A ''H'' alakot nem egyszerű a helyére pattintani...én még a hűtő helyére rakása előtt megtettem...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?
[Re:] OCZ Agility 4 SSD-k akár 1 dollár/GB fajlagos költség alatt is
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Laptopba, Intel® Core™2 Duo Processor T7200 (4M Cache, 2.00 GHz, 667 MHz FSB, 64-bit)
CPU-t keresek notiba, lista: T2300, T2400, T2500, T2600, T2700
Új! Ventilátor fordulatszám szabályzó panel, fdd helyére 4 csatornás fekete, kék háttér világítás
Előlapi hang (sound) + USB kimenet, 1,44 ( floppy, 3,5" meghajtó helyére )
Tintapatron, tonerkazetta (lézernyomtató kazetta) Jó áron! áfás-számlával ha kell!
Hirdetés
zolee0307
(fanatikus tag)
Még annyi, hogy azok a kis fülek, amiket el kell forgatni, hogy ne pattanjon ki az a lefogató bírják tartani azt a hűtőt? Mert azt néztem, hogy olyan 800 gramm ez a hűtő. Egyébként az alaplap nelbír ekkora súlyú hűtőt?

zolee0307
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Szerintetek meg lehet oldani, hogy egy big typhoon rögzítését a műanyag pöckösről kicserélni csavarosra?

clayman
(senior tag)
Hogy érdemesebb a hátsó H type clipet felrakni? Úgy, hogy a H középső vonalkája (-) párhuzamos vagy merőleges legyen a bővítő slotokkal? Mert mindkét irányban felmegy, de statikailag vmelyik biztos célszerűbb.

BPFeri
(senior tag)
Nálam is VX ''csavarmentes'' típusú a Typhon.. hibátlanul és egyszerűen lehetett felszerni ( a lap kiszedése nélkül) és bentonstabilan áll a helyén !!
Semmi gondom vele !! 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

clayman
(senior tag)
bentonstabilan? 
[Szerkesztve]

BPFeri
(senior tag)
Bizony, bizony..bentonstabilan !! Jóvan már na...már... elgépeltem... bocsesz !!!
[Szerkesztve]
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"
Sztem merőleges...bár nekem párhuzamosan van felrakva...stabil úgy is...
Passsz mert nekem csavaros van...
Nem lesz semmi baja...

clayman
(senior tag)
A nem-VX ventijének max. fordulátszáma 1300 RPM?
Emlékeim szerint igen...

gromble_ziz
(fanatikus tag)
Hali.
Kihasználod a magasabb fordulatot, vagy nagyon alapon megy?
A fordulatszámszabályzó mennyire (cm) lehet eltávolítani a ventitől?
Köszi
Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről...

BPFeri
(senior tag)
Szeva !!
A fordulatszabályzó a ventilátor keretének a szélére van szerelve ( egy potméter.... amit kézzel lehet tekerni ).. nos nálan ha jólemlékszem alapon ugy 650-700 között jár de ha terhelem sem megy fel a duplájára.. hangja pedig terheltem is (szinte) semmi !!!!
F. 

gromble_ziz
(fanatikus tag)
Le lehet róla szedni ugye?, mert ott nekem nagyon útban lesz...

BPFeri
(senior tag)
Ollan picike hogy tutti hogy nem lesz útban.. deha mégis.. keress nem VX -es Typhon -t azon nincs ilyen potméter !! .. megnézem délután leszerelhető -e 

gromble_ziz
(fanatikus tag)
a régi typhon jobban tetszik azzal az alsó merevítővel
de nemtom az új alaplapon elfér-e a kondiktól

BPFeri
(senior tag)
Én jobban féltem hogy az NB hűtőtől nem fér el.. de miután felkerült ( és elfért ) már azt is lecseréltem !!... 

BPFeri
(senior tag)
GRAT !!!
.. nagyon f@sza az NB hűtőd.. én is ezt jelöltem meg először.. de nem kaptam .. akkor.. de nem gond majd az uj P35 -re én is ''rábarkácsolok'' egy ilyet ,egy pont ilyet !!! 

gromble_ziz
(fanatikus tag)
Nagyon köszi
nekem is P35-ös lapom van, és látszik hogy bőven elfér 
Maradok a csavarosnál
Kivéve, ha BPFeri vagy valaki meggyőz, hogy kell az a plusz teljesítmény a ventibe. 

BPFeri
(senior tag)
Nem hiszem hogy kell .
.. én csak az egyszerűbb szerelhetőség miatt vettem a VX -et !!!

gromble_ziz
(fanatikus tag)
gyors vagy nagyon 
Ennél a szerelésnél lehagytam véletelenül a hosszúkés réz színű anyákat...azokat amik meghúzzák a menetes szárat...mint a typhoon-nál..
Nekem passzívba viszi a procim...40 fok felett kapcsol be a venti...akkor is 600-700as rpm-en közlekedik...
Eszméletlen mit tud így a Typhoon...nyitott ház mellett idle 5fok minuszba a gyári ventihez képest...éééééss ez még csak 1000es fordulat...

Oibacsi
(őstag)
Sziasztok! Meg tudnátok mondani hogy 478-ra milyen módszerrel rögzíthető? Örülnék ha a keretbe kapszkodna.
Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

Oibacsi
(őstag)
az gáz, nem szeretném ha pocsékba menne a scythe retention kit-em...
mod: 
[ Szerkesztve ]
Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

KMT
(PH! addikt)
Egy E2180-at használok most egy ilyen hűtővel. Milyen hőfokok reálisak?
Azért kérdezem, mert szerintem jobban illene hűtenie.
1,5 V-tal 3,4 GHz-en 83-85 fokig felmegy a cpu hőmérséklet terhelés alatt, ez nagyon soknak tűnik.
1,3 V-tal 3,1 GHz-en meg tök vígan elvan 54-55 fokon.
Arctic Cooling MX-2 paszta van alatta.
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

akoska07
(PH! kedvence)
nekem is volt ilyenem,2db is.
elég jól hütötte
szerintem nézd át ujra a felfogtást és a pasztázást.
nekem sima fehér zalman paszta volt alatta.
... most nézem milyen régen irtad 
[ Szerkesztve ]
<***>-www.cpu-tuning.joruska.com-<***>-ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm-<***>-teszteredmény;beküldés: cpu.tuning@citromail.hu-<***>

KMT
(PH! addikt)
Köszi! Azóta többször is átpasztáztam, jól van rajta. Nem tudom mi lehet a gond.
Neked ez a csavaros, vagy a szokásos pöckös inteles felfogatású volt?
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

akoska07
(PH! kedvence)
nem tudom mi lehet a gond nálad.
nekem a csavaros lefogatós volt.
nagyon tuti,le sem lehetett robbantani róla 
mindenféle lefogatóval.
és igen jól tette a dolgát
<***>-www.cpu-tuning.joruska.com-<***>-ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm-<***>-teszteredmény;beküldés: cpu.tuning@citromail.hu-<***>

KMT
(PH! addikt)
Akkor ez a megoldás. Nekem a pöckös van, és szerintem ez a gond. Nem szorítja rá eléggé, és emiatt romlik a hőátadás.
Lehet, hogy polír lesz a vége, mert sima felület esetén kevésbé számít a nyomóerő, ha jól tudom. 

akoska07
(PH! kedvence)
lehet,hogy az lesz a gond.
szerintem mindenképp fontos a jó leszorítás.
a polír utána is ráér.
szerintem add el és vegyél csavarosat.
[ Szerkesztve ]

KMT
(PH! addikt)
Ha új hűtőt vennék, akkor nem ilyet vennék, hanem olyat, aminek a hőcsövei érintkeznek a procival, és rövidebbek is. BT-nek az a nagy baja, hogy hosszúak a hőcsövei. A procihoz közel még melegek, de a lamelláknál már nem. Ennek ellenére nem hűt rosszul, de szerintem több hőt visz el a levegő a hűtő talpának tetejéről, mint a lamellákról.
Kösz az infót!

akoska07
(PH! kedvence)
én is néztem az ujfajta hütőket,ami közvetelen a procihoz ér.
viszon vannak közte hézagok,ezáltal kisebb lesz a hőátadási felület.
igazából még nem tudom melyik a hatásosabb.

KMT
(PH! addikt)
A cél az, hogy a hőcsövek elszállísák a hőt a lamellák felé. És ez úgy biztosan hatásosabb, ha közvetlenül érintkeznek a procival. Hátulütő max annyi lehet, hogy a hézagoknál melegebb lehet egy picit a proci. De hogy ez valóban így van-e, vagy kiegyenlítődik...
Fene tudja.

akoska07
(PH! kedvence)
hát ezt mondom én...
mi a jobb,ha a hőcső ér hozzá hézagosan vagy a teljes felület

akoska07
(PH! kedvence)
lehet ideje volna utána néznem a dolgoknak.
esetleg vmi tesztnek

KMT
(PH! addikt)
Én arra tippelek, hogy az a hézag nem befolyásol semmit. 

akoska07
(PH! kedvence)
én amikor megláttam az első ilyen hütőt
kapásból azt mondtam nem fekszik fel teljesen,kisebb a hőátadás 
ebből a fotóból is látszik,kissé hézagos
olyan mintha egybefüggő lenne,de mégsem.
ja és az ára...
nem tudom miért olcsó. (6-7k)
a scythe új hütője meg 15k
és ott még mindig,teljes lap fekszik a procira hézag nélkül.
[ Szerkesztve ]

akoska07
(PH! kedvence)
2x ment 
[ Szerkesztve ]

KMT
(PH! addikt)
A 9 cm-es kerül annyiba. A 12cm-es (vendetta 2) meg biztos drágább (lenne, ha lehetne kapni).

akoska07
(PH! kedvence)
addig amig nem lehet kapni,addig kerülhet 100k-ba is 
aztán majd ha ideér lesz neki konkrét ára.
hál'istennek Big Typhoon van.
most infinity-m van,de tervbe van a csere
egy ilyen közvetlen heatpipe-os vs. TT Big Typ tesztet megnéznék... 
Azon gondolkodtam, h a teljes lappal érintkezőknél meg a lap és a heatpipok közt van hézag csak azt nem látjuk mert bennt van.. Hmm?!
[ Szerkesztve ]
És mért számítanak a kis hézagok, a hőcső viszi fel a hőt elég ha csak az ér hozzá... 
Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

akoska07
(PH! kedvence)
arra én is kiváncsi lennék.
majd szétnézek,hátha van vmi jó kis teszt.
#247 Brumi˘ : ezen én is elgondolkodtam.
viszont akkor el kell gondolkodni a proci és hütő polirozáson is,
ugyebár az a jobb felfekvés és a lehető legjobb érintkezés miatt készül.
ezért gondolom azt,nem biztos,hogy jobb a hézagos felfekvés a procira
mint az új hütőnél.
[ Szerkesztve ]

akoska07
(PH! kedvence)
tovább megyek:
a régi heatpipe hütők ugyanugy hézagosan fekszenek fel arra a lapra(hütő talp),
ami a procira fekszik fel.
Kozvetlen heatpipeos hutot en nem nagyon poliroznam. 
Am a sima hutoknel egy kicsit mas a helyzet, ugye a kupak nem kozvetlen erintkezik a heatpipeal hanem egy koztes rezlapon keresztul. Namarmost annak a rezlapnak csak ugy ad at minnel tobb hot, ha minnel nagyobb feluleten erintkezik. Ezert nem arthat rossz kupak eseten a kozvetlen heatpipeos huto alatt is megpolirozni a procit.
Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en