Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) I. Richard

I. Richard
(senior tag)

Sziasztok! Elvileg még nincs ilyen téma, legalábbis én nem találtam:D Ha van, akkor ez a téma értelem szerűen azonnal zárható:R

Szóval erről a procihűtőről kellenének tapasztalatok, vélemények:
Bővebben: link

Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy egy Socket 462-es platformra hogy lehet felszerelni? Nem jelent-e túl nagy terhelést a több mint 800 grammos súly az alaplap, ill. a proci számára?

Azt azért sejtem, h. nem gyengén hűt:D Főleg azért szimpi ez a hűtő, mert valszeg egy lassan pörgő 12-es ventivel simán lehűtené a legtöbb procit... És jóval olcsóbb, mint bekötni a vizet a gépembe..:D

(#2) oceanearth válasza I. Richard (#1) üzenetére

oceanearth
(őstag)

sztem kurva jó kis hűtő. az A2029es ventivel meg főleg. nekem ez van és nagyon üt. ha játszol föltekered a fordulatszámot és fúj 95CFM-el:Y ha netezel lehúzod a fordulatszámot és már is okk a hang. nagyon jó kis hűtő lehet ez sztem.

kis gond, hogy socket 462re elvileg nem megy föl. itt érdeklődj
Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#3) I. Richard válasza oceanearth (#2) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Pedig elvileg fel kell mennie...:Bővebben: link:) Vagy mégsem?:)

(#4) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Télleg jóhűtő, elverte a ''csoda'' 9500-as Zalmant is:))
Socket A-ra szvsz más hűtő rögzítőjével tutira fel lehet szerelni, ha már nem adnak hozzá keretet

[Szerkesztve]

(#5) I. Richard válasza HERR Z (#4) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Socket A-s keret elvileg van hozzá a dobozában, csak a súly miatt aggódok... és főleg a súlypont miatt, ami elég távol esik az alaplaptól...

(#6) HERR Z válasza I. Richard (#5) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jah...szvsz akkor nem lesz gáz...Hyper 6-ot is viszik a Socket A-s cuccok pedig az 960g...

(#7) I. Richard válasza HERR Z (#6) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Még várom a tapasztalatokat, de akkor lehet, h. a köv. hónapban benevezek egy ilyenre...

egy Zalman 7000b AlCu-t mennyiért lehet elpasszolni? 5k esetleg?:)

(#8) I. Richard válasza I. Richard (#7) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Hi! Senkinek sincs SocketA-s procin ilyen cuccos??

(#9) K!sCs0k333

K!sCs0k333
(tag)

Mielőtt megvettem a mostani procihűtőm, azelőtt gondolkodtam egy ilyenen...
Biztos nagyon jó, de ha valaki nem biztos a dolgában és hajlik az nézze meg az új VapoChill Micro rendszereket...
Nekem az Ultra Low noise van és a P4 3.0-ás Northwoodom alapjáraton(Internet Explorer, Media Player) 42fokon döcög... :)

MSN = kisvaranusz@hotmail.com

(#10) Lipton válasza K!sCs0k333 (#9) üzenetére

Lipton
(senior tag)

MSN-ed vagy ICQ-d van? Érdekelne pár dolog a Vapochillel kapcsolatban.

(#11) K!sCs0k333 válasza Lipton (#10) üzenetére

K!sCs0k333
(tag)

Email=MSN, MSN=Email cím...

MSN = kisvaranusz@hotmail.com

(#12) Lipton válasza K!sCs0k333 (#11) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Már csak annyi kéne, hogy online legyél. :)

(#13) Ati77

Ati77
(tag)

Eladtam az alaplapot (NF7-S2G) amin ez a hűtő volt, és rajta marad a két részből összeragasztott alátét. Azt lehet valamivel pótolni, hogy rá tudjam tenni a következő lapra (A64-es) a hűtőt ? Egyáltalán leszedhető lenne az, vagy ráköt a ragasztója a lapra ?
Gondolom külön nem lehet hozzájutni.

[Szerkesztve]

(#14) Ati77 válasza Ati77 (#13) üzenetére

Ati77
(tag)

Ötlet ?

(#15) karmatt

karmatt
(újonc)

Vettem ilyen hűtőt, és A7N8X Socket A-s alaplapom van...

Nem megy föl a hűtő, mert a foglalat az alaplap szélén, felül, helyezkedik el, és a táp mellett van nagyon közel, így nem fér el!!!! GRRRR :(( :((
Vahetek torony házat?! Vagy más alaplapot? Kész...

Megbántam, hogy vettem. Nem érdekel valakit? Zsír új...

(#16) Ati77 válasza karmatt (#15) üzenetére

Ati77
(tag)

Nálam is hajszálon múlt. Pont hozzáért a táphoz a leghosszabban kiálló heatpipe vége, úgyhogy megemeltem azt 1-2 milliméterrel. Ez egy Aerocool Magic3D házban volt, az előző FEEL-V-ösben valószínűleg nem fért volna el. SocketA-nál úgylátszik még nem gondoltak a 120-as ventivel szerelt hűtőkre.

Visszatérve a problémámra, lehet valamivel pótolni ? Olvastam olyat vízhűtés topikban, hogy PVC textil, az jó lenne ? Gondolom nem szabad statikusan feltöltödnie, és közepesen kell, hogy kemény legyen.

(#17) I. Richard válasza karmatt (#15) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Szia! Mennyiért adnád el? Nekem elvileg beférne, van hely a házamban bőven!:) Viszont a szerelésétől tartok 1 kicsit, 810g nekem picit soknak tűnik:F Te feltetted?

(#18) I. Richard válasza I. Richard (#17) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Jah, és ha esetleg kell egy Zalman 7000b AlCu helytte, akkor beszámíthatod:D

(#19) karmatt

karmatt
(újonc)

Hmmm...
Most vettem egy nagyobb házat.... Még küzdök vele. Ha nem megy akkor megegyezünk valahogy :)

Nagyon, nagyon nehéz, ezért van az, hogy az alaplap hátuljára kell merevítést (gyárilag adnak hozzá) rakni, ami már jó ahhoz, hogy megtartsa a nagy tömeget.

(#20) I. Richard válasza karmatt (#19) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Már megrendeltem a Gigabyte G-Power-t, úgyhogy sztem nem fog kelleni a hűtőd! Szurkolok, hogy sikerüljön beszerelned az új házadba:)

(#21) Arius

Arius
(fanatikus tag)

Nekem ilyen hűtőm van, (socket 939) gyári ventijével, tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Szerintem teljesen mindegy hogy cca 800g-os, semmiféle hátrányát nem tapasztaltam ennek.

Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)

(#22) karmatt

karmatt
(újonc)

Holnap szét fogom szedni a gépem, de mielőtt ezt megtenném, és próbálnám rárakni...

Socket 462-re felmegy ez a hűtő? Sehol nem említik, hogy kompatibilis lenne Socket A-s cuccokkal, de az még nem jelenti azt, hogy nem jó rá. Valakinek van 462-es foglalaton ilyen hűtője?

(#23) karmatt

karmatt
(újonc)

Hmmm... Kipróbáltam.

Alaplap: Asus A7N8X

Hűtő rajta van. Baromira jól hűt és nagyon halk. Király.
De az alaplapra úgy ment rá, hogy a procifoglalat mellett lévő kondenzátorok 10-20 fokkal elhajlottak!!! :O
A heat pipe-ok nem fértek és elnyomták a kondenzátorokat. Máshogy nem lehet felrakni.

Működik, és minden okés, viszon ezért lehet az, hogy: SOCKET A-s foglalatokhoz nem ajánják. :F

(#24) szatocs válasza karmatt (#23) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Mit jelent fokokban ez a ''baromira jól''? És milyen procid, meg géped van? (jó lenne beírni az adataidhoz :U )

=== Szatocs ===

(#25) I. Richard válasza szatocs (#24) üzenetére

I. Richard
(senior tag)

Erre én is kiváncsi lennék, márcsak a Gigabyte G-power-rel történő összehasonlítás miatt is:)

(#26) szatocs válasza szatocs (#24) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

UP!

=== Szatocs ===

(#27) karmatt

karmatt
(újonc)

Természetesen terhelés alatt:
30-31 fok. AMD XP 2000+
Régi hűtővel 55-57 volt...
Erre mondtam, hogy baromi jól hűt :)

(#28) szatocs válasza karmatt (#27) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk sajnos nem tudom, hogy mennyire egy melegedős fajta a 2000+ proci a 2600+ - hoz képest, nekem terhelés alatt felkúszik 50 - re is (a CPU diode, a CPU csak 43 - ra) - ez Vantec hűtővel, ami nem egy mai darab... :U

[Szerkesztve]

=== Szatocs ===

(#29) wolfman

wolfman
(senior tag)

Sziasztok! Nekem nagyon kellene egy ilyen hogy halk legyen a hűtés a gépembe, de egyszerűen sehol nem kapni! A környékünkön kis számtechboltok vannak azok szinte semmi normálisat nem tudnak szerezni csak ami az átlagos felszanálónak kellhet! :((( A nagyobb boltok meg egyszerűen nem tudnak hozni. Már csak pest maradt számomra de az messze vagy Gyulától! :S

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred!

(#30) firewolf válasza wolfman (#29) üzenetére

firewolf
(tag)

Nézz körül a neten online áruházakban! Mindegyiknél van házhozszállítás....

Érdekel Magyarország legjobb publikus mobil díjcsomagja? www.mentorklub.hu

(#31) firewolf válasza firewolf (#30) üzenetére

firewolf
(tag)

Nehéz feltenni ezt a hűtőt?

(#32) Bibor válasza wolfman (#29) üzenetére

Bibor
(lelkes újonc)

Innen rendelheted meg : http://edigital.hu/product.php?productid=21103&cat=403&page=1
plusz veszel hozzá egy dvd lemezt akkor 10000 fölé megy és ingyen házhoz szállitják
(Tapasztalatbol mondom) :D

(#33) Gorneck23 válasza firewolf (#31) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem: [link]

(#34) firewolf válasza Gorneck23 (#33) üzenetére

firewolf
(tag)

Így a képek alapján tényleg nem lehet nehéz...:) Mongyuk nekem 478-as procim van...

(#35) firewolf válasza firewolf (#34) üzenetére

firewolf
(tag)

Van valakinek ilyen 478-as procin?

(#36) Kalwa válasza firewolf (#35) üzenetére

Kalwa
(tag)

Ha nagyobbacska házad van, akkor nyugodtan vedd meg, mert ennél jobb léghűtést nem találsz, vagy maximum jópár ezer forinttal drágábban. Én január első hetében szándékozok beszerezni egy ilyet :)

Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs; Ez a magatartás több nyomorúságot okozott már az emberiségnek, mint az összes háború és járvány együttvéve.

(#37) firewolf válasza Kalwa (#36) üzenetére

firewolf
(tag)

A házban elvileg elfér... Pont ma méricskéltem 1 kicsit és arra a megállapításra jutottem, hogy a táptól is elfér, igaz kb 1,5-2 cm lenne a 2 cucc között. Erősen gondolkodom rajta... A másik amin még gondolkodom az egy Scythe Ninja, arról is azt mondják, hogy nagyon jó tud lenni, csak az egy kicsit drágább...

(#38) Kalwa válasza firewolf (#37) üzenetére

Kalwa
(tag)

Igen a Ninja is egy nagyon jó hűtő, de mondhatni, hogy irreálisan magas az ára. Közel 15 ezer forint és így 1,5x drágább, mint a TT-BT. Szerintem, ha befér a házadba sokkal inkább érdemesebb a BT-t megvenni és igencsak impozáns látványt fog nyújtani a házban :R

Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs; Ez a magatartás több nyomorúságot okozott már az emberiségnek, mint az összes háború és járvány együttvéve.

(#39) Yushchenko

Yushchenko
(őstag)
LOGOUT blog

Ahoj!
Szerintetek ez a BT compatible DS-4el? :F Mert azok a silent pipeok elég veszélyesek

73 110 116 101 108 0 52 101 118 97

(#40) firewolf válasza Kalwa (#38) üzenetére

firewolf
(tag)

Hát igen, a Ninja nagyon drága... Ha mégis azt vennék, akkor azt zOty bazárjából fogom megrendelni... De erősen hajlok a BT felé:)

Ja és egy kérdés is: az alaplap tudja szabályozni ezt a hűtőt?

[Szerkesztve]

(#41) Gorneck23 válasza Yushchenko (#39) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igen az. Saját szememmel láttam! :)

(#42) Gorneck23 válasza firewolf (#40) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez a laptól függ...

(#43) firewolf válasza Gorneck23 (#42) üzenetére

firewolf
(tag)

Azt vágom, hogy a laptól függ:D. Ha a gyári hűtőt tudja szabályozni, akkor ezt is fogja tudni nem?

(#44) Gorneck23 válasza firewolf (#43) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Elvileg igen. 3 tűs csatira lehet rádugni.

(#45) Ribi válasza Gorneck23 (#44) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Ez nem biztos. Nekem asus lapnal xart allitani a primecooler hutot. Az a baj hogy a ford szam visszajelzo miatt azt hiszi hogy a gyari venti alapon porog, pedig a lecserelt huto maxon ment, mivel annak teljesen mas a mukodesi tartomanya. Persze ertelmesebb lapoknal lehet allitani milyen hatarok kozott allitsa a ventit. Asus ilyen teren kicsit el van maradva.

(#46) firewolf válasza Ribi (#45) üzenetére

firewolf
(tag)

Köszi a válaszokat fiúk! Csak azért kérdeztem, mert nem nagyon van kedvem minden játékindításnál a potit kereskedni a gép hátuljánál... Egyébként maxon hangos a ventije?

(#47) firewolf válasza Ribi (#45) üzenetére

firewolf
(tag)

Na vazze véletlen kétszer nyomtam rá az ok-ra azt betette 2szer ugyanazt a hozzászólást, de most módosítom:D:D

[Szerkesztve]

(#48) Yushchenko válasza Gorneck23 (#41) üzenetére

Yushchenko
(őstag)
LOGOUT blog

:R

73 110 116 101 108 0 52 101 118 97

(#49) Gorneck23 válasza Ribi (#45) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

#42 Ezért írtam ezt :U De én már évek óta panelezek...

(#50) firewolf válasza Gorneck23 (#49) üzenetére

firewolf
(tag)

Neked Bt-d van? Ha igen maxon milyen a ventije? Mármint hangra...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.