És régebbi videóid között nincs esetleg?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
Mandarinn
(senior tag)

KermanN
(lelkes újonc)

Mandarinn
(senior tag)
Köszi! Már töltöm is 

mceely
(lelkes újonc)
Jók a videók, köszi!
Milyen progival nézitek ti gépen? Deinterlace-t hol kell bekapcsolni???

KermanN
(lelkes újonc)
Én személy szerint media player classic-ot használok, ffdshow codecpack-el, és a deinterlace-t utóbbiban (ffdshow video decoder) lehet bekapcsolni. Előbbi kettő kombinációja mindent le tud játszani.

mceely
(lelkes újonc)
Így már ok, köszi.

Donee
(újonc)
Sziasztok!
Én is épp most gondolkodom, hogy veszek egy ilyen gépet. Vagy talán egy Sony DSC-WX1-et.
Esetleg valakinek van tapasztalata mindkét gépről? Melyik csinál szebb képeket, melyiket érdemes megvenni, melyik jobb? Ahogy én venném, akkor 12 ezer forinttal kerülne többe a HX5, mint a WX1. A kérdés, hogy a GPS és az 1080i HD felvétel megéri-e a 12e Ft-os többlet árat, vagy esetleg nem-e gyengébb a HX5 valamely más fontosabb tulajdonságában, mint a WX1.
Előre is köszönöm segítségeteket!
Ha lehet, ma vagy holnap jelezzetek vissza, mert lehet holnap vagy azután már meg is venném. 
''A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság.'' (Robert Schumann)

bcisco_
(újonc)
Sziasztok!
Ha valakit érdekel eladó egy ilyen gép fekete színben. Semmi hibája nincs kb. 100 kép készült vele. Feleségemnek vettem, de nem tetszik neki. Eddig egy tükrös gépet használt és az szebb képeket csinált. 70000-et gondoltam érte. Csak a mai napon vagyok Pesten a körtér környékén, ha érdekel írd meg a számodat és felhívlak.

Donee
(újonc)
Sziasztok ismét!
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőség valamilyen térkép használatára a fényképezőgépben, amivel a GPS-t összhangban lehet használni, így tudnám nézni hol vagyok, merre lehet menni, stb.
Olyanra gondolok, mint pl. a Samsung fényképezőjénél:
http://prohardver.hu/teszt/samsung_wb650_a_terkepesz/mukodes_1.html
Előre is köszi a segítséget!

Donee
(újonc)
Sziasztok!
A Sony honlapján az alábbi van írva:
SD/SDHC memóriakártya (videó esetében legalább 4. osztály), belső memória (45 MB)
A kérdésem az, hogy ezek szerint 6. osztályú memóriakártyával sem lesz gyorsabb/jobb a felvétel? Vagy hát 4. osztályú kártyánál biztosan nem fog szaggatni a videó képe?
A másik. Okozhat gondot, ha egy 4. osztályú microSD kártyát veszek, és azt teszem bele egy SD adapterbe, azt pedig a fényképezőgépbe? Nem lassul így be? Ugyanazzal a sebességgel fog tudni írni a memóriakártyára, mintha sima SD lenne benne?
Előre is köszi a hozzáértő válaszokat!

KermanN
(lelkes újonc)
Szerintem a HX5 megéri azt a plusz 12e forintot. Már csak a fullHD+10x zoom+GPS miatt is. Ezen kívül a WX1 képminősége sem éri el a HX5-ét. (állítólag)
A HX5-ben nem lehet térképet használni, a GPS csak az exif adatok közé írja be a pozíciót, magasságot és hogy milyen irányban készült a fotó.
Én nemrég vettem hozzá egy class4-es maxell sd kártyát, fullHD és sorozatfelvétel is működik vele tökéletesen. Több fórumon is taglalták a kérdést, elvileg felesleges a class6.
Az sd adapterhez nem tudok hozzászólni, de szerintem a sebességet tekintve nincs jelentősége.
Ja bocs, ez Donee-nak ment, nem bcisco_-nak.
[ Szerkesztve ]

attila6152
(újonc)
A HX5 fullHD-ben kb 16 Mbit/sec-al írja a kártyát. Ez 2 MByte/sec, azaz a CLASS 2-es kártya ami 2 MByte-ot tud maximum, szűk keresztmetszet de legalábbis határeset lenne a videóhoz.
CLASS 4-es dupla akkora sebességet tud (32 Mbit/sec), mint a videóhoz elvárt 16Mbit/sec, így tökéletesen megfelel.
CLASS 6 teljesen felesleges. Sem jobb sem gyorsabb nem lesz.
Nem is lehet... 
Micro SD is teljesen megfelel, az én tartalék kártyámat is így használom (CLASS 4 / 4GB)
[ Szerkesztve ]

darius1
(újonc)
Hali! Most készülök ilyen készüléket venni. Egy 16 Gb-os kártyára legjobb felbontásban kb. menyi videó fér?

KermanN
(lelkes újonc)
fullHD avchd esetén kb. 122perc.

darius1
(újonc)
Köszi, az már elég tisztességes és még fényképeket is lehet mellé tenni, akkor valszínű inkább 16-ost veszek mint 8-ast, hogy ne kelljen cserélgetni. 8-ashoz kellene egy tartalék kártya is.

Donee
(újonc)
Egyébként tudtok valamit mondani a vastagságáról tapasztalatotok szerint?
Ahogy a boltban kezembe fogtam a HX5-öt és a WX1-et durván érezhető volt, hogy 1 cm-rel vastagabb a HX5. Pedig én szerettem volna, ha könnyen zsebre tudom vágni és hasonlók. Csak ugye ezt már nem próbálhattam ki a boltba. 
Szóval nem túl vastag ez a gép? Pl. ha egy nagyon vékony szövet tokba belerakom, akkor már nem is lehet zsebre vágni, vagy ilyenek, ugye?

Donee
(újonc)
Azt szeretném megkérdezni még, hogy full HD, legjobb minőségben a videó ugye nem szaggat? 

mceely
(lelkes újonc)
nekem most jött meg a gépem, így beszámolok róla, hátha segít:
teljesen pozitívak az eddigi tapasztalataim, a mérete is nagyon kellemes, nem volt alkalmam előtte élőben megnézni, de pozitívan csalódtam, a pana tz sorozatnál szerintem kényelmesebb a mérete. én is zsebben cipelő vagyok, és ez menni fog ezzel a géppel is, abszolút nem vastag!
mivel a megrendelt memóriakártyám nem jött meg, így beleraktam egy meglévő kingston sima SD fél gigásat, és még az AVCHD is simán megy vele! persze több perces videónál biztosan mentene egy darabig, de már rendeltem egy class 6os 16 gigás kingmax kártyát jó áron, elvileg hétfőre megjön.
én rengeteg gépet kipróbáltam, teszteket néztem minden nyelven, mielőtt ezt megvettem, de most két nap tapasztalatával a hátam mögött bátran mondhatom, hogy NEM BÁNTAM MEG, nagyon klassz gép!!! egyedül ezt a gépet nem tudtam kipróbálni a rendelés előtt, mert nem volt a közelemben sehol raktáron, de szerencsére tuti a gép.
mivel a kezdetek óta van digit gépem, így van némi tapasztalatom, elmondhatom, hogy a géppel szép képeket lehet készíteni. persze nem plakát méretű nyomatokhoz, de átlagos képméretig szerintem tudja azt, amit kell.
az optika nagyon gyors és csendes, a 10x zoom korábban nekem nem volt szempont, de most úgy érzem, hogy ki fogom használni az előnyeit.

mceely
(lelkes újonc)
nem...

darius1
(újonc)
Nekem jelenleg egy Fuji F30-as fényképezőm és egy Sony TRV27E kamerám van. Mindkettő a maga nemében az igen jók között van, főleg a Fuji ami még képminőségben most is etalon. Viszont a kettőt hordozgatni nehézkes, kirándulásokon mostanában csak fényképezem, pedig visszanézve a videó nagyobb élményt ad, persze van amikor a egy-egy kép jobb mint a videó, de azért jó visszanézni az eseményeket. Régóta keresek olyan gépet ami egyben tudja mindkettőt és méretben is elég kicsi ahoz, hogy mindig nálam lehessen amikor kell. Néztem a Sanyo Xacti-t, aztán a Pana TZ több típusát, de egyik sem győzőtt meg igazán, amióta megjelent ez a Sony és olvasom ezt a topikot, egyre jobban elfogott az az érzés, hogy ez kell, ezért meg is rendeltem a Médiamarktban. Nagyon jó, hogy enyi mindent leírtatok erről a gépről, sok videót, képet felraktatok ezzel segítve a döntést azoknak akik vásárlás előtt állnak, de nem szakértők és nem biztosak a géptípust illetően. Megegyszer köszönöm és remélem jól döntöttem Sony ügyben és sok örömet fog okozni a szerkezet. 

daveed_14
(kvázi-tag)
sziasztok!
nekem t300-am van.. de elgondolkodtam a hx5v-n én is. nekem csak egy gondom van vele: a kijelző. a mostanimnak is 230k-s a kijelzője és.. hát.. lehetne szebb is. ezért néztem a tx7-et. csak kiváncsi vagyok, hogy a tx7 vagy hx5v csinál jobb képeket?! angol teszteket olvastam és ott mindkettőről jókat írtak képminőség terén, szóval gondoltam hozzáértőktől kérdezem
a sony oldalán a 2010 újdonságai között van egy új G lencsés sony, amire azt írják h 2010ben jön majd, még fejlesztés alatt áll. na nekem igazán AZ a gép tetszene
szóval.. lehet hogy még megvárom míg kijön. ha valaki tud válaszolni a kérdésemre, akkor megköszönném. üdv mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
..." I keep dreaming you'll be with me"...

rukh
(lelkes újonc)
Hi bcisco!
Ment pü.
Üdv mindenkinek, Rukh

newtwown
(újonc)
HX5V tulajoktól kérdezném, hogy a készülék háza fém, vagy csak annak látszó műanyag?

Donee
(újonc)
Sziasztok!
Végül én is eme fényképezőgép mellett döntöttem, remélem nem fogom megbánni.
Mindenesetre nagyon köszönöm mindenkinek aki írt ide és megosztottam tapasztalatait (legyen szó cikkről, fényképekről, saját videókról)! 
Viszont nekem is lenne még egy kérdésem, kérlek mondjatok véleményt!
Készítettem én is gyorsan egy videót, és érdekelne hogy szerintetek az enyém kerreg-e, mint az egyik korábbi fórumtársunké? 
próba videó
Szobában este készítettem, viszonylag csendben, csak a notebook zúgott a háttérben.
[ Szerkesztve ]

daveed_14
(kvázi-tag)
láttam már páran raktatok fel videókat, amiket csináltatok, de én egyelőre nem tudtam megnyitni. milyen lejátszó kellene hozzá? és szerintetek tx7 vagy hx5v? én még nem tudtam dönteni
köszii

mceely
(lelkes újonc)
PL. k-lite codec pack vagy hasonló telepítése után már meg tudod majd nyitni

mceely
(lelkes újonc)
egy korábbi hozzászólásból idézek:
"A ház műanyag (bár fémnek néz ki), a GPS vevő miatt érdekes lenne ha fém lenne, szépen árnyékolná..."

daveed_14
(kvázi-tag)
szia!
köszi a segítséget, máris utána nézek. voltam nemrég a sony márkaboltban az árkádban és kivette nekem a csávó a vitrinből. nagyon tetszik, olyan kis kompakt az egész, viszont szerintem nagyon műanyag érzete van.. vagy nem is tudom, olyan érdekes. aztán a tx7et is megnéztem. na az széép, tetszett, meg jó érzés volt fogdosni is. valaki meg tudja válaszolni hogy tx7et vagy hx5v-t érdemes-e venni? sonystyle.com-on olvastam hozzászólásokat, mindkettőről szinte csak jókat mondtak. szóval tanácstalan vagyok!

KermanN
(lelkes újonc)
HX5V-t 

attila6152
(újonc)
Ha fogdozni akarod TX7-et.
Ha fotózni vagy videózni akarsz vele HX5-t.

daveed_14
(kvázi-tag)
köszi a válaszokat mindenkinek!

Donee
(újonc)
A prohardver nyitólapján szinte minden héten egy újabb kompakt fényképezőgépet tesztelnek, mint 90e Ft körül, nagyjából hasonló tulajdonságúak, tudásúak.
A Sony DSC-HX5V-re miért nem került eddig sor szerintetek? 

daveed_14
(kvázi-tag)
a kérdés jó, ezen én is gondolkodtam. minden esetre remélem, hogy erre még sor fog kerülni. bár csomó angol tesztet olvastam már... de azért jó lenne egy hazait is. meglátjuk.

szabihx5v
(újonc)
sziasztok, en egy par hete hasznalom a HX5V-t. Azert vettem, hogy motoros sikloernyozeshez csak egy gepet kelljen felvinnem, ne kulon fenykepezot es kamerat.
Ime ket probavideom, az mts file-okat szerkesztes nelkul toltottem fel a youtube-ra:
(a videoablak alatt a 360p-nel lehet HD-re kapcsolni)
[link]
[link]
Ugyanezek 720p HD-ben:
[link]
[link]
TV-n visszanezve gyonyoruek es akadozasmentesek a videofelvetelek, a repules kozbeni allando razkodasbol is alig erezheto valami. Sajnos a szamitogepem mar nem annyira birja, egyelore szerkeszteni sem tudom a videokat, mert keves hozza a memoria es gyenge a videokartya :-(
A fenykepezo reszevel meg kuzdok, nem sikerul olyan jo minoseget osszehoznom, mint az osregi Nikonommal. Keves fenynel illetve vaku hasznalata mellett nagyon jo kepeket csinal, de peldaul a napsutesben, emberekrol keszult fotok eleg gyengecskek. Azt azert hozzateszem, hogy nem sokat konyitok a fenykepezeshez, szoval mas beallitasokkal talan jobb kepek jonnenek ossze. Majd megprobalok feltenni valahova par kepet, hogy meg lehessen szakerteni.

KermanN
(lelkes újonc)
Gratulálok a videókhoz, gyönyörűek lettek!
A napsütésben készült fényképeknek nem szabad nem szépeknek lenniük...beállítási probléma lesz szvsz 

mceely
(lelkes újonc)
A videók nálam is szépek, a benti képek is, a szabadtéri fotókkal úgy állok egyenlőre én is mint te, a kb. 6 éves nikonom szintjén állnak képélesség tekintetében, elsősorban az intelligens auto módot használva. Biztosan beállítás kérdése is, de hát ha már intelligens a gép, meg hát nem mindig van lehetőség elkapni a pillanatot állítgatással...

realmadrid
(kvázi-tag)
Sziasztok. Van valamilyen felvételi időkorlát videózás közben ? Lenne szíves valaki ISO 400-as és 800-as beltéri lámpafényes képet föltenni ? Köszönöm.
Most akkor ez vagy a Pana TZ10 
A sas nem vadászik legyekre

macibl
(újonc)
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy mivel lehet az "MTS" videókat olyan formátumra konvertálni, hogy a házimozin is le lehessen játszani komolyabb minőség romlás nélkül.
(Még nem vettem meg a f.gépet, de hamarosan aktuális lesz.)
Válaszotokat előre is köszönöm!

newtwown
(újonc)
A videó időkorlátja 30 perc.
Egyébként inkább a TZ10...
- fémből van (a Sony hátlapja műanyag)
- nagyobb felbontású a kijelzője
- kijelzi az adott nevezetesség/város/régió nevét, azokat elmentve pedig helyszín szerint albumba szedhetők a képek
- stabilabb a GPS vevője, nem "hagy ki", mint a HX5V-nél
- oldalt vannak a csatlakozói (már ha ez előny, nekem az)
A Sony mellett a jobb mozgókép rögzítési képesség, valamint fejlettebb panoráma és sorozatfelvételi funkciók szólnak. (De a pocsék kijelző egyszerűen megbocsájthatatlan.)
Képminőség, AF, stabilizátor tekintetében közel azonos teljesítményt nyújtanak, innentől egyéni ízlés és márka preferáció kérdése.

daveed_14
(kvázi-tag)
szia newtwown!
nem tudom neked hx5v-d van-e, de nem lehet hogy a sony jobb képet csinál? úgy értem a sonyba Exmor R CMOS van, a panában pedig CCD. amiket leírtál az mind igaz, de nem tudom melyik csinál jobb képet. nekem pl az lenne a lényeg, hogy kevés fénynél ill rosszul megvilágított helyen is tudjak úgy képet csinálni, hogy ne legyen mosott az egész, vagy esetleg a sorozatfelvételek is jók legyenek. szoktam meccsekre menni és ott ugye gyorsan mozog mindenki és a jelenlegi gépemmel képtelenség tényleg jó képet csinálni. ja és ebben CCD érzékelő van amitől hát.. eddig nem nagyon dobtam magam hanyatt. szóval.. tudnál nekem kicsit segíteni ebben? megköszönném 

newtwown
(újonc)
Én még egyik géppel sem rendelkezem, de vásárlás előtt állok, és borzasztó megfontolt vagyok, ezért elolvastam a neten fellelhető összes angol nyelvű tesztet mindkettőről, összefogdostam és kipróbáltam őket szaküzletekben, ezek után pedig a Panasonic felé hajlok. Teljesítményben egyébként nagy különbségek nincsenek, és bár én Sony párti vagyok, de a TZ10-nek sokkal minőségibb a háza, jobb a kijelzője és a GPS vevője, és kétállású kapcsolók vannak rajta, ami szintén hasznosabb (nekem).
Elmondásod alapján neked a HX5V lesz a nyerő, szebb képet képes produkálni kevés fénynél, és maximális felbontás mellett akár 10 képet is tudsz vele lőni egy mp alatt. (Igaz, hogy utána várhatsz úgy 20 mp-et, mire elmenti azokat.) Ja, az, hogy minek hívják a képérzékelőt, igazából sokat nem jelent, jól hangzik az Exmor R, de attól még az egy parányi kis lapka marad. Ha igazán jó képeket akarsz, dobj rá egy kis összeget, és várd meg a Sony NEX-3-at (vagy 5-öt), arra nem lesz panasz.
(Ja, ha nem lenne olyan ronda, meg találtam volna róla normális teszteket, úgy nálam a Samsung WB650 lenne a nyerő: nagyon jó minőségű anyagokból van összerakva, nagyon kényelmes a fogása, gyönyörű, VGA felbontású OLED kijelzője van, és térképek is telepíthetők rá... érdemes ezen is elgonolkoznod.)
[ Szerkesztve ]

daveed_14
(kvázi-tag)
tyű, köszi, hogy hamar válaszoltál
én is majd most szeretnék venni egy másikat..de ezzel még várnom kell 2 hónapot, addig meg megpróbálom megtalálni a megfelelő darabot. a hx5v-vel nekem csak az a bajom, hogy a kijelzője az..kicsit kevés így manapság. a nex3at én is néztem, és az tényleg nagyon jó lenne, bár kérdéses itthon milyen ára lesz, de feltételezem 150 körül. ó, ja, igen én is néztem a wb650-et de valamire való tesztet még én se nagyon találtam róla. szóval összességében.. lehet megvárom a nex3-at, azt írták június közepétől lesz kapható, hát kiváncsian várom. a segítséget pedig köszönöm! 

realmadrid
(kvázi-tag)
Sziasztok. Nekem a Samsung videói nem tetszenek. A Sonynál a mikrofont pont az ujjad alá helyezték így, ha két kézzel szeretném fogni videózáskor, pont oda esik mindkettő. Ez mekkora tervezési baki . . . Gondolj bele, átadod valakinek, hogy videózzon Téged mondjuk a kis gyerkőcőddel és közben gyanutlanúl lefogja a hangot. Gáz. Sajnos egyik sem igazán jó gép a nagy zajszűrés miatt. A néhai TZ7 egy gondolattal jobb képeket készít. Csak hiányzik belőle legalább a rekesz állítás. Meg kellene várni a Pana LX4-et. Nagyobb érzékelővel jön. De mikor ? És mennyiért ? 

Donee
(újonc)
Sziasztok!
Én nemrég vettem meg a Sony HX5v fényképezőmet, így annak birtokában tudok nyilatkozni. Bár még mindig nem sikerül profi módon foglalkoznom vele, beállításokat nézegetni, stb, de így elsőre iAuto funkció mellett fényképezve sajnos azt kell mondanom, hogy a sima nappali képek, normál körülmények között készített felvételek nem valami nagy számok (többet vártam volna tőlük). 
Gyengébb fényben, viszont igazán jók, meg a panoráma, és sorozat kép is profi!
Ami nálam sokat nyomott a latba, az a full HD videó felvétel. Tényleg nagyon szép, és érezhető a különbség a 720p-s verziókhoz képest. Aki aktívan akarja használni videózásra, annak mindenképpen ezt ajánlom. Én ezt szeretném, videókamerát kiváltani (mert ez már tényleg képes rá) és szép képeket csinálni. Az utóbbi is megvan, csak ebben az árkategóriában vannak gépek amik szebb képeket csinálnak.
Ami a kijelzőjét illeti, hát...
Nem tudom miért fontos ez ennyire bárkinek, vagy egyáltalán beleszólhat a vásárlás döntésébe?! Teljesen megfelel a funkciójának, a felvételeket viszont úgyis gépen vagy tv-n nézegetem. Ki nézni a videókat és fényképeket megállás nélkül a fényképezőn? Minek kell, hogy az a legprofibb legyen? Semmi értelme!
Egyébként nem fikázni akarok másokat, félre értés ne essék, csak tényleg nem értem, hogy egy fényképezőgép vásárlásakor a felvétel minősége és különböző technikai és kényelmi funkciók mellett, mit számít az inkább dizájn kategóriába tartozó kijelző?

mceely
(lelkes újonc)
Mint HX5V tulajdonos, minden gondolatoddal egyetértek, a tapasztalat ugyanez!
Én a panorámakép, és a video miatt döntöttem a Sony mellett, a nappali képminőség engem is foglalkoztat, hogy milyen lehet a TZ10-nél.
Ha egy fél órára a kezeim közé kerülne, akkor tudnék segíteni másoknak a döntésben, mert 3 nyelven átrágtam már rengeteg tesztet és fórumot, de az ide kevés...
A szoftvernél most fedeztem fel, hogy a google térképen azt is mutatja, hogy milyen irányban tartottam a gépet, amikor ellőttem a képet!

realmadrid
(kvázi-tag)
Pana TZ10 vs Sony HX5 [videó összehasonlítás] Miért is jobb a Sony ?

KermanN
(lelkes újonc)
Szvsz ezért is jobb a Sony, többek között:
3:30, 4:28, 6:56, 7:41
Ezek a szép vaskos vonalak nem csak napsütéssel szemben való videózáskor jönnek elő, hanem autókon, üvegfelületeken levő csillanásoknál és éjszakai felvételeken erősebb fényforrásoknál is. Ha van aki azt mondja, hogy ezek nem zavaróak, az hazudik.
Hozzáteszem nem a TZ10 az egyedüli gép amely ezt csinálja, a ccd- gépek mindegyike.
Ezen kívül a Sony képstabilizátora is jobb, tapasztalataim szerint.
A HX5V a cmos szenzornak köszönhetően nem produkálja a fentebb említett idegesítő vonalakat, nekem már csak ez sokat nyomott a latban. Igaz a cmos-t is zavarba lehet hozni ("jelly effect"), de ez közel sem jön elő a mindennapi használat során olyan zavaróan mint a fentebb említett vonalak.
A Panasonic videója viszont mintha kontrasztosabb lenne egy kicsit, és talán élesebb is valamivel. Legalábbis ebben az összehasonlításban.

haarmaan
(kvázi-tag)
Azért mielőtt döntenétek, nézzétek meg ezt a videót is.
http://www.youtube.com/watch?v=O0thHaeUnNk&feature=related
A Sony-nál ami nekem nem tetszik az hogy nagyon nagy hordó torzítása van a fényképeknél meg a videóknál is. Nézd meg mit csinál az egyenes felületekkel ezen a videon.
http://www.youtube.com/watch?v=HjOXrDf0rZo&feature=related
Igazán mindketö nagyon jó gép, de mindketönek vannak boszantó hibái.
OnkyoTX-SR608 PolkaudioTSi400-TSi100-CS10-PSW125 PS3

Donee
(újonc)
Hát ez elég érdekes összehasonlítás! Kicsit csűrjük, csavarjuk dolog!
1. Nyitó képen ki van írva (de a termék tulajdonságai között is megtalálhatjuk):
Panasonic felvétele 1280x720p
Sony felvétele 1440x1080p
aztán mindkettőt alakítják 1440x1080p 10MB-ossá. Itt aztán már történik minden a videóval!!!
2. A Sony tud 1960x1080p-t! Ez az egyik amiért vesszük emberek! Mi a túróért rögzítenék alacsonyabb minőségért, más tömörítésűért? Akkor szétnéztem volna a 720p-s fényképezők között, ott tényleg találtam volna olcsóbbat, és szebb képeket készítő fényképezőt mint a Sony.
Ez egy teljesen értelmetlen összehasonlítás technikai alapon is.
Hasonlítsák össze a Panasonic 1280x720p-s felvételét (utólagos tömörítés nélkül!) és a Sony 1960x1080p-s felvételét (tömörítés nélkül!).
Így egyelőre mindenki úgy nézi, ahogy szeretné.