Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#301) Gabeszku

Gabeszku
(őstag)

Sziasztok. Úgy látom nem én vagyok az egyetlen akinek majdnem megsült a CPU- a BW-pumpa miatt. Nekem 2 nap után állt meg, a proci meg a blokk olyan forró volt, hogy nem tudtam rajtatartani a kezem 3mp-nél tovább. szerencsére túlélte és már 3.75Ghz-n döbörög a prescott :) Kissé alulmér a lapom, 4-5 fok kb. de alapon 25-26 terhelve meg még nem volt 48 nál több (ezekhez az értékekhez már hozzászímítottam a lapom csalását) Ami szerintem szégületes, mert Aerocool HT-101 es torony volt raja 2 8cm es ventivel és simán ment 74fokig a hőm. Most meg húzva sem éri el soha :)
Szal nekem bejöttt a dolog, és azon morfondírozom, elvinne-e egy 6600GT-t még a rendszer. Van akinek van tapasztalata?

Üdvözlettel: Rendszergazda

(#302) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Ti hol vettetek a BWt? Itt speciel azokat kerdezem, akiknek megallt a puma...
Lehet h hibas seriabol van mind az osszes...:(

Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)

(#303) flacika válasza Gabeszku (#301) üzenetére

flacika
(tag)

Nekem a pumpa a cpu fan-ra van dugva, a fordulatszám visszajelzés meg be van kapcsolva a bios-ban gépletiltásra. Így ha pumpa megáll, gép leáll. :)
Plusz még a cpu 60°C-on szintén lelövi a gépet.

(#304) Gabeszku válasza CheeseE (#302) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

mustár kompjúter wőőőőrd:((:((:((:((:((:((:((:((

(#305) Gabeszku válasza flacika (#303) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

én viszont megnézem, hogy a prescott 70 fölött elkezdi visszavenni a szorzót (E0 stepping) és 175 konál következik be károsodás.... Forrás: www.intel.com

(#306) flacika válasza Gabeszku (#304) üzenetére

flacika
(tag)

És ilyenkor külön csak a pumpát cserélik gariba, vagy az egészet?

(#307) Gabeszku válasza flacika (#306) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

nekem a pumpát meg a radit cserélték ki de a radit nem tom minek:F:F:F

(#308) Gabeszku válasza Napster (#276) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

látom a képen minden csonkot bekötöttél a pumpára. Rajzolj már nekem egy ábrát paint-el vagy valamivel, hogy honnan hova megy a víz lészszives. kösz

[Szerkesztve]

(#309) flacika válasza Gabeszku (#307) üzenetére

flacika
(tag)

Jut eszenbe a blokk felülete milyen volt, mert nálam elég gáz, úgyhogy üveglap, vízpapír, aztán polírozás.(mondjuk eddig minden hűtőm átesett ezen) :)
2-3°C-t lehet nyerni vele, ha gyárilag nem tükör.

(#310) Gabeszku válasza flacika (#309) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

nekem sem volt valami nagyon tökrös, de nem polírozgattam, mert már jártam úgy, hogy a hűtő letépte a ''kupakot '' a celráról :D

(#311) pini1020

pini1020
(tag)

szerintetek elbírna ez a rendszer egy 3000+-os atlon64-et és egy 6800-at egyszerre és talán egy forrófejű nf3 250gb-t is????

Life's a piece of shit, when u look at it, life's a laugh and death's a joke, it's true. U will see it's all a show.

(#312) Petya25

Petya25
(őstag)

Én is komolyan gondolkodok egy BW-n, mert a házamban a 9 venti azért ad némi muzsikát. BW mellett a kisebbektől meg tudnék szabadulni.
Szerintetek elbír egy Prescott 3,2-őt és egy X800XTPE-t együtt?
Most ha hajtom a CPU 60fok alatt, GPU 70fok alatt van.
Így lenne az igazi.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#313) Gabeszku válasza Petya25 (#312) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Nekem egy 3Ghz-s prescottot visz 3.5Ghz-n és szobahőmérsékletnél 15 fokkal sose magasabb. de szerintem karcsú lenne még egy olyanVGA-hoz.
Esetleg kérdezd meg a vizhűtés topikban Bővebben: link

(#314) Petya25 válasza Gabeszku (#313) üzenetére

Petya25
(őstag)

Köszi átnézek oda is.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#315) flacika válasza Gabeszku (#313) üzenetére

flacika
(tag)

Ott tuti lebeszélik róla. :)

(#316) Gabeszku válasza flacika (#315) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

gyanítom, de hátha tudnak érveket is mondani miért ne. Nekem megg csak gyanúm volt.

(#317) flacika válasza Gabeszku (#316) üzenetére

flacika
(tag)

Egyébként sztem nincs kizárva hogy elbírná, ha mégsem akkor a radi miatt.
Be kell rakni még egy radit a körbe, vagy egy nagyobbra cserélni. A BigWater cpu blokk hatásfoka sztem nem olyan rossz, kérdés hogy a gpu blokkjuk milyen, úgy első ránézésre nem egy nagy durranás.
Én is akarok az x800-ra, csak hát ugye jó volna vmi teszt róla.

(#318) Gabeszku válasza Petya25 (#314) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

de azt azért sejted remélem, hogy a big vaker :) -nek nincs GPU blokkja, szal azt be kell szerezned valahonnan. + csövek is kelleni fognak nagy valószínűséggel.

(#319) Gabeszku válasza Gabeszku (#318) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

nézz körül itt. Ha kell szerintem egyedi cuccot is készít kedves orbao barátunk :)
Bővebben: link

(#320) Petya25 válasza Gabeszku (#318) üzenetére

Petya25
(őstag)

Tudom, még vadászok egy GPU blokkot, ha belevágok.

(#321) flacika

flacika
(tag)

Ezt néztétek már Bővebben: link :)

(#322) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Eni s klubbtag lettem!!!:C:C:C:C:C:R:R
Most bontom ki a bigvacit...kicsit kulombozik mint ami a honlapon van;) Peldul a refil tank kupaka szep fekete nem aza ezust..meg a pumpan van tolto nyilas:D
NA mind1....meg nem tudom h fogom beszerelni...nagyobb mint gondoltam...
A blokkra meg rafer a csiszolas...sokkal simabb a szele mint maga az erintkezo felulet:/:((

(#323) Petya25 válasza CheeseE (#322) üzenetére

Petya25
(őstag)

Légyszi írd meg, hogy mennyi volt levegővel és mennyi lett BW vízzel a hőmérséklet a procin... köszi.

(#324) CheeseE válasza flacika (#309) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Az en blokkom is eleg gaz...ott a legerdesebb, ahol a legsimabb kene hogy legyen...esert gondoltam h enis kipolirozom:)
Leirnad kicsit bovebben a fojamatot, hogy mit es hogyan kell csinalni? Milyen vizpapirral kell polirozni?

A bigvacit beuzemeltem, ugy hogy az 1ik csovel osszzekottem az IN-t meg az OUT-ot, mivel halottam h sokmindenkinek megallt a pumpaja...par napig igy fog menni, mert meg a dobozon is modositasokat kell vegrehajtani...Ki hova szerelte fel a radit? nekem valoszinuleg scak a haz tetejen fog elferni...ugyhogy holnap nekiesek dekopirral:DD:DD
Az nem lesz gond, hogy logni fog lefele a radi?:F

A homersekletre terve...nekem bevan kapcsolva CNQ meg a ventijet CPUFanal vezerlem, ugy h 40fok legyen a homerseklete...szoval altalaban 40fok fole nem megy, ha fole megy akkor bekapcsol a venti es lehuti. Ha nagyon terhelem, akkor sem haladja meg az 50et...:R

(#325) zso73 válasza ByB (#5) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A cimbim csinált egy pici Peltieres vízhűtő rendszert! A 100W-os Wellert simán hűtötte, úgy ,hogy meg lehetett fogni a páka hegyét! Már készül a hűtőm hozzá! Bizakodom! :C:DD

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#326) Petya25 válasza CheeseE (#324) üzenetére

Petya25
(őstag)

Akkor alapon kb 40 fok, terhelve meg kb 50 fok? Oké.
Majd írj vizes hőmérsékleteket is.

(#327) flacika válasza CheeseE (#324) üzenetére

flacika
(tag)

Grat!
Csak nem hogy Szegeden vetted a Mis....-ba? :DD
Hát ja, blokk felülete gyárilag elég fos, polírozás pl itt: Bővebben: link bocs, de utálok gépelni. :)
A radit úgy rakod ahogy akarod, tökéletesen mind1, hogy hogy áll.
Sok sikert, aztán eredményeket kérünk ám! :))

Szerk.: Nekem még a szőnyegen van a radi meg a pumpa, ;] sajna nem jött még meg az új házam ebbe meg nem fér be.

[Szerkesztve]

(#328) CheeseE válasza flacika (#327) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Jah a Mustarba vettem, es ez volt az utlso:D
Holnap akkor nekiesek polrozni:DD TEmelem sikerulni fog....
Addig is tesztelem a pumpat...remelem nem fog megallni:Y

(#329) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Nah kipoliroztam a blokkot:) Igy mar jobban fest...Nem lett tokeletes, de elfogyott a vizpapirom...
Holnap remelem ossze is birom rakni...scak meg ki kell vagni a haz tetejet;) Sajna mashova nem fer el a radi...:(
A pumpa meg mindig dolgozik:DD remelem igy is fog maradni!:C

(#330) Gabeszku

Gabeszku
(őstag)

nekem is pár nap elteltével döglött be a pumpa.
Nem tudom AMD prociknál hogy van, de az E0 steppines prescott 70 fok fölött elkezdi csökkenteni a szorzót, hogy elkerülje a túlmelegedést. Ha viszont mégis túlmelegszik egyszerűen kikapcsolja magát valahol 90-120 fok közt. Megnéztem az intel oldalán, hogy a prescott procik lefüstölési hőmérséklete 175fok és nem kelvin, hanem celsius. Valszeg ezért nem láttam még megsült prescott procit. AMD- CPUnak van valami hővédelmi mehanizmusa? mert gondolom fölvágná az ereit ha valaki AMD-je egy szar pumpa miatt bedöglene be.

(#331) flacika

flacika
(tag)

Találtam egy rövid kis tesztet a TT Vga blokkjáról Bővebben: link
Ha vki tud angolul, leírhatná pár szóban hogy mit ír róla a csávó.

[Szerkesztve]

(#332) Gabeszku válasza flacika (#331) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

az egyetlen értelmes mondat ami elhangzik a cikkben, hogy kicsi csupán 5mm a blokk járatainak átmérője, ezért az entry level-es (belépő szintű ) pumpákat nagyon megkínozza. igazából a kill--kinyíra szót használta :D hmmmm elgondolkoztató. ja és a képeken egy PCIex-es karival demonstrálta a dolgot, szall AGP-s re ne mbizti hogy jó. De ha rá is megy, akkor ugye nem marad légáromlás a HSI chipnek, főleg az van gázban akinek palit 6600GT VGA-ja van (mint én is) mert ott a hűtő lefedi a GPU-t a HSI-t meg a ramokat is. szóval ha ezt fölteszi valaki egy olyan karira mint nekem is van, akkor az jobb ha előtte megtanul barkcsolni :)

(#333) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

Beszereltem a bigvacit, es ma reggel meglattam,hogy az akrill egyik leszorito csavar korul total szetrepedt:O:O:O Es nem ertem, hogy mitol, mert meg a leszorito csavart is kezzel szoritottam meg...Na mostmar csak aza kerdesem, hogy akik a Mustarba vettek, azoknak hogy nezett ki a gariztatas?:(:(:( Rogton csereltek, vagy varni kelett, meg ijenek...
A jo hir viszont hogy a pumpa meg dolgozik:DD

(#334) Gabeszku válasza CheeseE (#333) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

nekem kb 1 órás basztatás után cserélték ki, holott szerintem fél perc alatt rá lehetett volna jönni, hogy tényleg nem megy a pumpám.... de minden szó nélkül cserélték.. Azért egy bocs vagy valami jólesett volna, hamár majdnem bepusztult a szaruk miatt a procim. Akkor jött volna a nem szakszervízben tetettem föl duma? Bocs hogy informatikus vagyok és még hardwer szerelői vizsgám is van. Én aszondom, a mistrálban csak akkor vásároljatok, ha minden kötél szakad. Ha mindez úgy történik, hogy egy kis üzéetben veszem a cuccot, szerintem min 20 elézést kérünk közepette megkértek volna, hogy vigyem be a gépet és ők ingyen és bérmentve fölteszik nekem a másikat, hogy biztosan működjön, és hogy ne forduljon vele véletlül sem elő ilyesmi.... Ez akülömbség a mistrál meg a kisebb boltok közt, hogy míg a mustár megteheti, hogy szarik a kedves vevők fejére, hiszen ők az egyik legnagyobb cég és én csak 1 vagyok az évi 3.000.000 vevőből, addig egy kisebb üzlet fényesre nyalják a seggem, és igyekeznek maximális udvariassággal, és hozzáértéssel kiszolgálni, hogy a legközelebb is náliuk vásároljak. Ja és ezen kívül nem tudom jártatok-e már úgy (én még nem, de be is baszna), hogy akartatok venni valamit a gépbe amiről nem tudtátok 100%-ig hogy működne-e vele. Ilyenkor a musrtárban még le is néznek, hogy ''haggyámá, kit érdekelsz hülye vagy és kész'' arckifejezéssel, míg egy kisebb üzletben ( ha éppen nem 30an toporognak a sorban ) 10 perces kiselőadást tartanak neked hogy mi a helyzet, és talán még azt is fölkínálják, hogy vidd be és megnézik, hogy jó-e aztán ha nem akkor majd kitaláltok valamit.

(#335) CheeseE válasza Gabeszku (#334) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Hat nagyon remelem, hogy nem fognak szarni, es kicserelik...Ense tudom,hogy hogy repedhetett meg...szerintem gayri hibas:O Meg most nincs is tobb a szegedi uzletben...gondolom, majd pestrol kell hozatniuk...es mit vittel be? mindent vagy csak a pumpat? Meg jo hogy 60km lakok szegedtol, ugyse fogjak rogton becserelni...majd rohangalhatok...:O

(#336) Gabeszku válasza CheeseE (#335) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Vittem mindent az a bizos. Ilyenekbe előszerettettel kötenk be, ha mincsmeg hozzá minden

(#337) somodisoma válasza CheeseE (#335) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

Hivd fel öket elötte, nehogy potyara menj be! Ha meg nem kell minden bevinned, akkor meg ne szerelj feleslegesen!

A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

(#338) flacika válasza Gabeszku (#334) üzenetére

flacika
(tag)

Csak alátámasztani tudom, amiket leírtál eme remek cégről, de ha egyszer náluk a legolcsóbb....(vagy lehet hogy tényleg vmi szar szériát nyomnak, azért ennyi?)

(#339) Gabeszku válasza flacika (#338) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

nem azt mondtam, hogy mindent vegyél meg máshol 30% al drágábban, csupán azt hogy akkor vegyél ott, ha minden kötél szakad. történetesen a Bigvaker :) náluk volt a legolcsóbb min 4 ropival.... jár a pont :DD . és nem én vagyok az egyetlen akinek gondja volt vele. Poén: ha széria hiba lenne akkor mndenkinek ugyan az döglött volna be a rendszerben.....de kinek ez- kinek az szállt el--

szerk: Nem hiszem hogy ők árulták volna a szar szériát, mert végignéztem, a nagykereket akikkel kapcsolatban állunk (kb 20 üzlet) és ezek közül 1 ben sem volt BW. Tehát következtetés: A mustár direkte beszállította a cuccot a Tt-től megrendelve x ezer darabot, majd a többi kisker tőlük vásárolta meg mondjuk 10es tételben. Ezért volt náluk olcsóó, hisz atöbbi cég rátette a hasznát a mustáros árra...

[Szerkesztve]

(#340) mh197 válasza CheeseE (#335) üzenetére

mh197
(őstag)

Bigwaternek a cpu blokkjairól elég sok ilyet hallottam, hogy szétreped, törik, stb.
Nekem a sajátomon a vízcsonkok körül keletkeztek pici repedések, amik alapból nem is idegesítettek volna, de miután egy fél év múltán elkezdett ereszteni a víz is rajtuk, na az már... :DDD
Szvsz nem tudom milyen anyagokból dolgoznak, vagy ez más blokkokkal is így van-e, de TT-ről már sok ilyet hallottam. Kár, mert nekem nagyon bejött a cucc!
Mindenesetre körberagasztottam epokittal , és azóta nem ereszt! :)

Sok sikert a Mistral garizáshoz!

(#341) flacika válasza mh197 (#340) üzenetére

flacika
(tag)

Na basszus akkor amit én karcolásoknak néztem a vízcsonk körül sugárirányban, azok valójában repedések? Az qrvajó, akkor készítem én is a ragasztót. :O

Egyébként pár napja vettem észre hogy mintha egy pár mm-rel lejjebb lenne a vízszint, lehet hogy már szivárog is?

(#342) CheeseE

CheeseE
(kvázi-tag)

En azt hittem eloszor hogy valaki leejtette....De nem, mert a csavar mellett repedt szet, es nem is ert ki a szelere....szoval nem ereszt, de nem mertem beszerelni, mert ha tovabbreped, akkor uszik a gepem:/ Es aza finta h senki hozza em nyult...tegnap beraktam dobozba meg semmi baja se volt...ma kivettem epp akarom rarakni es paff...szetvan repedve.....Meg jo hogy nem a procin repedt szet, es fojt az egesz....

Telefonaltam mustarvba is.....Hat nem mondom h valami kedvesek voltak.....sot....Azt mondtak h vigyem majd megnezik hogy mit tehetnek....Mustarrol is ennyit....nemtom mi lesz ha nem cserelik be:O:O:O

(#343) Gabeszku válasza CheeseE (#342) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

Ha nemcserélik be mond me, hogy mész a fogyasztóvédelemhez, és menj is... Mutasd meg nekik a topikot, hogy csupa szart árulnak.... Segítek tanúskodni :d

(#344) CheeseE válasza Gabeszku (#343) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Gondolod az segiteni fog?:D En nem hiszem, nem ojan kis ceg ez, hogy ne tudnak elintezni...Najd csutortok minden kiderul....Addig nem birok atmenni...
Mar azon is gondolkoztam, hogy ha nem cserelik be, akkro ontetek masik tetot neki...Van valami jo plasztikas ismerosom:DD:DD

(#345) Gabeszku válasza CheeseE (#344) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

egyszerűbb, ha ráforrasztassz egy réz tetőt

(#346) pini1020

pini1020
(tag)

szerintetek elbírna ez a rendszer egy 3000+-os atlon64-et és egy 6800-at egyszerre és talán egy forrófejű nf3 250gb-t is????

Life's a piece of shit, when u look at it, life's a laugh and death's a joke, it's true. U will see it's all a show.

(#347) CheeseE válasza pini1020 (#346) üzenetére

CheeseE
(kvázi-tag)

Szerintem meg senki se probalta ki...ugyhogy csak annyit tudok mondani hogy hajra!
Mind3 szerintem sok lenne...de mondjuk szvsz Proc+Chipset mehet siman....
Aztan ha megcsinaltad eredmenyeket kerunk!:DD

(#348) Gabeszku válasza pini1020 (#346) üzenetére

Gabeszku
(őstag)

A VGA már ''tú mácssss'' a rendszernek szerintem

(#349) pini1020

pini1020
(tag)

lehet hogy igazatok van és többet érnék egy vf 700 al, na majd ha meg lsz akkor írok eredményt is. (ez nem most elsz mert nincs keret rá, de már gyűjtögetek).

(#350) mh197 válasza flacika (#341) üzenetére

mh197
(őstag)

Nem akarok ezzel senkit megrémíteni, de nekem ez volt. Ugyanúgy szép kis sugárirányú repedések. Kis ideig azt hittem, hogy á biztos a menet metszés során picit megreped, de nem fog folyni. Hát tévedtem. Kb novemberben vettem a cuccost, és áprilisban már ragasztani kellett. Pedig van alatta gumi tömítés is, de azon a pici repedésen keresztűl is szivárog a víz.
Én akkor vettem észre, mikor a VGA már nem adott képet, mert már állt rajta a víz.Letöröltem, és szerencsére túlélte a VGA. Utánna jött a rgasztás.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.