Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)

(#51) Gyuri27 válasza band1103 (#50) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Buék. Igazándiból mindezt matx méretben szeretném. :B

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#52) AMD X2 válasza band1103 (#50) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Sziasztok !! BUÉK !
Én meg még a 939-es foglalatot is javasolnám legyen rajta !!
Persze akkor nem tudnának annyi bőrt lenyúzni rólunk a gyátók.
:B :B

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#53) daa-raa válasza Gyuri27 (#49) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Én ebből a tesztből max azt látom, hogy C2D mellett totál mindegy milyen RAM van a gépben.

Si vis pacem, para bellum.

(#54) Gyuri27 válasza daa-raa (#53) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Én meg azt látom "egyforma" környezetben a ddr3 elönye (ahol van) nem sok.
Az meg hogy amd mellé nem tudtak akkor ddr3-t párositani nem a ph baja.

(#55) daa-raa válasza Gyuri27 (#54) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azt tudod, hogy most leírtad ugyan azt amit én? :U

A memória sebessége továbbra sem befolyásolja szinte semmiben sem egy rendszer teljesítményét.

(#56) Gyuri27 válasza daa-raa (#55) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Te kihangsúlyoztad a c2d. Én arra ki sem tértem. Mert halál mindegy szvsz (jelen esetben). :U

(#57) daa-raa válasza Gyuri27 (#56) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mert szegény teszt C2D-vel zajlott. Lehet C2Q-val vagy Xeon-nal némileg máshogy alakulna. Akkor lehetne általánosan kijelenteni, hogy egyforma környezetben, ha adott teszt többféle környezetet is vizsgált volna.

(#58) DraXoN válasza Oliverda (#28) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az nem lehet, az oka a +1 lábnak a sarokban, hogy elvileg a majdani bulldozer utód csak AM3-ban megy majd és az a plusz láb akkor kap szerepet, hogy ne menjen régebbi AM2 és AM2+ lapokban? (az megint más kérdés, hogy a mostanában bejelentett alaplapokhoz melyik gyártó ad majd ki pár év múlva bios frissítést... és melyik hagyja a vásárlóit úgy vert helyzetben mint anno az AM2+ os CPU-k megjelenésénél...)

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#59) Oliverda válasza DraXoN (#58) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, de pont ez is benne volt abban amire válaszoltál:

"But that extra pin will be utilized some days later I believe, so if that's the case, the future AM3 CPU may not be able to plug into a board with AM2 SOCKET."

Az ASUS és a Gigabyte elég sok modellhez kiadta a megfelelő BIOS-t.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#60) Bon3ss válasza Oliverda (#59) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

És az MSI termékpalettáján található alaplapok nagyrésze is AM3 ready.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#61) Oliverda válasza Bon3ss (#60) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ő most arra gondolt hogy a majdani várhatóan AM3-as tokozású Bulldozer procikat hány első körben megjelent AM3-as lap foga majd támogatni BIOS frissítéssel. Mint anno az első AM2-esek a Phenom-okat. [link]

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#62) gyiku válasza Bon3ss (#60) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

jw 790gx is am3 ready [link]

(#63) Bon3ss válasza Oliverda (#61) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Jogos, második olvasatra nekem is ez jutott eszembe.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#64) DraXoN válasza Oliverda (#59) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tényleg.. hát ... csak a szemem nem szúrta ki... :D

egyébként valóban az AM2 és AM2+ hoz hasonló frissítési dologra gondoltam.. azaz sok gyártó jó pár még kezdeti megjelenésű termékéhez nem adott ki eleinte (nem tudom azóta adott-e ki) bios-t amivel kezelte az alaplap a "friss" AM2+ phenomokat is...

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#65) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hátha így egyszerűbb lesz megéreni: [link]

(#66) dezz válasza Oliverda (#65) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Épp akartam is javasolni. :) (Először én sem értettem, hogy a karikás képen mit kell nézni, már a sarkon kívül, ami egyelőre nem számít.)

Esetleg még a procik alá oda lehetne írni a tájákozatlanabbak kedvéért, melyik melyik. Sőt, a memória-támogatásokat is oda lehetne írni, a foglalatokhoz is és a procikhoz is, úgy lenne a tuti. :)

[ Szerkesztve ]

(#67) band1103 válasza Oliverda (#65) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

A linkelt kép azt mutatná hogy "fentebb csúszotak" a dolgok de lehet hogy a kép készítője valamit félrenézett mert semmi sem "csúszott fentebb" csak a jobboldalt 3 tüskehely van szabadon a bal oldalt csak 2 és a 3-as helynek a legalsó helye teljesen 1 szintben van a jobb oldali 2-es hely legalsó helyével.
Jobb értés kedvéért: [link]
Tehát helyesen lett bekarikázva a 1-1 tüske csak a felső vonalas rajz a tévedés.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

(#68) daa-raa válasza band1103 (#67) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A processzoron pont azért lett "hosszabb" a két hiány, hogy mind a két féle foglalatba berakhasd az AM3 procikat. Ugyanis az a két sziget tényleg fentebb került. És pont ezzel akadályozza meg az AMD, hogy AM2(+) procit rakj AM3 lapba.

(#69) Oliverda válasza band1103 (#67) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én csináltam, és az úgy van/lesz a valóságabn is ahogy ott van.

(#70) band1103 válasza daa-raa (#68) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Az általam átszerkesztett képpel szerettem volna jelezni hogy azok a bizonyos szigetek nem fentebb kerültek hanem csupán a 2-es szigetből 3-asat csináltak. Tehát ahol a foglalaton luk volt, ott most már nincs, de nem azért mert fentebb tolták a 2-es szigetet hanem mert "betömtek" egy lukat és így 3-as szigetet csináltak belőle. Ahogy mondtad így akadályozták meg az Am2+ kompatibilitását az AM3-ba.

Oliverda: Biztos voltam benne :R de a rajz alatt foto van nem? Lábkiosztás. Számold össze hogy az egyik megváltozott sziget az hány tüskének adhatna helyet a AM2-őn és hánynak adhatna az AM3-on!

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

(#71) Oliverda válasza band1103 (#70) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

3-3 tüskének. A 2 sziget pedig 1-1 lyukkal feljebb került. Ennyi történt.

[ Szerkesztve ]

(#72) band1103 válasza band1103 (#70) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Vagy azt akarjátok végre megértetni velem :B hogy a foglalaton nem 3-asá fog alakulni a sziget hanem marad 2-esnek? Csak mert akkor ha a foglalaton fentebb tolják a szigetet akkor a sziget alatt fog keletkezni egy lyuk, és az AM3-as cpu-nak nem lesz olyan tüskéje ami a keletkezett új lyukba menne. Mondhatni kihasználatlan lenne de ez nem okozna problémát.

[ Szerkesztve ]

(#73) Oliverda válasza band1103 (#72) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, azt.

"Csak mert akkor ha a foglalaton fentebb tolják a szigetet akkor a sziget alatt fog keletkezni egy lyuk, és az AM3-as cpu-nak nem lesz olyan tüskéje ami a keletkezett új lyukba menne."

Ha lenne akkor nem menne bele az AM2-be. Majd a második generációs AM3-as processzoroknak már lesz ott is lábuk nyugi.

(#74) band1103 válasza Oliverda (#73) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

:B Oké, így már értem! :R

(#75) dqdb válasza band1103 (#74) üzenetére

dqdb
(őstag)

Pedig már Paintben nekiálltam lerajzolni oldalról a 2 láb 3 helyre problémakört :D

A hiányzó lábak "szép" elhelyezkedése, valamint az AM2+ és AM3 közötti minimális különbség miatt erre a lépésre már az AM2 bevezetésekor tudatosan készülhettek.

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM    38911 BASIC BYTES FREE

(#76) band1103 válasza dqdb (#75) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Jól van naaa :DDD ! Engem az zavart meg hogy nem tudtam azt hogy majd jönnek ki olyan AM3-asok is amik nem lesznek beletehetőek az AM2+-os lapokba.

[ Szerkesztve ]

(#77) dqdb válasza dqdb (#75) üzenetére

dqdb
(őstag)

Ha már nekiálltam, akkor befejeztem az ábrát.

Oldalról látszik az összes kombináció. Bár mint az látható, ugyanolyan jó lenne, ha az AM3 foglalatban nem arrébb csúszna a dupla "lábhiány", hanem triplává nőne, és kicsit egyértelműbb lenne az egész: elég lenne rápillantani az alaplapra.

[ Szerkesztve ]

(#78) band1103 válasza dqdb (#77) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Hiányzik a AM3 foglalatba újabb AM3-as felálás ;] ;] De azért :R

[ Szerkesztve ]

(#79) gyiku válasza dqdb (#77) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ja, a masodik kepen nem hianyzik 1 sarga lab? :U

(#80) dqdb válasza band1103 (#78) üzenetére

dqdb
(őstag)

Tessék. Szigorúan az egyetlen különbségre fókuszáltam:

Remélem most már nincsen hiányérzeted, és minden világos :D

[ Szerkesztve ]

(#81) dqdb válasza gyiku (#79) üzenetére

dqdb
(őstag)

Nem, ha megnézed Oliverda képét, akkor ott látni lehet, hogy AM2-nél 2 pin, AM3-nál pedig 3 pin hiányzik.

(#82) Oliverda válasza dqdb (#80) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt most én nem értem. Az AM3 kompatibilis lesz bármilyen AM3-as procival a tervek szerint. Tehát az idén és a jövőre megjelenő modellekkel is.

(#83) dqdb válasza dqdb (#80) üzenetére

dqdb
(őstag)

Oliverda: nem véletlenül nem értetted ...

Elsőre sikerült ennél a "bonyolult" képnél elszúrni a feliratokat. Íme helyesen:

[ Szerkesztve ]

(#84) band1103 válasza dqdb (#83) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

mod.: A legelső ábra sokkal érthetőbb volt :R csak hiányos volt.

[ Szerkesztve ]

(#85) dqdb válasza band1103 (#84) üzenetére

dqdb
(őstag)

Igen, úgy tényleg érthetőbb lett volna, ha az eredeti ábrát egészítem ki még két esettel (leendő AM3 CPU a plusz lábbal - AM2 foglalat, leendő AM3 CPU - AM3 foglalat), valamint a foglalat bal alsó sarkában megjelenő plusz egy lábat is rárajzolom a képre, de így humorosabb magyarázat született. Majd valamikor este átrajzolom azt a képet, és beküldöm ide.

(#86) R1200GS

R1200GS
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Am2+ lapom van,phenom 9600 procival. Rendeltem egy Noctua NH-U12P hűtőt. Ha minden jól megy és érdemes lesz, akkor a nyár végén lecserélem a gépet. Ezt a hűtőt rá lehet szerintetek rakni egy am3 lapra anélkül, hogy felfogatást kellene cserélni?

(#87) Oliverda válasza R1200GS (#86) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rá. Lásd első hozzászólás.

(#88) R1200GS válasza Oliverda (#87) üzenetére

R1200GS
(fanatikus tag)

Kösz.

(#89) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ASUS M4 Series Motherboards with Exclusive 8-Phase Power Design Provides Stability and Performance to Unleash Maximum CPU Potentials

M4A79T Deluxe (790FX+SB750)

(#90) daa-raa válasza Oliverda (#89) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Látom már be kell hozni AMD vonalra is ezt a hatvanhétezer fázis baromságot...

Viszont a jelek szerint Asus-éknál az M4 szériában a T jelenti az AM3-at.

(#91) Thrawn válasza daa-raa (#90) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A DDR3-as lapok tuti AM3 foglalatosak, de nem tudtam rájönni, hogy a többi micsoda. Lehet AM2, de lehet AM3 is (mondjuk valószínűleg előbbbi)
Amin még megakadt a szemem, az az nVidia 980 SLI chipset. (talán elírás, és 780a akar lenni).

[ Szerkesztve ]

Different songs for different moods.

(#92) daa-raa válasza Thrawn (#91) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az M4A79 Deluxe már szerepelt nemrégiben egy hírben. [link] Esetleg nem ismered a hír íróját? ;]

(#93) Thrawn válasza daa-raa (#92) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt majd kérdezd meg 16:19-kor :)

A mostani sajtóanyagban is csak annyi van, hogy támogatják az AM3 tokozású procikat, de csak kettőre tudom biztosan kijelenteni, hogy AM3 foglalatosak. A többi valószínűleg AM2-es, viszont az, hogy DDR2 memóriákat fogadnak, még nem jelenti azt, hogy nem lehetnének AM3-asok.
Továbbá a 8+2 fázis sincs rajta mindegyik lapon, mint ahogyan azt a sajtóanyag állítja, ez a linkelt hírből is kiderül.

Different songs for different moods.

(#94) dqdb válasza Oliverda (#89) üzenetére

dqdb
(őstag)

Úgy nézem, hogy az M4A79T Deluxe-on a slotok elhelyezését illetően szemléletet váltottak. Eddig a "fő" PCIe x16 slot mellé egy PCIe x1-et raktak be használhatatlan módon, most már 2 PCI slot egyike jutott erre a sorsra.

[ Szerkesztve ]

(#95) Oliverda válasza daa-raa (#90) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az előd M3A79-T és M3A-MVP Deluxe esetében is felmerült a gyanú hogy ez valójában nem 8+2 fázis csak 4+1 és minden fázis 2 tekercset kapott. [link]

dqdb: Én nem emlkészek PCI-E 1x slotra.

[ Szerkesztve ]

(#96) dqdb válasza Oliverda (#95) üzenetére

dqdb
(őstag)

Eddig ATX lapoknál az PCIe x16 slot mellé közvetlenül általában egy PCIe x1 slotot szoktak rakni, így akinek duplaslotos VGA-ja van, annak a PCIe x1 elveszik. Itt meg ránéztem a képre, és a "jé, PCI slot került oda" megállapítást tettem, azaz egy duplaslotos VGA-nál ezen az alaplapon a 2 PCI-ból csak az egyik használható ki ezen a lapon.

Az értetlenkedésed meg jogos, mert nem tudtam, hogy már az M3A32-MVP-nél és M3A79-T Deluxe-nál is így nézett ki a slotok elosztása, azt hittem, hogy ez újdonság :D

(#97) gfefe

gfefe
(őstag)

Valaki megmondaná, hogy AM3 foglalatos lapok mikor jelennek meg boltban hivatalosan és mellé am3 as phenom2 es procik (buldózer). thx előre is :R

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#98) leviske válasza gfefe (#97) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bulldozer??? :F A Phenom II-k Deneb magra épülnek és az AM3-as változatai Februárban jönnek (mint ahogy írtam a másik topikban), a Bulldozer pedig 2010 végén/2011 elején jön. :K

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#99) gfefe válasza leviske (#98) üzenetére

gfefe
(őstag)

megkavarodtam kicsit akkor :DDD

és előreláthatólag mit lehet várni mind az új phenomtól és az új am3 tól? vmi linket dobjatok már nekem.... thx

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#100) band1103 válasza gfefe (#99) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Hát hogy jók lesznek! :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.