Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#101) -Jackson- válasza Blade2 (#99) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

én úgy tervezem, hogy egyenlőre ugye csak procira megy. ha meg majd bővítem nb és vga blokkal, akkor egy hydor pumpa a gyári helyett (700l/h vs 120l/h), és vagy mégegy ugyanilyen radi, vagy csere egy nagyobbra.

الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]

(#102) plömplöm válasza -Jackson- (#97) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

..és akkor vett húszezerért egy cpu blokkot? :)
janem, vett még zöld csövet meg zöld löttyöt is...

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#103) plömplöm válasza Blade2 (#100) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

ez az alaplapon keresztüli 55°C, köze nincs a valódihoz. vettem független hőmérőt, azóta tudom.

(#104) -Jackson- válasza plömplöm (#102) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

najó, radi maradhat, de sztem később kellhet mégegy mellé. a pumpa nagyon szimpatikus nekem, de nemtom hogy aza 120liter/óra mire elég. annyira nemvágom ezeket a vizes dolgokat, de gondolom egy 700-as azér csakjobb:)

(#105) plömplöm válasza -Jackson- (#104) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

Arra próbáltam utalni (már megint), hogy ez a kit ez nem a tuning és buhera őrülteknek van, azok gyűjtögessenek össze maguknak a vízhűtés topic tapasztalataiból valamit. Ez egy szuper kis dolog, csinos meg kék meg minden, de nem fogja elbírni a jövő hetet is, picike hozzá ez a radiátor. Arra az optimális, amire megálmodták, egy procit gyönyörűen elvisz. Példa az intel saját vizes-motyója. szerintem

(#106) Blade2 válasza -Jackson- (#104) üzenetére

Blade2
(senior tag)

Nemrég kaptam egy linket, és ott volt, hogy a 700l/h-ás pumpa szétdurant neki. Amit ő használt legjobb az a 350l/h, és 5K-ba került neki.

Penge!™

(#107) Blade2 válasza plömplöm (#105) üzenetére

Blade2
(senior tag)

Anyi tuti, hogy egy C2,4@3,3-ra jó, akkor ehez viszonyitva nekem is elég lessz az A64-re. Amit előb betettem azon A64 3700+-ot 41°C főlé nem engedi ház nélkül.

Penge!™

(#108) plömplöm válasza plömplöm (#98) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

hátha mégis jól jön... Bővebben: link

(#109) Blade2 válasza plömplöm (#108) üzenetére

Blade2
(senior tag)

Ez jol. De ezt nemértem...:Az A64 90W:Y:Y:Y:( Akkor az melegszik nem?

Penge!™

(#110) plömplöm válasza Blade2 (#109) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

kicsit foghíjasok azok az adatok, ha ennyire komolyan érdekel, akkor nézd meg amd-éknél

(#111) plömplöm válasza plömplöm (#110) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

lecsúsztam az öt percről, szóval emitten vannak a64-ekről dolgok: Bővebben: link
a 3700+ valóban fűthet 89W-tot. persze trükközik ez is, szóval ritkán ennyi, persze akkor pont igen amikor az ember prime-mal teszteli a stabilitást... :)

(#112) Blade2 válasza plömplöm (#111) üzenetére

Blade2
(senior tag)

kőssz. De akkor nekem nem is érdemes A64-re váltani nem? Annyi kül. még nincs kőzte nem?

Penge!™

(#113) plömplöm válasza Blade2 (#112) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem ezt valami amd-s topikban tudnád tisztázni, én elvakult inteles vagyok, inkább nem mondok semmit :)

(#114) Blade2

Blade2
(senior tag)

TT Bigwater egy erősebb, jobb, de halk ventivel elvinné a gépembe a CPU+NB+GPU-t :F

Bigwater+ZM-GWB1 = 27+6K=33K-ért:F

Hűtene egy kegyetlenűl melegedős AMd Barton 3000+-os ami most 65°C-75°C kőzőt mozog. És a nf2-u400 NB-t ami most egy 5000RPM-es MSI coolerel 38°C, és egyenlőre egy Geforce 4 MX440-et amin most egy passiv kis lapos borda van.

Ahogy gondolom a rendszernek a CPU lenne a nehéz feladat, amit gyárilag le kell hogy hütse. Az a 38°C-os NB- az menyivel vinné feljebb a CPU hőmérsékletet? Meg a videokari lenne, de az sem vmi hű de meleg cucc.

Vélemény?

Penge!™

(#115) -Jackson- válasza Blade2 (#114) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

hát az enyém még baxott megérkezni, cserébe csütörtökön raktam össze uncsitesómét. nála egy 3.0-ás s478-as prescottot hűt, ami eddig zalmannal 55fok volt idle, most közepes fordulaton kb 44fok. ha maxra van tekerve akkor kb 40. szal ilyen hőadatok mellett még gpu-t meg nb-t is ha hűtenél vele, akkor amit már korábban említettem plusz radi és esetlegesen pumpa csere lesz a megoldás...

szerk.: 27-ért veszed a bigvacit? blcomputernél 22.200,- én onnan rendeltem

[Szerkesztve]

(#116) Blade2 válasza -Jackson- (#115) üzenetére

Blade2
(senior tag)

kb 8km-re van Bluefish, és gondolom, ott őssze is rakják. Igy biztonságosabb.

A CPU, NB, és a GPU amihez nem merek hozzányulni. Mondtam már itt is aszem, hogy ittvan az asztalon a NB47J lefogatókarral, de nem merem feltenni.

Penge!™

(#117) -Jackson- válasza Blade2 (#116) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

mondjuk jah, nemvolt egyszerű összerakni, eleve a lapot kikell venni mert megy hátra merevítés is, meg nekünk fúrni is kellett hogy frankón betudjuk szerelni a radit. NB47J nekemis sztem kelleni fok, mostis passzív a nb hűtésem, de valahogy nemigazán tudom kiakasztani:B. majd valahogy megoldom...:)

(#118) Blade2 válasza -Jackson- (#117) üzenetére

Blade2
(senior tag)

Tényleg, hova raktad? Nekem nincs sehol hely 12cm ventinek!

Penge!™

(#119) Blade2

Blade2
(senior tag)

Vkinek van bigwaterje, ugy hogy csak 8cm- venti fér el a gépjébe?

Penge!™

(#120) Blade2

Blade2
(senior tag)

Up! beindulhatna ujra ez a topic. Jó topic!

Penge!™

(#121) -Jackson- válasza Blade2 (#118) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

az enyém még nemérkezett meg, remélem holnap. vettem egy aerocool magic-3d-t, abban hátul is 12-es hely van.
amit meg szereltünk, az egy régebbi thermaltake házba ment bele, 2*8cm-es ventihellyel. fúrtunk rá 4 lyukat, és úgytettük bele. hivatalosan belülre csak 12 centis ventihelyre lehet berakni, de minimális moddolással megoldható:)

(#122) asimov

asimov
(fanatikus tag)

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy rámegy-e minden alaplara a cumó?
Én már 1* bes*optam egy hütővel, ezért kérdezem...
Az TT oldalon nem találtam erre vonatkozó infót, a kérdéses lap Epox 8RDA3+
Előre is köszönöm! :)

''Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians.'' (Isaac Asimov); -=SoG=-Khabbas

(#123) asimov

asimov
(fanatikus tag)

:) UP!

''Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians.'' (Isaac Asimov); -=SoG=-Khabbas

(#124) yetee válasza Blade2 (#119) üzenetére

yetee
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hi!

Igen nekem úgy van. De a radi kinnt van elhelyezve. Ja és ez függ a ház kialakításától is. Nekem momentán egy Antec Plusview 1000 Amg-m van abban gyárilag 8cm-es coolerek mennek.

Üdv.

(#125) yetee válasza asimov (#122) üzenetére

yetee
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hi!

A csomagban van socketA-ra való leszorító. Igy le tudod fogatni a blokkot. Nem gond ha nincsenek furatok. Perpillanat nekem is úgy van.A kérdés csak az hogy mennyi hely van a foglalat körül. (gondolok itt a kondenzátorokra), mert azzal még lehet probléma ha túl közel vannak.

Üdv.

(#126) asimov válasza yetee (#125) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Igen, pont ezt szívtam meg az elözővel...
Van valami leírás, hogy milyen max. milyen közel lehetnek a kondik a blokktól?

(#127) yetee válasza asimov (#126) üzenetére

yetee
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Mellékelnek leírást a csomagban és mintha olvastam volna valami utlást erre vonatkozóan, de nem emlékszem hogy mennyi. Nekem egy Abit Nf7-s lapon van azon elfért rendesen.

Itt van a lapom ezen talán megtudod nézni: http://www2.abit.com.tw/upload/products/NF7-S_pic6.jpg

(#128) asimov válasza yetee (#127) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

A procitól északra lévő kondik milyen magasak?
Már azok amik ugy 2-3 centire vannak tőle.

[Szerkesztve]

(#129) yetee válasza asimov (#128) üzenetére

yetee
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Na ez jó kérdés. Kb 1,5 - 2 cm magasak lehetnek. De nekem addig nem ér el a blokk. Max este tudom megnézni.

(#130) asimov válasza yetee (#129) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Ok, nézd majd meg légyszi! :C
Köszönöm szépen!

[Szerkesztve]

(#131) Blade2

Blade2
(senior tag)

:YNekem el van forditva a Socket 90fokal!:Y :(:(:(

Penge!™

(#132) yetee válasza asimov (#130) üzenetére

yetee
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Küldtem mailt! Megkaptad?

(#133) asimov válasza yetee (#132) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Mail megjött köszi!
Válasz ment!

(#134) asimov válasza Blade2 (#131) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Miért baj az? Beleérne a northbridge hütője?

(#135) asimov

asimov
(fanatikus tag)

UP! neki, vélemények tesztek jöhetnének!!

(#136) -Jackson- válasza asimov (#135) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

nah úgynézki ma tényleg meglesz a cucc, este jön fater vele pestről, ha ittvan szerelek, tesztelek, és írok:)

(#137) asimov válasza -Jackson- (#136) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Hajrá! Nagyon kiváncsi vagyok!
Mikor is rendelted?? 24.-én? :Y

(#138) Blade2 válasza asimov (#134) üzenetére

Blade2
(senior tag)

ilyen a lap http://www.madshrimps.be/articles/MSIK7N2Delta2PlatinumAthlonXPnForce2Revi-jmke-4384.jpg

Penge!™

(#139) -Jackson- válasza asimov (#137) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

jah csak a béna posta elkeverte valahol

(#140) Fido01

Fido01
(fanatikus tag)

csá
engem érdekelne hogy olvastam (már nem is tudom kinél hogy a 2.4-es volt 3.3on ) na ez mennyire bírja az ilyen tuningot mert nekemis arra kéne de nem akarok venni egy vagyonért a lényeg hogy bírja rendesen játékok alatt is csak CPU lenne hűtve vele ja és vennem kőne másik lapot pl egy IC7 vagy IC7-G-t . Mekkora esély van rá hogy a 2.4-esem menyjen 3.2-n vagy afelett ??? persze a hang olyan mértékben nem érdekel hogy repüéő is szállhat le mellettem úgyis ordít mindig a zene ;]

"Keresem a fájdalmat, hogy minden nap legyõzhessem"

(#141) -Jackson- válasza -Jackson- (#136) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

na megvan, bevan szerelve, eddig idle érték van, ez 5-6 fokkal alacsonyabb mint volt (most 32fok, venti kb középállás lehet). holnap majd tesztelek többet

(#142) Achill3uS válasza Blade2 (#131) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

nekem is el van fordítva 90-nel :DDD

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#143) asimov válasza -Jackson- (#141) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Gratta hozzá! :C
Majd felraknál az oldaladra egy két képet a kész rendszerről? Amugy milyen hütőt cseréltél?
Nick csere esedékessé vált, mert megnőtt a hajam... :DDD

(#144) somodisoma

somodisoma
(senior tag)

Engem is az erdekelne(mint mar mast is elottem, csak nem kapott egyertelmu valaszt), hogy elbire-e a pumpa, meg a radiator meg eg VGA-t is (6600GT), valami olyan velemeny erdekelne, aki ki is probalta. (Azt en is tudom, hogy lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, es akkor kell egy nagyobb pumpa, meg hocserelo). Tehat valaki kotott-e meg ra valamit?

A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

(#145) asimov válasza somodisoma (#144) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Sajna én sem tudom, de emlékeim szerint lehet kapni a TT. oldalán hozzá +ba gpu hütőt...
Persze ezzel semmivel sem vagy beljebb :DDD

(#146) somodisoma válasza asimov (#145) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

Azt lattam en is, csak a thermalteke is, mint altalaban minden gyarto, forgalmazo, stb. csak felletes informaciokat ad meg. Itt sincs egy szo sem rola, hogy vajon elbirja-e a bigwater, meg arrol sincs szo, hogy mekkora pumpa kellene neki, mondjuk egy atlagos VGA-kartyat feltetelezve, meg annak is orulnek, ha mondjuk tudnam, hogy a bigwater hany watt energiat tud mindjuk stabilan 50 fokon tartani, atlagos kornyezetben (mondjuk 20 fok). De persze az ilyen ''mellekes'' informaciok mind hianyoznak. :o :o

(#147) somodisoma

somodisoma
(senior tag)

hupsz, elobb elneztem, azt irja, hogy a bigwaterrel kompatibilis (amit ugye valoszinusit az ember, hogy fizikailag ossze tudja kotni),de a tobbi adatnak akkor is orulnek. (Mert ugye minek kossem ra, ha nincs eleg kraft hidegen tartani a vizet, ha nekiallok tuningolni...)

(#148) -Jackson- válasza asimov (#143) üzenetére

-Jackson-
(őstag)

most közvetlenül intel gyárit cseréltem, előtte zalman alcu volt hasonló értékekkel, csakpersze csendes üzemmódban. képek nemoká:)

(#149) somodisoma

somodisoma
(senior tag)

Nincs senki, akinek sajat otthonkeszitett vizhutese van, es esetleg be tudna tajolni, hogy a 120l/ora pumpateljesitmeny mire eleg? (Az adott hocserelo mellett)

(#150) Fido01 válasza somodisoma (#149) üzenetére

Fido01
(fanatikus tag)

hello
nekem sajna nincs de a www.tuningnet.hu-n van egy két jó cucc saját készítésű tőle kérdezd meg ha már nincs más amúgy nem kaptam sajna választ a kérdésemre azaz egy 2.4 NW-t kb maxra tekert hűtésesel mennyire lehet tunignolni hogy terhelés alatt nem nagyon mennyen 50-55 Fok fölé de csak akkor veszek folyadékhűtést ha tudom hogy lehet kb egy 3.2 esig mert az alatt nem éri megvenni nekem akkor beérem olcsóbbal is

"Keresem a fájdalmat, hogy minden nap legyõzhessem"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.