Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#351) flacika

flacika
(tag)

Na, én nem várom meg hogy szétrepedjen, csinálok rá másik tetőt. Van 8-as plexim meg 10-es vörösréz lemezem, melyikből csináljam szerintetek? A plexibe nem gáz menetet fúrni?

(#352) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Heh..ojan ''karcolasok'' enyemen is vannak....nade nembaj, remelem kicserelik....Ha meg nem akkor kovetem flacikat! Szerintem lehet bele vagni, csak ovatosan...plexi is konnyen reped... Kul nektek is elszinezodott a rez, ahol osszefogdostatok?:DDD
Mivel lehet azt onnan lemaratni?

Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

(#353) Gabeszku válasza flacika (#351) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

szerintem ne kísérletezz a plexivel.... fúrni is csak olajjal lehet normálisan mert külömbewn deformálódik, reped stb... egyszerűbb a réz, simán megfúrod, menetet vágsz bele és a csonkot betekered teflon szalaggal ami pár100 Ft vizeszerői vagy barkács boltban. ezenkívül a rezet tudod forrasztani is, 1000%, hogy nem ereszt, és jóval erősebb valamint kevésbé sérülékeny anyag...
Van 8mmes plexid???? azt tudod mire használd föl?? :)
látogass el az oldalamra és ott katt az EGÉRPAD-MOD ra :D
Bővebben: link

Üdvözlettel: Rendszergazda

(#354) flacika válasza Gabeszku (#353) üzenetére

flacika
(tag)

Oké csak a megmunkálás miatt kérdeztem, plexivel még nem nagyon dolgoztam.
Én is a réz felé hajlok, hát a teflont inkább kihagynám, legyen csak O gyűrű, legyünk precízek :) van is bent a cégnél minden méret meg csatlakozók is, ja és oszlopos marógép, ami valljuk be nem hátrány. Készült is már ott egy pár hűtő. ;]
Ja és sirály az egérpadod. :))

(#355) Gabeszku válasza flacika (#354) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

kösz.. De jó neked, hogy vannnak ilyen szerszámok a közeledben.. Ha nekem lenne, már rég vizesblokk lenne minenen még a homlokomon is, hogy ne legyen melegem :D:))
Csináld csak rézből azzal könnyebb dolgozni. a plexi nagyon szemét egy anyag :)

[Szerkesztve]

(#356) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Meg meg amit akartam kerdezni....En ha felrakom a Bigvaci blokkjat, akkor az eleg furan all:/ A blokknak az az oldala amejiken a bevagas van, pont keresztbe all a socketnak avval a reszevel, amelyik szelesebb...Remelem ertitek mit akrtam mondani....Es az Atlon64 atka, vagy cask az en mobom a potyo? Talalkozott mar mas is ilyesmi problemaval?:F

(#357) Gabeszku válasza CheeseE (#356) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

nemlehet hogy meg kéne fordítani? egyébként elég zavarosan írsz :F
Fényképezd le.

(#358) flacika válasza CheeseE (#356) üzenetére

flacika
(tag)

mobom a potyo? ;]

What is this?

(#359) flacika válasza Gabeszku (#355) üzenetére

flacika
(tag)

De akkor nem látom hogy megy-e benne a víz. :Y :DD

[Szerkesztve]

(#360) CheeseE válasza flacika (#358) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

mobo=mother board(alaplap)
potyó=sz*r
Hat nem birom lefenykepezni, mivel nincs digitalisom, de itt egy kep a deszkamrol, es kepzeljetek ra a bigvaci blokkajat, es meglatjatok hogy korosztbe all...vagy lehet hogy az nemis gond, csak en parazok:DD
[kép]

(#361) flacika

flacika
(tag)

[kép]

Akkor ezen most a blokk függőlegesen áll igaz? (a vízcsonkokat nézve)
Jó az úgy csak arra ügyelj hogy a proci ''sapkája'' teljes felületen felfeküdjön a blokkra. :)

[Szerkesztve]

(#362) Gabeszku válasza flacika (#359) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

ne idegesíts!:Y
[kép]
itt látszik ahogy folyik a víz???? csak áromlásmérővel látod, vagy úgy hogy a csőbe dobálsz fehér papírfecniket (hátha eldugul a radi vagy bedöglik a pumpa);]:))

(#363) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Nincs kedve valakinek eljonni velem holnap a Mustarba cirkuszolni?:DDD
Kivanjatok sok szerencset, hogy kicsereljek a blokkot! :((
Azt meg hogy aramlik a viz, csak a pumpan lehet eszrevenni, ahogy fodrozodika viz...mashogy nemnagyon....:(

(#364) flacika

flacika
(tag)

[kép]

(#365) flacika válasza Gabeszku (#362) üzenetére

flacika
(tag)

Jóvan má...
Viccelni se lehet? :)

(#366) Gabeszku válasza flacika (#365) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

dehogynem;)

(#367) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

na elvittem a bigvacit.....
Elovettek egy masikat....nezegettek, aztan teloztak....es nem csereltek ki!!!!!!:O:O:O
Elkuldtek pestre a szervizbe, majd ott megnezik...:/ Pedig siman kicserelhettek volna..hiaba mondtam h nekem gondot okoz mindig Szegedre maszkalni...nem erdekelte oket....Mekkora sz*metek...:(((

(#368) Gabeszku válasza CheeseE (#367) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Miért nem montad nekik, hogy vigyék ők pestre garival? Vagy megkérdeztem volna fizetik-e min. az utazás költségét?

(#369) CheeseE válasza Gabeszku (#368) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Ok kuldtek fel pestre.....nem ott van a gond...cask mar maga az hogy folkuldtek....mikor siman is ki birtak volna cserelni, volt a pult alatt meg 1 bigvaci...lehet pont az amibol Neked a pumpat adtak:D

(#370) somodisoma válasza Gabeszku (#368) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

Ok kuldtek fel szerintem....

Nem biztos, h szemetek (marmint aki ott dolgozik), lehet, h egyszeruen nem cserelheti ki.

A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

(#371) pini1020 válasza somodisoma (#370) üzenetére

pini1020
(tag)

Ők simán fel tudják küldeni mivel pestről kapják az árút és küldik fel 2 naponta vagyis ma vagy holnap biztos fel tudták volna küldeni pestre.Ez csak a pesti mistr@lra igaz hogy köcsögök én csabán és baján is vásároltam már és tök rendes fejek vannak benn. És a gari-t is simán megcsinálják és felküldik pestre.

Life's a piece of shit, when u look at it, life's a laugh and death's a joke, it's true. U will see it's all a show.

(#372) Gabeszku

Gabeszku
(őstag)

Egy dolgot nem értek.... a BigWacak meg atöbbi vizes cucc teljesen zárt rendszer ugye??? (költői kérdés)
Akkor hová a retekbe szökik meg a víz belőle, hogy után kell tölteni???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
:F:F:F:F

(#373) flacika válasza Gabeszku (#372) üzenetére

flacika
(tag)

Mennyi ment el, és mennyi idő alatt?

(#374) Gabeszku válasza flacika (#373) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

kb fél deci majdnem 2 hónap alatt

(#375) Fori23 válasza Gabeszku (#374) üzenetére

Fori23
(őstag)

Szia, Bocs, hogy belepofázok, ha tényleg teljesen zárt a rendszer, akkor az lehet, hogy a meleg ,és a nyomás hatására a csövek kecsit megtágultak.

[Szerkesztve]

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#376) flacika válasza Gabeszku (#374) üzenetére

flacika
(tag)

Hát kémiából elég béna vagyok de nem lehet hogy valami elbontja a vizet, nekem otthon a fűtésem ilyen, azt mondta a szerelő hogy a kazán bontja a vizet és normális dolog hogy utána kell töltögetni.
Esetleg valahol olyan szivárgásod van ami szemmel nem látható, de 2 hónap után már igen.
Meg nekem olyan volt hogy pl a blokk belső falán megragadttak levegő buborékok amit x idő után dolgozott ki, lehet hogy a radi is ilyen és hát ott sokkal nagyobb a belső felülete a rézcsőnek mint a blokkban, hát nem tudom.

(#377) Gabeszku válasza Fori23 (#375) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

az lehet,hogy megtágul, de először a hűvel érintkező folyadék fog tágulni-----
Nemtudom,hogy a víznek mennyi a hőtágulása, de az tuti, hogy megnő és nem csökken a térfogata.... szóval a hőtágulás elmélet nem magyarázza a csökkenő vízszintet.

Mindamellett logikus gondolat volt.

(#378) flacika válasza Fori23 (#375) üzenetére

flacika
(tag)

A csövek relatíve olyan kemények hogy amennyit ennyi víz tágul ennyi deltaT-re azt a pumpában lévő levegő simán kompenzálja. Amennyi nyomást meg egy ilyen pumpa produkál az kb nulla. :)

(#379) Fori23

Fori23
(őstag)

Természetesen a melegedő víz tágulására gondoltam. A cső ,anyagától függően idővel veszít a rugalmasságából. Szerintem a pumpa egyáltalán nem lehet levegős. Amikor levetted az utántöltéshez a kupakot, és , ha hallottad, hogy a levegő bement, akkor tényleg zárt volt a rendszer. Ez esetben csak azt tudom elképzelni amit mondtam. De ez csak egy tipp volt, bocs, hogy beleszóltam.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#380) zso73

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy kis csemege! Magyar teszt!

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#381) szesa

szesa
(senior tag)

Ahogy nezem ebbe is olyan vizpumpa van mint a tt aquariusba.
Nekem volt egy ilyen es fel ev utan behalt a motorja.
Namost a szerkezet olyan hogy nem lehetett szetszedni igy gyakoraltilag mehetett a kukaba.

ˇ7ˇ - out of office -

(#382) beautifulmin

beautifulmin
(fanatikus tag)

Előre is bocsánat, hogy nem olvasom végig a topicot mert biztos volt róla már szó..!!!
Ez a csoda kb medig hűt jól??
Pl egy nagy rézzalmannál jobb?
Erre rá lehet kötni vgat-t is és csipszetet?

[Szerkesztve]

(#383) -Jackson- válasza beautifulmin (#382) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

zalmannál 10-15 fokkal jobb. vga-t hétvégén kötöm rá, ma szereztem egy TT A1983 Aquarius vga-blokkot:))

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#384) flacika

flacika
(tag)

Na megcsináltam a bigvacihoz a radi venti ford.szám szabályzót.

Itt van pár kép róla:

[Szerkesztve]

(#385) -Jackson- válasza flacika (#384) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

miért, a tiédhez nemvolt gyárilag:F

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#386) flacika válasza -Jackson- (#385) üzenetére

flacika
(tag)

De volt, de ez a vízhőmérséklet függvényében emeli a ford.számot.

(#387) CheeseE válasza flacika (#386) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

:C:C:C
Ez szep munka...elgondolkodtato hogy enis csinalok 1et....Honnan szedted azta T-elagazot?

(#388) flacika válasza CheeseE (#387) üzenetére

flacika
(tag)

Melohelyemen. ;]

(#389) beautifulmin válasza -Jackson- (#383) üzenetére

beautifulmin
(fanatikus tag)

''A1983 Aquarius vga-blokkot''
Ezt nem lehet kapni a boltban??

(#390) beautifulmin

beautifulmin
(fanatikus tag)

Senki senki nem válaszol?

(#391) flacika válasza beautifulmin (#390) üzenetére

flacika
(tag)

Ez nem jó helyette Bővebben: link
Ezt asszem lehet kapni.

(#392) flacika válasza beautifulmin (#390) üzenetére

flacika
(tag)

Itt kapsz A1983 Vga blokkot:Bővebben: link

(#393) Gabeszku

Gabeszku
(őstag)

Olyan vizesblokkot nem láttatok ami jó az AGP-s 6600GT-re?
Mielőtt mindenféle okostolyás elkezdene linkeket dobálni ''compatible with 6600GT'' blokkokról, nekik mondom, hogy az AGP-s 6600Gt-ken van egy HSI chip ami miatt nem jók rá az ilyen blokkok.
-még mindig a hozzánemértőbbeknek. Hogy fogalmatok legyen róla fogalmatok, így néz ki.
[kép]

(#394) beautifulmin válasza flacika (#391) üzenetére

beautifulmin
(fanatikus tag)

Köszi!!
Olyan kérédem lenne hogy pl hány hardvert tud kiszolgálni egy bigwater??
egy cpu és csipszett és vgahoz nem kevés benne a ''lötyi''??:D

(#395) Gabeszku válasza beautifulmin (#394) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Igazából nem a ''lötty'' mennyisége a meghatározó, hanem a pumpa teljesítménye, illetve a radiátor mérete és abból következően a hőátadó kapactása. Értelem szerű, ha kicsi a pumpa 120L / perc akkor a folyadék nem áromlik / áromolna gyorsan a részegységhűtők között, ezért meleg folyadék érkezne a hűtendő alkatrészre, ami magyarán szólva CPU, VGA, vagy Chipset FŰTŐT csinálna a rendszerből. Természetesen, nem tendencia amit leírtam, hiszen egy nem húzott 3.ghz-northwoodot meg egy közepes teljesítményű VGA-t szerintem gond nélkül elvinne, de egy 3.6 vagy fölötté húzott prescott -ot és egy szintén húzott 6600GT-t vagy 9800pro-t már szerintem igencsak fölforralna... és most jön az, hogy a CPU-blokkban fölmelegedett vízzel hűtenéd a VGA-t...... Ez nem jó megoldás. Nagyobb radi és/vagy nagyobb teljesítményű pumpa a nyitja annak, hogy több egységet kapcsolhass a rendszerre. De egy chipset--->CPU párost szerintem minden gond nélkül elvisel.

[Szerkesztve]

(#396) flacika válasza beautifulmin (#394) üzenetére

flacika
(tag)

Na ez az amit még nem tud itt senki.
Én is arra várok hogy vki kipróbálja vga blokkal együtt. :)

Szerk: lekéstem

[Szerkesztve]

(#397) flacika válasza Gabeszku (#395) üzenetére

flacika
(tag)

De te is keresel a karidra blokkot, csak nem hogy van már nagyobb radi?
Vagy csak próba cseresznye? :)

(#398) Gabeszku válasza flacika (#397) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

radit könnyű találni akár használtat, akár autó, vagy klíma radit is, mint egy nyamvatt VGA blokkot erre a karira:O:(((

(#399) Gabeszku válasza Gabeszku (#393) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Valaki találjon már egy blokkot :):O

(#400) beautifulmin

beautifulmin
(fanatikus tag)

Értem thx mind2nek...!!!
Lehet én leszek az aki kipróbálja.!!!
És van olyan folyadékhűtés ami elviszi azokat ami nekem van (persze hogy va de jó áron gondltam)..:DD:DDD:)):C:B:Y

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.