Helo!
A címben szereplő vízhűtés után érdeklődnék! Bárki tud róla valamit? (Persze a saját honlapon kívül.)
üdv
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
BobMaster
(őstag)
Még nincs a disztibútor árlistájában.
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

roadside
(lelkes újonc)
Nem is lesz hamarosan. A TT elég gáz egy cég.
-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-
A kérdésem a következő volna? Ez a szett milyen kategóriába sorolható: kezdő, közép, vagy haladó cucc??? Kb milyen áron lehet majd beszerezni?
A másik dolog meg az a Mortal Combat nevű SubZero-s cucc... Mi is az tulajdonképpen? Egy PCIslot-ba kell berakni, meg rányomni 220-ra, de az egy minihűtőszekrény vagy mifene, valaki hallott már róla?
Két link az érdeklődőknek:
Vízhűtés:
Bővebben: link
SubZero:

Mosqu!to
(őstag)
Én a thermaltake-től vízhűtést nem vásárolnék, elég gyatra a most meglévő összes vízhűtése(aquarius széria), szerintem ez sem lesz sokkal jobb. ránézésre egy innovatek legkissebb szettjének alkatrészeihez hasonló dolgokat tartalmaz, de ki tudja milyen áron, milyen teljesítmény mellett.
a sub zero cucc egy peltier elemen alapuló (ha nem tudod mi ez, használd a keresőt!) hűtés szintén elég gyenge teljesítménnyel. ha szándékodban állt valamelyiket megvenni, én lebeszéllek róla
Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music
Nemtom, nekem valahogy ha vízhűtés kerül szóba, egyből az Innovatek jut az eszembe, Thermaltake fel sem merül, maradjanak inkább a léghűtőknél...

Mosqu!to
(őstag)
amúgy ajánlom még 1x figyelmedbe a keresőt, mert konkrétan a Subzero cuccrol is van már nem 1 topic.
Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music

Toncsi
(tag)
Én is lebeszéllek róla!
Az Aquarius II - gyenge teljesítmény - átlagos ár. (kb. 30e Ft)
Az Aquarius III - elfogadható teljesítmény - iszonyatos ár (kb. 75e Ft
)
A Peltier-hűtésekkel sokat kísérletezgettek, de nem nagyon vált be.
Okke utánanéztem és tényleg parásnak tűnik! Köszi info-t...

Cane
(őstag)
''A Peltier-hűtésekkel sokat kísérletezgettek, de nem nagyon vált be.''
De igen, azonban kissé macerás a használata.
▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

LukE
(PH! kedvence)
villanyszamlarol nem is beszelve
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
70W-nál elég jó hatásfokot lehet elérni, de hát szvsz csak procihűtésre ez kicsit sok.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

andorpapa
(őstag)
A linkelt vízhűtés már kezd hasonlítani egy rendes vízhűtőrendszerhez, végre rájöttek, hogy a 12 centis venti alapkövetelmény. Hogy pontosan mit fog mutatni, azt egyelőre nem tudni, de valószínűleg nem fog az élmezőnybe tartozni, legjobb esetben középkategóriás lesz.
A Peltier-alapú CPU hűtés ötletes dolog, házilag sokan jó rendszert dobtak össze vele, de a gyári megoldások (Thermaltake, Spire, stb.) nagyon gyengére sikerültek. Hiába, no, léghűtőt rakni a peltier elemre, az baromság. Egyedül a Swiftechnek sikerült, na de azért, mert az MCX borda szinte hozza egy vízhűtés szintjét.
COOLNESS! - somebody ssssstop me!

Satan-Claus
(senior tag)
Igen, egy Thermaltake Aquarius-ét...
[Szerkesztve]
''Ha ideges vagy ragadj fejszét, attól megy a gonosz fej szét!''

andorpapa
(őstag)
Ne kötekedj Satan, mert elvisz a zsákos ember!
(#18) Satan-Claus válasza Satan-Claus (#16) üzenetére

Satan-Claus
(senior tag)
Ó nóóóó! Szombodi sztop him! 

tts
(PH! addikt)
Biztos nem kötekedik, csak olvasta a tegnapi tesztet, miszerint a hivatkozott borda mége egy jobb léghűtés szintjét sem üti meg.(???)

andorpapa
(őstag)
Igen, olvasta a tesztet, amely szintetikus környezetben, P4-es fronton az egyik kiemelkedően pontatlan lapjával készült. A hangsúly inkább a tesztkörnyezeten van.

Satan-Claus
(senior tag)
Bezony Papi, én is elszomorodok amikor a házat kihagyják egy hűtőtesztből. Ez kicsit olyan, mint egy karosszéria törésteszt alváz nélkül. 
Egy hűtő hatásfoka akkor mérhető igazán, ha a normális működési közegében vizsgáljuk jó légáramlású házat feltételezve. A jobb 1U szerverekre pl. rá is van írva, hogy ne használjuk sokáig ha a fedlap el van távolítva, mivel így megbontjuk a jól kitalált légáramot, ezzel gyengítve a hatékonyságot... (Kicsit sántító példa, de részben megmagyarázza miért nem jó így ez a teszt.)

Saar
(újonc)
Van vkinek ilyen?
Egyébként ha vki kicseréli a pumpát egy Hydor/Eheim-re sztem korrekt cucc lenne.
Gondolom simán hozzálehet csapni egy GPU blokkot?

zsiga667
(PH! kedvence)
''Fan Dimension 120 x120 x35mm
Fan Speed 1300~2400RPM
Fan Noise 17dBA~21dBA''
Azért ezek az adatok kicsit viccesek... 
Bibibí, nekem van ilyenem, és szeretem.
Szvsz tök jó, egy p4 2.4C-t hűt múlt hét csütörtök óta, 20e-t simán megért
Eddig 3,2GHz volt az egyéjszakás sikeres teszt, de fog még feljebb is menni, ájkenfílit 
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

mongruz
(újonc)
Nekem van egy példány. A blokk elfogadható. A radiátor kifelyezetten jó kialakítású. A szivattyú egy kicsit zörög, de az adott készletben a folyadékáramlást biztosítani tudja (lehet, hogy csak hibás darab), felejthető.
A ventillátor közepes, kicsit zajos. Én egy NoiseBlocker-re cseréltem azonnal.
Egy túlhajtott csúcsprocit nem érdemes vele hűteni, de egy kívülre helyezett radival egy középkategóriás procit 24h üzem mellett is stabilan tart.

Saar
(újonc)
A szivattyút kilehet cserélni hydorra nem?
A ventillátor közepes, kicsit zajos''
12cm-es kicsit zajos?? hmm 1300rpm még a zalmannak sincs hangja

zsiga667
(PH! kedvence)
1300rpm sok 12cm-nél. 
2400 meg aztán főleg. 
A 9,2-es Zalman 1300-on tényleg halk, de ez nem is Zalman és nem is 12-es...

Saar
(újonc)
én nem tom hogy ennyire hangos lenne

Saar
(újonc)
egyébként hol lehet venni uv reagens csöveket és hozzá folyadékot, milyen boltot kell kereseni?

zsiga667
(PH! kedvence)
Én csak annyit tudok, hogy minél nagyobb egy venti, annál hangosabb (természetesen egy adott fordulatszámnál).
Egy jobbfajta 9,2-es 1300-on már OK, de hogy egy 12-es, ráadásul egy Tt (ami ugye nem éppen jelent egyet a csenddel...
) nem hangtalan 1300-on, az biztos. 

Saar
(újonc)
szóval inkább az ember állítson össze eggyet magának?

zsiga667
(PH! kedvence)
Szerintem jobban jársz. 
Ha van időd + türelmed + lehetőséged utánajárogatni + érdeklődgetni + keresgetni, akkor valóban jobban járhatsz egy válogatott készlettel, mint egy ilyen bigwaterrel. Kevesebből viszont asszem nem tudsz kijönni.
Én viszont csak ajánlani tudom. A radiátor-ventivel semmi bajom nincs, le van véve minimumra, szélzaja nulla, egyedül pici morgása van. A vízpumpa szintén semmi, a víz ciripel picit benne. A vízcsövek picit ''kemények'', az aquarius III szilikoncsövei sokkal jobban tetszettek, csak hát annak az ára horror.
Az a tervem, hogy a radiátor fel fog szerelődni a tápra, és egy venti fogja csinálni a huzatot mind a kettőben, mondhatni két legyet egy csapásra.
érdekes?
kár hogy nincs mivel összeegyeztetni. 

AdamComp
(lelkes újonc)
Csak jót tudok elmondani róla 
www.hwguru.hu - tesztek, bemutatók, hírek....
Te csináltad a cikket?
naja
Zalmannal tényleg jó lett volna összevetni.
[Szerkesztve]

realist
(senior tag)
van valakinek konkrét tapasztalata a BigWater-el?
van hát, arrébb (feljebb-lejjebb) nem látszik? mi a kérdés?
Most nézem, te a 20e nettós bigwatert akartad összehasonlít(t)a(t)ni a 45e nettós reseratorral? Sok értelme lenne.

SzlobiG
(PH! félisten)
Full terheléssel hány fokos a procid 3.2GHz-en?
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
@3,3. A radiátor ventije minimumon. (A táppal közösítés nem jött be, melegük volt)
Csináltam néhány hevenyészett képet is: Bővebben: link (3.36MB...)

Blade2
(senior tag)
Engem érdekelne:
AMD Barton 3000+(2167Mhz)+GT Ingllo2520 CPU Cooler-el 57-68°C kőzőtt van.
Ez mennyire hütené le?
Penge!™

El-Greco
(lelkes újonc)
Hali!
Boldog tulaja vagyok a címben szereplö vízhütésnek.
Érdekelne mások hütési adata és minden egyébb észrevétel?
Az ényém 1 3200+ A64-et hüt alapon idle 32 fok terhelve 40.
Plusz még az is ,hogy véleményetek szerint a Tt honlapján szereplö vga hütövel össze lehetne-e hozni a rendszert?
Nincs jelen csak múlt és jövö.......

El-Greco
(lelkes újonc)
Na nincs senkinek ilyen?

El-Greco
(lelkes újonc)
Na 1 utolsó probálkozás!
Kénytelen leszek feladni

csinálj képe(ke)t, érdekel hogy te hogy oldottad meg

CheeseE
(kvázi-tag)
Enis szeretnek BigWatert venni, mi a velemenyetek rola? Vlmi uj fejlemeny? Megeri v nem?
Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)
Hm, új fejleménynek annyi, hogy lecseréltem a ventijén a csatit alaplapradughatósra (gyárilag ugye nagy tápcsatis), rá van dugva a cpuventi csatira, le van véve 60%-ra, pörög vagy 900-at (nulla hangja van), normál használatkor (dc, nav, exploring) simán elviszi így is (alaplap általi mérés szerint 46-47°C), ha megdolgoztatom akkor szép lassan kúszik felfelé a hőmérséklet, 55°C-nál az alaplap felkapcsol 100%-ra (~2400rpm) és gyorsan (és persze hangosan) visszahűti és újra. Jáccani kell még vele, hogy a 100% ne legyen 100%, mert tök felesleges, ~1200rpm-mel 55°C alatt tudta tartani.