Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
[Re:] Notebook a múltból: Samsung M70 notebookok levehető 19"-es kijelzővel
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Nem valami hűdeszép viszont legalább már digitális a PWM.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

gyiku
(PH! kedvence)
"Az ECS például bemutatta az év vége felé megjelenő AMD-s alaplapját, mely az RS880 kódnevű északi vezérlőhídra épül..." ph cikk 
és?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Nekem tetszik 
androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

gyiku
(PH! kedvence)
akkor most tavasz, vagy ev vege? 
Már egyszer elmondtam...

gyiku
(PH! kedvence)
mivan, bal labbal keltel? 
Nem, csak nem szeretem ismételgetni magamat.
Tehát Q2-Q3. Az év vége semmiképpen nem állja meg a helyét a 880G esetében.
[ Szerkesztve ]

okay
(fanatikus tag)
Tanácsot szeretnék kérni.
2 alaplap van amin gondolkodok,tudásban kb egyformák és beláthato idön belül be is lehet szerezni.
-Asus M4A78T-E
-Gigabyte 790XT-UD4P
Az Asusnak kisebb a PWM hütése és a GX chip miatt elvileg instabilabb a proci kihajtásakor.
Tényleg a Gigabyte-ot érdemes megvenni?Esetleg egyiknek részletesebb a bios tuningra érdemes része?
Köszi!
Elrendezésre és úgymond hardveresen szerintem a Gigabyte a jobb viszont az ASUS BIOS minősége support-ja veri a giga-csigalassú BIOS fejlesztési tempóját.

okay
(fanatikus tag)
Az Asus PWM bordája elég lehet a 720BE-nek 3.7GHz-n egészen pontosan? 105W TDP kb 
Szerintem igen.

Konfigos
(senior tag)
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P 35k Asszem le is adom a rendelést
De még elötte beszélek giga***ral hátha tudja olcsóbban
UD5P pedig 48.5k.
[ Szerkesztve ]
Battling for the AM3 Crown - AMD 790FX Motherboard Shootout

paprika
(senior tag)
Ahogy nézem az új Asus lapka nyert
Tuning és Stabilitásban is. Ha 260 ft-al számolod a dolcsit akkor 52 ezer ft. Abból kiindulva hogy ennek a lapnak a nem DDR3 memós változata 55 akkor ez simán lesz 60 ezer.
De talán még adnék is érte ennyi zsetont.
Amúgy már van a boltokban AM3 és DDR3 támogatásra alkalmas lap Fenomhoz?

paprika
(senior tag)
Ahogy nézem az új Asus lapka nyert
Tuning és Stabilitásban is. Ha 260 ft-al számolod a dolcsit akkor 52 ezer ft. Abból kiindulva hogy ennek a lapnak a nem DDR3 memós változata 55 akkor ez simán lesz 60 ezer.
De talán még adnék is érte ennyi zsetont.
Amúgy már van a boltokban AM3 és DDR3 támogatásra alkalmas lap Fenomhoz?
Igen, a másik topicban az imént linkelgettem.
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN
Arról lehet valamit tudni, hogy az integrált vga-val is felszerelt AM3-as lapok mikor jönnek?
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Aha, csak keresni kell (ipon hülyesége már megint!) Szimpi ez az Asrock, és az ára is baráti...
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

paprika
(senior tag)
Helló . GA-MA790FXT-UD5P (AM3) Ebbe vehetek ilyen prockót? CPU AM2 Phenom-2 720 Triple Core BOX Black . Nem is nagyon látni még ezt a lapot sehol. Lehet egyáltalán kapni_? 
Vagy ez a lap milyen? Asus M4A78T-E

Konfigos
(senior tag)
Vehetsz de a 720 az am3 nem am2+os proci.Hát 2 helyen lehet már kapni de csak elméletileg mert amúgy lövésük sincs mikor lehet beszerezni őket
[ Szerkesztve ]

elfelejtette
(PH! kedvence)
Az Ipon árlistájában az X3 710/720 és X4 810 procik már AM3-ként szerepelnek...
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

Konfigos
(senior tag)
Ezt nekem címezted?
Mert én is ezt mondtam hogy a 720-as az am3-as 

paprika
(senior tag)
Eddig egy helyen lehet kapni Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P AM3 lapot 53 ezer
Néztem teszteket róla. Sokkal gyorsabb a DDR3 ramot kezelő AM3 procival mint az Am2+ lapossal ami nem DDR3 Én tuti benevezek egyre. 
CSak azt nem tudom ha tuningolni akarok elég -e a 1333 as kingmax

[ Szerkesztve ]

paprika
(senior tag)
Eddig egy helyen lehet kapni Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P AM3 lapot 53 ezer
Néztem teszteket róla. Sokkal gyorsabb a DDR3 ramot kezelő AM3 procikkal mint az am2 vel ami csakv DDR2. Én tuti benevezek egyre.

Konfigos
(senior tag)
Ha már kiadsz 53k-t nehogy már egy kingmaxot pakolja bele
Én ocz platinum ddr3 1600 Cl7-et fogok venni bele.Kisker ára a 2x1gbnak 18k és megy 1720mhzen is cl7-ben.Vagy ha ennyi a keret hogy ennyi marad akkor meg vedd meg az ud4p-t.
Miért ismételgetsz? Csak kérdezem.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # A tudás hatalom. Oszd meg és uralkodj! # * Have a Nice Die!* ...powered by vérpistike... #

gyiku
(PH! kedvence)
szerintem rios alkot megint 

elfelejtette
(PH! kedvence)
Akkor viszont én vagyok a láma.
Most akkor az X3 710/720 és az X4 810 már AM3-as, az X4 920/940 pedig csak AM2+?
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

paprika
(senior tag)
Állandóan azt írja ki Getaway Time Out
Fogalmam nicnsen miért amikor nem pöcsölök, Letolom egyszer a küldést és kész. Más fórumon minden ok

gyiku
(PH! kedvence)
ahogy mondod.
paprika: nalam is.

gyiku
(PH! kedvence)
Sapphire Pure CrossFireX 790GX AM3
vagy ez is jetway? 
Szerintem ja... 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

gyiku
(PH! kedvence)
Nvidia Preparing MCP82 XE Chipset for AMD AM3 CPUs
ki az a beteg, akinek nem jo az ati chipset? 
Kevesen részesítik előnyben az nForce-okat... ezért kénytelenek az alaplapgyártók a jobb AMD lapjaikba nForce-ot pakolni. 
Pl: szerintem az első AM3-as ROG is nForce-ra fog építkezni (Crosshair II Extreme) és sajnos arra sem látok akaratot az ASUS-ban, hogy legalább egy 790GX-re építkező Gene ROG lapot kiadjon. 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Az iPonban már kapni az AM3-as MSI és Gigabyte lapokat. 
Már csak a Gigabyte-ot.
![;]](/dl/s/v1.gif)

csatahajós
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Na megvettük Iponból a 790XT UD4P-t és bele egy 720BE-t de szpunk vele mint az állat.
Először próbáltuk native IDE módba tenni a déli hidat merthogy RAID és AHCI közül lehet választani, de minthogy XP SP3-at akartunk rátenni ezért AHCI kilőve mert az kékhalálozik természetesen.
IDE mdban XP elkezd települni, de a fájlmásolás 11% kifagy. Aztán ismét de megint szopó 16%nál, aztán ismét és 21%, aztán 4x is 6%nál. Közben mindenféle variálás RAID és AHCI módokkal de semmi, akkor meg NTLDR missing hibaüzenet még bootolás előtt.
Megpróbáltuk Win 7 Build 7000-rel, ott is az install startnál kifagy a cucc, eldobja magát és újraindul.
Kipróbáltuk másik HDD-vel is ugyanez minden...
RAM OCZ 1600-as 1333-on járatva (2X1 GB).
A DVD író is satás.
Mentőötletként megpróbáltam átdugni mind2 meghajtót a Giga féle chip által vezérelt SATA portokra (tehát hogy kikerüljük az SB750et), de itt meg akármit állítok (RAID,IDE, AHCI) mindenre azt mondta hogy misisng NTLDR.
Mit nem vettünk észre? Lehet a lappal van valami gebasz (mindig fájlmásolásnál fagy ki XP alatt és mindig az install kezdésekor Win7 alatt)? Valakinek valami ötlet?
Ja mellesleg, ami kicsit negatív a lapnál, hogy nem standard ATX a csavarkiosztása!!! Csak a 3 balszélső és középső van a helyén, a jobbszélén eleve nincs is csavarhely merthogy a lap 1 cm-rel kb keskenyebb minthogy kiérjen a szélső csavarsorig. Ehhez képest a memó foglalatok alatt van egy plusz csavarhely ami semmire sem jó, mert még a stacker alaplapi tálcáján sincs ott luk .... no comment
[ Szerkesztve ]

daa-raa
(MODERÁTOR)
A Win telepítés közbeni filemásolási hibák tipikusan memóriaproblémára utalnak.
"Ehhez képest a memó foglalatok alatt van egy plusz csavarhely ami semmire sem jó, mert még a stacker alaplapi tálcáján sincs ott luk .... no comment" - Erre találták fel a műanyag távtartókat. [link] Bontókban marékszámra vehetsz fillérekért ilyesmit.
Si vis pacem, para bellum.

csatahajós
(fanatikus tag)
Most változtattunk a memók folgalaltán, megpróbáltuk 1 modullal is stb. ,de mostmár a win kernel betöltésnél kifagy az XPvel, WIn7 nél meg a legelején load progress barnál.
Távtartó jó ötlet, mi is gondoltunk rá, de kb akkora kéne aminek 1,5-2 cm-es a karimája...
Szerintem is RAM probléma lesz. Lehet hogy nem ártana egy BIOS frissítés vagy csak megemelni a RAM feszétlségét esetleg átrakni 2T-re Command Rate-et.
"Mentőötletként megpróbáltam átdugni mind2 meghajtót a Giga féle chip által vezérelt SATA portokra (tehát hogy kikerüljük az SB750et), de itt meg akármit állítok (RAID,IDE, AHCI) mindenre azt mondta hogy misisng NTLDR."
Ezt pedig IDE-re kell állítani.

csatahajós
(fanatikus tag)
Szia Oli,
köszi a tippeket, nos úgy néz ki igazad lesz, valszeg a RAM nem kapott elég feszültséget, mert 1.6V/1333Mhz-ra lőtte be magád a lappal. A RAM egy OCZ Platinum 1600 CL7, namost 1.6V-on 1333-ban nem volt stabil ezek szerint. RAM testen ugyanis jól átment. Ez azért érdekes és tanulságos számomra, mert 0.4V emelés a DDR2-nél is azért elég masszív és ehhez képest a még jóval kevesebbet fogyasztó DDR3-nál meg simán belefér...
A meghajtó kezelést természetesen IDE-n próbáltuk legtöbbször, de úgy is szarakodott, szal elképzelhető, hogy a lappal is volt valami.
Mindenesetre a laptól megváltunk, és ma jön helyette egy MSI GD-70-es.
Amúgy ami a form factort illeti, a boltban is közölték hogy ez tök normál standard ATX, de akkor sem értem hogy lehet az hogy a lap jobb alsó és felső szélénél nincs csavarfurat és lóg a levegőben....ráadásul a középen lévő csavarfurat is fura helyen van, úgy hogy a Stacker alaplapi tálcáján ott nincs furatnak hely...érdekes minden esetre.

Konfigos
(senior tag)
Valaki nem tudja hogy mikor fog megjelenni a TA790GX A3+ alaplap?
Szopok ezzel az UD4P-vel rendesen.Ramot utálja teljesen (1600mhz platinum cl7) 800-on tudtam stabilizálni ahhoz hogy a net menjen legalább.
Viszont ha a 2x2-es reaperrel se fog menni rendesen akkor Bio lapot fogok venni biztosan,főleg hogy kapot VÉGRE fet hűtést is az alaplap.Árára még kiváncsi leszek de remélem megáll valahol 30k körül

Edween
(őstag)
Véleményt szeretnék kérni!
Ezt, vagy hasonló konfigot szeretnék összehozni, más eszközt egyenlőre a régi cuccomból használnék. Minden építő jellegű észrevételt elfogadok. thx
GA-MA790XT-UD4P
OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Reaper vagy
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR3 1600Mhz DHX CL9
AMD Phenom II 810 AM3 BOX
canon s100 >>http://t7.hu/wcm