Hirdetés

2010. február 9., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Thermalright tulajok topikja  »  Keresési eredmények

(#8) Franticfox

Franticfox
(tag)

Szóval az igények:

Thermalright HR-1 vs. Thermalright Ultra-120 Extreme vs. Scythe Ninja vs. Scythe Infinity minnél kisebb légszállítással, illetve passzívan /kis légszállítású házhűtéssel/.

Illetve ha már itt tartunk...

Thermalright HR-03 Plus vs. Arctic Cooling Accelero S1 vs. Aerocase Condor, szintén kis légszállítású, illetve passzív + házhűtés üzemben.

...rudi?:DD

Amúgy én egy XP-120-at nyüstölök már egy ideje, szuper ''kis'' hűtő. Alaplapváltásnál mindig vicces a ''na akkor túrjuk át a netet, hogy ráfér-e'' kálvária:)

[Szerkesztve]

''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''

(#50) tlac válasza nagyamte (#44) üzenetére

tlac
(PH! kedvence)

nálam ez volt pár perc tat után: [link]
igaz a szobában is volt kb. 28 fok

Thermalright Ultra-120 eXtreme + Scythe SFF21F (1600 rpm)

(#77) vazimódó

vazimódó
(senior tag)

Sziasztok!
Most találtam ezt a modot Thermalright Ultra 120 Extreme-hez.
Nem tudom volt-e már,azért belinkelem. :R
[link]

"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

(#94) oliba

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Nos úgy volt, hogy csinálok egy blogot a HR-05 SLI hűtőjéről és közben rájöttem, hogy mégsem lesz. Hogy miért? Hát egyszerű, amit nemsokára olvashattok is. Először is kezdjük a ''rövidke'', életemet évezredekkel megrövidítő teszttel.

Tesztkonfig:
DFI Lanparty UT CFX3200 DR/G és mellé egy 3200+os proci 2350mhz-en hajtva egy Aerocool ExtremeEngine 3T házban

A szoba hőmérséklete folyamatosan 21,2°C - 21,5°C között váltakozott.
Alap hűtő, alap pasztázással:

Házhűtés és minden hűtés kikapcsolt állapotban kivétel a chipset és táp.

5V (800-1200rpm) 52 fokos lett a chipset
12V (5000-5500rpm) 45 fok

Magas fordulaton elviselhetetlen volt a hűtő. Ki is menekültem a szobából.

Házhűtés minimum fordulatszámon

5V = 46°
12V = 39°

Max szellőzés mellett

5V = 42°
12V = 37°

Gondoltam egyenlő eséllyel küldöm harcba az gyári hűtőt a HR-05 SLI-vel szemben. Levettem a hűtőt és újrapasztáztam az elég jónak számító Artic Silver 5-el. A régi pasztát körömlakklemosóval távolítottam el. Pozitív csalódásként ért, hogy a paszta minőségin lett felhordva és nem tapadt a maghoz, így könnyen le tudtam venni. (nem mint a DFI LP UT NF4 Ultra-D chipsetű lapomról, ahol mindegyik elég kókány munka volt)

Jöjjenek a hőmérsékleti adatok ugyanebben a sorrenden, ezzel megkímélem magam, hogy a ház hűtéséről beszéljek

5V = 51°
12V = 44°

Egy fokos teljesítményjavulásról van szó. Ez nem valami sok.

5V = 44°
12V = 39°

5V = 41°
12V = 37°

Mindkét esetben 1 fokos javult 5V-on a hőmérséklet az újrapasztázástól. Őszíntén megmondom, hogy többre számítottam.

Na akkor most jöjjön a Thermalright HR-05 SLI hűtője. Órákat tudnék mesélni róla és éppen azon gondolkozom, hogy hogyan is kezdjem el.

Anno még a másik DFI lapomhoz rendeltem meg ezt a hűtőt. Azért kellett SLI, mert a VGA rálógott a chipsethűtőre. Mindeddig úgy gondoltam, hogy jól jön mindig az, ha a hőcsövekkel odébb van tolva a borda, mert biztos nem fog elakadni semmiben sem. Nos most változott a helyzet. Sajnos csak egy pozícióba tudtam NAGYON NEHEZEN felhelyezni a hűtőt. Hogy miért is nehezen? Hát tudok róla mesélni. A hűtő leszorítása kritikán aluli. Miután kiválasztottuk a megfelelő leszorítóvasat a lapunkhoz és felhelyeztük, akkor egyből észrevesszük, hogy az a leszorító elég szépen meghajlott. A közepén egy nagy púp található. Mondom ez ám a leszorítás. Kivettem és homorúra hajlítottam a leszorítót és bízva bízom, hogy 1 évig úgy is fog állni és nem fog felpúposodni. Na ez volt az első, amit megjegyeztem. Most jöjjön a többi.
A kellékekbe van egy lesarkazásvédő négyzet alakú ''szivacs'', ami ugye arra szolgál, hogy ne sarkazza le az ember a chipjét. Na nekem simán sikerült, így félig odaveszett azNF4-es lapom.
Nos mondom akkor most nem lesz rajta, így felhelyeztem a CFX3200-ra.
Hogy essen pár szó a hűtő stabilitásáról. Egy emberrel szinte lehetetlen normálisan felrakni. Mindeképpen kérjük szülők, vagy haverok segítségét. Leszorítása nevetséges, mert ha beakasztod az egyik kampór a lyukba, akkor megbillen a hűtő nagyon és ezzel veszélynek van kitéve maga a chip, mert ugye mi jobban szeretnék hogy hővesebb legyen, mint, hogy le legyen sarkazva. Egyszerre a kettő műanyag - 5000FT-os hűtőhöz MŰANYAG - leszorítót ugyancsak lehetetlen reátenni, mert a hűtő biztos elmászik valamerre.
Az első megoldással sikerült feltennem a hűtőt. Közben 4X billent el a hűtőm valamelyik irányba és vagy 3x fordul körbe, mert ugye ez simán forog 90-180 fokot bármely irányba. Mondom magamba, hogy ennyi a szép pasztázásomnak. Ezentúl nem fogok nagyon csodálkozni azon, hogy ha rossz eredményeket kapok. Érdemes még megemlíteni, hogy 2! órát töltöttem el azzal, hogy csak az új hűtőt feltegyem. Ezen két óra alatt a gépembe minden ropogott, recsegett, csikorgott, pattogott. Nem is csodálkoztam azon, ha nem fog elindulni a gép, de beindult. Mondom király, míg a monitorra nem pillantottam. Lila minden. Ez nem is lesz olyan ''zökkenőmentes'', mint gondoltam. Szerencsére csak a vga kábelével volt a gond. Aztán újraindíütom és 3 percen belül lefagyott. Hehe király! Azóta nem fagy, pedig már jóideje írom ezt a hsz-t. (Amúgy is fagyogatott a gépem a ram miatt).

Nos, akkor neki is esek a hűtő rövid tesztelésének a szoksásos beállításokon-
Kikapcsolt ventillátorok mellett (csak a táp ment) 44°-os a chipset. Hát majdnem bőgtem egyet a 2 óra szenvedés eredményén. Most a ventillátorokat a leglassabb fordulatra állítottam. A hőmérséklet lekúszott 34°-ra. Na mondom alakul. Maximumra állítottam a házam fordulatát és 31°-ot sikerült varázsolnom a kb 5x5mm nagyságú chipemre.

Persze mivel minden ventit én minimumon szeretek használni, ezért összehasonlítottam a régi és az új eredményeket. 46 fokról 34 fokra csökkent az eredmény. Ez nem tűnik rossznak 5000FT elköltése után. Azt még érdemes megemlíteni, hogy a sok csúszkálás, billegés, forgás hatására a paszta minden valószínűséggel nem úgy van, ahogya én ráraktam még anno, így biztos javítható még passzív üzemmódban ez az érték.

És, ami miatt blogot akartam csinálni, az pedig az 1 illetve 2 hűtővel mért értékek, a felpolírozott talp, mivel a mostani kb egy elkopott körömreszelőhöz hasonlít, de aztnem értem, hogy ennek mi az értelme, mikor sok fóruumon a felpolírozással nyernek csak 5 fokokat. Ekkora chip mellett nem láttam értelmét a polírozásnak. Gondoltam ég egy normális leszorítü készítésére, de a 2 óra munka, annyira fel....ta az agyamat, hogy erről is letettem egy időre, de nem tudni mit hoz majd a jövő :U

Hogy miért nem tettem rá ventillár(okat)? A kérdés könnyen megválaszolható. Annyira instabil a lefogatás, hogy nem mertem volna rárakni egy ventit, nemhogy kettőt, bár nem is nagyon kell rá. Gondoltam megfújom a hűtőt és sikerült arrébb fújnom. Nagy szó. Így a feltételnél is nagyon figyeltem arra, hogy a gravitávió hatásának irányába tegyem fel a hűtőt, hogy a lehető legkevesebbet mozogjon. A kábelezést is újra kellett csinálnom, mert a közelébe sem mertem tenni egy kábelt.

Nos azt hiszem, hogy ennyi. Ha még valmai eszembe jut, akkor leírom, ha kérdés van, nyugodtan kérdezzetek.

Kellemesen szórakoztam!!!

(#153) paduc

paduc
(tag)

Sziasztok!
Sikerült a napokban nekem is hozzájutnom egy Thermalright Ultra 120 eXtreme hűtőhöz.
Mit ne mondjak,nagyon komoly.Hyper TX2-öt használtam eddig,az se egy rossz darab de az a TR nagyon ott van.Nagyjából ugyan olyan körülmények között(paszta,feszültségek,még a szoba hő is +/- 1-2 fok) idle csak 1 fok különbség,de terhelve 9-10 fok a TR javára.Pedig nem tudtam felpolírozni sem (nem kapni ebben a városban még rendes polír papírt sem),és csak 1db csendes ventit(1200rpm/83m3) tettem rá,így az oldalát sem ragasztottam le még.Nagyon jó hatással van így a hűtő a NB,és PWM hőfokokra is.
:C

(#271) Hulk24

Hulk24
(fanatikus tag)

Hali! Egy C2D 6750et elvinne egy Thermalright Ultra 120 Extreme hűtő, alapon?!

♣♣★

(#284) taxi

taxi
(fanatikus tag)

A héten kapom meg a Thermalright Ultra 120 Extreme hűtőt.Két kérdésem lenne:Q6600-ra kerül Giga DS3 lapon.Milyen ventit érdemes venni hozzá?1db kell?Adnak e hozzá pasztát?És ha igen,akkor az használható?

(#292) fudi2002

fudi2002
(lelkes újonc)

Kis story: :)

Vettem egy Thermalright Ultra 120 Extreme hűtőt. (pcgear.hu, nagyon ócó vót)
Hát írogattátok, hogy durva, de ezt nem hittem volna. Egy db 12cm-es venti csücsül rajta, ami 14db-s, és speedfan nevű kis progi úgy volt belőve, hogy 50 cfoknál ezt a 12cm-es ventit 50%ról feltekeri 100%-ra. (p4 northwood, 3,5ghz, s478). Előző thermaltake hűtőm ugyanezzel a ventivel ugyanígy műxött. Azzal a hőmérsékletek: alapon windózba 40-41 fok. h264-tömörítésnél 55 fok durván. Naszóval betettem ma ezt a szörnyet, és láss csodát.
Bekaccsolom a verdát, erre nyomja, hogy 37 fok, ami ráadásul lement 36-ra. (50%os fordulat mellett). Na mondom megfőzöm az agyát, rádurrantottam egy CPU stability tester 6-ot, és leesett az állam. Ez a dög nem akart 44 fok fölé melegedni, és mivel a speedfan 50foknál tolta volna csak rá 100%-ra a ventit, ezért ez tekert 50%-on. Hát enyhénszólva le vagyok nyűgözve... :)

(#328) taxi

taxi
(fanatikus tag)

Megjött a Thermalright Ultra 120 Extreme :DD Tudtok esetleg olyan ventit ajánlani hozzá ami ledes,és tuti minőségű?

[ Szerkesztve ]

(#335) h.istvan

h.istvan
(újonc)

pár napja sikerült beüzemelnem thermalright ultra 120 extreme nevezetű hűtőbordát egy athlon64 x2 5600+ -os procira (2.8ghz-en fut). és meg kell hagyni, hogy iszonyat jól megy!!! baromi jól hűt! az említett dobozos procihoz járó amd referencia hűtővel, úgy, hogy a házam oldallapja nem volt felrakva ment kb 42 ˙C-on, míg ezzel a hűtővel ugyanolyan körülmények között is csak 30 ˙C -on megy a proci alapjáraton, húzva a gép a referenciával ment 56 fokig, ezzel jó ha eléri a 40-et!!! baromi jó!!! szerintem ilyet még vízhűtéssel se tudnék elérni :)
ja és a ventillátor rajta egy 12centis 800 rpm-es scythe. szóval szerintem aki megteheti és befér a házába az ilyet vegyen :R

(#337) mák válasza taxi (#328) üzenetére

mák
(kvázi-tag)

Megmondanád hogy hol vásároltad?

mert én is Thermalright Ultra-120 Extreme-t keresek jó árba

[ Szerkesztve ]

(#343) SeaShark

SeaShark
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Gépvásárlás előtt állok. kinéztem magamnak a gigabyte ga-ex38-ds5 alaplapot,
és hozzá egy Thermalright Ultra-120 eXtreme cpu hűtőt.
A hűtő "Motherboard compatibility List" -ában
az általam kinézet alaplap (gigabyte ga-ex38-ds5) ugyan úgy néz ki mint
a kisseb testvére a gigabyte ga-x38-ds5.
A gigabyte ga-ex38-ds5 compatibisnek írja, de a gigabyte ga-x38-ds5 nem.

Nagy dilemmába vagyok, mert ha nem lehet rátenni, akkor nem szívesen, dobnák ki
20 ezer forintot feleslegesen.

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van e valakinek ezekkel a lapokkal illetve a hűtővel tapasztalata, és akkor valójában mi is a helyzet:
A Thermalright Ultra-120 eXtreme cpu hűtő rárakható-e a gigabyte ga-ex38-ds5 alaplapra?

Segítségeteket előre is köszönöm

(#356) SeaShark

SeaShark
(kvázi-tag)

Hi!

Volna egy nagy problémám.

Nézegettem egy két tesztet a Thermalright Ultra-120 eXtreme hűtővel kapcsolatosa, és elbizonytalanodtam azon, amit láttam.
Nem egyenes, hanem púpos egy kicsit a hűtő talpa.
Ez az összesre elmondható vagy van egy két ilyen darab, mert ha igen akkor meggondolandó a dolog. Akkor talán a Noctua 12-es hűtője lenne helyette.
Mi a tapasz tényleg ennyire gázos a Thermalright Ultra-120 eXtreme talpa és válasszak helyette egy noctua hűtőt, vagy ne foglalkozzak, fele nyugodtan vegyem meg.

Segítségeteket előre is köszönöm

(#361) G@ß!

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!

Vajon egy HR-01 plus (passzívan) elvisz egy Quadot tuningolva, jól szellőző házban?
Esetleg egy ilyen:Thermalright Ultra-120 eXtreme ?

[ Szerkesztve ]

(#416) jános

jános
(tag)

Sziasztok,sokat gondolkottam (Xigmatek S1284 Achilles vagy Thermalright) és holnap valszeg veszek egy Thermalright Ultra-120 eXtreme hűtőt(nemtom jól döntöttem? )Dimension : L63.44 x W132 x H160.5 mm (heatsink only) a 160,5mm az ugye a teljes hosszá? mert egy Chieftec BA-01-B-B-B házikóba költözne,elfér benne? Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

ThinkPad X200 lesz..

(#436) Cocó

Cocó
(kvázi-tag)

Üdv!

A biztonság kedvéért itt is megkérdezem:

Egy E8500-as proci kisajtolásához egy THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME-et ajánlottak nekem, csak épp nem tudom,h ez csak egy bazi nagy borda, v adnak mellé ventit is :F ?? Ha nem adnának mellé, Ti milyet ajánlotok??(Itt a cél, h leehető leghűvösebb legyen a proci) :K

Köszi, :R

(#468) Henker2

Henker2
(őstag)

Üdv Nektek! Van egy ilyen procihűtőm: Thermalright Ultra 120 Extreme
Polirozni szeretném. Csinált már valaki ilyesmit ezzel a hűtővel? Leirhatná a tapasztalatait, észrevételeit. Hogy kell csinálni, mi kell hozzá, mik a fortélyok.
A válaszokat megköszönném.
Hy

(#613) Lauda

Lauda
(PH! addikt)

Beléptem a klubba egy Thermalright Ultra-120 eXtreme-1366 RT hűtővel. :K Nagyon brutál, így kell hűtőt készíteni.

Man on Fire...

(#768) ATtIs_80

ATtIs_80
(tag)

Sziasztok!

Véleményetek szerint a Thermalright 120 Ultra eXtreme 1366 RT vs. Scythe Mugen 2 párharcból, melyik hűtőt lehetne jobbnak kikiáltani???
Jelenleg Mugen 2-es hűtőm van, de szemezek a Thermalright hűtőjével, jókat olvastam eddig róla. Mi a véleményetek???
A válaszokat előre is köszi!

(#780) nagyarpad

nagyarpad
(újonc)

Üdv.

Friss tulaj vagyok és azonnal egy olyan kérdéssel állnék elő, hogy a Thermalright Ultra 120 Extreme - hez lehet i7 - re való lefogatót vásárolni? Valamint tudtok valakit ajánlani, aki foglalkozik az alábbi hűtő polírozásával.

A válaszokat előre is köszönöm!

2009. április 16-án megszületett Hanna kishúga, Tessa. Hurrá...

Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.