Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)

(#6001) alien_

alien_
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki használja a kártyát gitárral?
Én nemrég vettem hosszú idő után újra egy elektromos gittyót, rá is kötöttem a cucc-ra (XtremeMusic + Z4), gyorsan letöltöttem az Amplitube progi demóját.. Elég meggyőző :) Nem ér fel egy csöves Marshall erősítővel meg egy Boss ME-50 multiefekttel, de azért megjárja, főleg, hogy "ingyen" van. Az ASIO szépen teszi a dolgát, abszólút nem tapasztalok semmi késést, amikor játszok.
Más próbálkozott ilyesmivel? Tapasztalatok?

Swarm is coming.

(#6002) audi100td válasza Bazsa$ (#6000) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Esetleg frissíts Bios-t, egy próbát megér. Valamint töltsd le az MSI oldaláról a legfrissebb alaplapi drivereket. Illetve próbáld ki azt, hogy letiltod az alaplapi hálókártyát, lehet, hogy azzal akad össze (előtte pucold le a driverét is).

Amúgy Win XP-t használsz nem?

[ Szerkesztve ]

(#6003) Bazsa$ válasza audi100td (#6002) üzenetére

Bazsa$
(tag)

Igen XP -t. Hát akartam de az MSI Bios frisije kriminális... :( Alaplapi drivereknek a legfrisebbeket töltöttem le. De mind1 szívok vele kicsit hátha jó lessz. Csinálok egy BIOS frisit meg lepucolom a LAN drivert is...
Köszi a segítséget :R :R majd beszámolok hogy sikerült -e..

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

(#6004) audi100td válasza Bazsa$ (#6003) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Valahogy csak összejön, Bios frissítés meg MSI-nél talán "online" a legegyszerűbb, emlékszem haverom P35-ös MSI deszkájával is mennyit szívtunk mire működött minden rendesen.

(#6005) Bazsa$ válasza audi100td (#6004) üzenetére

Bazsa$
(tag)

Hát én eddig gigabytot használtam, szerintem az a legjobb. Soha az égvilágon nem volt vele gond. MSI -nél liveupdate meg egyszerüen nem működött akárhányszor próbáltam. :( Ez a csináljak egy floppy dolgot meg erős a 21. sz -ban. :)

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

(#6006) audi100td válasza Bazsa$ (#6005) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nekem is eddig Gigabyte vált be a legjobban, meg régen még az Abit NF7, MSI meg soha nem volt annyira szimpatikus, főleg az idétlen Bios-ai miatt...

[ Szerkesztve ]

(#6007) Bazsa$ válasza audi100td (#6006) üzenetére

Bazsa$
(tag)

Hát igen lekopogom de a gigabytal tényleg soha semmi baj nem volt legalábbis az alapjaival nem. Volt egy 6600Gt szériája ami teljesen rossz volt 2db is visszavittem belölle. De ezen kivül semmi.

(#6008) Calibos válasza Bazsa$ (#6007) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Azért a giga messze nem tökéletes, nem vagyok elájulva tőle. Habár szerintem Amd gyenge pontja az elmúlt 1,5-2 évben az alaplapok amit készítenek alá.

Most már jó a hangkártya?

(#6009) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy tudom megoldani, hogy zenénél is teljes értékűen szóljanak a hátsó hangfalak?
Tudom, hogy az sima stereo és nem úgy kell szólnia de érdekelne, hogy van e rá megoldás. :)

(#6010) audi100td válasza Calibos (#6008) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Intel téren (pl. P35/P45) szerintem elég korrekt lapokat gyártottak/gyártanak...

AMD-vel nem vagyok tisztában, kb. Barton magos Athlon XP-k óta nem követem ezt a vonalat. :)

[ Szerkesztve ]

(#6011) fer válasza Eagl3 (#6009) üzenetére

fer
(senior tag)

[így]

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#6012) Eagl3 válasza fer (#6011) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha...
igazából szólnak nekem most is a hátsók, csak halkabban mint az elsők (hiába állítom maxra a hangfalaimon a hátsó hangszórókat) viszont ami érdekes, hogy tesztnél, mikor körbe megszólaltatja a hangszórókat, akkor egyforma hangerőn szólnak.
Amúgy nekem csak volume panel van fent, azon nem találok ilyen csúszkát, hogy 50-50% -ban szóljanak az első és hátsó hangfalak.

(#6013) Eagl3 válasza Eagl3 (#6012) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, időközben rájöttem, hogy ott is ugyan így bent van :D
Szóval most szól mind a négy hangfalon ugyan az, de így a stereo hangzás totál ki van lőve ha jól gondolom. Úgyértem, hogy így folyamatosan mind a 4 hangszóróból ugyan az szól nincs olyan, hogy a bal elsőben és bal hátsóban ugyanaz szól ugye?

A másik, hogy filmeknél ez a stereo XPAND mód ajánlott ugye? A hátső hangszórókat meg maxra húzni.

(#6014) DeepDish

DeepDish
(őstag)

X-Fi Xtreme Audio-hoz ez a legujabb aprilisi driver vista 64 bit ala, ennel jobbat ne is keressek hozza? :F :R

[link]

(#6015) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

......... ezt 2szer küldte

[ Szerkesztve ]

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#6016) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

HI! Netán valaki el tudná magyarázni nekem, hogy mi a linken lévő táblázatban lévő Dolby Digital/DTS Decode- miért jó... és ez mit is csinál... mit jelent az a funkciója...

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#6017) RiZool

RiZool
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Ma veszek egy X-Fi Music-ot és az érdekelne, hogy nekem 64bit-es Vista van a gépemen...ehhez tudtok ajánlani valami jó drivert meg progikat? vagy alapból tegyem fel amit kapok hozzá ? /kötve hiszem hogy az müködne egyáltalán/ Köszi előre is a segitséget! Üdv! :R

(#6018) audi100td válasza RiZool (#6017) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Menj fel a creative oldalára, onnan le tudod tölteni a legfrissebb drivert/console launcher-t és alchemy-t, vagy ha kellenek a többi extra progik azokat is.

(#6019) RiZool válasza audi100td (#6018) üzenetére

RiZool
(kvázi-tag)

Köszi:)

(#6020) lean

lean
(fanatikus tag)

x-fi titanium tapasztalatok, ha valakit érdekel:
xp-n nagyon állatul szól (mp3,pl CodWW), DVD) (dinamikus, tiszta, erőteljes) analógon kicsinálja a genius sw 5005-öt, vista 32 biten észlelhetően szarabbul (tompább, fakóbb) szól.egyenlőre a kapott cd-s driverekről(még nem youpaxozok) megy, telepítés során egyik rendszernél sem volt fagyás, egyéb probléma.
Vistán nehézkes volt belőni 5.1-et, bass redirectiont stb, mintha sokkal lassabban reagálna a driver, stb. mp3 felmixelést pl csak audio módban tudtam beállítani a wave mátrixxal, a cmss-3d re nem hajlandó reagálni.
szóval xp-n király, érezhetően jobb minőség mint vistán: "gyenge" (analógon).digitális módban és komolyabb hangfalszettel sajnos egyenlőre nem áll módomban tesztelni.
(összehasonlítási alap: (Sb LIVE 5.1 , ALC889A)

[ Szerkesztve ]

no cross no crown

(#6021) MattX

MattX
(tag)

Szevasztok! Annyit szeretnék kérdezni, h két olcsó creative kártya kozul melyiket válasszam?

-Creative Sound Blaster Audigy SE 5000 korul van.
-Creative X-Fi Xtreme Audio 10 000 korul van.

Vista 32 biten használnám, és érdekelne, h h szolnának, valamint, h mennyivel jobb az X-fis kártya! Vagy ha esetleg mind2 nagyon szar akkor azt jo lenne tudni! Koszonom szépen!

(#6022) audi100td válasza MattX (#6021) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Mind2 ugyanaz, csak a második vista kompatibilis.

Egyábként elég gagyik ezek a kártyák.

(#6023) MattX

MattX
(tag)

Most egy integráltam van Asus p5b deluxe lapon. Annál jobb annyival, hogy megéri költeni ezekre? Mellesleg az audigyre is van vista driver elvileg, v azzal nem érek semmit?

Esetleg más gyártotol vmi jo van ebben az árban?

(#6024) audi100td válasza MattX (#6023) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az alaplapinál jobb azért ez a 2 kártya, amúgy lehet, hogy akkor vannak az audigy-hez is normális vista driverek, mindenesetre az audio nagyon nem éri meg a 10k-t.

(#6025) MattX

MattX
(tag)

Ty! Esetleg akk van vki akinek audigy se-je van vistán? Véleményt kérhetnék róla?

(#6026) Pyzoo válasza MattX (#6025) üzenetére

Pyzoo
(tag)

Szia!
Párom gépében SE van és Vista-át használ. Teljesen jó a gyári cd-n is van Vista driver persze régi de lehet update-elni. Eddig amit próbáltam minden működött analóg 2.0 5.1 teljesen jól működik a digitális kimenet is szuperál az Alchemy -t is lehet használni hozzá.
Hasonló volume panelt használ mint az X-FI-k . Eddig nem volt vele gondom. Kép

A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.

(#6027) RiZool

RiZool
(kvázi-tag)

Sziasztok! Hát én tegnap belőttem az X-Fi Musicot, a kapott vista drivert tettem fel ..igaz csak egy órát hallgattam de nekem tetszett:) érdemes leszedni a legújabb divert hozzá ?
Most csak az a bajom, hogy a sennheiser fülesemnek ilyen nagy buszmli átalakitos csatlakozoja van ugye hogy 3.5es legyen...és nem tudom bedugni mellé a mikrofont :) valami ötlet ? /eddig a gép tetején lévö kiemnetbe dugtam a mikofont ..viszont az az alaplapi hangkarira van kötve...bár ha majd lesz időm megbuherálom..addig meg szivok:)/ Amugy sztem iszonyat jól szól az alaplapi realtekhez képest:)

(#6028) audi100td válasza RiZool (#6027) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Alaplapihoz képest tényleg óriási előrelépés :K

(#6029) RiZool válasza audi100td (#6028) üzenetére

RiZool
(kvázi-tag)

na igen:) de volt nekem Audigy 2 Zsm is ..csak vista alatt az teljesen nulla :)..szóval odaadtam másnak aki Xpzik :)

(#6030) Progression

Progression
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Tegnap vettem egy creative x-fi xtreme audio hangkártyát, csak az a gondom vele, hogy nem tudom mik az optimális beállításai.Egy Logitech z-5500-as hangfalrendszert szeretnék vele meghajtani.Ha valaki használ ilyen hangkártyát és leírná hogy miket állítsak be rajta azt megköszönném.

(#6031) Eagl3 válasza Progression (#6030) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a helyedben inkább eladnám és vennék egy musicot vagy gamert mert az az audio csak pénzkidobás volt. :(

(#6032) Progression

Progression
(lelkes újonc)

Előtte egy audigy se kártyám volt,de az x-treme audioval sokkal jobban szól a logitech. Lecserélni biztos hogy nem fogom mert a gamer túl drága.

[ Szerkesztve ]

(#6033) audi100td válasza Progression (#6032) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ezt nem hiszem el, mivel a 2 kártya egy és ugyanaz. :U

Inkább optikai kábellel kösd rá a Z-5500-at.

[ Szerkesztve ]

(#6034) Progression válasza audi100td (#6033) üzenetére

Progression
(lelkes újonc)

Tudsz egy olyan oldalt linkelni ahol tudok hozzá venni optikai kábelt?Nekem fogalmam sincs hogy milyen kell hozzá. Az x-trem audio pedig sokkal jobb, amikor az se-t használtam akkor pl a hátsó hangszórók halkan szóltak és hiába próbáltam állítgatni rajta ugyan olyan szar maradt.

(#6035) fordfairlane válasza Progression (#6034) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Elvileg a két kártya nem ugyanaz, de a DSP igen, CA0106 chip, amely először a Live! 24 biten bukkant fel, ha jól tudom. Az EAX nagyrészt szoftveres emuláció ezeken a kártyákon.

[link]

Lehet, hogy az SE-d rosszul volt beállítva.

[ Szerkesztve ]

my hovercraft is full of eels

(#6036) lazar.krisz

lazar.krisz
(újonc)

Üdvözlet mindenkinek!

Segítség kellene, hátha valaki találkozott már hasonló problémával.
Vettem egy pár napja egy X-Fi Titanium kártyát ami PCI-e-s.
Első problémám az volt, hogy nem adtak hozzá megfelelő driver lemezt a boltban, másnap visszamentem mondtam nekik, de mondták, hogy ők se értik, hogy miért az Xtreme Audio driverét kapták hozzá. (a kártya OEM)
Én próbáltam felrakni azt ami a lemezen volt, de rögtön azzal a hibaüzenettel fogad, hogy nem rendelkezem a megfelelő hardverrel.
Ez a driver probléma még nem lenne gond, mert leszedtem a Creative oldaláról a megfelelőt hozzá, fel is települ és még használható is, mert van hang meg minden.
Ami a fő problémám, hogy ha bármilyen videót indítok el akkor a kép időközönként ugrik, ezt főleg DVD lejátszásánál csinálja Power DVD proginál.
Próbáltam kiszűrni a hibalehetőségeket, de bármit csinálok, a hiba megmarad.
Mielőtt valaki gondolná, hogy a Power DVD a rossz, az se lehet, mert ha csak egy DivX-es filmet indítok el BSPlayerrel az is időközönként akad.
Előtte egy Audigy2 ZS kártyám volt és nem volt semmi problémám vele.

Ha valakinek hasonló problémája volt kérem írjon, meg ha netán valakinek van X-Fi Titanium kártyája és van hozzá driver lemeze, kérném hogy valamilyen módon jutassa el hozzám. Legegyszerűbben úgy ha iso-ban elküldené nekem óriás mailben.

Előre is köszönöm: Krisztián

(#6037) lean válasza lazar.krisz (#6036) üzenetére

lean
(fanatikus tag)

hello,

Én is OEM-et vettem, de kaptam hozzá Titaniumos driver lemezt, XP SP2-n azt is használom és tökéletesen szól és működik minden.
Vistán 32-n más a helyzet, ott most ezzel próbálkozok, (PAX_XFTI_V1[1].00), ez úgy tűnik működik rendesen, viszont a hang minősége elmarad az XP-étől.Hozzáteszem analógon hallgatom, DDL-t ilyesmit nem tudok tesztelni.
Talán próbálkozz pax driverekkel, elküldeném a driver lemezt, de az életbe nem tölteném fel mert kicsi a sávszélem.
A másik tippem, h valami adatátviteli gondod lehet, a PCI-E csatornákon, összeakad néha valami, de ez csak tipp, ha van helyed rakd át máshova, próbáld ki játék közben is stb, esetleg a régi driver roncsai, maradványai (driver sweeper volt?stb) kavarnak be.

no cross no crown

(#6038) CSorBA

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Következő problémám lenne:
Van nekem egy: Creative X-fi Fatal1ty Platinum kártyám.
És egy komolyabb (közepes) fülesem: Sennheiser HD280Pro

Ugye headphone beállítással használom. game mode-ban.
A következő lenne a problémám:
Ha hátra dugom be, akkor tökéletes a Bass Boost.
De ha az előlapi panelra, akkor tök mind1, be van-e kapcsolva, nem működik :(

Vkinek vmi ötlet rá? Idegesít nagyon :(

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#6039) Spy89 válasza CSorBA (#6038) üzenetére

Spy89
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Én is így próbáltam tesztelni az I/O panelt, de nem ment.A többit pedig még eszköz hiányában nem sikerült kipróbálni, ill. nem működik a távirányító se. :F
Kíváncsi lennék , hogy van e valamilyen spec bállítás az előlapi panelhez, amivel be lehet kapcsolni vagy alapból működnie kellene?
Előre is köszönöm a választ! :R

[ Szerkesztve ]

Jön még boardosra lavina! :D

(#6040) CSorBA válasza Spy89 (#6039) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem vmi jumper ötletem volna az én problémámra.

Neked egyáltalán nem megy? rádugtad a pin kábelt meg az 5v-s tápot is, ugye?

(#6041) Spy89 válasza CSorBA (#6040) üzenetére

Spy89
(kvázi-tag)

Igen mind a kettőt, rádugtam. Jumper ugyan van hozzá, de arra azt írja, hogy csak akkor kell ha nem kondenzátor v. PC-s mikrofonod van.

(#6042) Spy89

Spy89
(kvázi-tag)

Megoldódott a probléma.Ellenőriztem, kiderült, hogy a tápkábelt csak akartam, de nem dugtam rá. :B Most mükszik rendesen. :DD

(#6043) CSorBA válasza Spy89 (#6042) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Örülök :)
Akkor megtennél nekem vmit?

Game mode, headphone settings:
1,dugd be elöl a fülesed. És nézd meg akkor a Bass Boostot, h. változik-e ha ki kapcsolod, vagy bekapcsolod. Ha nem;
2, akkor hátra dugd be, és ott is nézd meg h. változik-e.

megköszönném én is a segítséget.
Nekem sajna csak hátul :( És nem tudom miért lehet...

szerk.: a mode mind1, mert entertaiment módban sem akar előlapiba dugva működni...

[ Szerkesztve ]

(#6044) Spy89 válasza CSorBA (#6043) üzenetére

Spy89
(kvázi-tag)

Megnéztem a GAME és az ENTERTAINMENT módban is (audio-ban egyáltalán nincs ilyen beállítási lehetőség).
A game-ben tényleg nincs bass boost, ha az előlapi modulba dugom a mikrofont, viszont az entertainment-nél igen ha tekergetem a BAS potit.

(#6045) M3nyus

M3nyus
(tag)

Hello

X-fi kártyák közül melyik éri meg 20 e körül,(lehet kicsit többis)
Ezt néztem:
[link]
Ebbe van memoria már? :U

(#6046) audi100td válasza M3nyus (#6045) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Xtreme Music-ot ajánlanám.

Amúgy ha az X-Ram-ra gondolsz, akkor nincs, de amúgy sem használják ki a játékok.

(#6047) CSorBA válasza Spy89 (#6044) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

fülest akartál írni, igaz? köszi amúgy

(#6048) Spy89 válasza CSorBA (#6047) üzenetére

Spy89
(kvázi-tag)

Igen, mikrofont írtam füles helyett. :C

(#6049) CSorBA válasza Spy89 (#6048) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Koszi koszi. Hat nem jutottam elorebb.

A masik kerdesem mindenkitol pedig: a kartyan is van tapcsati, azt mikor kell hasznalni?

bocs az ekezetek miatt, baratnom notija amcsi

(#6050) M3nyus válasza audi100td (#6046) üzenetére

M3nyus
(tag)

Köszi.
Hol találok én olyat, mert vagy Xtreme Audio vagy Xtreme Gamer eket találtam :O

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.