Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)

(#751) Oliverda válasza z00li (#750) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez már az új chipkészlettel van. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#752) z00li válasza Oliverda (#751) üzenetére

z00li
(senior tag)

Láttam. :K

(#753) Gyuri27 válasza Oliverda (#749) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Lehet, hogy korom okán már nem vagyok 100-s, de mostanában nagyon tetszenek az msi deszkák. Ráadásul a totyikokban is jókat írnak róla.
Mi történt az msi-l? Komolyan érdekelne. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#754) éN79 válasza Oliverda (#748) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az jól érzékelem, hogy a 890 GX papíron "csak" az órajelében tér el a 785-ön található hd 4200-tól?

(#755) Oliverda válasza Gyuri27 (#753) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megjött az eszük végre... :))

éN79: Még nem láttam hivatalos tesztet. Majd hétfőn lesznek kint mert elvileg akkor jár le az NDA. Az első tesztek alapján 790GX + 10% teljesítmény meg 785G-s feature listáját kapta, illetve még talán pár plusz amire még fény derülhet... LPCM hang HDMI-n, 2 digitális kimenet használata egy időben. Ilyesmik...

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#763) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

MSI 890GX-G65

(#764) FaKing

FaKing
(újonc)

Üdv
Szeretnék tanácsot kérni .
Vettem egy új gépet . Az alaplap Asrock M3A770 DE minden jó csak hang nincs és nem tudom h mi a gond . Win7 az oprendszer és nem engedett feltenni semmi dirvert...
Megoldásra javaslat ?

(#765) éN79 válasza FaKing (#764) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Próbáld meg az Asrock honlapjáról a lapodhoz tartozó legfrissebb drivert letölteni, a megfelelő 32 v 64 bites verzióval, avagy nézd meg, hogy bios-ban egyálatlán engedélyezve van-e az alaplapi hangkeltő.

(#766) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki tudna segíteni, hogy az új AMD 890GX chip miben jelent újdonságot, és mennyivel lesz jobb a jelenlegi 790GX-nél (érdemes rá várni)?
A Foxconn oldalán már szerepel 2 modell, ezek várhatóan mikor kerülnek forgalomba?
AMD vonalon jelenleg melyik a legjobb, legtöbbet tudó, legidőállóbb, és mindezekkel együtt a legolcsóbb alaplap, amibe érdemes beruházni hosszú távra (2-3 év)?

[ Szerkesztve ]

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#767) zlutor

zlutor
(fanatikus tag)

Tiszteletem!

Ugy nez ki, most jott el az ideje, hogy megujitsam az otthoni rendszert egy Phenom II X4 965 C3 iranyaban.

Erdeklodnek, hogy mi most az optimalis alaplap hozza? Megbizhato, stabil, passziv hutesu legyen, ha bir egy kis tuningot, az sem baj. ;)

Megkoszonnem, ha ajanlanatok hozza valo memorimodulokat is 2x2GB kiszerelesben.

En ebben gondolkodtam, de boltbol nehezen beszerezhetonek tunnek...

Koszi. :R

Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)

(#768) Oliverda válasza klepto (#766) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 890GX nem lesz olyan nagy durranás a 790GX-hez képest. Holnap jár le az NDA, akkor majd láthatsz teszteket. Az SB850 miatt lehet majd esetleg érdemes megvárni mert annak már jobb lesz a HDD/SDD kezelése mint a mostani SB-nek.

AMD vonalon jelenleg melyik a legjobb, legtöbbet tudó, legidőállóbb, és mindezekkel együtt a legolcsóbb alaplap, amibe érdemes beruházni hosszú távra (2-3 év)?

Mennyiért? Integrlát?

zlutor:

Mennyiért? Integrlát? :)

GIGABYTE Launches First AMD 6 Core CPU-ready Motherboard -- Storage Powerhouse GA-890GPA-UD3H Features Native SATA 3.0 (6Gbps), USB 3.0 and USB 3x Power Boost

[link]

[ Szerkesztve ]

(#769) zlutor válasza Oliverda (#768) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Ne legyen integralt, penz nem szamit! :D Na jo, kicsit inkabb megis szamit... ;)

Viccet felreteve, hajlando vagyok megfizetni az arat annak, ami megeri (minoseg, tartossag). Nem surun veszek uj cuccokat, viszont cserebe nem szeretem, ha szivas van vele, mert ez nem megy, az nem mukodik...

(#770) Oliverda válasza zlutor (#769) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most már én a helyedben biztos megvárnék valami SB850-es lapot. Amúgy nem olyan rossz az integrált. Szűkösebb időkre tartaléknak is jól jöhet. :)

(#771) zlutor válasza Oliverda (#770) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Megfontolando...

Az integralt cucc akkor tenyleg jo lenne, ha menne a hybrid-crossfire. De a 8800GT-mel - ami meg egy darabi szolgalatban lesz - egyenlore az nem valoszinu... ;)

Van amugy barmi gyakorlati hatulutoje, ha van integralt VGA? Gondolom valalmivel tobbet fogyaszt a chipset - vagy teljesen lekapcsol, ha van mellette diszkret cucc is?

(#772) memphis_19 válasza zlutor (#767) üzenetére

memphis_19
(kvázi-tag)

Hello!

Szerintem a GIGABYTE GA-790XTA-UD4 lap tökéletes választás a procihoz, tudja már az usb 3.0-t is, nem mintha a közeljövőben lenne hozzá eszköz elfogadható áron, de később jól jöhet.

A procihoz meg csak annyit, hogy egy 955 Black Edition(c3 stepping)-nel jobban járnál szerintem, több benne a tuningpotenciál.

(#773) Oliverda válasza zlutor (#771) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elvileg ha kikapcsolod az IGP-t akkor nem igazán fogyaszt többet mint az amiben nincs integrált.

Azt még nem tudni hogy a 890-es HCF több lesz-e valamivel mint az eddigiek.

(#774) zlutor válasza memphis_19 (#772) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Hat, ha mar uj feature-ok tamogatasa, akkor a SATA-III inkabb erdekes nekem (-> gyors SSD-k majd egyszer), mint az USB 3.0...

Viszont van 955 C3-ban BE? Az arbeli kulonbseg a C3 955 es a 965 kozott (pl. Ipon) jelentektelen (<3000HUF) es akkor mar legyen BE! ;)

Lehet, Oliverdara hallgatok es megvarom a 890FX/850SB lapokat...

Persze az is kerdes, mikorra ernek azok ide? :F

(#775) Oliverda válasza zlutor (#774) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Viszont van 955 C3-ban BE?

Van. Csak olyan van elvileg.

Szerintem március végére itt lesznek. Mármint akkor már itthon is elérhetőek lesznek.

(#776) zlutor válasza Oliverda (#775) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

A 890FX-esek is? Az nem valamikor aprilisban adjak ki?

Viszont, ha a C3 955-os is BE, akkor azert megfontolando...

Mert nagy valoszinuseg szerint az gyartas szempontjabol pont egy 965, csak a cimkezes mas, nem?

Memoriat milyen ajanlanal hozza? Meg mindig OCZ? ;) Ha igen, van jelentosege ennek az 'AMD edition' mizerianak?

[ Szerkesztve ]

(#777) Oliverda válasza zlutor (#776) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azok április végén indulnak tehát jó ha június elejére ide érnek.

"Mert nagy valoszinuseg szerint az gyartas szempontjabol pont egy 965, csak a cimkezes mas, nem?"

Memóriában nem vagyok járatos. Amennyiben nem akarsz 40 ezreket rákölteni akkor valami Micron chipes kitet javasolnék de meg ne kérdezd hogy melyik kit a Micron chipes. :D

(#778) zlutor válasza Oliverda (#777) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Az uzemi feszultseg szamit? Vagy csak annyiban, hogy minel alacsonyabb, annal jobb?
Pl. altlaban 1,9xV-on mennek a memok, de van 1,65V-os is...

[ Szerkesztve ]

(#779) Oliverda válasza zlutor (#778) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem számít csak annyiban.

(#780) zlutor válasza Oliverda (#779) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Koszi. :R

Amugy ezzel egyet ertesz?

"Mert nagy valoszinuseg szerint az gyartas szempontjabol pont egy 965, csak a cimkezes mas, nem?" marmint a C3-as 955...

(#781) Oliverda válasza zlutor (#780) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen. Feljebb lemaradt az igen.

(#782) Gyuri27 válasza zlutor (#776) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link], [link], [link].

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#783) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

CeBIT: Asus shows 890FX motherboards

Crosshair IV Formula :K

(#784) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Crosshair IV Extreme :D

[link]

Még itt van pár kép.

(#785) zlutor válasza Oliverda (#783) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

"The FX motherboard offers the additional option of a dual-core processing cores to unlock it to a quad of it: Asus hereby makes the warranty."

Hoppa! Az finom, ha erre az ASUS vallal garanciat... :Y

Amugy szimpi egy lap - mondjuk az arcedula alighanem kishazankban halalos lesz...

[ Szerkesztve ]

(#786) Oliverda válasza zlutor (#785) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Több infó itt.

(#787) audi100td válasza Oliverda (#784) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hát ez elég rondára sikerült (persze izlés kérdése), érdekes, hogy 890GX-re építettek ROG lapokat. :F

(#788) Oliverda válasza audi100td (#787) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem GX hanem FX. A Formula szerintem jól néz ki. :K

zlutor: Mindkettő 890FX

[ Szerkesztve ]

(#789) zlutor válasza Oliverda (#786) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Viszont akkor ezek 890FX-esek, vagy 890GX-esek? Mert az egyik cikk szerint ez, a masik szerint meg az... :F

(#790) zlutor válasza Oliverda (#788) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Akkor ebben a cikkben targyi tevedes esetenek fennforgasa forog fenn... :D, mert kovetkezetesen 890GX+SB850 kombot emleget...

Masreszt meg az is igaz, hogya 'Formulak' mindig a topot jelentettek eddig...

[ Szerkesztve ]

(#791) Oliverda válasza zlutor (#790) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nagyon úgy fest hogy igen. [link]

[ Szerkesztve ]

(#792) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt van pár 890GX+SB850 review: [link] , [link]

(#793) zlutor válasza Oliverda (#792) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Jol latom, hogy ezekhez mar nem kell 8-pines extra tapcsati, hanem eleg 'csak' a 4-pines?

Az igazan jo lenne, mert akkor nem kell tapot is cserelnem... :D

(#794) leviske válasza Oliverda (#784) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Durván néz ki. :Y Bár jó lenne, ha még az X. előtt lecserélnék a Crosshair nevet. :DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#795) daa-raa válasza zlutor (#793) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem arról van szó, hogy esetleg nem kellhet, hanem arról, hogy csak ilyet rakott rá a gyártó. Magasabb TDP esetén ebből lehet probléma.

Si vis pacem, para bellum.

(#796) zlutor válasza daa-raa (#795) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Ennel is magasabb TDP?! :Y Ezek mar most 140W-ra vannak kalibralva...

(#797) klepto válasza Oliverda (#768) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nehéz kérdés.
Ár, ami az adott ár/érték arányban a legjobb, márkától függetlenül.
Integráltság? A VGA abszolút nem fontos, jó háló, és hangkártya viszont igen, a többi pedig részletkérdés.
De közben döntöttem, megvárom a 890-et, mivel a jövőállóság miatt fontosnak érzem a SATA3-at, és majd szemezgetek a megjelenésekből.
Úgyhogy korai volt a kérdésem, majd figyelem a teszteket, és visszatérek a kérdésemmel, ha már lesznek konkrét alaplapok, amik közül esetleg nem tudok dönteni :B

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#798) audi100td válasza zlutor (#796) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Komolyabb tuninggal simán át lehet lépni a 140-et is...

klepto: 890GX lapot vennék helyedben, az Asus megoldása már kapható is.

[ Szerkesztve ]

(#799) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Újabb képek a Crosshair IV Formula-ról: [link]

(#800) audi100td válasza Oliverda (#799) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ez a Formula tényleg szép darab. :)

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.