Köszi!
Hát annyira sajnos nem olcsóbbak ott sem amiket néztem, hogy érdemes legyen 
És még a szállítási költséget nem is adtam hozzá.
Lehet, hogy épp olyanokat fogtam ki.

Köszi!
Hát annyira sajnos nem olcsóbbak ott sem amiket néztem, hogy érdemes legyen 
És még a szállítási költséget nem is adtam hozzá.
Lehet, hogy épp olyanokat fogtam ki.

Újabb HX5 videó, igaz nem FullHD, de van benne nappal, éjszaka, gyors mozgás, stb...
[link]
Szerintem szép.

Köszi, hogy megosztottad velünk! 
Bár azért ennél sokkal többet tud a HX5. Mert ugye ez 720P és még a Jutubi is konvertált rajta nem is keveset 
Jó lenne valahogy ezt a videót full minőségben leszedni mert tényleg sok helyzetbenkipróbálták

720p, meg youtube, meg preproduction model, de még így sem rossz nem? 

Hát igen... Talán még így is jobb mint a TZ7 videója, hogy halmozottan hátrányos helyzetű 
Azért majd kell szerkeszteni a mikrofonokra valami szivacs okosságot a szél ellen. Bár már csak ez lenne a legnagyobb gondom 

Ilyesmire gondolsz? 
Lumix DMC-ZS3: Using foam as wind screen
Hiába van a TZ7-ben benne ez az opció, nem elég hatékony.
Egy kis darab szivacs viszont csodákra képes 
Sziasztok tudom nem ide tartozik de hogy hogy a Ph-ra került a fotós téma ?
powered by: ®MAJORMÜVEK®

Igen pont erre gondoltam 
Ugyanezt a megoldást láttam csak HX1-el.
Bár én feketére gondoltam
Meg két gumival rászorítani és kész. Nem is kell tartani.

Újabb lehetséges versenyző a mezőnyben, igaz "csak" 720p videóval.
Nikon Coolpix S8000
Ha az állóképminőség ellensúlyozza, lehet hogy beérném a 720p-vel is 
(minden szempontot belevéve papíron még mindig a HX5v a nyerő)

Sőt...
Ricoh CX3
Csak sajnos nem sztereó a hangja... Ha jól láttam. Viszont ebben is van HDR ami nekem nagyon kell 
Szóval ha nagyon olcsó lesz akkor vetekedhet a HX5-tel. ja és ugyanaz a Sony Back illuminated CMOS van benne

A Nikonra vissza térve. 14MP-es kis érzékelő van benne... Sajnos
Emiatt kétlem, hogy jobb képminősége lenne HX5-nél

dschx5v_001.jpg
dschx5v_002.jpg
dschx5v_004.jpg
dschx5v_007.jpg
A teljes teszt itt olvasható, bár a gugli nem fordítja tökéletesen:
[link]

Szerintem jó kis képek ezek.
Nem?

Az imaging-resource.com-on feltettek néhány tesztképet:
Sony Cyber-shot DSC-HX5V Test Images
Összehasonlító oldal:
Comparometer

Köszi a linket!
Az egyetlen bajom, hogy nagyon erős a zajszűrés....Ezért néhol elmossa a részleteket.
Persze ez csak 100%-on nézve zavaró. Meg azt hiszem lehet állítani benne a zajszűrés szintjét. Jól tudom?
Az optikája viszont jobb mint a WX1-nek. Szerintem.

Nem rosszak a képek, bár igen a zajszűrés elég agresszívnek tűnik 100%-on.
Mondjuk nekem még így is messze jobban tetszik amit látok mint a Pana TZ-nél.
Ha kicsit lejjebb veszik a szűrést a final-ban, akkor jó kis gép lehet...

Alacsony ISO-nál (125,200) hozza a Canon S90 szintjét ami nem rossz. (A Canonnak 1/1.7-es CCD-je van, ami kompaktoknál ugye elég nagynak számít) Feljebb viszont sajnos az indokoltnál jobban kezdi mosni
Pedig ez csak beállítás kérdése... Remélem seggbe rúgják az illetékes Sony munkatársat, hogy 5%-al húzza lejjebb azt a csúszkát ami a zajszűrést állítja mielőtt kijön a végleges.
Bár akkor már túl tökéletes gép lenne és senki nem venné majd a leendő HX6-ot....... 

Ebben [link]az albumban a TX7-tel készült sima és HDR képek láthatók jelzés értékkel kis felbontásban. Első ránézésre talán nem olyan nagy a különbség de ha valaki kicsit ért Photoshophoz akkor a HDR-es képből sokkal többet ki lehet még hozni mint a simából. Ki is próbáltam. Szóval ezennel ezt a funkciót használhatónak, és hasznosnak minősítem 

Szerintem a HX5 még ISO800-on is használható képeket produkál. A zajszűrés viszont tényleg túl sok, de azért nekem még mindig szimpatikusak a képei.
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, de mintha valahol olvastam volna hogy több fokozatban állítható lesz a zajszűrés benne?
Azóta ezt nem találom sehol, lehet hogy az egyik vetélytársnál volt.
Ehhez mit szóltok?
Casio Exilim EX-FH100
Még ha a nagysebességű videók felbontása használhatatlanul kicsi is, van még pár jó tulajdonsága...
- 10x optikai zoom
- 24-240mm
- 720p 30fps, 640-es videónál 120fps
- manuális módok
- RAW(!)
- 40kép/sec sorozatfelvétel módban, 9MPixelen
...azt viszont nem találom sehol hogy videó közben van-e zoom. Lehet hogy a Casio-k nem túl népszerűek, de én évekig nyúztam egy Exilim-et és nagyon meg voltam elégedve. Szép képeket csinált és baromi gyors gép volt.
[ Szerkesztve ]

Hát nekem akkor már szimpatikusabb a Sony. Főleg, hogy ez is 350 dollár.
Azért az 1080i videó az 1080i 

Szia Mandarinn !
A Sonyval lehet sztereo hangot felvenni és zoomolni HD felvétel közben ?
A választ előre is köszi !
Nokia1610-Alcatel OT-Alcatel302-Nokia3310-SiemensM35-Nokia3510-MotorolaE365-SEZ600-Nokia3660-SEK750-SEP910i-Nokia9300i-E51-Samsung i780-N95 8gb-E90-C6-Se Satio-LG P920

HX5V két új -fullhd- videója, és egy viszonylag hosszabb teszt google translate-el (eredetileg japán):
Running with camera
Zooming
Sony Cyber-shot DSC-HX5V後編Review2
Sony Cyber-shot DSC-HX5V後編Review1

Igen sztereó, és van zoom.

Köszi a linkeket!
Nagyon jó vagy 
És döntöttél már melyik lesz a befutó?

HX5

Csak jönne már ki...

Hát itt február 16-ot írnak megjelenésre. Meglátjuk. Az már mindjárt itt van 

Most beszéltem a Sony Magyarországgal, teljesen fogalmatlanok. Az első ürge azt mondta, hogy egy hónapja már megjelent(!) csak még az üzletekbe szét kell teríteni és ez időbe telik... keresztkérdéseim hatására átkapcsolt egy kollegához
A második azt mondta, már megrendelték, és a héten(!) talán megjön. A kérdésemre hogy a nemzetközi megjelenés előtt hetekkel ez hogy lehetséges, hosszú csend következett, majd türelmet kért hogy utánanéz. Utánanézett és azt mondta hogy még "néhány" hét és megkapják. Gratulálok... 

Áhh... ezek ilyenek 
Azon csodálkozom, hogy egyáltalán tudták melyik gépről van szó 

Egy teljes TX7 teszt és egy újabb "preproduction" HX5 leírás normál és HDR fotókkal, videókkal:
digitalcamerainfo.com - Sony DSC-TX7 Review
itmedia.co.jp - Sony DSC-HX5V Review
Az alább látható gomb sejtem mire szolgál, de sehol nem írnak róla semmit.
Valaki?

Nagy lett itt a csend....

Jah. Még mindig nem találtam sehol pontos infót arról a gombról 
Viszont idő közben megjelentek az első "végleges" tesztképek.
Sony HX5V
Pana TZ10
Azt kell mondjam a comparometer használata után hogy a Pana képei élesebbek, részletgazdagabbak. A sony zajszűrése továbbra is túl erős, sajnos.
Most megint nemtudom hogy TZ10, vagy HX5V legyen...
CCD vs. b.CMOS. HD vs. fullHD. 12x vs. 10x zoom. ~105e vs. ~90e.
Plusz a többi pro és kontra.

Hát én sem tudom mi lehet az.
Mondjuk én a Sony-t választanám 

Vagy akkor már TZ10 helyett TZ7. Ugyanaz a videó csak sokkal szebb képek és még olcsóbb is nem kevéssel. Nem?

Tényleg nem tudom. Akár TZ7 is lehetne, ha normálisan fókuszálna videó közben...

Hát nem tudom mi van a Panákkal. Most nézegettem GF1-et és az is össze-vissza kereste a fókuszt. Bár a kis mélységélesség miatt nehezebb dolga van azt tudom. Emiatt tértem ide vissza megint
Pedig már szinte mindenben gondolkodtam. Videós DSLR-eket is nézegettem de úgy gondolom még sokat kell ezen a téren fejlődniük. Szóval most megint úgy néz ki, hogy HX5 lesz
Pedig tényleg az egész kínálatot átnéztem kis kompakttól nagy DSLR-ig.
Ha 80.000 lenne akkor a tökéletes gép lenne számomra :-) De hát nem vagyok telhetetlen 

Ja, én is átrágtam az összes márka összes típusát ami csak szóba jöhet 
Hát kártyával együtt ~100e lesz sajnos a HX5.
Van régi 2gigás sd-m, de gondolom annál valami gyorsabb fog kelleni a hd videó miatt...
A Samsung TL350-hez mit szólsz?

Hát nézegettem ezt is de kevés a zoom, nincs sztereó hang se HDR se handheld twilight. Ma játszottam egy TX7-tel a Saturnban és nagyon használhatók ezek a funkciók. Főleg a HDR-t tudtam tesztelni mert nem nagyon volt ott sötét. De azért olyan képeket is csináltam.
Szóval ezek után még jobban biztos lettem benne, hogy HX5-kell 
Szerintem Te is próbáld ki ha van a közeledben Saturn

Feb 10' 台南好陽光
Szerintem ezek az első amatőr képek a flickr-en, HX5V.

Aranyos a kutyus 

Igen
Ez pedig egy aranyos, 8 oldalas HX5 teszt 

Köszi! 
Remélem hamarosan jön még sok-sok 

A HX5 megérkezett Európába

Katt ide

Sziasztok!
Az elkövetkező 1-2 hónapban szeretném lecserélni a digit. fényképezőgépemet.
Én is a Sony HX5, Samsung WB650 és a Pana TZ10 között vacilálok. Nehéz választás, bár végigolvastam a fórum hozzászólásokat és amúgy is olvasgattam róluk. Mi a mostani álláspontotok?

Ja és megnéztem az általatok említetett Ricoh CX3-at és a Nikon Coolpix S8000-et is. De ahogy látom, egyikben sincs GPS, ami pedig hasznos lehet.. Amúgy Ti miért ejtettétek ki a fenti kettőt?

Ja, most olvasom, hogy a S8000 videó felvétel közben nem tud zoom-olni, így ezzel a modellel kapcsolatban több kérdés nincs, kiesett. Hihetetlen, hogy egy 2010-ben kijövő kamerának ilyen gondja legyen! :-((

Most hogy kijött már 1-2 részletesebb teszt a Pana TZ10-ről, én abszolút elvetettem. ISO400 felett szerintem használhatatlan képei vannak, és szvsz. a videó minősége is elmarad a HX5-től(ugyanolyan felbontás mellett nézve persze).Egyedüli problémám, hogy a Sony-n nem állítható a contrast, sharpness,és a saturation, márpedig a képei elég "fakónak" tűnnek alapban.
A Ricoh mJPEG videójával és mono hangjával nem játszik.
A Nikon túl sok MPixeles a túl kicsi érzékelőhöz, stb.
A WB650-el lehet zoomolni videó közben, de zoom közben nem vesz hangot, plusz maga a videófelvétel sem túl szép minőség, a sima képekről nem is beszélve...
Én 99% hogy a HX5 mellett fogok dönteni, és 1-2 héten belül valószínüleg meg is veszem, úgy látom már itthon is kapható.