Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Mandarinn válasza KermanN (#50) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Tegnaptól lehet kapni a TX7-et. Arról napokon belül jöhetnek tesztek. Mivel ugyanaz az érzekelője mint a HX5-nek gondolom hasonló képeket fognak csinálni. Persze az objektív miatt gondolom a HX5-nek élesebb képei lesznek. De nagyvonalakban látni fogod a minőségi szintet, hogy megfelel-e neked.

(#52) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

Addig egy kis nézni való míg nem jönnek a profi tesztek :) [link]

(#53) KermanN válasza Mandarinn (#52) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Néhány kép a TX7-től! Szerintem nem rosszak :)

ISO125
ISO400
ISO125 - Panorama
ISO500(?) - Panorama

(#54) Mandarinn válasza KermanN (#53) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Igen egész jók a benti képek. Csak valami normális napos kinti képet is szeretnék látni ami nem panoráma hanem teljes felbontású. Szinte mindenhol csak ilyen benti meg éjszakai képek vannak. Azok nem is rosszak. De remélem nem azért nincsenek nappali képek mert ott nem olyan jó :F

(#55) KermanN válasza Mandarinn (#54) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Ilyenekre gondoltál? Szerintem a kinti képei sem rosszak.

ISO125 - outdoor1
ISO125 - outdoor2
ISO800 - outdoor3

[ Szerkesztve ]

(#56) Mandarinn válasza KermanN (#55) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Nem látok linket :(

(#57) Mandarinn válasza KermanN (#55) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Bocsi már látom.
Nem olyan rosszak de azért nem fogom még eldobni miatta a Sony Alphámat :)
Hát kíváncsi vagyok, hogy a tesztekben hogy viszonyul majd a konkurenciához. Gondolom a napokban már csak csinál valaki egy normális tesztet.

(#58) djnice válasza attila6152 (#48) üzenetére

djnice
(tag)

H20 vs TZ7

Csak hogy tisztázzuk, inkább legyen kicsit zajosabb a kép, minthogy elvesszenek a részletek, mert van egy szuper program, neat image a neve, ami úgy szűr zajt (fényképező profilok alapján is), hogy semmi részlet nem veszik el, nézzük:

Sony H20 ISO 100
Pana TZ7 ISO 100
Pana TZ7 ISO 100 szűrve neat image-el

Tisztán látszik a hajon és a ruha mintázatán a Sony durva zajszűrése és ezáltal a részletek elmosása.

Persze szőrszálhasogatás az egész, hiszen 10x15-ben nyomtatva úgysem látszik a különbség, csak a tisztesség kedvéért gondoltam bemutatni a fentieket.

(#59) Mandarinn válasza djnice (#58) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Meg monitoron fullban nézve sem látszik a különbség. Csak 100%-ra "nagyítva".
De én nem úgy nézegetem a képeimet :)
Gondolom ti sem...

Viszont szebb a rózsa színe a Sonynak. Szóval több szempontból is lehet vizsgálni a kérdést.

[ Szerkesztve ]

(#60) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

(#61) KermanN válasza Mandarinn (#60) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

"A Panasonic frissítette utazózoom szériáját, s rögtön 3 új gépet jelentett be.
A tavalyi Panasonic Lumix DMC-TZ7 után ma jelentek meg az utódok, a DMC-TZ8, a DMC-TZ9 és a DMC-TZ10."

Csak hogy még nehezebben tudjunk dönteni :W :B

"Komolyabb előrelépést a gép(TZ10) vezérlése hozott, ugyanis az eddigiekkel szemben már rekesz-előválasztást, zársebesség-előválasztást és teljes kézi beállítást is használhatunk."

"Az Intelligent Resolution Technology 3 különböző területet képes elkülöníteni: körvonalak, részlettel teli textúrák és homogén vagy finom tónusátmenetű területek. Ezeket felismerve mindig az adott területhez szükséges élesítési algoritmust és zajszűrést alkalmazza."

Ez utóbbi két dolog kifejezetten ígéretesnek tűnik!

Ezt is március közepére ígérik, mint a HX5-t...hajrá!

(#62) Mandarinn válasza KermanN (#61) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Hát én nagyon vártam ezt a Panát de sajnos nálam kiesett a 14MP-es érzékelő miatt :( Az már túl sok egy ilyen kis lapkára.

Azért még megvárom az összehasonlító teszteket, de eddig nálam a HX5 a nyerő. Meg hát a TZ8, TZ9 amúgy is kiesik gondolom nálad is mert nem AVCHD videót vesz hanem Motion JPEG-et ami BAROMI sok helyet foglal.

[ Szerkesztve ]

(#63) KermanN válasza Mandarinn (#62) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Ja nincs bennük AVCHD, meg a mikrofon is mono...
Az mit jelent TZ10-nél hogy 14,5 Mpixel, de az effektív felbontás 12,1 Mpixel? :F

(#64) Mandarinn válasza KermanN (#63) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

14MP-eles érzékelő van benne. De abból csak 12MP-elt használ középen. Egy kisebb négyzetnyi területen. Nem tudom érthetően írtam le :)
Mintha egy A4-es lap lenne az érzékelő és te rajzolnaál bele egy kisebb téglalapot. Na az az amit használ a gép.

(#65) KermanN válasza Mandarinn (#64) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Persze ezt értem, csak azt nem hogy akkor minek a nagyobb, ha csak kisebbet használ belőle :) Mindegy, utánaolvasok...köszi

(#66) rumos14 válasza KermanN (#65) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azért használ kevesebbet, hogy ne csak 4:3, hanem 3:2 és 16:9 képarányoknál is meglegyen a 12 mpixel. u.ezt csinálja a Pana GH1 is.
25mm kezdőértéknek és ennek az eljárásnak köszönhetően elég ütős "szélesvásznú" nagylátókat lehet készíteni.

(#67) newtwown

newtwown
(újonc)

Sziasztok, én is "utazózoom" kategóriás gép vásárlása előtt állok, igaz nekem még van időm tavaszig gondolkozni, melyik legyen. Nagy Sony-párti vagyok, így ugráltam örömömben, amikor kijött a HX5V, azonban a lelkesedésem azóta alábbhagyott pár idegesítő dolog miatt:

1. A készülékház műanyag, szemben a Panákkal (nem biztos információ, cáfoljatok meg).
2. "Csak" 10x optikai zoom, amikor a Samsung már 15-nél tart a kompakt kategóriában (WB650).
3. Még mindig csak 240x320-as kijelzőfelbontás, ez számomra elfogadhatatlan.
4. Mi az, hogy csak full hd-ban rögzíthető videó?! Nem értem, hogy ha pl. nekem sem a számítógépem (laptop), sem a televízióm (hd ready plazma) felbontása nem éri el az 1920x1080 pixelszámot, akkor mi a fene szükségem lenne rá, főleg, hogy egyrészt több helyet is foglal a kártyán, másrészt nagyobb az erőforrásigénye az utólagos szerkesztésnél...

Ha valaki megmagyarázná, hogy miért 1080i, és miért nem progresszív módban rögzít, azt megköszönném.

Az elérhető maximális felbontást érintő különbségbeli hátrányt nem rónám fel a Sonynak, szerintem ebben a kategóriában 10 megapixel éppen elegendő.

Mindezek után a Panasonic TZ10-ese sokkal szimpatikusabb, bár közel sem néz ki olyan jól, mint a Sony, de legalább fém, és van 720p video is... Azért egy teszt sokat nyom majd a latban.

(#68) newtwown

newtwown
(újonc)

Még valami:

A GPS-es geotaggingot én többekkel ellentétben jó dolognak tartom, szerintem többet ér, mint mondjuk a panoráma mód, de vannak kételyeim a működését illetően. Pl. ha a funkció fényképezésre váltáskor aktiválódik, akkor nem mindegy meddig tart, amíg megtalálja a pozíciót. Ez ugyebár több percig is eltarthat, így ha pl. járműből fényképezünk (utazáskor gyakran előfordul), nem lesz pontos, vagy egyáltalán nem lesz GPS információnk a kép mellé. Ha viszont bekapcsolt gépnél folyamatos a kapcsolat, akkor az elég drasztikus hatással lehet az akkumulátorból kinyerhető üzemidőre...

[ Szerkesztve ]

(#69) attila6152 válasza djnice (#58) üzenetére

attila6152
(újonc)

"H20 vs TZ7"
Hogy tisztázzuk...
:)
Nem csak a zajjal van gond a Pana játékos(ok)nál

SonyH20

Pana

100%-on nézve meg különösen elmarad mind részletekben, mind színekben a Pana
Megkockáztatom, botrányos.
Legalábbis ebben az összehasonlításban :))

[ Szerkesztve ]

(#70) attila6152 válasza newtwown (#67) üzenetére

attila6152
(újonc)

"Ha valaki megmagyarázná, hogy miért 1080i, és miért nem progresszív módban rögzít, azt megköszönném."

Szerintem ezért:
25p -> 50i bitsebességben ill adatmennyiségben (persze ez nem egzakt teljesen, kódolás stb, de lényegileg áll szerintem)
Ha 50p-t akarsz (azaz 50 full és nem 50 félképet másodpercenként, az elvileg dupla adatmennyiség, tehát dupla bitsebesség is, ergo fele annyi fér a kártyára is)

Persze lehetne 25p is...

Szerintem 10x optikai zoom éppen elég, inkább legyen minőségi 10x mint 15x vacak

Videó maximális felbontása 1920 x 1080, 50i
Egyéb videó formátumok 1440 x 1080/50i, 1280 x 720/25 kép/mp, 640 x 480/25 kép/mp

Megnyugodtál?
:))

[ Szerkesztve ]

(#71) KermanN válasza attila6152 (#69) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Ugyanazt a képet linkelted kétszer...gondoltam szólok.

(#72) newtwown

newtwown
(újonc)

"Videó maximális felbontása 1920 x 1080, 50i
Egyéb videó formátumok 1440 x 1080/50i, 1280 x 720/25 kép/mp, 640 x 480/25 kép/mp
Megnyugodtál?"

Igen, köszi. :) A hivatalos honlapon kicsit elnéztem a dolgot. De ha jól látom az AVCHD csak full hd-ban elérhető... :F

Mozgókép mérete (AVCHD 1920 x 1080 (50i, váltott soros) kb. 17 Mbps (átlagos bitsebesség))
IGEN

Mozgókép mérete (MP4/AVI 1280 x 720 kb. 25 kép/mp progresszív) kb. 6 Mbps (átlagos bitsebesség))
IGEN

(#73) Mandarinn válasza newtwown (#72) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Amúgy a Pana TZ7 720P Videója a kanyarban nincs ehhez az 1080i-hez képest....
Ráadásul ugyanannyi helyet foglal. Persze ha nincs semmi FullHD megjelenítőd akkor lehet, hogy fölöslegesnek érzed. De előbb útobb 1-2 éven belül biztosan lesz neked is mert már nem drágák a FullHD monitorok TV-k. És akkor örülni fogsz , hogy msot okosan döntöttél :)

(#74) Mandarinn válasza Mandarinn (#73) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

De ha mégsem vennél új TV-t monitort akkor is a magasabb felbontású videók élesebbek lesznek lekonvertálva is. szvsz

(#75) attila6152 válasza KermanN (#71) üzenetére

attila6152
(újonc)

Ohhh...

igazad van,

SonyH20
http://pixinfo.com/img/Sony/DSC-H20/a/03_ISO80_F4,0_71mm_oa.jpg

Pana
http://pixinfo.com/img/Panasonic/DMC-TZ7/a/32_52mm_ISO100_oa.jpg

:DD

[ Szerkesztve ]

(#76) attila6152 válasza newtwown (#72) üzenetére

attila6152
(újonc)

"De ha jól látom az AVCHD csak full hd-ban elérhető"

ezt meg én nem láttam
remélem nem igy lesz, sok értelme nem lenne :W

(#77) Mandarinn válasza attila6152 (#76) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Pedig hát ez is le van ám írva...

AVCHD: 1920 x 1080 (59.94i, Interlace) (Approx.17Mbps) / 1440 x 1080 (59.94i, Interlace) (Approx.9Mbps)

MP4: 1440 x 1080 (29.97fps, Progressive) (Approx.12Mbps) / 1280x720 (29.97fps, Progressive) (Approx.6Mbps) / VGA (640 x 480) (29.97fps, Progressive) (Approx.3Mbps)

(#78) Mandarinn válasza Mandarinn (#77) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Persze az fps-ek Európában alacsonyabbak lesznek de a felbontás ugyanaz :)

(#79) KermanN

KermanN
(lelkes újonc)

Sony DSC-HX5V alpha teszt

Vannak ISO és panoráma tesztek is, valamint videók.
Ne felejtsük el hogy ez egy "pre-production model"!
Ettől függetlenül némiképp aggasztó a képminőség...szerintem :F
Véleményetek?

(#80) Mandarinn válasza KermanN (#79) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Ehhez csak annyit, hogy a videók itt nem full HD minőségben vannak. Tehát ennél többet tud. Ki tudja lehet, hogy a képeket is ilyen ügyesen csinálták :)
Meg hát ez nem a végleges gép csak bemutató.

(#81) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

Ehhez mit szóltok?
Kiráz a hideg ha arra gondolok, hogy Samsung fényképezőgépem lenne de kevesebb mint 50.000Ft :Y

Meg esetleg az új Samu WB600 ?

[ Szerkesztve ]

(#82) VSAMSUNG

VSAMSUNG
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mondjuk egy 8Gigás kártyára mennyi videó fél rá FullHD-ben mérve? A HX5-nél is korlátozva lesz a felvehető videó nagyság (15perc)?.

(#83) Mandarinn válasza KermanN (#79) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Hát ha azok a képek nem tetszettek a Sonytól akkor az új Pana TZ10 képeitől hányni fogsz :)

[link]

(#84) Mandarinn válasza Mandarinn (#83) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Ezekre gondoltam. Fényes nappal....

300mm

25mm

[ Szerkesztve ]

(#85) Thom! válasza Mandarinn (#84) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ritka szarok
30ezres kompakt kategória

(#86) VSAMSUNG

VSAMSUNG
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez igen, ezt a gépet piacra sem érdemes dobni. Amolyan Telefon képek kategória.

(#87) KermanN válasza Mandarinn (#84) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Bár a file adatokból nem látszik, gondolom napfényben minimum ISO-n készülhetett a kép

100% kivágat:

Borzasztó :Y Akkor már inkább a HX5, ha választani kell, márpedig nemsokára kell :)
De igazából mindkettő sz*r.
Nemhiszem hogy az a gond hogy ezek még nem végleges változatok...

(#88) KermanN

KermanN
(lelkes újonc)

(#89) VSAMSUNG válasza KermanN (#88) üzenetére

VSAMSUNG
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

És a Samsung új cucca? Az mit fog tudni?

(#90) Mandarinn válasza VSAMSUNG (#89) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Hát én ezt néztem Samuból, mert ebben nincs GPS meg AMOLED szóval ha 50-55 ezer körül lesz akkor lehet, hogy komolyabban fog érdekelni.

[link]

(#91) Thom! válasza Mandarinn (#90) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez olyan 70-80K lesz :(

(#92) KermanN

KermanN
(lelkes újonc)

Egy rövid videó német nyelven a HX5-ről.
Video: Erster Test – Sony Cyber-shot DSC-HX5V

(#93) Mandarinn válasza KermanN (#92) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Nem mondta, hogy szar :)

(#94) KermanN válasza Mandarinn (#93) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Jah, jogos... :))
Túloztam.

(#95) Mandarinn válasza KermanN (#94) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Én szívesen befogadnék egy példányt belőle :)
Csak most még itthon 89.000 Pénzt írnak rá :( Azt nagyon sokallom érte....
Nekem 70-80-at érne meg kb

(#96) KermanN válasza Mandarinn (#95) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Hát egyre jobban abba az irányba húz a dolog hogy én is elfogadnám, csak már jönne ki :)
Nem kevés a 89e, de mondjuk ez relatív mert ha azt nézed hogy ennyiért lesz egy jó fényképezőgéped amely videokamerának is használható...talán nem olyan sok.
Persze tudom hogy az is relatív hogy "jó fényképezőgép" és "videokamerának is használható" de érted mire gondolok...

(#97) Mandarinn válasza KermanN (#96) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Hát igen ezt én is így gondolom ahogy te. Tényleg egy középkategóriás 130-140.000-es HD kamera szintjén mozoghat a videója. Az olcsóbbakban sokkal kisebb az érzékelő szóval ezért gondolom, hogy a 100.000-eseknél jobb videója lehet főleg kevés fénynél. És ugye azok pocsék fényképeket csinálnak.

Csak én még hittem a csodákban hogy ez max 80-ról fog indulni és akkor 70-75 körül megcsípem ha lejjebb megy az ára. De így egy tízessel többet kell koplalnom :) Az a fránya GPS.... kell a francnak :N
Bár ez még csak előrendelés. Egy hónap múlva indul be majd dolog ha már lehet kapni.

Reméljük a legjobbakat!

(#98) djnice válasza Mandarinn (#97) üzenetére

djnice
(tag)

Ezért kell kintről megvenni. Én már régóta nem veszek műszaki cuccokat itthon, mert nagy lehúzás az egész. Persze garancia nincs, ezt bele kell kalkulálni... Pl Canon HF10-es fullHD kamerát angliából tavaly nyáron rendeltem a barátomnak ami újonnan 110.000 Ft volt postával, itthon 200e.

(#99) Mandarinn válasza djnice (#98) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Hát van 1-2 dolog amire van Eu-s garancia nem? Vagy csak álmodtam ezt? :)
Esetleg van valami angol kereső oldal mint az árgép.hu?

(#100) KermanN válasza Mandarinn (#99) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Én ezt szoktam használni:
Pricegrabber.co.uk
Vagy az Amazont, eBay-t. Az Amazonról sokmindent rendeltem, és mindig minden rendben volt. Igaz akkor még kinn voltam, ide haza még nem rendeltem semmit kintről.
Szerintem a nagy márkáknál a garancia nemzetközi, de legalábbis EU-n belül kell hogy legyen.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.