Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#751) raczger válasza raczger (#749) üzenetére

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

up!
pls valaki!:) holnap mennék megcsinálni csak nem szeretném hogy ha ez igaz, nehogy elvesszen a gari:S

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#752) seiko válasza raczger (#751) üzenetére

seiko
(senior tag)

Csak akkor vész el a garancia, ha az óra tokját bontják meg.
A csat lerövidítése nem ilyen beavatkozás.

(#753) RAM válasza raczger (#749) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

marad a gari

Csak tisztán

(#754) raczger válasza seiko (#752) üzenetére

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

köszi
igen, az órás is mondta csak ha az óra szerkezetet babrálják akkor van ez:)
egyébként nagyon jó kis óra, nekem tetszik:)

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#755) Traxx

Traxx
(őstag)

Sziasztok!

Szeretnék a közeljövőben én is órát vásárolni, csak nem tudom, milyet...az anyagi lehetőségeim sajnos behatároltak, 25K környéke lenne a plafon. Szóval ennyiből szeretnél egy viszonylag szépet és jót kihozni.

Előre is köszönöm mindenkinek a tippeket :R

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#756) cousin333 válasza Traxx (#755) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak az ár szerintem elég kevés paraméter. A Casio Edifice típusok között talán találsz neked való. Az áruk változó, de a többsége a 25 ezer környékén van.

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#757) Salak

Salak
(tag)

Hy,

Most láttam meg ezt, és egyszerűen gyönyörű. Bele se merek gondolni mennyibe kerülhet :U

[link]

"Winners never quit and quitters never win."

(#758) seiko válasza Salak (#757) üzenetére

seiko
(senior tag)

~3300 Euro.
Szépen tokozott tucat-ETA szerkezet.

(#759) seiko válasza Traxx (#755) üzenetére

seiko
(senior tag)

Most láttam a Pólus Centerben egy óraszaküzletben igencsak tetszetős, wr50-es, zafíros Casio-kat. Az általad említett összeg körüli áron. De szép antik kézifelhúzós órákat is lehet ennyiért kapni, ha megérintett esetleg a mechanika varázsa! ;-)

(#760) Traxx válasza cousin333 (#756) üzenetére

Traxx
(őstag)

Köszi a tippet, közben azért böngésztem máshol is...találtam 29K-ért egy Tissot PR50 órát, az elég tetszetős darab :U Lehet, arra fogok beruházni, bár ha aranyozott lenne a kerete (vagy korona, fene tudja, hogy hívják szakszerűen :D ), akkor olyan jobb lenne, még ha drágább is...
Szóval az ilyen "nuku digit kijelzős", viszonylag letisztult órák között nézelődök :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#761) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hello mindenkinek,

remelem jarnak itt orakban jartas forumozok. 30k korul erdekelne egy automata ora, legyen vizallo, femtokos, pontos es megbizhato, ugy ertve, hogy ne alljon meg a kezemen par napi itthoni ucsorges utan.

Koszonom a segitseget.

u.i. Ez pl megfelelne, de szallitasi koltseggel mar nagyon sok :(

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#762) Aladdin válasza venember83 (#761) üzenetére

Aladdin
(kvázi-tag)

Azért ennek a végösszege csak 3600-zal megy túl a 30K-n.
Mondjuk azzal nem számolva, hogy megvámolják. Ha megvámolják.
Nézegesd az ebay-t, ki lehet fogni nagyon jó vételeket.
Egyébként miért is ragaszkodsz az automatához?

Hondám mindig is volt, mindig is lesz :)

(#763) venember83 válasza Aladdin (#762) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mert nem szeretem a kvarc orakat. Megbizhatatlannak tartom, meg szeretem, hogy erzem mikor a kezemen van az ora, legyen jo sulyos. Nem vagyok dobos, hogy zavarjon. :DDD

Most is egy automata Citizen van a kezemen, 4 evig nem volt vele baj, de mostanaban egyre gyakrabban megall, elviszem megjavittatni, aztan ha nem lehet, akkor veszek egy ujat, mar vagyok egyre. :B

Bugyuta kerdes: meg szoktak vamolni ezeket? :U

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#764) venember83 válasza Aladdin (#762) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kellett neked mondani az ebay-t... Fel oraja gyonyoru orakat nezek :B Nemetorszag kozelebb van es ugy latom csomo uj automata ora van, gyonyoruek!

(#765) Aladdin válasza venember83 (#764) üzenetére

Aladdin
(kvázi-tag)

Kellett biza :)
Én tavaly vettem egy Fortist, de asszem automatábaól ennyi elég is.
Két hónapja szembe jött velem az ebayen egy Omega Const. Perp. Cal. De az már megint quartz. Meg kellett vennem. :DD

Hondám mindig is volt, mindig is lesz :)

(#766) busman válasza venember83 (#763) üzenetére

busman
(PH! addikt)

Az automata szerkezeteket 3-4 évente illik tisztítatni...sztem utána nem lesz vele gond.

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿

(#767) venember83 válasza busman (#766) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kosz az infot, hetfon elviszem kitisztittatni aztan remelem meggyogyitjak.

(#768) seiko válasza busman (#766) üzenetére

seiko
(senior tag)

Maradjunk inkább az 5-6 évnél!
Igaz, az sem mindegy, hogy a szerkezetet kompletten berakják a mosóba és utána csak tessék-lássék megkenik, vagy szétszedik dirib-darabokra-így tisztítják meg-és mindenhol olajozzák-zsírozzák, ahol kell!
Sajnos leginkább az első eset a jellemző, és ezek az "órások" vonzzák a vásárlóközönséget olcsó szervízáraikkal. Nekem tisztították már ilyen helyen ki a 25 éves ébresztőórámat úgy, hogy a következő ellenőrzésnél derült csak ki---még az eredeti gyári zsír van belül! :-O
Egy automata óra szakszerű szervízelése ~10-15 ezer Ft, egy atomata kronográfé ~25-30ezer,+ alkatrészárak.
Persze ennél lehet jóval drágább is! Pl. a Rolex minden szervíznél előírja a korona-tokcső-tömítések-plexi cseréjét is! És így már elkérnek egy mondjuk Submariner szervízért 90-100ezer Ft-ot.

(#769) seiko válasza venember83 (#764) üzenetére

seiko
(senior tag)

Vigyázz, mert az olcsó, feltűnően hangzó (de eddig máég sosem hallott) márkanevek mögött silány kínai dömpingáru rejlik!

(#770) venember83 válasza seiko (#769) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Koszi, de csak eredeti uj Seikokat nezegetek, meg par Festina, Certina es Tag Heuer is akadt. Plusz egy par Fortis, de azt ketlem, hogy megkapom jo arban. Az elobbiek ugy arban okesnak tunnek es vannak nagyon szep peldanyok. Meg ugye csak megbizhato eladotol vasarolok, ha vasarlasra kerul a sor.

Oratisztitas: igen, en is most gondolkozok, hogy hova vigyem... Nem nagyon ismerem az orasokat ebben a varosban, egy biztos: keves az igazi mester sajnos :((( Kioregedtek s meghaltak :(

[ Szerkesztve ]

(#771) bandus válasza venember83 (#763) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha van valami comment mező a rendelésnél, akkor írd oda, hogy legyen oly jók, és a csomag értékének 20$-t adkjanak meg, és írják rá, hogy gift. meg számla se muszáj a csomagba :)

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#772) venember83 válasza bandus (#771) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kosz a tanacsot, de ha rendelek, akkor a nemet ebay-rol veszek, azt meg mar nem vamoljak meg. A szallitas is olcsobb, a valasztek nagyobb, maguk az orak is olcsobbak. Csak ugye nehogy egy replikat vegyen az ember... :U

[ Szerkesztve ]

(#773) Palika71 válasza seiko (#758) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Az ETA olyan pontos automata szerkezeteket tud csinálni, aminél pontosabbat a drága manufaktúrák sem képesek.
Az én órámban egy megsimogatott ETA van, és az óra 3 nap alatt 1mp késést szed össze, pedig nincs neki COSC minősítése.
Persze szívesen lecserélném a pontosságát, egy jól látható turbillonra. :)
(mondjuk a kínaik is gyártanak párszázezer forintos órát, szép turbillonnal, aztán az mégsem kéne)

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#774) seiko válasza Palika71 (#773) üzenetére

seiko
(senior tag)

Az én automatámban egy simán beállított ETA 2824-es van, ami folyamatos hordás mellett heti néhány másodpercet produkál. De csak 50ezer Ft volt tokostul "vonóstul". Ehhez képest ezek a "neves" tokozók baromira elszálltak maguktól.

(#775) Traxx

Traxx
(őstag)

Hát, úgy néz ki, mégis találtam órát...két típust néztem ki, de mivel nem igazán vagyok otthon a témában, ezért rátok támaszkodnék, hogy melyiket is lenne érdemesebb megvenni...
Tissot PR 50
Előny: kedvező ár. Hátrány: Vatera (bár megbízható eladó hírében áll, de szkeptikus vagyok...)
Doxa
Előny: boltban venném (ugyanannyiért, mint a PR 50-et), meg egy kicsit talán jobb a bőrszíj. Hátrány: Doxához képest olcsónak találom, így nem igazán tudom, mennyire reális ez az ár...

Szerintetek? :F

[ Szerkesztve ]

(#776) seiko válasza Traxx (#775) üzenetére

seiko
(senior tag)

A Tissot zafíros, a Doxa minerálos.
A fémcsat mellé tudsz olcsón bőrt venni, fordítva ez nem igaz!
A Tissot wr50-es, a Doxa wr30-as.
Napi használatra a Tissot megfelelőbb! "szerintem"
És amúgy a Doxa név csak kelet-Európában jelent valamit, máshol nem is jegyzik.
Max. 1-2 replika modelljét, de azok méregdrágák!

(#777) tomcsi23 válasza TokLac (#601) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

nekem meg ez tetszik most nagyon... Mi a véleményetek ?
élőben még gyönyörűbb !

http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/justbrands_1977_159609834

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#778) tomcsi23

tomcsi23
(PH! addikt)

(#779) Traxx válasza seiko (#776) üzenetére

Traxx
(őstag)

Köszi a Választ!

Akkor valószínűleg Tissot lesz a dologból, boltban láttam 31-ért...annyit még megér. Nem az automata verzió (az 50 lenne), de gondolom ez nem nagy hátrány...csak kihúzok azzal az elemmel pár évet, utána meg cserélem :U Mármint nem az órát :D

Amúgy az hogy van, hogy a replika Doxák drágábbak? Nem fordítva kéne lennie? :F Az meg pláne a meglepetés erejével hatott, hogy nem igazán jegyzett márka...

(#780) Zebu válasza Traxx (#779) üzenetére

Zebu
(őstag)

Doxa tudtommal nem a legjobban megkonstruált óra. Tömegtermelés áldozata lett. Úgy vettem észre leginkább csak Magyarországon cseng jól a neve, de nem egy ismert és megbízható márka.

Edox-szal nekem ugyanez a benyomásom. Volt egy automata Edox-szom és elég megbíhatatlanul működött. Hav +2,3 perc. Ez kissé sok volt. Végül a zafír ellenére sikerült összetörnöm, szóval letettem róla. Szervízbe visszaküldtem, erre kristályüveget raktak vissza bele. Akkor megint vissza lett küldve, akkor meg valamerre elkeverték, igaz nem is bántam, mert választhattam egy másikat hasonló értékben helyette.

Én is tutira inkább a Tissot-or venném. A PR50 ráadásul olyan letisztult, hogy nem unod meg, tutira megállja a helyét később is :)

Nekem most egy Certina-m és egy Doxa-m van. Az egyik inkább "sportosabb leasure&pleasure" :D a másik egy bőrszíjas klasszik, ha inget kell felvenni!

Régóta vágyom egy Monaco-ra, de meg kell húzni a nadrágszíjat ha belecsapunk.

szerk: Jah még annyi, hogy az első elemcsere az mindig ingyenes :) Ideális esetben 2 év, de ha a kirakatban járatják az órákat akkor a fene tudja. Apámnak karácsonyra vettem egy elemes Tissot Chrono-t és 1 hónapon belül lemerült..... széééééép nem mondom!

[ Szerkesztve ]

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#781) Zebu válasza seiko (#776) üzenetére

Zebu
(őstag)

Csjú most olvastam csak ezt a postodat! Osztom a véleményt! :C :C

(#782) Zebu válasza Traxx (#775) üzenetére

Zebu
(őstag)

Jah még ehhez a doxához annyit fűznék hozzá, hogy ez a tipus nem is ásványiüveges, hanem plexi! Ehh jópofa de pikk-pakk szétkarcolod és élőben ha jobban megnézed kicsit gagyi is. Nekem egy "mechanical" volt belőle, de full ugyanebben a tokban van az óra.

(#783) tomcsi23 válasza tomcsi23 (#777) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Asszony-pajtás hozzászólt. :B
Szóval, itt (meg itt) lenne az óra kicsit jobb képpel. Először fehér számlappal nézegettem, de aztán élőben láttuk ebben, ami sokkal szebb, mint a képen (és a fehérnél is). :K
Kifutó példányok lehetnek, a honlapon sincs fent már, de nálunk még kapható (pl orex). Viszont annál inkább tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#784) peterszky válasza tomcsi23 (#783) üzenetére

peterszky
(őstag)
LOGOUT blog

Szép nagyon, letisztult, semmi csicsa.

What else you gonna do on a Saturday?

(#785) Traxx válasza Zebu (#780) üzenetére

Traxx
(őstag)

Köszi szépen a választ! :R

Akkor ezennel végleg eldőlt, hogy a PR50 lesz az áldozat...Felpróbáltam amúgy a Doxát (Tissot nem volt abban a boltban), de meg is lepődtem, hogy elég könnyű óra. Szinte nem is éreztem, hogy a kezemen van. Már csak a fém szíj miatt is jobb a Tissot, ha ezt nézzük, vagyis hogy (jobban) van súlya :U
Tényleg újdonság nekem az, hogy nem igazán számít jól csengő névnek a Doxa. De amilyen érveket felsorakoztattál, jogosan.

A boltban volt még Certina számomra emberi áron, de már nem akarom még jobban kombinálni a dolgot.

Az első ingyenes elemcsere meg pozitív :) Ha meg lemerül 1-2 év után, abba nem fogok belehalni... (az "etalon" egyébként egy digit. kijelzős Casio, abban a gyári elem 5 évig húzta. De azért másabb lehet mutatót mozgatni, meg másabb folyadékkristályos kijelzőn megjeleníteni a cuccost :) )

(#786) Palika71 válasza tomcsi23 (#783) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon szép, de nagyon öltönyös kategória.

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#787) Zebu válasza Traxx (#785) üzenetére

Zebu
(őstag)

Casio-k durván jól bírják elem ügyileg. Szerintem azért a PR50 annyira nem fogja! :)

Automata szerkezeten nem gondolkodtál? Akkor nincs elemcsere gond...

Vagy ha nem ragaszkodsz a sjáci cucchoz, a Citizen eco drive-ok szerintem egész jó minőségűek...

Certinával nekem egy bajom van amúgy, hogy a márkaszervíz Szegeden van! :)

Bár szerencsére még nem volt rá szükség! :DD

ÉN most ezeket nyúzom:[link]
[link], de mindig van kiszemelt. Tissot Heritage is nagyon bejön....csak kicsit drága Tissotnak, viszont formára, üveralles! :D :

Amúgy azt tudtátok, hogy a szögletes órák tömítése gagyi? Hiába WR100, hosszútávon tutira beázik.... Szóval ha valaki fürödni is akar, akkor inkább csak kerek órát válasszon magának.

Jah azt is érdemes fejbevésni, hogy a WR3), WR50 igazából csak cseppállóságot jelent, ha beázik buktad, gariban semmit nem csinálnak vele. Az WR100-tól jár!

[ Szerkesztve ]

(#788) PELLE válasza Zebu (#787) üzenetére

PELLE
(újonc)

ÜDV!

Csak a wr30 jelent cseppállóságot,a wr50 már azt jelenti hogy lehet benne úszni,a wr100-tól már búváróra kategória.Tudomásom szerint.

[ Szerkesztve ]

(#789) Traxx válasza Zebu (#787) üzenetére

Traxx
(őstag)

Az automata PR 50-el egy bajom van: az ára. 50 rugó már nekem sok...ez a 30 a quarz-ért még belefér.

Sose volt még svájci órám, ezért is néztem onnan valami belépőszintűt...ez volt (meg az ominózus Doxa, amiről lebeszéltetek), ami jobban megfogott.

Úszni nem tudok :DD Fürdéshez meg levenném...nem szeretném kockáztatni :)

(#790) Zebu válasza PELLE (#788) üzenetére

Zebu
(őstag)

hmmmm wr50-nel még nem javasolt úszni.... legalábbis nekem ezt mondták. Ha jól emlékszem az agyik tájékoztatóban is ezt olvastam, de utánanézek, hogy pontosítsak.

Hirtelen ezt találtam: [link]

hm....

szerk: azért nem nevezném így ebben a formában úszásra alkalmasnak...

[ Szerkesztve ]

(#791) Zebu válasza Traxx (#789) üzenetére

Zebu
(őstag)

Jó választás lesz ez a PR50! :)

(#792) PELLE válasza Zebu (#790) üzenetére

PELLE
(újonc)

Érdekesek az idő meghatározások.Az indexes topictárs a nyáron egy tál vízbe tette az autómata óráját, úgy be a mélyhűtőbe,pár órára.Túlélte az óra javítani nem kellett.

(#793) KMan

KMan
(őstag)

Diplomaosztora kineztem. Ebay-en 2,5k ($) korul mozog.

Csak a balekok alszanak „Mindennek, aminek nekifogunk, célja a VÁLTS_ – és mindent, amin VÁLToztatunk_, jobbá és a Nissanra jellemzőbbé teszünk” – Carlos Ghosn [SAS]

(#794) receiver

receiver
(újonc)

Sziasztok!
Tissot sea star 660-at szeretnék. Hol, kitől merre?

[ Szerkesztve ]

(#795) tomcsi23 válasza Palika71 (#786) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Ha nem is öltönyös, de az ing megvan napi szinten.
Már az órácska is, csak még megvárjuk az alkalmat az átadással. :B
Majd csinálok képet Róla.

receiver: mondjuk erre?

(#796) bandus válasza KMan (#793) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én is őt:
óra

:)
te már közelebb jársz hozzá :)

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#797) seiko válasza Traxx (#785) üzenetére

seiko
(senior tag)

Az elem élettartama függ az óra szerkezetének áramfelvételétől, és az elem típusától is. Az én óráimban (kettőben) tíz évet bíró nafta van! Elméletileg!!!!!!

(#798) KMan válasza bandus (#796) üzenetére

KMan
(őstag)

pont irni akartam. :) amugy nem, mivel meg 3 ev van vissza.

Csak a balekok alszanak „Mindennek, aminek nekifogunk, célja a VÁLTS_ – és mindent, amin VÁLToztatunk_, jobbá és a Nissanra jellemzőbbé teszünk” – Carlos Ghosn [SAS]

(#799) seiko válasza receiver (#794) üzenetére

seiko
(senior tag)

Szerintem a Vaterán lenne érdemes körülnézned! Van ott 1-2 Certina-Tissot dealer.

(#800) seiko válasza receiver (#794) üzenetére

seiko
(senior tag)

Őt keresd:

http://www.vatera.hu/tissot_prs_200_quartz_chronograph_eredeti_uj_45786301.html

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.