Bővebben: link
Hihetetlen ez a bűnöző banda. Szinte bármit megtehetnek következmények nélkül. De miért nem lépünk föl mi is ellenük, mint a németek?
Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.
Hihetetlen ez a bűnöző banda. Szinte bármit megtehetnek következmények nélkül. De miért nem lépünk föl mi is ellenük, mint a németek?

Mert itthon ez már a demokrácia, szabadságjogok földbe tiprása lenne sokak szerint.......
Túl mélyen be vannak épülve. Illetve túl magasan - a pénz vonzza a pénzt elv alapján. Nyilván olyan embereknek van jelentős anyagi haszna a dologból, akik képesek az ügy eltussolására. Minden bűnszövetkezet így működik, miért lep ez meg téged?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Nem lep meg, csupán fölháborít, hogy egyháznak álcázhatják magukat. Ha a németek föl tudtak lépni ellenük, akkor ezt mi is megtehetnénk.
Ja, de a cikknek pont a kivizsgálás megnyitása/gyanú felébresztése a céja, így fellépés addig nem is indul meg, amíg a probléma nem ismert publikusan, mostmár pedig kezd ismertté válni, így a hatóságok/törvényhozók is felnyitják a szemüket...
http://rug6fc.uw.hu

Igazából az is érdekel, hogy mi visz rá embereket, hogy kitöltsenek egy ilyen kérdőívet ennyi adattal. Én már akkor nyűgös vagyok, ha egy bank vagy hivatal olyan adatot kér, ami nem 100%-ban szükséges az adott ügyintézéshez.
Szóval tényleg fel lehet lépniellenük törvényi úton, de az emberek figyelmeztetésével is. szvsz
Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

Gyönyörű. Sajnos ilyen Országban élünk. Ha pl egy romát lecigányozol, akkor meghuzkodnak érte. Veled az ilyen bűnöző klánok, azt csinálnak amit akarnak. Szégyen.

[Szerkesztve]
A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok..

Szerintem inkább a léről van szó itt is mint mindig. Tényleg tudtátok, hogy John Travolta is scientológus? Vallás valszínű azért lett, mert így adómentesek az USÁban és gondolom egy csomó más országban is

Az emberek többsége gyönge, bizonytalan, bárortalan, keresi a kapaszkodót. És it első körben elhitetik vele, hogy támaszra találhat. Aztán ha már bent van a rendszerben, szépen ledarálják. És a legnagyobb mocsokság, hogy nem engedik kilépni.

Azért azt ne feledd, hogy ezt a cikket egy újságíró írta, úgyhogy nem biztos, hogy van közös metszete a valósággal 
Aki él és nem boldog, az téved!
Szerintem a helyes törvényi lépés az lenne, hogy az egyházaknak adható ilyen monopol jogokat, mint ez a ''kitöltök egy papírt egyszer véletlen, aztán nem perelhetem az egyházat soha'' kellene megszűntetni.
http://rug6fc.uw.hu

Azért kíváncsi lennék egy ellenük való hatékony fellépés esetén a liberális politikai és civil szervezetek, szabadságharcosok lásd TASZ reakciójára................

Volt ismerősöm, aki a hitgyüli miatt lett öngyilkos. Az ilyen bizniszalapú vallásnak álcázott szervezetek mindenhol utánadnyúlnak. Az egész célja pedig nem a pénz, hanem a hatalom.
Párhuzamba tudom állítani ''Hoover aktáival'', amik ugye vagy léteztek.... hivatalosan meg nem.
Van saját életem...
Németországban megvonták az egyházi besorolásukat, sőt, aki a szcientológiai egyház tagja, az nem lehet köztisztviselő, nem vállalhat közéleti szerepet. Sajnos az államok túlnyomó többsége elnézi a létezésüket, csak hát ezzel rengeteg embert hagy slamasztikában.
Azt egyébként soha nem értettem, hogy miért egyház?
Mert hogy esetleg alapítvány, vagy szervezet, vagy ilyesmi. De hogy egyház?
Biztos jó sok pénzt költöttek rá, hogy elintézzék.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

''hitgyüli miatt lett öngyilkos''
Aki megteszi, az megenné más miatt is. Ez alapvető gyengeség, veleszületett hajlam.
*** http://agyzuzo.uw.hu/zuzo.jpg ***

''Az emberek többsége gyönge, bizonytalan, bárortalan, keresi a kapaszkodót. És it első körben elhitetik vele, hogy támaszra találhat.''
Az megérdemli.
Asszem úgy indult, hogy az USA-ban így kikerülhető volt az adófizetés. Aztán már egyházként terjedt tovább ez a társadalmi fertőzés...
A Balhán van a központjuk, én meg naponta ott megyek el: ennyi agymosott figurát együtt... De sajnálom őket őszintén.
Mindenki erősnek hiszi magát. Pedig...

Gondolom ismerted, meg azt is tudod, hogy mit művelt vele a hitgyüli évekig miután megpróbált kilépni. Nem tennék ilyen általánosító elhamarkodott kijelentéseket a helyedben a körülmények és tények ismerete nélkül.
Van saját életem...

Nem, de tanultam pszichológiát és volt dolgom hitgyülisekkel (még ennél is durvább fajtával). Pontosan látom, mit tesz, azzal aki gyenge. Bekebelezi. De ez csak a ''kapcsoló'', ha nem a hitgyüli, kiváltja valami más (pl. egy szerelmi csalódás, ital, drog, stb).

Abból indulok ki, hogy engem akaratomon kívül még soha semmi olyasmibe nem rángattak bele, amiben én nem akartam részt venni. Környékeztek már meg jehovák, más hitgyülisek, meg a tököm tudja még kicsodák, de ha hárítasz, akkor nem tudnak veled mit kezdeni. Az utolsó ami eszembe jut, hogy egy ilyen mondvacsinált egyháznál keressek lelki békét... Szvsz te is így lehetsz vele, érted miről beszélek. Akkor meg?
Bocs, de ezt (''hitgyüli miatt lett öngyilkos...'') maximálisan kétségbevonom; soha senki nem mondja a Hitgyüliben, hogy legyél öngyilkos, ebben 10000000%-ig biztos vagyok, de tudod mit...? Egyszer, csak egyszer menj el egy istentiszteletre és hallgasd meg, amit ott mondanak.
Csendes mély lila a tenger, kedves, ajkad sósan, nedvesen ér, kér... Magába zár ez a titkos óceán.

Szvsz egy szektára gondolhatott. Ott vannak iszonyatosan elborult emberek. De már ahhoz is kellőképpen elborultnak kell lenni, hogy valaki belépjen egy ilyenbe...

Attól, mert valaki hallgat 1-2 félév pszichológiát, még nem válik pszichológus belőle.
Hát, én megnéztem egy-két szertartást az ATV-n. Eleinte kíváncsiságból, mert ugye elég sok rosszat hallottam a Hitgyüliről, aztán csak szórakozásból, mert ez a Németh Sándor egy kellemes udvari bohóc. Beszélni nem tud, makog össze-vissza, és ostobaságokat beszél, mivel rosszul fogalmazza meg a gondolatait.
Viszont az riasztó volt, hogy bármilyen pöcsség hagyta el a száját, a tömeg lelkesen tapsikolt. 

Nem, de az alapok kellőképp benne vannak abban az anyagban. Főleg hogy jogon pont azt a részt tárgyaltuk, ami a gyilkosságokkal/öngyilkosságokkal foglalkozik illetve a deviáns viselkedéssel.

Módosítottam a topiccímet, hogy ne zárnom kelljen a topicot.
A szcientológia viselt dolgairól és a velük kapcsolatos problémákról:
Xenu.net Bővebben: link
''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Jah. Igazából az a borzasztó szerintem, hogy ezek a hitgyülik TALÁLNAK ennyi balekot. Ha nem lenne ennyi birka ember, nem lennének hitgyülik sem.
Hosszú a kezük, mi? 

A legrosszabb talán az az egészben, hogy a terem tele van jobb sorsra érdemes, értelmesnek tűnő arcokkal, akik az első sorokból hangos AMEN-ezéssel bólogatnak minden bemagyarázás után
Az átszellemültségük ijesztő!
Bass is a strong instrument, you can't allow yourself to play it weakly, with no authority.You've got to play with an attitude.

szerintem aki belép egy szektába az csak menekül a problémák elől.

IMHO mindenkinek sajat egy adta jo, hogy milyen vallast, es milyen formaban akar gyakorolni.
Ha egy darab szart akar imadni akkor csak tessek.
De utanna ne huzza a szajat, hogy: ''Anyam, en nem ilyen lovat akartam!''.
Ha mar belemaszott akkor masszon is ki belole, ugyan ugy ahogy belemaszott a dologba.
Nem kenyszeritette ra senki, hogy imadja azt a darab szart.

Szerintem a hitgyüli nem egy kategória a szcientológiával (bőven az előbbi javára).
''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
Megérdemli?!? Akkor ezezk szerint, aki a farzsebében hordja a pénztárcáját, és ellopják a 4-es villamoson, az (is) megérdemli. Aki csak 1 zárat rak a lakásajtóra, és betörnek hozzá, az is megérdemli. Ne is büntessük a zsebtolvajt, a betörőt, hanem csak azt, aki nem volt ''elég'' óvatos?!? 
Abból, hogy figyelmetlen valaki, még nem kellene annak következnie, hogy kirabolják. Abból, hogy valaki könnyen befolyásolható, nem kellene annak következnie, hogy az ehhez hasonló szekták _büntetlenül_ bekebelezhessék...
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy sz*r borokat igyunk..."
Nagyon leegyszerűsíted a helyzetet, illetve az utolsó mondatodban van a lényeg (a gyenge akaratú/bizonytalan/könnyen meggyőzhető emberek rámenős becserkészése szvsz belefér (erkölcsileg legalábbis) a ''kényszerítés'' kategóriába).
Ismét egy topic, ami szvsz hamarosan be lesz zárva (mint pl. a BKV-s sztorik).

Mindig is egyszeruen lattam a vilagot.
Nem kell tulbonyolitani a dolgokat.
Akit konnyen manipulalni lehet, az inkabb vigyazzon magara, foleg ha tudja magarol, hogy konnyen be lehet ugrat dolgokba.
Ezek a lehuzos dolgok pont az ilyen embereket celozzak meg.
Lehuzos dolgok:
- kamu vallasok
- pilota jatek
- eletbiztositas
Miért lenne bezárva? Ha csak egy embert eltántorít a szcientológiától, már megérte.
Egyébként:Bővebben: link

Nagyon durva:
''Scientology is now run by David Miscavige, 31, a high school dropout...''
LOL!!
Ez is jó:
A 3 (általad említett) ''lehúzós dolog'' között akad néhány baromi nagy különbség:
- életbiztosítás: törvényes, és elvileg kapsz érte valamit (illetve a családod, ha neadjisten megmurdelsz);
- kamu vallások: törvényes, és nem nagyon kapsz vissza semmit a lehúzott pénzből (mondjuk a lelki vigasz se semmi, de azt a hagyományos egyházaknál is megkaphatod kvázi ingyen);
- pilótajáték: törvénytelen, és valszeg semmit nem kapsz vissza a befizetett pénzből.
Azt hiszem látszik a lényeg. Ha már pilótajátékkal hasonlítod össze (amit a törvény üldöz), akkor egyértelmű a következtetés: szigorúbb törvényi szabályozás kellene az egyházakra nézvést (''szektatörvény'').
Mert szvsz ebből is vad flame lesz (de legyen neked igazad).

Sziasztok!
Csak par szot szolnek a temahoz.
1. Azert lett egyhaz az SC, mivel az USA-ban illegalis gazdasagi tevekenysegert bepereltek, erre volt a valasza - az amugy imho pocsek scifi ironak - Hubbard-nak az, hogy vallast alapitott.
Az USA torvenyei szerint ugyanis vallasszabadsag van az es ott alapit valast, aki ahol akar, es egy vallas belso felepitesebe, finanszirozasaba se lehet ugy beleszolni. (A kiskapuk keresese, amugy is megszokott dolog oddaat, ugye az RSA-t anno ugyanilyen kiskapun - sajtoszabadsag- hoztak ki (kinyomtattak konyvbe a forrast, europaban meg bescanneltek es voala..)
A per hattereben mi huzodott arrol csak talagatni lehet, de az azert elgondolkodtato, hogy a vilagon az USA-ban van a legtobb gyogyszeresen kezelt pszichiatriai beteg.... Hubbard pedig egy mas - imho rossz - megoldast kinalt ugyanerre.. Szerintem az csipte a pszigyogyszer lobbi szemet, hogy mas is ker a tortabol....
2. Az egyik baratom tagja volt az egyhaznak, es siman kilephetett belole, amikor akart. Eloadasokat tartott, szoroanyagokat osztott. Ja es nem buggyant bele, nem adta le a fizeteset sehova..
Tehat szerintem, altalanositani a legnagyobb hiba, plane egy ujsagcikkbol. A srac biztos belekopott valakinek a levesebe az egyhazon belul.
3. 5 evig jartam egy pszihiater lannyal. Ha azt a szot, hogy SC-ia kiejtettem a szamon rogton nott a levego feszultsegtartalama. A SC-s baratomnal a pszic-ia valtott ki ugyanilyen reakciot.
Mindeketten hihetetlen tortenetekkel kapraztattak el a masik oldal tetteit ecseteltek. Hallottam annyi osszeeskuveselmeletet, hogy nameg..
4. Nagyon-nagyon veszelyes egy ujsagcikkbol egy ''vallasra'' halalt kialtani. Innen mar csak egy lepes az elkulonites, taborbazaras, megsemmisites amire ugy volt pelda a multszazadban.
En ugy itelem meg - es lehet, hogy tevedek - , hogy az egesz hattereben minden szinten a PENZ all, lehet ez kicsiben ala kisgazda baratunk, vagy nagyban gyogyszerlobby...
Ja es megvalami, ilyen tortentet lehet mas egyhazzal (pl.:katolikus) is hallani.
-

''En ugy itelem meg - es lehet, hogy tevedek - , hogy az egesz hattereben minden szinten a PENZ all, lehet ez kicsiben ala kisgazda baratunk, vagy nagyban gyogyszerlobby''
Szerintem jól itéled meg

Egyetértek. Nehezen tudok olyan embereket sajnálni vagy akár csak megérteni akik ilyen szinten mások kezébe helyezik az életüket... külső segítségben, valamiféle megváltásban bízni és arra életet építeni nem szabad. Ilyen ugyanis nincs, és ha valaki ezzel ellentéteset állít már biztos lehetsz benne hogy (jó esetben csak) a pénzedet akarja.
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

Na azért ezek a példák baromira nem tartoznak ide... Ha már ilyen párhuzamot akarsz, az inkább úgy nézne ki, hogy én magam rakom a pénztárcám a zsebtolvaj kezébe, aki aztán elszalad vele és akkor kezdek el még ezen problémázni...

Csatlakozom. Mindenkinek természet adta joga a szabad akarat, nem elektrosokkolva, shotgunt a fejükhöz szorítva kényszerítették őket bele a dologba.

Amiatt lett öngyilkos, hogy nem engedték el, és évekig zaklatták utána. Nem mondta neki senki, hogy legyen öngyilkos. Nem folytatom, mert látom szereted teljesen félreértelmezni és kiforgatni a mondanivalót. Lehet nyugodtan példákkal is megcáfolni amit írtam, 'ilyen nincs, ez hazugság', nem érdekel. Nagyon kedveltem ezt az embert, saját szememmel tapasztaltam sokszor, hogy min megy át, milyen rohadtul ocsmány módon avatkoztak az életébe, tették tönkre idegileg.
Van saját életem...

Én voltam kitölteni iq tesztet is, meg személyiség tesztet is. Az iq tesztem jó magas lett, a személyiségtesztből, pedig az derült ki hogy én vagyok a világ legszerencsétlenebb embere
(najó azért ennyire nem, de jóval negatívabb dolgokat mondott rólam, mint amilyennek én ismerem magam). Felajánlottak tanfolyamokat, meg ilyesmiket és ennyi...
Később kaptam egy levelet, hogy szimpatikus voltam nekik, és ha kedvem lenne velük dolgozni, akkor fáradjak be az irodájukba. Nem éltem vele, de azért kiváncsi lettem volna az ajánlatukra. 
Aztán küldtek egy levelet valami tanfolyamokról, de ez minden. Engem hidegen hagyott. Nem éreztem belerángatásnak egyáltalán.
nem éppen olyan emberek jöttek magyarázni nekem, akiknek túl nagy a meggyőzőerejük, nem tudták úgy tálalni a dolgokat, hogy megfontoljam, hogy szükségem van-e erre, közömbös maradtam.
Agyzúzónak igaza van, aki olyan tipus, azt bármibe bele lehet rángatni, nem veszélyesebb ez, mint a többi hasonló kaliberü baromság, ahol az ember átszellemül
(MLM aktivisták)
''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

Biza... Ez ugyanolyan, mint amikor az embert megkínálják élete első szál cigarettájával... Aztán vagy elfogadja és vállalja a következményeit (ami ráadásul előre látható), vagy illedelmesen visszautasítja. Ennyi.