Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)

(#9001) Bélaaaa

Bélaaaa
(fanatikus tag)

Köszi!

(#9002) PrinceHerceg válasza dudika10 (#9000) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

xD na ennek a jószágnak se semmi a hangszigetelése, amúgy EMI az az e.m.u sry, most nézem hogy elírtam xD

[ Szerkesztve ]

♫ X-Fi ♫ ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\o=d[(^ ˛ *)]b=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿¯ ♫ Xtreme Fidelity ♫

(#9003) Bélaaaa

Bélaaaa
(fanatikus tag)

Hogyan lehet a Titanium-nak megmondani, hogy 2.1-ben nyomja a zenét/játékot?

Van az automata érzékelése, hogy mennyi kábel van bedugva, s nem engedi visszavenni 2.1-re. Nem szeretném folyamatosan a kábeleket húzogatni belőle ki-be.

(#9004) PrinceHerceg válasza Bélaaaa (#9003) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Az érzékelés nem igazán müködik, legalább is Nekem nem megy Pax driverrel, inkább manuálban szoktam beállítani itt :)

♫ X-Fi ♫ ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\o=d[(^ ˛ *)]b=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿¯ ♫ Xtreme Fidelity ♫

(#9005) Bélaaaa válasza PrinceHerceg (#9004) üzenetére

Bélaaaa
(fanatikus tag)

Én is PAX-ot használok, csak az a baj, hogy nem adja fel, hogy választhassak 2,1 v. 5.1 között!

(#9006) zsizsef válasza Bélaaaa (#9005) üzenetére

zsizsef
(kvázi-tag)

Másnak is volt hasonló problémája, de ez ITT segített. :K

(#9007) Bélaaaa válasza zsizsef (#9006) üzenetére

Bélaaaa
(fanatikus tag)

:R :R :R

Köszi!

(#9008) PrinceHerceg

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Csak kibújt a szög abból a bizonyos zsákból :P

(#9009) Thusor

Thusor
(senior tag)

Szeretnék érdeklődni, hogy szerintetek az USB-s CREATIVE Sound Blaster X-Fi Go! Pro hangkártya mennyire jóbb, mint egy integrált laptop hangkártya? Érdemes ilyenre beruházni, ha minőségibb zenehallgatásra vágyom fejhallgatón keresztül?

HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS

(#9010) XtremLor válasza zsizsef (#9006) üzenetére

XtremLor
(senior tag)

Jövök egy sörrel neked, nálam is ugyan ez volt a helyzet :DD ;) THx

"Legen...Wait for it...Dary"

(#9011) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

Úgy néz ki, hogy az audigy 4-em kezdi a végét járni. :O
És az x-fi titaniumot néztem ki magamnak. És ahhoz ezt a drivert -> [link]. Jó lesz hozzá, vagy a creative honlapon nézzek hozzá egy gyári drivert?

(Másik ha már itt vagyok:
Ha megy valami film/zene és egyszer elkezd torzítani az egész hangkép, akkor milyen része mehet tönkre a hangkarin? Persze egy idő után vissza áll, de elég sűrűn kezdi el csinálni. Driver a ludas? Persze az audigy 4-ről van szó. Valakinek volt ilyen tapasztalata?)

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#9012) PrinceHerceg válasza Sub-ZeRo (#9011) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Szia !

Az Audigy 4 hibájára vonatkozóan lövésem sincs, de az X-Fi-re nézve igen :K Először is amit már most biztosra vehetsz, hogy a Creative gyári szoftver c. dolog felejtős, csakmert kb 1000 emberből 1-nek ha rendesen funkcionál, szóval ide más kell, de a kérdés az hogy Te milyen Op. rendszerrel hajtanád azt aTitaniumot, mert eltérő drivercsomag működik jól úgy igazán mint XP-n mintWin 7-en is ! ? :K

[ Szerkesztve ]

(#9013) Sub-ZeRo válasza PrinceHerceg (#9012) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Win7 64 bit. Meg az a pax driver lenne fent amit linkeltem nem rég.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#9014) PrinceHerceg válasza Sub-ZeRo (#9013) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Szia !

Nekem is Win 7-em van bár csak 32-bit, de Én a 2011 v1.05-ös PAX-ot használom, mert amit Te linkeltél, azzal Nekem anno nem ment a hangkari, de talán Neked igen, ha nem megy a 2010, akkor ezt szedd le ;)

http://www.hardwareheaven.com/pax-drivers/195874-pax-creative-download-section-mods-3.html#post1413359

Üdv ! ;)

[ Szerkesztve ]

(#9015) Sub-ZeRo válasza PrinceHerceg (#9014) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi. Hát jövőhónap elején lesz megrendelve, de előre felakarok készülni driverileg a fogadására.

(#9016) PrinceHerceg válasza Sub-ZeRo (#9015) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Érthető a dolog, ha meglessz a kari és vmi nem klappol, itt vagyunk ;)

Szép estét ! :K

(#9017) Sub-ZeRo válasza PrinceHerceg (#9016) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, ha megjön és nem lesz jó és még a gépet nem gyújtom majd fel hozzá, akkor majd jelentkezek. :DDD

(#9018) PrinceHerceg válasza Sub-ZeRo (#9017) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Van rá esély, talán Te leszel a szerencsés második a világon Akinek megy xD

(#9019) Sub-ZeRo válasza PrinceHerceg (#9018) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD

(#9020) ddk26

ddk26
(újonc)

Sziasztok!Olyan gondom lenne,hogy van egy x-fi titanium HD hangkarim érkezőben egy logitech z-906 na,de most úgy néz ki,hogy nem igazán jártam utánna a dolgoknak mert ez a kártya nem igazán jó 5.1-re,ha meg digitálisan kötném össze akkor ugye a DTS-t nem a kártya fogja csinálni ,hanem a Logi ami azért nem az igazi a kártyához képest.Cseréltessem be egy Fatality Championra vagy egyébb ötlet!?

(#9021) zsombor22

zsombor22
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám hátha tud vki segíteni?
Van nekem egy X-Fi Platinum kártyám már közel 4 éve használom és tökéletes a win7 drivert leszámítva.
Az lenne a problémám alaplapot cseréltem,és most csak közvetlen közel a Vga mellé tudom rakni a hangkártyát,(a másik pci portot teljesen betakarja a Vga,ha lejjebb rakom a vga-t akkor meg az melegszik)
Igy eléggé melegítik egymást.
Nagy visszalépés lenne ha kivenném az x-fi-t és az integrált hangkártyát használnám?
Az alaplap egy Asus P6T Deluxe v2
Ilyen integralt hangkártya van az alaplapon ADI® AD2000B 8csatornás, High Definition Audio CODEC (SoundMax)
Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

Asus P8z68-VPro,2600K+Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4GB,Corsair CMPSU-850TX,Cooler Master Haf-X 942,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,X-fi platinum,logitech z5300,logitech G15,logitech Mx1000

(#9022) Bélaaaa válasza zsombor22 (#9021) üzenetére

Bélaaaa
(fanatikus tag)

Tedd mellé nyugodtan. Csak arra figyelj, hogy valami légáramlatot kapjon az X-Fi, nehogy megsüljön.

(#9023) Sub-ZeRo válasza ddk26 (#9020) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem tudja a kártya a dts-t, mert nekem az audigy 4 is tudja, de a program fizetős hozzá. Kicsit nézz szét a honlapon hátha írnak róla valamit.

(#9024) moonguru válasza Sub-ZeRo (#9023) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Mivel csak sztereó kimenete van, mindegy hogy tudná e! :)

(#9025) Sub-ZeRo válasza moonguru (#9024) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja jogos, most nézem. :D

(#9026) zitromz

zitromz
(kvázi-tag)

Üdv,
Pax drivert használok nagyon szépen szól,de játékok alatt nincs 5.1 6ch direct modeban
valami tipp h ez mégis mitől van?
köszi előre is :)

(#9027) ddk26 válasza moonguru (#9024) üzenetére

ddk26
(újonc)

Nem kell külön megvenni a szoftvert ehhez már jár,de az érdekelne engem ,hogy optikán a kártya csinálja a DTS-t vagy az erősítő?Állítólag optikán megy az 5.1,de kipróbálni még nem tudom majd csak egy hét múlva még ki sincs csomagolva a kártya ezért vagyok tanácstalan,hogy becseréltessem másikra vagy műkődni fog ezzel is.

(#9028) dudika10 válasza ddk26 (#9027) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A DTS egy kódolás. Analógnál nincs értelme, digitálisan az erősítőnek kell ismernie.
Ha optikain összekötöd akkor a hangkártya mindent ki fog küldeni 5.1-ben ami 5.1-es beleértve a játékokat is. A filmek hangja kódolva van, ehhez nem nyúl hozzá a kártya, a játékok hangját viszont kódolni kell, ezt csinálja a kártya és ide kell a DTSi vagy DDL támogatás.
Azon kívül, hogy vettél egy feleslegesen drága kártyát nem hibáztál nagyot.

Egy Asus Xonar DS negyed annyi pénzért optikán keresztül ugyan azt tudja.

[ Szerkesztve ]

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#9029) dudika10 válasza moonguru (#9024) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért, mert úgy tűnik, hogy nincs olyan csatlakozó attól még ott van az csak eldugva.
Ahogy a Xonarokon is itt is világít az egyik jack csatlakozó ahova jack-toslink átalakító kell.

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#9030) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Srácok a bulk jelzés mi a kari mellett? Az a doboz verzió? Vagy a sima zacsis megoldás?[link]

(#9031) AtHoS válasza ddk26 (#9027) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Ha digitálison megy ki a hang, akkor a céleszköz, esetedben a logi hangfal fogja dekódolni a jelet.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#9032) dudika10 válasza Sub-ZeRo (#9030) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

zacsi

(#9033) ddk26 válasza dudika10 (#9028) üzenetére

ddk26
(újonc)

Köszi majd kiderül,hogy mit csinál.Mindig creative kártyám volt,soha nem volt gondom se driver-el ,se mással.A könyve modjuk azt írja,hogy home theater-nél be kell kötni a kettő rca csatlakozót és az optikát,hát kiváncsi leszek mi lessz ebböl.

(#9034) Sub-ZeRo válasza dudika10 (#9032) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, akkor a másik verzió lesz véve. :R

(#9035) ddk26 válasza AtHoS (#9031) üzenetére

ddk26
(újonc)

Na ez az ami nem tetszik mert a kártya mérföldekkel jobban tenné a dolgát mint a logi.

(#9036) dudika10 válasza ddk26 (#9035) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha így szeretnéd használni akkor rossz kártyát választottál.

(#9037) ddk26 válasza dudika10 (#9036) üzenetére

ddk26
(újonc)

Máshogy nem tudom,ha akarok 5.1-t csak optikán keresztül.Na ja ezt lehet,hogy egy kicsit benéztem ugyhogy ,ha nem tetszik akkor csere lesz egy fatality proff.-ra.

[ Szerkesztve ]

(#9038) dudika10 válasza ddk26 (#9037) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4 lehetőséged is van.
Analóg összekötés: itt a hangkártya végzi az átalakítást, ehhez kell 6 analóg csatorna kimenet a kártyán.
Koax vagy optikai: lényegében ugyan az, most tekintsünk el a különbségektől mert ezen a szinten nem lényeg. Csatlakozó és kábel kérdése az egész.
HDMI: szintén digitális.
Az utóbbi 3 esetében a hangkártya csak kódol ha kell, az erősítő mellé épített DAC végzi a konvertálást, a hangkártyának nem sok köze van a végeredményhez.

(#9039) ddk26 válasza dudika10 (#9038) üzenetére

ddk26
(újonc)

Ezen csak sztereó kimenet van analógban,ugyhogy ezért cumi a dolog mert használom digitális kimenettel és igazából akkor a kártya képességei nem jönnek elő,benéztem!

(#9040) ddk26

ddk26
(újonc)

Na srácok akkor mondjatok nekem egy véleményt,hogy érdemes megtartanom a titanium hd-t a logi z-906-hoz vagy cseréltessem ki olyanra amin van 6ch analóg kimenet.köszi

(#9041) Sub-ZeRo válasza ddk26 (#9040) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem egy sima titanium simán jó lesz. Azon van 6ch analóg, meg digitális ki- bemenet.
De azért a többieket is várd meg, hátha mást mondanak.

(#9042) PrinceHerceg válasza ddk26 (#9040) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

Szia !

Eszedbe ne jusson lecserélni az az X-Fi Titanium HD-t, sokkal jobb a sima T-nál, és a digitális koax kimenetet össze birod kötni a Logitech rendszered Koax bementetével,csak egy digi kábel kell, és kész az 5.1-es csoda ;)

(#9043) dudika10 válasza PrinceHerceg (#9042) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neked van fogalmad a problémáról egyáltalán?
Digitálisan tök mindegy, hogy a z5500-hoz Titanium HD-t használ vagy a negyed annyiba kerülő Asus Xonar DS-t, innentől felesleges kiadás volt a Titanium HD. :U

(#9044) Satyricon

Satyricon
(senior tag)

Hali srácok

Taliztam egyik külföldi oldalon egy leírást, hogy hogy lehet tuningolni az X-Fi hangkarikat. itt az eredeti angol szövegű és itt a lefordított szövegű leírás.

MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSÉGÉRE HASZNÁLJA!

ui.: Esetleg van olyan, aki ismeri ezt a modot? Érdemes megcsinálni? :F

"Rendőr vagyok, spanyol vagyok és kib*szott gyilkológép vagyok! Értve vagyok?" /José Luis Torrente/

(#9045) Sub-ZeRo válasza Satyricon (#9044) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aki meg moddolja az x-fi-jét meg is érdemli ha elsz@ródik neki.

(#9046) PrinceHerceg válasza dudika10 (#9043) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

:C :P :C

(#9047) imibogyo

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok van valakinek tapasztalata Auzentech Bravura hangkártyával? Most elég jó áron (25k) hozzá tudnék jutni egyhez.

LINK

Ugyanazt a drivert használja, mint a Creative féle X-fi-k?

(#9048) Sub-ZeRo válasza imibogyo (#9047) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, nézzd meg a képeket, x-fi vezérlős, nem beszélve arról, hogy creative chippes a cucc.

(#9049) ddk26

ddk26
(újonc)

Úgy néz ki Titanium Hd marad.A creativnál azt ajánlották,hogy úgy kell bekötni,hogy 2rca a stereonak és be kell kötni az optikát is.Játéknál ami 5.1-es akkor a kártya dolgozik,ha zene megy akkor csak a mélynyomó meg a jobb-bal fog szólni mindenféle állítgatás nélkül.A film-nél dolgozik a kártya meg az erősítő is-állítólag.Mindenkinek köszi a hozzászólást

(#9050) PrinceHerceg válasza ddk26 (#9049) üzenetére

PrinceHerceg
(fanatikus tag)

:P Nem azért, de csak volt vmi alapja annak amit mondtam :P

De mostmár éljen a zene :C

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.