Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) realmadrid válasza Donee (#250) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Naja, de ha nincs Full HD-s tévéd, akkor mit csinálsz az 1960x1080p-vel ? Mire lesz ilyen tévém, addigra a Sonynál jobb masinák lesznek. Illetve a Pana képe határozottan élesebb, szebb. Kevésbé mosott. Ezt only videóra írtam.

A sas nem vadászik legyekre

(#252) Donee válasza realmadrid (#251) üzenetére

Donee
(újonc)

Persze, igazad van részben. Én is látom amit látok, sok esetben valóban szebbnek tűnik a Pana képe, teltebb színei vannak, hiába is vettem én Sonyt, és próbálnám súlykolni az igazam. Mondjuk KermanN által említett dolgokat is figyelembe kell venni. Ezért is jók a tesztek, meg vélemények, mindenki tudja mérlegelni, hogy mire használja, arra pedig milyen gép kell.

Jelen esetemben viszont hosszú távra, ha nem egy életre vettem fényképezőgépet, főleg ha ennyi pénzt költök rá! Ha pedig kirakod nagy monitorra mindkét videót képét, vagy ideális esetben egy full HD-s 100cm-es tv-re, akkor azért lehet a Sony videóképe jobban egyben van, és jóval élesebb is lesz, nem pedig mosott. A Pana meg simán szétesik. Mondjuk ez is szempont, ki min akarja nézni.

Viszonylag szerencsés helyzet, hogy én gondolkodom jó nagy tv vásárlásán is. (nem mintha katódcsöves tv-t még nagyon árulnának, meg éppen a HD Ready tv-k is már csökkenő számban vannak). Szóval nekem bizony megéri az 1960x1080 felbontás. De ha más se 2-3 évre vesz fényképezőt, de most akar választani, akkor talán arra is érdemes gondolni, ha egyszer vesz tv-t, akkor lehet már csak full hd-t árulnak, és csak 90 cm fölött. Most se vagyunk nagyon messze ettől...

Ráadásul ettől függetlenül a videó technikai összehasonlítása hibádzik. De végül is a kép magáért beszélt. Mindenki a látottak alapján, szeme alapján dönt. Erre tökéletes a videó, köszönjük szépen!

''A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság.'' (Robert Schumann)

(#253) KermanN válasza Donee (#252) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Nem szeretnék szőrszálhasogatni, de az "1960x1080p" az igazából 1920x1080i.
Egyébként teljesen igazad van. Én is azért csengettem ki 90ezret egy "kompakt" HX5V-ért (elsők között vettem azért 90), mert nem fél évre akartam fényképezőgépet vásárolni. Amikor visszanézem a saját fullhd felvételeket fullhd tv-n...elég meggyőzőek :K
Az állóképek minősége esetenként hagy kívánnivalót maga után, de az egészen biztos hogy nem rosszabb mint a TZ10, sőt... Kismillió teszt átolvasása, és mindkét gép kipróbálása után mondom mindezt. Persze örök szabály hogy ízlések és pofonok.
Az már más kérdés hogy azóta bejelentették a Sony Alpha NEX-5, NEX-7-est, amire lehet hogy érdemes lenne lecserélni a HX5V-t, de két gondom van velük. Baromi drágák lesznek, és hiába "kicsik" a kategóriájukhoz képest, mégsem annyira zsebrevághatóak már mint egy HX5V.

(#254) subidubi001 válasza Donee (#250) üzenetére

subidubi001
(újonc)

Sziasztok!

Most készülök venni új fényképezőgépet és segítséget szeretnék kérni, némi tanács formájában. Mindenképp olyanra vágyok, ami kompakt méretű, tehát zsebre lehet vágni,de ultra zoom-os. Felbontásból 10megpixel nekem elég, több se baj, ha normálisan, azaz gyorsan kezeli. Elsősorban szép képeket készítsen, másodsorban nagy felbontású videót is tudjon felvenni.
720p a minimum elvárás, az 1080i-t kicsit soknak érzem, mert a számtógép sem játsza nagyon le, a tv-s is hd ready. Szóval nem hiszem hogy ki tudnám használni. (Hosszabb távon biztos, de ahogy valaki írta, mire lecserélném a gépet- tv-t, már lesznek sokkal jobbak is.)
Eddig a pana tz-10 meg a sony között vaciláltam, de írtad, hogy van sokkal szebb képet készítő 720p-s gépek is. esetleg tudnál ajánlani párat. Árban olyan 100k alatt maradjunk, 16gb memóriakártyával együtt.
Köszönöm előre is a hasznos információkat.

(#255) realmadrid válasza subidubi001 (#254) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Szia, nézd meg a Samsung WB600 vagy 650-est is.

(#256) attila6152 válasza realmadrid (#251) üzenetére

attila6152
(újonc)

Az a durva, hogy láttam ezt a video összehasonlítást és egy másikat is pár hete.
SONY vs. PANASONIC

és igen, mindkét esetben a gépemen kontrasztosabbnak tűnt a Pana.

Mindazonáltal én a felbontás miatt HX5-t vettem. A barátom Pana fan, ő meg Panasonicot.

No de a puding próbája az evés.
A Panasonic tx-p42g15 plazmámba SD kártyán bedugva az ORIGINAL felvételt, A SONY magasan veri a Pana-t!

Javaslom minden kétkedőnek, ne PC-n nézze!
Ez a felbontás (LCD-n nem tudom milyen) plazma TV-n natív felbontásban, eredetiben az igazi.
Mondjuk nekem speciel leesett az állam mikor először megvizuáltam...!
GYÖNYÖRŰ! FULLOS.

Hozzáteszem a Pana felvételei sem rosszak, akinek a szíve ahhoz húz, nyugodtan vegye.
De full HD plazmán mindenképp a Sony!

A hordótorzítás nekem is jelentkezik, de csak tele állásnál. Viszont bőségesen kárpótol a hatalmas látószög és hogy minden téma belefér

Nekem a Sony-val csak egy bajom van mindössze, a mikrofon helye. Ezt meg kell szokni, hogy ne tapizza az ember videó közben.
De azt hiszem ennél nagyobb hibája egy gépnek se legyen :)

(#257) subidubi001 válasza realmadrid (#255) üzenetére

subidubi001
(újonc)

Igen, köszi a tippeket, már néztem ezeket is, de azt olvastam, hogy a pana ill. a sony jobb képeket készít és én is inkább ilyen párti vagyok. Amúgy a GPS, ami abszlolút felesleges funkció a számomra. Jobban örülnék, ha a háza fémből lenne, de még egyiket sem fogtam a kezembe.

(#258) realmadrid válasza subidubi001 (#257) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Nem biztos, hogy a Samu rosszabb képeket készít. [Ezt] olvastad már ? Inkább a videós képei lehetnek gyengébbek, bár ez még nem tiszta számomra. Rövidesen jön a Sony HX5-Samu WB650-Pana TZ10 teszt a Pixinfón, ha érdekel.

(#259) daveed_14

daveed_14
(kvázi-tag)

üdv újra!
bár régen szóltam hozzá a témához, annak ellenére olvastam tovább a kommenteket/véleményeket a hx5ről. legutóbb arra az elhatározásra jutottam hogy a nex3 nekem jó lenne, rájöttem hogy ezen a nyáron ezt még nem engedhetem meg magamnak. ezért most megint ott tartok h a hx5v is oké lenne. de közben még nézelődtem és rátaláltam a hx1re is. mediában már megnézegettem és nekem tökre tetszik meg minden, és a hx5-tel összevetve tulajdonképpen.. ugyanazt tudja, ill fullhd helyett 1440×1080 és 10mp helyett 9mp, de ez szerintem nem olyan lényeg. szóval ehhez kapcsolódna a kérdésem, hogy képminőségben melyik lehet jobb? mert hiába jönnek oda a boltba hogy tudnak-e segíteni és ha mondom nekik hogy szerinte a kettő közül melyik jobb, akkor ő csak a tulajdonságokból indul ki és az alapján itéli meg hogy melyik jobb. ezért gondoltam inkább fórumozókhoz meg hx5 tulajokhoz fordulok :D légyszi valaki győzzön meg valamelyikről, mert nagyon utálom hogy befolyásolható vagyok :D
U.I: az Exmor és Exmor R között van valamilyen különbség? :F

[ Szerkesztve ]

..." I keep dreaming you'll be with me"...

(#260) realmadrid válasza daveed_14 (#259) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Szia, nekem egyik sincs, de tetszenek Neked [ezek a tesztképek] ? Akkor inkább a HX5. De ez csak az én véleményem.

(#261) attila6152 válasza realmadrid (#258) üzenetére

attila6152
(újonc)

"A legjobbak közé tartozik a kategória egyik régi éllovasa a Panasonic DMC-TZ10, mely kiváló minőségű és jól konfigurálható AVCHD videójával hódít, ezen felül a mezőny leggyorsabb gépe, továbbfejlesztett stabilizátora pedig igen hatásos. A videó felbontásversenyt a Sony DSC-HX5 nyeri, mely szintén AVCHD videókat gyárt, de Full HD minőségben. A Sony új üdvöskéje ráadásul egy hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzort kapott, és bár 10 megapixelével a legkisebb felbontású az összes közül, a legzajtalanabb is"

Forrás:

http://pixinfo.com/cikkek/utazozoomok_2010.1

[ Szerkesztve ]

(#262) realmadrid válasza attila6152 (#261) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Állítólag a best buy a Samsung WB650. Meg is rendeltem.

(#263) fairi válasza attila6152 (#261) üzenetére

fairi
(senior tag)

Videoban tényleg a legjobb...
Ám..
http://pixinfo.com/img/Sony/DSC-HX5/a/ISO400_oa.jpg
vs.
http://pixinfo.com/img/Samsung/WB650/a/ISO400_oa.jpg

nem értem mi a BSI-ben a nagy csoda...

nem szépek ezek a zajszűrés miatti foltosodás a sonyn, samsung egyszerűen leszűr mindent,mondjuk a színek szaturációja látja a kárát...
Sony AWB kicsit eltolta a szitut,emiatt is furábbak színek...

eget rengető különbségek nincsenek, video dönthet a kérdésben vagy az ár...

(#264) subidubi001

subidubi001
(újonc)

Ma volt alkalmam kipróbálni a hx5v-t és a tz10-t.
Hiába a 1080i, meg a panoráma funkció, amelyek amúgy lenyűgözik az embert, ha a képminőség nem hozza a szintet. Lehet, hogy kevés fénynél szépek, dehogy normális fényviszonyok mellett, világosban ekkora csalódás lesz, arra nem számítottam.
A tz 10 sokkal szebb képeket készített. És bár "csak" 720p, meg ohne panoráma kép, de legalább élvezhető a fotók visszanézése.
Egy fényképezőgéptől, ami súrolja a 6 számjegyet, elvárható lenne, hogy rendes fotókat készítsen.
Még a wb600-t akarom kipróbálni. Nagyon érdekelne, hogy mit tud ezekhez képest, aztán majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#265) KermanN válasza subidubi001 (#264) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

TZ10 Kép01
TZ10 Kép02
TZ10 Kép03
TZ10 Kép04

Ezek nem okoznak csalódást...? :)

(#266) duracellakku válasza KermanN (#265) üzenetére

duracellakku
(újonc)

Ezekbe a képekbe nagyítani szigorúan tilos! :(
Mellesleg sosem fogom megérteni a Panasonic-ot. Legtöbb gépében igényes optika van, igényes kivitel, jó funkciók stb. Már sokadik generációs képfeldolgozó processzoruknál tartanak és még mindig nem tudták megoldani, hogy ne legyen tiszta zizi a kép. Igaz ezt egy 10*13-as nyomtatásban nem nagyon lehet látni, de akkor meg minek ilyen drága gépet venni? Arra jó egy 30ezres kodak, fuji is... :))

(#267) fairi válasza subidubi001 (#264) üzenetére

fairi
(senior tag)

nagyok az igényeid..
Tz10 semmivel se csinál szebb képet Hx5..zajkarakter másabb..Hx5 hatékonyan szűri a luminancia zajt,de színzajjal meggyűlik a baja fontosodik...
Tz10 is hasonló irányelve van...több luminenciát hagy benne,talán..

'Egy fényképezőgéptől, ami súrolja a 6 számjegyet, elvárható lenne, hogy rendes fotókat készítsen.'
te barátod a canon g11/s90, samsung ex1, panasonix Lx3

wb600 se tud csodát művelni

(#268) Atom_Anti

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én is gondolkodok ezen gépen. Tetszik a kis mérete és a FullHD vidófelvétel. Ugyanakkor nekem még is a képminőség a legfontosabb dolog egy fényképezőben. A nagy kérdésem; Szerintetek ezen a téren előrelépés lenne ez a gép egy Canon Powershot S2 IS után?

(#269) fairi válasza Atom_Anti (#268) üzenetére

fairi
(senior tag)

mostani géped vs. Hx5 ez agép

Sztem látszik az eltérő filozófia,Hx5-ben egy erős zajszűrés kevesebb zaj,emiatt minden iso érzékenységen van egy kis mosottság..
S2 meg alig szűr,így iso200 van zaj,de részletek nincsenek megzabálva..

Hx5 még a kategóriájában( utazózoom,vagyis kis méret nagy zoom) jobbak közé tartozik...

iso 400 vs. iso400
s2is vs. hx5

fight!

[ Szerkesztve ]

(#270) Atom_Anti válasza fairi (#269) üzenetére

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm ezek a linkek nagyon hasznosak voltak :R . Nem gondoltam volna hogy a két gép esetén lehet találni egy azon dologról készült képeket :N !
Bár azt írod hogy HX5 esetén erős a zajszűrés, de még is részletekben gazdagabb képet produkál és kromatikus aberációk is eltűnnek. Azt hiszem cserélni fogok :K .

(#271) fairi válasza Atom_Anti (#270) üzenetére

fairi
(senior tag)

én DSLR user vagyok, így ilyenekre különösen érzékeny vagyok....
image-resource.com egy javasolt szakoldal, magas minőségű teszteket szolgáltat!!!
nézz körbe ott bátran...
több évre lehet visszakeresni ott, s2 zaját is szépen le lehet szűrni neatimage,egy profi cucc szín csatornakénti zajszűrés,zajtípusok szerint...
CA szoft kérdése,sokat fejlődött a technika S2 IS óta...

(#272) Atom_Anti válasza fairi (#271) üzenetére

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én is DSLR-t vennék ha nem sokallnám az árukat és méretüket, de így maradok egy ilyen kis gépnél ha jó minőségű képet készítenek. Egyenlőre tanulmányozom az oldalt...

Amúgy most tovább nézegetve a képeket nagyítás nélkül lehet nem is csinál jobb képet a Sony. Eltűnnek a kosz és egyéb foltok a fehér gerendákról... vagy csak újrafestették idővel?

[ Szerkesztve ]

(#273) fairi válasza Atom_Anti (#272) üzenetére

fairi
(senior tag)

"Eltűnnek a kosz és egyéb foltok a fehér gerendákról... vagy csak újrafestették idővel?"

Nézz meg az oldalról DSLR képeket ott mi a helyzet...

(#274) Atom_Anti válasza fairi (#273) üzenetére

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Közben átfestették a gerendákat, tehát nem a Sony DSC-HX5 mossa el a foltokat. Így viszont remek képet csinál kategóriájában :R .

(#275) KermanN

KermanN
(lelkes újonc)

:D

(#276) attila6152 válasza fairi (#271) üzenetére

attila6152
(újonc)

Ajjaj...
...csak nehogy DSLR gépekhez kezdjük hasonlítani a HX5-t

Bár igazán hízelgő :C

Viccet félretéve, mint minden gép, ez sem tökéletes.
De kiváló videó mellett, széles tartományban és szélsőséges fényviszonyok mellett is(!) jó képeket csinál. Ebben a kategóriában mindenképp.

Egy jól sikerült kompakt autót sem hasonlítanék egy Audi A8-hoz.
;)

(#277) fairi válasza attila6152 (#276) üzenetére

fairi
(senior tag)

DSLR-ekhez nem érdemes hasonlítani...
jelentős a különbség...

"Ebben a kategóriában mindenképp."
próbáltál mást is hogy így kijelented?
pixinfo csinált egy nagy tesztet,és nem volt egetverő különbségek a kategóriában a HX5 javára..csak külön kiemelve a fullHD videó volt...

(#278) mceely válasza fairi (#277) üzenetére

mceely
(lelkes újonc)

a konklúzió az, hogy az aki a magasabb árfekvés miatt tökéletes képminőségre is számít, az csalódni fog.
a magasabb ár a GPS, a zoom, a látószög, a kompakt méret, és a full hd... miatt van.
A Sony-t (és a többi gyártót) se nézzük hülyének, hogy cirka 90ért gyárt majd nekünk egy tökéletes gépet. Nem is céljuk. Technikailag is nehezen kivitelezhető (talán???), és értelme sem lenne (mármint részükről).
Kevesebb DSLR fogyna, meg amúgy is.
Ha arról beszélünk, hogy a kategóriájában melyiknek jobb a képe, akkor ott meg majd az jön elő, hogy nincs full hd, vagy egyéb. Kompromisszumokat kell erősen kötni.
Nekem eddig bejött a HX5V, talán a sok plusz vígasztal a képminőség miatt, de A4-es nyomatokat úgysem csinálok, így az is csak pszichésen zavar, gyakorlati hátrányt nem nagyon jelent.

(#279) fairi válasza mceely (#278) üzenetére

fairi
(senior tag)

". Technikailag is nehezen kivitelezhető (talán???), és értelme sem lenne (mármint részükről)."

blacklit CMOS-ban van potenciál,kompaktokat új minőségi szintre emelheti/régebbi technikája DSLR szenzorral versenybe szállhatna/, ha...
ha nem arra használnák az előnyeit hogy tovább görgessék a megapixel háborút..
Most csak 10MP,ennél nagyobbat nem nagyon megy...
ha 6 MP zsúfolnának csak rá,akkor fogadni mernék kvázi zajmentes.és részletes iso200, és használható iso800 elérhető lenne...
persze 12-14 Mp gépek korában ki venné meg,marketing...
Így is 10Mp teljesen ciki a felbontása, főleg a legtöbb ember fejében nagyobb Mp szám egyenes arányos azzal h jobb...

http://pixinfo.com/cikkek/utazozoomok_2010.4 engem ez a gép lepett meg,hagyományos 12 Mp CCD, fuji zajszűréssel 50k alatt...csak az AWB eltolta az egészet...
Látszik a Fujinak nem nagyon van DSLR-e...1db van az is középkatba versenyzik...

(#280) Yager01 válasza realmadrid (#251) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Jól össze lettem zavarva :) Már egy ideje tervezem, hogy veszek egy gépet ami tudja a HD-t és szép képeket csinál. Végigolvasva a topicot nem igazán tudom, hogy mi lenne a jó választás. TZ10-et akartam mindenképpen, de itt a legtöbben a HX5-öt favorizáljátok.
Nekem az elsődleges a jó képminőség, és úgy veszem ki az írásokból, hogy a Pana jobb. A Sony inkább a video miatt jobb választás (egyszer biztos lesz full HD-s lapos tv-m)
A normál körülmények között készült Sony képek tényleg ennyire gyengék a Pana-hoz képest? Valaki eldönthetné helyettem, hogy mit vegyek :R

(#281) fairi válasza Yager01 (#280) üzenetére

fairi
(senior tag)

Akkor zárjuk rövidre a dolgot!

Senkinek ne higgy, csak a szemednek..
rengeteg kép aTZ10-zel, ha angol megy akkor cikket is rágd át vs. HX5-tel készült kép,mind hasonló szituációban

ZS7= TZ10 tengerentúlon más a neve az ne zavarjon!
iso400 vs.
iso 400
vagyis TZ10 vs. HX5

[ Szerkesztve ]

(#282) Yager01 válasza fairi (#281) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Köszi Fairi! Este megnézem a linkeket. Ma voltam Pesten, és beszaladtam az Edigital-ba, hogy teszteljek egy kicsit. Természetesen nem sikerült, mert nem volt kirakva egyikből sem. Az eladó srác rendes volt, mert kibontotta mindkét gépet. Így legalább megfogdostam őket. A TZ10 lényegesen jobb. Most megnézegetem a tesztképeket, és kiderül.

Gyorsan megnéztem az ISO 400-as tesztképeket. Mindkettő gyenge! :) Talán a Pana jobban visszaadja az ég színét..

Van még egyébként más márka ami labdába rúghat a két gép mellett ebben a kategóriában? :F

(#283) fairi válasza Yager01 (#282) üzenetére

fairi
(senior tag)

Samsung WB650
ő adja a legtöbbet 15 szoros zoom,és a képminőség kb. hasonló. jobb-rosszabb? Nem foglalók állást!

sajna róla nincs teszt az oldalon...:(
csak egy fikarcnyi..
http://www.imaging-resource.com/PRODS/HZ35W/HZ35WA.HTM
Samsung HZ35W ez a tengerentúli neve,így keres tesztet,vagy magyar neve WB650 (http://www.dpreview.com/news/1001/10011903hz35whz30w.asp)
AMOLED kijelző,amin élvezet visszanézni a képeket:)

(#284) realmadrid válasza fairi (#281) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Hát abban a barna vagy bordó cserépben az a tuja . . . mintha egy lefosott kilóméterkő lenne :( Elég gáz mindkét gépnél. Megnézném milyen lenne a TZ7-mel.

(#285) realmadrid válasza fairi (#283) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

[WB650 ungárise vircsaft]

(#286) fairi válasza realmadrid (#285) üzenetére

fairi
(senior tag)

ismerem,de alig van tesztkép...
3 tesztkép+ egy iso sorozat, több a semminél..ennél még az image-resourcon is több van...

"Hát abban a barna vagy bordó cserépben az a tuja . . . mintha egy lefosott kilóméterkő lenne"
ezen behaltam a röhögéstől :D
TZ7 max egy fokkal jobb...

[ Szerkesztve ]

(#287) realmadrid válasza fairi (#286) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Ajánlom a figyelmetekbe, [ugyanaz TZ7-el](#281). Majd [TZ10].Mindkettő ISO80. Kicsit más a leányzó fekvése, avagy fairi kedvéért kevésbé van lefosva :D . Még jó, hogy nem vettem meg a TZ10-et vagy a HX5-öt. Jobb döntés lett a TZ7 :C

[ Szerkesztve ]

(#288) realmadrid

realmadrid
(kvázi-tag)

Viszont nagyon érdekelne, hogy a Pana AVHCD vs. Samsung MP4 videó közti kodek illetve tömörítési videóra kiható kép és hangminőség különbség pro-kontra. :R

[ Szerkesztve ]

(#289) Yager01 válasza realmadrid (#288) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Erről mi a véleményetek:
KLIKK IDE

természetesen viszonyítva a TZ10-hez, HX5-höz...

(#290) realmadrid válasza Yager01 (#289) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Láttad már [ezt] ?

(#291) Yager01 válasza realmadrid (#290) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Most melózok, nem tudom végig olvasni! :)
Megnéztem gyorsan az értékelést, annyira nem írnak rosszakat róla.

(#292) fairi válasza realmadrid (#287) üzenetére

fairi
(senior tag)

fél fokkal jobb, TZ7-nél is elvesznek a részletek az árnyékban. iso400 vs iso400 érdekesebb lett volna,de nincs full teszt..

(#293) Yager01 válasza fairi (#292) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Összehasonlítottam a képeket TZ10-HX5-WB650...meg még vagy két gép, és sajnálatomra az általam favoritnak tartott TZ10 csinálja a legrosszabb képeket! :(((

A színek annyira gyengék,hogy ... :(
Talán a Samsung ami a legjobb képeket csinálja. Sajnos úgy veszem észre, hogy komoly kompromisszumok árán tudok csak gépet venni. Már kezdtem azon gondolkodni, hogy nem érdekel a video, veszek valami bridge gépet.

A Pana Lx3 elég komoly képeket tud produkálni. Viszont ott meg csak 2.5-szörös az opikai zoom :(
Másik gép amit néztem, ami szintén szép minőséget produkál a Canon G sorozata (G10-11)
Lehet elkezdek keresgélni, és bevállalom használtan valamelyiket.

(#294) Yager01 válasza Yager01 (#293) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Erről sem találok normális magyar tesztet :(

Panasonic Lumix DMC-FX550

(#295) realmadrid válasza Yager01 (#293) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Igazad van, sajnos mióta dúl a megapixel háború, azóta a képminőség igencsak visszaesett. A mostani új kompaktok sajnos csak árban és szolgáltatásban nagyok. Ezért vettem meg a "csak" 10megapixeles TZ7-et. Ez még viszonylag jó képeket és videókat csinál a GF1-sem mellett, ha ingzseb gép kell. A G10 sem jó választás sajnos, bár az már bridge kategória. A G11 már jó választás, csak ne lenne olyan drága. És ne lenne videó hiányossága mint az új Samsungnak. Szerintem várd meg az LX4-et.

(#296) realmadrid válasza Yager01 (#293) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Vagy, ha mindenképp vásárlás, akkor WB600 vagy 650. Szerintem. Csak nehogy megbánd. Van most egy eladó TZ7 itt a használt totyikban, ha érdekel. Nem az enyém :N

(#297) fairi válasza Yager01 (#294) üzenetére

fairi
(senior tag)

http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_fx580-review/using
Angol úgy tűnik van,ez normális...

ha beáldozod a zoomot képminőségért érdemes megnézned a Samsung EX1-et!
Nem zoom és videobajnok(VGA video), de fényerős optika és jó képminőség jellemzi.
Canon G11 se rossz, annak még zoomja is van: http://pixinfo.com/cikkek/canon_powershot_g11
Addig finnyáskodsz míg végül itt kötünk ki:katt

(#298) fairi válasza realmadrid (#295) üzenetére

fairi
(senior tag)

LX4 még pletykaszinten sincs sok infó,ősszel jön elvileg..
nyáron mivel fog fotózni????

(#299) subidubi001

subidubi001
(újonc)

Samsung wb600 teszt:
http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_wb600_review/

Az ottani commentbe írja valaki, hogy nem lett megfelelően letesztelve, mert ő nem tapasztalt olyan mértékű zajszűrést, mint azt a tesztben állítják.

Ezen a kettőn gondolkozok: TZ7 vs WB600. Összehasonlító teszt kéne képek alapján.
A puding próbája az evés.

(#300) Yager01 válasza fairi (#298) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

A legnagyobb probléma, hogy nem adok egy fényképezőért 140-150e Ft-ot. A G11 jó lenne de drága. Az Lx3 jó lenne, de kevés a zoom,és gyenge a video. Az Lx4...hagyjuk. Csillagos ég. Egyre jobban belátom, hogy nekem kell változni, mert akármennyire is akarom nem lesz mondjuk max 100e Ft körül olyan fullos nagy zoom-os kisgép, ami normális képet is tud csinálni, és a video is használható (HD) Teljesen meg voltam győződve, hogy veszek egy TZ10-et amíg el nem kezdtem nézegetni a tesztképeket. A Hx5 nem rossz, csak zavar a műanyag ház. Lehet az én hülyeségem, de egy majdnem 90e Ft-os gép, ne legyen már műanyagból akármennyire is jó minőségű! Lehet lemondok a videorol (eddig is megvoltam nélküle) és keresek valami nem túl nagy, normális képminőséget produkáló nagyobb zoom-os masinát!
Egyébként a Pana Lx3 tökéletes lenne ! Szerintem nagyon szép képeket produkál!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.