Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#301) Yager01 válasza Yager01 (#300) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

samsung wb550 - Pana FZ38

Ezekről mi a véleményetek?

(#302) realmadrid válasza Yager01 (#301) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

A Samsung gyengébb mint pld. a TZ7, de az FZ is egy képmosógép sajnos. Viszont azt hiszem, hogy Bridge kategória. Mindenesetre teljesen más méretüek. [Samu] [Pana]

[ Szerkesztve ]

A sas nem vadászik legyekre

(#303) duracellakku

duracellakku
(újonc)

Kis olvasnivaló: [link]

(#304) Yager01 válasza duracellakku (#303) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Huu...ez naggyon faxa kis cikk! Aki elolvasta mondhatna véleményt! Ezekből a típusokból kéne vásárolnom... de melyiket? :)

(#305) Yager01 válasza Yager01 (#304) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

nagggyon jó a teszt !! Úgy gondolom, hogy tényleg reális képet fest erről a szegmensről.

Akkor jöhetnek pro és kontra a két favoritra vonatkozóan.

Samsung WB650 vs. Casio EX-FH100

:C

(#306) Yager01 válasza Yager01 (#305) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

A teszt írója szerint ez a két gép a favorit. A casio képeit már már egyes DSLR gépek versenytársaként emlegette.

Az ergonómia alapján a Casio tetszik, illetve meggyőző a képminőség. A Samsung mellett a GPS és a nagyobb zoom tartomány áll! 14-szeres.
A GPS annyira nem érdekel, nem tudom, hogy kihasználnám e! Ha csak ebben különbözne a két gép akkor maradna a Casio.

Viszont a Casio 10-szeres a Samsung meg 14-szeres zoom-ot tud! Megéri e a kb. 8-10e Ft-ot plusszba a Samsung a 14szeres zoom miatt? Ki lehet e használni állvány nélkül? Mi a véleményetek?

(#307) vtomias

vtomias
(lelkes újonc)

Nem semmi ez a Casio EX-FH100. Elolvastam a tesztet én is. Nagyon magas szintet képvisel a videózásban és emelett még jó képeket is csinál. Nekem bőven elég a 10-szeres optikai zoom.

(#308) szmissz

szmissz
(tag)

Kaptam ajándékba egy újabb HX5-öt, amire nincs szükségem, csak kibontottam illendőségből és egy délután fotózgattam vele kb 20-at.

Számlával, garanciával, teljes pakkal vihető 80.000 -ért.

(#309) realmadrid válasza vtomias (#307) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

[Ezt] láttátok ?

(#310) pirga

pirga
(újonc)

Sziasztok, nekem is megtetszett a Casio kamera, de rögtön le is mondtam róla, mikor kiderült, hogy nincs zoom a video felvétel közben. Pedig jó lett volna még képminőség szempontjából is. Illetve volt még egy jelölt, talán Olympus, ami ugyan tud zoomolni video közben, de akkor meg a hangot nem rögzíti, szerintem elég röhejes, hogy ezek az alapnak számító funkciók nem tudnak működni. Tudom, vegyek egy igazi kamerát :-) de én egyben akarok egy kompakt méretű eszközt, marad még mindig a Sony!

[ Szerkesztve ]

(#311) Yager01 válasza szmissz (#308) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Dobtam Neked egy privátot!

(#312) Yager01 válasza Yager01 (#311) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Jó lenne ha össze lehetne hasonlítani a Casio és a HX5 képeit ugyanazon körülmények között. Szívesen egymás mellé raknám őket. Csupa jókat ír a teszt a Hx5-ről is. Sőt! Ha jól láttam akkor a képminőség pontozásánál a HX5 többet kapott.

(#313) pirga válasza Yager01 (#312) üzenetére

pirga
(újonc)

itt megteheted:
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

(#314) realmadrid válasza szmissz (#308) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Szia, mitől(miben) újabb :F A Tiéd sem régi.

(#315) Yager01 válasza realmadrid (#314) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Milyen típusú memóriakártyát érdemes rakni a gépbe, hogy megfelelően gyors legyen?

(#316) attila6152 válasza Yager01 (#315) üzenetére

attila6152
(újonc)

CLASS4 elég SD-ből
Nekem noname van benne

(#317) attila6152 válasza vtomias (#307) üzenetére

attila6152
(újonc)

Úgy tudom Full HD-t (ráadásul nem MJPEG ben, hanem normális tömörítésű és sebességű AVCHD formátumban!!!!), ZOOM-al és sztereo hanggal egyedül a Sony tud

Rövidre zárva a dolgot, ha a video is fontos, csak a Sony az alternatíva

(#318) Yager01 válasza attila6152 (#316) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Ez a típus nem is annyira drága. Már találtam 4GB-ot 2500 körül. Vagy érdemes inkább 8gb-ot rakni bele? Ez átszámolva 5e körül mozog...

(#319) vtomias válasza attila6152 (#317) üzenetére

vtomias
(lelkes újonc)

A casio avi-ban rögzít méghozzá elég jó minőségben.

audio:
bit rate: 354 kbps
sample rate: 440000 Hz
channels: stereo

Tehát a hangminőségre nem lehet panasz videózás közben. Szerintem ha felbontást nem nézzük, akkor a casio jobb videót csinál. A zoom dolgot hol olvastátok? Erről nem is hallottam.
Ja és képminőségben is jobb a casio a sonytól az biztos.
Az is nagyon fontos, hogy a casio olcsóbb gépet kínál magasabb tudással. Engem a lassított felvétel jobban érdekel, mint a full hd, mivel a sima hd is elég nagy felbontásnak számít már.

[ Szerkesztve ]

(#320) KermanN válasza vtomias (#319) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

"The AVI format choice results in some massive file sizes that quickly fill up your memory cards, and the length of a movie is bizarrely limited to only 10 minutes. Even worse, you can't use the optical zoom at all during movie recording (although there is a digital zoom setting available)"

Tehát rossz tömörítés, 10perces limit, és nincs optikai zoom.
Ezen tulajdonságai miatt nem vettem meg, pedig amúgy jó paraméterekkel rendelkezik.

(#321) vtomias válasza KermanN (#320) üzenetére

vtomias
(lelkes újonc)

Én a casio ex-fh100-ról beszélek. Te is erről? Mert a casio honlapján és sok más helyen is 29 perces rőgzítést írnak.
[link]
Amúgy három féle tömörítési mód van. Arra lennék kiváncsi, hogy ezeket honnan veszed? Melyik cikkből? Amúgy meg nem értem, hogy miért írják, hogy rossz a tömörítés. Én láttam egy napfényben készült videót és nagyon éles és tiszta képet adott vissza.

[ Szerkesztve ]

(#322) KermanN válasza vtomias (#321) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Ugyanarról a masináról beszélünk :) Innen idéztem:
[link]
Nem a videó minőségére gondoltam hogy rossz, hanem a tömörítése, azaz túl nagy helyet foglal.

(#323) vtomias válasza KermanN (#322) üzenetére

vtomias
(lelkes újonc)

Köszi az információt.
Na most már végképp nem tudom milyen fényképezőt vegyek.
Valami olyan gépet szeretnék, ami jó fényképeket csinál és ez mellett jó minőségű videókat(zoommal), jó minőségű hanggal(stereo). Én speciel videózásra is használnám, ezért fontos nekem a videó minősége. Fontos még, hogy minnél folytonosabb legyen a videófelvétel.
Eddig ezeken gondolkoztam:
casio ex-gh 100
samsung wb650
sony dsc-hx5

Ebben az árkategóriában van még valami jó vétel? Szerintetek ezek közül melyiket érdemes?

(#324) KermanN válasza vtomias (#323) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Igazából kompromisszumot kell kötni akármelyik mellett döntesz is.
Hetekig hónapokig tucatnyi teszt átolvasása és a különböző gépek által készített sok száz kép vizsgálgatása után döntöttem a HX5 mellett.
Azt kell mondanom hogy a képminőség 100%-ra nagyítva nem tökéletes (az a fránya túlzott zajszűrés), de monitoron vagy HDTV-n nézegetve kimondottan jó, szép.
A videók folytonosságát tekintve tuti hogy ez a gép a nyerő + optikai zoom, stereo hang, és az 50fps is magáért beszél.
Ha lenne vmi normális ingyenes tárhely ahova lehet feltölteni nyers kép és videófájlokat, raknék fel néhányat, nemrég jöttem haza nyaralásból, így volt alkalmam tesztelni a HX5-t "élesben" is.

(#325) Yager01 válasza vtomias (#323) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Átérzem a problémádat. Én is hetekig kínlódtam mielőtt vettem egy Hx5-öt tegnap. Remélem 7végén tudom rendesen tesztelni. Egyébként én is azokat a típusokat néztem amiket Te is! Mikor olvastam a Casio-ról egy tesztben majdnem megvettem. Gyönyörű képeket csinál. Viszont a video gyengesége miatt lemondtam róla. Azt gondolom, hogy ha a HX5 video-ját tudná akkor ennek a kategóriának az abszulut verhetetlen favoritja lenne !!

Tényleg! Tudtok ajánlani hozz valami kis méretű táskát?

(#326) vtomias válasza Yager01 (#325) üzenetére

vtomias
(lelkes újonc)

Igen én is már rengeteg tesztet átnéztem. Nehéz dönteni. Tehát a casio ellen csak az szól, hogy túl nagy méretben vesz fel videózás közben az anyagot és az, hogy ekkor nem használható az optikai zoom. Amúgy rendben van. Bár a casio 3 formátumban tud videót rögzíteni: AVI format, Motion JPEG, IMA-ADPCM. De ezek közül ha jól tudom csak az avit szidták a másik kettővel mi a helyzet?

Kezdek én is a Sony irányába elmenni. Végülis úgysem fogom 100%-on nézegetni a képeket. Bár AVCHD formátummal,annyira nem vagyok megelégedve, mert kevés program ismeri. Ti mivel szerkesztitek meg a videókat? Ugye jól tudom csak ebben az egy formátumba képes rögzíteni.
Akkor kérdeznék pár dolgot a sony-val kapcsolatban:
-A menüje mennyire kezelhető?
-Milyen a minősége külsőre?
-Kép minőséggel mennyire vagytok megelégedve?
-Manuálisan mennyire testreszabható?
-Videó és a hangminőséggel mennyire vagytok elégedettek? (Egy közepes full hd-s kamerához hasonló minőgét tudja hozni?)
Ezekre a választ már sok helyen olvastam, de mégis a tiétekre is kiváncsi vagyok.
Előre is köszönöm!

(#327) Yager01 válasza vtomias (#326) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Talán 7vége után tudok válaszolni. Szombaton reggel kapok hozzá egy 8GB-os SDHC Class 4 micro SD-t. Addig nem nagyon veretem....

(#328) vtomias

vtomias
(lelkes újonc)

Lehet, hogy lumix FZ-38-at veszek. Vizsonylag jó képeket csinál és nagyon jó videókat(jó hangminőséggel). Van zoom videózás közben. Ami nagyon tetszik benne, hogy rengeteg beállítási lehetőség van benne. Sokan azt mondják, manuálisan kell vele fotózni, mert úgy nem csinál zajos képeket.

(#329) KermanN válasza vtomias (#328) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Lehet hogy ez mind igaz, de eddig "zsebre vágható" kategóriáról beszéltünk.
Ennek a gépnek már jó nagy zseb kell :D

(#330) realmadrid válasza vtomias (#328) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Szerintem inkább [ezt]válaszd :)

(#331) Yager01 válasza Yager01 (#327) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Őszintén szólva nem volt sok időm tesztelni. Pár képet csináltam, de nem ülök seggre tőle! :(

[link]

[link]

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

(#332) Yager01 válasza Yager01 (#331) üzenetére

Yager01
(lelkes újonc)

Egyébként mint használtok a videok letöltésére, szerkesztésére?

(#333) pirga

pirga
(újonc)

Nem kevés töprengés után a Casio EX-FH100 mellett döntöttem és a legkevésbé sem bántam meg :-)

(#334) KermanN válasza pirga (#333) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Fel tudsz tölteni egy-két képet, és HD videót zoom-al? Kíváncsi vagyok a minőségre.

(#335) djnice válasza KermanN (#324) üzenetére

djnice
(tag)

Egy jó és gyors ingyenes tárhely, max 1GB fájlmérettel: www.megaupload.com

(#336) pirga válasza KermanN (#334) üzenetére

pirga
(újonc)

(#337) KermanN válasza pirga (#336) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Hát nem győzött meg.

(#338) pirga válasza KermanN (#337) üzenetére

pirga
(újonc)

nem egy IMAX minőség azt tudom, de egy ilyen fényképezőgéptől(!) mégis mit vársz?

(#339) attila6152 válasza KermanN (#337) üzenetére

attila6152
(újonc)

...még eccer mondom

NE MONITORON, hanem full HD TV-n nézzétek meg AHX5 videóját.
Ha lehet plazmán.
Ha lehet Panasonic-on
Ha lehet, egy újabb neopdp-n

...és meggyőz

:DD

(#340) attila6152 válasza attila6152 (#339) üzenetére

attila6152
(újonc)

...természetesen 1080-on

(#341) KermanN válasza attila6152 (#340) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Szerintem valamit elnéztél :)
Engem már meggyőzött a HX5, sőt minden nap újra és újra meggyőz...
A Casio-ról van szó feljebb.

(#342) szabihx5v

szabihx5v
(újonc)

megcsinaltam az elso HD klipemet a HX5V-s legi felvetelekbol. Ahhoz kepest, hogy paras ido volt es nagyon dobalta a levego a sikloernyot, a kep nagyon szep, es a razkodas toredeke annak, mint ami valojaban volt. Kulonosen a varos folotti felvetelek lettek jok, meg youtube-on is jol nez ki.
A 720p minosegu valtozat:
[link]
Pinnacle Studio 12-vel szerkesztettem.

(#343) KermanN válasza szabihx5v (#342) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

...nem semmi, gratulálok :K

(#344) pinyo88 válasza KermanN (#343) üzenetére

pinyo88
(újonc)

én is per pill a HX5 és a TZ10 között vacilálok, és per pill előbbi felé hajlok erőteljesen. Viszont két kérdésem lenne olyan személyhez, aki már használja a sony-t:
- van e választható záridő (ha jól tudom, akkor kézi 30 sec-es záridő elérhető, de ebben légyszi erősítsetek meg)
- a másik, hogy milyen a fogása, külső borítás, minőség????

(#345) KermanN válasza pinyo88 (#344) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Igen, van manuális záridő állítás, max.30 sec.
Fogásra műanyagos (mivel nagyrészt az a borítása), de szerintem jó kézbe venni.
Persze utóbbi elég szubjektív.

(#346) darius1 válasza szabihx5v (#342) üzenetére

darius1
(újonc)

Szia! Nekem is van egy HX5-öm, a szerkesztéssel van gondom. Előtte Sony kiskazettás gépem volt azokat a felvételeket Studió 9-vel szerkesztettem, de a HX5-ből ezzel nem tudom beolvasni. A Studió12 ezekszerint képes rá? Mert akkor valahonnan beszerzek egy 12-t.

[ Szerkesztve ]

(#347) pinyo88 válasza KermanN (#345) üzenetére

pinyo88
(újonc)

még annyi kérdésem lenne, hogy te honnan rendelted ezt meg, mert ahogy néztem eléggé nagy különbségek vannak különböző boltok és webshopok árai között....

(#348) KermanN válasza pinyo88 (#347) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Én a türelmetlenek közé tartozom, akik már megvették amint megjelent, 89.900-ért :)
Direktben a Sony-tól rendeltem, de mostanra már többen árulják olcsóbban is...

(#349) pinyo88 válasza KermanN (#348) üzenetére

pinyo88
(újonc)

nem egyszerű döntés, ma voltam bent az egyik boltban és beszélgettem picit az eladóval.... hát ő nagyon a sony ellen volt, pedig mindkettőt forgalmazzák elvileg, szóval nagyon érdeke egyikhez sem lehetett.... pedig már egyre jobban hajlottam a hx5-re. Láttam, hogy te eléggé sokat olvastál utána, azt meg tudod mondani, hogy mondjuk egy TZ10, TZ7 vagy TZ8 között kb mi a különbség??? Azt tom, hogy TZ8-9-10 jött ki kb egyszerre, de ezek között milyen érdemleges különbséget lehet a GPSen kívül felfedezni??? ugyanis ez annyira engem még nem fogott mg, mert ahogy hallottam és olvastam tesztekben, még eléggé kezdetleges és nem sok jóra lehet tőle számítani....

(#350) KermanN válasza pinyo88 (#349) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Az eladónak hinni általában nem túl bölcs dolog (bocs az eladóktól, biztos van kivétel).
Lehet hogy éppen a Pana-ból van nekik túl sok készleten, lehet hogy személyes rossz tapasztalata van valami 10éves Sony fényképezővel kapcsolatban, stb... és elég hogy ne ajánlja.

A három közül képminőség terén a legjobb a TZ7, és tényleg nem csinál rossz képeket.
Viszont "csak" HD a videó, nincs sweep panorama, nincs gyors sorozatfelvétel, nincs GPS (amúgy működik rendesen) és nincs handheld twilight sem.

(#351) dexter2424

dexter2424
(újonc)

Sziasztok :)
Lenne pár kérdésem, fényképezővásárlás ügyében
Szerintetek melyik a jobb? a sony tx7 vagy a hx5v?
Mert mint megnéztem sztem a hx5v paraméterei jobbak (10x o.zooom,) a tx7-en meg csak annyi, hogy érintőképernyős. a full HD és a hd (1080x720) sok a különbség? Az aggaszt a hx5v-vel kapcsolatban, hogy a tetején van a zoomoló, és az kattog videófelvevés közben. (javítsatok ki ha tévedek).
Továbbá a tx7- csak azért drágább 10 000ft-vel mert újjonan dobták piacra?
Mit ajánlotok melyiket vegyem? vagy van másik jó full HD-t rögzítő fényképezőgép más márkákban is, ami felér a sonyhoz minőségben, és az ára sem szökik a csillagokig?
előre is köszi :)

D

(#352) pinyo88 válasza KermanN (#350) üzenetére

pinyo88
(újonc)

Nekem végül a pana győzőtt több okból is..
Először is mikor megfogtam és élőben ösze tudtam hasonlítani a kettőt akkor az már egy eléggé erőteljes plusz volt a pana felé. Másrészt ami szintén döntő volt, az a manuális módok, mert hát sony szalonba néztem, és kb 0 manuális módot tudtak hozzá mondani, sajnos ilyen téren ha egy kettő még van is, de zár és rekeszidő pl nincs, ami sztem egy ilyen gépnél már nem rossz....
Az tény, hogy az éjszakai képei és talán a videóé is szebb a sonynak (bár utóbbiból sztem a Pana is nagyon szépet csinál, legalább is így amatőr szemmel szépet), azonban gps az Panánál is tökéletes, panorámát meg lazán össze lehet ingyenes progikkal dobni....

Szummázva, nálam a Pana TZ10 győzött, az meg hogy jól döntöttem e, majd az évek során kiderül :)

(#353) KermanN válasza pinyo88 (#352) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Na, örülök hogy megvolt a vétel, gratula :)
Az, hogy én HX5-t vettem, nem jelenti azt hogy mindenki másnak is azt kell...és azt sem mondtam hogy ez a legjobb. Nálam a sony nyert, de ez teljesen szubjektív dolog.
Dobsz fel majd pár nappali/éjszakai, ilyen olyan képet?

(#354) Yanee_76

Yanee_76
(újonc)

Sziasztok!

Minő meglepő én is vásárlás előtt állok..:)
Nekem nagyon szimpi a HX5V masina, csak 1 valami zavar és ez az európai verzió...

Nálunk ugyebár 50i-t tud. A távolkeleti ill. az ámerikai pedig 60i-t.

Mondjatok finnyásnak vagy szőrszálhasogatónak, de a 60i-s változat jobban tetszik, valahogy simább, szebb a kép. Főleg zoom közben ill. gyorsabb mozgásoknál látszik nagyon.

50i:
http://www.vimeo.com/13879349
http://www.vimeo.com/10156000

60i:
http://www.vimeo.com/10257049
http://www.vimeo.com/11291090

Ez nagyon állat!
http://www.vimeo.com/11182768

Mondjátok hogy nem csak én látom a különbséget..:( A korábbi hátimotoros videón is mintha a széleken látszódna egy kis "röcögés"... Ez csak a monitor miatt van, vagy tv-n is így néz ki?

Tudom tudom, hozassam külföldről.
1.Vámmal már húzós.
2. Nincs garancia érvényesítési lehetőségem ideát..:(

Előre is köszi!
Yanee

(#355) VINIKOR

VINIKOR
(senior tag)

Nagyon jó teszt videók vannak a Youtube-on.
Panasonic TZ-10 vs Sony HX5:
Éjszakai videó: link
Néha a Pana jobb, néha a Sony. Videóban 5:58-nál az autó fényszórója függőleges csíkokat csinál a Panasonicnál. A Sonynál nem.

Nappali videó: [link]
A napfénytől itt is függőleges csíkokat csinál a Panasonic. Ez súlyos hibája a Panasonicnak.

(#356) TEK válasza Yanee_76 (#354) üzenetére

TEK
(lelkes újonc)

Az a baj, hogy ezek a videok 25p illetve 30p.

(#357) Yanee_76 válasza TEK (#356) üzenetére

Yanee_76
(újonc)

Szia!

Egyik másiknál oda is írják...

A lényegen viszont akkor sem változtat... A másik verzió simább felvételeket készít...

Üdv!

(#358) TEK válasza Yanee_76 (#357) üzenetére

TEK
(lelkes újonc)

Igen, csak most te 25 es 30 fps-es felveteleket hasonlitottal ossze. Az 50 fps amit kinyerhetsz a gepbol messze jobb a 30-nal. Napersze meg ott van az amerikai verzio ami 60 fps.
A kerdes az, hogy az europai piacra szant tv-k meg tudjak-e jeleniteni a 60i-t. Vagy ha lemezre akarod tenni akkor a dvd vagy bluray lejattszok jattszak-e.

Nem igazan van erintetlen video ezzel a geppel.
Hirtelen amit talaltam, ranyomtam a deinterlacert. Hatalmas a kulombseg a 25p es az 50p kozott.

[25p]
[50p]

(lemereteztem 1280x720-ra)

[ Szerkesztve ]

(#359) Stenly válasza VINIKOR (#355) üzenetére

Stenly
(kvázi-tag)

Helo!

Megnéztem az összehasonlító videókat. Nos:

A Pana esti videóra alkalmasabb. Nappali képeken az ízlés dönt. Mégis mintha a Pana képeiben lenne több részlet (élet).

Részletesebben:

A Pana a fényes részeken fehér és beégett, plusz a függőleges fénycsíkok a fényforrásokon. A Sonyi a másik véglet. A fényes részek kiegyenlítettek és színesek. Míg a sötétebb részek homályosan részletvesztőek.

A Pana zoomolása szinte nem hallatszik a felvételbe. Sony közepesen hangos.

Fókuszkorrekcióban a Sony elképesztően jó! Nincs defókusz. Zéró! Pana zoomolásnál néha keresi a fókuszt. De az is irtó gyorsan rátalál.

A Sony geometriai torzítása kritikán aluli. Pana üti. De az sem 100%-os.

A Sony rázkódás védelme igen jól dolgozik. Követhetőbb a mozgó kamera képe.

Egyik sem üti ki a másikat a nyeregből. Hajszállal a Pana győz.

(#360) Donee

Donee
(újonc)

EISA Awards 2010-2011 Winner Compact Camera: Sony DSC-HX5V

''A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság.'' (Robert Schumann)

(#361) Donee

Donee
(újonc)

TIPA Best Compact Camera: Sony Cyber-shot DSC-HX5V

''A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság.'' (Robert Schumann)

(#362) tartlev

tartlev
(újonc)

Sziasztok,

a HX5V-ben a GPS teljesen kikapcsolható? Marhára fölösleges funkció, ha még egy k. téképet se tud megmutatni, és már nem kapható rendes helyen csak a V verzió :(

(#363) rumos14 válasza tartlev (#362) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

erősen feltételezem h igen

(#364) szabihx5v

szabihx5v
(újonc)

tengerparti repülős videó a hx5v-vel

youtube-on:
[link]

vimeo-n (ez talán jobb minőségű):
[link]

[ Szerkesztve ]

(#365) krampy

krampy
(lelkes újonc)

Sziasztok,
tegnap vettem egy hx5v-t direkt a videozás miatt.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létrehoz egy mts nevű állományt, amit ha pcn le akaok játszani akkor a kamera mozgásakor ilyen széteső csíkokkal jutalmaz. Amint megáll a kamera mozgása megint összáll a kép, de iszonyat zavaró, hogy olyan mintha eltolodna csíkonként a kép (de mondom csak mozgáskor)
Biztos vagyok benne, hgy nem így kellene működnie, de mit csinálok rosszul?
Előre is köszönöm a válaszokat, lehet triviális de sajnos én nem jöttem rá.
krampy

(#366) krampy válasza krampy (#365) üzenetére

krampy
(lelkes újonc)

deinterlace-t be kell kapcsolni a lejátszón!
Akinek esetleg ilyen kérdése lenne:)
azért köszi:)

(#367) rumos14 válasza krampy (#366) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

milyen lejátszóval etetted meg?
nekem vlc-vel és splash pro-val hibátlanul mennek az mts-ek.

(#368) cirkus

cirkus
(tag)

A kérdésem igaz a nagyobb sorozatszámú HX7-re vonatkozik, mégpedig, hogy 360 fokos panorámát, vagy csak 180 fokosat lehet-e vele készíteni, valamint össze fűzi -e ?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.