag lettem!

Ma reggel beszereltem...Jah es kicsereltek a Mustarba egy szo nelkul, csak sokaig tartott....
A pumpa miatt meg kezdek enis aggodni.....
Ha lesz egy kis idom lefenykepzem, meg vegigcsinalom a tesztet....
A blokkot meg tenyleg eleg furcsan tudtam raszerkeszteni....A proci egyik sarka alig erintkezik a blokkal, meg egyaltalan nem szimmetrikus....
De lehet hogy csak en vok huje

Napster
(tag)
Láttam a TT honlapján vízáramlás figyelőt.. asszem waterindikator -nak hívták de már nemtom.. olyat hol lehet kapni ???
Mo. -on nincsen ?
...N@PsTeR***

Gabeszku
(őstag)
Még nemláttam Tt-től ilyet ittoni nagykerekben. Hunfrost vagy innovatek az van.
de 4-5 ropi. annyit nem ér meg. Úgysem figyeled állandóan azt. Gépezni akarok, akkor gépezek és nem a ''forgót'' lesem miközben megy a gép. Minden esetre lehet hogy barkácsolok egyet magamnak 

Ruban
(kvázi-tag)
Oszinten szolva igazan aggodom ezeken a pumpakon..
nem igazan orulok neki hogy egyszeruen mindenkinek behalnak.. a gyarto 50.000 orat ad a pumpanak, szerintem ha az osszes ideiro forumozonak osszesen, ha elmennek a pumpak annyit.. valoszinuleg valami mas alternativa utan nezek, ha valakinek van valami otlete .. jo eros pumpa es a tartaly egybe .. szoljon!! Mas, szerencsere repedesek meg nincsenek az Akrill CPU blokk tetejen.. de a blokk belsofele elszinezodott (lehet a zold papucsallatkak) nem hiszem hogy a folyadektol lenne vagyis nem a szinetol bar erdekes a csovem nem zoldelt ki..
..
Mas a folyadek indikatorra nem igazan van szukseg, nekem benn van a Thermaltekes, de sajna kicsit maceras a csocsonkok kivezetese.. es konnyen tornek a csovek, a masik az ember nem nezegeti folyamatosan a gepen ugyis rogton eszreveszed ma gaz van vele.. homerseklet fel megy a venti ford ellenorzo nulla, a gep szolni fog ha meg nem vagy otthon akkor meg oly mindegy van e rendszerben vagy nincs, bar teny hogy egy szep darab jol nez ki..
....

CheeseE
(kvázi-tag)
Az Akrill lett ''szinvaltos'' vagy a rez?....A rez oxidalodhatott, haber levego nelkul az nehezkes
A flow indikator pedig tenyleg gagyi...meg ha valami ojan lenne, hogy kikapcsolja gepet, hogyha nem folyik a viz, akkor erdemes lenne.... na ez nem is ojan huje 5let
Utannanezek valami kapcsolasnak

Napster
(tag)
Neked van TT-s vizáramlás ''figyelőd'' ??? hol vetted.. mert én most olyat keresek.. márcsak azért is mert nekem tetszik.. jól néz ki.. 
...N@PsTeR***

Ruban
(kvázi-tag)
En nem magyarorszagon elek.. de ha erdekel most megyek a heten haza, vihetek bar nagyon borsos az ara.. bedobok egy linket.. egyedul itt talaltam a kozelben en is.: http://www.bigfootcomputers.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Product_Code=4750&Category_Code=
Ha erdekel vihetek egyet bar erre meg jon 15 % ado..
szerintem kicsit sok erte.. es a rez vagat zoldult el eleg erdekes modon bar szerintem egyszeruen oxidacio.. bar ennyi erovel a kulso fele is elszinezodhetett volna.. ja meg egy link szerintem a legolcsobbak es nagyon jo uj cuccaik vannak: http://www.canadacomputers.com/ nyithatnanak a kinai(?) ferdeszemu sracok otthon is valami hasonlo boltot, Meg anno az Asus lapom Tajwan-rol megjelenes utan 2 heten belull meghozattak.. nem is volt veszes az ara...
[Szerkesztve]
....

Gabeszku
(őstag)
hehe máris bele tudtam kötni valamibe... AGP8×.... a képen meg egy PCIExes van ![;]](/dl/s/v1.gif)
Bővebben: link

csepige
(újonc)
Szevasztok régota olvasom a forumot és ugy gondoltam hogy hozzá teszek ezt azt nekem is egy honapja van BW-m 45 perces muködéssel azt hiszem csucs tarto vagyok a pumpa meg adta magát a radiátort azért cserélik mert arra rakták az azonosito cetlit a mistrálnál 45 fokon muködött a szerkezet de nagyon nem voltam meg elégedve az sok. Aztán véletlenül megforditottam a pumpát és egy nagy adag levegö jött fel az aljárol innentöl 35-38c fullon.
csepi

Napster
(tag)
Kössz de nem kell ~10k FT pfff tényleg drága..de néztem a radi külön 12K.. a blokk is annyi
...N@PsTeR***

Ruban
(kvázi-tag)
Tudom.. gondoltam is ra... de mondom biztos ami biztos megkerdem.
Nem lattatok valahol magat pumpat? Esetleges ujabb pumpa behalas veszelyere gondolva.... vagy valami hasonlo tartaly-pumpa egyben megoldast mastol?
....

csepige
(újonc)
itt találsz mindent ami kellhet http://dev.digital-works.hu/computermode/
csepi

somodisoma
(senior tag)
Szerintem a gyógyszertári alkohol jobb választás a fagyálló helyett, mert nem olyan dúrva. Nem tudom, hogy milyen csövekkel van szerelve a BW, de nem minden cső bírja a fagyállót, a ragaszást meg MINDEGYIKET kikezdi. (Bár ragasztás nincs a rendszerben, ezt csak úgy írtam). Tehát az alkohol jobb választás, minden szempontból. 1l-hez 1-2 deci alkohol, és nincs alga... 
A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

Ruban
(kvázi-tag)
Koszonom mindkettotok tanacsat, valoszinuleg az alkoholos dolgot kiprobalom.. lezullesztjuk a zoldmoszatokat!
....

Gabeszku
(őstag)
elég jó elgondolás... Ha meg nem működik, csupa részeg papucsállatka és ostoros moszat fog keringeni a rendszerben 

beautifulmin
(fanatikus tag)
Nah én is megvettem és beszerltem a bigvacimat..

[Szerkesztve]

Ruban
(kvázi-tag)
Ezennel szeretnek minden kedves forumozotol elkoszonni... hazakoltozesem miatt 5Mbites vonalam megszunik.. es a magyar viszonylatok es gyors bekotesek hatasara a kozeljovoben nem is szamitok arra hogy ujra internetes kapcsolatom lenne.. ezennel szeretnem megkoszonni mindenki segitseget, es szeretnek emlekekben gazdag, forro nyarat kivanni mindenkinek, a mielobbi viszontlatasig....bye!
Jaaa majd elfelejtettem az alkoholt egyenlore nem a tagulasiba hanem magamba toltottem.. 

[Szerkesztve]
....

somodisoma
(senior tag)
Na erre nem mondok semmit sem... Nem az én gépemről van szó: tehát nem zavar, hogy ki mit önt bele. Szerintem olvass utána egy kicsit a dolognak, és aztán ossz tanácsot. Nem bántásból mondtam, saját érdeked is. 

Gabeszku
(őstag)
poén volt. 

krila
(tag)
Bővebben: link
Itten nézted már?
építőlegesen

somodisoma
(senior tag)
ja... Nem tűnt fel a mondatkörnyezetből... 

somodisoma
(senior tag)
Ott igen borsos árat kérnek mindenért.....

CheeseE
(kvázi-tag)
Legelso eszreveteleim a Bigvaciro:
A legatfogobb az hogy jo

Kicsit reszletesebben....minimum fordulaton nem hut sokkal jobban, mint a gyari AMD max fordulaton....idle 30 fok, full 40 fok....mindez 30 fokos szobaban
, kozep fordulaton, nyitott hazzal....A bigvacinal is ha jon a terheles, abbban apillantaban 8-9 fokot ugrik a homerseklet es aztan ott is marad....ugy hittem, hogy nem ugrik majd ilyen gyorsan fel a homerseklet....de hat nem ugy lett
Mar csak egy UV cso kellene, csak hirtelen nem talaltam sehol
Ha lesz egy kis idom, akkor csinalok egy atfogobb tesztet,osszehaonlitva a leghutessel, meg magat a bigvacit kulonbozo feltetelek mellett

Petya25
(őstag)
A teszt jó ötlet, várjuk.
Nekem nem BW-m lesz, de majd megosztom veletek a tapasztalataimat.
Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

Gabeszku
(őstag)
ha kell UV neon írj egy mailt és adok egy telefonfonszámot ahol tutira kaphatsz, még IDE+Floppy kábelekkel együtt is.

Petya25
(őstag)
A vizhutes.com-on lehet kapni több színű és UV-aktív csövet is 700/m áron.
Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis