Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)

(#351) Oliverda válasza zlutor (#349) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel nem volt ilyen lapom ezért erről nem tudok nyilatkozni. Feljebb van egy teszt.

Amúgy ennek a lapnak nincs olyan ultra horror ára. 47-50K körül már beszerezhető.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#352) DeckardCain

DeckardCain
(senior tag)

(#353) Milka 78

Milka 78
(őstag)

MSI 770 C-45 Test&Reviews

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#354) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

EZ Guide Socket AM3 Desktop CPU table (frissített)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#355) DeckardCain

DeckardCain
(senior tag)

MSI 785GM-E65 Motherboard Review
Nem rossz kis lap 89$ ért.

"I was able to overclock the board to 337MHz FSB with a 9x multiplier and 3050MHz with the default 13x multiplier on a AMD Phenom II X4 810. 100% stable." :DD

(#356) poga

poga
(lelkes újonc)

üdv!

bizonyára hülye kérdés, de egy phenom II x4 955-ös processzorhoz mindegy, hogy milyen am3-as lapot veszek? Teljesítménye nem függ tőle?

poga

(#357) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kipróbálnák egy x2 240-est, de am3 lapot most valszeg kihagynám a ddr3 miatt, am2+ lap ugyanolyan jó hozzá? Értem ez alatt valami fícsőre a procnak nem lesz butítva? Később 905e vagy hasonló tudású proci menne bele.

szerk: Az am3 lapok abban különböznek az am2-től, hogy csak am3 foglalatos proci megy bele és ddr3?

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#358) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

X2 II 240-en gondolkodom egy ilyen lapban, a jelenlegi X2 4800+ (Windsor mag C3 rev. 65W) helyett amit sajnos nem tudtam alulfeszelni a jelenlegi lapban :(

Az alábbi kérdések merültek fel bennem:

1. A 65W TDP az még a régi AMD-féle érték, vagy már az intel által használt "átlagos" szerint értendő?
2. 240-es alulfeszelhető-e, hogy 2,8G-n hajtsam, de kvázi 45W-osként? (Tudom crystalCPUID, de nincs türelmem és időm és jobb szeretném HW-szinten kezelni a dolgot)
3. A mostani procihoz képest mennyi teljesítményjavulás várható?
4. Van-e valami amire érdemes odafigyelni majd? (pl. adjak egy kis plusz feszt a Geil DDRII-knek, NB-nek, mittudomén :D )

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#359) daa-raa válasza Mercutio_ (#358) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha a 4800+-t sem tudtad alulfeszelni (C3? Nem F3? Mondjuk az sem lehet, mert csak F2, G1 és G2 volt belőle AM2-ben [link]), akkor a 240-et sem fogod tudni. Szinte biztosan a lap a szűk keresztmetszet.

1. AMD asztali prociknál továbbra is TDP-t ad meg, Opteronok esetén használja az ACP-t.

3. Sok. De mindenképpen érezhető.

Si vis pacem, para bellum.

(#360) Mercutio_ válasza daa-raa (#359) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Elírtam, 4600+ a proci és igen F3-as rev.
A procit a mostani lapban nem tudtam alulfeszelni, de lehet, hogy csak béna voltam... a 240-est viszont az asrock-ban szeretném :B (Tudom ugyanaz a csipszet. Azért cserélném, mert ezen a hátsó csatlakozóknál van a tápcsati és ez a házam kis mérete miatt előny, így a tápkábelköteg nem megy végig a ház belsején és javul a szellőzés, több a hely, nomeg ezen van pci-express 1x csati is, ellenben picit gyengébb a hangcsip és nincs hdmi kimenete.)

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#361) Chaser válasza Mercutio_ (#358) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt tudom, hogy intelnél amik nekem voltak és mértem, cel 4xx sorozat, e5xxx, közelében se voltak a megadott TDP-nek, hanem jóval alatta. Alulfeszelve E5200-t teljes gép nem érte el prime alatt a megadott 65W-ot, alulfeszelés nélkül volt tán 68W a konnektoros mérés.

(#362) Bon3ss válasza Chaser (#361) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Kérdés, hogy milyen műszerrel mértél, de ez nem a megfelelő téma eme kérdésre.

---

Amiért valójában jöttem, AM3-ra szeretnék váltani, egyelőre csak annyi a biztos, hogy Asus vagy Gigabyte 785G köré épülő alaplap lesz a befutó - már ha sikerül eladni a jelenlegit.

Kérdésem annyi lenne, hogy OCZ memóriák közül csak a Platinummal vigyázzak? Azért bátorkodtam itt kérdezni, mert talán több "kézzel fogható" tapasztalatot gyűjthetek itt, mint a Nagy RAM-os topicban. :R

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#363) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!
T. fórum társak!C&Q témájú szösszenethez kérem a különféle márkájú AMD-s alaplap tulajok segítségét!
Olyan screenshot-okra lenne szükségem,ami bizonyítja a C&Q-nek az alaptól eltérő CPU szorzó melletti működését(vannak ilyen lapok).Egy CPU-Z a CPU és Mainboard füllel,egy Everest/Alaplap/CPU és egy Feladatkezelő az Alkalmazások füllel.Tehát egy ilyet(a képen a BIOS CPU szorzó=auto, lényeges,hogy ettől eltérő legyen)
A képeket privát üzenetben kérném.Köszönöm segítségetek :R

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#364) Oliverda válasza Chaser (#357) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mi a baj a DDR3-mal? Drága? :)

Bon3ss: A régebbi modulokkal érdemes vigyázni amin még a régi Micron chipek vannak. D9GTR/GTS ha jól emlékszek. Ilyeneket szerintem újonnan már nem nagyon árulnak.

(#365) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Socket AM3-as alaplapok a szorítóban. Ill kapni lehet náluk 785-s lapokat.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#366) Bon3ss válasza Oliverda (#364) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Köszönöm a tippet! Szerencsére nem ilyen chipek vannak a kiszemelt modulokon.

[ Szerkesztve ]

(#367) Chaser válasza Bon3ss (#362) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hasonló műszerrel, amit a Conradban is lehet kapni 10k körül, csak ez jóval olcsóbb volt, egy user csinált tesztet velük, kb ugyanaz a 2 műszer tudása.

Oliverda: Elsősorban igen, drága. Másodsorban nem láttam tesztekben, hogy túlzottan gyorsítaná a dolgokat. Harmadsorban van 2x2 800-as BD ramom, bár azt el lehet adni, mert jó helyre garis és tuningos. 1előre passz, valszeg majd furdul a a ddr3-ddr2 ára, csak kérdés mikor, sztem kb még 1 év. 2x2x2 GB ramot szeretnék, az most zsebbenyúlós lenne, ha már veszek 1600mhz-es alá nem adom, meg cl7 se lenne rossz...nem 2 ft lenne így :N Te nagy szaki vagy, am2+ lapban se veszít semmi fícsőrt am3 proci? Tervek szerint 4 magos lesz majd valamikor, ha HT3.0-s am2+ lapot veszek, akkor az ugyanolyan jó mintha am3-at vettem volna? Gyorsít ténylegesen a ddr3 vagy nem számottevő? Ha igen, kicsit átszabom a tervet:)

(#368) Oliverda válasza Chaser (#367) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

15ért már ki lehet fogni egész jó 2x2 gigás kitet. Olyat ami megy 1600/CL7 mellett is. 2*2GB OCZ Reaper 1066 is ilyen árban van. Az 1GB 800MHz DDR2 pedig már csak egy ezressel kerül többe mint az 1GB 1333MHz DDR3. Illetve ha 785G-ben gondolkozol az még profitálna is a DDR3 által nyújtott extra sávszélből.

"am2+ lapban se veszít semmi fícsőrt am3 proci?"

Nem.

"Gyorsít ténylegesen a ddr3 vagy nem számottevő?"

Mint ahogy feljebb említettem az IGP-nél számít a legtöbbet illetve a tömörítéseknél. Amúgy 1%-5% alkalmazástól függően amit pluszban hoz.

(#369) Chaser válasza Oliverda (#368) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Olyanra gondoltam ami gyári 1600mhz/cl7 és kiskerből. 1GB-os viszonyítás ok, de nem 1600mhz-essel és 4 DIMM-el 8 gigát csak 2-esekkel lehet megoldani, avagy 4-esekkel, de hazai kiskerben olyat nem láttam, meg az árukat se nekem találták ki...:) Igp gyorsulása nem érdekel, Q3-ra alapon is bőven elég lehet ha nem tévedek :N Ha meg játszani akarok majd veszek külső vga-t ha találok érdemes játékot rá. A BD-im 970 cl5-öt mennek 1.9V-on, szóval az is dobna valamit ha nagyon muszáj, most kicsit fentebb ment az ára ahol vettem, de még nem vészes.
Köszi a válaszokat, 1értelműen am2+ lapot veszek inkább :R

szerk: 785g lapot cak azért vennék, mert igen csak 1 árban van a 780g-s lapokal, akkor meg már csak újabb chipeset veszek.

[ Szerkesztve ]

(#370) zsolt320i

zsolt320i
(fanatikus tag)

sziasztok!

milyen ez a lep ASROCK M3A770DE, egy Gigabyte MA770T-UD3P -hoz képest.
Az Asrock AM3 M3A790GXH/128M és a ASRock A780GMH/128M lapokról nagyon sok jót hallottam, de nekem nincs szükségem integrált videokártyára, ezért az lenne a kérdésem hogy a fenti két lap közül (M3A770DE, MA770T)meylik a jobb mert azt venném.
Tuning, nem lesz, - vagy ja igen nagyon kicsi hogy ne kelljen feszt emelni, és a proci hosszútávon ne károsodjon - a fogyasztás, megbízhatóság, stabilitás, (északi, déli híd)hőtermelés és hangminőség a lényeg.
Segítségeteket előre is kösz!
(Proci majd egy Athlon II X2 240e lesz :D majd a megjelenik :DDD )

Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

(#371) Oliverda válasza zsolt320i (#370) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Gigabyte MA770T-UD3P lapot kell megvenni.

(#372) zsolt320i válasza Oliverda (#371) üzenetére

zsolt320i
(fanatikus tag)

Hi Oli!

Warum ? :F
http://ipon.hu/site/dodiff
Csak azért kérdem mert az IGP-s lapoknál (780G, 785G, 790G) mindenütt az AsRock lapokat dicsérik, hozzák ki tesztgyőztesnek.
Ok, a Giga lapokat is dicsérik, csak van 3K különbség az árban az AsRock javára, és azért gondoltam ha a két lap kb ugyanolyan minőségű akkor inkább a AsRockot venném.

[ Szerkesztve ]

Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

(#373) Oliverda válasza zsolt320i (#372) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem elég ha ránézel a két alaplapra. Az AsRock egy minimál spórólós cucc akármennyire is dicsérik. [link]

A 20K-s kategóriában szerintem most az UD3P a legjobb IGP nélküli AM3 lap. Az IGP-s lapok közül pedig az ASUS M4A785TD-V EVO.

[ Szerkesztve ]

(#374) Chaser válasza zsolt320i (#372) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

3k az asrock javára, +1év gar a GB javára:) Ezt valahogy nem szokták nézni a vásárlók, nagy részük legalábbis.

(#375) keke69

keke69
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy alaplapom és érdekelne,hogy ebbe jó-e a phenom II-es proci(710,720) és ha működik akkor ezzel bekapcsolható a 4-ik mag?

Válaszaitokat előre is köszönöm! :R :R

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A770CrossFire&s=

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#376) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

A C&Q alaplap függőségéről olvashattok itt egy rövidke összefoglalót,vagy logout blogomban.
Alaplap választásnál szempont lehet annak,aki BE procival tuningolni is akar :)

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#377) daa-raa válasza keke69 (#375) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem kapcsolható be vele.

A CPU támogatásról meg ott a linkelt lapon a menü.

(#378) keke69 válasza daa-raa (#377) üzenetére

keke69
(senior tag)

Köszi,de az nekem nem mond semmit :(

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#379) daa-raa válasza keke69 (#378) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ott van oldalt a menüben a CPU Support List. Rákattintasz és ott a lista a támogatott procikról.

(#380) keke69 válasza daa-raa (#379) üzenetére

keke69
(senior tag)

KÖSZI!!! :F

(#381) Garden

Garden
(újonc)

Gigabyte GA-MA790XUD3P Alaplapot tudom ajánlani. :C

(#382) zlutor válasza Garden (#381) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Kerdeznem, hogy az AM3-as foglaltnak a procihuto felfogato megoldasa megegyezik-e az AM2-vel?

Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)

(#383) Oliverda válasza zlutor (#382) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kérdezném hogy az első hozzászólást sikerült-e már elolvasnod? ;]

(#384) zlutor válasza Oliverda (#383) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Most mar sikerult! :P

(#385) CharlieDrop

CharlieDrop
(senior tag)

Hy, lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy am2+-os lapom, ami támogatja az AM3-as procikat, tettem is bele egy X2 250-est de meg sem nyikkan. Lehet régi a bios, de nincs vmi alap mód, legalább egy bios frissítésig eljutni? :(

''Ez itt az internet?'' Eladó HP ProBook: http://hardverapro.hu/apro/hp_probook_4320s/friss.html

(#386) Bon3ss válasza CharlieDrop (#385) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Tudomásom szerint egyik fórumtárs sem tud gondolatot olvasni, így talán hamarabb kapnál választ, ha a lényegi információkat közölnéd, pl. hogy milyen típusú alaplappal rendelkezel. A megoldás valószínűleg BIOS frissítés lesz, már ha van az alaplapodhoz Phenom II ill. Athlon II támogatás.

[ Szerkesztve ]

(#387) CharlieDrop válasza Bon3ss (#386) üzenetére

CharlieDrop
(senior tag)

OK, bocs, próbáltam általánosba kérdezni

Igen BIOS-t kellene frissítenem egy GigaByte MA78GM-S2H rev 1.0-s lapon, csak se kép se hang, odáig nem jutok el, hogy tudjak frissíteni :S

Mert ugye AM2+ a lap a proc AM3-as F8-as biostól tudja, csak valószínű nem az van rajta, kerítsek egy régebbi AM2-es procit és frissítsek BIOSt?

a CMOS Clear sem segített :(

[ Szerkesztve ]

''Ez itt az internet?'' Eladó HP ProBook: http://hardverapro.hu/apro/hp_probook_4320s/friss.html

(#388) Oliverda válasza CharlieDrop (#387) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"kerítsek egy régebbi AM2-es procit és frissítsek BIOSt?"

Tudod te hogy mi a megoldás. :D Amúgy már létezik F10 is hozzá.

(#389) CharlieDrop válasza Oliverda (#388) üzenetére

CharlieDrop
(senior tag)

Ja, csak mindenkinek intele van a környéken, szóval ez a megoldás szinte kivitelezhetetlen :S

ja az F(-at azért írtam, mert attól fogva támogatja

[ Szerkesztve ]

(#390) Bon3ss válasza CharlieDrop (#387) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha kitöltötted volna az adatlapod, akkor nem lett volna probléma.

szerk.: ha elárulod mit takar a környéken, lehet, hogy tud valaki segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#391) CharlieDrop válasza Bon3ss (#390) üzenetére

CharlieDrop
(senior tag)

Áh, akkor menne a gépem? ;) :))
(nem probléma az adatokat megadni, nem félreérteni, csak általános kérdést tettem fel, ha kell specko, akkor adok ;)

(#392) zlutor válasza Oliverda (#364) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

mi volt veluk a baj?

(#393) Oliverda válasza zlutor (#392) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem mentek. Más nem. :D

(#394) zlutor válasza Oliverda (#393) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Ej, de szukszavu lett kendtek mostanaban! ;)

Amugy ezek az AMD edition-os Platiniumok voltak? Kerestem Osembert, jelenleg nem tudna Platiniumot szerezni - talan emiatt?

(#395) Oliverda válasza zlutor (#394) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért mert már néhányszor ki lett tárgyalva a téma.

"Amugy ezek az AMD edition-os Platiniumok voltak?"

Mik azok az ezek?

(#396) zlutor válasza Oliverda (#395) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

"A régebbi modulok ... amin még a régi Micron chipek vannak. D9GTR/GTS ha jól emlékszek"

Amugy a normal vagy az AMD edition-os Platiniumokkal volt gond?

(#397) Oliverda válasza zlutor (#396) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha az AMD Edition modulokkal lett volna gond akkor nyilván nem ajánlottam volna őket. ;)

(#398) honnybear válasza band1103 (#50) üzenetére

honnybear
(újonc)

Gigabyte ga ma 770t ud3p

(#399) Milka 78 válasza honnybear (#398) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Ez valami új divat??? :DDD

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#400) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mushkin shows four new memory kits for the AM3 platform

996601 1600 - 7-7-6-18

996657 1600 - 7-7-7-20

996629 1600 - 8-8-8-24

996659 1600 - 9-9-9-27

Elvileg ugyanezeket fogják tudni az AM3-as kitek is csak ezeknél a modellszám után még ott lesz az hogy AM3.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.