A 4. és 5. képhez: Detail növelés elmaradt.
A 6. és 7. képhez: A Detail itt már oké. 
A beállítások egy kissé sablonosak, próbáld megbolondítani kicsit őket pl. egy szigorú, de bársonyos naplementével
, vagy ekkis 'debelecsobbannék' típusú vízzel, vagy bármi mással, amitől izgalmasabb lesz a kép. Próbálj becserkészni valahonnan egy-egy látványosabb surface-t. A tutit én sem tudom megmondani, csak okoskodom. Én is egy csomót kísérletezgettem, próbálkozz sokat. Én pl. ezt a négyzet alakot nem nagyon erőltetném, nem könnyű hasznosan kitölteni. Egy tájkép inkább vízszintes téglalapot kíván, szigorúan szvsz. A színeken sokat alakíthat egy jól eltalált atmoszféra, és némi utólagos korrekció
. A (remélem hamarosan) beinduló terragen.hu-n konkrét tutorialokat tervezek megjelentetni, amivel kapcsolatban építő hozzájárulásokat várok majd.

Hajrá!
Nos, addig is egy teljesen irreális, de talán némi hangulattal bíró tengeri éjszaka:
[link]
http://terragenimages.atw.hu/ - A tájképgenerálás barátainak

A crop-nak csak akkor van értelme, szvsz, ha a kész kép egy része nem tetszik. Fölösleges legenerálni azt, amit úgyis levágsz.
), de egy poszter nyilván nagyobbat kíván.
)
A beállításokat nem szoktam menteni, csak ha videőt készítek, de még próbálkozom a ködös völgyek hangulatának felidézésével...
Viszont nagyon hamar készen van egy 1024*768-as kép (vízfelület függvényében persze).