Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) csp000 válasza KermanN (#150) üzenetére

csp000
(újonc)

Hol találtál WB650 tesztet? Már régóta vadászok egy részletes tesztre..
Amúgy a gyári leírása alapján (Alján kisbetűvel: "Due to the noise while optical zooming, user can select to record sound or not.") tudja a videó zoom közbeni hangrögzítést, bár ez alapján valószínűleg elégé hallani a rögzített videón..
A képminőséghez nem tudok hozzászólni, mert nem olvastam még részletes tesztet róla..

[ Szerkesztve ]

(#152) csp000 válasza KermanN (#150) üzenetére

csp000
(újonc)

A Ricoh-ról még azt is olvastam, hogy videó felvétel közben nem tud pillanat stoppot, majd folytatást. Így ez azokkal a plussz infókkal, amiket Te írtál, már elég ahhoz, hogy ez is kiessen.

(#153) szmissz válasza KermanN (#150) üzenetére

szmissz
(tag)

Hol kapható itthon?! :Y

(#154) szmissz

szmissz
(tag)

Közben megtaláltam :)

(#155) Boheman

Boheman
(újonc)

Helló

Szeretnék segítséget kérni! Van egy Sony dsc t900 gépem, jó minőségű videót tud csinálni, de ha más videót teszek rá, vagy a vágott videót játszanám le a géppel, az nem megy, azt nem ismeri föl, nem látja a kártyán. Próbálkoztam több video converterrel is, ugyanazon a fájlnéven másoltam be de így sem megy! Kérlek titeket, akinek van tapasztalata ossza meg! A cél egy vágott kisfilm lejátszása a kamerán!

Köszönöm

(#156) szmissz

szmissz
(tag)

Úton van már hozzám egy gép USA-ból, ha a UPS is úgy akarja, akkor csütörtökön/pénteken meg is érkezik. Kaptok egy rövid beszámolót a képességekről, igen jó szemem és összehasonlítási alapjaim vannak.

(#157) csp000 válasza szmissz (#156) üzenetére

csp000
(újonc)

Köszi szépen! Nagyon érdekelnek majd a tapasztalatok, mert én is komolyan gondolkodom a vételén.
Miért onnan rendelted? Jóval olcsóbbra jön ki, mint itt Magyarországon (89e)? És a garancia érvényes itt is?

(#158) szmissz válasza csp000 (#157) üzenetére

szmissz
(tag)

Nem olcsóbb, sőt egy picit drágább, a garanciát nem tudom, nem szoktam vele foglalkozni, "úccseromlik el".

Miért kintről? Az idióta PAL területen érvényes 50i szabvány miatt, ami ittmaradt a régi tv-k idejéből, teljesen feleslegesen. Nincs olyan LCD,TFT,Plazma, vagy bármilyen kijelző, ami ne 60Hz képfrissítéstől kezdődne alapból, tehát az ideális is minimum ennyi.

Tehát azért USA, mert a 60 frame/sec jobb mint az 50 frame/sec.

(#159) szmissz

szmissz
(tag)

Jaigen, ebből talán kiderülhet, hogy nálam mindenek felett a videózás a lényeg.

Második szempont a gyenge fénynél fényképezés.

[ Szerkesztve ]

(#161) attila6152 válasza szmissz (#159) üzenetére

attila6152
(újonc)

Video RULEZ :DD

(#162) attila6152

attila6152
(újonc)

(#163) szmissz

szmissz
(tag)

Már töltöm is és csekkolom!

Ide holnap hozza a futár, már reggel az országban volt, de nem hozták ki. Tesztvideók, képek valószínűleg szombaton kerülnek feltöltésre.

(#165) SohaRobi

SohaRobi
(lelkes újonc)

Sziasztok. Nekem is megérkezett, az extremdigital-tól rendeltem, erre ma telefonáltak a pécsi SONY márkakereskedésből, hogy hozzájuk is megérkezett... :-)

Mostakkorilyenkorakkormivanilyenkor?

(#166) szmissz válasza attila6152 (#160) üzenetére

szmissz
(tag)

Nem akarlak nagyon kiborítani, de inkább szólok, míg 3 napon belül vagy, hogy a kamerádnak valami baja van, ugyanis a zoomolás közben olyan hangos, hogy először azt hittem, valami építkezés van a háttérben. Ez nem normális, a nálam lévőnek semmi hangja. Minden videódon nagyon jól hallhatóan jelen van a probléma, majd teszek fel én is, hogy halld a különbséget, de én a helyedben már holnap délelőtt telefonálnék.

(#167) attila6152 válasza szmissz (#166) üzenetére

attila6152
(újonc)

Köszi, nem borítottál ki.
Azért visszanéztem az eddigi videóimat (nem csak amiket feltettem) és van amelyiken kerepel (tényleg, mintha építkezés lenne), valamelyik meg tök csendes.
Nem értettem, de aztán egykét újabb videoteszt után véletlenül rájöttem: amennyiben az ujjam felvétel közben a mikrofonon van, jelentkezik az effektus. Amennyiben a mikrofon nincs lefedve az ujjammal zakatol a felvétel!

Oka szerintem:
ha lefogom a környezeti zajokat (csend), a mikrofon automata erősítése maxra kapcsol és a gép belső zajait fullra erősíti.

Próbáld ki légyszives, akkor leszek nyugodt ha igaz az elméletem
Más magyarázatom nincs, mert ha nem fedem le a mikrofont, minden rendben, azaz visszajátszásnál felhúzott TV hangerőnél épp hogy hallani egy picit a zoomot.

(#168) szmissz válasza attila6152 (#167) üzenetére

szmissz
(tag)

Kipróbáltam, amikor befogom valóban van valami alapzaj, de semmi köze ahhoz ami a tiédnél tapasztalható. Lefogva szinte akkor is van, ha nem is zoomolok közben.

Csinálok videót és berakom, ha feltöltődött.

(#169) attila6152 válasza szmissz (#168) üzenetére

attila6152
(újonc)

Igen, furcsa hogy befogva mitől lehet zoom nélkül is zaj. Valszeg az van amit gondolok és fullra teljesít az automatikus erősítés

Várom a te videódat.
Asszem én is csinálok "normál" mikrofon működés mellett zoomolással videót.
Kiváncsi leszek...

[ Szerkesztve ]

(#170) attila6152

attila6152
(újonc)

ITT egy video háromféle zoomolással

1.zoomolás: normál, "szabad" mikrofonnál
2.zoomolás: sztereo mikrofon L oldal az ujjammal "lefogva"
3.zoomolás: sztereo mikrofon L-R mindkét oldal "lefogva"

A különbség a hangnál drasztikus

Kiváncsi leszek a tiedre, még időben vok ha ez tényleg hiba...

[ Szerkesztve ]

(#171) SohaRobi válasza attila6152 (#170) üzenetére

SohaRobi
(lelkes újonc)

Szia. Neked rendben működik a GPS? Pécsen sehol sem talál jelet. Még a GPS segéd adatok feltöltése után sem. MAC gépen USB keresztül nem látja a videókat. Érdekes.... :U
(én is kipróbáltam a zoomot, zaj nálam sincs)

Mostakkorilyenkorakkormivanilyenkor?

(#172) szmissz válasza attila6152 (#170) üzenetére

szmissz
(tag)

[Tessék] a videó, a tiédnél hallható kerregésnek/kerepelésnek semmi nyoma.

[ Szerkesztve ]

(#173) attila6152 válasza szmissz (#172) üzenetére

attila6152
(újonc)

Ok, köszi a videót!
Ez a felvétel most lefogott mikrofonnál volt?

Közben kicseréltettem a gépet. :R

(#174) szmissz válasza attila6152 (#173) üzenetére

szmissz
(tag)

Ez első zoom nem lefogva, a másik lefogva.

Örülök, hogy sikerült a csere, remélem az új már nem egy ütvefúró :DDD

(#175) attila6152 válasza szmissz (#174) üzenetére

attila6152
(újonc)

Ok, enyém detto így viselkedik.
Minden rendben tehát... :))
A videó minőségéről mi a véleményed?

Én úgy látom, beltérben kis fénynél (villanykörte) nem a top /mondjuk arra ott vannak a dupla ennyibe fájó HD kamerák/, de nappali világításnál vagy kültérben fantasztikus mit ki tudtak hozni ebből a kis masinából. Leesett az állam mikor kiraktam a Pana plazmára... :Y
Láttam már a Pana TZ-t is, hát az se rossz de ég és föld :C

Képeinél automata állásban továbbra is agresszívnek tartom a zajszűrést.
A HDR iszonyúan jól szuperál, baromi kevés fénynél, kézből hihetetlent produkál. Ellenfénynél szintúgy!

Tele állásnál a kép széle felé kicsit torzít. Nem értek hozzá annyira, hogy ez normális e.

Mindent összevetve eddigi tapasztalataim pozitívak.

Igazából csak egy problémát találtam, a mikrofon hülye helyen van. Meg kell szokni hogy videónál ne tapizzam...

(#176) szmissz válasza attila6152 (#175) üzenetére

szmissz
(tag)

Nagyon elégedett vagyok, mindenben egyetértek az általad írtakkal.

(#177) mceely

mceely
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Én is gépvásárlás előtt állok, eddig a TZ10 volt a favorit, de most eléggé felkeltettétek az érdeklődésemet a HX-5 iránt.
Néztem a videókat, és én zoomolás közben mindegyiknél erős csíkozást látok mindegyikőtöknél. Ez így természetes? A gépben, vagy a lejátszómban van a hiba? A TZ10 videóknál ezt nem tapasztalom, igaz csak youtube-on tudtam róla nézni.

(#178) attila6152 válasza mceely (#177) üzenetére

attila6152
(újonc)

Szerintem ez lejátszó kérdése lehet, mert nálam nem jelentkezik. Kipróbált tesztelt lejátszásaim

1.) Pana plazmán direkt SD kártyáról, eredeti fájl
2.) Pana plazmán Xtreamer médialejátszóval, eredeti fájl
3.) Pana plazmán direkt SD kártyáról, mkv-ra konvertálva
4.) Pana plazmán Xtreamer médialejátszóval, mkv-ra konvertálva
5.) Laptopon mkv-ra konvertálva (nem mai gyerek és nem bírja a vas máshogy)

Minden esetben hibátlan, abszolut GYÖNYÖRŰ képet produkál.

Nr.1 !!!!

Egyébként én is néztem a TZ-ket. Szerintem a TZ7 sokkal jobb fotókat csinál mint a TZ10.
Hja... a nagyobb felbontás hibája...
Én már a HX5 felbontását is sokallom mert a minőség rovására megy a gyártóknál ez a sok pixel hajhászás.
Azt mondanám a gyártóknak 10Mp, eddig és ne tovább !!!!

[ Szerkesztve ]

(#179) mceely válasza attila6152 (#178) üzenetére

mceely
(lelkes újonc)

Köszi, megnyugtató, akkor sztem én is a Sony-t választom.
Milyen memóriakártyát érdemes választani hozzá, a HD felvételek gyors kezelhetősége miatt? Te mit használsz? Azt tudom, h. a Panák kényesek rá, és a HD miatt Class 6-os az igazi.

(#180) attila6152 válasza mceely (#179) üzenetére

attila6152
(újonc)

Csak beletoltam ami otthon volt, de most megnéztem 8GB SDHC Class 4, noname kártya.
No problem.

A fullHD video kb 16 Mb/s-t azaz 2MB/s-ot produkál a gépben, ez ugye jóval kevesebb mint a class4-től elvárt 4MB/sec, úgyhogy bőven bírnia kell és bírja is.

Egyébként a gyakorlatban a gépen egy perc FullHD felvétel ~110-120MB.
Úgy számolom a 8GB-ra 1 óra megy fel

(#181) szmissz válasza mceely (#177) üzenetére

szmissz
(tag)

Semmiféle csíkozás nincs és a Pana emellett labdába sem rúghat.

(#182) attila6152 válasza szmissz (#181) üzenetére

attila6152
(újonc)

Nem akartam ilyen durván fogalmazni...
:DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#183) mceely

mceely
(lelkes újonc)

Korábban azért nem nézegettem a Sony gépeket, mert nem mentek SD, SDHC kártyával. Most örülök ennek a modellnek, és köszönöm a hozzászólásokat, szerintem meggyőztetek!!!

(#184) KermanN válasza Mandarinn (#144) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Tegnap óta egy HX5 boldog tulajdonosa vagyok én is :Y
Azt hiszem teljesen elégedett vagyok vele, néhány apróságtól eltekintve, mint pl. a videónál látható hordótorzítás, vagy a mikrofon helye.
De melyik kompakt tökéletes...

[ Szerkesztve ]

(#185) mceely válasza KermanN (#184) üzenetére

mceely
(lelkes újonc)

Milyenek az eddigi tapasztalataid a géppel?

(#186) duracellakku

duracellakku
(újonc)

Sziasztok!

Új fényképezőt szeretnék venni és egyelőre vacillálok a HX5 és a TZ10 között. Pár dologgal kapcsolatban már képbe kerültem, de a HX5 tulajok véleményére lennék még kíváncsi. Mégpedig pl. műanyag illetve fém háza van a gépnek, lehet e állítani a zajszűrés mértékét, kb. meddig bírja az aksija (bekapcsolt gps-el), zoom-olás milyen gyors,mennyire gyorsan és pontosan fókuszál, vakuja mennyire erős (ha jól látom a tz10-re nagyobb hatótávot mondanak)
Illetve szívesen fogadnám ha egyéb tapasztalatok (akár jó-rossz) lenne akkor azt is megosztanátok velünk.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.

(#187) attila6152 válasza duracellakku (#186) üzenetére

attila6152
(újonc)

A ház műanyag (bár fémnek néz ki), a GPS vevő miatt érdekes lenne ha fém lenne, szépen árnyékolná...
Zajszűrés szabályozást én eddig nem találtam rajta, viszont full automata állást leszámítva (ott egy kicsit agresszív, bár nem zavaró) elég jól be lett lőve a gyár által, azaz jól alkalmazkodik az egyes beállításokhoz. Nekem nincs bajom vele
Hogy az aksi meddig bírja, szerintem erre nem fog tudni senki korrekt választ adni, ahányan vagyunk annyi féleképp használjuk, ráadásul nekem minden gépemnél az első, hogy veszek hozzá pár ezerért USB-s, vagy szivargyujtós töltőt és pótakkut. Mindemellett a GPS azért szívja az aksit, de számomra nem zavaró. Eddig 260 képet és néhány videót lőttem el, ez alatt egyszer kellett töltenem, 200 kép környékén.
Kb gyenge 2 másodperc alatt zoomol max-ra, ha valakinek erre van igénye... Videózásnál gyorsabban fókuszál mint fotózás esetében ezt észrevettem. Fotónál ha hirtelen full zoomot nyomok, néha kell neki másfél két másodperc mire beáll.
Vaku(?) őszintén szólva csak derítésre használom, alig van rá igényem, annyira jó gyengébb fénynél a gép és a HDR ! Különösen ez az egyik jó tulajdonsága ami tetszik, mert én utálok vakut használni és úgy tűnik ezt ennél a gépnél tényleg csak szélsőséges esetben, nagyon sötétben kell majd használnom!

A videójáról ódákat tudnék zengeni. De a mikrofont nem tapizni és nem befogni tessék ez esetben mert nagyon érzékeny. Talán ez az egyetlen negatívum amit tudok mondani, hogy könnyen és önkéntelenül rátapint az ember...

(#188) KermanN válasza mceely (#185) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Összességében jók. Igaz hogy eddig 99%-ban csak az iAuto módban használtam, de majdnem mindig eltalálja a szituációnak megfelelő beállításokat. (1x tájkép fotózás közben felismert egy arcot úgy hogy emberek nem is voltak a közelben...de elnézem neki :)) A HHT abszolút jó képeket produkál, viszont a HDR nekem nem mindig, pedig pont olyan helyzetekben próbáltam amire kitalálták. Az iSweep panoráma szerintem óriási ötlet, és teszi a dolgát ahogy kell. A Hi-speed sorozatfelvételt még nem sikerült normális fényviszonyok között kipróbálnom, szobában lámpafénynél nem volt túl eredményes ami nem is meglepő. A vaku szerintem átlagos, nem rosszabb mint a kategóriatársaknál. A zajszűrés viszont erős, és nem állítható, de ez csak 100%-on nézve lehet zavaró, monitoron vagy akár HDTv-n visszanézve gyönyörűek a képek. A GPS részéhez nem nagyon tudok hozzászólni, egyetlen egyszer kapcsoltam be hogy megnézzem működik-e, kb. 20sec alatt megtalálta a jelet, aztán ki is kapcsoltam.

-

A nappali videói szerintem nagyon szépek, a stabilizátor hatékony, rosszabb fényviszonyoknál viszont a HX5 sem képes csodákra - legalábbis videózás terén. A zoom jóval lassab mint álló képeknél, cserébe egyáltalán nem hangos és legtöbb esetben eltalálja a fókuszt.

-

A gép háza szerintem műanyag és fém is, de kézbe véve mindenképp kellemes és simán "zsebrevágható". Az akksi/kártyatakaró fedelet viszont gyengének találom, könnyedén le lehetne törni véletlenül is. A kijelzőt erős napfényben is eléggé látni annyira, hogy normálisan lehessen fotózni. Az akksi "elég jól" bírja, pontos számokat sajnos nem tudok.

-

Az előző hsz-ben említett negatívumok mellett (vidónál hordótorzítás 1,7x zoom-ig, valamint az idétlen mikrofon elhelyezés) talán még annyi, hogy az állványmenet bár fém, de teljesen a gép szélén van (Sony szokás) így kisebb méretű, mini tripoddal nem biztos hogy sikerül megállítani a gépet.

-
Este felteszek néhány példaképet is.

Dióhéjban ennyi, biztos kihagytam jópár dolgot, de talán a lényeges pontokat nem :D

(#189) mceely válasza KermanN (#188) üzenetére

mceely
(lelkes újonc)

Ok, köszi, várjuk a képeket!!!

(#190) attila6152 válasza KermanN (#188) üzenetére

attila6152
(újonc)

Előző hozzászóláshoz:
én viszont sokat próbálgattam a GPS-t.
Egy havi műhold adatot szív le a netről, ennek segítségével kb 20 másodperc alatt fog műholdat. Teljesen pontos, a géphez adott kép importáló és katalogizáló progi is tök jó és onnan két kattintással a térképre rakja a fotók pozícióját és a fényképezés irányát. Baromi jó egy nyaralás után ha már nem tudod pontosan hol is készült. Patentül működik

A panoramasweep-et én is csak dícsérni tudom, baromi jó újítás és fantasztikusan működik.
Én megkockáztatom, hogy ebben a kategóriában etalont teremtett a SONY ezzel a géppel, szolgáltatásokat tekintve pedig mindenképpen. A zajszűrés tényleg csak nagyítva vizsgálva zavaró, ha keresed...

(#191) duracellakku válasza attila6152 (#187) üzenetére

duracellakku
(újonc)

attila6152, KermanN !
Köszönöm a kimerítő leírásotokat. Szerintem bepróbálkozom egy ilyen masinával.
Természetesen én is várom a tesztképeket.

(#193) KermanN

KermanN
(lelkes újonc)

A képek utólagosan módosítva nem lettek, egyenesen a kártyáról lettek feltöltve eredeti felbontásban.
Az utolsó kép természetesen HHT módban készült, vaku és állvány nélkül, kézből.

(#194) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sony DSC-H55
ez most edigitalban 55K kerül ami sztem nem rossz, csak teszt nincs róla

(#195) mceely válasza KermanN (#193) üzenetére

mceely
(lelkes újonc)

Köszi a képeket, nagyon jók lettek, nem tántorítottak el a gép megvásárlásától, sőt!

(#196) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

Sziasztok!

Tudna valaki valami jó kis nappali szabadtéri FullHD videót feltölteni kerregés nélkül?
Lehet több is :)
Nagyon megköszönném :R :R :R

(#197) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

Senki? :(

(#198) KermanN válasza Mandarinn (#197) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Megpróbálok ma csinálni egyet, pont nálam van a gép.

(#199) Mandarinn válasza KermanN (#198) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Ó nagyon köszönöm! :)

(#200) KermanN válasza Mandarinn (#199) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Nem jött össze tegnap, szakadt az eső :N
Talán ma / holnap...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.