Szilágyinénál vizsgáztam le elsőre 10 éve. 
Exem azt mondta, inkább a lövészet, mint Szegeden bringázni, az kevésbé veszélyes.
Múlt nyáron egy bringás úgy belém jött, hogy a pedálja is leszakadt, elszakította térd alatt a kedvenc nadrágom, ő meg ráesett egy parkoló autóra.
Gimis koromban jövök le a régi híd felől az oskola utcára MTB-kal, velem szemben a kerékpárúton felfelé egy pizzafutár. :S Nedves volt a ráf, nem fogott rendesen a fék, meg voltam vagy 150 kiló is, szal irányváltás is esélytelen volt. Ha nincs a Simon az a nagy sárvédő lemez a térde előtt a tagnap, tuti töröm a sípcsontom a lábtartóján. Így csak rommá törtem a Simót. 
10 éve már Alsóváros egyirányú volt. Az övezet magában foglalja a jobb kezes szabályt, ezárt nincsenek kint az egyenrangú táblák. Na meg nézd meg, Szeged övezeteinek legjava olyan lepratelep, ahol gyűjtik a színesfémet. 
Mai eset: a színháznál rendőr épp intézkedik, valakit lemeszelt. Mellette körforgalomnál lépek le a zebrára, paraszt dudálva-mutogatva vág át előttem, mire óbégatok neki, hogy zebra, bammeg!
Annyi esze nincs, hogy a megkülönböztető jelzést használó rendőrautónál ne szabálytalankodjon? 
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...