Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)

(#951) Oliverda válasza Kolok (#950) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Inkább azt amelyiket 100% hogy támogatja.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#952) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#953) legenda007

legenda007
(tag)

Sziasztok!
Érdemes várni az AM3+-ra? Lapot akarok cserélni, de nem tudom mi legyen.

(#954) daa-raa válasza legenda007 (#953) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha nem sürgős a dolog (mondjuk mert nem inkompatibilitás, vagy instabilitás miatt akarsz cserélni), akkor azt a kis időt már kibírod. Egyébként szolgáltatások szempontjából nem kell érdemi előrelépésre számítani, szóval maximum a Bulldozer kompatibilitás lehet többlet egy mai AM3 lappal összevetve.

Si vis pacem, para bellum.

(#955) legenda007 válasza daa-raa (#954) üzenetére

legenda007
(tag)

Köszi a választ, mostanában szarakodik a lapom, azért akarok cserélni. Megpróbálom kihúzni vele a legtovább.

(#956) jer1cho

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Boltban vásárolt dobozos 955 BE-től mit várhatok? Nagy általánoságban ezek mennyire bírják a tuningot? Vagy nagy a lutri, és jobb a tesztelt?

(#957) Oliverda válasza jer1cho (#956) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem itt többet tudnak mondani erről.

(#958) atti_2010 válasza Oliverda (#957) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Valami FM1 lapokat mutogathatnának már, megöl a kíváncsiság.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#959) jer1cho válasza Oliverda (#957) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönöm, megyek. :R

(#960) Joe fiú

Joe fiú
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Am3-ra fel tudok tenni Zalman CNPS 7000CU hűtőt?Gyári venti elég gázos.

(#961) Oliverda válasza Joe fiú (#960) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tudtommal nincs hozzá AM2/AM3 kompatibilis lefogató. Barkácsolás nélkül nehezen fog menni.

(#962) Archer válasza Joe fiú (#960) üzenetére

Archer
(őstag)

Gyárin bordán cseréld le ventit valami normális PWM-es légkavaróra aztán kész. Szerintem az a legegyszerűbb (már ha a hanggal akadt gondod, ha a teljesítményével akkor nem szóltam).

[ Szerkesztve ]

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#963) Joe fiú válasza Oliverda (#961) üzenetére

Joe fiú
(fanatikus tag)

Csak azért kérdeztem mert akitől kérdeztem illetőtől,azt mondta gond nélkül felmegy AM3-ra,na mindegy.

Archer:Igen a hangjával van problémám,ilyen kerregő,kattogó hangja van a gyári ventinek.Lehet,hogy leszedem,és rárakok egy 9cm-est.

Köszi a segítséget.

u.i:Socket 940,az nem AM2? mert azt támogatja a Zalman.

Egyébként tudtok segíteni abban,hogy AthlonX4 640 procik milyen feszültségen és milyen frekin mennek legszívesebben?
4 év után most álltam vissza AMD-re és kicsit még szokatlan a tuningja.
Egyenlőre azt próbálgatom,hogy a gyári fesz-ből mennyit tudok visszavenni.Az alap 1.4v-ről levettem 1.35-re.

[ Szerkesztve ]

(#964) Oliverda válasza Joe fiú (#963) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Átvert.:D

(#965) Joe fiú válasza Oliverda (#964) üzenetére

Joe fiú
(fanatikus tag)

nem vészes..nézegettem a bordát,majd ráfogatok valami ventit és leszabályozom,és akkor csend is lesz,meg hűs is.

(#966) daa-raa válasza Joe fiú (#963) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Socket 940 és az AM2 nem ugyan az. Más keretet használnak. Ettől függetlenül a rögzítőfülek távolsága azonos. Szóval ha van s754/939/940 lefogató, akkor esetleg jó lehet. De csak akkor ha a keretre kell a coolert rögzíteni. Ha külön rögzítő kell hozzá, akkor nem jó, mert a keretet a lapra rögzítő furatok viszont máshol vannak.

Egyébként a CNPS 7000 nem egy nagy eresztés. Nem biztos, hogy elbír egy 95W-os procival, a hűtési teljesítménye valamivel elmarad a stock coolerek mögött. Emellett teleszórja a ház belsejét mindenféle elektromágneses ganéval, amit pl a tunerkártyák nem szeretnek.

(#967) Joe fiú válasza daa-raa (#966) üzenetére

Joe fiú
(fanatikus tag)

Köszi a kimerítő választ.Időközben megoldottam a problémát,ráapplikáltam egy 9cm-es ventit a gyári bordára,így alapjáraton a cpu 34 fokos,magokra 19 fokot ír.
Így halk is a gép,meg a tuningot is elbírja,igaz,hogy egyenlőre inkább alul,mint felülfeszelem a procit.

(#968) legenda007

legenda007
(tag)

Szerintetek az AM3+ foglaltu lapoknál lesz magfeloldás?

(#969) atti_2010 válasza legenda007 (#968) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Jó kérdés.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#970) bazza

bazza
(tag)

870 vagy 880 chipset a jobb mostanság?

(#971) Gyuri27 válasza bazza (#970) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Legfőbb különbség az int vga. Én mindenképp int vga-s lapot javaslok. Sokszor jól tud jönni az int vga. Amelett, hogy nem korlátoz semmiben a megléte.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#972) bazza válasza Gyuri27 (#971) üzenetére

bazza
(tag)

Erre én is gondoltam, csak félek attól, hogy egy dologgal több romolhat el a lapon, esetleg jobban melegszik, nem tudom... Akkor azt mondod, hogy 880G-s lapot nézzek?

(#973) Gyuri27 válasza bazza (#972) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Mint irtam semmi hátrányt nem szenvedsz az int vga miatt. Sőt, baj esetén külön jól jön.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#974) trassher

trassher
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Erről az alaplapról mi a véleményetek? Athlon II X2 250 procival venném. Nem erőgépet szeretnék csak a 3700+ San Diegom felett már jócskán eljárt az idő.

(#975) Konfigos

Konfigos
(senior tag)

Szép estét!

Szeretném kikérni a véleményeteket.Szeretnék hamarosan egy erősebb konfigot építeni viszont vannak bizonyos dolgok amikhez alkalmazkodnom kell.
Szeretnék egy 4ghz stabil mod x4-et és hozzá valami matx lapot ami komolyabb kategóriát képvisel ebbe a házba. Ki mit ajánlana?Maximum 35-40k körüli értékig lehet elmenni.

(#976) Oliverda válasza trassher (#974) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Inkább ezt.

Konfigos: [link]

(#977) Zohan

Zohan
(őstag)
LOGOUT blog

van egy am3 lapom gyárilag a régi bios verza elvileg nem támogatja a 6magos procit.. viszont én pedig támogatom hogy legyen...

bios frissitéssel lehet a szervizt zaklatni gari időn belül vagy pedig csináljam meg itthon magamnak mert ilyen eccerű és hip hopp?

Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD

(#978) Cadal válasza Zohan (#977) üzenetére

Cadal
(őstag)

Csináld meg magad, mert ilyen egyszerű és hip hopp! De tényleg! :K Ha az adataid közt lévő asus lapról van szó, akkor meg pláne. Windows alól frissítve két klikk.
Azon a 3 ezer forintom amit mondjuk a szervizbven kérnének, vegyél pár sört. :)

[ Szerkesztve ]

(#980) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy phenom II x4 955 BE-hez, ha nem tudningolom, akkor elég-e a saját hűtője?
Ha tuningolom, akkor segít-e a házban található 3 venti azon, hogy a gyári hűtő elég legyen?

:U

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#981) Gyufaaa válasza Csiborbogár (#980) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Tuning nélkül elég a hűtő. Ha hőcsöves akkor talán még az alapfeszes tuningot is bírni fogja, de elég nagy szélzajjal. Tuning esetén inkább nyólj a pénztárcába egy erősebb/komolyabb hűtőért.

Szerk.: Ahogy látom már megoldódott. :P

[ Szerkesztve ]

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#982) Laca333

Laca333
(újonc)

Sziasztok!

Olyan problémával küzdök, hogy mikor bekapcsolom a gépet feláll a rendszer és elkezdek mondjuk netezni egyszerűen újraindul. Ezt eljátsza vagy 3-4-szer aztán teljesen jó. Ha bekapcsolás után nem csinálok semmit vagy 10 percig, akkor semmi baja. Ezt nem nagyon értem. A másik probléma pedig, hogy játék alatt 5-10 másodpercre lefagy majd fekete képernyő és utána megy tovább a játék. De ezt is csak akkor csinálja, ha először indítok egy játékot. Az eseménynaplóban találtam is erre egy bejegyzést : A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Tuningolva nincs semmi. Az alaplapon van integrált videokártya, de azt kikapcsoltam.
Új drivereket használok, a bios is friss. A videokártyám már ment egy előző konfiggal, akkor semmi baj nem volt, úgyhogy szerintem nem annak van baja. Az alaplap, proci és a memória új.

Konfigom:

CPU: AMD Phenom II X4 955 BE
Alaplap: Sapphire AM3RS890G
Memória: 4 GB OCZ 1333
Videokártya: Sapphire Radeon HD 5770 1GB
Táp: Codegen 400W

Előre is köszönöm a segítséget!

(#983) Sandrew válasza Laca333 (#982) üzenetére

Sandrew
(őstag)
LOGOUT blog

Kezdjük azzal hogy veszel egy TÁPOT.

(#984) Laca333 válasza Sandrew (#983) üzenetére

Laca333
(újonc)

Szia!

Nem nagyon értek a tápokhoz. Találtam itt használtan. FSP650-80GLC. 8000 Ft-ért árulják.
Megéri megvenni?

(#985) Sandrew

Sandrew
(őstag)
LOGOUT blog

Mennyi pénzed van rá?

és pü.

[ Szerkesztve ]

(#986) jambiyya

jambiyya
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Új gépet szeretnék, a régi családon belül talál másik gazdát.
Néztem teszteket, árakat, és arra jutottam, hogy maradok AMD fronton.

Mindenképp DDR3-mas cuccot szeretnék, ha jól sejtem nem is nagyon van már a régebbiből.
IGP-n is gondolkodtam, biztos jól jöhet, ha bekrepál a dedikált, de idáig nem vettem nagy hasznát, ezért nem szükséges.

A 870-es készlet tetszik, mert SB850 van már benne. CF nem érdekel.
A gyártóknál sajna nincs komolyabb tapasztalatom, mert idétlen idők óta GB-párti vagyok.

Ő a kiszemeltem: GIGABYTE GA-870A-UD3.
Egy Phenom II X4 955-t kellene hajtania (szeretnék 4 magot, és L3 cache-t, úgy láttam ez a legolcsóbb, ami teljesíti az elvárásaimat).
Memória még nem foglalkoztatott, de 2*2GB 1333-as elégnek tűnik, a késleltetése legyen minél kisebb.
Nem szeretnék tuningolni, magokat feloldani meg legfőképp nem.

Mivel jó ideje nem követem a trendeket, a fenti fejtegetést pedig 30 perc kutatás után ötöltem ki, kérem a naprakész hozzáértőket, erősítsenek meg, vagy mondjanak ennél jobbat/olcsóbbat.

Köszönöm.

(#987) Cadal válasza jambiyya (#986) üzenetére

Cadal
(őstag)

Esetleg arra figyelj, ha Gigabyte lesz a végső döntés, hogy a rev 3,1-es legyen a lap. ezek már bulldozer ready lapok lesznek.

(#988) jambiyya válasza Cadal (#987) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Az ASROCK 870 Extreme3 a másik kiszemelt egyébként, ami olcsóbb is lenne (láttam, ennek is van buldózerre frissített változata).
Mostanság egyre többet hallani a GB biosok kiforratlanságáról, amihez sajna nekem is votl szerencsém, mert pár ramot elfogyasztottam,mire a jelenlegi kingmaxokat (de csak ez a szériaszám!) megtaláltam. És még ezek sem mennek, ha kicserélek kettőt...
Naszóval emiatt kacsintgatok csak más gyártók felé. Abit volt a nagy kedvenc GB előtt egyébként.

(#989) WildDaemon

WildDaemon
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Segítsetek nekem AMD lap válastásban 30K körül mi a legjobb választás?
890GX chipset-ben gondolkodok.

Előre is köszönöm minden jellegű segítségeteket!

Gigabyte EP45-UD3P;Q9550 @ 4,25GHz ; E8400 @ 4,5Ghz 9*500, CSXO 2*1Gb DDR-2-800,HD4870+HD4850, CFT-620-A12S.

(#990) Oliverda válasza WildDaemon (#989) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én ezt venném.

(#991) WildDaemon válasza Oliverda (#990) üzenetére

WildDaemon
(fanatikus tag)

Nincs az üzletben ahol vásárolok illetve MSI-t kihagynám...
Azt mondják Asrock már nem olyan rossz mint régen volt.. ?
Én Gigabyte lapra tenném a voksot de ha mondjuk ASUS vagy Asrock lapba tudtok jobbat azt is szívesen fogadom!
Minimum 6 db Sata portra van szükségem és ha IDE / Floppy csati is lenne az sem lenne hátrány..

[ Szerkesztve ]

Gigabyte EP45-UD3P;Q9550 @ 4,25GHz ; E8400 @ 4,5Ghz 9*500, CSXO 2*1Gb DDR-2-800,HD4870+HD4850, CFT-620-A12S.

(#992) M_o_g_y_i

M_o_g_y_i
(senior tag)

Gigabyte sAM3 GA-870A-USB3 volt már?
Árához képest jónak tűnik. Nekem mindössze a második PCI-E 16X mögötti SATA-k nem tetszenek, oda sem lehet majd normális kártya mellett csatit dugni. :W

Az Asrock jelenlegi "AM3-ready" lapok közül nagy bukta a 890FX Deluxe5? :F
Drága, de (grafikán kívül) mindent tud.

[ Szerkesztve ]

Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

(#993) daa-raa válasza M_o_g_y_i (#992) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szerintem már ott elbukik, hogy három sima PCI van rajta...

(#994) M_o_g_y_i válasza daa-raa (#993) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Neba... tényleg. :Y
Ezt nem is vettem figyelembe, csak hogy már megint egy lap, ami jó lenne, de dupla VGA-val neccesen lehet kihasználni az összes SATA-t. :W
Szerk.: és az Asrock 890FX ??? Jövőre is gondoltam (Bulldozer), és IDE is kellett... :U

[ Szerkesztve ]

Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

(#995) jambiyya válasza M_o_g_y_i (#994) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)(Note 2)
2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)

A második csak négyes, ha jól rémlik CF-nek nincs sok értelme itt.

(#996) WildDaemon

WildDaemon
(fanatikus tag)

GIGABYTE 890GPA-UD3H (Rev3.1) erről a lapról tapasztalatokat véleményeket kérnék!
Köszönöm!

(#997) M_o_g_y_i válasza jambiyya (#995) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Ja, hogy úgy... Akkor tényleg nem sok.
Olvastam erről a "nem hivatalos SLI AMD-s lapokban" dologról. Nem teljesen ide illik, de az AM3 miatt igen.
Tehát ez hogy is van?
Mert majd szeretnék még egy VGA-t a GTX460 mellé, de az AMD chipset miatt ugye az SLI kilőve.
Vagy akkor a második karesz maximum fizikára lenne?

[ Szerkesztve ]

(#998) Cadal válasza M_o_g_y_i (#997) üzenetére

Cadal
(őstag)

Azért annyira nem lehetetlen a dolog. Itt olvasgass kicsit. Lentebb felsorolják azokat a lapokat, amelyekkel sikerült összehozni.

[ Szerkesztve ]

(#999) M_o_g_y_i válasza Cadal (#998) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Köszönöm, utána járok!

(#1000) LTwinHU

LTwinHU
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Császtok!
Az lenne a kérdésem hogy egy AMD Phenom II x4 840-et vagy egy AMD Phenom II x4 955BE-t vegyek?
Sokat számít-e játékban az a +4mb cache?Gondolok itt: BF:BC2 és majd a BF3-ra
És milyen VGA-t ajánlana hozzá/hozzájuk kb 30e-ig?
És hogy nem lenne-e baj hogy egy Gigabyte MA78GPM-DS2H(http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2859#ov) lapba raknám ami AM2/AM2+os de elvileg támogatja a 840-et és a 955-öt is!(http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2859)
És aztán a Ramokkal nem lenne-e gond mert azok csak DDR2-ek!:)

Válaszotokat előre is kösz:LTwinHU :D

► "Húzd a procid, éljen teljes életet!" ◄

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.