Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)

(#301) Pero válasza Oliverda (#300) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

ezer köszönet, csak nem emlékeztem h itt olvastam e.

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#302) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ASUS Crosshair III Formula Cometh

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#304) band1103 válasza gyiku (#303) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Uhh! Szemen ütött ez a vanillia-eper fagyis dizájn :Y
Az asus kereszthajzatról meg csak annyi az szvsz hogy nem előrelépés az elődeihez képest. De a doboza tetszik. :DDD

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

(#305) Oliverda válasza gyiku (#303) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez egy AM2+os lap.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#306) gyiku válasza Oliverda (#305) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ehh :B

ez akkor jo lesz: MSI Winki

(#307) Cadal

Cadal
(őstag)

Már magyarországon is elérhető a GIGABYTE GA-MA770T-UD3P. Jelenleg 22-23K. Kicsit ha megy lejjebb az ára, szuper vétel lehet. :K
(SB 710: tuningosoknak, X3 -> X4 hajhászoknak tökéletes) Hivatalos oldal.

(#308) birozoli7800

birozoli7800
(senior tag)

Hi mindenkinek!

AMD témában még nagyon kezdő vagyok ezért szeretnék tanulni egy kicsit. :)

Először is az lenne a kérdésem hogy mi a különbség az AM2+/AM3-as lapok között?
Annyit tudok hogy a mostani tokozásu AM3-as procik visszafele kompatibilisek az AM2+-os lapokba, meg az AM2+-os procik DDR2-es memóriákat támogatnak, az AM3-ok meg DDR3-at.

És még egy kérdés :)

Mi a különbség a MA770T/MA790FXT/780GXH chipsetek között?

(#309) g50v

g50v
(lelkes újonc)

Hali!
Milyen 4Gb ddr3 1600Mhz memóriát ajánlotok 25-30k-ig ami kapható az iponon?
Egy MS GD70 lesz alatta

ez a fránya gazdaságiválság...

(#310) leviske válasza birozoli7800 (#308) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A jelenlegi AM2+ és AM3 lapok csak a memória foglalatokban különböznek... nomeg a proci foglalatban. Nem tudok másról. :F Bár attól függetlenül lehet, hogy van egyéb is...

Chipset kérdés:
770 - 1x PCIE2.0 16x>>> nincs CrossFireX támogatás, és ritkán társítják SB750 déli híddal
780G - IGP (HD3200), 1x PCIE2.0 16x>>> csak HybridCrossFireX támogatás, és ritkán társítják SB750 déli híddal
790X - 2x PCIE2.0 16x (CFX esetén valós 2x 8x) tudtommal csak a Gigabyte, MSI és JetWay épített rá lapot, ezek közül a Giga ki is adta SB750-el szerelve (UD4/UD4P)
790GX - IGP (HD3300), 2x PCIE2.0 16x (CFX esetén valós 2x 8x), csak SB750-el lehet kapni (ezzel debütált)
790FX - 4x PCIE2.0 16x (CFX esetén valós 2x 16x, vagy 4x 8x), mostanra az összes nagyobb gyártó kiadta SB750-es déli híddal (MSI GD70/Gigabyte UD5/ASUS M3A79-T Deluxe, M4A79 Deluxe, M4A79T Deluxe)

Az SB750-es déli híd pedig leginkább tuning szempontjából fontos (bár elvileg inkább a 9000-es Phenom-oknál volt ez jelentős), no meg elvileg fejlettebb energiagazdálkodással látta el az AMD.

(#309) g50v: Ha éppen kapni, akkor OCZ. :K

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#311) band1103 válasza birozoli7800 (#308) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Mi a különbség? Olvass 1.hsz-t! Egy seniortól nem ezt várná az ember :DDD :R

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

(#312) Oliverda válasza gyiku (#306) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Winki...te jó ég... Ezt én a helyükben nem vertem volna olyan nagy dobra. Főleg hogy az ASUS ExpressGate néven már szinte az összes lapjába belerakja hónapok óta.

Cadal: Ennyiért ebben a kategóriában best buy lehet, AM3-ban meg főleg. Remélhetőleg a BIOS-t sem qrják el nagyon.

(#313) birozoli7800 válasza band1103 (#311) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

Életemben eddig soha nem volt AMD-m, és most ekezdett foglalkoztatni a dolog mivel nem jön be az intel jövőbeli platform rendszere: i7, i5, i3

(#310) leviske: Nagyon köszönöm a válaszod! :R

[ Szerkesztve ]

(#314) band1103 válasza leviske (#310) üzenetére

band1103
(őstag)
LOGOUT blog

Pedig az 1.hsz szerint további újdonságok:

Thermal Sense Interface (TSI) technológián alapuló CPU hőmérséklet monitorozás. Serial VIDs
PCIE-VR control . A jövőben várható újítás: HyperTransport 3.1 (6.4 GT/s)

(#316) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

(#317) Koczi

Koczi
(kvázi-tag)

Sziasztok tudnátok nekem segíteni hogy Ms 790Fx-Gd 70 es alaplapba milyen memoriát rakhatok bele 1600 mhz 4 gb ot szeretnék.De a boltban azt mondták alacsony feszültségüt kell bele tenni.

(#318) daa-raa válasza Koczi (#317) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez nem Nehalem! K10.5 esetén nincs ilyen megkötés. Sőt, ha négy modult használsz, akkor még jobb is ha emelsz egy kicsit a DRAM Voltage-on.

Si vis pacem, para bellum.

(#319) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Budget Socket AM3: Gigabyte MA770T-UD3P Mainboard Review

Gigabyte AM3 Motherboard Roundup

(#320) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Patriot Launches AMD Black Edition Ready DDR3 G Series

(#321) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Guru3D's Gigabyte GA-MA770T-UD3P motherboard review

(#322) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ASUS Crosshair III Formula review

(#323) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

ECS am3 lapokat ki tudna mostanság szerezni?

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#324) Oliverda válasza LALA_kiraly (#323) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Esetleg kérdezz rá itt.

(#325) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

M4A785GTD-M EVO

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#326) Oliverda válasza Gyuri27 (#325) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Úgy látom hogy a 2 uncia réz mellé még megkapták a Gigabyte slot színeit is.

(#327) Gyuri27 válasza Oliverda (#326) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Igen érdekes, hogy manapság senki nem készit újat, eredetit csak másolnak.
A szinek engem nem nagyon érdekelnek. A linuxos dolog jó. Kérdés, hogy ebben a kategóriában csinálnak e valami jót vagy maradnak az asus formánál. :DDD

(#328) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lab Update - Gigabyte GA-MA785GPMT-UD2H

(#329) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gigabyte's GA-MA785GPMT-UD2H - AMD's 785G is Here, Sort of...

(#330) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

EZ Guide Socket AM3 Desktop CPU table

(#331) GhostWalker

GhostWalker
(tag)

Sziasztok.

Egy biztos tuti nem fogok soha gigát venni számomra olyan undorító ahogy kinéz némelyik lapja hogy csak na...

A fő kérdésem az lenne, hogy az Asus mikor fog usb3.0val és SATA3mal felszerelt lapot dobni am3rom alá? Mert az intel legújabb kipicsázott socketjéhez már van... :( :(((

A mostani legújabb ánusz lapok közül a jövőre nézve az M4A79T Deluxe a legjobb? :)

[ Szerkesztve ]

(#332) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

DFI LANParty alaplap Socket AM3-as AMD processzorokhoz

(#333) GhostWalker válasza GhostWalker (#331) üzenetére

GhostWalker
(tag)

Lökjön valaki valami választ aki tudja. :R

(#334) oneiros

oneiros
(kvázi-tag)

785G Roundup

Welcome to the Mod Men Show!

(#335) Petrisz

Petrisz
(tag)

A *kapható* AM3-as lapok közül mit ajánlanátok 25-35k között? Integrált video kártya nem kell, veszek külön egyet.

''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)

(#336) Oliverda válasza GhostWalker (#331) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"A fő kérdésem az lenne, hogy az Asus mikor fog usb3.0val és SATA3mal felszerelt lapot dobni am3rom alá? Mert az intel legújabb kipicsázott socketjéhez már van... "

Ezt csak ők tudják, de szerintem év vége fele mivel akkor jön az új AMD SB800-as déli híd ami már alapból tartalmazni fogja a SATA 3 vezérlőt.

"A mostani legújabb ánusz lapok közül a jövőre nézve az M4A79T Deluxe a legjobb?"

Az vagy a Crosshair III.

Petrisz: Például ott a Gigabyte GA-MA770T-UD3P vagy a GA-MA790XT-UD4P.

[ Szerkesztve ]

(#337) GhostWalker válasza Oliverda (#336) üzenetére

GhostWalker
(tag)

Esetleg tudsz nem Giga kinálatában is mondani pár olyan lapot olyan ár környékén mint petrisz kérdezte?

Sőt ha 80kból összetudnál nekem rakni az új am3mas procikból egy gépet vgával azt nagyon nagyon megköszönném. :R :R mobo,proci,vga integrált szintén nem kellene a táp 350wattos

Köszi szépen. :))

[ Szerkesztve ]

(#338) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van nekem most egy J&W RX770 AM2+ lapom. Ez szerintetek tudja kezelni az új Phenom II 550-es procit? Valahol olvastam, hogy talán igen, de nem emlékszem, hogy hol.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#339) GhostWalker válasza echterion (#338) üzenetére

GhostWalker
(tag)

Minden am2+os alaplap tudja fogadni az új pheon II-tőt és Athlon II-tőt csak egy bios upgrade kell neki é már döcöghet is :) AM3-ba visszont nem jók az előző genes procik,

[ Szerkesztve ]

(#340) echterion válasza GhostWalker (#339) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor sem, ha ddr2-es lapról van szó?

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#341) echterion válasza GhostWalker (#339) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Mert ezt a lapot néztem ki, és egyenlőre csak egy X2 4450e proc lenne benne.

(#342) GhostWalker válasza echterion (#341) üzenetére

GhostWalker
(tag)

Meg kell nézni a kompatibiliátsi listát, hogy mely procik mennek bele de szerintem lazán belemegy :R

(#343) GhostWalker válasza GhostWalker (#342) üzenetére

GhostWalker
(tag)

Ime szerepel a cpu support listán szal mindenféle képen belemegy :R

áááá hülyeséget írtam minden am3mas lap tudja fogadni a régi procikat de régi foglalat neves lapok nem tudják fogadni az új procikat. Elnézést kérek :B

[ Szerkesztve ]

(#344) GhostWalker válasza GhostWalker (#343) üzenetére

GhostWalker
(tag)

tejlesen össze zavartam magamat amit legelőször írtam az a helyes a többit ejtsd le sry a sok offért :( Kép hogy kiigazodjál

[ Szerkesztve ]

(#345) DeckardCain

DeckardCain
(senior tag)

(#346) echterion válasza GhostWalker (#344) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Kis zavart vélek felfedezni nálad. :P Mindenesetre a support listán rajta van, így sztem vinnie kell. A DDR3-as lapoknál vannak kétségeim, a memóriavezérlő miatt.

(#347) daa-raa válasza echterion (#338) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

AM2+ lapok gyakorlatilag mindegyike kezeli az AM3 procikat. Az AM3 procik kettős IMC-vel rendelkeznek, kezelik a DDR2 és DDR3 RAM-okat is.

Si vis pacem, para bellum.

(#348) echterion válasza daa-raa (#347) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Oké, köszi. :R

(#349) zlutor válasza Oliverda (#302) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Ér ez annyit, mint amibe kerül? Tudom, tudom, kinek hogy...

Az érdekelne, hogy ez tényleg jobb-e annyival az azonos chipsettre (790FX+SB750) épülő lapoknál, mint amennyivel drágább?

Köszi. :R

Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)

(#350) DeckardCain

DeckardCain
(senior tag)

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.