Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#151) rii

rii
(PH! nagyúr)

(#119)

tudom, hogy arcátlanság, :B de ha már nyitottam egy ilyen jó topicot, :) nem dobna meg valaki egy szép nyárias tgw-vel, jó beállításokkal? :O

nagyon megköszönném...
pl.: lerenderelném 10000 x 10000-be, és megosztanám vele is .... ;)

akárkivót'tevótá

(#152) rii válasza rii (#151) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ha nem akkor nem, pedig posztert akarok nyomtatni, és arra az én beállításaim nem jók

akárkivót'tevótá

(#153) Cathfaern válasza rii (#152) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Majd megpróbálok összehozni egy jót, de szerintem tapperrel járnál a legjobban (rossz az aki rosszra gondol :D Úgy értem, hogy ha tapper adna terpet/beállításokat)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#154) Biaggio válasza Cathfaern (#153) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

+ 1 szavazat tapperra :DDD

Különben is, én most Holnapután tájakban utazom;)

(#155) rii válasza Cathfaern (#153) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ok .. megpróbálom ... NA ezt figyeld .... ;)

akárkivót'tevótá

(#156) rii válasza Tapper (#142) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

NNNNAaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAaaaaa
aaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa aaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaaaaaaa
aaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa

TAPPER .... lécci lécci lécci lécci lécci lécci ... :)

akárkivót'tevótá

(#157) rii válasza Cathfaern (#153) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

én bárkitől elfogadnék egy tájat .... :)
így hát Tappertől is .... :D

akárkivót'tevótá

(#158) Biaggio válasza rii (#151) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Amúgy érdemes lenne a jó beállításokat megosztani:)

Ime egy jó kis oldal, Bővebben: link

(#159) rii válasza Biaggio (#158) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

támogatom!!!! :)

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#160) rii

rii
(PH! nagyúr)

a Terragen 32,000 x 6,000 kép rendelésénél elszállt ....
de már a 20,000 x 6,000 -nél is...

most 12,000 x 12,000-be rendelerel. ... reggelre talán meglesz .... :DDD

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#161) Cathfaern válasza rii (#160) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hogy érted azt hogy elszállt? :F

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#162) rii válasza Cathfaern (#161) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

elsőként a terragen dobott egy hiabüzenetet, hogy a puffer igy-meg-úgy (nem olvastam el, annyira ledöbbentem) utána már csak a Windows közölte velem, hogy a Terragen hibát észlelt (vagy okozott?) és leállt....

akárkivót'tevótá

(#163) rii

rii
(PH! nagyúr)

most lett kész 10 óra 30 perc után, de nem birtam elmenteni ....
.. nem volt elég memória ... 1 Gbyte

akárkivót'tevótá

(#165) Cathfaern válasza rii (#162) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

puffer hibára:
próbáld meg megnövelni a render settings/advanced-ben a memóriát. Lehet, hogy ez segíteni fog a mentésnél is.

(#166) rii válasza Cathfaern (#165) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ma este megint beizzítok egy renderelést .... holnap reggelre tudok eredménnyel szolgálni ...

akárkivót'tevótá

(#167) Biaggio válasza rii (#166) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Te miért renderelsz ekkorában? Le akarod körözni a Függetlenség Napját vagy a Mátrixot? :DDD

(#168) rii válasza Biaggio (#167) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

sztivön szpilberg a megrendelőm ... de psssszt ... ;)

akárkivót'tevótá

(#169) Cathfaern válasza Cathfaern (#165) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, most jut eszembe: a terragen bezáráskor a memóriával kapcsolatos beállítást (is) elfelejti!

(#170) rii válasza Cathfaern (#169) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

a vista pro jobban értett a szóból .... egy jobb klikk, és akármilyen műveletet megszakított ... .a terragennek 30 perce könyörgök, hogy álljon meg a 12,000 x 6,000 kép renderelésével ....

mert tényleg elfelejti a mem. beállításokat, és meg ekll adni újra .. :)

akárkivót'tevótá

(#171) rii

rii
(PH! nagyúr)

ha jól emlékszem, akkor Tapper-nek egy 2,500 x 2,000 kép lerenderelése tartott annyi ideig, mint nekem egy 12,000 x 12,000 ....

szerintem nem a gép erősebb(2,8 Ghz), hanem neki nagyon profi beállítások vannak. :D

akárkivót'tevótá

(#172) rii válasza Cathfaern (#165) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

felvettem 4096 -ra a render buffer size-t, mert hát panaszkodott, hogy not enoughh memory for a render buffer of this size, erre a windows-tól kapom a hiibaüzenetet, hogy a terragen hibát észlelt, és leáll... most meg 12,000 x 12,.000-be elindul pedig csak 46 Mbyte van beállítvan ... ki érti ezt ... amikor még 1024 és 2048-nél is azt mondta, hogy kevés ....

akárkivót'tevótá

(#173) rii válasza rii (#172) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

mondjuk a buffer az csak az ideiglnesen tárol adatoknak kell, ekkora az az adatmennyiség, amit egyben bír kezelni újjabb memória hozzáférés/lefoglalás nélkül ....

akárkivót'tevótá

(#174) Cathfaern válasza rii (#172) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Vazz, a buffer sizet MB kell magadni :) Csodálkozol, hogy az 1000MB-nyi ramból a terragen nem tudott lefoglalni 4096MB-nyit? :D

Egyébként ami nagymértékben megnöveli a renderelési időt:
- 3D-s felhők (btw. ezt az esetek 90% felesleges használni)
- víz
- sok surface
- render settings/quality ablakban minden max.-ra húzása, illetve kipipálása
- nagy terep méret

Ebből egyedül a sok surface az, ami profi beállítást igényel, a többi csak kattintás kérdése :) (persze ezzel nem tapper érdemeit akarom csökkenteni, csak mondom)

(#175) Biaggio válasza Cathfaern (#174) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Szeretnék én csak feleannyira kattintani tudni, mint Tapper :)) Van olyan magyar oldal, ami némi támpontot ad élethűség tekintetében?

(#176) Cathfaern válasza Biaggio (#175) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Még angol terragen-es tutorial sem sok van, nemhogy magyar :( Egyébként ajánlom ennek a végigrágását, nekem annó sokat segített: Bővebben: link Sajnos elég régi (még 0.6-al íródott, s 0.7-nél 0.8-nál frissítve lett), de az alapokat meg lehet vele tanulni.

(#177) Cathfaern válasza Cathfaern (#150) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

De azért én is kíváncsi lennék, hogy tapper hogy érte el azon a ''nem foglalkoztam vele semmit'' képen, hogy olyan messzire el lehet látni :)

(#178) rii válasza Cathfaern (#174) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

jó jó .. de van virtual memory is ... :) fel is vettem (volna) 30,000 Mbyte-ra, de a windows ''csak'' 4,096 Mbyte-ot enged ....

11 órát számolt megint a gép, és kiirja, hogy

not enough memory, please close some running applications and try again ... OK
Unknown image format or error writting file OK
The imag was not saved ...

zárjak be néhány futó alkalmazást, de csak a terragen fut ... hát ez jó .. :)

na mindegy... most ráküldöm 12,000 x 12,000 helyett mondjuk csak 10,000 x 6,000 -be ...

nem értem miért nem engedi elmenteni ... 800,000 Mbyte szabad memória van ...

akárkivót'tevótá

(#179) rii válasza Biaggio (#158) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ez a link tényleg jó ... :)

akárkivót'tevótá

(#180) Raymond válasza rii (#178) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de a windows ''csak'' 4,096 Mbyte-ot enged ....

Basszus... A Windows elmeletileg max 4GB-t (4096MB) cimez, de gyakorlatilag ennyi nem hasznalhato egy aplikaciok altal, csak 2GB. Amugy is, ha 4GB a virtual ahoz meg meg hozzamegy a plusz XY ''normalis'' RAM-od, akkor mar eleve tulltpted a hatarokat. Szerintem allits 1GB virtual-t es probald ugy.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#181) rii válasza Raymond (#180) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ok ... köszi ... lejjebb veszem .. de nem hiszem, hogy ettől jobb lesz ...az a baj, akkora képet renderel, ami nem fér bele egyben a szabad memóriába.... nos most vagy szabad memória nincs, vagy tényleg a kép memóriában tárolva nagyobb 800 megánál.

akárkivót'tevótá

(#182) Cathfaern válasza rii (#181) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nálam egy 1024*768-as felbontású kép .bmp 2,25 MB. Ha jól gondolom, akkor egy 10240*7680-as felbontású kép 10*10x ennyinek kéne lennie, magyarul 225MB-nak. De könnyen lehet, hogy valamit nem vettem figyelembe :F (mondjuk azt, hogy valami olyasmi módon tárolja a memóriában, ami még a bmp-nél is nagyobb...de ezt nem hiszem, mivel a bmp pontosan tartalmazza egy-egy pixel informáióját)

MOD:
Rájöttem mi a gond! Ha a render settingsben be van kapcsolva az anti-aliasing funkció, akkor ezt úgy éri el, hogy nagyobb felbontásban rendereli a képet, majd lekicsinyíti (persze ebből te nem látsz semmit). Ha jól tudom, akkor a Fast-Sub pixel smoothing-nál 2x-es felbontásban, az ultránál 4x-es felbontásban renderel...Az Extra-blended detailt nem tudom, mivel 0.9-es verzióról szinte semmi infó nincs neten (ez meg abban debütált).

(#183) rii válasza Cathfaern (#182) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

6,000 x 6,000: 105,469 KB

a 12,000 x 6,000 akkor kb 211,000 KB 12,000 x 6,000 ~ 10240 x 7680
a 12,000 x 12,000 pedig 422,000 KB
hát igen, 600 Mega fölötti képet már nyényleg nehéz ügy lehet menteni ..

akárkivót'tevótá

(#185) rii válasza Biaggio (#184) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

huhhh ...
mint Heroes II-ben black dragon tower ... :)

akárkivót'tevótá

(#186) Biaggio válasza rii (#185) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Első vizsgafilmem elkészült. Minősége pocsék, lelkesedés maximális. A Virtualdubhoz kezdő vagyok, mást nem tudok felhozni mentségemre.
A video kb. 14 MB, egy perc hosszú. Zene: LOTR - The Ring Goes South
Bővebben: link
Mindenféle kritikát szívesen veszek:)

(#187) [w] válasza Biaggio (#186) üzenetére

[w]
(őstag)

néhány képen úgy tűnik, mintha több felhőréteg lenne és ezek ''haladási iránya'' egymásra merőleges lenne. ez így is van vagy csak másik effekt játszik be?
és mivel lehet ezt állítani?

(#188) Cathfaern válasza Biaggio (#184) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egész jók. A láva megvalósítás saját öltet/tutorial/plugin? Egyetlen egy baj van velük: a képek nagy részénél látszik a terep széle. Ez ezen a képen a legborzalmasabb: Bővebben: link, de sok másikon is világvége (mármint terepileg vége :)) hangulatot kellt :(
A videót még töltöm.

(#189) rii válasza Biaggio (#186) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

mennyi ideig készült a videó?
hány frame-ből áll?
mekkora volt a renderelt felbontás?

:)
és mikorra várható a következő?

a path-nál, vagy scriptnél mintha átmenne a hegyen ... de nem biztos ...

nekem tetszik, csak ''zord'' a táj :) kissé kietlen ...

most már csak egy jó path-t készítesz, és otthagyhatod a gépedet 3-4 hónapra, had rágódjon ... :)

akárkivót'tevótá

(#190) rii

rii
(PH! nagyúr)

akárkivót'tevótá

(#191) Cathfaern válasza Cathfaern (#188) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Lejött a videó. Valahogy ezzel is úgy vagyok, mint a képekkel :) Alapvetően nagyon jó, csak van egy-két zavaró hiba. Egyrészt, amikor egyszer átmegy a kamera a hegy oldalán. Aztán egy kicsit itt is észrevehető a terep levágása.
Ami inkább csak zavart: a vége felé van egy nagypn éles (és gyors) forduló, illetve hogy a detail (ha jól éreztem) nem igazán volt maxra húzva, így elég pixeles lett.

Ami viszont nagyon-nagyon tetszett, hogy a zene és a képi világ jól összevolt hangolva :C

(#192) rii válasza rii (#190) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

a kép innen van:

ez meg innen:

Miscellaneous utilities

DigArts Software

akárkivót'tevótá

(#193) rii válasza rii (#192) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

áh, ezek csak PSD-k .... :(

bocs...

melyik programmal lehet fát betenni?

akárkivót'tevótá

(#194) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

[w]: a ''felhő'' effekt véletlenül lett ilyen, számomra inkább erősen pixeles az egész :(

Cathfaern: a láva egy plugin, de közelről szerintem rossz a megvalósítása. A linkelt kép szándékosan ilyen (75), a világvégére igyekszem jobban odafigyelni:) A detail nincs maxon, tesztfilm miatt. Éles forduló sajnos bennemaradt, a következőben már nem lesz ilyen.

rii: a videóhoz a képek viszonylag hamar elkészültek, a felbontás alacsony (230x172), 2111 frame, a végét levágtam. Folytatás hamarosan, ez amolyan tesztfilm volt:) A hegyen egy ponton valóban átmegy, jó megfigyelő vagy. A táj kietlen, de sajnos ez javarészt a Terragen miatt van... Mi az a PSD?

(#195) rii

rii
(PH! nagyúr)

belefogtam én is egy táj-bejbejáráősba, de a kezdeti képeket látva elmondhatom, nem igazán leszek rá büszke ...

2100 frame... 400x400-ban ....

akárkivót'tevótá

(#196) rii válasza Biaggio (#194) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

hát, a PSD az a Adoeb Photoshop formátuma, ami támogatja a Layer-ket, rétegeket... szóval amit letöltötte, fákat, azok nem számok, nem is vektoros kép, hanem egy raszteres, abból is elég kicsi (kb 600 x 300)

ahogy nézegettem a weboldalt, saját kezűleg kell rátenni a fákat, meg azok árnyékát is .... ???

a tutorial menüpont alatt csak Photshop, meg Paint shop pro-s linkek vannak.... komolyan gondolják, hogy így tegyünmk fákat az elkészült képekre, és nem a terragen számolja ki?

akárkivót'tevótá

(#197) Cathfaern válasza rii (#196) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Terragenben egyelőre nincs semmilyen módon lehetőség növényzetre, majd a terragen kettőben lesznek tereptárgyak (kövek meg ilyesmi), s később növényzet is. De gondolj bele, milyen hülyén nézne ki egy full-realisztikus táj, olyan vista-s növényzettel :(

Egyébként a táj ''ürességén'' nagyon sokat lehet segíteni a surface-ekkel (ügyes beállítással, nem közelről nézvé, fűves terep szerűre is meg lehet csinálni)

(#198) Biaggio válasza Cathfaern (#197) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnálom, hogy nem lehet tereptárgyakat betenni:( A surface tényleg segíthet, ezért csinálok én is előszeretettel kihalt tájakat, tehát sarkvidék, vulkán, stb. A zöld mező határeset, ott már néhány bokornak lennie kéne, különben mohaszerűnek tűnik, tehát ''foltosítani'' kell.

Amúgy ajánlom nektek is, nézegessetek valós tájképeket, sokat lehet róluk tanulni. Tudom, apróság, de például most figyeltem havas tájakat, és általában mindegyik kristálytiszta kék égbolt volt, felhő nélkül.

(#199) rii válasza Cathfaern (#197) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

hát, amit beraktam képeket, és amik szereplenek azon a weboldalon, nem ilyen műanyag, fröccs-öntött Vistáss fák ... :)

inkább abba gondolok bele, mennyivel megnövelné a renderelési idő ...

9,000 x 9,000-ben lerenderelt kép 11:46 perc számolás után az eredmény: menthető ... :)

a renderelésem meg 10 óra alatt is csak 124 kockánál tart a 2200-ból, úgyhogy ĺelövöm...

még 20 x 10 óra kellene neki

akárkivót'tevótá

(#200) Biaggio válasza rii (#199) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Tudnál mutatni egy jóval kisebb mintaképet?

Készülőben van egy új videó, a címe Holnapután lesz, már dolgozom rajta:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.