Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#651) Joel69 válasza N1 (#650) üzenetére

Joel69
(tag)

A terep-generálás beállításait kell módosítanod. Ettől függetlenül van úgy, hogy túl vonalasak, szögletesek az élek, ilyenkor egy kis kozmetika segít. Minderről bővebben a terragen.hu útmutatójában, ill. a fórumában olvashatsz. :B :))

http://terragenimages.atw.hu/ - A tájképgenerálás barátainak

(#652) N1

N1
(fanatikus tag)

Csináltam egy képet, amin nincsenek élek.:D
[link]

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#653) föccer válasza N1 (#652) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

''A kezdet'' Címet adhatnál neki.... :DDD

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#654) Joel69 válasza N1 (#652) üzenetére

Joel69
(tag)

Ez egy picit szimpla lett, meg kéne csipetnyit bolondítani. ;)

(#655) Gh0sT válasza N1 (#652) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

Nagyon letisztult formákat használsz... :)

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#656) paleinho

paleinho
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Ma ismerkedtem picit a programmal :B
itt az első képem: [link]

(#657) Gh0sT válasza paleinho (#656) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

A jobb oldali hegység túlságosan elüt az égtől. Persze ne hallgass rám, mert én is csak pár napja ismerkedem vele! :)

(#658) paleinho válasza Gh0sT (#657) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

köszi
nekem is ez az egyik bajom, nagyon sötét lett azon a részen az égbolt, valaki tudja hogy lehet ezen változtatni?
a másik ami szúrja a szemem az a bal felső sarokban levő felhő :B

(#659) Joel69 válasza paleinho (#656) üzenetére

Joel69
(tag)

A valószerűtlen színek ellenére (vagy épp amiatt?) érdekes, különleges hangulatú kép. Nagyon ígéretes kezdés, hajrá! :C

(#660) Joel69

Joel69
(tag)

Srácok!

Kifejezett javaslatom, hogy ezeket az ''első képeket'' tegyétek fel a terragen.hu ezen fórumába: [link] Idővel érdekes lesz visszanézni! ;) :))

(#661) N1

N1
(fanatikus tag)

Ez az üres kép csak amolyan poén, a lényeg az volt, hogy ne legyen benne recés él, vagy látható háromszög.
Sikerült elérni.:D
Erősen addiktív ez a program, de hogy lehet színeket adni a szikláknak?
Segítene ebben valaki? Akarok csinálni zöldet, barnát, stb, de csak a szürke van..

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#662) N1

N1
(fanatikus tag)

[link]
Túl sok a blur, igaz?
Lekicsinyítve biztos jól néz ki, de nekem nincs regisztrált programom, max. 1280-at tud..
3000*3000-ben leblurozva, aztán 1024-re kicsinyítve biztos fajább lenne.

(#663) Joel69 válasza N1 (#661) üzenetére

Joel69
(tag)

Surface-t kell használni. Ezt csinálhatsz magad is, vagy betöltesz egy már meglévőt. Nézz körül a terragen.hu-n! ;)

(#664) föccer válasza N1 (#662) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

oof:

N1: pls mielőtt felteszed a képeket konvertáld át őket jpg formátumban. Így egy picit nagyok....

thx

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#665) N1 válasza Joel69 (#663) üzenetére

N1
(fanatikus tag)

Igen,megvan!

(#666) N1 válasza föccer (#664) üzenetére

N1
(fanatikus tag)

Elnézést.
Közben törölték is a tárhelyem, szóval ilyen probléma a továbbiakban nem fordul elő.

(#667) föccer válasza N1 (#666) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Részemről semmi gond. Nálam eléggé gyors a net, szal nem zavar. Csak gondoltam, biztosan vannak olyanok akiknek lehet gondot okoz még 1-2 mb-os képek megjelenítése.

A tárhely ügyében pedig azt tanácsolom, ha nem akarsz jogvédelmet bejelenteni a képekre, akko töltsd fel a kepfeltoltes.hu -ra. onnan könnyen be tudod linkelni.

(#668) piqla

piqla
(őstag)

sziasztok
[link]

tobb kerdesem is lenne:
-a fekete foltokat mi okozza, es hogyan tudnam kikuszobolni?
-kozepen hatul elegge haromszoges es ''folfele'' megy a tenger; miert?
-a hullamok nagyon surun vannak; melyik opcioval tudnam ritkitani a szamukat?

elso kepem, nem kell rohogni, koszi elore is segitseget :)

Szereted az állatokat?

(#669) Gh0sT válasza piqla (#668) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

1-2. kérdés:

Ezt a jelenséget én is tapasztaltam és a következőkre jutottam. Alapból ugye egy négyzet alapú területen generálod a tájképet. Namost ha túl magasra állítod a kamerát, akkor fellép az a jelenség, hogy a látótávolság túl nagy és túlnő a négyzet határain

(#670) Szabesz válasza piqla (#668) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Növelni kell az ég és a alapterület méretét, egyébként [link] itt mindent megtalálsz (hullámok, nap.. stb)

(#671) Phix válasza föccer (#614) üzenetére

Phix
(tag)

A technománia műsor és az IT.news között már régebb óta van egyfajta tartalmi együttműködés, gyakran merítenek tőlünk, mi beharangozzuk a keddi műsorokat, az érdekesebb témák pedig megjelennek cikként. Innen a kapcsolat. :)

Akkor jövő kedden tehát mentek?

[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]

(#672) piqla

piqla
(őstag)

valamiert a render previewnal csak a taj egy reszet jeleniti meg, nagy reszeben pedig fekete marad. akkor is, ha ujrainditom programot, majd a legalapabb tajat hozom letre (ami a tutorialban le van irva).
mi lehet a gond?

Szereted az állatokat?

(#673) Szabesz válasza piqla (#672) üzenetére

Szabesz
(őstag)

''Landscape Settings (Tájképbeállítások)

A ''Méret'' gombon keresztül érhető el a fő Tájkép ablakban.

[kép]

Terrain Grid Points (Terep Hálózati Pontok): Kiválaszhatod a terep felbontását. Magasabb felbontásban részletesebb lesz a tájkép. Ez azonban hosszabb renderelési időt is jelent. A nem regisztrált Terragen nem képes magasabb felbontást használni 513x513-asnál, így ezek ki vannak iktatva.

Landscape Area (Tájkép-terület): Beállítja a terep méretét a ''valódi egységbe''. Növelni a teljes nagyságot a pontok ritkítását jelenti és fordítva.

Render Curved Terrain (Hajlított terep készítése): Ezt az opciót használva a Terragen úgy hajlítja a terepet, mint az életben. Pontosíthatod a ''bolygó sugarát'' manuálisan, vagy használhatod az egyik kész beállítást a Földhöz , Marshoz, vagy a Holdhoz.''

Növelni kell a Landscape area méretét (pl 15000x15000)

(#674) piqla válasza Szabesz (#673) üzenetére

piqla
(őstag)

ejha! :R koszonom.

Szereted az állatokat?

(#675) piqla

piqla
(őstag)

no mi a velemenyetek? 2. kep.
ami szerintem nem jo:
-elvileg beallitottam a felhozetet a 3D-be, azonban nem egeszen tunik mindegyik olyannak
-bal oldalt felul a horizont tulsagosan osszefolyik a felhozettel
-a nezonek kozelebb levo fenyvisszaverodes nem egeszen stimmt...

es meg valami: sok-sok kepet beleng egy amolyan ''misztikus homaly'', mintha egy nagyon nagyon finom kodfatyol boritana az egeszet. ez mitol van?

nyilvan mindegyik felvetesemre megvan a megfelelo valasz es funkcio, azonban meg nem nagyon ismerem ki magam :)

ezt a kepet 40 percig renderelte a gepem :O

na, lassuk a medvet:

[link]

[Szerkesztve]

Szereted az állatokat?

(#676) föccer válasza piqla (#675) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Egész jó!

akkor amire tudok, mondok valamit:

1:2d-3d felhő között szinte semmi külömbség nincs, hacsak nem felülről nézed, vagy nagyon közlről.

A misztikus homály az atmoszféra miatt van.

A 40 perc meg nem is olyan sok... :)

Én prhuzamosan nyomaom a PH!-k meg a terragent :)

(#677) Ptech válasza piqla (#675) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

3D felhőt szvsz semmi értelme használni, mert alig észrevehető a különbség a 2D-hez képest. Szerintem a renderinő kb a fele lett volna 2D felhővel ;)
Vagy változtatsd meg az ég, vagy a napfény színét, és akkor egy kicsit jobban kivehetőbbek lesznek. A bal oldalon a háttérben a sziklák között meg mintha ''elvágták'' volna a vizet, ez a terep széle. Próbáld úgy beállítani legközelebb, hogy ez ne látsszon pl a látóhatárba rakj hegyet, vagy alacsonyabbról ''fényképezd'' a terepet.
A homály valóban az atmoszféra beállításai miatt van, vagy azt változtatsd meg, vagy ha meg akarod tartani a fényviszonyok miatt, akkor színkezeld utólag a képet.

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#678) Joel69 válasza Phix (#671) üzenetére

Joel69
(tag)

Jeleztem, hogy menne jövő kedden 3 terraformáló, de még nem kaptam visszajelzést. :U

(#679) N1

N1
(fanatikus tag)

Ez hogy tetszik?
[link]

Ugyanaz a táj, csak már lement a nap..
[link]

[Szerkesztve]

(#680) N1 válasza N1 (#679) üzenetére

N1
(fanatikus tag)

Vagyis kezd lemenni a nap.:)

(#681) Biaggio válasza piqla (#672) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Sky Altitude: 4000 méternél magasabbra a Cloud panelen.

(#682) piqla válasza Biaggio (#681) üzenetére

piqla
(őstag)

jahm, mar megvan az a resze, koszi :)

Szereted az állatokat?

(#683) Gh0sT

Gh0sT
(PH! addikt)

Hmmm... dolgozom egy képen 2-3 órát és rájövök, hogy sehogy sem lesz jó... :(

(#684) piqla válasza Gh0sT (#683) üzenetére

piqla
(őstag)

kitartas ;)
en most kezdtem el kb 40*-re egy teli kepet, de sikeresen elrontom mindegyiket valahol...
valaki legyen szives irja mar be a ''gyari'' felho szineket. koszi.

Szereted az állatokat?

(#685) piqla válasza Gh0sT (#683) üzenetére

piqla
(őstag)

[link]

na velemenyt...

Szereted az állatokat?

(#686) Gh0sT válasza piqla (#685) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

Az ötlet tetszik. :)

Szerintem nagyon hamar vége szakad a hegyeknek. Hirtelen a váltás a havas táj és az ég között. Emiatt üresnek érzem a hátteret. A fény-árnyék hatás nekem személy szerint tetszik, de vagy tiszta eget raknék fel (gyönyörű hideg kéket - ami átmegy abba a fehéresbe amit alul használsz) néhány határozottabb felhővel és nappal, vagy a mostaniból kivenném a napot. Esetleg a kép tetejéből még lecsípnék egy kicsit...

Érdekes megoldás lehetne még az, hogy vágod a kép tetejét, és egy hangyányit sárgább napot használsz. Ebből mindenképpen egy panoráma képet csinálnék, mert nagyon jó az alapja! :C

(#687) piqla válasza Gh0sT (#686) üzenetére

piqla
(őstag)

nagyreszt egyetertek, pontosabban fogalmazva nekem is ezekkel voltak problemaim.
viszont az alapotlettel megszenvedtem, de nekem is bejon :C

Szereted az állatokat?

(#688) N1

N1
(fanatikus tag)

Az enyémeket is véleményezzétek!

(#689) Gh0sT válasza N1 (#688) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

Nagyobb felbontásban nincsenek meg?

Egyébként szerintem neked is vágnod kellene a tetejét. Túl magas az ég. És mintha homályosak lennének a képek. A másodikat színkezelted PS-el? Jóval teltebbek a színek.

(#690) N1 válasza Gh0sT (#689) üzenetére

N1
(fanatikus tag)

Ezeket sajnos csak ekkorában csináltam..
Nem színkezeltem semmivel, csak a napsugarak szögét állítottam, hogy hosszabbak legyenek az árnyékok.

(#691) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

sziasztok
egy komoylabb projekten dolgozom éppen photoshopban és szükségem volna egy terragen képre amit magam szeretnék legenerálni de nem egészen tom hogyan ...az elképzelés megvan, de azzal nem vagyok tisztában hogyan lehet például ilyen effektet elérni mint ezen :
[link]
vagyis valamivel részletesebb dolgokat, milyen plugin kell hozzá, vqgy ezen
[link]
de leginkább valami hasonlót szeretnék elkövetni : [link]
az információk nagyon fontosak nekem, megköszönném ha volna idea

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#692) piqla válasza -=Libria=- (#691) üzenetére

piqla
(őstag)

az utolsot nekem pont nem hozza be...
de azert szerintem egy picit ra van segitse psel is a dolog.
egyebkent te melyik reszletre vagy kivancsi? mert mindegyiken tobb szep megoldas is van, legalabbis szerintem..

Szereted az állatokat?

(#693) N1 válasza -=Libria=- (#691) üzenetére

N1
(fanatikus tag)

Én ezeket félig Terragen, félig Photoshop képeknek nézem.
Sok rajtuk a PS effekt..
A terragen önmagában egyszerű, a terragen.hu-n egyszerű leírás van..

(#694) N1

N1
(fanatikus tag)

Ezt 20 percig számolta, milyennek találjátok?
[link]

(#695) piqla válasza N1 (#694) üzenetére

piqla
(őstag)

hat nem tudom, mennyit szamit az en velemenyem, de azert leirom.
en a Napot ''behoztam'' volna a latoterbe, es tobbet engedtem volna lattatni a bal oldali minihegybol.
a jobb fent levo felhoket kicsit vilagossabba tennem (mar ha lehetne egyenkent a felhoket allitani:D)..
amugy konkretan milyen konfiggal szamoltatod?

Szereted az állatokat?

(#696) N1 válasza piqla (#695) üzenetére

N1
(fanatikus tag)

Sokat számít, ugyanis én elfogult vagyok a saját képeimmel szemben.:)
Direkt asszimetrikusra próbálom csinálni a képeket, szóval ennek is a bal oldalán inkább víz van, a jobboldalán inkább hegyek.
A jobbfelső felhőt csak a világítás változtatásával lehetne ugye világosítani, de akkor ugorna minden más is.
A gép egy kétgigás barton, két giga rammal, nem lenne gyenge, csak most találtam meg ezt a world community grid agent nevű programot, és aids-ellenes izét számoltatok vele ezerrel, a renderelés mellé.:D

(#697) piqla válasza N1 (#696) üzenetére

piqla
(őstag)

no igen, csak ne ess bele abba a hibaba, hogy CSAK asszimetrikusakat keszitesz :)
egyelore en megprobalom a kommersz kepeket (napkelte-napnyugta-tengerbenneheggyel-hegybennetoval-pofambasutanapamerikaizaszlolengahatterbenbuszkevagyokrad) kepeket megcsinalni, aztan ha raerzek, es a visszajelzesek alapjan lesz is miert csinalnom a kepeket, akkor megprobalok egy pici kreativitas es sajat otletet is belevinni :)
azonban tiztol nekem oram lesz, ugyhogy elteszem magam... de meg megvarom mig vegez ezzel a keppel ;)
huvaze, most nezem, ez meg odebb lesz, mire vegez :D
akkor hat joejt, reggel felteszem...

Szereted az állatokat?

(#698) N1 válasza piqla (#697) üzenetére

N1
(fanatikus tag)

Én csak próbálgatom a programot, nem gondolom olyan komolyan.:)
jóccakát!

(#699) piqla válasza N1 (#698) üzenetére

piqla
(őstag)

jo hat nyilvan en sem ebbol fogok megelni :D

na, nem birtam magammal, esmegvartam.. a jobb oldali hegy szerintem egesz jo lett, a bal oldali mar vitathato.
[link]

no, jocakat :)

Szereted az állatokat?

(#700) N1 válasza piqla (#699) üzenetére

N1
(fanatikus tag)

Nagyon brutál!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.