Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#4001) Fecdzo válasza morhange (#3997) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

A szuk stop nem mindig jo. Az azt is jelenti h konnyen kiveheti az ar. Ne 1m-en szokd meg!Amugy a tipikus tultradelo trader tuneteit mutatod....majd a vesztok leszoktatnak rola :)...mintha csak magamat hallanam. Bar igy azt feltetelezem h meg nem elesben tolod.

A brokerek is problemat okozhatnak 1m-en szoval azt is valogasd meg!

''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

(#4002) morhange válasza Fecdzo (#4001) üzenetére

morhange
(tag)
LOGOUT blog

Még nem élesben, de nem soká kipróbálom magam élesben is. Majd kiderül, hogy a bróker amit kiválasztok miként működik M1-en, előre meg úgy sem tervezek, mert nem tudhatom előre milyen lesz ez a dolog. Minden majd élesben dől el. :)

Csak a döglött hal úszik az árral. | Őrültek véleménye szerint normális vagyok.

(#4003) Dzoli

Dzoli
(kvázi-tag)

Na ebből szépen kizártam magam. Vittem a kutyát sétálni, gondoltam jobb a békesség, inkább lezárom, elég mára. Közben pedig olyan szépen elindult, hogy már két másik rányitási lehetőséget is adott volna.

http://www.myfxbook.com/members/zoolitrading

(#4004) Feree13

Feree13
(őstag)

Nekem a jelenlegi észrevehető legnagyobb problémám, hogy elúszik a nyereség.
Sokszor vagyok nagyobb lebegő nyerőben, és stopphúzás alapján egy idő után kiszed a stop, és vanhogy több mint a fele nyereségem elúszik. Ez pedig sok.
Nem tudom mi alapján kéne kilépnem a nyerő pozikból. Ez a legnagyobb problémám.
A vesztőkből tudom mikor lépek ki. A nyerőkből nem. :(

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#4005) Dzoli válasza Feree13 (#4004) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

Most ez nem teljesen világos amit írtál.
Nyereségnek én azt hívom, amit már realizáltál, és jóvá is írták a számlán.
A lebegő profit, az más tészta, az még nem a tied. Nem lehet a csúcsokon be, és kiszállni, a lebegő profit egy részét pedig vissza kell tudni adni a piacnak. Cél, hogy minél tovább benne tudj maradni a mozgásokban.
A kilépés egy nagyon bonyolult témakör, nehezebb mint a jó belépés megtalálása. Több idősíkot kell vizsgálni egyszerre, és amikor már a felettes idősík mozgása nem támogatja tovább a folytatódást, akkor célszerű zárni. Eddig én is csak 1-1 hullám kereskedésében gondolkoztam. Egy trendirányú kitörésnél elég egyszerű megtalálni a momentum pontokat, ahonnan a mozgás elindulhat. Majd egy szűk gyertyastoppal végigkövetni a mozgást.
Viszont most kezdem gyakorolgatni a pozíció sor építéseket, amivel látványosan lehetne növelni a profitot. De itt jönnek a problémák. Pontosan meg kell tudni határozni, és elkülöníteni a trendirányú, és a korrekciós hullámokat. Meddig engedjem vissza a korrekciós hullámot? Mikor tekintsem már fordulásnak? Hol fog kiújulni a mozgás, hogy a következő pozíciót ráépíthessem? Hol csinálok részzárást, és hol kellene zárni az egészet?
Tényleg nem egyszerű kérdések.

(#4006) Feree13 válasza Dzoli (#4005) üzenetére

Feree13
(őstag)

A lebegő profitból adok vissza mindig sokat a piacnak. Ezt értem elúszás alatt...
Nem arról beszélegk hogy legtetején, mert az egyértelmű hogy valamennyit vissza kell adni.
De szerintem tőlem sokat visz el mindig. Vanhogy több min a felét. :(

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#4007) Dzoli válasza Feree13 (#4006) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

Talán meg kellene próbálnod a hullámok teteje körül a pozíció egy részét kizárni, és a többivel benne maradni. Ha a kialakuló ellentétes mozgás csak korrekció, akkor lejjebb újra tudod nyitni egy jobb helyen, szinte kockázat nélkül, mert a bent maradó pozíció lebegő profitja ezt fedezné. Nem is beszélve, a már részben realizált nyereségedről. Viszont ha fordulás lesz belőle, és kivesz a stop, akkor már csak a szokásos összeg felét adod vissza, ha előtte kizártad magasabban mondjuk a másik felét. Vagy szigorítani kell a stop követés feltételein, de akkor pedig még gyakrabban fogsz kiesni, esetleg idő előtt.

(#4008) Feree13 válasza Dzoli (#4007) üzenetére

Feree13
(őstag)

Tetszik amit leírtál. Szűkebb stoppot nem fogok venni, mert még úgy érzem így is sokszor kivesz a szűkség miatt. Inkább részzárás/újranyitás lesz.
Jó amit leírtál. Köszi... :K

(#4009) Fecdzo válasza tlac (#3979) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Nem! Az o uzleti modelljuk nem a piacjegyzes. Ok jutibol elnek...

''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

(#4010) Fecdzo válasza morhange (#4002) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Ha nem akarod 1m-en elveszteni a penzed akkor Dukascopy, ATC brokers vagy MBtrading lesz a brokered, kulonben komoly plusz kockazatot vallalsz.Persze a te dontesed....

(#4011) Fecdzo válasza Dzoli (#4003) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hajj Zoli, virtualis seggberugas....;) a kezdeti stoppodhoz nem mered tartani magad? Reszkizaras nelkul nem fogod soha kibirni egy ilyen gyonyoru trendben maradast....

ha izgulsz akkor tul nagy a pozid!!!!

(#4012) Fecdzo válasza Feree13 (#4004) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Reszkizaras.... :K

[ Szerkesztve ]

(#4013) Dzoli válasza Fecdzo (#4011) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

Jajj Te mindent olyan precízen megtervezel. :)
A stop engem csak atomtámadás ellen véd. Ha nem az elképzeléseim szerint alakulnak a dolgok, inkább zárok. Nem várom hátradőlve, hogy a TP, vagy az SL teljesül-e hamarabb.
Nem a pozi nagy, a számla kicsi, de ez is csak nézőpont kérdése, majd feltornázom.
Pár nap demót még rászánok, azután megnézem mit mutat az elképzelésem éles körülmények közt. Statisztika
Lehet be kellett volna nevezni Gh0St-al a kereskedői versenyre All-In módszerrel. ;]

(#4014) Gh0sT válasza Dzoli (#4013) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

Igazi MegaDroidos kötéslista. ;]
Ha gondolod, még beszállhatsz, nagyon elakadtam, 20-25% körül vergődök. ;)

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#4015) tlac válasza Fecdzo (#4009) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

közben találtam egy kis elmélkedést erről, hogy hogyan működhet: [link]
logikusnak tűnik...

(#4016) csl1982

csl1982
(tag)

Sziasztok,

2-3 hete kezdtem el foglalkozni a témával, eddig csak biztosabb termékekkel foglalkoztam.
Még csak olvasgatok, és próbálkoztam egy-két kötéssel demo-n, de még messze a cél.

Kérdésem, hogy hol érdemes számlát nyitni? Érdemes a kbc-nél, vagy úgyis szűkös lesz a piac és érdemesebb külföldinél?
Érdekel részvény is és forex is, + egyéb, de az elején óvatosan, kis áttéttel.

Ha lehet weboldalt is írjatok, angol nem akadály.

Bocs ha mostanában volt ilyen kérdés, még csak kb. a felénél tartok a topiknak :)

Köszi

(#4017) Dzoli válasza csl1982 (#4016) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

Legfontosabb, hogy először tanulj, éles számlát utána is ráérsz nyitni, ha már 2-3 demó számlát megdupláztál. Sajnos magyar BÉT-es demó lehetőséget nem tudok, éles pénzzel meg nem ajánlom senkinek a tanulást, gyakorlást.
Azt neked kell eldönteni mivel szeretnél kereskedni. Ha nem gond az angol, akkor szerintem ne is foglalkozz a magyar tőzsdével. Részvényekben nem vagyok járatos, forexre viszont számtalan brókert lehet találni, már magyar ügyfélszolgálattal, és hazai bankos számlanyitási lehetőséggel is.
A tőkeáttétel a barátod. Nem az szokott a probléma lenni, hanem a helytelen pozíció méretezés, és kockázatkezelés.
Legelterjedtebb a Metatrader kereskedési felület, rengeteg szolgáltatást tud, ráadásul ingyenes.
Weboldalakat keresgélni kell, kevés a használható magyar nyelvű anyag.

(#4018) Gh0sT válasza Dzoli (#4017) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

# Daily: 8.11%
# Monthly: 204%

:D

(#4019) csl1982 válasza Dzoli (#4017) üzenetére

csl1982
(tag)

Persze, nem akarok nekiesni, főleg mivel tudom, hogy milyen nehéz melóval megkeresni azt ami fél perc alatt szublimálhat :)
Lehet, hogy rosszul gondolom, de szeretném a komolyabb demózást is már egy konkrét stratégiával tesztelni - egyből forward test...

Részvényekben nem vagyok járatos, forexre viszont számtalan brókert lehet találni, már magyar ügyfélszolgálattal, és hazai bankos számlanyitási lehetőséggel is.

Például? Igazad van, ráér, de meló közben van időm netezgetni, és szépen lassan mindennek utána szeretnék nézni, azért kérdeztem. Sajnos elemezgetni nem annyira tudok, mert az már túl látványosan nem meló :)

A Metatrader az egy trading platform, ez tiszta, de rengeteg bróker használja ezt... Melyiket ajánljátok?

(#4020) Dzoli válasza Gh0sT (#4018) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

Akkora béna vagyok, megérdemelnék Fecdzo-tól egy valódi seggberúgást. Ma két olyan pozit lezártam 0 körül, amiből az egyik 30 pipet, a másik meg 60-at ment. Csak mert nem bírok a kezemen ülni. :W

(#4021) Feree13 válasza csl1982 (#4019) üzenetére

Feree13
(őstag)

TadawulFX, Dukascopy - ezeket biztosan.

[ Szerkesztve ]

(#4022) Dzoli válasza csl1982 (#4019) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

Nem akarok reklámozni senkit, de teszek be pár linket:
[link1] [link2] Brókerekről értékelések, vélemények Alkalmazott spreadek
A brókerválasztás sok szemponttól függ. Kereskedési tőke mérete, ki- és hazautalási lehetőségek, ezek költségei, alkalmazott spread-ek, jutalékok, stb...
Kereskedési felület, bróker besorolása (MM, STP, ECN), stb...
Jól ismert, régi céget érdemes választani, akinek lehetőleg banki háttere is van.

(#4023) tlac válasza csl1982 (#4019) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

pl. itt lehet keresni brókereket
láthatsz különböző szempontokat, ami azért jó, mert lesz egy kis rálátásod, így igényeket is meg tudsz fogalmazni, majd a bróker kiválasztásához

(#4024) Fecdzo válasza tlac (#4015) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Erről egy leírás itt is található: [link]

Bár ez angol....szóval mindenki aki ebben nem hisz előbb olvassa el ezeket és utána maradjon az MM-eknél.

Sidius Nagyúr jól mondja :R

(#4025) Caruso77 válasza Dzoli (#3998) üzenetére

Caruso77
(újonc)

Nekem pontosan a kiszállási pont meghatározásának nehézsége miatt fordult a figyelmem az alakzatok felé, mert az alkalmazásukkal viszonylag jól meg lehet határozni a célárat. Igaz, hogy így át kell nézni akár 10-15 grafikont, plusz azokat is még néhány idősíkon, és lehet, hogy akkor is csak egy-két ígéretes lehetőség adódik egy héten ezzel a stratégiával.

(#4026) kisherceg01

kisherceg01
(újonc)

Sziasztok!
Most talaltam ezt a forumot veletlenul es azt hiszem nem is keresek tovabb mert talaltam altalam hitelesnek velt szemelyeket akiket ha minden igaz szemelyesen is ismerek:) es ha nem is ontom majd a szot biztos hogy ra ra nezek az oldalra mert ahogy elnezem soksok hasznos infot osztotok meg. udv

(#4027) Fecdzo válasza kisherceg01 (#4026) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

A nicked alapjan azt hittem ismerlek, de a mailed alapjan nem :)

(#4028) peel

peel
(újonc)

Sziasztok!

Most kezdtem el foglalkozni az mql-lel. de már itt elakadok!
Ez a ciklus sem fut le!

int start()
{
int i=1;
int j=1000;
while(i<=j){
Print("Akt. ssz: ",i);
i=i+1;
}
}

Akárhányszor lefuttattam, 2 egyforma nem volt!!! Csak 3-at írok ide, de ha 100szor futtatnám, már biztos akadna egyforma is! :C
Nem 1-től kezdi, hanem mintha valami vicces programozó beletett volna egy Rnd() -t!
1. futtatás: a számolás indul 777->1000-ig
2. futtatás: a számolás indul 798->1000-ig
3. futtatás: a számolás indul 755->1000-ig

Érdekes, h a ciklus végét mindig eléri, a kezdéssel van baja, de mi? Ez csak nálam csinálja ezt, vagy nálatok is?
Csináljak egy rekurzív fv-t???

(#4029) _AnTi_ válasza peel (#4028) üzenetére

_AnTi_
(tag)

Szia!

Nem vagyok egy mql guru, de szerintem hiányzik a
return(0);

a start függvényed végéről! Nekem ez tökéletesen üzemel:

int start()
{
int i=1;
int j=100;
while(i<=j)
{
Print("Akt. ssz: ",i);
i=i+1;
}
return(0);
}

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#4030) zsizsik1

zsizsik1
(újonc)

Az a fránya, faramuci exit... :) Ha nagyon nem tudjátok mikor lépjetek ki,akkor próbáljatok meghatározni egy elvárt fix célt, ill. partial szinteket,amikhez ha törik ha szakad ragaszkodni kell.Ha konkrét metódust tradeltek, akkor tudjátok azt is,hogy kb, milyen a találati arányotok,és ahhoz már lehet viszonyítani a teljes MM-et ill. az elvárt hozamot is.
üdv. Gaben ;)

(#4031) peel válasza zsizsik1 (#4030) üzenetére

peel
(újonc)

j=1000!!!

Próbáld ki így és rájösz, hogy a return(0) sz....t sem ér, hiszen a ciklus végén így is úgy is kilép, tehát Return-re itt nincs szükség... ;)

Am megoldottam közben...valaki más rájött ?

Bocs, véletlenül a zsizsik1 (#4030) hozzászólásához fűztem! ;)

[ Szerkesztve ]

(#4032) _AnTi_ válasza peel (#4031) üzenetére

_AnTi_
(tag)

Érdekes, valóban j=1000-nél ezt csinálja. Leírhatnád a megoldást, ha már ilyen ügyesen rájöttél! Egyébként valóban nem létszükséglet a return(0) használata, de jó ha megszokod, hogy egy függvénynek van visszatérési értéke!

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#4033) Fecdzo válasza zsizsik1 (#4030) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

:DD

Nezem, olvasom mit irsz, bologatok magamban, hogy igen teljesen igazad van, majd a vegen meglatom ki vagy :DDD

Az arfolyam legyen ma is veled, kollega sok jo setupot a mai tradekhez! :R

(#4034) Gh0sT válasza zsizsik1 (#4030) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

zsizsik, bazz, beszarok! :D Ezentúl szólíthatlak így? ;]

(#4035) zsizsik1

zsizsik1
(újonc)

Zsizsik az FPS nevem... :) Fecó megtapasztalta már :p :))))

(#4036) Zimezoom

Zimezoom
(tag)

Sziasztok!

Olvastam a Peti export progiról, azonban nekem olyan megoldás kellene, ami a Petiből Excelbe nyomja át az adatokat "on the fly", azaz nem kellene hozzá Amibroker. Vagy folyamatosan generál/update-el egy text fájlt, amit Excelből fel tudok olvasni adott időközönként. Létezik valami ilyesmi?

Köszi!
ZZ

Pay attention, or pay the price!

(#4037) Dzoli válasza Zimezoom (#4036) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

A PETI export pont egy txt file-t hoz létre, ami tartalmazza a kötéslistát.

(#4038) Feree13

Feree13
(őstag)

Új időtáv vizsgálása következik nálam... D1. ;]

(#4039) Zimezoom válasza Dzoli (#4037) üzenetére

Zimezoom
(tag)

De kell hozzá az Amibroker, nem? Anélkül nem idul el. Vagy de?

(#4040) Dzoli válasza Zimezoom (#4039) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

Csak a PETI-t kell előtte elindítani. Majd utána a PETI exportot.
Feltöltöttem ide: [link]

(#4041) Zimezoom válasza Dzoli (#4040) üzenetére

Zimezoom
(tag)

Nekem mindig azt írja ki, hogy előbb indítsam el az Amibrokert...

(#4042) Dzoli válasza Zimezoom (#4041) üzenetére

Dzoli
(kvázi-tag)

Bocs, igazad van, tényleg keresi. Régóta nem használom már ezeket.

(#4043) Feree13

Feree13
(őstag)

EURUSD, GBPUSD szerintetek trendfordulós már? Hoszabb távon is lefele veszi az irányt?
Aljak vannak, de jelentős csúcsok még nem alakultak ki.- :U

(#4044) Grass

Grass
(fanatikus tag)

Technikai elemzést honnan lehet megtanulni? Autodidakta módon netről/könyvből vagy van esetleg iskola /tanfolyam ahol ez tananyag? Vagy csak ha olyan helyen kezd dolgozni az ember ott tanítják meg az alapokat?

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#4045) zsizsik1 válasza Grass (#4044) üzenetére

zsizsik1
(újonc)

Szia!

Amiket felsoroltál azok közül mindenhol. :) Talán érdemesebb egy két könyvet elolvasni mielőtt befizetsz valami tanfolyamra.Amit szerintem mindenképp ajánlatos az Kecskeméti István - Tőzsdei befektetések a technikai elemzés segítségével című könyv.

Üdv.!

(#4046) csl1982

csl1982
(tag)

Sziasztok,

letöltöttem a ninjatrader 7-et, de nem találok hozzá data feed-et, tudtok mondani egyet? (Szerk: a gain már nem ingyenes ha jól értem - vagy kell egy demo account? - az viszont csak 30 napos...)
Esetleg historikus adatokat tud valaki küldeni? Az elején nem kell túl sok, csak most kezdem szabadidőmben próbálgatni.
Ha majd programozni is szeretnék backtestre, akkor érdemes a ninját próbálgatnom, gyorsabb-e ötleteket összerakni benne, vagy kezdjem rögtön metatraderrel?

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#4047) kilinccs

kilinccs
(újonc)

sziasztok
Meg van véletlenül valakinek a Trading the ross hook, Joe Ross könyv magyarúl?
Angolul megtaláltam, és vannak más jó könyvek is itt: http://www.mediafire.com/?sharekey=0dae9f38a54ffa389bf8d6369220dcab6120ff0fe0268f97ce018c8114394287#0,1

(#4048) zsizsik1 válasza csl1982 (#4046) üzenetére

zsizsik1
(újonc)

Hi!

Kell egy demo számla,mert akkor küldenek neked egy ACC-ot (általában a ZEN-fire adatszolgáltató),amit be kell állítanod a ninja-ban,majd arra csatlakozni.Igen általában ezek a demo számlák korlátolt ideig tartanak,dehát ha lejár,akkor keresel egy másik brókercéget,és nyitsz náluk demo számlát,vagy megpróbálsz ugyanennél mégegyet.
A ninjaban könnyű egyszerű logikai műveletek alapján stratégiákat összerakni,MT4-hez kell programozási ismeret,viszont ha komolyabb dolgokat akarsz programozni,akkor a ninja-hoz is kelleni fog.

Üdv.!

(#4049) briian válasza kilinccs (#4047) üzenetére

briian
(lelkes újonc)

Szia,
Itt megtalálod a fordítást Speki kolléga önzetlen munkájaként. Sajnos már nem blog-ol.

(#4050) csl1982 válasza zsizsik1 (#4048) üzenetére

csl1982
(tag)

Köszönöm. Ez a baj, hogy pl. 30 napos demo-k vannak.

Van még 1 kérdésem:
megpróbáltam visszafelé átgondolni a számítást:
van pl. 1000 USD-m, EURUSD 0,1 lottal a letét (egyszerűség kedvéért 1:100-on) 10 USD.
Ha 2%-ot engedek, ami 20USD, akkor legfeljebb 20 pip-re rakhatom a stoppot.

Ez így jó számítás? Ha nagyobb lenne a stoppom technikailag, és mivel kisebb egységet nem lehet kötni, ezért be sem szállok, ugye?

(lehet, hogy már kérdezték, akkor bocs)

Üdv

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.