Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#101) Oliverda válasza today05 (#100) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Aha, hát persze ''Pistike'': [link] :DDD ;]

Ha ennél halkabb akkor kettőt veszek! :D

A másik, az újabb kiadású (ford.szám szabályzós) Typhoon-okat már nem a csavarozós megoldással kell felrakni, hanem a szabvány AMD-s keretre kell felfogatni. :))

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#102) szélerőmű válasza Oliverda (#101) üzenetére

szélerőmű
(tag)

Igazad van, de inkább nem bíznám 2 vacak műanyag pöcökre azt a 822 grammos monstrumot [link]. Fordulatszám szabályozó Abit lapnál nem fontos (uGuru megcsinálja helyetted, akár Bios-ból, akár Win alól is beállítható)

(#103) goddog

goddog
(lelkes újonc)

Üdv!
Egy ilyen hűtő vásárlásán gondolkodom, és volna hozzátok egy kérdésem. lehet, hogy már volt róla szó (nem olvastam végig a fórumot idő hiányában), de én szeretném majd a ford.szabályzós változatnak lecserélni a ventilátorát, mert a gyári BT venti színe az én ízlésemnek egyszerűen ocsmány. Bocs!
Szerintetek lehetséges a csere a szabályzás megmaradása mellett?
Esetleg az egész kérdés hülyeség?

Az Ember azt mondja:-Az Idő elmúlik. Az Idő azt mondja:-Az Ember elmúlik.

(#104) Gorneck23 válasza goddog (#103) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem nem fogod tudni leszedni...

(#105) Oliverda válasza szélerőmű (#102) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én még nem hallottam olyanról hogy mondjuk ez a keret csak úgy spontán eltört volna. Ráadásul a Zalman 9700 is nagyon hasonló felfogatással rendelkezik már. Az automata szabályzást meg nem igazán kedvelem, jobban szeretem magam belőni egy fix értékre a ventit. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#106) Gorneck23 válasza Oliverda (#105) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

1300 ~2000 RPM amit tud a Typhoon VX ventije...sztem ez van a simán is...szal kérdésedre a válasz. ''7V-on akkor mennyit is forog?'' 1000-1100 környékén...

[Szerkesztve]

(#107) Oliverda válasza Gorneck23 (#106) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi. ;)

(#108) szélerőmű válasza Gorneck23 (#106) üzenetére

szélerőmű
(tag)

A sima (CL-P0114) ventije lassabb 12 Volton megy 1300 körül, Nekem az Abit uGuru 1320-1380-at jelez maxon. 8V-ra levéve 960-1020 rpm. 7 V-on (840-)900 körül tekerhet. TT írja a dobozon, hogy 7 V-on kezd el forogni a szélkavaró.
A VX ventije gyorsabb, 12 V-on 2000 rpm-et tud. Azzal valszeg nem lehet 1000 rpm alá menni.

(#109) szélerőmű válasza Oliverda (#105) üzenetére

szélerőmű
(tag)

Tény, hogy nem jellemző, de lécci vess egy pillantást erre [link]. Ebben a totyikban [link] merült fel a kérdés. 939-es procik hűtőjét 3 műanyag pöcökbe lehet akasztani. Biztos volt valami előzménye a dolognak, de abban egyezzünk meg, hogy az anyag kifáradása bizonyos idő után megtörténhet. A Freezer 64 Pro pehelysúlyú a Typhoon-hoz képest.
Nem kötekedni akarok, csak felhívni rá a figyelmet, hogy az ördögnek nem szokása aludni.

(#110) Wanted

Wanted
(újonc)

Sziasztok!
Most tervezek beruházni egy TT Big Typhoonba.
Az alaplapom Asus a8n-e, melyben egy passzív hűtésű, Gigabyte pci-e 7600gt van. (A kártya mindkét oldalán van hűtőborda.) Az alaplapon ''szerencsére'' a legszélső slot a pci-e, így kérdéses, hogy beférne e a venti.
Van valakinek tapasztalata hasonló konfiggal?
Elfért a venti, vagy próbálkozzak inkább egy Mini typhoonal?

(#111) Oliverda válasza szélerőmű (#109) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elképzelhető hogy rosszul volt felrakva a keret. :U Azért nem hiszem hogy a gyártok nyugodt szívvel használnák ezt a fajta felfogatást, ha nem lennének biztosak abban, hogy nem fog minden második gépben szétesni a cucc. Egy haveromnál (dual Atlhon XP) két darab Tt Volcano 12 (708gramm/db) van a lapon, a Socket A keretre felfogatva (tehát nem csavaros). Már vagy egy éve fent vannak, a gép 24/7-ben megy és még nem esett szét. :)

(#112) Gorneck23 válasza szélerőmű (#108) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor msn-en mondtam jól...Oliverda-nak.

Ebbe nem szeretnék belekötni, de kiegészítésként...7V alatt is müxik nekem...

(#113) szélerőmű válasza Gorneck23 (#112) üzenetére

szélerőmű
(tag)

Nem veszem kötekedésnek, igazad van a gyártó ráhagy 1 kis tartalékot, amit a felhasználó feltérképezhet és ki is használhat. Ha nagyon alapos lettem volna, megnézem 1 Coolink potival mennyi a min rpm, aztán sacc per kábé megbecsülöm a feszkó közelítő értékét. Mentségemre szolgál, hogy majdnem éjfélkor írtam hozzászólást (108). Olyankor a legtöbb emberhez hasonlóan nekem se szokásom barkácsolni, méregetni. Plusz a csendesítés igénye is hiányzik belőlem, meg se fordult a fejemben, hogy megnézzem 7V alatt a ventit.

(#114) Gorneck23 válasza szélerőmű (#113) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem se...elvégezte helyettem a lapom...

(#115) szélerőmű válasza Gorneck23 (#114) üzenetére

szélerőmű
(tag)

Abit ragaszkodik 8 Volthoz :U én meg Abithoz hosszú ideje (KT7A, KR7A, AN7, jelenleg AT8 32x)

(#116) Gorneck23 válasza szélerőmű (#115) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:R

(#117) szélerőmű válasza Wanted (#110) üzenetére

szélerőmű
(tag)

Nem volt még ilyen laphoz szerencsém :( Valakitől nem tudsz kölcsönkérni BT-t 1 próba erejéig?
Mini Typhoon teszt [link]
BT-nek MSI K8N Neo 2 Platinumon nagyon közel volt a PCI-E foglalat cikk: [link] képek: [link] és [link], de vedd lécci figyelembe, hogy az MSI-n nagyon közel van egymáshoz a proci és a PCI-E foglalat. Képek MSI: [link] Asus konszolidáltabb: [link].

(#118) Kalwa

Kalwa
(tag)

Én már az új VX modellt vettem ASUS P5B Deluxe lapra. Majd meglátjuk, hogy mennyire tartja biztosan a BT-t a műanyag pöcök :) A proci egy Core 2 Duo E6600 lesz alatta. Van valakinek tapasztalata, hogy mennyire hűtő le a procit alapon 100% load esetén? Sajnos a gép majd csak februárban fog összeállni, addig meg csak nézegetni tudom :(((

Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs; Ez a magatartás több nyomorúságot okozott már az emberiségnek, mint az összes háború és járvány együttvéve.

(#119) slayer006 válasza Kalwa (#118) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

E6400 @ 3.2GHz
1.33125V (BIOS)
full terhelés (BOINC + a szokásos)
BigTyphoon ventillátor 7V -on

nekem így a proci: 50 ~ 52 °C
CPU mag (everest): 61/62 °C

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#120) Gorneck23 válasza Kalwa (#118) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

[link] Eist, C1E nélkül 1-2 fokkal melegebb csak idle.
[link]

(#121) szélerőmű válasza Gorneck23 (#120) üzenetére

szélerőmű
(tag)

load1.jpg Hűtőventilátorok CPU 4116 rpm mi ez, Sunon Power Motor fan PSD1212PMB1 :Y :C :DD Nem gyenge, nekem az AN7 rosszab napjain 7200-at mért a Silent Tower ventijére, csak a visító hang maradt el valamiért ;] A Coolink VS4B-vel is jól szórakoztam, ha elkezdtem a potit lefelé tekerni 2000-ről 1800-ig csökkent, majd folyamatosan nőtt 2400-ra a venti fordulatszáma és elcsendesedett. Néha vicces dolgokat produkálnak az alaplapi szenzorok :P

[Szerkesztve]

(#122) Gorneck23 válasza szélerőmű (#121) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem az a sysfan lesz és a TT ES2-öm. ;) Mondjuk már a Zalman panelon van az is... ;] :o

(#123) mrmatyi

mrmatyi
(tag)

Üdv!
Olyan kérdésem lenne,hogy egy Thermaltake Big Typhoon elférne-e egy ASUS P4P800SE típusú alaplapon,anélkül,hogy ne érne hozzá a táphoz?
Itt a kép a ház belselyéről:[link]
annyi eltérés lenne,hogy egy Enermax Liberty 400-as táp lenne a régi táp helyén.

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#124) over1120 válasza mrmatyi (#123) üzenetére

over1120
(tag)

Szerinetm el kell neki férni,de az biztos hogy nemsok hely fog maradni nekem is kb fél centi marandt.

(#125) mrmatyi válasza over1120 (#124) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Nézd meg még ezt a képet:[link]
és vesd össze ezzel:[link]

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#126) mrmatyi válasza mrmatyi (#125) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Mondjuk lehet hogy hülyeséget mondok,de szerintem a memória mindenütt egyforma és ha megnézzük az elöbb berakott képet ahol be van téve a Big Typhoon ott majdnem akkora mint a memória,és ha ránézek az én képemre,ott biz van híjja rendesen!
Ebből látszik,hogy a Big az tényleg nagy! :Y

(#127) szélerőmű válasza mrmatyi (#123) üzenetére

szélerőmű
(tag)

A BT felszerelhető S478-ra, de rendelés/vásárlás előtt meg kellene győződni róla, hogy nem lesz problémás az alaplapi kondierdő [link] [link]
80*80-as venti van a gyári cooleren? Elsőre ez a tippem, bár kezeim között még nem járt ilyen szerkezet. Javaslom mérd meg a távolságot a gyári cooler ventijének táphoz közelebbi széle és a táp között, illetve a venti méretét, nehogy meglepetés érjen, ha ránézésre tévedtem. A BT bordája 122*122*103 mm gyári specifikáció szerint. Mivel a plusz 42 milliméternek csak a fele fog a táp felé esni, ha a fentebb mért távolság eléri 21 mm-t elvileg fel fog menni. A biztonság kedvéért 1 kicsit többet hagynék rá, cirka 23-25 mm-t. Ha meg tudod oldani, inkább 1 próba a méret miatt.
PS: Silent Towert nem sikerült beszerezni?

(#128) over1120 válasza mrmatyi (#126) üzenetére

over1120
(tag)

az a tuti ha leméred. aszem 122*122*103

(#129) mrmatyi válasza szélerőmű (#127) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Ez a két link nem jön be amit beraktál.
Még hezitálok a Silenten,mert nem igazán merem állítani a potmétert
Ami meg a gépembe van most az a pentium 4 hez van gyári hűtő,de mielőtt szétszedném a házat,jó ha tudnátok adni egy biztos kiindulási pontot a méréshez.
Bocs ha túldramatizálom a dolgokat :R

(#130) szélerőmű

szélerőmű
(tag)

Bocs, látom a link nem jó. Na megvan a külön beáratú véleményem www.pcapex.com-ról :(( :(((

(#131) mrmatyi válasza szélerőmű (#130) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Nos. Csak sikerült lemérjem,a képre akartam rajzolni az adatokat,de úgy nem látni tisztán,így
egy üres lapra írtam,mi mekkora,bocs a kezdetleges rajzért! :U
[link]

(#132) mrmatyi válasza mrmatyi (#131) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Akkor szerintetek elfér ez,vagy nem?

(#133) szélerőmű válasza mrmatyi (#131) üzenetére

szélerőmű
(tag)

Király :R Egy dolog nem tiszta. A hűtő oldala 90 mm hosszú. A fele 45+16 még a tápig összesen 61 mm, ami túl neccessé teszi a BT beszerelését. A hűtő ventije 70 mm, fele 35+31 mm a táp felé az már 66. Így elvileg beférne, amennyiben a gyári hűtő ventijének középpontja egybeesik a proci átlóinak metszéspontjával és tényleg 66 mm e pont és a táp széle között a távolság. Remélem, Gorneck23 vagy Slayer006 kijavít, ha elnézek valamit :)) Mennyi az annyi? 61 vagy 66?.
Más, müxik a pcapexes link (20.20-kor) 130 visszavonva. Itt egy kép X-bitéktől [link] Memók, kondierdő nem lesz útban? Jobb lenne előbb kipróbálni BT, nehogy 10 ropid bánja (itt Pesten kb. annyi).

[Szerkesztve]

(#134) mrmatyi válasza szélerőmű (#133) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Én most azon agyaltam,megvárom,míg lejön a Silent hűtő amit rendeltem,és legfeljebb megkérem a boltosokat nézzék meg a big typhoon-t,mert én úgy néztem,ha még is belefér,hozzáér a táphoz :U
Ha a mérésemmel valami gond lenne,bocs,nekem többszöri mérés után (hogy biztos legyek benne) is ennyi volt :B
A Silentet meg nem merem visszamondani,mert ha nem jó a big,a végén még hűtő nélkül maradok :DDD

(#135) szélerőmű válasza mrmatyi (#134) üzenetére

szélerőmű
(tag)

Typhoon-nal lehet még 1 plusz probléma. Lassú a ventije. Az előző lapom (Abit AN7) szívatott amikor Silent Tower-re váltottam. Csendes üzemmódra állítva a ventit (8Volt, 1750-1800 rpm) folyton szirénázott a speaker, míg le nem húztam csatiját a lapról :))
Haver még rosszabbul járt. Asus lapja van, Sis chipkészletes, 478 tűs foglalattal. Ha 2000 rpm-nél kevesebbet forog a proci hűtő, kínkeservesen nehéz elindítani. Ventik felpörögnek, üres fekete képernyő, bootolásnak semmi jele :Y Kikapcs majd újra be, míg nem indul. Egyszer kíváncsiságból benéztem a biosba. Pirossal írta a proci hűtő fordulatszámát. Végül megoldódott ez is. Rátettük a táp alatti Coolinkot (2400 rpm) a cpu cooler tüskére (2000 fölött feketével írta a fordulatszámot). A bordán dolgozó GlacialTech Silent Blade venti tápról kapja a feszkót. Egy pár hétig még szórakozott a chassis fan 0 rpm miatt, de leszokott róla. Hónapok óta elsőre indul :C Hővédelem bekapcsolva, ha gond van a GT-vel, 75-80 fok proci hőmérséklet környékén a rendszer automatikusan leáll. A Te Asusod csinál ilyeneket (sípolás, fekete képernyő boot nélkül, ha proci hűtő ventije 2000 rpm alatt pörög)? Ha igen, gondolj bele, milyen rossz vicc lenne első kiadású BT-vel (kódja CL-P0114, venti fix 1300 rpm) szórakozni, keresni a probléma megoldását ;]

[Szerkesztve]

(#136) mrmatyi válasza szélerőmű (#135) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Ha te nehezen találtad a problémát,akkor én,hogyan fejtsem meg az én problémámat:halk,megbízható,jó procihűtő?
Én azt ''tervezném''....ha összejön,hogy ha a big nem megy bele a gépembe,a silentet sikerül beállítanom arra a fordulatra ami nem hangos,és ahogy mondtad,nem lesz sötét a képernyő.
Gondolod be lehetne állítani ezt a silentnél?
Szerintem te már vagy olyan szakértő,hogy tudd a választ! Nem?
Vagy te mit tennél a helyemben? :)

(#137) mrmatyi válasza szélerőmű (#135) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Olyan jutott még eszembe,hogy vagy vissza kéne mondani a proci hűtőt és csak a táp cserére koncentrálni, (egy enermax liberty táp csak nem mond csődöt a gépemben :U :U )
és később valamivel venni egy kissebb, olcsóbb, könyebb procihűtőt,olyat,amihez nem kell kiszedni az alaplapot!
Nem szeretnék szórakázni több ezer forintos hűtőkkel,megy nem megy alapon! :U
Amúgy azon kérdésedre válaszolva,hogy az asus sípol-e,fekete képernyő,hál'istennek semmi ilyen problémám nincs,egyszerűen szeretnék úgy elmenni egy pohár vizet inni a konyhába,hogy a szobámból kilépve,ne halljam a venti zaját!! :) :) :)
vagyis: ha netezek például 22:00 után amikor itthon nem hallani ''semmit'', ne kelljen hallgatnom a gyári intel hűtő zaját!
ergo:szeretném zökkenőmentesen kicseréltetni a procihűtőm,problémák nélkül!! :)

(#138) szélerőmű válasza mrmatyi (#136) üzenetére

szélerőmű
(tag)

2 dolgot.
Ha megjön a Silent Tover ne idegenkedj a poti használatától, nyugodtan kösd be. Belépsz a biosba, megnézed, melyik menüben írja a cpu cooler fordulatszámát és elkezded a potival állítani a ventire adott feszültséget maxról min felé. Ahogy csökken a feszkó, úgy lassul a venti.Ha 2000 rpm alatt nem bolondul meg a lapod (sípoló speaker, pirosra váltó számok) leveszed 1500-1600-ig a venti fordulatát, felteszed az oldallemezt és fülelsz. Így valszeg kulturált hangot érsz el, jobb esetben ki se hallatszik a házból, pontosabban beleolvad a kórusba (videókari és táp ventije). Ezt már 1900 rpm-nél volt alkalmam megtapasztalni, mert nekem még minimum másik 7 szélkavaró dolgozott a szerverházban :DDD
Ha 2000 rpm alatt megbolondul a lap és nem bírod a gyári venti hangját azon a fordulaton, lecseréled 80*80*25-ösre. TT ST ilyen méretűek rögzítését is lehetővé teszi. Itt választhatsz, eleve olyat veszel, ami éppen 2000 fölött megy, vagy gyorsabbat (nyolcasoknál 2500 rpm volt egy időben a ''standard'') és a potival lelassítod. Pár fokkal melegebb lesz a procid a kisebb légáramlat miatt.
Csöndben megjegyzem, illett volna átugranunk a Silent Tower topicba.
A BT csöndes, combos és megbízható, inkább a Socket 478-as rendszer a probléma. Előző lapomra az AN7-es Abitra ugyanezért nem tudtam feltenni, mint Te. Nem fért el a táptól, mert nagyon a lap szélén van a SocketA :W Pedig a dobozon írják, hogy K7 kompatibilis (ha megvan a vízhűtésnek előre kifúrt 4 lyuk az alaplapon, nekem megvolt) :W

(#139) mrmatyi válasza szélerőmű (#138) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Lehet,hogy az lesz amit mondassz,potméterállítás,hátha jó lesz az! :U Bízzunk benne!
Egyébként 2 venti van a házamban,az egyik a tápban az 8centis,és kifelé fúj,a másik a proci hűtő.A videókari egy ati radeon 9600 passzív,nincs rajta venti. :)

Háát a big typhoon-t is sajnálom,ott bizti helyhiány lesz :U szerintem,de hátha a másikkal nem lesz gondom!
Amúgy jaja én is észrevettem másik topikba kéne írni! bocsi! :R

(#140) today05

today05
(lelkes újonc)

sziasztok, van valakinek fölösleges lga775 foglalathoz szivacsa? (H alakú szivacs + H mylar) nagyon fontos lenne! köszi

(#141) firewolf

firewolf
(tag)

Na nekem ma jött meg a Bt. Mivel még soha nem csináltam ilyet, ezért elég sokáig tartott, amíg kiszedtem az alaplapot, meg föltettem és visszatettem... A kondenzátorok éppen elférnek a hőcsövek mellett, kicsit hozzájuk is érnek, a másik hely, ahol netszes a dolog, az az alaplap tápcsatlakozója.... Éppen hogy ráfért a leszórító h alakű cucc így is eléggé nyomja a csatit, először megijedtem, hogy le kell csípni a szélét, de végül ráment, remélem nem lesz baja ;] De eddig csak pozitívtapasztalatok vannak róla:) A gyári hűtő, mint egy ipari légkeverő zúgott, de most alig lehet hallani hogy megy a gép. Aki gondolkodik egy ilyen vásárlásán és elég nagy háza van, az ne gondolkozzon sokáig, hanem vegye meg :) :C :DD Majd teszek föl képeket is róla nemsokára!

Érdekel Magyarország legjobb publikus mobil díjcsomagja? www.mentorklub.hu

(#142) Gorneck23 válasza firewolf (#141) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Várjuk...

(#143) Oliverda válasza Gorneck23 (#142) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem még azóta sem sikerült 120VX-es Typhoon-t szereznem, de ha minden igaz holnap már meglesz! :C Majd beszámolok én is... :)

(#144) Hunci válasza Oliverda (#143) üzenetére

Hunci
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha mondjuk akkor talizunk amikor regeltem lett volna 1 a számodra :U
Sajnos már azóta elvitték :)
Egyébként az egyik legjobb venti a világon / olyan mint egy erőmű , s csendes is :R

WoW account eladó 4 izmos 80-as karival , dual speccel ... csere is érdekel

(#145) Gorneck23 válasza szélerőmű (#138) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Őőőő gondolkodtál már venti cserén a big-en? Elég halott projektnek nézek elébe...

(#146) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megvan! Mekkora!!! :Y :D Még nem szereltem fel, de majd hamarosan ez is bekövetkezik.

Gorneck23: Miért lenne halott project?

(#147) Gorneck23 válasza Oliverda (#146) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mert még csak a rözítést se látom rajta...mondjuk így beszerelt állapotba nem is csoda...

(#148) Oliverda válasza Gorneck23 (#147) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 4 fekete csavar ami a venti előtti rácsot is tartja... ;)

(#149) Gorneck23 válasza Oliverda (#148) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az tartja?

Te már le is szedted?

(#150) Oliverda válasza Gorneck23 (#149) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, az a 4 fekete csavar.

Nem szedtem le, még a dobozába pihen. Leszedjem? :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.