Ha esetleg valaki venne alufelnit.
http://polirmasters.5mp.eu/web.php?a=polirmasters AUTÓKOZMETIKA FELSŐFOKON

Ha esetleg valaki venne alufelnit.

Ki kellene próbálni, mert nem egy nagy alaplap kezelné. (ppga 500-as celeron lenne benne és nem egy mostani alaplap)
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

Én úgy tudom, hogy a régi alaplapoknak a 127GB feletti HDD-kkel van csak gondjuk.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

Remélem igazad van. Remélem nem az én lapom lesz a kivétel.
Egy full integrált matx-es cucc van itthon és azt akarom letöltésre befogni. Egyébként kisebbre winchesterre gondoltam, de megfelel majd ez is szerintem.

SD ramja lenne valakinek? Egy 128MB-os is elég lenne.
Ha nagyon ki akarod dobni, akkor nem ellenkezek. 
Az nem az alaplapok korlátja, hanem az operációs rendszeré... SP2-es XP-vel már minden megy 
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

A probléma még ott kezdődött, hogy a bios nem ismeri fel...
Ha manuálisan se lehet megani a paramétereit, akkor viszont bukó.
Az oprendszeres buli csak utána jön... 
Akkor azt felejcsd el, talán 1 bios frissités segithet rajta. De volt példa arra is, hogy egy 80ast nem ismer fel egy adott alaplap... 
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

Nem. Még ezzel a lappal nem tudom, hogy gond lesz-e, de úgy nem akarom megvenni a vinyót, mert ha nem jó, akkor nem tudok vele mit kezdeni.
Egyébként egy régi ppga-s lap, semmi agp és sis chipset. Gyííílkos. 
Tényleg: hogyan áll a ceruza projekt? A GT modra most keresem a megfelelő hűtőt. 
[ Szerkesztve ]

Ez nem így van. Pl. régi lapokon a BIOS nem képes kezelni a 127Gb feletti vnyókat. Azonban sok esetben, BIOS frissítés után nincs ilyen gond. Feltéve, hogy a gyártó folyamatosan fejleszti a régebbi az elavul szoftjait, sajnos nem ez a jellemző.
Az XP-nek ahhoz semmi köze nincsen, hogy egy lap, induláskor felismeri-e a vinyót vagy sem.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

Hali!
Olyan új AMD-s lapot keresek amelyen 4IDE és 4 v több SATA csati van.
Olcsó. (Max 20eFt)
+ esetleg van rá 2 v több év gar.

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

Lakásfelújításból nem maradt valakinek szilikonos szigető? Csak pár nyomás legyen a tubusban.
Nagyon kis munkához kellene és emiatt nem szeretném új tubust venni.
Cserébe mi kellene? Ezek a filmekből tudnák adni másolatot: [link].
Köszi!
A bios limit amire Te gondolsz, az 32Gb.
Ezért lehet sok hdd-t Jumperrel 32Gb-osra korlátozni(főleg samsungokat).
A 137Gb-os korlátban meg Reac-nak van igaza, annál többet a service pack óta támogat az XP.
"48-bit Logical Block Addressing (LBA) is a technology which extends the capacity of IDE ATA/ATAPI devices beyond a previous limit of 137.4 GB. This limit applies to IDE ATA/ATAPI devices only and not to SCSI interface devices. The original design specification for the ATA interface only provided 28-bits with which to address the devices. This meant that a hard disk could only have a maximum of 268,435,456 sectors of 512 bytes of data thus limiting the ATA interface to a maximum of 137.4 gigabytes. With 48-bit addressing the limit is 144 petabytes (144,000,000 gigabytes)."
röviden a lényeg:
A 48bites block címzés (IDE ATA/ATAPI) kiterjeszti az előzőleg használt 137Gb-os korlátot.
Az eredeti ATA csatolók, csak 28bitet alkalmaztak az eszközök címzéséhez. Ez azt eredményezte, hogy 137.4Gb-nyi sectorra korlátozta a megcímezhető sectorokat. 512bytos blokkmérettel. A mostani 48bites címzéssel a limit 144,000,000 gigabyte.
[ Szerkesztve ]
Szia!
Akkor az egyik kellene, amelyik egy nőnek jobb lenne.
Mikor tudnám átvenni? Megfelel az 5k?

Pedig én úgy tudom, hogyha az alaplap BIOS-a nem tudja a 48bites LBA címzést, akkor az SP2 sem segít. (ettől függetlenül, nem állítom, hogy biztosan jól tudom)
PL

Hát múltkor néztem az atx-es házakat, olyan kellene amiben van táp, és megvan minden előlapja. rádobsz 3-at egy ilyen atx-es házikóra és az úgy szerintem jó...szerintem.
A hétvégén bármikor talizhatunk, ha jófej vagyok akkor be tudom vinni a városba. Melyik a jobb? Nőiesebb? Nem tudom, vagy gyere ki öreghegyre és megnézed őket és választasz vagy elviszem az egyiket neked.
[ Szerkesztve ]

2db bontatlan 4GB-os pendrive eladó 5000/db áron.
Ha kell valakinek, küldjön pm-et.
[link]
[ Szerkesztve ]
(I____\==OOOO==/ ____I)

nemtudjátok véletlenül hogy fehérváron van valami szerverhoszting cég?? mert gugliban nemtalálok sajnos semmit...

köszi szépen...végülis ezt megtaláltam énis, csak konkrét dolgot nemtaláltam hogy esetleg lenne-e valami. egyedül talán a datatrans-nal. majd valamelyik nap megkérdezem őket, hátha foglalkoznak itt hosztingolással

Eladó P3 konfig!
CPU típusa Intel Pentium III, 500 MHz (5 x 100)
Alaplap neve Asus P2B (3 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 3 DIMM)
Rendszermemória 192 MB (SDRAM
Videokártya GeForce4 MX 440 with AGP8X (128 MB)
Hangkártya Creative SB PCI128 (Ensoniq ES5880) Sound Card
Lemezes meghajtó ST320410A (20 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó NEC DV-5700A DVD Rom
Képernyő Siemens-Nixdorf MCM1503
I was born in a dump my mother died, my daddy got drunk they Left me here, to die or grow in the middle of Tobacco Road

Sziasztok!
Szükségem lenne egy AGP-s VGA-ra (9600 XTszintű)
egy 512-es SD ramra
2 x 512/400 DDR1 memóriára
valamint egy Routerre
Az ajánlatokat privátba várom!

Hy!
Szerintem ezt igy nem kéne nyílvánosan. 
[ Szerkesztve ]
Biztosan jól tudod, mert elég nyilvánvaló.
Én csak azt mondtam, hogy összekeverted a 32Gb-ot a 137-el.
régi lapokon a BIOS nem képes kezelni a 127Gb feletti vnyókat. Azonban sok esetben, BIOS frissítés után nincs ilyen gond

Nem kevertem össze, és a dölt betüs mondat szóról szóra igaz. (Véleményem szerint)
pff persze hogy igazad van, de ennyi erővel azt is írhattad volna,
hogy régi lapokon a BIOS nem képes kezelni a 750Gb feletti vnyókat,
meg 2007-ben gyártott 150Gb-os WD Raptorokat...
A két dolog amit összemostál, csak annyiban függ össze,
hogy a 127 nagyobb szám a 32-nél, így nem mondtál helytelen állítást.

ezt kérdeztem meg tőlük... mert hátha itt van nekik fehérváron és nem pesten.
mert most a gépem pesten van és jó lenne ha pl itt helyben találnék vlaamit.
amúgy köszi szépen

És mit mondtak, gondolom azt, hogy Fehérváron van a szerverterem, nem? 

Látom megtárgyaltátok a winchester témát. 
De nekem még attól kelleni fog kicsi ide winchester. (ha így haladunk, akkor összerakom a 5 scsi winchestert)

"Még morfondíroznak rajta, hogy kell-e nekik a 17-es monitor a géphez ami készül nekik.
Amint eldöntik szólok nektek."
Ez mennyi idő? 
szia, épp most beszéltem velük, már eldőlt, csak azt nem tudtam mikor adnak rá pénzt.
Ma 3-tól át tudom venni a monitort. Akkor döntsd el te, hogy melyik kell, én meg viszem a másikat.
Szia!
Nincs olyan házam aminek megvan az összes előlapja. Így kp-ért vinném a monitort. Ha rrobi választott, és éppen errejársz be tudnád hozni ma nekem a vidámpark környékére azt ami marad? 
juliabrilke:
Nekem van egy 9Gb-os HDD-m ha érdekel.
[ Szerkesztve ]

Milyen árban lenne? Igazából letöltőgépbe kellene, ezért írtam a 20-40gigás verziót.

Jaj, ne nekem kelljen választani!
Te voltál az első amúgy is!
Amelyik marad az nekem jó! Oks?
Sajnos én ma nem tudok szállítást vállalni, egyrészt mert dolgozom, másrészt mert betáblázott a napom. Ha kem fórumtársnak jó a hétfő, akkor szívesen elviszem Neki is. Szóval?
Abba tényleg kicsi lenne.
inkább keress 2,5"-os vinyót átalakítóval, vagy usb-vel ha tud arról bootolni.

Árban egyébként mennyi lenne?
inkább cserélném 
Vagy 1k esetleg
4000+os Sandiego A64 2,4GHz-es jobb, vagy egy
Opteron 164 1,8GHz 2magos?
Mind2ben 2*1Mb cache van.

Mi is kellene ért? 1k értékben mit lehet adni? 
Nincs halk Socket A hűtőd Palominora?
Vagy 80-as HDD amibe beszámítanád.
Vagy 256-os DDR ram 266 is jó.
Esetleg AGP-s VGA aminek 1,49V kell.
1k is jó ha ezek nincsenek.
2*512 DDR ramot is keresek.

Sajnos nincs hűtőm, csak p4-re. Vga valami 4MB-os van. 
Akkor ebből 1k lesz. Mikor lehetne átvenni?
Ma bármikor ha van kedved erre buszozni.
Toljak neki addig egy low level formatot?
Este nemtudom megyek-e be a városba.
Tőletek jön erre 4busz is(13,36,37,38),
én nem nagyon tudok mozdulni pár óráig,
mert épp egy gépet csinálok.
Holnap is jó egész nap.
...mostjut eszembe, este megyek be a belvárosba.
ha eljösz arra odaadhatom.

Sziasztok!
Még mindig szükségem lenne egy AGP-s VGA-ra (9600 XTszintű)
egy 512-es SD ramra
2 x 512/400 DDR1 memóriára
valamint egy Routerre
Várom az ajánlatokat!
128-as SD-m is van eladó. Azt is kerestél valamikor nem?
Nincs esetleg DDR2-esed cserébe ezekért?

Én most Balatonfüreden vagyok, leghamarabb hétfőtőn lesz jó.

Egy sd szerintem elég lenne.
DDR2 van négy giga, de az még kelleni fog a gépembe. 
Esetleg black dragon 5-5-5-15 2x1giga
[ Szerkesztve ]

Kem és rrobi, ha holnap is megfelel akkor elviszem hozzátok mindkettő mocsit, remélem találok majd vmi telszámot amin elérhetőek vagytok.