Jó kérdés
Én azokat szoktam jónak tartani, ami minél inkább élethű.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
Jó kérdés
Én azokat szoktam jónak tartani, ami minél inkább élethű.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
rii hatására tettem egy kis próbálkozást a terragen-es animok felé, ez az eredménye: Bővebben: link (xviddel van tömörítve ~5MB). Szvsz egész jó lett. Most készül a következő, ez már 640*480-as felbontásban. Először jó hosszút, 140 sec-eset akartam így másodiknak, de miután rájöttem, hogy egy kb. 4-5 napos folyamatos renderelésbe fog kerülni, inkább úgy döntöttem, hogy megelégszem egy rövidebbel is 

jaja .... vista-abn is simán bele lehet rohanni a 250 órába is .... 
akárkivót'tevótá

Bővebben: link
itt a kpekre kattintva TERRAINMmal készül kis videókat lehet megtekintenmi.
Hát, .. hogy is mondjam. Ütősek kissé 
akárkivót'tevótá
Ja, csak a terragennel az a baj, hogy nem tudod mennyi időbe fog kerülni
Még csak nagyjából sem
Ma. úgy, ha a terranimban kiszámoltatod, hogy hány frame lesz, majd egyet lerenderelsz terragenben, s ezt felszorzod...
Ja, még az előző .avi-hoz:
Tudom, az ég egy ''kicsit'' furcsa helyenként, de még csak próbálkoztam, s erre nem figyeltem oda
Btw. ez az egyik legnagyobb hibája szvsz jelenleg a terragennek: az ég kezelése nem százas. Nem arra gondolok, hogy nem élethű, mert ez nem igaz, csak az elég zavaró, hogy közeledek a terep széle felé, s nem felfelé nézek, akkor szép kis fekete csík (ráadásul jó vastag) látszódik
Persze, ha már van ott egy kis hegy, akkor nem gond, viszont ha egy magas hegyről nézel lefelé, akkor már a kis hegy sem segít 

már úgy kellett volna megírni ezt a terragent, hogy van egy server és egy kliens része, és több gép erőforrását igénybe tudná venni. Nekem itt a melóhelyen minimum 6 db PIV 2,4-2,8Ghz-es gép és megintcsak minimum 6 db 1,2-1,8 Ghz-es gép lenne ... ![;]](/dl/s/v1.gif)
akárkivót'tevótá

nem gyün' bejaza link ....
akárkivót'tevótá

hát a vista jó nagyot tévedett nekem ma reggel ....
péntek este ami kiirt időt, az naggyábólpont ma reggelre esett ...
DE
ma reggel mikor már csak 13 percetírt ki, mire 10-et volt hajlandó mutatni, addigra eltelt 40 perc!!!!
gondolom ott már nem az aktuális frame/sec-ből számolta ki, hanem összességében nézte ....
akárkivót'tevótá
Az a baj, hogy a terragen PC-s verziója még a 2 CPU-s üzemmódot sem támogatja 
Btw. kénytelen voltam áttenni 320*240-be, mert már 3 órája fut, s még csak a 15. frame-nél van a ~900-ból
Ha tudnám futtatni egy olyan gépen, amin mást nem csinálok, akkor nem lenne gond, de sajnos ilyen gépem nincs (illetve van, egy 1300-as Duron
Hamar végezne vele...). Egyébként nem tudod véletlenül, nem lehet valahogy megszakítani, majd folytatni a renderelést?

Terragenbe még el sem indítottam rendelelést ....
nem hogy megszakítani
de ha hiszed, ha nem, már gonolkoztam ezen....
vistában úgy vettem észre, nehezn tuja folytatni az AVI-t, .... de ha PCX-eket (PCX series) kreáltat az ember, és megint, mintha még egy képe sem lenne indítja el a script-et,. akkor megkérdi a vistqa, hogy Continue, or delete a már meglévőre....
akárkivót'tevótá

küld el nekem a rendelendő cuccost, mondjuk DC, elmonod mit hol hogyan, elindytom, m,egoszom a oróba renderelést, és ha az is jó, akkor meg az egészet .... 
akárkivót'tevótá
Ok, majd a következőnél szólok (mert itt a módosítás előtti állapotot töröltem). Meg még úgy is csak próbálkozok (a terranimos beállítások 90%-hoz még hozzá sem nyúltam), majd ha lesz egy normális, akkor elküldöm.
m,egoszom a oróba renderelést, és ha az is jó, akkor meg az egészet
öö...ezt le tudnád írni mégegyszer? 

igen igen ... utólag láttam én is, hogy befejezetlen lett a modtat, ujra renderelem 
szóval ...
1.ellküldenéd a beállításokat, a konstrukciókat, illetve .. instrukciókat ... ter-eket, scf-eket, ahm-eket...
2. majd ezekből készítenék egy 20-30 megás renderelést
3. ha jó, akkor pedig ráeresztem az egészre .... ami lehet talán 1-2 hét is ... 
de jó lenne, ha lehetne tényleg megszakítani, illetve folytatni a renderelést, amit a PCX seriessel lehet kivitelezni a legjobban .... nemtom ezt hogy hívják a terragenben
akárkivót'tevótá
Találtam egy módszert, amivel megoldható a renderelés leállítása.
Bár (sajnos) ez így nem pontos. Azt lehet megoldani, hogy egy rendert fel lehet darabolni több részre, így mondjuk csinál 3 db. 6 órás részletet. Persze ehhez előre kell számolni, s mindig ott kell lenni egy-egy újabb rész elindításakor.
A módszer nagyon egyszerű: megnyitod a .tgs fájlt, amit a terranim létrehoz egy notepaddal, s szépen szétmásolod 3 fájlba 
Arra figyelj oda, hogy az első sor ez legyen:
initanim,''C:\ahova\akarod\hogy\rakja\a\képeket\'',n (n = annak a frame-nek a száma, amelyik az első az adott scriptben)

hogyhogy nem pontos? Például más lesz a felhő?
akárkivót'tevótá

.... vagy más textúrák lesznek renderelve?
akárkivót'tevótá
Azt csak arra értettem, hogy az első mondatom nem pontos, mivel ha úgy vesszük nem lehet leállítani, csak előre beállítani (bár megoldható a leállíás is). Amire mindenképp figyelj oda, ha ilyet csinálj: mentsd el az összes beállítást! Én ugyanis megszívtam emiatt, mert elfelejtettem, hogy a nap dőlésszögét/irányát is átállítottam, így most nem tudom folytatni 

és akkor képeket csinálk, amiket utána össze kell állytani, vagy avi-t?
akárkivót'tevótá

Sziasztok!
Én még nem próbáltam, csak eszembe jutott az az ötlet, hogy a
terranim által generált script fájlt több példányban lemásolva, a fejlécet megtartva
csak a képkockák egy egy részét megtartva egy egy géppel lehet renderelni
a melóhelyen.
Ki kellene próbálni....
Egy saját képem:
[L]http://www.artistpub.hu/content/miscimages/21/2021_l.jpg[L]
-=<[Tapper]>=-

Tutti kis progi sokat makkerkodtam az elődjével a Vistaproval 
Csak az én verziómba nem lehet animot csinálni majd szerzek eggyet és rakok fel pár munkámat.
Egyébként a progi renderelő motorja az atlagon felüli.

Én is ilyesmire gondoltam, most olvasom, hogy megelőztél 
-=<[Tapper]>=-
Jó ez a kis videó
Hogy készül? És mennyi idő alatt?
Ez nagyon üt! Nagyon tetszik a kép. Saját surface, vagy letöltött? Pluginokat/3rd party programot használtál?
rii: természetesen .bmp-t. De Virtual Dubbal fél perc összefűzni őket.
Biaggio:
Én mennyi ideig dolgoztam vele, vagy a gép?
Az utóbbi olyan 4-5 órát (3,06Ghz P4)
A hogyra: szedd le a terranim nevű progit a terragen weboldaláról, nem egy nagy kunszt a kezelése. Utána az elmentett script-et terragenből csak ''run script''-elni kell.
[Szerkesztve]

csakhogy jobban látszódjon a kép linkje ....
mert én alig találtam meg ...
akárkivót'tevótá
A többi fotót elnézegetve te profi vagy
Hogy sikerült ez a kép?

nem rendereli le a ksy-t, sem a clouds-ot ...
miért?
akárkivót'tevótá

Köszi 
Ezen minden saját. Nem használok pluginokat, csak a 0.9.19-es terragen-t.
kb. 15-20 óra volt a beállítgatás, és kb 7-8 óra a renderidő (2048*1536) egy
AMD XP2500+@3200+ gépen 512 MB RAM mellett.
Arra nem emlékszem, hogy hány négyzetkm volt a surface.
Köbö 3-4 éve használom a Terragent. De csak az utóbbi időben foglalkoztam
vele komolyabban. Terveim között van egy interaktív webes víz és felhő tutorial
írása.
Köszi rii ! Kifelejtettem a /-t.....
-=<[Tapper]>=-

1. A kis renderkép alatt van két kis box, ahol be lehet pipálni, hogy
a Land-et, vagy a Sky-t lerenderelje e. (Ezt alig bírom kimondani 
2. A cloudscape ablakban az Altitude-ot állitsd magasabbra, vagy a kamerával
ereszkedj alacsonyabbra.
-=<[Tapper]>=-
Sky-al kapcsolatban egy kérdés: hogy lehet megoldani/elkerülni a #55-ben vázolt hibát?

áh .... az altitude volt a megoldás ... köszi ... 
akárkivót'tevótá
Új képek a négy évszak jegyében:
Csináltam egy képet, neve:
Atlantisz bukása
Igazából csak próbálkozásnak indult, de végül megtetszett a kép 
Az előbb véletlenül találtam egy olyan táj/world beállítást, amivel szvsz nagyon jó videót lehet csinálni
Már megcsináltam a script-et is (bár egyszer majdnem földhözvágtam a gépet: egy rossz gombnyomás miatt törlődött az egész addigi munkám
De szerencsére utána már gyorsabban visszatudtam hozni az előző állapotot). Majd reggel elindítom a renderelést (nem akarom a laptopot itthagyni éjszakára ellenőrizetlenül. Ugyanis még sosem volt hagyva, hogy több mint 16 órát menjen, s nem akarom úgy ezt megpróbálni, hogy én egy másik szobában vagyok)
Mi ez a ''vista'' és honnan lehet letölteni? Gondolom, hasonló, mint a Terragen

jaja ... olyan mint a terragen. csak a terragenben sokkal részleteseben be lehet állítani a különböző paramétereket, és 1000x realisztikusabb.... azthiszem ... 
letölteni? hmm .... DC++ ...
akárkivót'tevótá

ha nagyon kell, küldj egy e-mail-t .... és meglátjuk .... 
akárkivót'tevótá

''..........Az előbb véletlenül találtam egy olyan táj/world beállítást, amivel szvsz nagyon jó videót lehet csinálni...........''
szóval ez érdekelne ... 
[Szerkesztve]
akárkivót'tevótá

Jó kérdés 
Próbálj nagyobb terrain size-t beállítani. Akkora területeket lehet létrehozni (több ezer négyzetkilométereseket is akár), hogy éhenhal a kamera mire átrepüli, persze csak ha lassan repül 
A fekete ''űrt'' azt nem lehet eltüntetni, de ha kellően nagy a terrain, akkor
tudsz csinálni egy olyan camera path-t, amivel még a közelébe sem kerültél
a map széléhez, de már hatalmas területet bejártál.
Egyébként is érdemes egy kicsit növelni a táj méretét, mert teljesen mások lesznek a légköri effektek is!
De csak finoman, mert a renderidő exponenciálisan nől 
-=<[Tapper]>=-

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy az égbolt méretét és magasságát is növelni kell!
-=<[Tapper]>=-

Valami ilyesmire gondoltam. A beállításokkal most nem sokat törődtem,
ezért azt ne is nagyon nézzétek 
Terrain size: 1677,72 sq km
4097 x 4097 - terrain grid points
10 - metres point spacing
Sky size: 40000
Altitude: 4000m
A kamera itt 1037 meter magasságban van
Egy ekkora területen azért már lehet bolyongani rendesen, nem
fog látszani a ''feketelyuk'' 
Render idő: 2560*2048! felbontásnál 10 óra
VCD, vagy DVD felbontásnál jóval kevesebb, és akkor nem kell mindent annyira
részletesre beállítani.
-=<[Tapper]>=-

Nem tudom, hogy miért nem jelent meg a kép... 
http://tapper.atw.hu/zzz.jpg
-=<[Tapper]>=-

no .... mert a webolal címét adtad meg ....
amúgy döbbenet ez a táj .... 

[Szerkesztve]
akárkivót'tevótá
''A beállításokkal most nem sokat törődtem,''
Ne csináld már
Milyen amikor törődsz velük?
Nagyon szép a kép!
''Render idő: 2560*2048! felbontásnál 10 óra''
Milyen gépen? Egyébként ez a bajom a nagy tereppel, ugyanis képnél még csak csak oké, de videónál
Jó, oké, hogy ott nem kell ekkora felbontás, de nekem egy olyan videót, amiben nem volt sem víz, sem surface, s a atmoszféra/árnyékolás minősége sem volt maxra húzva, 640*480-as felbontásban 24 óráig renderelte. A videó 39 seces volt, a terep meg 512*512-es (vagy 256*256-os?)

ja ...
vistánál is 4900 rame-ból álló videót még 128 óráig akar generálni. Most van ez 1/4-énél. És ez egy 2,8 Ghz-es P4, nem ceruza .... +1 Giga RAM
és itt a víz nem hullámzik, nem mozognak e felhők, sem a nap, közel sem olyan realisztikuis mint a Terragen ....
akárkivót'tevótá

és azt hiszem 800x600 felbontás
akárkivót'tevótá