Inkább azt amelyiket 100% hogy támogatja.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Inkább azt amelyiket 100% hogy támogatja.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Sziasztok!
Érdemes várni az AM3+-ra? Lapot akarok cserélni, de nem tudom mi legyen.

Ha nem sürgős a dolog (mondjuk mert nem inkompatibilitás, vagy instabilitás miatt akarsz cserélni), akkor azt a kis időt már kibírod. Egyébként szolgáltatások szempontjából nem kell érdemi előrelépésre számítani, szóval maximum a Bulldozer kompatibilitás lehet többlet egy mai AM3 lappal összevetve.
Si vis pacem, para bellum.

Köszi a választ, mostanában szarakodik a lapom, azért akarok cserélni. Megpróbálom kihúzni vele a legtovább.
Boltban vásárolt dobozos 955 BE-től mit várhatok? Nagy általánoságban ezek mennyire bírják a tuningot? Vagy nagy a lutri, és jobb a tesztelt?
Szerintem itt többet tudnak mondani erről.

Valami FM1 lapokat mutogathatnának már, megöl a kíváncsiság.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.
Köszönöm, megyek. 

Sziasztok!
Am3-ra fel tudok tenni Zalman CNPS 7000CU hűtőt?Gyári venti elég gázos.
Tudtommal nincs hozzá AM2/AM3 kompatibilis lefogató. Barkácsolás nélkül nehezen fog menni.

Gyárin bordán cseréld le ventit valami normális PWM-es légkavaróra aztán kész. Szerintem az a legegyszerűbb (már ha a hanggal akadt gondod, ha a teljesítményével akkor nem szóltam).
[ Szerkesztve ]
Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

Csak azért kérdeztem mert akitől kérdeztem illetőtől,azt mondta gond nélkül felmegy AM3-ra,na mindegy.
Archer:Igen a hangjával van problémám,ilyen kerregő,kattogó hangja van a gyári ventinek.Lehet,hogy leszedem,és rárakok egy 9cm-est.
Köszi a segítséget.
u.i:Socket 940,az nem AM2? mert azt támogatja a Zalman.
Egyébként tudtok segíteni abban,hogy AthlonX4 640 procik milyen feszültségen és milyen frekin mennek legszívesebben?
4 év után most álltam vissza AMD-re és kicsit még szokatlan a tuningja.
Egyenlőre azt próbálgatom,hogy a gyári fesz-ből mennyit tudok visszavenni.Az alap 1.4v-ről levettem 1.35-re.
[ Szerkesztve ]
Átvert.

nem vészes..nézegettem a bordát,majd ráfogatok valami ventit és leszabályozom,és akkor csend is lesz,meg hűs is.

A Socket 940 és az AM2 nem ugyan az. Más keretet használnak. Ettől függetlenül a rögzítőfülek távolsága azonos. Szóval ha van s754/939/940 lefogató, akkor esetleg jó lehet. De csak akkor ha a keretre kell a coolert rögzíteni. Ha külön rögzítő kell hozzá, akkor nem jó, mert a keretet a lapra rögzítő furatok viszont máshol vannak.
Egyébként a CNPS 7000 nem egy nagy eresztés. Nem biztos, hogy elbír egy 95W-os procival, a hűtési teljesítménye valamivel elmarad a stock coolerek mögött. Emellett teleszórja a ház belsejét mindenféle elektromágneses ganéval, amit pl a tunerkártyák nem szeretnek.

Köszi a kimerítő választ.Időközben megoldottam a problémát,ráapplikáltam egy 9cm-es ventit a gyári bordára,így alapjáraton a cpu 34 fokos,magokra 19 fokot ír.
Így halk is a gép,meg a tuningot is elbírja,igaz,hogy egyenlőre inkább alul,mint felülfeszelem a procit.

Szerintetek az AM3+ foglaltu lapoknál lesz magfeloldás?

Jó kérdés.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Legfőbb különbség az int vga. Én mindenképp int vga-s lapot javaslok. Sokszor jól tud jönni az int vga. Amelett, hogy nem korlátoz semmiben a megléte.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Erre én is gondoltam, csak félek attól, hogy egy dologgal több romolhat el a lapon, esetleg jobban melegszik, nem tudom... Akkor azt mondod, hogy 880G-s lapot nézzek?

Mint irtam semmi hátrányt nem szenvedsz az int vga miatt. Sőt, baj esetén külön jól jön.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Sziasztok!
Erről az alaplapról mi a véleményetek? Athlon II X2 250 procival venném. Nem erőgépet szeretnék csak a 3700+ San Diegom felett már jócskán eljárt az idő.

Szép estét!
Szeretném kikérni a véleményeteket.Szeretnék hamarosan egy erősebb konfigot építeni viszont vannak bizonyos dolgok amikhez alkalmazkodnom kell.
Szeretnék egy 4ghz stabil mod x4-et és hozzá valami matx lapot ami komolyabb kategóriát képvisel ebbe a házba. Ki mit ajánlana?Maximum 35-40k körüli értékig lehet elmenni.
van egy am3 lapom gyárilag a régi bios verza elvileg nem támogatja a 6magos procit.. viszont én pedig támogatom hogy legyen...
bios frissitéssel lehet a szervizt zaklatni gari időn belül vagy pedig csináljam meg itthon magamnak mert ilyen eccerű és hip hopp?
Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD

Csináld meg magad, mert ilyen egyszerű és hip hopp! De tényleg!
Ha az adataid közt lévő asus lapról van szó, akkor meg pláne. Windows alól frissítve két klikk.
Azon a 3 ezer forintom amit mondjuk a szervizbven kérnének, vegyél pár sört. 
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Egy phenom II x4 955 BE-hez, ha nem tudningolom, akkor elég-e a saját hűtője?
Ha tuningolom, akkor segít-e a házban található 3 venti azon, hogy a gyári hűtő elég legyen?

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

Tuning nélkül elég a hűtő. Ha hőcsöves akkor talán még az alapfeszes tuningot is bírni fogja, de elég nagy szélzajjal. Tuning esetén inkább nyólj a pénztárcába egy erősebb/komolyabb hűtőért.
Szerk.: Ahogy látom már megoldódott. 
[ Szerkesztve ]
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

Sziasztok!
Olyan problémával küzdök, hogy mikor bekapcsolom a gépet feláll a rendszer és elkezdek mondjuk netezni egyszerűen újraindul. Ezt eljátsza vagy 3-4-szer aztán teljesen jó. Ha bekapcsolás után nem csinálok semmit vagy 10 percig, akkor semmi baja. Ezt nem nagyon értem. A másik probléma pedig, hogy játék alatt 5-10 másodpercre lefagy majd fekete képernyő és utána megy tovább a játék. De ezt is csak akkor csinálja, ha először indítok egy játékot. Az eseménynaplóban találtam is erre egy bejegyzést : A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Tuningolva nincs semmi. Az alaplapon van integrált videokártya, de azt kikapcsoltam.
Új drivereket használok, a bios is friss. A videokártyám már ment egy előző konfiggal, akkor semmi baj nem volt, úgyhogy szerintem nem annak van baja. Az alaplap, proci és a memória új.
Konfigom:
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE
Alaplap: Sapphire AM3RS890G
Memória: 4 GB OCZ 1333
Videokártya: Sapphire Radeon HD 5770 1GB
Táp: Codegen 400W
Előre is köszönöm a segítséget!
Kezdjük azzal hogy veszel egy TÁPOT.

Szia!
Nem nagyon értek a tápokhoz. Találtam itt használtan. FSP650-80GLC. 8000 Ft-ért árulják.
Megéri megvenni?
Mennyi pénzed van rá?
és pü.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Új gépet szeretnék, a régi családon belül talál másik gazdát.
Néztem teszteket, árakat, és arra jutottam, hogy maradok AMD fronton.
Mindenképp DDR3-mas cuccot szeretnék, ha jól sejtem nem is nagyon van már a régebbiből.
IGP-n is gondolkodtam, biztos jól jöhet, ha bekrepál a dedikált, de idáig nem vettem nagy hasznát, ezért nem szükséges.
A 870-es készlet tetszik, mert SB850 van már benne. CF nem érdekel.
A gyártóknál sajna nincs komolyabb tapasztalatom, mert idétlen idők óta GB-párti vagyok.
Ő a kiszemeltem: GIGABYTE GA-870A-UD3.
Egy Phenom II X4 955-t kellene hajtania (szeretnék 4 magot, és L3 cache-t, úgy láttam ez a legolcsóbb, ami teljesíti az elvárásaimat).
Memória még nem foglalkoztatott, de 2*2GB 1333-as elégnek tűnik, a késleltetése legyen minél kisebb.
Nem szeretnék tuningolni, magokat feloldani meg legfőképp nem.
Mivel jó ideje nem követem a trendeket, a fenti fejtegetést pedig 30 perc kutatás után ötöltem ki, kérem a naprakész hozzáértőket, erősítsenek meg, vagy mondjanak ennél jobbat/olcsóbbat.
Köszönöm.

Esetleg arra figyelj, ha Gigabyte lesz a végső döntés, hogy a rev 3,1-es legyen a lap. ezek már bulldozer ready lapok lesznek.

Az ASROCK 870 Extreme3 a másik kiszemelt egyébként, ami olcsóbb is lenne (láttam, ennek is van buldózerre frissített változata).
Mostanság egyre többet hallani a GB biosok kiforratlanságáról, amihez sajna nekem is votl szerencsém, mert pár ramot elfogyasztottam,mire a jelenlegi kingmaxokat (de csak ez a szériaszám!) megtaláltam. És még ezek sem mennek, ha kicserélek kettőt...
Naszóval emiatt kacsintgatok csak más gyártók felé. Abit volt a nagy kedvenc GB előtt egyébként.

Sziasztok!
Segítsetek nekem AMD lap válastásban 30K körül mi a legjobb választás?
890GX chipset-ben gondolkodok.
Előre is köszönöm minden jellegű segítségeteket!
Gigabyte EP45-UD3P;Q9550 @ 4,25GHz ; E8400 @ 4,5Ghz 9*500, CSXO 2*1Gb DDR-2-800,HD4870+HD4850, CFT-620-A12S.
Én ezt venném.

Nincs az üzletben ahol vásárolok illetve MSI-t kihagynám...
Azt mondják Asrock már nem olyan rossz mint régen volt.. ?
Én Gigabyte lapra tenném a voksot de ha mondjuk ASUS vagy Asrock lapba tudtok jobbat azt is szívesen fogadom!
Minimum 6 db Sata portra van szükségem és ha IDE / Floppy csati is lenne az sem lenne hátrány..
[ Szerkesztve ]
Gigabyte EP45-UD3P;Q9550 @ 4,25GHz ; E8400 @ 4,5Ghz 9*500, CSXO 2*1Gb DDR-2-800,HD4870+HD4850, CFT-620-A12S.

Gigabyte sAM3 GA-870A-USB3 volt már?
Árához képest jónak tűnik. Nekem mindössze a második PCI-E 16X mögötti SATA-k nem tetszenek, oda sem lehet majd normális kártya mellett csatit dugni. 
Az Asrock jelenlegi "AM3-ready" lapok közül nagy bukta a 890FX Deluxe5? 
Drága, de (grafikán kívül) mindent tud.
[ Szerkesztve ]
Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

Szerintem már ott elbukik, hogy három sima PCI van rajta...

Neba... tényleg. 
Ezt nem is vettem figyelembe, csak hogy már megint egy lap, ami jó lenne, de dupla VGA-val neccesen lehet kihasználni az összes SATA-t. 
Szerk.: és az Asrock 890FX ??? Jövőre is gondoltam (Bulldozer), és IDE is kellett... 
[ Szerkesztve ]
Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)(Note 2)
2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
A második csak négyes, ha jól rémlik CF-nek nincs sok értelme itt.

GIGABYTE 890GPA-UD3H (Rev3.1) erről a lapról tapasztalatokat véleményeket kérnék!
Köszönöm!

Ja, hogy úgy... Akkor tényleg nem sok.
Olvastam erről a "nem hivatalos SLI AMD-s lapokban" dologról. Nem teljesen ide illik, de az AM3 miatt igen.
Tehát ez hogy is van?
Mert majd szeretnék még egy VGA-t a GTX460 mellé, de az AMD chipset miatt ugye az SLI kilőve.
Vagy akkor a második karesz maximum fizikára lenne?
[ Szerkesztve ]

Azért annyira nem lehetetlen a dolog. Itt olvasgass kicsit. Lentebb felsorolják azokat a lapokat, amelyekkel sikerült összehozni.
[ Szerkesztve ]

Köszönöm, utána járok!
Császtok!
Az lenne a kérdésem hogy egy AMD Phenom II x4 840-et vagy egy AMD Phenom II x4 955BE-t vegyek?
Sokat számít-e játékban az a +4mb cache?Gondolok itt: BF
C2 és majd a BF3-ra
És milyen VGA-t ajánlana hozzá/hozzájuk kb 30e-ig?
És hogy nem lenne-e baj hogy egy Gigabyte MA78GPM-DS2H(http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2859#ov) lapba raknám ami AM2/AM2+os de elvileg támogatja a 840-et és a 955-öt is!(http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2859)
És aztán a Ramokkal nem lenne-e gond mert azok csak DDR2-ek!
Válaszotokat előre is kösz:LTwinHU 
► "Húzd a procid, éljen teljes életet!" ◄