Nem úgy nem találom a könyvet hanem boltokba.
Szép kis akció 7000-ért. 

Nem úgy nem találom a könyvet hanem boltokba.
Szép kis akció 7000-ért. 

Hal
Mit nem értesz a certiken? Van a Bux-on is ha jó tudom de az szegényes.
Nézd meg az www.euwax.de-oldalt fent kivállasztod a KnockOut produkte érdekesség képpen ott lent láthatod a legnagyobb nyerő-vesztő ceriket ott van -9x% - +200%-ig is.
Lehet "fogadni" mindenre árúpiac, tözsdeinex, részvény.
Van hasonló a options-na az még durvább tud lenni.
Egyébként ha még csak a könyv elolvasásánál tartasz akkor inkább ne ilyenekkel kezdj.
Ráadásul az a könyv csak bevezető. Egy iránymutató. Egy jó iránymutató, de hosszú tapasztalat nélkül csak ismeretterjesztőnek jó.
Ebből kiindulva Feczo, várom a következő ajánlatot
Melyik könyv a következő lépés?

Demozgattam már meg olvasgattam már neten.De aztán valahogy abbamaradt az érdeklödés tapazstalat hiányába. 
Most megprobálom előről kezdeni.

Ok, de tényleg légy türelmes.
Ne akarj nagyot szakítani + stratégia(amiben van kilépés belépés) nélkül éles pénzt ne!

A héten folyamatosan növelve a tétet, elértem a teljes tőkére vetítetten az 1-2%-os kockázatot. Elkövettem viszont egy hibát, a nyerő széria végén váltottam a nagyobb kötésekre, így gyorsan elvesztettem az eddigi pár EUR nyereséget és ráadásként 4 %-át a tőkémnek. Végül 3 nap alatt visszajöttem +1,5%-ra. Eddig úgy néz ki megérte, jóval a lekötött EUR betét kamata felett vagyok, pedig most 6%-ot adnának. 
Mik voltak a tapasztalataitok az EUR/USD-ral kapcsolatban az elmúlt hónapokban, amikor nem oldalazott az árfolyam? Gyakorlatilag azóta ilyen az árfolyam amióta októberben elkezdtem forexezni. Könnyebb volt keresedni? Nagyobb volt a haszon?
th3 f0r3x tr4P3r

A trendkövető rendszerek nagyon szépen működtek/nek az eurusd-ben. Volt viszont egy szakasz amio elvileg nem ért még véget (szeptembertől mostanáig) ami rendkívül hatalmas volatilitást mutatott. Az egyik agresszív stratégiámnak nagyon nagyon jót tett....
Elég relatív h könnyű e kereskedni adott időszakban. Bár az ilyen "válságos" időszakok jók mert mindíg van mozgás, nem oldalaz a piac. A nyarak szoktak nagyon lagymatagok lenni...(elmennek nyaralni a nagylóvés cápák).
Kitartás....alakul az a hozam majd jobban is 
''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

Ahogy olvasom a mínusz sokkal könnyeben összejön és a plussz az inkáb ennek a korigálására jut. 
[ Szerkesztve ]
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

Lehet hogy ha az ember arra törekedne hogy veszteséget termeljen akkor meg a nyerők jönnének... 
A tanulás fázisában ez szinte törvényszerű. Most képzeld el, hogy mi lett volna ha mondjuk 5-10 évvel ezelőtt "kellett volna" elkezdeni a tőzsdézést. Se demo számla, se info se semmi...ott nem babra ment volna a játék. Éles pénz forgott volna bukóba. Ez nagy előny h van alkalom kipróbálni és gyakorolni. Többek között ezért is van "rossz híre" kis hazánkban a tőzsdének.
''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

Ja amúgy ez stratégia függvénye. Meg kell érteni mindenkinek a saját stratégiájának minden egyes erős és gyenge pontját. Van ahol sok a kistoppolódás de a nyerő kárpótol. Van ahol pont fordítva van....van ahol még az egyensúly elérése fontos.
Ebben a bizniszben nem azonnal fog jönni az eredmény (csak annak aki igazán mákos és van kafa mentora is mellette). A kitartás hozza meg a gyümölcsét...

Akkor nem kellet stratégia mivel nem tudtál nagyon ártani magadnak esetleg többet kellet várni a haszonra,mert fejlődő piacon minden emelkedik.
Viszont rövidebb kényelmesebb volt a kereskedés.
De ami igazán más volt amikor még nap elején meg kellet mondani mit szeretnél kötni utána a 15 perces késleltetés is jó volt.............ma 10 másodpercen is kiakadnak.. 
[ Szerkesztve ]
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

Újabb könyv tippet szeretnék kérni Tőled, ami kishazákban kapható és beszerezhető. Milyen elméletet érdemes még elolvasnom?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Imádom magam, hogy csakazértis trenddel szemben kereskedek!
Mert majd biztos mindjárt megfordul... Jah, a kedvemért biztos...
De legalább időben felismertem, hogy hülye vagyok és még a kistoppolódás előtt nyitottam a másik irányba. Viszont harmadszorra megint trenddel szemben vettem fel pozíciót. Király! Igaz, résen voltam és behúztam a stopot nyerőbe, de akkor is...
Néha kellene valaki, aki megütne ilyenkor és észhez térnék.
talán mielőtt kereskedsz posztold be hogy mit és milyen irányba..
több szem többet lát alapon.. 
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni kecskepásztor életszínvonalát..

EUR/USD-n kezdtem el shortolni rossz ütemben kora reggel, mert azt hittem, hogy korrekció következik.
pedig azt csak most kéne 1,2850-ig jó a short elvileg..az volt az uccsó ellenállási pont..most épp fölötte van.. 
[ Szerkesztve ]
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni kecskepásztor életszínvonalát..

Egyelőre a reggeli bukó miatt még szkeptikus vagyok a shorttal kapcsolatban, ráadásul be sem tudok lépni a kereskedő felületre, mert valami gáz van a szerverrel. Az 5 percesen akartam még egy utolsó longot nyitni alacsony tőkeáttéttel, talán arra még lett volna esély, de most inkább kivárnék.
azt jól teszed mert ha jön korrekció akkor az most fog.. 

Nah, elég volt mára, úgy döntöttem. A szerver busy, nekem megvolt reggel óta 3%, szóval végeztem.
Ráérek holnap elbukni az egészet. ;)
én még csak 2,3%-on vagyok yen-en..
az se rossz.. majd még usa nyitáskor lesz valami.. 

Háát, már magyar könyv nem nagyon van...
Van... John J Murphy: Technical analysis of financial markets
Bár nagyon sokkal nem bővebb....Forex factory forumot javaslom még ha "Stratégia hiányban" szenvedsz...

Szerinted ezt a csomagot érdemes megvenni?

eurusd-n még a emelkedő trend van (15 perces)...Kíváncsi leszek meddig megy még a longom...;)

Nem leszel velük előrébb! Nekem megvannak a kis füzetek. Csak a válságos nincs meg. Azon a jobb oldali hosszúhajú német Brieger Schiefermeier egyik tanfolyamán is voltam. Elég jó az ürge....
kíváncsi vagyok mi lenne abban a kis füzetben (tőzsde válságok)...gyanítom találgatások 

Jól van, akkor írok a Jézuskának, hogy mégsem kell. Köszi! 

Hehe...mehet a short... ![;]](/dl/s/v1.gif)
1,2950-ig esetleg 1,2973-ig...de én most inkább egy kis korrekcióra voksolok.. 

Nah, most kezdtem el shortolni... 
MOD: most látom, hogy nem vagyok egyedül. 
MOD2: remélem az 1.28837 kellően jó stop lesz. 
[ Szerkesztve ]

1,26993 volt a long belépőm....most dörzsölöm a kacsóm.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szerintem menni fog ez még lentebb is...bár most 15 percesen tradelek...

Na nem lett hosszú mégsem a lefelé irány....de ilyen ez...pár pipre még így is jó volt...elvilegh lassan mehet majd a long...

Bah, visszajöttem és a stopom közelében van az árfolyam... 
Én is shortra próbálkoztam reggel eurusd-n
A támasz alá tettem a nyitást, kicsit fölé a stopot. Hát nem pont belenyúlt?... Persze utánna elindult vissza az ellenállás fölé és a stop kilőtte. Szerencsére így csak 30-at vesztettem.
Viszont arra gondoltam, hogy amikor így kirajzolódik egy trend csatorna, akkor mindkét irányba kéne kitörésre spekulálni, illetve beállítani a pozíciót. Így bármelyik irányba is kitör, lesz egy pozícióm amit megnyitok.
Csak sajnos ma már melóztam, így nem tudtam figyelni az eseményeket, csak jóval később...
Mondjuk valami ILYESMI-re gondolok.
Persze most itthon vagyok, tudom tologatni ide-oda. De így ha épp nem figyelek, és megindul a kitörés, akkor egyből pozícióba lépek. Mind1 hogy le vagy fel akkoris ott egy orderem.

Igen azt így is kell;). Nem lehet előre tudni. Persze a tradícionális metódus szerint mivel ez így egy emelkedő csatorna akkor a csatorna aljáról történő visszapattanást szokás kötni. Erre általában azt szokatm mondani, hogy vissza kell menni a csarton és meg kell nézni melyik jött volna be jobban...
Én jobban szeretem ha mind a két irányban nyithatok pozit...
Végre valami pozitívum amit hallok irányomban
Már ez is haladás.
Viszont ezzel az a gond, ha az ember nem ül előtte, akkor nem tudja tologatni a határokat...Így egy idő után ha nincs kitörés, akkor a trendcsatornában éri el a limitemet, így aktiválódik az order még a csatornán belül.
A kis cikk-cakkokat a csatornán belüli mozgást is ki szoktam használni, ha itt tudok ülni előtte folyamatosan...
Bár ahogy láthatod a -239$ nem épp sok sikert jelez...
hja a kitörés megtörtén, kerestem vele kemény 40$-t. De csak 2x sikerüljön minden nap, az már nekem bőven elég 
[ Szerkesztve ]

Heikin Ashi gyertyákat használ valaki?
van rá egy egész jó kis szisztéma a factoryn..az is egy türelemjáték de jó..
ja egyébként most jó shortra a eur-usd..
1,2950-en
[ Szerkesztve ]

Én nagyon szeretem őket. Ninjához van is egy tamplatem, de régen vettem már elő. Módosítja az árat, szóval kell h egy másik charton menjen a valós ár.
Egy régebbi metódussal próbálkoztam nem rég, több kevesebb sikerrel. Heikin ashi+ichimoku kinki hyo. Elég jó. Nézd meg lehet tudsz belőle némi ötletet meríteni.
Vagy az összes eddigi metódusod próbáld ki RANGE charton!

Ezért szeretem én a tőzsdét....épp longban vagyok már egy ideje... ![;]](/dl/s/v1.gif)
akkor pont most kell kiszállnod..
mondtam reggel (délben:-) hogy eddíg jön.. 
[ Szerkesztve ]

[OFF]hali!
Próbálok regisztrálni az Oandához, de nem tiszta hogy mi az a FXGlobalTransfer.
Ide is kéne regisztrálnom, hogy ualni tudjak?
köszi[/OFF]

Ez jó kérdés, én nem pipáltam be, mert lövésem nincs, hogy mire jó.
oandánál célszerű az usd account.. mert akkor paypal-t tudsz használni ami olcsó.. ráadásul paypallel a kikérés ingyenes havonta 1x.. a bank transfer mindíg többe kerül.
[ Szerkesztve ]

Nah, gyorsan elbuktam 50 EUR-t, elveszett a múlt heti nyereség, a stratégiám gyengesége a rossz risk to reward ratio (1:1 körül lehet). A kereskedések kb. 50%-át kötöttem jó irányba.
th3 f0r3x tr4P3r
na mi van kihalt a topik ? 

Nekem megvolt a reggeli bukóm, kistoppolódtam a nagy rali előtt...
Kicsit lejjebb kellett volna tennem a stopot, és most boldogan ülnék a babérjaimon...
én kaszáltam tegnap tegnapelőtt, de ma még szinte semmi..valami nagyobb elmozdulásra gyanakszom mert elég nagy a csönd..
Lenne még egy nagyon noob kérdésem.
Sokszor hallom hasonló témájú fórumokban, hogy figyelik a New York-i nyitást, meg a Londonit, meg a Pestit stb... Mert, hogy akkor várhatóak nagy kimozdulások, esetleg fordulók.
Ezek mennyiben befolyásolják a devizát? Meg miért?
Olyan elképzelésem van, hogy esetleg az addig felgyülemlett hírekre, a nyitás alkalmával reagálnak a brókerek. És ezért jelentős a nyitás ideje.
Mert ugye én naív amatőrként azt látom, hogy a forex h-p 0-24-ig elérhető. Tehát ha valami olyan dolog lenne, nem kéne várnom nyitásra, csak ideülök és lereagálom az eseményeket.
Szal ez a része még zavaros a dolgoknak.

Na az elmúlt 2 napban elbuktam még 20 EUR-t, így egy időre felhagyok az 5 perces chartokkal. Túlságosan hagyatkoztam a hagyományos trendelemzésre, egy ideig bejött, de úgy néz ki hosszabb távon bukó. MACD crossing jó jelzéseket adott,de csak 1 hétig. Most MACD divergenciával próbálkozok 30 perces charton. Minimum 1:2-es RR-rel. Ma kiolvastam egy fals jelzést volt egy kisebb bukó, de a legújabb mostanában alakult ki. 1000 egységet kötöttem shortra 1.30042-n, SL 1.31170, TP 1.27061. Holnap kiderül merre megy.
Kezdek kételkedni benne, hogy stabilan vissza tudok jönni -7%-ról. Ahányszorcsak sikerült netto nyereséget termelnem, annyiszol fordult a következő kereskedésekkor negatívba az egyenlegem, egyre nagyobb kilengésekkel. Végig szigorú money managementtel kereskedtem, igaz az esetek nagy részében 1:1-es RR-rel vagy még rosszabbal.
th3 f0r3x tr4P3r

Merész vállalkozás trend ellen ekkora mozgásra játszani. 
1.27 a hét eleji lokális minimum, ekkora visszakorrigálást én még nem feltételezek.
Valószínűleg most én is shortolnék, de kisebb SL és TP beállítással.
Többet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki...
MOD: nem is biztos, hogy shortolnék még... Korainak tűnik...
[ Szerkesztve ]