Na, én nem várom meg hogy szétrepedjen, csinálok rá másik tetőt. Van 8-as plexim meg 10-es vörösréz lemezem, melyikből csináljam szerintetek? A plexibe nem gáz menetet fúrni?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?
[Re:] OCZ Agility 4 SSD-k akár 1 dollár/GB fajlagos költség alatt is
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Laptopba, Intel® Core™2 Duo Processor T7200 (4M Cache, 2.00 GHz, 667 MHz FSB, 64-bit)
CPU-t keresek notiba, lista: T2300, T2400, T2500, T2600, T2700
Új! Ventilátor fordulatszám szabályzó panel, fdd helyére 4 csatornás fekete, kék háttér világítás
Előlapi hang (sound) + USB kimenet, 1,44 ( floppy, 3,5" meghajtó helyére )
Tintapatron, tonerkazetta (lézernyomtató kazetta) Jó áron! áfás-számlával ha kell!
Hirdetés
CheeseE
(kvázi-tag)
Heh..ojan ''karcolasok'' enyemen is vannak....nade nembaj, remelem kicserelik....Ha meg nem akkor kovetem flacikat! Szerintem lehet bele vagni, csak ovatosan...plexi is konnyen reped... Kul nektek is elszinezodott a rez, ahol osszefogdostatok?
Mivel lehet azt onnan lemaratni?
Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

Gabeszku
(őstag)
szerintem ne kísérletezz a plexivel.... fúrni is csak olajjal lehet normálisan mert külömbewn deformálódik, reped stb... egyszerűbb a réz, simán megfúrod, menetet vágsz bele és a csonkot betekered teflon szalaggal ami pár100 Ft vizeszerői vagy barkács boltban. ezenkívül a rezet tudod forrasztani is, 1000%, hogy nem ereszt, és jóval erősebb valamint kevésbé sérülékeny anyag...
Van 8mmes plexid???? azt tudod mire használd föl?? 
látogass el az oldalamra és ott katt az EGÉRPAD-MOD ra 
Bővebben: link
Üdvözlettel: Rendszergazda

flacika
(tag)
Oké csak a megmunkálás miatt kérdeztem, plexivel még nem nagyon dolgoztam.
Én is a réz felé hajlok, hát a teflont inkább kihagynám, legyen csak O gyűrű, legyünk precízek
van is bent a cégnél minden méret meg csatlakozók is, ja és oszlopos marógép, ami valljuk be nem hátrány. Készült is már ott egy pár hűtő. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ja és sirály az egérpadod. 

Gabeszku
(őstag)
kösz.. De jó neked, hogy vannnak ilyen szerszámok a közeledben.. Ha nekem lenne, már rég vizesblokk lenne minenen még a homlokomon is, hogy ne legyen melegem 

Csináld csak rézből azzal könnyebb dolgozni. a plexi nagyon szemét egy anyag 
[Szerkesztve]

CheeseE
(kvázi-tag)
Meg meg amit akartam kerdezni....En ha felrakom a Bigvaci blokkjat, akkor az eleg furan all:/ A blokknak az az oldala amejiken a bevagas van, pont keresztbe all a socketnak avval a reszevel, amelyik szelesebb...Remelem ertitek mit akrtam mondani....Es az Atlon64 atka, vagy cask az en mobom a potyo? Talalkozott mar mas is ilyesmi problemaval?

Gabeszku
(őstag)
nemlehet hogy meg kéne fordítani? egyébként elég zavarosan írsz 
Fényképezd le.

flacika
(tag)
mobom a potyo? ![;]](/dl/s/v1.gif)
What is this?

flacika
(tag)
De akkor nem látom hogy megy-e benne a víz.

[Szerkesztve]

CheeseE
(kvázi-tag)
mobo=mother board(alaplap)
potyó=sz*r
Hat nem birom lefenykepezni, mivel nincs digitalisom, de itt egy kep a deszkamrol, es kepzeljetek ra a bigvaci blokkajat, es meglatjatok hogy korosztbe all...vagy lehet hogy az nemis gond, csak en parazok
![[kép] [kép]](http://www.cheesee.laza.hu/alaplap.jpg)

flacika
(tag)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/050614/141591497msik8nneo.jpg)
Akkor ezen most a blokk függőlegesen áll igaz? (a vízcsonkokat nézve)
Jó az úgy csak arra ügyelj hogy a proci ''sapkája'' teljes felületen felfeküdjön a blokkra. 
[Szerkesztve]

Gabeszku
(őstag)
ne idegesíts!
![[kép] [kép]](http://gabeszku.uw.hu/geppic/IM000021.jpg)
itt látszik ahogy folyik a víz???? csak áromlásmérővel látod, vagy úgy hogy a csőbe dobálsz fehér papírfecniket (hátha eldugul a radi vagy bedöglik a pumpa)![;]](/dl/s/v1.gif)

CheeseE
(kvázi-tag)
Nincs kedve valakinek eljonni velem holnap a Mustarba cirkuszolni?
Kivanjatok sok szerencset, hogy kicsereljek a blokkot! 
Azt meg hogy aramlik a viz, csak a pumpan lehet eszrevenni, ahogy fodrozodika viz...mashogy nemnagyon....

flacika
(tag)
Jóvan má...
Viccelni se lehet? 

Gabeszku
(őstag)
dehogynem

CheeseE
(kvázi-tag)
na elvittem a bigvacit.....
Elovettek egy masikat....nezegettek, aztan teloztak....es nem csereltek ki!!!!!!

Elkuldtek pestre a szervizbe, majd ott megnezik...:/ Pedig siman kicserelhettek volna..hiaba mondtam h nekem gondot okoz mindig Szegedre maszkalni...nem erdekelte oket....Mekkora sz*metek...

Gabeszku
(őstag)
Miért nem montad nekik, hogy vigyék ők pestre garival? Vagy megkérdeztem volna fizetik-e min. az utazás költségét?

CheeseE
(kvázi-tag)
Ok kuldtek fel pestre.....nem ott van a gond...cask mar maga az hogy folkuldtek....mikor siman is ki birtak volna cserelni, volt a pult alatt meg 1 bigvaci...lehet pont az amibol Neked a pumpat adtak

somodisoma
(senior tag)
Ok kuldtek fel szerintem....
Nem biztos, h szemetek (marmint aki ott dolgozik), lehet, h egyszeruen nem cserelheti ki.
A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

pini1020
(tag)
Ők simán fel tudják küldeni mivel pestről kapják az árút és küldik fel 2 naponta vagyis ma vagy holnap biztos fel tudták volna küldeni pestre.Ez csak a pesti mistr@lra igaz hogy köcsögök én csabán és baján is vásároltam már és tök rendes fejek vannak benn. És a gari-t is simán megcsinálják és felküldik pestre.
Life's a piece of shit, when u look at it, life's a laugh and death's a joke, it's true. U will see it's all a show.

Gabeszku
(őstag)
Egy dolgot nem értek.... a BigWacak meg atöbbi vizes cucc teljesen zárt rendszer ugye??? (költői kérdés)
Akkor hová a retekbe szökik meg a víz belőle, hogy után kell tölteni???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

flacika
(tag)
Mennyi ment el, és mennyi idő alatt?

Gabeszku
(őstag)
kb fél deci majdnem 2 hónap alatt

Fori23
(őstag)
Szia, Bocs, hogy belepofázok, ha tényleg teljesen zárt a rendszer, akkor az lehet, hogy a meleg ,és a nyomás hatására a csövek kecsit megtágultak.
[Szerkesztve]
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

flacika
(tag)
Hát kémiából elég béna vagyok de nem lehet hogy valami elbontja a vizet, nekem otthon a fűtésem ilyen, azt mondta a szerelő hogy a kazán bontja a vizet és normális dolog hogy utána kell töltögetni.
Esetleg valahol olyan szivárgásod van ami szemmel nem látható, de 2 hónap után már igen.
Meg nekem olyan volt hogy pl a blokk belső falán megragadttak levegő buborékok amit x idő után dolgozott ki, lehet hogy a radi is ilyen és hát ott sokkal nagyobb a belső felülete a rézcsőnek mint a blokkban, hát nem tudom.

Gabeszku
(őstag)
az lehet,hogy megtágul, de először a hűvel érintkező folyadék fog tágulni-----
Nemtudom,hogy a víznek mennyi a hőtágulása, de az tuti, hogy megnő és nem csökken a térfogata.... szóval a hőtágulás elmélet nem magyarázza a csökkenő vízszintet.
Mindamellett logikus gondolat volt.

flacika
(tag)
A csövek relatíve olyan kemények hogy amennyit ennyi víz tágul ennyi deltaT-re azt a pumpában lévő levegő simán kompenzálja. Amennyi nyomást meg egy ilyen pumpa produkál az kb nulla. 

Fori23
(őstag)
Természetesen a melegedő víz tágulására gondoltam. A cső ,anyagától függően idővel veszít a rugalmasságából. Szerintem a pumpa egyáltalán nem lehet levegős. Amikor levetted az utántöltéshez a kupakot, és , ha hallottad, hogy a levegő bement, akkor tényleg zárt volt a rendszer. Ez esetben csak azt tudom elképzelni amit mondtam. De ez csak egy tipp volt, bocs, hogy beleszóltam.
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
Egy kis csemege! Magyar teszt!
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

szesa
(senior tag)
Ahogy nezem ebbe is olyan vizpumpa van mint a tt aquariusba.
Nekem volt egy ilyen es fel ev utan behalt a motorja.
Namost a szerkezet olyan hogy nem lehetett szetszedni igy gyakoraltilag mehetett a kukaba.
ˇ7ˇ - out of office -

beautifulmin
(fanatikus tag)
Előre is bocsánat, hogy nem olvasom végig a topicot mert biztos volt róla már szó..!!!
Ez a csoda kb medig hűt jól??
Pl egy nagy rézzalmannál jobb?
Erre rá lehet kötni vgat-t is és csipszetet?
[Szerkesztve]

-Jackson-
(őstag)
zalmannál 10-15 fokkal jobb. vga-t hétvégén kötöm rá, ma szereztem egy TT A1983 Aquarius vga-blokkot
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

flacika
(tag)
Na megcsináltam a bigvacihoz a radi venti ford.szám szabályzót.
Itt van pár kép róla:
[Szerkesztve]

-Jackson-
(őstag)
miért, a tiédhez nemvolt gyárilag
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

flacika
(tag)
De volt, de ez a vízhőmérséklet függvényében emeli a ford.számot.

CheeseE
(kvázi-tag)

Ez szep munka...elgondolkodtato hogy enis csinalok 1et....Honnan szedted azta T-elagazot?

flacika
(tag)
Melohelyemen. ![;]](/dl/s/v1.gif)

beautifulmin
(fanatikus tag)
''A1983 Aquarius vga-blokkot''
Ezt nem lehet kapni a boltban??

beautifulmin
(fanatikus tag)
Senki senki nem válaszol?

flacika
(tag)
Ez nem jó helyette Bővebben: link
Ezt asszem lehet kapni.

flacika
(tag)
Itt kapsz A1983 Vga blokkot:Bővebben: link

Gabeszku
(őstag)
Olyan vizesblokkot nem láttatok ami jó az AGP-s 6600GT-re?
Mielőtt mindenféle okostolyás elkezdene linkeket dobálni ''compatible with 6600GT'' blokkokról, nekik mondom, hogy az AGP-s 6600Gt-ken van egy HSI chip ami miatt nem jók rá az ilyen blokkok.
-még mindig a hozzánemértőbbeknek. Hogy fogalmatok legyen róla fogalmatok, így néz ki.![[kép] [kép]](http://gabeszku.uw.hu/6600gt.jpg)

beautifulmin
(fanatikus tag)
Köszi!!
Olyan kérédem lenne hogy pl hány hardvert tud kiszolgálni egy bigwater??
egy cpu és csipszett és vgahoz nem kevés benne a ''lötyi''??

Gabeszku
(őstag)
Igazából nem a ''lötty'' mennyisége a meghatározó, hanem a pumpa teljesítménye, illetve a radiátor mérete és abból következően a hőátadó kapactása. Értelem szerű, ha kicsi a pumpa 120L / perc akkor a folyadék nem áromlik / áromolna gyorsan a részegységhűtők között, ezért meleg folyadék érkezne a hűtendő alkatrészre, ami magyarán szólva CPU, VGA, vagy Chipset FŰTŐT csinálna a rendszerből. Természetesen, nem tendencia amit leírtam, hiszen egy nem húzott 3.ghz-northwoodot meg egy közepes teljesítményű VGA-t szerintem gond nélkül elvinne, de egy 3.6 vagy fölötté húzott prescott -ot és egy szintén húzott 6600GT-t vagy 9800pro-t már szerintem igencsak fölforralna... és most jön az, hogy a CPU-blokkban fölmelegedett vízzel hűtenéd a VGA-t...... Ez nem jó megoldás. Nagyobb radi és/vagy nagyobb teljesítményű pumpa a nyitja annak, hogy több egységet kapcsolhass a rendszerre. De egy chipset--->CPU párost szerintem minden gond nélkül elvisel.
[Szerkesztve]

flacika
(tag)
Na ez az amit még nem tud itt senki.
Én is arra várok hogy vki kipróbálja vga blokkal együtt. 
Szerk: lekéstem
[Szerkesztve]

flacika
(tag)
De te is keresel a karidra blokkot, csak nem hogy van már nagyobb radi?
Vagy csak próba cseresznye? 

Gabeszku
(őstag)
radit könnyű találni akár használtat, akár autó, vagy klíma radit is, mint egy nyamvatt VGA blokkot erre a karira

Gabeszku
(őstag)
Valaki találjon már egy blokkot 

beautifulmin
(fanatikus tag)
Értem thx mind2nek...!!!
Lehet én leszek az aki kipróbálja.!!!
És van olyan folyadékhűtés ami elviszi azokat ami nekem van (persze hogy va de jó áron gondltam)..

![[kép] [kép]](http://www.tar.hu/crab/smiley2nd/53.gif)