Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#351) dexter2424

dexter2424
(újonc)

Sziasztok :)
Lenne pár kérdésem, fényképezővásárlás ügyében
Szerintetek melyik a jobb? a sony tx7 vagy a hx5v?
Mert mint megnéztem sztem a hx5v paraméterei jobbak (10x o.zooom,) a tx7-en meg csak annyi, hogy érintőképernyős. a full HD és a hd (1080x720) sok a különbség? Az aggaszt a hx5v-vel kapcsolatban, hogy a tetején van a zoomoló, és az kattog videófelvevés közben. (javítsatok ki ha tévedek).
Továbbá a tx7- csak azért drágább 10 000ft-vel mert újjonan dobták piacra?
Mit ajánlotok melyiket vegyem? vagy van másik jó full HD-t rögzítő fényképezőgép más márkákban is, ami felér a sonyhoz minőségben, és az ára sem szökik a csillagokig?
előre is köszi :)

D

(#352) pinyo88 válasza KermanN (#350) üzenetére

pinyo88
(újonc)

Nekem végül a pana győzőtt több okból is..
Először is mikor megfogtam és élőben ösze tudtam hasonlítani a kettőt akkor az már egy eléggé erőteljes plusz volt a pana felé. Másrészt ami szintén döntő volt, az a manuális módok, mert hát sony szalonba néztem, és kb 0 manuális módot tudtak hozzá mondani, sajnos ilyen téren ha egy kettő még van is, de zár és rekeszidő pl nincs, ami sztem egy ilyen gépnél már nem rossz....
Az tény, hogy az éjszakai képei és talán a videóé is szebb a sonynak (bár utóbbiból sztem a Pana is nagyon szépet csinál, legalább is így amatőr szemmel szépet), azonban gps az Panánál is tökéletes, panorámát meg lazán össze lehet ingyenes progikkal dobni....

Szummázva, nálam a Pana TZ10 győzött, az meg hogy jól döntöttem e, majd az évek során kiderül :)

(#353) KermanN válasza pinyo88 (#352) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Na, örülök hogy megvolt a vétel, gratula :)
Az, hogy én HX5-t vettem, nem jelenti azt hogy mindenki másnak is azt kell...és azt sem mondtam hogy ez a legjobb. Nálam a sony nyert, de ez teljesen szubjektív dolog.
Dobsz fel majd pár nappali/éjszakai, ilyen olyan képet?

(#354) Yanee_76

Yanee_76
(újonc)

Sziasztok!

Minő meglepő én is vásárlás előtt állok..:)
Nekem nagyon szimpi a HX5V masina, csak 1 valami zavar és ez az európai verzió...

Nálunk ugyebár 50i-t tud. A távolkeleti ill. az ámerikai pedig 60i-t.

Mondjatok finnyásnak vagy szőrszálhasogatónak, de a 60i-s változat jobban tetszik, valahogy simább, szebb a kép. Főleg zoom közben ill. gyorsabb mozgásoknál látszik nagyon.

50i:
http://www.vimeo.com/13879349
http://www.vimeo.com/10156000

60i:
http://www.vimeo.com/10257049
http://www.vimeo.com/11291090

Ez nagyon állat!
http://www.vimeo.com/11182768

Mondjátok hogy nem csak én látom a különbséget..:( A korábbi hátimotoros videón is mintha a széleken látszódna egy kis "röcögés"... Ez csak a monitor miatt van, vagy tv-n is így néz ki?

Tudom tudom, hozassam külföldről.
1.Vámmal már húzós.
2. Nincs garancia érvényesítési lehetőségem ideát..:(

Előre is köszi!
Yanee

(#355) VINIKOR

VINIKOR
(senior tag)

Nagyon jó teszt videók vannak a Youtube-on.
Panasonic TZ-10 vs Sony HX5:
Éjszakai videó: link
Néha a Pana jobb, néha a Sony. Videóban 5:58-nál az autó fényszórója függőleges csíkokat csinál a Panasonicnál. A Sonynál nem.

Nappali videó: [link]
A napfénytől itt is függőleges csíkokat csinál a Panasonic. Ez súlyos hibája a Panasonicnak.

(#356) TEK válasza Yanee_76 (#354) üzenetére

TEK
(lelkes újonc)

Az a baj, hogy ezek a videok 25p illetve 30p.

(#357) Yanee_76 válasza TEK (#356) üzenetére

Yanee_76
(újonc)

Szia!

Egyik másiknál oda is írják...

A lényegen viszont akkor sem változtat... A másik verzió simább felvételeket készít...

Üdv!

(#358) TEK válasza Yanee_76 (#357) üzenetére

TEK
(lelkes újonc)

Igen, csak most te 25 es 30 fps-es felveteleket hasonlitottal ossze. Az 50 fps amit kinyerhetsz a gepbol messze jobb a 30-nal. Napersze meg ott van az amerikai verzio ami 60 fps.
A kerdes az, hogy az europai piacra szant tv-k meg tudjak-e jeleniteni a 60i-t. Vagy ha lemezre akarod tenni akkor a dvd vagy bluray lejattszok jattszak-e.

Nem igazan van erintetlen video ezzel a geppel.
Hirtelen amit talaltam, ranyomtam a deinterlacert. Hatalmas a kulombseg a 25p es az 50p kozott.

[25p]
[50p]

(lemereteztem 1280x720-ra)

[ Szerkesztve ]

(#359) Stenly válasza VINIKOR (#355) üzenetére

Stenly
(kvázi-tag)

Helo!

Megnéztem az összehasonlító videókat. Nos:

A Pana esti videóra alkalmasabb. Nappali képeken az ízlés dönt. Mégis mintha a Pana képeiben lenne több részlet (élet).

Részletesebben:

A Pana a fényes részeken fehér és beégett, plusz a függőleges fénycsíkok a fényforrásokon. A Sonyi a másik véglet. A fényes részek kiegyenlítettek és színesek. Míg a sötétebb részek homályosan részletvesztőek.

A Pana zoomolása szinte nem hallatszik a felvételbe. Sony közepesen hangos.

Fókuszkorrekcióban a Sony elképesztően jó! Nincs defókusz. Zéró! Pana zoomolásnál néha keresi a fókuszt. De az is irtó gyorsan rátalál.

A Sony geometriai torzítása kritikán aluli. Pana üti. De az sem 100%-os.

A Sony rázkódás védelme igen jól dolgozik. Követhetőbb a mozgó kamera képe.

Egyik sem üti ki a másikat a nyeregből. Hajszállal a Pana győz.

(#360) Donee

Donee
(újonc)

EISA Awards 2010-2011 Winner Compact Camera: Sony DSC-HX5V

''A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság.'' (Robert Schumann)

(#361) Donee

Donee
(újonc)

TIPA Best Compact Camera: Sony Cyber-shot DSC-HX5V

''A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság.'' (Robert Schumann)

(#362) tartlev

tartlev
(újonc)

Sziasztok,

a HX5V-ben a GPS teljesen kikapcsolható? Marhára fölösleges funkció, ha még egy k. téképet se tud megmutatni, és már nem kapható rendes helyen csak a V verzió :(

(#363) rumos14 válasza tartlev (#362) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

erősen feltételezem h igen

(#364) szabihx5v

szabihx5v
(újonc)

tengerparti repülős videó a hx5v-vel

youtube-on:
[link]

vimeo-n (ez talán jobb minőségű):
[link]

[ Szerkesztve ]

(#365) krampy

krampy
(lelkes újonc)

Sziasztok,
tegnap vettem egy hx5v-t direkt a videozás miatt.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létrehoz egy mts nevű állományt, amit ha pcn le akaok játszani akkor a kamera mozgásakor ilyen széteső csíkokkal jutalmaz. Amint megáll a kamera mozgása megint összáll a kép, de iszonyat zavaró, hogy olyan mintha eltolodna csíkonként a kép (de mondom csak mozgáskor)
Biztos vagyok benne, hgy nem így kellene működnie, de mit csinálok rosszul?
Előre is köszönöm a válaszokat, lehet triviális de sajnos én nem jöttem rá.
krampy

(#366) krampy válasza krampy (#365) üzenetére

krampy
(lelkes újonc)

deinterlace-t be kell kapcsolni a lejátszón!
Akinek esetleg ilyen kérdése lenne:)
azért köszi:)

(#367) rumos14 válasza krampy (#366) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

milyen lejátszóval etetted meg?
nekem vlc-vel és splash pro-val hibátlanul mennek az mts-ek.

(#368) cirkus

cirkus
(tag)

A kérdésem igaz a nagyobb sorozatszámú HX7-re vonatkozik, mégpedig, hogy 360 fokos panorámát, vagy csak 180 fokosat lehet-e vele készíteni, valamint össze fűzi -e ?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.