Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) Cathfaern válasza Biaggio (#50) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jó kérdés :) Én azokat szoktam jónak tartani, ami minél inkább élethű.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#52) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

rii hatására tettem egy kis próbálkozást a terragen-es animok felé, ez az eredménye: Bővebben: link (xviddel van tömörítve ~5MB). Szvsz egész jó lett. Most készül a következő, ez már 640*480-as felbontásban. Először jó hosszút, 140 sec-eset akartam így másodiknak, de miután rájöttem, hogy egy kb. 4-5 napos folyamatos renderelésbe fog kerülni, inkább úgy döntöttem, hogy megelégszem egy rövidebbel is :D

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#53) rii válasza Cathfaern (#52) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

jaja .... vista-abn is simán bele lehet rohanni a 250 órába is .... :)

akárkivót'tevótá

(#54) rii

rii
(PH! nagyúr)

Bővebben: link

itt a kpekre kattintva TERRAINMmal készül kis videókat lehet megtekintenmi.
Hát, .. hogy is mondjam. Ütősek kissé :)

akárkivót'tevótá

(#55) Cathfaern válasza rii (#53) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, csak a terragennel az a baj, hogy nem tudod mennyi időbe fog kerülni :( Még csak nagyjából sem :( Ma. úgy, ha a terranimban kiszámoltatod, hogy hány frame lesz, majd egyet lerenderelsz terragenben, s ezt felszorzod...

Ja, még az előző .avi-hoz:
Tudom, az ég egy ''kicsit'' furcsa helyenként, de még csak próbálkoztam, s erre nem figyeltem oda :( Btw. ez az egyik legnagyobb hibája szvsz jelenleg a terragennek: az ég kezelése nem százas. Nem arra gondolok, hogy nem élethű, mert ez nem igaz, csak az elég zavaró, hogy közeledek a terep széle felé, s nem felfelé nézek, akkor szép kis fekete csík (ráadásul jó vastag) látszódik :( Persze, ha már van ott egy kis hegy, akkor nem gond, viszont ha egy magas hegyről nézel lefelé, akkor már a kis hegy sem segít :((

(#56) rii válasza Cathfaern (#52) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

már úgy kellett volna megírni ezt a terragent, hogy van egy server és egy kliens része, és több gép erőforrását igénybe tudná venni. Nekem itt a melóhelyen minimum 6 db PIV 2,4-2,8Ghz-es gép és megintcsak minimum 6 db 1,2-1,8 Ghz-es gép lenne ... ;]

akárkivót'tevótá

(#57) rii válasza Cathfaern (#55) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

nem gyün' bejaza link ....

akárkivót'tevótá

(#58) rii válasza Cathfaern (#55) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

hát a vista jó nagyot tévedett nekem ma reggel ....
péntek este ami kiirt időt, az naggyábólpont ma reggelre esett ...
DE

ma reggel mikor már csak 13 percetírt ki, mire 10-et volt hajlandó mutatni, addigra eltelt 40 perc!!!!

gondolom ott már nem az aktuális frame/sec-ből számolta ki, hanem összességében nézte ....

akárkivót'tevótá

(#59) Cathfaern válasza rii (#56) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy a terragen PC-s verziója még a 2 CPU-s üzemmódot sem támogatja :(

Btw. kénytelen voltam áttenni 320*240-be, mert már 3 órája fut, s még csak a 15. frame-nél van a ~900-ból :( Ha tudnám futtatni egy olyan gépen, amin mást nem csinálok, akkor nem lenne gond, de sajnos ilyen gépem nincs (illetve van, egy 1300-as Duron :D Hamar végezne vele...). Egyébként nem tudod véletlenül, nem lehet valahogy megszakítani, majd folytatni a renderelést?

(#60) rii válasza Cathfaern (#59) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

Terragenbe még el sem indítottam rendelelést .... :) nem hogy megszakítani

de ha hiszed, ha nem, már gonolkoztam ezen....

vistában úgy vettem észre, nehezn tuja folytatni az AVI-t, .... de ha PCX-eket (PCX series) kreáltat az ember, és megint, mintha még egy képe sem lenne indítja el a script-et,. akkor megkérdi a vistqa, hogy Continue, or delete a már meglévőre....

akárkivót'tevótá

(#61) rii válasza Cathfaern (#59) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

küld el nekem a rendelendő cuccost, mondjuk DC, elmonod mit hol hogyan, elindytom, m,egoszom a oróba renderelést, és ha az is jó, akkor meg az egészet .... :)

akárkivót'tevótá

(#62) Cathfaern válasza rii (#61) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ok, majd a következőnél szólok (mert itt a módosítás előtti állapotot töröltem). Meg még úgy is csak próbálkozok (a terranimos beállítások 90%-hoz még hozzá sem nyúltam), majd ha lesz egy normális, akkor elküldöm.

m,egoszom a oróba renderelést, és ha az is jó, akkor meg az egészet

öö...ezt le tudnád írni mégegyszer? :D

(#63) rii válasza Cathfaern (#62) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

igen igen ... utólag láttam én is, hogy befejezetlen lett a modtat, ujra renderelem :)

szóval ...

1.ellküldenéd a beállításokat, a konstrukciókat, illetve .. instrukciókat ... ter-eket, scf-eket, ahm-eket...
2. majd ezekből készítenék egy 20-30 megás renderelést
3. ha jó, akkor pedig ráeresztem az egészre .... ami lehet talán 1-2 hét is ... :D

de jó lenne, ha lehetne tényleg megszakítani, illetve folytatni a renderelést, amit a PCX seriessel lehet kivitelezni a legjobban .... nemtom ezt hogy hívják a terragenben

akárkivót'tevótá

(#64) Cathfaern válasza rii (#63) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Találtam egy módszert, amivel megoldható a renderelés leállítása.
Bár (sajnos) ez így nem pontos. Azt lehet megoldani, hogy egy rendert fel lehet darabolni több részre, így mondjuk csinál 3 db. 6 órás részletet. Persze ehhez előre kell számolni, s mindig ott kell lenni egy-egy újabb rész elindításakor.
A módszer nagyon egyszerű: megnyitod a .tgs fájlt, amit a terranim létrehoz egy notepaddal, s szépen szétmásolod 3 fájlba :)

(#65) Cathfaern válasza Cathfaern (#64) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Arra figyelj oda, hogy az első sor ez legyen:
initanim,''C:\ahova\akarod\hogy\rakja\a\képeket\'',n (n = annak a frame-nek a száma, amelyik az első az adott scriptben)

(#66) rii válasza Cathfaern (#64) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

hogyhogy nem pontos? Például más lesz a felhő?

akárkivót'tevótá

(#67) rii válasza rii (#66) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

.... vagy más textúrák lesznek renderelve?

akárkivót'tevótá

(#68) Cathfaern válasza rii (#66) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azt csak arra értettem, hogy az első mondatom nem pontos, mivel ha úgy vesszük nem lehet leállítani, csak előre beállítani (bár megoldható a leállíás is). Amire mindenképp figyelj oda, ha ilyet csinálj: mentsd el az összes beállítást! Én ugyanis megszívtam emiatt, mert elfelejtettem, hogy a nap dőlésszögét/irányát is átállítottam, így most nem tudom folytatni :(((

(#69) rii válasza Cathfaern (#68) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

és akkor képeket csinálk, amiket utána össze kell állytani, vagy avi-t?

akárkivót'tevótá

(#70) Tapper válasza rii (#56) üzenetére

Tapper
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Én még nem próbáltam, csak eszembe jutott az az ötlet, hogy a
terranim által generált script fájlt több példányban lemásolva, a fejlécet megtartva
csak a képkockák egy egy részét megtartva egy egy géppel lehet renderelni
a melóhelyen.

Ki kellene próbálni....

Egy saját képem:
[L]http://www.artistpub.hu/content/miscimages/21/2021_l.jpg[L]

-=<[Tapper]>=-

(#71) sziszegő

sziszegő
(senior tag)

Tutti kis progi sokat makkerkodtam az elődjével a Vistaproval :)
Csak az én verziómba nem lehet animot csinálni majd szerzek eggyet és rakok fel pár munkámat.
Egyébként a progi renderelő motorja az atlagon felüli.

(#72) Tapper válasza Cathfaern (#65) üzenetére

Tapper
(lelkes újonc)

Én is ilyesmire gondoltam, most olvasom, hogy megelőztél :)

-=<[Tapper]>=-

(#73) Biaggio válasza Cathfaern (#52) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Jó ez a kis videó:) Hogy készül? És mennyi idő alatt?:D

(#74) Cathfaern válasza Tapper (#70) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez nagyon üt! Nagyon tetszik a kép. Saját surface, vagy letöltött? Pluginokat/3rd party programot használtál?

rii: természetesen .bmp-t. De Virtual Dubbal fél perc összefűzni őket.

Biaggio:
Én mennyi ideig dolgoztam vele, vagy a gép? :) Az utóbbi olyan 4-5 órát (3,06Ghz P4)
A hogyra: szedd le a terranim nevű progit a terragen weboldaláról, nem egy nagy kunszt a kezelése. Utána az elmentett script-et terragenből csak ''run script''-elni kell.

[Szerkesztve]

(#75) rii válasza Tapper (#70) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

csakhogy jobban látszódjon a kép linkje ....:)
mert én alig találtam meg ...

akárkivót'tevótá

(#76) Biaggio válasza Tapper (#70) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

A többi fotót elnézegetve te profi vagy;] Hogy sikerült ez a kép?:)

(#77) rii

rii
(PH! nagyúr)

nem rendereli le a ksy-t, sem a clouds-ot ...
miért?

akárkivót'tevótá

(#78) Tapper válasza Cathfaern (#74) üzenetére

Tapper
(lelkes újonc)

Köszi :)
Ezen minden saját. Nem használok pluginokat, csak a 0.9.19-es terragen-t.
kb. 15-20 óra volt a beállítgatás, és kb 7-8 óra a renderidő (2048*1536) egy
AMD XP2500+@3200+ gépen 512 MB RAM mellett.

Arra nem emlékszem, hogy hány négyzetkm volt a surface.

Köbö 3-4 éve használom a Terragent. De csak az utóbbi időben foglalkoztam
vele komolyabban. Terveim között van egy interaktív webes víz és felhő tutorial
írása.

Köszi rii ! Kifelejtettem a /-t.....

-=<[Tapper]>=-

(#79) Tapper válasza rii (#77) üzenetére

Tapper
(lelkes újonc)

1. A kis renderkép alatt van két kis box, ahol be lehet pipálni, hogy
a Land-et, vagy a Sky-t lerenderelje e. (Ezt alig bírom kimondani :)

2. A cloudscape ablakban az Altitude-ot állitsd magasabbra, vagy a kamerával
ereszkedj alacsonyabbra.

-=<[Tapper]>=-

(#80) Cathfaern válasza Tapper (#78) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sky-al kapcsolatban egy kérdés: hogy lehet megoldani/elkerülni a #55-ben vázolt hibát?

(#81) rii válasza Tapper (#79) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

áh .... az altitude volt a megoldás ... köszi ... :)

akárkivót'tevótá

(#82) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

(#83) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Csináltam egy képet, neve:
Atlantisz bukása

Igazából csak próbálkozásnak indult, de végül megtetszett a kép :)

(#84) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az előbb véletlenül találtam egy olyan táj/world beállítást, amivel szvsz nagyon jó videót lehet csinálni :C Már megcsináltam a script-et is (bár egyszer majdnem földhözvágtam a gépet: egy rossz gombnyomás miatt törlődött az egész addigi munkám :O De szerencsére utána már gyorsabban visszatudtam hozni az előző állapotot). Majd reggel elindítom a renderelést (nem akarom a laptopot itthagyni éjszakára ellenőrizetlenül. Ugyanis még sosem volt hagyva, hogy több mint 16 órát menjen, s nem akarom úgy ezt megpróbálni, hogy én egy másik szobában vagyok)

(#85) Biaggio válasza rii (#60) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Mi ez a ''vista'' és honnan lehet letölteni? Gondolom, hasonló, mint a Terragen:)

(#86) rii válasza Biaggio (#85) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

jaja ... olyan mint a terragen. csak a terragenben sokkal részleteseben be lehet állítani a különböző paramétereket, és 1000x realisztikusabb.... azthiszem ... :)

letölteni? hmm .... DC++ ...

akárkivót'tevótá

(#87) rii válasza Biaggio (#85) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ha nagyon kell, küldj egy e-mail-t .... és meglátjuk .... :)

akárkivót'tevótá

(#88) rii válasza Cathfaern (#84) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

''..........Az előbb véletlenül találtam egy olyan táj/world beállítást, amivel szvsz nagyon jó videót lehet csinálni...........''

szóval ez érdekelne ... :)

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#89) Tapper válasza Cathfaern (#80) üzenetére

Tapper
(lelkes újonc)

Jó kérdés :)

Próbálj nagyobb terrain size-t beállítani. Akkora területeket lehet létrehozni (több ezer négyzetkilométereseket is akár), hogy éhenhal a kamera mire átrepüli, persze csak ha lassan repül :)

A fekete ''űrt'' azt nem lehet eltüntetni, de ha kellően nagy a terrain, akkor
tudsz csinálni egy olyan camera path-t, amivel még a közelébe sem kerültél
a map széléhez, de már hatalmas területet bejártál.

Egyébként is érdemes egy kicsit növelni a táj méretét, mert teljesen mások lesznek a légköri effektek is!
De csak finoman, mert a renderidő exponenciálisan nől :)

-=<[Tapper]>=-

(#90) Tapper

Tapper
(lelkes újonc)

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy az égbolt méretét és magasságát is növelni kell!

-=<[Tapper]>=-

(#91) Tapper

Tapper
(lelkes újonc)

Valami ilyesmire gondoltam. A beállításokkal most nem sokat törődtem,
ezért azt ne is nagyon nézzétek :)

Terrain size: 1677,72 sq km
4097 x 4097 - terrain grid points
10 - metres point spacing

Sky size: 40000
Altitude: 4000m

A kamera itt 1037 meter magasságban van
Egy ekkora területen azért már lehet bolyongani rendesen, nem
fog látszani a ''feketelyuk'' :)

Render idő: 2560*2048! felbontásnál 10 óra

VCD, vagy DVD felbontásnál jóval kevesebb, és akkor nem kell mindent annyira
részletesre beállítani.

-=<[Tapper]>=-

(#92) Tapper

Tapper
(lelkes újonc)

Nem tudom, hogy miért nem jelent meg a kép... :(((

http://tapper.atw.hu/zzz.jpg

-=<[Tapper]>=-

(#93) rii válasza Tapper (#92) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

no .... mert a webolal címét adtad meg ....

amúgy döbbenet ez a táj .... :Y
:)

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#94) Cathfaern válasza Tapper (#91) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''A beállításokkal most nem sokat törődtem,''

Ne csináld már :) Milyen amikor törődsz velük? :) Nagyon szép a kép!

(#95) Cathfaern válasza Tapper (#91) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Render idő: 2560*2048! felbontásnál 10 óra''

Milyen gépen? Egyébként ez a bajom a nagy tereppel, ugyanis képnél még csak csak oké, de videónál :( Jó, oké, hogy ott nem kell ekkora felbontás, de nekem egy olyan videót, amiben nem volt sem víz, sem surface, s a atmoszféra/árnyékolás minősége sem volt maxra húzva, 640*480-as felbontásban 24 óráig renderelte. A videó 39 seces volt, a terep meg 512*512-es (vagy 256*256-os?)

(#96) rii válasza Cathfaern (#95) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ja ...

vistánál is 4900 rame-ból álló videót még 128 óráig akar generálni. Most van ez 1/4-énél. És ez egy 2,8 Ghz-es P4, nem ceruza .... +1 Giga RAM

és itt a víz nem hullámzik, nem mozognak e felhők, sem a nap, közel sem olyan realisztikuis mint a Terragen ....

akárkivót'tevótá

(#97) rii válasza rii (#96) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

és azt hiszem 800x600 felbontás

akárkivót'tevótá

(#98) rii

rii
(PH! nagyúr)

akárkivót'tevótá

(#99) Cathfaern válasza rii (#98) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:F

(#100) Biaggio válasza Tapper (#92) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

:Y :Y :Y

Hazaérek, első dolgom, hogy kipróbálom ezeket a beállításokat. Döbbenet, amit kihozol ebből a programból.

Nekem egyelőre elég csak a kép, a videó még odébb van (kevés hozzá a gép:( )

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.