Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)

(#1) Khaosz2

Khaosz2
(újonc)

Sziasztok,

van valakinek tapasztalata a SBX-FI kártyával kapcsolatban. Elég új és jókat írnak róla.

Engem igazán az érdekel, hogy ez a kártya képes-e a digitális kimeneten keresztül már 5.1 ben kiküldeni a játékok hangjait és a zenét multicsatornában. Mert a régebbi kártyák a digit kimeneten csak szetereoban tudták kiküldeni a játékok hangját és a zenét is csak sztereoban. Persze a DVD filmet kiküldte 5.1 de az MP3-at nem.

Szóval ez lenen a kérdés, hogy térhangzás estén (EAX) már működik a digit kimeneten vagy a ez is még az analogon keresztül kell küldeni.. .

bye

(#2) dabadab válasza Khaosz2 (#1) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Engem igazán az érdekel, hogy ez a kártya képes-e a digitális kimeneten keresztül már 5.1 ben kiküldeni a játékok hangjait és a zenét multicsatornában.''

Nem.
Ez ugyben ket valasztasod van momentan:
1. Soundstormos alaplap (bar ezek persze oregszenek, es lassankent teljesen eltunnek)

2. CMI8768 chipsetes hangkartya (BlueGears Mystique 7.1, Turtle Beach Montego 7.1 DDL)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#3) Csaba....

Csaba....
(senior tag)

Van valakinek tapasztalata, hogyan viselkednek Asus A8N-e-ben?

(#4) Raymond válasza Csaba.... (#3) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#5) Csaba.... válasza Raymond (#4) üzenetére

Csaba....
(senior tag)

THX!

(#6) nRu3

nRu3
(PH! kedvence)

de kihalt a topik, pedig de jó kártya :P

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#7) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Ez mennyivel jobb mint egy Audigy 2 vagy 4?

(#8) nRu3 válasza Kraptor (#7) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

tőbb ramot zabál alapba de álitolag még tisztább hangja van, én nem érzem a különbséget vagy csak süket vagyok:D

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#9) DBob

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

emberek. van valakinek ötlete arra miképp tudok vele felvenni 96khz/24bit módban? előbbit még csak csak előcsaltam az audio creation mód + goldwave párossal, de esze ágában sincs 24 bitben felvenni. ez azért cseszi a csőrőm, amikor kéne tudnia :((

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#10) DonnieBrasco válasza nRu3 (#8) üzenetére

DonnieBrasco
(kvázi-tag)

Hát ha te nem hallod a különbséget Audigy 2-höz képest (főleg a 24bit crystallizert bekapcsolva...), akkor valóban súlyosan halláskárosult lehetsz :)

Persze nem 3000 Ft-os ''aktív hangfal''-on kell hallgatni ;]

DB

Naon jó konfigom van, ráment a gatyám is

(#11) DonnieBrasco válasza Khaosz2 (#1) üzenetére

DonnieBrasco
(kvázi-tag)

''Persze a DVD filmet kiküldte 5.1 de az MP3-at nem. ''

Azt se tudod, mit kérdezel :)) az mp3-ak sztereó hangot adnak (bár létezik 5.1-es mp3, de senki nem használja), úgyhogy egy szerencsétlen hangkártya, ha megszakad, se tud 5.1-es jelet csinálni belőle.
A CMSS és a DTS effektekkel fel tudja keverni ''virtuális'' térbeli hangzásra az X-Fi, de ha azt a szerencsétlen zenét egyszer sztereóra csinálták meg, akkor semmi értelme ilyen trükkökkel megerőszakolni, mert csak rosszabb lesz - legalább szerintem. Aztán van, akinek ez a heppje.
Egy film, az más... de sima zenét (pláne mp3-at?)

Ami miatt megéri az X-Fi, az a 24bites minőségjavítás. AZ tényleg sokat dob, főleg a gyengébb minőségű mp3-akon érződik a javulás...

DB

Naon jó konfigom van, ráment a gatyám is

(#12) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

[link]

BF2 fagyogat az új driverrel, mit lehet csinálni :((

FUKK Creativ....... már a Live-al is állandóan baj volt :((( :((( :((( :(((

All Black...

(#13) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

wazeg :(( up!!

All Black...

(#14) Vuck

Vuck
(fanatikus tag)

Soudblaster mrrhahaaa

.

(#15) Johnny Cage válasza Stalker-2572 (#12) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

Vagy fukk bf2. Nekem pl. az audigy-mel, ha sikerül egyszer normálisan feltelepiteni, soha semmi bajom nincs.

(#16) Raymond válasza Stalker-2572 (#13) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hasznald a regit ?

(#17) nRu3 válasza DonnieBrasco (#10) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

nem aktiv hangredszerem van :D az tényleg érdekes lenne ha valaki vesz kb 20e pénzért ilyen kütyüt és pár ezer forintos szaron halgatná a múzsikát

(#18) vízözön

vízözön
(újonc)

Sziasztok!

Nem tudom, hogy mennyire aktuális még a téma, de most vettem pár hete az X-fi Elite pro verziójú Creatíve hangkártyát, tokkal-vonóval.Nekem eddig Audigy 2 ZS-m volt, amivel igazából elégedett is voltam.De jobbat akartam, mert több lehetőséget villantott fel ez az új kártya, leginkább a hangszerkesztés terén, ha valakinek van hozzá türelme és érzéke, hogy újabb dolgokkal probálkozzon.Mielőtt bárki azt mondaná, hogy jó kártyához jó hangfal is kell, lassan egy éve megvettem a Creatíve Megaworks THX-s hangszóróit, úgyhogy az igényeimet társítani tudtam egymáshoz.Filmek tökéletes hangzást adnak, nem panaszkodom.A játékok még utol kell, hogy érjék az X-fi-t, úgyhogy nem várhatom el a legjobban megalkotott játéktól sem ami még egyelőre a grafikai tökéletesség elsőbbségét élvezi,hogy 5.1-s hangzást produkálni tudja.De azt viszont szeretném maradéktalanul kihasználni és megtanulni, hogyan lehet ezeket a zeneszerkesztő programokat jól és érthetően megtanulni kezelni.Sejtem, hogy ez nem egy barkácstanfolyam akar lenni, de ha valaki ajánlana valami közérthető irodalmat vagy hasonlót hozzá, azt megköszönném.Sajnos - szokásosan - semmilyen magyanyelvű tájékoztató nincs erre vonatkozólag, angol nyelven meg leperegne az életem, mire rájönnék.
Ha tud erre valaki ötletet adni, azt előre is köszönöm!

Vízözön

(#19) szjoci

szjoci
(senior tag)

Sziasztok!

Megéri ez a kártya a pénzét? Szeretnék venni egy XtremeMusic-ot, főleg játék + zenehallgatás amire használnám sz'al semmi zeneszerkesztés meg ilyesmi. A 4 tipus között csak a ''kiegészítők'' és az x-ram a különbség vagy van más is? Uli chipset-es alaplapom van, esetleg ilyennel használja valaki gond nélkül? (olvastam hogy az nf4-et nem szereti)

:R

(#20) Lord Myn válasza szjoci (#19) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Hali!

Sztem meg, egyre több játék fogja kihasználni az EAX 5.0-t, zenehallgatáshoz/DVD-zeshez meg eszméletlen a hangminősége (már 1 közepes hangfalszettel is!). A 3 modell között, tényleg csak a kiegészítők meg az X-RAM a különbség, kivéve a 4.-et (Elite Pro) ebben más az ADC/DAC, de a lényeg úgyis az EMU20k1-es proci rajta... :D
Úgy tudom, hogy már az NF4-es lapokkal sincs gondja, az újonnan kiadott kártyáknak.

"Nah, Italian trash. Besides I only steal Porsches."

(#21) szjoci válasza Lord Myn (#20) üzenetére

szjoci
(senior tag)

valami ilyesmi választ vártam :R

a live!-ommal is meg vagyok elégedve de szolgált már vagy 4-5 évet így elég régi darab már, ideje lecserélnem. Na meg Vista alá nincs és lehet hogy nem is lesz hozzá driver, míg az x-fi-hez már most van beta.

(#22) Lord Myn válasza szjoci (#21) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Hali!

Hát igen, a jó öreg Live! nekem anno 2 is volt, még WinME alatt, nagyon szerettem őket. De az X-Fi-nek még az Au2ZS-hez képest is jobb a hangja, szóval a Live!-nál sokkal jobb lesz, ha rászánod magad a cserére. Egyszerűen élmény hallgani, én nagyon elégedett vagyok vele. (Mondjuk, hogy elmondjam a ''Dark Side''-ot is, driver-gond ezzel is volt bőven, bár a mostani driverekkel (kopp-kopp) jól megy).

(#23) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Creative Sound Blaster X-Fi series Vista Beta Driver 2.11.0000 (37.21 MB) 10 Oct 06 - [link]

For some reason this driver is hidden on the Asian site and is not listed among the European drivers. It works on Sound Blaster X-Fi XtremeMusic, Platinum, Fatal1ty or Elite Pro cards.

Just go here and download the one that works with Vista 32-bit RC1 and RC2 of just the 64 bit. We tried it on Vista 64-bit and works well, even the Fatal1ty font panel and the optical connection works, in stereo only, but it works.

Close the World ..... Open the Next!

(#24) Raymond válasza Komplikato (#23) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szokasos modon az Inq tullihegte a dolgot. A file centralisan van tarolva (ezt megnezheted ha megprobalod letolteni ugyanazt ket kulonbozo regiobol). Itt egy emberibb link: [link]
Vagy ha az europai Knowledgebase-ben kinyitod a Windows Vista Driver Availability Chart cimu cikket ott is ott a link a tobbivel egyutt. Es itt egy EU-s letoltesi link (eleg rakeresni a filename-re): [link]
Egyebkent az EU letolto oldalon nem linkelik egyik beta meghajtot sem a menustrukturabol.

(#25) bebar

bebar
(fanatikus tag)

30 körül van ez a hangkari, ugye?

Nemtom, érdemes-e ezt, vagy egy 4-es Audigy-t.
Logitech Z 2300 hangszettem van.

(#26) szjoci válasza bebar (#25) üzenetére

szjoci
(senior tag)

én Live!-ot cseréltem erre most le, de szvsz megérte azt a 30k-t :C kib@xott szépen szól :R

Audigy-vel kapcsolatban nincs tapasztalat, de akik arról váltottak erre azok is csak dícsérik ;)

[Szerkesztve]

(#27) bebar

bebar
(fanatikus tag)

Ha ezt mondják/tok! :)

Egyébként az XP-n nem kell valamit beállítani, hogy 24-biten adja a zenét?

(#28) szjoci válasza bebar (#27) üzenetére

szjoci
(senior tag)

24bites minőségjavításra gondolsz?

egyébként ha sokallod a 30k-t és nem kell csicsa doboz akkor zacsis kivitelben (pölö Hammon cimbinél: [link]) 22k-ért megkaphatod ;)

[Szerkesztve]

(#29) bebar válasza szjoci (#28) üzenetére

bebar
(fanatikus tag)

Igen, arra gondoltam! :)

Már megrendeletem, ma, holnapra az üzletben van, 28.990-ért.
Először akartak kérni előleget, (telón rendeltem) akkor kérdezik, vásároltam-e Náluk már, mondom igen, név alapján meg is nézte.

Akkor hagyta az előleget, de ''accondja'' ha nem vinném el, nagyon kikapnak! :DD

Mondom, azért hívtam magukat, hogy szórakozzak? :D

(#30) szjoci válasza bebar (#29) üzenetére

szjoci
(senior tag)

be lehet kapcsolni, valamint a mértékét lehet állítani csuszkával. Amíg nem jön meg a karid, addig csemegézz a beállítások között és ismerkedj a kezelőfelülettel >>[link]<< (24-bit crystalizer amit te keresel ;) )

[Szerkesztve]

(#31) bebar

bebar
(fanatikus tag)

Megvan a cucc!

Szuper! :)

Sima 5.1-es Live! után.. :DD

(#32) Lord Myn válasza szjoci (#26) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Ezek szerint bejött a zsuga! :C

(#33) Lord Myn válasza bebar (#31) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Nem adod el a Live!-ot?

(#34) szjoci válasza Lord Myn (#32) üzenetére

szjoci
(senior tag)

nagyon bejött :R
a kis 20 wattos mélynyomómból olyan dinamikus mély jön ki hogy öröm hallgatni :C Az mp3-maim is új köntösbe bújtak :))
karácsonyra meglepem magam valamilyen thx-es cuccal és akkor aztán minden nagyon király lesz :U Logitech Z5500 és Creative Gigaworks S750 a két kiszemelt áldozat, majd a prémium eldönti melyiket választom :DDD

(#35) Lord Myn válasza szjoci (#34) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Na ja, vmi THX-es cucc lenne az igazi, most nekem is csak egy Inspire P5800-ast hajt én is vmelyik Gigaworks-re pályázom, de hát egyelőre az kicsit drága nekem.

Entertainment módban Crystalizer-rel eszméletlen jó a filmeket hallgatni (ez most hülyén hangzik, szóval nézni+hallgatni :D ), még a sima stereo MP3-as AVI is majdnem úgyszól, mintha 5.1-es DVD-t hallgatnék... :C

Egyébként a 'Bass Redirection'-t neked be kellett kapcsolni? Mert amikor még Audigy-m volt és nem Creative hangfal szettet használtam, akkor nekem mindig be kellett kapcsolni, különben nem szólt a mélyláda. X-Fi-nél meg nem tudom, mert még az Audigy-nél cseréltem a szettet a P5800-ra.

(#36) szjoci válasza Lord Myn (#35) üzenetére

szjoci
(senior tag)

jaja, nálam be kell kapcsolni hogy szóljon a mély, live!-nál is be kellett

(#38) Raymond válasza Lord Myn (#35) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

P5800-nal nem kell bekapcsolni, a szett maga filterezi a szubwoofer jelet ha nincs.

(#39) Lord Myn válasza Raymond (#38) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Ezzel tisztában vagyok, azt írtam, hogy akkor kellett bekapcsolni amikor NEM Creative cuccot használtam még...

Ezért is jó SB-hez Creative szettet használni, az Audigy-nál, amikor valamelyik program átváltott pl. 2.0-as vagy 4.0-as hangra (pl. GTA 3 vagy Vice City) el is tűnt basszus, mivel csak 5.1-től felfelé engedte bekapcsolni a Redirection-t.

Arról szólt a kérdésem, hogy az X-Fi-nél is kell-e ezt csinálni, ha NEM Creative hangfalakat használ az ember, mivel a kollégának Jazz hangfalai vannak.

(#40) Raymond válasza Lord Myn (#39) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak azoknal kell amik nem filtereznek magutol. nem tudom a Jazz ilyen e vagy nem. Az X-Fi Bass Redirection funkcioja egyebkent jobb mint az Audigynal talalhato, az X-Fi-nal van +12dB funkcio igy a hangerovel nincs gond.

(#41) szjoci válasza Raymond (#40) üzenetére

szjoci
(senior tag)

bass hangerővel tuti hogy nincs gond, visszább is kell venni nemhogy még +12dB-t rányomni, mert nem bírja a mély ;]

(#42) Raymond válasza szjoci (#41) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azoknal a rendszereknel (nem mindegyiknel) ahol kell a bass Redirection mert maskepp nem megy voltak gondok az Audigy kartyakkal hogy nem adtak eleg hangerot.

[Szerkesztve]

(#43) Hitman

Hitman
(fanatikus tag)

Sziasztok, kis segítség kéne, egy logitech z-640-es hangszórószett mellé melyik X-Fi (vagy Audiogy 2-t) érdemes venni (átlagos használatra: sok game, még több music :D ), értem ez alatt, hogy észrevehető különbséget lehet -e tenni ezzel a szettel az egyes hangkártyák ill alaplapi hangciripelők között?
...vagy érdemesebb komolyabb hangkeltőket beszerezni ilyen tudású hangkareszok mellé gondolok itt a gigaworks vagy a logitech z-5*** sorozatra?
az eddigi jelöltek: XtremeMusic, XtremeAudio, XtremeGamer
Várom az ötleteket, véleményeket...

(#44) szjoci válasza Hitman (#43) üzenetére

szjoci
(senior tag)

ha fontos a játék és a hangzás akkor x-fi-t vegyél legfőképp az EAX5.0 miatt. És a Gamert vagy az xtreme music-ot javallanám a 3 felsorolt közül, az Audio nem sokat ér a szoftveres gyorsításával...
Rengeteg különbség van az integrált és egy Live! hangkártya között is, nemhogy AC'97 vs. X-Fi között ;)

végre fut a topic :))

[Szerkesztve]

(#45) Ádibádi válasza Hitman (#43) üzenetére

Ádibádi
(tag)

Üdv

Én is nemrég lettem egy boldog tulaja egy Sound Blaster X-Fi (ExteremeMusik) - nak elötte realtek alc 850 volt és v.mi hihetetlen a különbség a 2 között szvsz. mérföldkövekkel jobb az X-fi ( kb. trabi vs. ferrari ) :D

Amúgy nekem is z-640 es van :DDD Nem passzolod el nekem? :DDD :DDD

A hangzás meg minden tökéletes főleg ez a 24 bit crystalizer tetszik de pontosan v.ki meg tudja mondani hogy mi akar lenni az a cmss 3d? :U :F (Mire jó) ?

U.I: Nagyon megéri váltani :)) ;)

Mod: Remélem az újonnan kijövő túlélő horror gammák ( Alone In The Dark 5 , Resinent Evil 4 stb. támogatják majd az x-fi -t :B Nekem már a hátamon is feláll a szőr ha rágondolok milyen lehetne. :C

[Szerkesztve]

A NŐKNEK ÁLLÍTÓLAG 70 HÁZIMUNKÁHOZ KELL ÉRTENI: A FŐZÉS ÉS 69.... :) :)

(#46) Raymond válasza Ádibádi (#45) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A CMSS3D fejhallgato vagy ket hangszoro eseten virtualis terhangzast csinal. jatekoknal ez az egyik legjobb ujitasa a kartyanak.
[link]

(#47) Lord Myn válasza szjoci (#44) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Nekem még a Gamer is gagyinak tűnik... :(

(#48) Lord Myn válasza Raymond (#46) üzenetére

Lord Myn
(fanatikus tag)

Ezen kívül még vmilyen surround rendszernél (>4.0) felkeveri a sztereo jelet is. Sztem ennek a minősége változott legtöbbet az X-Fi-ben.

(#49) Trak

Trak
(PH! addikt)

Belépek a klubba egy X-Fi Fatality-vel :) Alkalmi vétel volt, egy sima árában szereztem.
Eddig Audigy 2 ZS-m volt, azzal is maximálisan elégedett voltam, de mindíg szerettem volna upgradelni Platinumra (előlapi panel + távirányító), így most nem csak ez oldódott meg, de egy fejlettebb kártyát is szereztem.

A kártya nagyon jónak tűnik így első 1-2 nap után, de még kell idő, hogy annyira kitapasztaljam a beállításokat, mint a ZS-nél. A távirányító nagyon nagyon tetszik, már ezért megérte váltani. A hozzá adott szoftverekkel akár az ágyból végignézhetem a winyómon lévő összes filmet (lehet a távirányítóval váltani a könyvtárak, filmek közt), vagy meghallgathatom bármelyik zenémet. Állítható vele szinte minden lényeges dolog. Éljen a modern technika, még kevesebbet kell mozogni :D

A CMSS3D nekem elsőre nem tűnt olyan jónak játékban, furcsák voltak a hangok, de majd még állítgatom.

[Szerkesztve]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#50) Hitman

Hitman
(fanatikus tag)

Köszönöm a tanácsokat véleményeket szjoci és Ádibádi :R valszínűleg az XtremeMusic lesz a befutó, csak Trak hozzászólása új kérdést vetett fel, mégpedig, lehet -e külön venni távirányítót az extreme music-hoz kis hazánkaban(creative honlapja szerint létezik)[link]
és ha igen mennyiért vesztegetik (megéri -e ,vagy inkább akkor már platinum), tudja -e ugyanazon funkciókat mint a platinum vagy fatality?

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.