Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#851) Joel69 válasza Biaggio (#850) üzenetére

Joel69
(tag)

Megvárjuk! (A 15Mb-ot ne feledd ;) ) :DD

http://terragenimages.atw.hu/ - A tájképgenerálás barátainak

(#852) Biaggio válasza Joel69 (#851) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Majd képenként teszem fel, a galériába, mindenki letöltheti, aztán kinyomtathatja és végigpörgeti :D

(#853) Joel69 válasza Biaggio (#852) üzenetére

Joel69
(tag)

De az is lehet, hogy csak a hangot teszed fel képenként. :DDD
Addig is nincs kedved feltölteni az Ameno-t (amolyan első fecske gyanánt)? ;)

[Szerkesztve]

(#854) Shodan

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#855) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Mire figyeljünk, ha videót csinálunk?

1. Ne másszunk bele a terepbe, ne repüljünk át egy hegyfokon.
2. Ha víz is van a terepen, a tervezésnél vegyük figyelembe, mert a ''víz alatti'' felvételek használhatatlanok.

Most töprengek, hogy a félkész filmben hogyan javítom ki ezeket a hibákat :U :O

(#856) Cathfaern válasza Biaggio (#855) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezen kívűl fokozottan probléma az égbolt mérete (felmész egy szép magas hegyre, hogy majd jó kilátás lesz...aztán a kész videón derül ki, hogy szép fekete az ég alja), illetve a terep szélének a láthatósága.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#857) rii

rii
(PH! nagyúr)

továbbá enyhén ''gáz'' ha lkátszik a terep ''széle'', a négyszögeltes alap, amint az fordul el a kamera alatt ... ezért őgy kell megtervezni a PATH-ot (útvonal) ,hogy folyton hegyek dombok vegyenek körül, vagy kellően nagy terep, atmoszférával megbolondított ''terepszéllel'', így nem látszik a ''határ'' ... vagy mi ....

akárkivót'tevótá

(#858) Cathfaern válasza rii (#857) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tessék átkapcsolni write only módból, az előbb ezt is írtam :P

A másik, hogy regisztráltam, és töltöttem is fel egy videót, igazából egy kis játék a fénnyel :)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#859) rii válasza Cathfaern (#858) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

pommost' akartam írni, hogy már ez előttem szólót ismételtem csak meg .... csak annyira felvillanyozódtam, hogy hozzá tudok valamit én is szólni :DDD , hogy el sem olvastam az uccsó fél sorodat ...

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#860) Dominator

Dominator
(fanatikus tag)

Lenne egy olyan problémám, hogy a képemet madártávlatból, 3500m magas kameraállásból szeretném renderelni. Így felszínből majdnem minden látszik, de a szélei is, olyan, mintha egy makettasztal lebegne és úgy lenne lefotózva. Mit ajánlotok, hogyan tudnál realisztikusra beállítani a horizontot? Mennyire érdemes növelni a felszín és az ég méreteit ilyen kamerabeállításnál?

Ha szebb lennék, eljátszhatnám magamat egy filmben.

(#861) Joel69 válasza Dominator (#860) üzenetére

Joel69
(tag)

Titrálgatni kell, meglátod, milyen magasságból működik jól a dolog. Amúgy érdemes nagyobbra állítani a terep size-ot. :)

(#862) Dominator válasza Joel69 (#861) üzenetére

Dominator
(fanatikus tag)

Hogy micsinálni? :D Mi az a titrálgatás?

Ha szebb lennék, eljátszhatnám magamat egy filmben.

(#863) Joel69 válasza Dominator (#862) üzenetére

Joel69
(tag)

A titrálás: kicsit hozzáadok>megnézem, megint hozzáadok>megnézem stb... tehát magyarul: próbálgasd, hogy mikor jó. És növeld a Size-ot. Esetleg hozd lejjebb a kamerát, ilyen magasról nem biztos, hogy meg lehet csinálni. Ha a horizont nem fontos, csak a táj, csökkentsd a kamera pitch-et. Hirtelen ennyi az ötletem. ;)

(#864) Joel69

Joel69
(tag)

Hali Biaggio,

Nincs kedved feltölteni az Ameno-t a Videótékába? ;)

(#865) Biaggio válasza Joel69 (#864) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

De, hamarosan, csak az új filmet próbálom ''rendbehozni''. Megkaptad az e-mailt, amit írtam?

(#866) Joel69 válasza Biaggio (#865) üzenetére

Joel69
(tag)

Eddig még nem kaptam meg. :(

(#867) Biaggio válasza Joel69 (#866) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Eredetileg a gionni(KUKAC)terragen(PÖTTY)hu-ra ment. Újra elküldtem, sorry, ha több példányban érkezik.

(#868) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

hmmm... asszem, a videotömörítés nem az én műfajom. Az elmúlt pár órában a VirtualDub gyönyöreiben merültem el: megvannak a ''kockák'' és megvan a zene (WAV). Legnagyobb tömörítés mellett sem sikerült 18MB-nál kisebb fájlba zsúfolni egy kétperces videót :( Lassan inkább hagyom az egészet a fenébe, mert másfél napos számolgatás után (közel 3500 frame, 320*240) rossz minőségűek a képek, egy helyen a dombot is elmetszi... no comment :O

(#869) rii

rii
(PH! nagyúr)

16

akárkivót'tevótá

(#870) rii

rii
(PH! nagyúr)

85

akárkivót'tevótá

(#871) piqla válasza rii (#870) üzenetére

piqla
(őstag)

:C

Szereted az állatokat?

(#872) Cathfaern válasza Biaggio (#868) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Zenét ugye betömörítetted? Én egyszer így csináltam 500MB-os házivideóból olyan 200MB-osat :D

(#873) Biaggio válasza Cathfaern (#872) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Asszem ez volt a gond. Feltöltöttem a galériába, bár nem vagyok 100%-osan elégedett az eredménnyel... :( Kritikákat várok a Kristálytoronyra :)

(#874) rii

rii
(PH! nagyúr)

151 ... a 6500-ból ....

ha megszakad a rederelés, egy fagyás miatt pölö, akkor megtalálja az eddigi képeket, vagy előről kezdi?

akárkivót'tevótá

(#875) Biaggio válasza rii (#874) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Most már értem, mik ezek a számok :))

Ha megszakad a videó renderelése, természetesen folytatható.

initanim,''D:\Temp\c'',1
;framenum,1
campos,406.000000000000,49.000000000000,7.163574218750
tarpos,405.946999997333,49.056000000667,7.165389072270
camb,-0.000000087516
frend
;framenum,2
campos,405.862517953454,49.145264011636,7.168281985310
tarpos,405.809517876205,49.201264030949,7.170096907578
camb,-0.000031744509
frend
;framenum,3
campos,405.725035627635,49.290528093091,7.172990009297
tarpos,405.672035368142,49.346528157965,7.174805099553
camb,-0.000063401272
frend
;framenum,4
campos,405.587552743269,49.435792314183,7.177698548138
tarpos,405.534552193870,49.491792451533,7.179513905622
camb,-0.000095047220
frend
;framenum,5
campos,405.450069021082,49.581056744730,7.182407859261
tarpos,405.397068074116,49.637056981471,7.184223583211
camb,-0.000126877859
frend

Ha jól emlékszem, csak a fájból kell kivágni azokat a részeket, amiket már megcsináltál. Ne felejtsd el a táj összes elemét lementeni (domborzat, atmoszféra, stb.)

(#876) rii válasza Biaggio (#875) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

tenksz ... d emegszakítom ... mert nekem is bemenne a hegybe a kamera ...

meg hát tökmindegy hogy 43 vagy 44-45 napig megy .... :DDD

de sztem úgy be fog fagyni mint annak a rendje ....

de nagyon széplesz ... számomra legalábbis...

és ha jókislányok lesztek, elmondom, hogy lehet egy filmet színkezeleni .... ;-) meg prsze ha érdekel valakit ....ez amolyan félmegoldás, de mégis nagyon jól jöhet .... :-/

akárkivót'tevótá

(#877) rii

rii
(PH! nagyúr)

6

akárkivót'tevótá

(#878) Cathfaern válasza Biaggio (#873) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Megnéztem a videót, szerintem az alapötlet nagyon jó, kifejezetten tetszik.

A megvalósítás:
- A legszembetűnőbb dolog, hogy direkt nem maximális részletességgel készült?
- A dombon átmenés sajna fájó pont, esetleg meg lehet azt próbálni, hogy csak azt a részt újrarenderelni, majd videó vágóval összefűzni...bár nem tudom nem nagyobb munka-e ez, mint újrarenderelni az egészet
- Lehet hogy ez csak az én vesszőparipám, de a végén nekem zavaró hogy látszik a terep széle
- A zenével kapcsolatban annyit, hogy nagyon hirtelen lesz vége, talán érdemes lenne lehalkítani

(#879) rii válasza Cathfaern (#878) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

nagyon nagy terep kell, hogy ne lehessen belesni a ''láttszik a terep széle'' hibába, vagy a széle kell, hogy magas legyen, esetleg, élehet használni még a target-path-ot, hogy ha közeledi ka széle felé, akkor a kamerát másfelé fordítjuk a target-path-al

akárkivót'tevótá

(#880) Biaggio válasza Cathfaern (#878) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

A részletességet mindössze eggyel vettem lejjebb, de ez sajnos látványos minőségromlással járt. A renderidőt akartam kicsit lejjebbvenni, de rájöttem, ezt inkább a vízfelületek csökkentésével kell elérni.
A dombon átrepülésből a problémás részeket kivágtam, a kész videóban gyakorlatilag átugorja a részt, ennél csúnyább volt. Ezért is írtam, aki videót készít, akár csináljon alacsony felbontásban egy munkaverziót, nézze meg, nincs e tereptárgyon átrepülés, vagy ''víz alatti'' felvétel, ami szintén randa.
Videóvágáshoz nagyon amatőr vagyok, majd megnézem, hogy lehet pl. a zenét lehalkítani :)

jön már az Ameno :D

(#881) rii

rii
(PH! nagyúr)

91

640x480 , 30 fps , 6748 frames , 215.933 second
coming soon : may 1 2006

MOD:

[kép] - 1280x480 [link]

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#882) Joel69

Joel69
(tag)

Kedvet kaptam a videokészítéshez jómagam is (látván remek alkotásaitokat :C ), de meg kell állapítanom, hogy ez a műfaj még nem kecsegtet sok jóval, ami a PC-k jelenlegi számolási kapacitását illeti. :(
Stillwater Canyon című képem az alanya készülő videómnak, de csökkentett antialiasinggal és (óh, borzalom!) víz nélkül. Két gépen fut a render, egy 25 másodperces videót 320x240-ben így talán estig, éjszakáig össze tudok hozni.
Valahogy eléggé frusztrál a dolog. Elképzelem az 1280x1024-ben, vízzel (+Sorta surf-fel), antialiasinggal, mozgó felhőkkel kb. 4 perces filmemet, mely alatt saját szerzésű zeném fut ... Jajj! Nincs valakinél véletlenül egy szuperszámítógép? :U

(#883) Cathfaern válasza Biaggio (#880) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem emlékszem milyen programot is használtam annó, de emlékeim szerint, abban szép piros vonallal jelezte az éleket amik belefutnak a tájba (vagy így is van, csak nem elég pontos így előfordulhatnak hibák?)

Joel69: ja, sajnos ide a NASA gépei kellenének :D Én még egy-egy kép renderelési idejét se bírom kivárni, max 1024-es felbontásban (ami meg nem jó semmire, mert a terragen-es képeknek nagyon jót tesz a kicsinyítés, az ideális ha legalább 2x akkorában rendereli az ember), és azért nem árt ha 640x480 a felbontása a videónak (úgy látni is már kicsit többet)

(#884) rii válasza Cathfaern (#883) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

így van, nem elég pontos ...

akárkivót'tevótá

(#885) rii válasza Joel69 (#882) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

''........Jajj! Nincs valakinél véletlenül egy szuperszámítógép?...........''

asszem biaggio mondta, hogy talán egyszer a terragen képes lesz hálózatban levő gépeket használni?

akárkivót'tevótá

(#886) Joel69 válasza rii (#876) üzenetére

Joel69
(tag)

Szólhatnál pár szót a videó színkezeléséről. ;)

(#887) rii válasza Joel69 (#886) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

mimnt írtam a hsz-ben, ez csak egy félmegoldás ...

ugye a videó végig ugynazon a terepen megy, tehát minegyik képnél valszeg ugyanazzal a probléámval, vagy kívánt színmódosítással állunk szmebn, kivéltelt képezhet ez alól az az estem ha a videó egyik rész szembekerül a nappal, és ott a nappal hátulról jövős képeknél alkalmazott szinkorrekcuió, itt nem a várt hatást éri el ...

de ez esetben is ezt az egységes színkezelést egy arany közép úrta be lehet állítani, ami még a videó minden részénél jól néz ki, és többet ad hozzá, mint hogyx elvenne belőle ...

a módszer miatt remélem nem fogtok kiábrándulni ebből a megolásból

ugye képekkel dolgozunk,.
venni kell egy átalgos képet, le kell photoshopban ''színekezlni'', majd ez actionként elmentve a többire is ráküldni ...
(ez egy mozudélat, a photoshop az összes képen automatice megcsinálja ezt ..... )

utána összefűzni a videót .... remélem nem okoztam (túl nagy) csalódást .... :-/

akárkivót'tevótá

(#888) Joel69 válasza rii (#887) üzenetére

Joel69
(tag)

Gimpet használok, majd megnézem, ott lehet-e hasonlót mívelni. :)

(#889) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Ismét egy lehetőség, március 21-én, kedden este 18-19 óra között ismét miénk az éter. A Pararadio műsorában 3 embert várnak (egy helyet lestoppoltam magamnak), tehát még két lelkes jelentkezőt várok. Akit érdekel a dolog, még időben jelezzen a Terragen fórumán.

(#890) Cathfaern válasza rii (#887) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Csalódást? Dehogy, kifejezetten tetszik az ötlet, eszembe se jutott volna :) Már vártam hogy jön vmi 2millió Ft-os program, fél PH! fórumnyi leírással, erre egy frappáns megoldás jött helyette :)

Joel69:
GIMP-nek is tudnie kell ilyet, de nem tudom pontosan hogy és merre.

(#891) Joel69 válasza Cathfaern (#890) üzenetére

Joel69
(tag)

No, megszületett első videóm. Színkezelést csináltam rajta PSP-vel, és egy kis saját szerzésű dalt is hozzákomponáltam. Talán nem lett rossz, pár percen belül feltöltöm. Amit viszont nem értek, kissé ''dadog'' a kamera, mintha remegne a kezemben, pedig nem. ;)
:))

(#892) Cathfaern válasza Joel69 (#891) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kiváncsian várom :)

Amúgy a weboldalhoz még annyit, hogy szerintem a videó részt is jó lenne hasonlóan, mint a képeket, hogy emberenként összegyűjtve legyenek. Sőt talán a legjobb az lenne ha nem két külön galéria lenne, hanem az adott emberen belül lenne kép és videó szekciók...persze tudom könnyen beszélek nem nekem kell mindezt megoldani kódolásilag :B

(#893) Joel69 válasza Cathfaern (#892) üzenetére

Joel69
(tag)

A videóm bemutatója kicsit csúszik, ugyanis valamilyen rejtélyes oknál fogva nem tudom feltölteni a kb. 10Mb-os cuccot. A hang nélküli változat (6Mb) gond nélkül felment, de letöröltem. Megpróbálom kinyomozni, mi a gond.

A felvetéseid többnyire jogosak, de nem biztos, hogy célszerű ''szétszórni'' a videókat a képek között, mert ha valaki videókat akar nézni, talán jobb, ha egy helyen vannak. Persze tévedhetek. Amúgy az oldal áttúrása idő kérdése, ennek pedig most eléggé híján vagyok. ;)

(#894) Cathfaern válasza Joel69 (#893) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Úgy gondoltam, hogy lenne a galéria. Azon belül ott lennének a userek, mint most a képeknél. Ha belépsz az egyikbe, akkor ott akár 2 külön linken, akár csak elszeparálva lennének a videók és a képek (mondjuk kép jobb oldalán videók, bal oldalán képek).

Igazából amiért felvetettem a dolgot, az az hogy most nagyon nehéz észrevenni a videókat. Én direkt azt kerestem, de így is eltartott egy ideig mire megtaláltam merre vannak :B

(#895) Joel69 válasza Cathfaern (#894) üzenetére

Joel69
(tag)

Minden jó ötletre vevő vagyok, azt szeretném, ha minden Terraformáló otthon érezné magát a site-on. A megvalósítás sajna elsősorban nem szándék, hanem - mint mondtam - idő kérdése. De ígérem, ahogy időm engedi, úgy építem be a jó javaslatokat. :B

(#896) Joel69

Joel69
(tag)

Némi trükkel ugyan, de feltöltöttem az első videómat. A zenéje is saját készítésű. :B A videó csupán 25 másodperces, de ez is 36 órás renderidővel készült. :O
Ha valaki meg tudná mondani, mitől remeg a kamera, az jó lenne. :F

(#897) piqla

piqla
(őstag)

no, kepeket mar senki sem csinal :F

Szereted az állatokat?

(#898) Cathfaern válasza piqla (#897) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Dehogynem, Gionni pl. kb. 600 képet csinált :D

Ja, amúgy grat Gionni, a videód méltó a képeidhez, nagyon jó lett :)
A remegés viszont tényleg gáz :F De ötletem sincs mitől lehet, én nagyon rég videóztam, akkor nem futottam bele ilyen hibába.

(#899) Joel69 válasza Cathfaern (#898) üzenetére

Joel69
(tag)

Biztos remegő kézzel jelöltem ki az útvonalat. :DDD Talán nagyon izgultam? :F :DDD

(#900) Joel69 válasza piqla (#897) üzenetére

Joel69
(tag)

Asszem visszatérek a képekhez, mert a videós renderidő nem túl jó barátom :O , bár roppant izgalmas a dolog. Valami újabb generációs proci felbukkanhatna lassacskán (baráti áron :D ).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.