Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#351) L3zl13 válasza G@ben (#350) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ha a gépek hálóban vannak, és APC Smartot veszel akkor mindkét gép láthatja az UPS-t, tekintve, hogy a szoftver kliens-szerver elven működik. A gépre ami USB/soros kábellel rá van kötve az UPS-re felteszed a szervert és a klienst is, a másikra csak a klienst, és máris le tudja állítani mindkét gépet.

Két géphet 650-es UPS nem lesz elég szerintem.
Én 1000VA alatt nem is nagyon próbálkoznék.

Javaslom hogy keress itt a PH-n használt APC SMartot. Esetleg hibás akkuval.
10-20k-ból kaphatsz egy 1000-1500VA-s cumót.

Aki hülye, haljon meg!

(#352) didyman

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A legújabb Powerchute cuccok a soros port-on nem nagyon akarnak beszélni UPS-sel, valami miatt a 400-as Smart-ot nem ette meg itthon kb. 3 verzió sem. Aztán az SOSUPS-nél találtam régebbit (5.2.4), ami részint sokkal egyszerűbb, nem igényli az állandóan futó szervert maga alá, sokkal kevesebb erőforrást igényel és ugyanúgy kezel UPS-t helyi gépen, az összes funkciójával. A hálózati UPS-kezeléséről nem tudok, el kéne olvasni a kezelésijét, de erre még nem volt szükségem :) .
A két géphez akár elég is lehet a 650VA, ha abból indulok ki, hogy az adataimnál lévő cucc maximálisan 60% körül tudott fektetni a 400VA-ből és akkor a VGA-n kívül mindent hajszoltam. Pedig akad benne fogyasztó.

[Szerkesztve]

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#353) G@ben válasza L3zl13 (#351) üzenetére

G@ben
(őstag)

Nem használt kéne, mert cégnek menne.
Az 1000VA nem olcsó, úgyhogy valószínűleg maradna 2 db 500VA körüli.
Köszi!

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#354) didyman válasza G@ben (#353) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ismét: SOSUPS. Használt-felújított 700-as SMART-UPS, számlával, garival adják, elég jó áron. Elég kell legyen a két géphez.

(#355) gorlin

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Melyik az a legolcsóbb szünetmentes ami tud engem értesíteni e-mail-en esetleg fel is tud hívni ha áramszünet van.

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#356) [-HERO-]

[-HERO-]
(tag)

Sziasztok
Segítség kellene nekem pár dologban.
Szügségünk lenne egy olyan szünetmentes tápra ami elvinne 2 gépet is huzamosabb ideig, (de csak persze áramszünet idejenén)
Ugyanis egy hűtőházban van a 2 gép és eszméletlen fontos programok futnak rajtuk, ergo ha nincs áram meghal a hűtő!
Nem szokott baj lenni az áramellátással, mert teljesen külön úton kapja, ennek ellenére a mult hónapban 2x is fordult elő áramszünet méghozzá nem 5 perces, ami sajnos okozott akkora kárt, hogy eldöntöttük jobb lenne fektetni egy ilyen dologba.
Szóval a 2 gépnek 24 órából 25 öt kellene menni :U

A gépek:
van egy p3-as és egy p4-es nem nagy durrantások teljesen középkategória, talán a p4 kicsit erősebb (2,5 es proc 512 ram 9600pro dvdíro, de minek? és kb kifujt)

Nagyon megköszönném ha segítenétek, mert sok sok gyümölcs ''életciklusa'' múlik rajta :B

Üdv mindenkinek, Hero

### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###

(#357) didyman

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Gorlin: Bármelyik APC a kezelőszoftverével, tud e-mail-t küldeni. Teleonáláshoz már más kell, de talán Skype alá lehetne a dolgot implementálni GSM-alközpont nélkül...Mert az SNMP-kártyák nagyon drága dolgok.

Hero: SOSUPS. Az ott kinézett típus adatlapját megnézed az APC honlapján. A 700VA-es SMART UPS is elég lehet, ha monitorok LCD-k, vagy egyáltalán nem szükséges azok ellátása is. Ha kell azoknak is nafta, akkor 1000VA-es modellek körül nézelődj, azoknak akad elegendő akkukapacitása, de ha barkácshajlam van, külső akkucsomaggal is lehet játszani, kisebb modell mellett.

[Szerkesztve]

(#358) [-HERO-] válasza didyman (#357) üzenetére

[-HERO-]
(tag)

Szia.
Nos a monitorok nem lcd-k egyiksem.
700Va smart mennyit bírna el időben?A monitorokat nem biztos hogy el kellene vinni, mert a lényeg hogy a gépek mennyenek!
Valamint az 1000 es mennyit bírna?Percekre gondolok

Köszi a választ!

### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###

(#359) didyman válasza [-HERO-] (#358) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

http://apcc.com/support/tech_refs.cfm

(#360) gorlin válasza didyman (#357) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm!

És melyik a legolcsóbb amelyik működik?

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#361) canniball

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tegnap vettem egy APC Back UPS RS500-at. Este (11 körül) kikapcsolva elkezdtem tölteni (első használat előtt 8 órát javasol a ''manual''), azóta nem volt időm foglalkozni vele és egy-két napig nem is lesz. Hagyjam kikapcsolva a 220-ra kötve (nem árt ez neki) vagy húzzam le róla és legközelebb tudom használni (nem árt ez az akksinak)?

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#362) didyman

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem árt nekik, hiszen erre van készítve az elektronika :) .
St. German-t próbáld meg az Indiego Records-nál (asszem, ez a nevük, pedig már nem egyszer voltam ott, utoljára tegnap :D ), a darshan-udvarban.

(#363) stol válasza [-HERO-] (#358) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az alkalmazott akkutól függ!

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#364) canniball válasza didyman (#362) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt már megoldottam, csak teljesen megfeledkeztem az aláírásomról. :B Jó hogy szóltál, majd mindjárt változtatom.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#365) canniball válasza stol (#363) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fogalmam sincs milyen akksi van benne :B , erről lenne szó: [link].

(#366) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Teljesen láma vagyok a témában! Az adataimnál lévő konfighoz keresek olyan ''valamit'' ami áramszünet esetén normálisan lekapcsolja a gépet, max 1 percet hagy a cselekvésre! A lényeg, hogy nem kell sokáig kitartania, csak ne vágják le azonnal a gépemet a mostanában bekövetkező random áramszünetek! Válaszaitokat előre is köszönöm!

üdv
Bence

(#367) marcee válasza ByB (#366) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Én noname-et nem vennék, egy leggyengébb APC 350VA megvan 16e-ből. Én a 650-eset ismerem, az 20-25 percet áthidal egy ilyen gépnek, interakciót meg nem igényel, mert usb-s kapcsolata révén szabályosan leállítja a gépet, he vészesen merül. Ha regisztrálod, 100e dollárig állják a kárt, ami az ő cuccukra kötött gépedben keletkezett! Szóval szerintem jó vétel. Csak ne gyalgszerrel menj érte ha veszed! :)

Szerk: Az viszont érdekes, hogy az irodai szerverünket viszi, ami egy 17''-vel szerelt és szinte állandóan standby-ban van. Áram szünet alatt nem tudta feltámasztani ebből az állapotból a 650-es. Ezt furcsáltam. Érdekelt volna a szoftveres kijelzés.

[Szerkesztve]

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#368) ByB válasza marcee (#367) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítséget, ez jónak tűnik! :R Utánajárok...

üdv
Bence

(#369) stol válasza ByB (#366) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

SOS-UPS-nél lehet szép, felújított UPS-ekhez jutni, elég jó áron.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#370) stol válasza marcee (#367) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Örülj neki, mert ha CRT moncsi, akár meg is lheti az UPS-t :Y

(#371) marcee válasza stol (#370) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

(Tft, csak valahogy kimaradt és már nem tudtam szerkeszteni, mikor észrevettem. Éppen ezért furcsálom. Sony SDM-HS75PS, maximális teljesítményfelvétele 45W. A gép meg egy i865+p4-2.8nw, 2x512MB, 2x250GB WD, fx5700, 350W cooler master meg valami szutykos ODD. APC Back-UPS 650VA)

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#372) canniball válasza canniball (#365) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erre valaki? :F

(#373) stol válasza canniball (#372) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1dc 7Ah-ás.
Max, 10-15min futásidő, átlag konfignál, monitor nélkül.

(#374) canniball válasza stol (#373) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi, de a ''kikapcsolva rajta hagyhatom-e'' témára gondoltam. Teljesen megkeveredtem, csak most vettem észre, hogy a #363 hsz.-ed nem nekem szólt. :B Akkor tartom magam a #362 hsz.-ban írtakhoz. :)

(#375) ArNick

ArNick
(lelkes újonc)

Tudtok nekem valamilyen (nem IEC 320 C13 hanem) szabványos hálózati kimeneti csatlakozóval (CEE7/ EU1-16P) rendelkező 600-800 VA körüli szünetmentest ajánlani?

Néztem sokfélét, de csak nem bírják őket lefényképezni hátulról is... :(

"Minden hatalmas vagyon mögött van egy hatalmas bűntény." - Honoré de Balzac

(#376) canniball válasza ArNick (#375) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom milyen az a ''CEE7/ EU1-16P'' csatlakozó. :B Ilyenre gondolsz [link]?

Más: végre sikerült beüzemelnem a UPS-t, minden szép és jó de zavaró búgó hangot hallat. Normális ez vagy csak én fogtam megint ki? :F

(#377) ArNick válasza canniball (#376) üzenetére

ArNick
(lelkes újonc)

Pontosan. ;) Kösz.

Szóval a ''sima'' hálózati csatlakozó, hogy tudjam hozzá csatlakoztatni a hajszárítót, meg a kenyérpirítót, esetleg a kávéfőzőt is... :D

Tud valaki esetleg ilyesmiről mondjuk Centralion, Powercom, stb... féléből?

"Minden hatalmas vagyon mögött van egy hatalmas bűntény." - Honoré de Balzac

(#378) canniball válasza ArNick (#377) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én ugyan nem nagyon vágom a témát, de amiket eddig láttam komolyabb UPS-eket, azokat sajna nem ilyennel szerelik. :(
Nekem is lenne egy hasonló kérdésem: tudja-e valaki hol tudok IEC 320 C13 - sima hálózati csatlakozó átalakítót venni? Az SOSUPS-nél találtam ilyet: ''hármas elosztó PDU csatlakozóval és 1,5 méter kábellel'' [link], valami hasonló (vagy ez?) kéne nekem. És továbbra is fennáll a búgásra vonatkozó kérdésem.

[Szerkesztve]

(#379) canniball válasza canniball (#378) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

UP!

(#380) WillChi

WillChi
(őstag)

Hétvégén megállt az egyik Matrix 3000-ünk egyik ventillátora. Ki kellene cserélni, de ha a burkolat megbontásába kezdünk, azt érzékeli, és leáll. A kérdés az lenne, hogy hogyan lehetne megoldani a cserét rendszermegállás nélkül?

Keresek Heroes Chronicles-t. Mind az 5 kellene, de csak eredeti...

(#381) NNN

NNN
(újonc)

hali! szeretnem kerdezni toletek vagy valami hozzaertotol. hogy milyen szunetmentest ajanlanak ehhez a konfighoz:amd64 3700+ 450 es chieftec tap gef 7800gt 1gb ram 1 vinyo par ventri... apc tapokban gondolkoztam...a valaszokat koszonom! :R :))

(#382) canniball válasza NNN (#381) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az APC ''UPS Szelektora'' [link] talán lehet egy kiindulási alap. (Csak tudnám ezt az elnevezést hogy találták ki... :U )

(#383) kisninja

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Egy érdekes problémám van remélem tudtok segíteni.
Van egy Powerware 1500va szünetmentes. 25-ös RS232 port van rajta
És az én gépem Asus a7n8x-e delux.
Végre megcsináltam hozzá a kábelt, összedudom a gépemmel majd elkezdem telepítemi a hozzávaló (Lansafe v5) programot. Progi szépen kiis irja hogy Powerware prestige9 ami a com2 van. Elndul a telepítés majd a program is, de ekkor már nem tud kommunikálni a géppel. :(
Probáltam com1 el is ott is ugyan ez, másik progival is, de semmi. Átvittem öcsém hez neki P3-ast doptam ösze és láss csodát minden remeklül megy. Nah erre varjatok gombot.
Valaki segítsen Plizzzz!!! :) nekem már nincs több ötletem.