En nem mondtam konkret szamot, csak azt, hogy engem kb. 10 eve gyoztek meg, hogy a kocsi legyen az olcsobb, es szerintem ahogy az ember idosebb lesz, rajon, hogy igazabol az auto nem olyan fontos, lehet a szorzo szep nagy nyugodtan. Orarol nem volt szo, olyanrol nem hallottam, hogy alberletben 50 millas orat hordott volna valaki (bar az is lehet, hogy van, bar alberletje valogatja, van olyan alberlet pl. Monacoban, ahol az is rendben van), szerintem orarol mezei ember jozanabbul gondolkozik, vagyis nem tulozza el. Nekem ugye van olyan oram, ami kozel annyit er, mint a kocsim, gyanus, hogy ez eleg ritka, hacsak nem 20ezer forintos szakadt trabival jar az ember...
Az audi/video/photo temarol meg az a velemenyem, hogy mindenki lakik valahol, az auto is meg elegge altalanosan elterjedt dolog, a tobbi az hobbi, szal amennyi belefer (es engedi az asszony
.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Integra
(Jómunkásember)
na mit is vennél abból az új 300sl árából?
akkor ez majd későbbre tolódik
nézegettem patek órákat, azok is eszméletlenül szép. remélem megengedhetem majd magamnak egyszer 
|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!
Hat ez tetszik mar nekem regota:
[link]
érdekes, és szép
nagyon egyedi darab. ez belekerül 30-40 millióba?
|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!
Pszt..., nekem sincs. 
De mondom, ezt szeretnék most helyette, mert ez az idei modell.![[kép] [kép]](http://www.shoppingtime-braeuer.de/k_AS4050-01E.jpg)
(Az előző kép a két évvel ezelőtti, az van most, de még mindig annyiért kapható mint akkor és egy árban van az új modellel.)
Ne kérdezzétek, hogy miért, mert nem tudok értelmes magyarázatot adni.
Egyszerűen tetszik és birtokolni akarom! 
Com'è diverso il mondo visto da qui
Inkabb 100-120, es ebben ugye az a szep, hogy nem a gyemantok miatt annyi az ara, mert az nincs is rajta...
hát igen.. én ha megtehetném, talán még akkorsem adnék ki ennyit egy óráért, még..
ha esetleg tehetős leszek, olyan 5-6 millióig elmennék, ennyibe kerültek a patek-ek, amik nagyon tetszenek.

Loha
(PH! kedvence)
Ehhez képest a két évvel ezelöttinek, egész letisztult a számlapja 
Egyébként nagyon jól néz ki, sugárzik róla az, hogy ez vmi professzionális nagyon sokat tudó darab, de feltételezem, hogy a gyakorlatban nem fogod a legtöbb funkcióját használni 
Én úgy vagyok vele, hogy ha egy óra beváltja a hozzá fűzött reményeimet, akkor amíg nem megy tönkre vagy amortizálódik le, addig nincs szívem lecserélni, mert szinte hozzám nő, a testem része lesz, egy biztos pont, ami mindig ott van a csuklómon.
lenox: Ezek az összegek olyan távol állnak tőlem, hogy egyszerűen elképzelni sem tudom azt, hogy ennyiért veszek órát, pedig jó a fantáziám 
[Szerkesztve]
Csanyi bacsi biztos gondolkodik rajta...
Sőt, továbbmegyek.
Annyira nem, hogy amivel ez többet tud, mint a mostani (ébrsztő, 24 órás mutató, stopper), azokra egyátalán nincs szükségem, nem használnám őket.
De ez mind nem érdekes, itt már csak az óra szépsége érdekes. 

seiko
(senior tag)
Szvsz. a régebbi fazon szebb volt, ez már nagyon túl van bonyolítva. És ha jól látom, csak úgy néz ki mint egy kronográf, de mégsem az! 

seiko
(senior tag)
Bocs, ezek szerint mégiscsak az.
Bár a véleményem így sem változik. A régit szívesen hordanám, ezt inkább nem! ;-)
Mindenki ezt mondja. 
Kezdek elbizonytalanodni....

Ez az Eco-Drive mindenesetre fasza egy szerkezet. Nekem 3 éve van egy eco-drive-os, titanium citizen órám, nagyon pontos és soha semmi baj nem volt vele.

seiko
(senior tag)
Ne foglalkozz mások véleményével. Az a fontos, hogy neked melyik tetszik! ;-)

seiko
(senior tag)
Három év nem nagy idő egy karóra életében. 200 éves zsebórák is kifogástalanul működnek. Ezek a mai (kvarc) szerkezetek nehezen, vagy egyáltalán nem javíthatóak. Eleve nem is így készítik őket, nem évtizedekre szánják a többségüket.

seiko
(senior tag)
Szakszervízben mondták, hogy cirka tíz év az élettartamuk az ecodrive-oknak. Természetesen működhetnek jóval tovább is, de ritkán nyúz az ember ennyi ideig egy adott karórát.
Egy ismerősömnek már több mint húsz éve ketyeg kifogástalanul egy 0köves Seiko kvarcórája, de azért nem ez az általános.
Az én első SEIKO-m is hűségesen szolgálja új gazdáját, immáron 21. éve. (Quartz, alarm, chrono modell, gyönyörű.)
Itt egy Patek igaz nem 5-6 millióba kerül
[link]
Egyébként miért kerül ennyibe?
"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520
én inkább rá gondoltam:[link]
nem tetszenek annyira a kerek órák. hogy miért kerül ennyibe? hagyomány, minőség, szakértelem, kivitelezés,svájc, presztízs. szerintem.
Meg talán az is dob rajta, hogy arany. 

seiko
(senior tag)
Max. 50gramm arany van abban a tokban, attól még nem olyan értékes!

seiko
(senior tag)
Egy Picasso kép miért annyi, amennyi?!
Azert kerul annyiba, mert ket nagyon draga kompikacio is van benne, az egyik az oroknaptar a masik meg a minute repeater, vagyis hogy elzeneli az idot. Ugye ez quartzoranal nem nagy kaland, de fogaskerekbol eleg nehez megcsinalni, meg is kerik az arat. Raadasul mint irjak ebbol osszesen 10 db keszult, szal eleg ritka.
[Szerkesztve]
a perpetual kifejezés mit takar pontosan?

Integra
(Jómunkásember)
segghülye vagyok az órákhoz, de tetszik, szép nagyon

seiko
(senior tag)
Folyamatos, örök.
Óra-naptár esetén felismeri a változó napszámú hónapokat, és a szökőéveket is!
találtam még róla infót:
Patek Philippe most egy lenyűgöző, katedrál-harangjátékos percütővel szerelt öröknaptáras karórát mutatott be rajongóinak és a nagyközönségnek. A Ref.5074 funkcióit ezzel még nem soroltuk fel teljesen, ugyanis egy komplex kreációról lévén szó, olyan „apróságokat”, mint például a plusz holdfázis-kijelzés és egy segédszámlapon a 24-órás kijelzés, gyakorlatilag felesleges is említeni. A 22 karátos arany rotorral meghajtott automata felhúzós szerkezet az R27Q nevet kapta, s 467 alkatrész összeszerelésével lett teljes. Ezzel akár be is vonulhat az óragyártás történetébe a legkomplikáltabb óraszerkezetként, amit valaha gyártottak. A 48 órás járattartalék biztosítja a kellő tartalékot az öröknaptáras óra folyamatos működéséhez.
"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520

seiko
(senior tag)
![[kép] [kép]](http://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/7/9/7/BIG_0003233797.jpg)
Tudtommal ez a legtöbb komplikációval rendelkező karóra napjainkban, potom 700ezer Euros árért.
Elképzelhető
Itt 1,5m $-ért árulják [link]

ToBeY
(PH! nagyúr)
Mi abbol az igazság,ha nem Swatch shop-ba cseréltetek elemet 7000-ért,hanem itt a helyi boltba 600ft-ért nem lesz többet vízálló az óra?Mert valami tömitést vagy mit,nem raknak bele vagy vissza.Valahol ezt olvastam...

seiko
(senior tag)
A 7000 és a 600 is irreális. Egy vízálló óra esetében az elemcsere előtt, és után is ellenőrizni KELL a tömítettséget. Elméletileg magát a gumitömítést is cserélni kellene, de sok esetben egy szilikonozás is megteszi(?). Márkaszervízben egy kvarc búvár Omega esetében az elemcsere ellenőrzéssel együtt~3-4ezer Ft, tömítéscserével ennél több.

seiko
(senior tag)
Itt kicsit drága!

seiko
(senior tag)
Bocs ''koxx'', az előbbit neked írtam.

ToBeY
(PH! nagyúr)
Nekem 5000 körűl mondtak sacra a oktogonnál a swatch store-ba,olyan 1éve.Itt az első órás 600-ért kicseréllte.Nem rakot bele tömítést,meg szilikont se,csak kicserélte.
Hogyan tudhadtnám meg vízálló-e még az óra,úgy hogy ne menjen tönkre?
Egyébként egy Swatch Blustery-ről van szó

seiko
(senior tag)
Több óraszervízben lehet vízállóságot méretni! A Borkutime Váci úti szaküzletében száraz, a Casio szervízben a Ferenc körúton (Mester u.-nál) nedves mérést csinálnak. Míg az előbbi drágább és 10atm-ás nyomásig vizsgál, az utóbbi olcsóbb, de ''csak'' 5atm-ig működik. Egy jobb szervízben ezért (is) drágább egy ''sima'' elemcsere. Ahol dolgozom, tíz darabos csomagolásban kapható óraelem, 130-250Ft/csomag áron. Ez kínai, semmi nem garantálja a tartósságot. Viszont egy Renata elem jóval drágább, és még ott a vizsgálat is. Lehet, hogy az 5ezer-ben ez is, és a tömítéscsere is benne volt. De még így is kicsit soknak tűnik.

Peter M
(tag)
Tiszteletem!
Segitsegetekre lenne szuksegem, ki milyen orat ajanlana 180 ezer ig. 22 eves vagyok sportos fem szijasra gondoltam. (A TAG D-Link, Carrera sajna meg kivul esik a koltsegvetesen)
Nagy almom ez volt de mar nem gyartjak:![[kép] [kép]](http://25togo.blogs.com/photos/uncategorized/obp01.jpg)
Hasonlo elvarasok lennenek:
-Zafir uveg
-Titan tokozas lehetoleg
-Elemcsere mentes ;)
-Fem szij
-hasonlo stilus - kerek, vekony tokozas...
Ami szimpatikus eddig a technikai specek alapjan:
A seiko KINETIC szeria v a Citizen Eco Drive
Koszonom
ilovepaint.hu | Web Print Media

seiko
(senior tag)
Én ennyiért a Tissot T-Lord karórát ajánlanám, amelyik elegáns is és sportos is egyszerre.
Automata Valjoux7750-es kronográfszerkezet ketyeg benne, elemcsere-mentes. Viszont 5-6 évente ~30-40ezer Ft a szervízköltsége, és messze nem annyira pontos, mint egy kvarcóra! Ellenben ''lelke'' van! ;-)

sammiedavis
(lelkes újonc)
Hi! Olvasgatva a hsz-eket arra jutottam, hogy akár ki is dobhatom a 3 hete kapott Swatch Irony-mat, ami egy ''kedves'' kisgyermek izomból nekicsapott a téglának, és berepedt az üveg

Me of us one?

ToBeY
(PH! nagyúr)
Elég esélyes hogy nem cserélhető, mert ezek egyben vannak.De azért megkérdezheted a swatch storba.

sammiedavis
(lelkes újonc)
Hát sajnálom, a főnökömtől kaptam ajándékba és megkedveltem, ennél komolyabbra egyébként sem lett volna mostanában pénzem. Ez a store hol vala?
[Szerkesztve]
Me of us one?

ToBeY
(PH! nagyúr)
Hát az 5.kerbe Oktogon-nál biztos van mert én ott vettem a Swatch-om.De lehet van több helyen is Magyarországon.

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
6. /a szenvics saroknal andrassy fele/
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

ToBeY
(PH! nagyúr)
Köszi a pontosítást,régen vettem már az órát 

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Na beneveztem en is egyval:![[kép] [kép]](http://www.omegawatches.com/fileadmin/templates/omega-watches/img-watchesbig/25173000.gif)
udv
neduddki
p.s. hat szegyenszemre qurtz, de hat mit tegyek, ig is ocso vot:- )
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Tudom, hogy nem svájci, de ezt szeretném megkaparintani, de seholse nincsen Magyarországon
!!!
CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

seiko
(senior tag)
elvesztek a hozzászólások, vagy csak én látom rosszul? 

seiko
(senior tag)
én látom rosszul!