Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondoltam nyitok egy olyan topicot, ahol fényképezőgépek, videókamerák képességeit mutatjuk meg.

- A fényképek lehetőleg automata módban készüljenek, ha ettől eltérünk, azt mindenképp írjuk be a hsz.-be, ha zoommal készült, akkor annak a mértékét is.

- A hsz.-ben szerepeljen a fényképezőgép/videókamera pontos típusa, hogy könnyen meglehessen találni.

- Tilos Photoshop és egyéb képszerkesztő használata, hisz itt most nem a fényképész tudására vagyunk kíváncsiak, hanem a gép tudására.

- Nem csak a legszebb képeitekre vagyunk kíváncsiak, hanem a gép tévedéseit/hibáit is szeretnénk látni, hisz ezzekkel lesz teljes a kép.

Várjuk sok szeretettel a képeiteket.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#2) hejesírásó válasza Depression (#1) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

nagy mp-számú mobilok fényképezője is játszik? :B

(#3) philoxenia válasza hejesírásó (#2) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Akár a kis MP-seké is, ott az optika a gyenge láncszem....

(#4) Ndruu válasza hejesírásó (#2) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor nem lenne értelme a topiknak, ugyanis van egy ilyen topik a telefonok képének mutogatására.
Bár így sem sokan jelentkeznek itt. Rengeteg topik van, ahol a képeket meg lehet mutogatni (videókat jóval kevesebben készítenek ilyen célból).

sálálé

(#5) philoxenia válasza Ndruu (#4) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Igazából úgy lenne értelme, a topiknak, ha valamiképpen standardizálnánk a fotók elkészültének körülményeit. Tesztképeket a legtöbb topikban nem találunk, inkább önkifejezés céljából készült, leméretezett és utólagosan is gyakran erősen módosított képeket. Azért hagytam a topikot élni, mert hátha többen is tesznek be képeket amatőr júzer, automata körülmények jelleggel, olyan gépekről is, amikkel a fotós oldalak nemigen csinálnak teszteket. :)

(#6) leeate

leeate
(fanatikus tag)

[link]

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#7) eastsider válasza Depression (#1) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bocs de mi értelme van auto módban tesztelni egy DSLR-t? :D

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#8) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

" - Tilos Photoshop és egyéb képszerkesztő használata, hisz itt most nem a fényképész tudására vagyunk kíváncsiak, hanem a gép tudására. "--ha viszont RAW- ban fotóztam, és Photoshopot használok konverternek, akkor mégis kellene használni ! :K

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#9) philoxenia válasza eastsider (#7) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Hát a kezdő fotós, alkalmi fotós sok szempontból jobban járhat egy DSLR-el, tehát a "kezdő kategóriás" DSLR-eknél ez is fontos szempont lehet, nemhiába vannak ezeknél téma módok is...

(#10) eastsider válasza philoxenia (#9) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mondjuk nyilván megkapják ugyan azt, mint a kompaktoknál (téma módok)
jobb minőségben... de akkor sincs sok értelmük... max tényleg az ilyeneknek.. bár gondolom ez is elég nagy célközönséget tesz ki, ez az "osztag"

(#11) philoxenia válasza eastsider (#10) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Szerintem a legnagyobbat, így a leginkább pénzhozót, terelik a népet a DSLR felé, nézd meg a nikon 3-5000-es hirdetéseit, az a lényeg, hogy kompakt módjára tudod használni őket ez a reklám lényege.[link]

(#12) leeate válasza philoxenia (#11) üzenetére

leeate
(fanatikus tag)

Azta, ilyen bugyuta kamerás reklámot én még nem láttam ^^

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#13) eastsider válasza leeate (#12) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem feltétlenül..
először benyomja ezt a guide módot, aztán rájön milyen jó, átcsavarja M A S P-re aztán be is lett vezetve :)) lehet, hogy nevelő célzata van a nikonnak.. legalábbis tetszik, sok embert közelebb hozhat a fényképezéshez...

(#14) Darkness1

Darkness1
(fanatikus tag)

Egy képet beteszek, egyben kérdezni is szeretnék.

Szobor
Nagyban

Gép: Pentax K200D
Objektív: Auto Chinon MC 50mm f/1.4

Beállítások: 50mm, manuál fókusz, rekesz-előválasztás (ez egy manuális optika), ISO 200, f/1.4, 1/1250s

A szobrot körülvevő aura érdekelne: mi az pontosan, mitől van, eltávolítható-e utólag szoftveresen.

[ Szerkesztve ]

Just keep the order!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.