Tegnaptól lehet kapni a TX7-et. Arról napokon belül jöhetnek tesztek. Mivel ugyanaz az érzekelője mint a HX5-nek gondolom hasonló képeket fognak csinálni. Persze az objektív miatt gondolom a HX5-nek élesebb képei lesznek. De nagyvonalakban látni fogod a minőségi szintet, hogy megfelel-e neked.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Mandarinn
(senior tag)

Mandarinn
(senior tag)
Addig egy kis nézni való míg nem jönnek a profi tesztek
[link]

KermanN
(lelkes újonc)
Néhány kép a TX7-től! Szerintem nem rosszak 

Mandarinn
(senior tag)
Igen egész jók a benti képek. Csak valami normális napos kinti képet is szeretnék látni ami nem panoráma hanem teljes felbontású. Szinte mindenhol csak ilyen benti meg éjszakai képek vannak. Azok nem is rosszak. De remélem nem azért nincsenek nappali képek mert ott nem olyan jó 

KermanN
(lelkes újonc)
Ilyenekre gondoltál? Szerintem a kinti képei sem rosszak.
ISO125 - outdoor1
ISO125 - outdoor2
ISO800 - outdoor3
[ Szerkesztve ]

Mandarinn
(senior tag)
Nem látok linket 

Mandarinn
(senior tag)
Bocsi már látom.
Nem olyan rosszak de azért nem fogom még eldobni miatta a Sony Alphámat 
Hát kíváncsi vagyok, hogy a tesztekben hogy viszonyul majd a konkurenciához. Gondolom a napokban már csak csinál valaki egy normális tesztet.

djnice
(tag)
H20 vs TZ7
Csak hogy tisztázzuk, inkább legyen kicsit zajosabb a kép, minthogy elvesszenek a részletek, mert van egy szuper program, neat image a neve, ami úgy szűr zajt (fényképező profilok alapján is), hogy semmi részlet nem veszik el, nézzük:
Sony H20 ISO 100
Pana TZ7 ISO 100
Pana TZ7 ISO 100 szűrve neat image-el
Tisztán látszik a hajon és a ruha mintázatán a Sony durva zajszűrése és ezáltal a részletek elmosása.
Persze szőrszálhasogatás az egész, hiszen 10x15-ben nyomtatva úgysem látszik a különbség, csak a tisztesség kedvéért gondoltam bemutatni a fentieket.

Mandarinn
(senior tag)
Meg monitoron fullban nézve sem látszik a különbség. Csak 100%-ra "nagyítva".
De én nem úgy nézegetem a képeimet 
Gondolom ti sem...
Viszont szebb a rózsa színe a Sonynak. Szóval több szempontból is lehet vizsgálni a kérdést.
[ Szerkesztve ]

KermanN
(lelkes újonc)
"A Panasonic frissítette utazózoom szériáját, s rögtön 3 új gépet jelentett be.
A tavalyi Panasonic Lumix DMC-TZ7 után ma jelentek meg az utódok, a DMC-TZ8, a DMC-TZ9 és a DMC-TZ10."
Csak hogy még nehezebben tudjunk dönteni

"Komolyabb előrelépést a gép(TZ10) vezérlése hozott, ugyanis az eddigiekkel szemben már rekesz-előválasztást, zársebesség-előválasztást és teljes kézi beállítást is használhatunk."
"Az Intelligent Resolution Technology 3 különböző területet képes elkülöníteni: körvonalak, részlettel teli textúrák és homogén vagy finom tónusátmenetű területek. Ezeket felismerve mindig az adott területhez szükséges élesítési algoritmust és zajszűrést alkalmazza."
Ez utóbbi két dolog kifejezetten ígéretesnek tűnik!
Ezt is március közepére ígérik, mint a HX5-t...hajrá!

Mandarinn
(senior tag)
Hát én nagyon vártam ezt a Panát de sajnos nálam kiesett a 14MP-es érzékelő miatt
Az már túl sok egy ilyen kis lapkára.
Azért még megvárom az összehasonlító teszteket, de eddig nálam a HX5 a nyerő. Meg hát a TZ8, TZ9 amúgy is kiesik gondolom nálad is mert nem AVCHD videót vesz hanem Motion JPEG-et ami BAROMI sok helyet foglal.
[ Szerkesztve ]

KermanN
(lelkes újonc)
Ja nincs bennük AVCHD, meg a mikrofon is mono...
Az mit jelent TZ10-nél hogy 14,5 Mpixel, de az effektív felbontás 12,1 Mpixel? 

Mandarinn
(senior tag)
14MP-eles érzékelő van benne. De abból csak 12MP-elt használ középen. Egy kisebb négyzetnyi területen. Nem tudom érthetően írtam le 
Mintha egy A4-es lap lenne az érzékelő és te rajzolnaál bele egy kisebb téglalapot. Na az az amit használ a gép.

KermanN
(lelkes újonc)
Persze ezt értem, csak azt nem hogy akkor minek a nagyobb, ha csak kisebbet használ belőle
Mindegy, utánaolvasok...köszi
azért használ kevesebbet, hogy ne csak 4:3, hanem 3:2 és 16:9 képarányoknál is meglegyen a 12 mpixel. u.ezt csinálja a Pana GH1 is.
25mm kezdőértéknek és ennek az eljárásnak köszönhetően elég ütős "szélesvásznú" nagylátókat lehet készíteni.

newtwown
(újonc)
Sziasztok, én is "utazózoom" kategóriás gép vásárlása előtt állok, igaz nekem még van időm tavaszig gondolkozni, melyik legyen. Nagy Sony-párti vagyok, így ugráltam örömömben, amikor kijött a HX5V, azonban a lelkesedésem azóta alábbhagyott pár idegesítő dolog miatt:
1. A készülékház műanyag, szemben a Panákkal (nem biztos információ, cáfoljatok meg).
2. "Csak" 10x optikai zoom, amikor a Samsung már 15-nél tart a kompakt kategóriában (WB650).
3. Még mindig csak 240x320-as kijelzőfelbontás, ez számomra elfogadhatatlan.
4. Mi az, hogy csak full hd-ban rögzíthető videó?! Nem értem, hogy ha pl. nekem sem a számítógépem (laptop), sem a televízióm (hd ready plazma) felbontása nem éri el az 1920x1080 pixelszámot, akkor mi a fene szükségem lenne rá, főleg, hogy egyrészt több helyet is foglal a kártyán, másrészt nagyobb az erőforrásigénye az utólagos szerkesztésnél...
Ha valaki megmagyarázná, hogy miért 1080i, és miért nem progresszív módban rögzít, azt megköszönném.
Az elérhető maximális felbontást érintő különbségbeli hátrányt nem rónám fel a Sonynak, szerintem ebben a kategóriában 10 megapixel éppen elegendő.
Mindezek után a Panasonic TZ10-ese sokkal szimpatikusabb, bár közel sem néz ki olyan jól, mint a Sony, de legalább fém, és van 720p video is... Azért egy teszt sokat nyom majd a latban.

newtwown
(újonc)
Még valami:
A GPS-es geotaggingot én többekkel ellentétben jó dolognak tartom, szerintem többet ér, mint mondjuk a panoráma mód, de vannak kételyeim a működését illetően. Pl. ha a funkció fényképezésre váltáskor aktiválódik, akkor nem mindegy meddig tart, amíg megtalálja a pozíciót. Ez ugyebár több percig is eltarthat, így ha pl. járműből fényképezünk (utazáskor gyakran előfordul), nem lesz pontos, vagy egyáltalán nem lesz GPS információnk a kép mellé. Ha viszont bekapcsolt gépnél folyamatos a kapcsolat, akkor az elég drasztikus hatással lehet az akkumulátorból kinyerhető üzemidőre...
[ Szerkesztve ]

attila6152
(újonc)

attila6152
(újonc)
"Ha valaki megmagyarázná, hogy miért 1080i, és miért nem progresszív módban rögzít, azt megköszönném."
Szerintem ezért:
25p -> 50i bitsebességben ill adatmennyiségben (persze ez nem egzakt teljesen, kódolás stb, de lényegileg áll szerintem)
Ha 50p-t akarsz (azaz 50 full és nem 50 félképet másodpercenként, az elvileg dupla adatmennyiség, tehát dupla bitsebesség is, ergo fele annyi fér a kártyára is)
Persze lehetne 25p is...
Szerintem 10x optikai zoom éppen elég, inkább legyen minőségi 10x mint 15x vacak
Videó maximális felbontása 1920 x 1080, 50i
Egyéb videó formátumok 1440 x 1080/50i, 1280 x 720/25 kép/mp, 640 x 480/25 kép/mp
Megnyugodtál?
[ Szerkesztve ]

KermanN
(lelkes újonc)
Ugyanazt a képet linkelted kétszer...gondoltam szólok.

newtwown
(újonc)
"Videó maximális felbontása 1920 x 1080, 50i
Egyéb videó formátumok 1440 x 1080/50i, 1280 x 720/25 kép/mp, 640 x 480/25 kép/mp
Megnyugodtál?"
Igen, köszi.
A hivatalos honlapon kicsit elnéztem a dolgot. De ha jól látom az AVCHD csak full hd-ban elérhető... 
Mozgókép mérete (AVCHD 1920 x 1080 (50i, váltott soros) kb. 17 Mbps (átlagos bitsebesség))
IGEN
Mozgókép mérete (MP4/AVI 1280 x 720 kb. 25 kép/mp progresszív) kb. 6 Mbps (átlagos bitsebesség))
IGEN

Mandarinn
(senior tag)
Amúgy a Pana TZ7 720P Videója a kanyarban nincs ehhez az 1080i-hez képest....
Ráadásul ugyanannyi helyet foglal. Persze ha nincs semmi FullHD megjelenítőd akkor lehet, hogy fölöslegesnek érzed. De előbb útobb 1-2 éven belül biztosan lesz neked is mert már nem drágák a FullHD monitorok TV-k. És akkor örülni fogsz , hogy msot okosan döntöttél 

Mandarinn
(senior tag)
De ha mégsem vennél új TV-t monitort akkor is a magasabb felbontású videók élesebbek lesznek lekonvertálva is. szvsz

attila6152
(újonc)

attila6152
(újonc)
"De ha jól látom az AVCHD csak full hd-ban elérhető"
ezt meg én nem láttam
remélem nem igy lesz, sok értelme nem lenne 

Mandarinn
(senior tag)
Pedig hát ez is le van ám írva...
AVCHD: 1920 x 1080 (59.94i, Interlace) (Approx.17Mbps) / 1440 x 1080 (59.94i, Interlace) (Approx.9Mbps)
MP4: 1440 x 1080 (29.97fps, Progressive) (Approx.12Mbps) / 1280x720 (29.97fps, Progressive) (Approx.6Mbps) / VGA (640 x 480) (29.97fps, Progressive) (Approx.3Mbps)

Mandarinn
(senior tag)
Persze az fps-ek Európában alacsonyabbak lesznek de a felbontás ugyanaz 

KermanN
(lelkes újonc)
Vannak ISO és panoráma tesztek is, valamint videók.
Ne felejtsük el hogy ez egy "pre-production model"!
Ettől függetlenül némiképp aggasztó a képminőség...szerintem 
Véleményetek?

Mandarinn
(senior tag)
Ehhez csak annyit, hogy a videók itt nem full HD minőségben vannak. Tehát ennél többet tud. Ki tudja lehet, hogy a képeket is ilyen ügyesen csinálták 
Meg hát ez nem a végleges gép csak bemutató.

Mandarinn
(senior tag)
Ehhez mit szóltok?
Kiráz a hideg ha arra gondolok, hogy Samsung fényképezőgépem lenne de kevesebb mint 50.000Ft 
Meg esetleg az új Samu WB600 ?
[ Szerkesztve ]
Mondjuk egy 8Gigás kártyára mennyi videó fél rá FullHD-ben mérve? A HX5-nél is korlátozva lesz a felvehető videó nagyság (15perc)?.

Mandarinn
(senior tag)
Hát ha azok a képek nem tetszettek a Sonytól akkor az új Pana TZ10 képeitől hányni fogsz 

Mandarinn
(senior tag)
ritka szarok
30ezres kompakt kategória
Ez igen, ezt a gépet piacra sem érdemes dobni. Amolyan Telefon képek kategória.

KermanN
(lelkes újonc)
Bár a file adatokból nem látszik, gondolom napfényben minimum ISO-n készülhetett a kép
100% kivágat:
Borzasztó
Akkor már inkább a HX5, ha választani kell, márpedig nemsokára kell 
De igazából mindkettő sz*r.
Nemhiszem hogy az a gond hogy ezek még nem végleges változatok...

KermanN
(lelkes újonc)
És a Samsung új cucca? Az mit fog tudni?

Mandarinn
(senior tag)
Hát én ezt néztem Samuból, mert ebben nincs GPS meg AMOLED szóval ha 50-55 ezer körül lesz akkor lehet, hogy komolyabban fog érdekelni.
ez olyan 70-80K lesz 

KermanN
(lelkes újonc)
Egy rövid videó német nyelven a HX5-ről.
Video: Erster Test – Sony Cyber-shot DSC-HX5V

Mandarinn
(senior tag)
Nem mondta, hogy szar 

KermanN
(lelkes újonc)
Jah, jogos... 
Túloztam.

Mandarinn
(senior tag)
Én szívesen befogadnék egy példányt belőle 
Csak most még itthon 89.000 Pénzt írnak rá
Azt nagyon sokallom érte....
Nekem 70-80-at érne meg kb

KermanN
(lelkes újonc)
Hát egyre jobban abba az irányba húz a dolog hogy én is elfogadnám, csak már jönne ki 
Nem kevés a 89e, de mondjuk ez relatív mert ha azt nézed hogy ennyiért lesz egy jó fényképezőgéped amely videokamerának is használható...talán nem olyan sok.
Persze tudom hogy az is relatív hogy "jó fényképezőgép" és "videokamerának is használható" de érted mire gondolok...

Mandarinn
(senior tag)
Hát igen ezt én is így gondolom ahogy te. Tényleg egy középkategóriás 130-140.000-es HD kamera szintjén mozoghat a videója. Az olcsóbbakban sokkal kisebb az érzékelő szóval ezért gondolom, hogy a 100.000-eseknél jobb videója lehet főleg kevés fénynél. És ugye azok pocsék fényképeket csinálnak.
Csak én még hittem a csodákban hogy ez max 80-ról fog indulni és akkor 70-75 körül megcsípem ha lejjebb megy az ára. De így egy tízessel többet kell koplalnom
Az a fránya GPS.... kell a francnak 
Bár ez még csak előrendelés. Egy hónap múlva indul be majd dolog ha már lehet kapni.
Reméljük a legjobbakat!

djnice
(tag)
Ezért kell kintről megvenni. Én már régóta nem veszek műszaki cuccokat itthon, mert nagy lehúzás az egész. Persze garancia nincs, ezt bele kell kalkulálni... Pl Canon HF10-es fullHD kamerát angliából tavaly nyáron rendeltem a barátomnak ami újonnan 110.000 Ft volt postával, itthon 200e.

Mandarinn
(senior tag)
Hát van 1-2 dolog amire van Eu-s garancia nem? Vagy csak álmodtam ezt? 
Esetleg van valami angol kereső oldal mint az árgép.hu?

KermanN
(lelkes újonc)
Én ezt szoktam használni:
Pricegrabber.co.uk
Vagy az Amazont, eBay-t. Az Amazonról sokmindent rendeltem, és mindig minden rendben volt. Igaz akkor még kinn voltam, ide haza még nem rendeltem semmit kintről.
Szerintem a nagy márkáknál a garancia nemzetközi, de legalábbis EU-n belül kell hogy legyen.