kicsit kutászkodtam a neten és találtam még két boltot, ezekről vkinek véleménye tapasztalata?
senorg.hu - bizalomgerjesztőnek tünik a bolt 
dynamics.com - ez külföldi, de több oldalon láttam már a nevét. elvileg magyarországra is szállít. kérdés hogy ilyen értéket szabad e csak így ''látatlanban'' rendelni a netről, ráadásul külföldről.... illetve azt se tudni itthon vám mennyit nyom rá.... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
blue_fish
(újonc)
A senorg elég jónak tűnik.Szerintem érdemes megnézni.
[Szerkesztve]
DANSZ!!

Tyren
(fanatikus tag)
A Senorg-nál tényleg nagyon jó árak vannak. Nem tudom, hogy hogy csinálják. Jók a referenciáik is, saját szervízük van, nem találok háttulütőt. Ha nem vettem volna még meg a gépem, biztos ott tenném. Nem tudom, hogy mióta ujjultak meg, de én amikor utoljára néztem a weboldalukat, akkor még a régi volt, méghozzá kifejezetten magas árakkal. De én bolond megvettem már a kis VAIO-mat, nem is kevéssel drágábban... Hát így jár az, aki nem elég naprakész...

[Szerkesztve]
''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''

xedos
(PH! addikt)
Megvan az S5HP!!!
Tetszik
Bár érezhetőan lassabb mint a mai gépek.
Jelenleg tesztelés alatt van. Sajna az egyik USB port nem megy a 2 közül 
Úgy tűník mindem más rendben van. Valószínűleg dobok bele RAM-ot és gyorsabb nagyobb merevlemezt. A képe nagyon szép! Az akksijának a wear színtje is csak 7%-os! Majd 2éves gép!!! Az egyik szívfájdalmam, hogy SPDIF kimenet nincs rajta...
Amúgy simán viszi még az 1920x1080-as WMV filmet is!
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3
Na gratula!
Az usb miatt vidd el valameik szervizbe szerintem olcsón megcsinálják.Gondoltam hogy a kpe szép lesz mert mi is néztük ezt kb 3 hónapja és a saturnban az ujkori ára 230ezer magyar forintocska volt.És már ott is gyönyörködtem a kijelzőjében.
Majd ki kellene nekem is próbálni 1 hd filmet az enyémn hogy mit bir.Végülis ha a tied viszi akkor 1 core duos 1gb rammal megáldott gépnek is vinnie kell.
DANSZ!!
Nem kell ám aggódni.Sajna mindig vannak ilyenek.Mi is vettünk ugy cuccot hogy 1 hét mulva 1 20assal olcsobban megkaptuk.Sajna ez van.Szeresd amid van 
DANSZ!!

Tyren
(fanatikus tag)
Jah, így van ez. Bár nekem egy kicsit gyanús a nagy árkülönbözet. Azért ha megnézed, hogy milyenek az árak mindenhol máshol, és összehasonlítod a Senorgéval, akkor nagy külnbségek vannak. Pl az SZ5-ös szinte ugyanannyiba kerül a Smart and Mobile-nél (legalábbis az amerikai megfelelője, az SZ450N/C, amit most nincs kint árlistán), a Macropolis-ban, meg a sonyszalonban, meg nagyjából elég sok más helyen. A Senorg meg így le tud menni? Vagy nagyon jól csinál valamit, vagy én nem tudom...
[Szerkesztve]
''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
Hát igen.Mi is azért vettük a smartandmobilenál mert elég megbizhatónak tűnik.AZon sem lepődnék meg ha ezek kiállitótt darabok lennének vagy hibás (de uj vagy nagyon fiatal)darabokat csináltak volna meg.
DANSZ!!

Tyren
(fanatikus tag)
Annál azért komolyabb cégnek tűnnek, hogy ilyenre vetemednének. A másik meg az, hogy elég széles a választékuk. Amennyiben buherált darabok lennének, hogyan szereznek be ennyit? De mindegy is. Látatlanban nem akarok ítélezni.
Azért ha valakinek van tapasztalata a Senorgról, az leírhatná.
Ha már leirások.Irhatnál logoutos tesztet a vaiodról!Szerintem jópáran örülnének.Ma meg halálra rémisztett a vaio.Nem volt net.Restartoltam a wlan routert erre a nagygépen lett de a vaion nem.Azt jelezte hogy nem talál semmit.Gyorsan restart közben vert a szivem mint a robotgép(izgultam mint állat nehogy rossz legyen a wlan vevő)de szerencsére megoldodott, ujrainditás után megy minden.
Sajna ugy alakul hogy karácsonykor sem tudok 2gb ramot venni bele igy sajna kissé lassabb a vista(bootoláskor legalábbis) és ki kellett kapcsolnom az aerot mert a virusirtó (kaspersky 7.0) igy lefogta a sok autostart progival együtt hogy csak lestem.PEdig nagyon sokmindent kilőttem de ez van.Már megszoktam a vista basic felületet 
Mellesleg azért tetszik a vista sokkal jobb mit előzetesben vártam.Csak ezen picit lassú.
DANSZ!!

birka1337
(tag)
Hi! Nektek hány HZn megy a monitor? Mert nekem csak 60.. vagy ez a normális ? A monitor beállításokban 60 on kívül semmire nem tom állítani, meg azt írja h PnP monitor.. ez normális 
HEAT it up!

xedos
(PH! addikt)
Minden TFT monitor 60hz-en megy...

Csepy
(senior tag)
Hát bazzzz.....
A vadonatúj (nincs egy hetes sem!!!) FE48M-em jó fél órája MEGHALT!!!
Felvettem még tenapelőtt a kapcsolatot Vladimir Borovoj-jal a VLR Computer vezetőjével és beleegyezett, hogy hajlandó kicserélni a notebookot, de mivel ilyen nincs, így én is beleegyeztem, hogy +30k ráfizetésével kicserélei egy FZ11S típusra.
Legalábbis ezt mondta. Remélem így is lesz. Ha nem, akkor nagy per jön. A felesége amikor eladta a notebookot, akkor nagyon is nayájas volt, de mikor felhívtam, akkor majdnem leordította a fejem, hogy hülyének akarom nézni. Komolyan mondom, ez már több a sok(k)nál...
Regards: Csepy
╔═════════════════════════════════════════════════╗ ║Tel: 30/570-8393 XXI. században mobilszám nélkül nincs üzletelés. ║ ╚═════════════════════════════════════════════════╝
Sajnálom
De bebizonyosodott hogy jó hogy a smartandmobilenál vettük.Van szervizük szóval nem valami sufni cég.Fura de ekkora áresést ami itt volt nekem picit(nem tudatosan de mégis) gyanús volt.A lelkem mélyén érztem hogy ezzel a VLRel valami nincs rendben.
Egyébként konkrétan mit csinál?Semmi be sem tölt?
Szegénykém te állandóan megszivod a vaiokkal.Azt tanácsolom kérd vissza a pénzt menyj a smartandmobilehoz és vedd meg ott,Lehet hogy kevesebbet fog tudni de tutkó hogy jó lesz.Ha meg elromlik akkor ott a szervizük ami itt magyarországon(konkrétan a telephelyükön)van.
DANSZ!!

Csepy
(senior tag)
Nem, ez a VAIO teljesen originál volt, és mindegyik másik is, csak éppen belenyúltam ebbe (az Acomp-osok, na ők vágtak át, meg sem érdemlik, hogy egyáltalán leköpjem őket)
A hapi korrekt, hogy kicseréli pénteken egy FZ-re, így +30-ért (ami amúgy +100k-ba jönne nekem, de így beszerzési áron adja) van egy Santa-Rosa-s vaiom, GeForce 8400M GT-vel...
PS.: Ha azzal bármi gond is lesz, akkor 1 vagy nem veszem meg, 2 ha nem veszem észre, akkor visszakérem a pénzemet...
PS2.: 2 gondom van a smart&mobile-lal. 1 Ameriaki és általában refurbished gépeket nyomnak (tudom, nem mindegyik), és borzasztóan drágák. Amit én most megkapok bruttó 294.000.-ért, az náluk ~600.000.- HUF. Na, itt van, amikor már nem érdekel, hogy mennyivel jobb cég, 2x annyiba kerül a cucc. Ha azt akarnám, hogy kevesebbet tudjon, akkor maradék a jelenlegi FS215S-emnél, aminek duplalámpás háttérvilégítású X-Black kijelzője van és amit nem ér utol semmilyen egylámpás. (a kinézett FZ-nek is kétlápás X-Black-je van. E, M, F, J-végződésű európai sony-kat nem érdemes venni, mert az S, Z típusok a high-end és premium modellek, ezekbe rakják a legjobb minőségű és teljesítmányű cuccokat)
╔═════════════════════════════════════════════════╗ ║Tel: 30/570-8393 XXI. században mobilszám nélkül nincs üzletelés. ║ ╚═════════════════════════════════════════════════╝

Csepy
(senior tag)
PS3.:Ha azt akarnám, hogy kevesebbet tudjon, akkor maradék a jelenlegi FS215S-emnél, aminek duplalámpás háttérvilégítású X-Black kijelzője van és amit nem ér utol semmilyen egylámpás. (a kinézett FZ-nek is kétlápás X-Black-je van. E, M, F, J-végződésű európai sony-kat nem érdemes venni, mert az S, Z típusok a high-end és premium modellek, ezekbe rakják a legjobb minőségű és teljesítmányű cuccokat)
(befagyott a RI/OS5, így új lemaradtam a MOD-ról)

Csepy
(senior tag)
PS3.:Ha azt akarnám, hogy kevesebbet tudjon, akkor maradék a jelenlegi FS215S-emnél, aminek duplalámpás háttérvilégítású X-Black kijelzője van és amit nem ér utol semmilyen egylámpás. (a kinézett FZ-nek is kétlápás X-Black-je van. E, M, F, J-végződésű európai sony-kat nem érdemes venni, mert az S, Z típusok a high-end és premium modellek, ezekbe rakják a legjobb minőségű és teljesítmányű cuccokat)

Csepy
(senior tag)
Na akkor megoldódott a probléma
Az Fz meg azért is jó mert köztudotthogy az az FE utódja igy többet tud mint azok. A santa-rosa meg gyorsabb mint a régebbiek szóval igy tényleg jól jársz..Nem tudom az én vaiom háttérvilágitása nagyon szupi sok laptopét keresztbe veri szal azzal semmi bajom.
UI:Előre is grat.
DANSZ!!

Csepy
(senior tag)
Pedig a tiéd is egylámpás megvilágítású, ami nálam labdába sem rúghat a kétlámpások mellett.
PS.: Amúgy egy remek notebook mindennapi használatra. Azért egy VAIO egy VAIO.
ÉN a vaio elött(és 2. gépkén jelenleg is )1 asztali gépet használok.Ugyan TFT a monitora de mivelhogy 2003as igyhát nem valami csúcsszuper.Ahhoz képest a vaio az isten a képeke szebbek élesebekke rajta a honlapok szebben jelennek meg.Engem nem foglalkoztat hogy 1 vagy 2 lámpás fő hogy az igényeimnek megfeleljen.Ez nekem megfelel
.
Most olvasom az olcsó vaioról szóló hirt.NEM néz ki gagyi darabnak.Bár az ára az tény is való hogy alsó kategorória a vaiok pedig nem erről voltak hiresek de a pénz nagy ur.Gondolom többet akarnak eladni ezt pedig csak alapmodellel lehet.Bár lehet hogy majd apu kap 1 ilyen
ócsó vaiot munkára jó lesz.
DANSZ!!

xedos
(PH! addikt)
Szurkoljatok, visszavittem a használtan vett SONY s5-öt USB port javításra...
Remélem meg tudják csinálni -vagy nem rontanak el valami mást is.
Már nézegetem a PCMCIA USB átalakítókat :-(

Tyren
(fanatikus tag)
Hello!
Használ valaki VAIO gépen az eredeti segédprogramok (amik nem valami jók) mellett Notebook Hardware Control programot? Ha igen akkor nincsenek gondok vele? Nem akad össze a VAIO progikkal?
Xedos: Megkérdezhetem, hogy hova vitted vissza a gépedet? Mármint melyik szervízbe?

xedos
(PH! addikt)
Hát... dzsunka...
Ahol vettem... notebooksystem

Csepy
(senior tag)
Nyugodtan használd csak, semmi gond nem lesz az NHC-vel. Én is ahsználom és minden okés.

Csepy
(senior tag)
Holnap hajnalban indulunk Pestre párommal és cseréltetjük a tönkrement FE48M-et a vadizsír FZ11S-re. Már alig várom, hogy nálam legyen a masina
...
Na ez jó hir.Tessék majd irni 1 cikket a logutra róla!!!Nem sok embernek van még santa rosas notija.Szal szerintme sokakat érdekelne. 
DANSZ!!

Csepy
(senior tag)
Most értem haza Pestról, hulla fáradt vagyok, de meg van a noti. Egyzserűen fantasztikus 
Nemsoká írás várható róla... de most megyek ALUDNI 
Grat hozzája!!!!(ez csak afféle kérés:Az irásban legyen sok kép pls mert szeretem a képes irásokat.
)
DANSZ!!

xedos
(PH! addikt)
Végre a kezem között újra a noti! Sajna az USB portot nem tudták megcsinálni -így lett egy 4portos aktív USB HUB. Most 2x512M RAM van benne 120Gigás winyó társaságában, proci 1.73-as Dothan magos, vga pedig Geforce GO 6400 32M-256M
Teljessen használható.
Az általam játszott játékok 800x600-ban vagy 1024x768-as felbontásban elmennek.
Könnyű hordozni, pici szép stb
Csak az akksi időveé nem vagyok megelégedve! Az max 2.5óra!
Kicsit furcsa még a billentyűzet keménysége.
A kijelző nagyon szép! A WIFI érzékenysége jó.
Egyenlőre szeretem :-)

Csepy
(senior tag)
Az FZ11S tesztet írogatom, szépen, csenben, szigorlati felkészülés szüntében... reményeim szerint hétvégén felkerül. És k., jó sok képpel 
PS.: Ha már itt tartok, elképzelhető, hogy írok egyet az éppen leváltott notiról is..., valamint a kezeim között megfordult pár VAIO-ról is... már, ha igény mutatkozik.
Na várom ám a tesztet!!! 
Most sokminden történt az én vaiommal is
Visszaállitottam azt az állapotot mint amit elsőnek láttam szal még az alap beállitásokig(userrnév kép választása stb..)És most telepitem rá a progikat.Annyi vista frissitést kell telepiteni hogy csak lesek(jöjjön már az sp1
).Azon elmélkedem hogy majd január környékén ha fél éves lesz a noti irok 1 nagyobb terjedelmű tesztet hogy milyen 1 N szériás vaio fél év után(Persze ha kéritek feleslegesen nem körmölök
)
UI:Irjál tesztet a régiről is mert szerintem érdekelne jópár embert hogy 1(1,5 éves
)noti használat után hogy birja.
DANSZ!!
Sajnálom hogy nem sikerült az usb-t megcsinálni(nem lehet hogy az alaplapi érzékelője rossz?)Az akkuidő szerintem azért ennyi mert ugye nem ujonnan vetted.És már elhasználodhatott(zárojelben jegyzem hogy az alig 3 honapos vaiom is eddig birja).Nekem is kellene egyébként usb hubot venni.MErt ugye 2 db csatlakozó az nem sok.
Jah tényleg ha már usbb.Észrevettem valamit.A visszaállitás elött ha csatlakoztattam a sony pendriveot akkor megkérdezte mit tegyen.Vissszaállitás után nem kérdi meg.Na ez miért van?
DANSZ!!

Csepy
(senior tag)
a frissítésekre egy nagyon jól használható és honfitársunk által készített, minden hónapban frissen megjelenő, minden frissítést magában foglaló, öntelepítő megoldás az AFPV (After Patch Fix Vista) itt található meg:
www.msw.hu (a letöltéshez ingyenesen regisztálnod kell magad az oldalra.)
Ez óriási segítség. Ezen kívül csinál még ilyet az xp-hez (magyar/angol), valamint az Office 2003/2007-hez is.
Köszi ugyan már regizve voltam a honalpra de eddig ezt nem szedtem le.Mostmár töltöm le
.Ja és megint 1 uj dolgot vettem észre.Elötte ha hangerőt emeltem vagy csökkentettem nem jelezte ki most meg igen.Kezdek nagyon örülni annak hogy visszaraktam eredeti állapotra
.
DANSZ!!

Rapid
(fanatikus tag)
Sziasztok, van egy VAIO VGN-19VP/B notebook-om. Angol kiadás, amire a fiú, akivel cseréltem sajnos feltett egy magyar XP-t. Bár hagyta volna az angol előtelepítettet.
Kéne egy kis segítség. A XP indításakor mindig ez az üzenet jön fel:
"A Windows nem találja a(z) '\VCI_Task.exe' fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra. ..."
Azonfelül nem nyitja meg a jpg fájlokat a Win. képnézegetője.
Van valami összefüggés a kettő között? Mit lehet tenni?
A problémára az XP topicban ez jött:
"[link]
A VAIO Cooporated Initialisation szolgáltatást kell letiltani."
A link német, nem értem. Tudna valaki segíteni ebben aletiltásban?

Rapid
(fanatikus tag)
Szeretnék egy olyan iLink kábelt, amelyik a Digital 8-as Sony kamerát kötné össze a VAIO firewire csatival, mert ami a videókamerához van, az csak a PC-k nagy csatiába jó.
Van ötlet, hol találok ilyet? (Ennek hiányában ExpressCard-os átalakítót kéne vennem vagy 10 000 forintért)
Legegyszerübb
emész 1 sonyszalonba(árkádban tuti van) kérsz 1 i-link kábelt.Azt tudom hogy amikor mi 1 éve sony i-link kábelt vettünk akkor 1 10es(vagy mégtöbb)
volt.De kiválló minőségű a kábel.De ha nem gyárit veszel joval olcsobban megkapod
.
DANSZ!!
Ugyan nem látom a linket de pl ha a google forditójába (honlap forditóra persze)hogym it forditson akkor neked angolra leforditja(megadod hogy német-angol)Ha még ezt sem érted akkor a www.webforditas.hu ra bemásolod a google forditását és akkor már tutkó megérted.
DANSZ!!

Rapid
(fanatikus tag)
Ez a link:
http://rear2k.re.funpic.de/board/viewtopic.php?p=9#9
Tessék ittvan angolul:
Around vci the task (vci_task.exe) to deactivate the following must be made:
The service “VAIO Cooporated start-up” must as starting type: Are deactivated
Procedure:
right click on job
Administer
Services and applications
Services
VAIO Cooporated start-up doubleclick
Starting type “deactivated” select
Take over
OK ONE
Remélem igymár érthető.
DANSZ!!

Rapid
(fanatikus tag)
Mit értsek Administer alatt és a magyar XP alatt hol keressem?
Na ezzel megfogtál
Ezt nem tudom.
DANSZ!!

Rapid
(fanatikus tag)
Hát ez az.
Hahó! van itt valaki, aki tuja a megoldást?
Kedves k., Neked köszönöm az eddigi segítségedet! 
Rájötteeem:
Na szal:
Futtatásba beirod hogy msconfig
Ott rámész a szolgáltatásokba és kilövöd a VAIO Cooporated start-up ot.Ha ez megvan akkor az automatikus inditásnál megkeresed a vci_task.exe-t és elveszed elölle a pipát.De szerintem ha az automatánál kilövöd az is elég.
Remélem jó lesz.
DANSZ!!

Rapid
(fanatikus tag)
ha lement a biztonsági mentés, újraindítok és minden kiderül

Rapid
(fanatikus tag)
Igen, ez ok!
Már csak a jpg file-ok megnyitását nem hajlandó megtenni, mert nem Win. alkalmazásnak tekinti őket

Rapid
(fanatikus tag)
Támadt egy ötletem. Van a gépem alján egy a géphez tartozó legális XP kód. Hol tudnám megoldani, hogy azt használva, megint egy rendes angol, jogtiszta XP-m legyen?
Állítólag létezik olyan telepítő OEM cd/dvd amivel lehetne ezt az eredeti kódot használni!?