Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) rii

rii
(PH! nagyúr)

Luc Bianco: Nankoweap
[kép]

A Terragen szoftverrel élethű, fotórealisztikus tájakat készíthetünk. A tájképgeneráló kezelése könnyen elsajátítható, a szokásos, a háromdimenziós szerkesztőkre jellemző lehetőségekkel rendelkezik. Meghatározhatjuk a táj minden fontos elemének sajátosságait (a terep és a felszín jellemzőit, a víz, a fény, az égbolt és az atmoszféra jellegét). Alkalmas animációk készítésére is

A magyar Terragen portál [link]

Terragen alapprogram letöltés [link]

Legfrissebb verzió: Terragen v0.9.43
A program használata ingyenes, azonban néhány funkcióban korlátozott. A regisztrált felhasználók számára elérhető funkciók: elsődleges email támogatás, 1280 x 960 felbontásnál nagyobb képek, 513 x 513-nál nagyobb tájak és továbbfejlesztett antialiasing (élsimítás)módszerek.

Készülőben: Terragen 2 [link]

Mindenféle extra [link]

TerraSource [link]

Egy jó alkotói oldal [link]

Néhány hasznos link [link]

A hozzászólás utólag szerkesztve Cathfaern által

akárkivót'tevótá

(#2) rii

rii
(PH! nagyúr)

nah végre be tudhtam rakhni azt ha nyavajás képhet .... (:

akárkivót'tevótá

(#3) rii

rii
(PH! nagyúr)

no

akárkivót'tevótá

(#4) dDiego

dDiego
(senior tag)

Király!

Mi ez?
egy rajzoló progi?

báránybőr = juhhéj

(#5) rii válasza dDiego (#4) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

lendszkép dszenörétöör ..............

akárkivót'tevótá

(#6) Mosqu!to válasza rii (#1) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)

szomszédom évekkel ezelött gyártott evvel több tucatnyi nagyon fasza hátteret még 1 800-as duronnal. nem volt semi, elég sokat kellett rá várni:D

Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music

(#7) rii válasza Mosqu!to (#6) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

há ja' ..

6 évvel' ezelőtt télleg sokat kellett várni egy 1800-as duronra ... l
kábé 3-4 évet... :DDD

akárkivót'tevótá

(#8) rii

rii
(PH! nagyúr)

ve te HEEEEEEEEEEEEEEEEE

akárkivót'tevótá

(#9) Mosqu!to válasza rii (#7) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)

ne kötözködjünk mert megjárod!:Y
amúgy meg nyelvtan öcsém, ha az 1 és a 800 külön van akkor az 2 külön szám. azaz EGY nyolcsszázas duron akart lenni.

Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music

(#10) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is bohóckodtam vele, van néhány képem. Itt egy naplemente:

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#11) rii

rii
(PH! nagyúr)

3

akárkivót'tevótá

(#12) rii válasza Yutani (#10) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

AHH!! Egy hozzáértőőőő!

Mik azok az *.srf, *.tgw-k

és hogy lehet fát betenni?

előre is köszönet a segítségért!!

akárkivót'tevótá

(#13) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én még 700-as Celeronnal nyomtam elég erőteljesen :) Sajnos a képeim 100%-a egy figyelmetlen format áldozatává vált :O
Jelenleg csak 3 elkészült képem van, ebből kettőt tudok bemutatni:
Bővebben: link
Vigyázat, mindkettőt hatalmas fájl méret (~4 MB darabonként) jellemzi!

Az első olyan 5, a második talán 20 percembe is került :)

(a második a hsz írásakor még töltődik felfele ;))

rii:
fát (egyelőre) nem lehet beletenni, csak külső programmal.
.tgw: terragen world. Ez az a fájl, ahova a ''világ'' beállításai el vannak mentve (nap állása, napfény színe, légkör, víz, stb.)
.ter: az a fájl, ahova a puszta magasságadatokat elmented. (azaz ez határozza meg, hogy pontosan mik a táj méretei, alakja)
.srf (surface) ez gyakorlatilag az a ''textúra'', amit ráhúzol a tájra.

[Szerkesztve]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#14) [w] válasza Cathfaern (#13) üzenetére

[w]
(őstag)

az elsőt meg egyáltalán nem találja :(

(#15) Cathfaern válasza [w] (#14) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sorry, javítva, már mindkettő működik.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#16) [w] válasza Cathfaern (#15) üzenetére

[w]
(őstag)

milyen extra plugineket használsz hozzá? (fény-, vízeffektus, stb.)

(#17) Cathfaern válasza [w] (#16) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Semmilyet, csak az alap programot

(#18) rii válasza Cathfaern (#15) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

#12? :)

akárkivót'tevótá

(#19) Cathfaern válasza rii (#18) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

#13 második fele ;]

(#20) Yutani válasza rii (#12) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem vagyok hozzáértő, csak amatőr terraformáló! :)

Majd utánanézek a dolgoknak, most így hirtelen (munkahelyről) nem tudom megmondani... :)

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#21) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyébként ami a bajom a terragennel, hogy ebben nem tudsz egy adott tájat megalkotni. Tehát nem tudod lemodellezni a lakóhelyed környékét. Hogy valami érthetőbb (:D) példát is hozzak: a Terragen használata olyan mint ha fényképeznél, míg mondjuk egy 3Dmax-é olyan, mintha szobrászkodnál.

(#22) rii válasza Cathfaern (#19) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

bocs ... közbe dolgozok .... :)

akárkivót'tevótá

(#23) rii válasza rii (#22) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

mármint azé' nme vettem észre,. mert csak néhány pillanat, amit itt tudok most tölteni / óra ....... :)

akárkivót'tevótá

(#24) rii

rii
(PH! nagyúr)

akárkivót'tevótá

(#25) Cathfaern válasza rii (#24) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na látod, ezzel tökéletesen egyetértek :)

(#26) rii válasza Cathfaern (#25) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

naugye ....:)

megmondtam ....!!!!!!!

Képzeld! leszedtem a Vista Pro 4.11 demóját ...
De hogy lehet az, hogy a DC++-n semmilyen Vista nincs ... vagyis van...
iVista 4.1 ... webkamerás progi ....

akárkivót'tevótá

(#27) rii

rii
(PH! nagyúr)

akárkivót'tevótá

(#28) rii

rii
(PH! nagyúr)

akárkivót'tevótá

(#29) rii

rii
(PH! nagyúr)

akárkivót'tevótá

(#30) rii

rii
(PH! nagyúr)

akárkivót'tevótá

(#31) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Én is beállok a sorba, három képpel (utólag némileg finomítva lettek):

Hogyan lehet a felületnek mást megadni? A felbontás javítható? Nagyon kockás lett pár kísérlet, miért?

(#32) concret_hp

concret_hp
(őstag)
LOGOUT blog

egyik volt tanárom csinál ilyen képeket, már volt több kiálítása is. többek közt ezt a progit is használja.

mit miótaaa???

(#33) Cathfaern válasza Biaggio (#31) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Preview alatti csúszkát húzd fel maximumra. Ugyanis az nem csak a preview ablakban látható rendert befolyásolja, hanem a véglegest is. Ezért pixelesek a képeid. A tényleges felbontást meg csak be kell írni.

(#34) Cathfaern válasza Cathfaern (#33) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha nem írtam volna le elég egyértelműen: a felbontást az image size-nál lehet állítani.
Más felületet a ''Landscape'' ablak alsó felén tudsz állítani (van egy pár ami jön a programmal együtt, az opennel lehet megnyitni őket értelemszerűen. Meg le is lehet tölteni netről).

Csináltam egy képet, amiben eljátszottam az exposurerral és a zoomel ;) Bővebben: link

Egyébként érdekes, hogy a 3D-s felhők bekapcsolása általában szebbé teszi az eget, de ez esetben rontott az összhatáson: Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#35) Biaggio válasza Cathfaern (#33) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm!

Csináltam közben még pár képet:))

Honnan lehet hozzá plusz dolgokat letölteni?

(#36) Cathfaern válasza Biaggio (#35) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nos, itt találhatóak meg összegyűjtve azok a linkek, amik terragennel foglalkoznak: Bővebben: link Én ezek közül az egyiken találtam meg a felszíneket, de hogy melyiken, azt nem tudom. És sajnos a gépemen sincsenek már meg (arra emlékszem, hogy valamilyen tutorial mellett voltak)

(#37) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Ajánlott oldal: Bővebben: link :)

(#38) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Folytattam a terraformálást. Ez jobb, mint a modding ;]

[Szerkesztve]

(#39) rii

rii
(PH! nagyúr)

hány mega a porgram amit használtok?

akárkivót'tevótá

(#40) Cathfaern válasza rii (#39) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Erre a gépre most nincs telepítve, így nem tudom pontosan megmondani, de azt használom, ami a honlapról letölthető (mivel más verzió nincs is :)). Plusz használok egy kis okosítást is, hogy lehessen 1280*960-nál nagyobb felbontásban is renderelni :D

(#41) rii válasza Cathfaern (#40) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

DC++ -on meg tudnád ezt is osztani?
meg köszönöm a vista pro-t .... hallok róla sok biztatót ... :DDD

terragen-be is lehet pat-al körbejárni tájat?
mi a max térkép méret?
milyen AVI beállításokkal lehet 4,7 G-ba belezsúfolni egy körbejárárst?
lehet a PATH-ban 9999 -nál több pont (mer' a vistában nem .... )

akárkivót'tevótá

(#42) Cathfaern válasza rii (#41) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Persze (Most már alapból a KOLI-n vagyok fennt, de ha oda nem férsz be (30GB megosztás), szólj, s felmegyek az independencre is). Terragen animáció szempontjából ''kissé'' macerásabb, mint a Vista Pro. Hogy mi értek ezalatt? Azt, hogy (bár nem foglalkoztam vele 1000-el, de) nem tudom, hogy kell Terragenben ilyet csinálni :( Annyit tudok, hogy kell hozzá valami script/program, ami leszedhető a Terragen oldaláról (Bővebben: link s itt az Animation/script utilities), de hogy végül ezek segítségével hogy lesz videó, azt már nem tudom :(

MAx. méret: 4097*4097, s a terragen (egyelőre) semmi real-time dologra nem képes, így körbejárásra sem.

[Szerkesztve]

Biaggio: jó hír: megtaláltam a surface gyűjteményemet! Gyere fel te is DC++-ra, de akár e-mailben is átküldhetem, mert összesen 16 kB :)

[Szerkesztve]

(#43) rii válasza Cathfaern (#42) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

[a.]
megnéztem a linket amit irtál... és ott le lehete tölteni egy terranim progit, ami külső egység, különálló réész, be kell importálni a .ter file-t, majd szinte ugyanzokkal a módszerekkel mint a vista-pro 4-ben lehet körbejárási útvonalat megadni ....

[b.]
nem tudom miért, a koli hub azt irja ki nekem, hogy :

*** Connecting to koli.sytes.net...
*** Connected
<Hub-Security> This Hub is running version 0.9.7 alpha (Wed May 19 20:00:00 CEST 2004) of VerliHub (RunTime:1days 6hours ).
<Hub-Security> You are already in the hub.
*** Disconnected

mi lehet a gond?

[c.]
mi a jó HUB/SLOT arány, ami kell a KOLI HUB-nak
ezen a gépemen azt mondja, hogy mér fenn vagyok, a másikon edig nem jó neki az arány ....

[d.]
2-3 napig fennt lennél légyszíves az independence-n ....

[e.]
megoszatnád magát a progit, meg egy-két szép ter file-t, ami lehteőleg 4096*4096-os? meg a terranim kellene még nem DEMO-ként ... de ez már csak HUB a tortára ....

akárkivót'tevótá

(#44) rii válasza Cathfaern (#42) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

amugy igykeztem megköszönni a segítségedet a vista pro-s topicban ... :)

akárkivót'tevótá

(#45) Cathfaern válasza rii (#43) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a. Aha. Majd ránézek.
b. Két oka lehet: 1. voltál már bennt, de mondjuk egy szakadás miatt benntragadtál. Ez esetben 10-30 percen belül meg fog javulni. 2. valaki van bennt rii néven. De egyébként passz.
c. ADSL/Chellonál 2 slot HUB-onként, s max. 6 hubon lehet fennt lenni.
d. ok, már fennt vagyok
e. .ter fájlt te is létre tudsz hozni könnyen, de mindjárt csinálok, ezen ne múljon :) Viszont az terranim nincs meg (még demoba sem), de rákeresek.

Btw. láttam ;)

[Szerkesztve]

(#46) Biaggio válasza Cathfaern (#42) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Surface gyűjtemény már meg is van:D Köszi! :)

(#47) [w] válasza Biaggio (#46) üzenetére

[w]
(őstag)

ez a link nagyon állat :)
nemhogy nem működik, de a 404 felvillan egy pillanatra és újabbnál újabb warez siteok ugranak fel :))

(#48) rii válasza Cathfaern (#45) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

[e.]
geerrrrrr ... :) ter file-t létre tudok hozni de nekem (még) csak a demo van meg, és azzal a 512*512 a max méret.... meg Te már biztos tök profi térképeklet csináltál, jó beállításokkal, amikkel nekem most nincs sajna időm játszadozni ....

szóval tudok én is ter filet csinálni, csak nekem olyan kell emiből érdemes AVI csináálni, és emmiattt 20-40-70 óráig nyúzni a gépet .... :)

ha kész lesz az AVI, akkor majd megosztom, vagy kiirom DVD-re ... :DDD

most is a vistában 9999 framból álló AVI készül, péntek este óta .... még 12 ra hátravan. és szerintem 2-3 giga lesz minimum

akárkivót'tevótá

(#49) Cathfaern válasza rii (#48) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, értem már :) A ''gond'' csak az, hogy magukat a terepeket általában én is csak random szoktam csináltatni, abba nem szoktam belenyúlni. Viszont az összes többi beállítás nem a .ter, hanem egy másik fájlba (most nem jut eszembe mi a neve) vannak elmentve.

(#50) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom, ez már félig fotózás kategória, de mitől lesz jó a kép? Van ilyen az eddigi képeim között véletlen?:D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.